|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Oj Domi, a ciebie to zawsze się chochliki trzymią
Dudziaku, jeszcze raz wieeeelkie gratulacje, żebyście szybko i zdrowo i wesoło do domku trafili z synusiem!!! Kate, podziwiam za zapał w pisaniu pracy - ja mam sporo różnych rzeczy do roboty a chęci ani zacięcia za grosz... A ja się powoli już do wyrka skradam... miałam poprasować pierwszą turę ciuszków, ale i tak jeszcze nie mam takich woreczków zamykanych hermetycznie (tak sobie wymyśliłam, że popiorę wcześniej, poprasuję i do tych woreczków schowam, co by świeże były - mam nadzieję że ten patent się sprawdzi), więc prasowanie zostawie chyba dopiero jak uda mi się je kupić. W każdym razie idę lulu i obym spała lepiej niż wczoraj... chociaż coś mi się na zgagę zbiera... a dzisiaj hemmm normalnie się trochę schyliłam i mi się
|
#1772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To z Tofikiem będziesz rodzić ![]() Co do sprzątania, to ja też jutro planuję pracowity dzień , bo mnie te koleżanki mają odwiedzić, no chyba że wybuchnie afera na miarę "bravurkagate" to znowu przesiedzę cały dzień na wizażu
|
|
#1773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No najprawdopodobniej z "Tofikiem" To mój najwierniejszy kompan, nigdy mnie nie opuszcza.... więc w nagrode na porodówke tez pojedzie ze mną. Super nie ma co
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się uparłam na proszek Dzidziuś i nigdzie go nie ma To znaczy u mnie w drogerii babka ma, ale tylko te małe opakowania a ja chciałam kupić takie co najmniej 1,5 kg.
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny myslałam ze to ja świntuchem jestem a tu sie okazuje, ze ja przy Was aniolekiem jestem
![]() ![]() Nawet nie zdążyłam Was nadrobić ,bo oglądałam z Tż super komedie heheh ....ale za to jutro Was nadrobioe bo teraz ide już spaćku ...Miłych senków Mamusie
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-01 o 22:43 |
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas można mieć tylko jedną
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Aż się zmeczyłam od tego czytania ufffffffffffff.... To jakiś rekordowy dzień był.... ale jak zawsze sie to czytało lekko i przyjemnie.... tak dzisiaj ilość była powalajaca, acz tematyka bardzo okrojona.... każda ma prawo mieć swoje zdanie, ale to jakiś zmasowany atak był...
Dziewczyny ze skurczami spokojnej nocki, Domi już przestan bić tę pianę ![]() Brombi, pomęczę Cię jutro o adres tej apteki. ![]() Dobranoc, spokojnych snow po tym emocjonujacym dniu
|
|
#1778 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kolanosia;14540015]Dobrze, że sprostowałaś Kachula bo ja mam Sowa na nazwisko i juz myślałm, że na mnie teraz przyszła kolej i będzie jakiś lincz publiczny(smażonko znaczy się)
![]() :br zydal:Smazonko zrobimy jak nam sie jeszcze kochana podtłuczysz troszeczke i urosniesz ![]() Cytat:
Domi to tak zawsze zacznie temat świnutuszenia i zwiewa z watku ![]() Cytat:
Zobaczymy zobaczymy i tak bedziesz zagladac co chwilke bo przeciez nie wytrzymasz bez nas caly dzien ![]() :b rzydal:---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Wiesz Kolanosiu ja podziwiam Cie za to ze mimo ciezkiej sytuacji jaka masz z ta nerka potrafisz jeszcze śmiac sie z tego i tak polubiłas Tofika Cytat:
Cytat:
A no Konspi dzis to mozna sie faktycznie zmeczyc tym czytaniem, A Domi moze juz faktycznie skonczy bic ta piane i zrobi porzadek z lista bo mi trzeba imie syna dopisac -Mateusz prosze wpisac,niech bedzie tz i sie cieszy juz ze wyszlo na jego
|
|
#1779 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() : brzydal:[QUOTE=kachula27;14540406] Cytat:
A Brombi nie wytrzyma
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
bo my sie boimy Twojego avatara
![]() ![]() Cytat:
a ja Ci zapomnialam napisac, ze masz super avatarek, podobny do mojego ![]() ![]() juz zbilam uciekam spac, dobranoc kulurowych snów zycze |
|
|
|
|
#1781 |
|
Rozeznanie
|
