|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
Dot.: naturalny BLOND jak uzyskaæ taki efekt i KOLOR?
no najbardziej podoba mi siê co¶ takiego jak ma Ashley Tisdale i Drew Barrymore który¶ z tych a w³osy mam ciemny blond i odrosty takie same s± no i jeszcze pozosta³o¶ci po rozja¶nianych pasemkach... ale chcia³abym raczej taki z³oty blond, mam jasn± karnacjê.
truskawkowawiosna a o co chodzi z tym poziom 9?
Edytowane przez anusiaa15 Czas edycji: 2009-09-30 o 10:22 |
|
|
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: jak uzyskaæ kolor w³osów w³odarczyk:)
up up up
|
#363 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 020
|
poziom 9 to bardzo jasny blond naturalny. Mozesz sobie obejrzec na opakowaniu farb np. loreala exelenca. S³owo naturalny oznacza s³oneczny ciep³y kolor.
|
|
|
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
|
|
|
|
#365 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
to w³a¶nie o taki s³oneczny blond mi chodzi ale ¿eby go uzyskaæ np. farb± to musia³abym swoje ciemny blond z pasemkami w³osy rozja¶niaæ ?
|
#366 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 333
|
ja bym probowala ciemnym blondem, ale najpierw powinnas chyba troche rozjasnic wlosy, bo moze wyjsc tak, ze odrosty beda takie jak na zdjeciu, a reszta nie chwyci w ogole albo zrobi sie kasztanowa, najlepiej byloby sie skonsultowac z fryzjerem
|
|
|
|
#367 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 333
|
Cytat:
wszystkie profesjonalne farby sa podobnie oznaczone, drogeryjne niestety nie zawsze trzeba zagladac w paletyCytat:
na wakacjach swoj naturalny jasny blond (ktory dla osob niezwiazanych z fryzjerstwem wygladal bardziej jak sredni, troche cieply blond ) zafarbowalam Belle Color nr 6Belle Color nr 6 wyszedl mi mniej wiecej taki blond, na zywo odrobine ciemniejszy http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1245950276 wygladal niesamowicie naturalnie |
||
|
|
|
#368 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 39
|
jak uzyskaæ tai odcieñ blondu?
hej. no wiêc tak mia³am platynê i zafarbowa³am ciemnym blondem(loreal w 10 min.- kolor ciemny blond), który na pocz±tku by³ bardzo ciemny, jednak¿e po ok 3 tygoniach spra³ siê do koloru, który widnieje na zdjêciu pierwszym. Obecnie chcia³abym uzyskac kolor w³osów, ze zdjecia drugiego. Nie chodzi mi o platynê, bo bardzo niszczy³a mi w³osy, a ten kolor jest taki bardziej naturalny. Jaka farbe mi radzicie...? a moze jaki¶ szampon koloryzuj±cy??
móg³by mi kto¶ doradziæ, poniewa¿ planuje farbowanie w³osów, gdyz poprzednia farba zmy³a sie ze spodnich warstw w³osów i nie wygl±da to za dobrze... * Sama postanowi³am znale¼æ farbê , która doporowadzi³aby do takeigo efektu wydaje mi siê, ¿e ta z linka by³aby dobra. co s±dzicie? http://www.opinie.senior.pl/Garnier-...ond,21089.html *ufarbowa³am w³osy farb± o kolorze bardzo bardzo jadny blond i tylko 2 tony mi zja¶nia³y.. kolor odmienny od tego na zdjêciu 2... Edytowane przez michalinafist Czas edycji: 2009-10-08 o 23:02 |
|
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
ale uwazacie ze te pasemka to blond...czyli np gdybym zorbila te pasemka farba rozjasniajaca i wyszly by biale towlasnie takie by mialy byc?? mi sie wydaje ze ten blond to taki ciemniejszy toffi a reszta w³osow to jasny-sredni braz.... ps. czyli co mam zorbic wlsoki brazem a potyem na to blond paasemka i juz?? bede taka sweet jak na tym foto??
jak myslicie??
|
#370 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Cze¶æ, szuka³am trochê i jednak wola³am za³o¿yæ osobny w±tek.