Kachula a co mi pozostało? Najłatwiej jest usiąść, załamć ręce....ale muszę myśleć pozytywnie by jak najmniej ta sytuacja dotknęła Lenkę. I tak to dziecko ma przeze mne dużo stresów, a tak chciałam jej tego oszczędzić....W dodatku to przecież Wy dodajecie mi otuchy, więc moje samopoczucie i siła to równiez Wasza zasługa
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem Domi wiem odgapiara jestem
.... ,to ide papa
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego jestem pełna podziwu bo nie jedna dziewczyna wlasnie by usiadla i użalała sie nad swoim losem a Ty jestes silna,wytrwala i wiesz ze musisz bycdzielna dla dobra Lenki ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- A ja nawet nie zauwazylam ze mam juz za soba 5000 postow
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Phi, jestem twarda i wytrzymam ![]() Ale wiadomo, ze tu przylezę z samego rańca Z Ciebie to dopiero gaduła ![]() ![]() Dobra, to ja też chyba pójdę spać, bo padam na pyszczek
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aj tam zaraz gaduła...tutaj tak sie rozgadalam ![]() ![]() Milego spanka moze Mezus pomizia Cie po plecach ![]() ![]()
|
|
#1786 |
|
Raczkowanie
|
HAHAHA JESTEM PIERWSZA ![]() ![]() Noc przespana Wiktorek dał mamie spać. Wczoraj wieczorem weszłam jeszcze na forum ale już niepisałam bo wkurzyłam sie tą sytuacją z BRAVURKĄ.Mi tam ona niczym niezawadziła.Dziś znów idę do lumpka sprawdzić czy coś dowieźli do tego dziecięciego zobaczymy.Pogoda zimna wieje u nas i popaduje po troszku.Kaloryfery grzeją już.Udało mi się założyć z Grzeskiem ten materiał na materacyk.Idę robić herbatke o 8 idę do sklepu po pączka kajzerki i kiełbaski BAWARKI to takie jak kabanosy pychotka
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
ale mnie dziś Iza zaskoczyła, ostatnio kleiła sie do mnie w przedszkolu, dzis rano jej powiedziałam, ze nie powinna tak bo wie, ze po nią przyjdziemy bo jest naszym skarbem a musi tam zostać - i rano dała mi buziaka przytuliła sie i poszła
ja wrócę do "afery" bo kika dziewczyn sie tłumaczy po pierwsze połóg standardowo trwa do 6 tygodni - u mnie był 8 tygodni i miałam dość - bite 8 tygodni z podpaską w lecie w upały to koszmar, więc gdzie tu książkowo po drugie miałm cc i zzo i gin kazał mi wstać po 12 godzinach - wstałam chodze i jest OK, powinno się po 24? to tylko zalecenie po trzecie mam kolezanke która urodziła bliźniaki w 7 miesiacu z wagą urodzeniową około 1200 - po miesiacu wyszły ze szpitala z wagą ponad 2000 po czwarte ostatnie w tym temacie - moja ciotka ma córkę ze stycznia a syna z listopada - dokładnych dat Wam nie powiem - ale różnica to 10 miesięcy i jeszcze Pakusiu i Kamyku jeżeli każda z nas chciałby zkładać, ze inni kłamią to mogłybyśmy sie łapac za słowa co drugi post - przeciez dałoby sie to zrobić ja nie moge powiedzieć, ze mnie zdenerwowała ta sytuacja bo i nie mnie dotyczyła, ale wyznaję zasadę że nie można włazić nikomu w buciorach w życie - nikt nie ma prawa nie mając dowodów nikogo pomawiać - a w tym przypadku do tego doszło ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- a tak na marginesie - dziewczyny lubię te Wasze "smakowite" pogaduszki bita smietana ja też chcę
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nie ma co gadac i tak jestesmy obgadane na innych watkach, jakie to jestesmy megaograniczone i łatwowierne, naiwne i nie pozwalamy innym pisac na naszym watku, bo to nasz watek i nie wolno Przeciez to juz jest smiechu warte jak wszytsko jest obrócone i nakręcone![]() no do cholery jak przylaza i robia awanture to sie odezwac nie mozna...bylo spokojnie, ale wiara nie ma co robic... ![]() Co my lazimy po innych watkach i mamy problem a potem tu obgadujemy??? |
|
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz Domi wszystkie są spoko, bo obgadują nas na innych wątkach - tzn u siebie
a tak na marginesie wstydziły by sie obrońcy prawdy z innych wątków nazywac nas ograniczonymi itd. bo ja np. sobie wypraszam |
|
|
|
#1790 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. A ja bylam wczoraj w kinie na "Przerwanych objęciach" z Penelope Cruz i nawet nie było za głośno wiec mały nie wiercił sie zbytnio- ale film trwa 2 godziny i mój kręgosłup wychodził z siebie...
A żebyście mi troche pozazdrościły to dodam,że przed filmem bylam na wielkim ciachu z wiśniami i czekoladą- poprostu odlot ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jeszcze coś dodam w temacie wczorajsza akcja:
Nie ma powodu zakladać że ktoś kłamie, bo i po co miałby to niby robić? Przeciez to tylko forum. Jak ktoś cierpi na wybujałą fantazje to może ten "dar" chyba inaczej spożytkować, nie wiem, napisać powieść np i sprzedać ją za jakieś dobre pieniążki, albo prowadzić bloga jakiegoś, no nie wiem co jeszcze.... Ale zakładam że na forum - no po co ktos miałby kłamać? A jeśli nawet - to mi szkoda czasu, na dochodzenie co jest prawdą, a co nie. Każdy pisze o czym chce, ale wychodze z założenia że skoro mi szkoda by było czasu na takie bzdury, bo lepiej napisać coś normalnego, albo choćby poczytać coś w necie, czegoś sie dowiedzieć; to inni też na tyle szanują swoj czas, ze za przeproszeniem nie będą zawracać innym A że każdy kij ma dwa końce, to może te, które tak "walczą o prawdę" i uważają nas za naiwniary - przeprowadzą sobie prawdziwe śłedztwo??? Skoro pół wizażu zainteresowało się naszym watkiem, to na pewno znajdą się dziewczyny z tego miasta, co bravurka, może odnajdą szpital, w którym była i sprawdzą czy był tak taki przypadek i czy rzeczywiście urodził się tam wcześniak Patryk, a potem niech odnajdą jej lekarza i zapytają czy to możliwe żeby znowu była w ciąży... Polecam, na pewno jest to pomysł na spędzenie wolnego czasu
|
|
#1792 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dajmy sobie spokój z tymi co nas obgadują.Niech lepiej popatrzą na siebie bo wiem i daje głowe uciąc sobie że one też takie łatwowierne są.Niech pilnuja swoich wątków a nie wpieprzają się do naszego.Zjadłam pączka z serem na śniadanie za pół godziny drugie śniadanie czyli herbatka-kabanosik ten co wczoraj-bułka kajzerka z masłem śmietankowym
![]() ![]() :sli na: .Uwielbiam takie jedzonka z ranka.![]() : brzydal:KONSPI-to prawda co napisałaś jak są takie wścipskie i lubią takie rzeczy to niech szukają no to teraz dowaliłaś z tym szukaniem super. Dziś już wyszykuję łóżeczko do normalnego użytku bo już bym chciała mieć pościel dla nynusia.Umyję je założe na materac już prześcieradełko białe a jutro już kupujemy pościel jeju aż niemogę się doczekać.
KOCHAMY WAS MALUSZKI Edytowane przez paczka22 Czas edycji: 2009-10-02 o 08:53 |
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wcale nie jestem dzisiaj pierwsza ![]() Nie pomiział, bo zanim dotarłam do łóżka, to on już spał ![]() Dzisiaj rano pojechał do pracy, a potem prosto na szkolenie i wraca dopiero jutro. Mam wolną chatę Ale dzisiaj poszaleję ![]() Madziu Twoja księżniczka najwyraźniej dorośleje ![]() Domi witaj Cytat:
![]() Zazdraszczam Ja bym też do kina poszła, ale raczej sobie daruję, bo pewnie w czasie filmu, musiałabym ze trzy razy do WC lecieć ![]() Film wart obejrzenia? Bo ja Almodovara lubię, ale ostatnio mam wrażenie, że coraz gorsze jego filmy są. Lucky co do tego ciasta z bananami, to mam pokroić te banany na plasterki i wrzucić na wierzch ? Zaharia proszę się meldować, bo zaczynam się martwić
|
|
#1794 |
|
Przyczajenie
|
Dzien dobry
![]() Ale naskrobałyście... nadrobiłam w czytaniu, ale juz nie pamietam co i jak... Ale dzisiaj miałam pobudkę... o 6 obudził mnie mój synek i silny skurcz... myślałam że nie wstanę..., ale na szczęście trwał krótko i sie nie powtórzył ![]() A teraz lece robic śniadanko mojemu szkrabowi a później na zakupy i zamówic torcik na urodzinki
|
#1795 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Bravurka jest z Lublina, napewno czesc osob z wizazu rodzila w tym szpitalu.... i Karenina juz powinna byc, mam nadzieje, ze nei jest na porodówce, bo ona tak myslala, ze urodzi w czwartek, piatek i mi sie tez tak wydawalo, ale lepiej, zeby Andre jeszcze wytrzymal ![]() Cytat:
dokladnie ![]() A u mnie dzis na obiad lasagne wczorajsza i jestem bardzo ciekawa czy sie nie bedzie tak rozlatywala. Bo Lucky w przepisie podala, ze najlepsza nastepnego dnia. Byla pyszna, ale taka goraca i mi sie rozwalała. No chyba, ze jest na to jakis sposób ![]() ale teraz bede robila to czesciej, tylko przygotowanie duzo zajmuje
|
|||
|
|
|
#1796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Domi i Brombri Jeśli chodzi o film to powiem że warto- chociaz w jakimś specjalnm zachwycie nie jestem- ale mnie ostatnio poza słodyczami mało rzeczy zachwyca wiec niewiem na ile moja opinia jest cenna W każdym razie nie usnęłam - a czesto w kinie mi sie to zdarza- wiec na "ciązowe" wieczory polecam tą historię miłosną![]() Nadal boli mnie krocze- i powiem ze jest gorzej...Juz prawie chodzic nie mogę
Edytowane przez malina81 Czas edycji: 2009-10-02 o 09:06 |
|
|
|
|
#1797 |
|
Wtajemniczenie
|
Brombusia Iza jest bardzo spostrzegawcza i wydaje mi sie, ze skumała, iż jej mama nie chodzi do pracy a siedzi w domu - zadaje pytanka nie wprost tylko a gdzie teraz jedziesz, a co będziesz robić jak ja będę w przedszkolu? itp. ale siłą wyższa - siedząc ze mną w domu i z maluchem nie będzie nawet wychodziła na spacer, to nie ma sensu, przecież musi się rozwijać i miec kontakt z dziećmi. I generalnie jak z nią rozmawiam na jekiś temat to mała sie zmienia - nie zawsze poprawa jest na długo ale rozmowy działają a to oznacza, ze myśli i rozumie co ja mówię
Malina kino jak ja Ci zazdroszczę mam nadzieję, ze ja juz tego tematu nie poruszę ale to ostatni raz po przeczytaniu np. majówek odnosze wrażenie, ze to my jesteśmy wszystkiemu winne bo odpisywałysmy na posty Bravurki zamiast ją zlinczować - bo prawda po nad wszystko a jaka jest prawda? - pytanie do komisji śledczej .... a i jeszcze - dla mnie to zadziwiające jest to jak co po nie które wiazażanki sobie podbudowały ego myśląc jaką to wojnę na naszym wątku rozpętały |
|
|
|
#1798 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wreszcie nadrobiłam te 7 stron...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym juz też chciała mieć moją córcię przy sobie.. a tu jeszcze minimum 8 tygodni skąd wy to wiecie, że dzieci czkają? ja jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić, a nie chcę przeoczyć czkawki mojej córci ![]() Cytat:
w moim rodzinnym mieście na bazar mówi się "burek" Cytat:
Cytat:
my nasze wynajmowane tylko pomalowaliśmy i kupiliśmy pralkę bo nie było. Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz. jak to jest z L4. Nie ma juz tego zasiłku rehabilitacyjnego? Kiedyś po iluś tam dniach trzeba było sie o taki ubiegać, a teraz już sama nie wiem. |
|||||||
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Zadomowienie
|
Madzia popieram że rozmowa z dzieckiem jest najlepszą metodą wychowawczą- fakt że nie zawsze przynosi natychmiastowe efekty- ale warto rozmawiać i tłumaczyć.
tarasia nie ma zasiłku rehabilit. a kobieta w ciązy moze być na L4 przez 27o dni (czyli prawie 9 miesięcy) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

....

ja też chcę
Przeciez to juz jest smiechu warte jak wszytsko jest obrócone i nakręcone
Bo że twardnieje brzuszek to juz wiemy, ale co jeszcze?