Interesuje mnie odcieñ w³osów Miley Cyrus, dodam zdjêcia. Czy mo¿e kto¶ próbowa³ farbowaæ na taki kolor w³osy? Wie jaka farba najlepsza? ;> Moje w³osy s± po rozja¶nianiu wielokrotnym.. z reszt± zaraz dodam te¿ i moje zdjêcie ![]() Jak moje w³osy urosn± mniej wiêcej takiej d³ugo¶ci jak Miley, wtedy mam zamiar je przefarbowaæ na odcieñ który mia³a w filmie. Teraz moje k³aki maj± 60 cm i s± platynowe ;p no i nie chodzê do fryzjera, sama ¶cinam i farbujê w³osy, mam do nich uraz i nigdy wiêcej siê nie wybiorê, jak na razie wytrzyma³am 2 lata i mi nie ¶pieszno ;D proszê o odp. |
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolor w³osów Miley Cyrus w Hannah Montana The Movie.
co¶ jasny br±z a'la rudy?
ile masz lat,bo wygl±dasz na jakie¶ 16 lat w³oski masz ju¿ tyle razy rozja¶niane,to pewnie zniszczone
|
#372 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Dot.: Kolor w³osów Miley Cyrus w Hannah Montana The Movie.
Cytat:
ja juz mam wprawê, tak¿e spoko xD |
|
|
|
|
#373 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#374 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Jak uzyskaæ taki kolor?
Bardzo podoba mi siê taki kolor jak na za³±czonym zdjêciu.
Czy wiecie mo¿e jaki to kolor i jakie firmy oferuj± (ewentualnie nazwa lub numer). Mam odrosty w kolorze blond ¶redni (tak my¶lê) a reszta by³a wcze¶niej rozja¶niana, ostatnio przyciemniana (bursztynowym blondem z Castinga - wysz³y rude, ale stopniowo siê zmywaj±). Nie chcê mieæ zbyt ciemnych ani rudych w³osów. W la¶nie takie mi siê podobaj± Proszê o poradê i dziêkujê. Edytowane przez whitemta Czas edycji: 2009-10-30 o 18:06 |
|
|
|
#375 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
jak uzyskaæ taki kolor z ciemnego br±zu? foto.
witam. moje naturalne w³osy to ciemny blond, wpadaj±cy w rudy. od roku farbowa³am w³osy na ciemny br±z, teraz chcia³abym mieæ takie w³osy jak trzebiatowska na trzecim zdjêciu. wiem, ¿e dekoloryzacja bardzo niszczy w³osy, wiec chcia³am czekaæ, a¿ ciemny br±z trochê zejdzie, ale garnier 4(niby szampon koloryzuj±cy...) po ponad miesiacu kompletnie nie zszed³ z w³osów. mam juz troche zniszczone w³osy i boje sie, ze beda jeszcze gorsze
co robiæ? w ogole, jaki to jest kolor na 3 zdjêciu? bardziej w blond czy bardziej w rudy? fryzjerka da rade go uzyskaæ? z gory dziekuje za pomoc;*1.zdj-wlosy przed farbowaniem,2zdj-teraz,3zdj-taki chcê uzyskaæ |
|
|
|
#376 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Dot.: jak uzyskaæ taki kolor z ciemnego br±zu? foto.
powiem Ci tak, mia³am taki sam problem rok temu. Zwyk³a farb± takiego koloru nie przebijesz nawet nie ma mowy. nawet Ci nie ruszy. ja przechodzi³am pasemkami blond. tak by³o bezpiecznie dla w³osów. a potem jak ju¿ mia³am ca³o¶æ blond to pomalowa³am na taki odcien jak chcia³am. tylko musisz odczekaæ ok 3 miesiêcy od ostatniego malowania bo Ci wyjdzie dos³ownie pomaranczowy.,
|
|
|
|
#377 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: jak uzyskaæ taki kolor z ciemnego br±zu? foto.
=/ dziêkuje serdecznie, praktyczna odp;*
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 128
|
Taki kolor - jak uzyskaæ!?
W koñcu znalaz³am go na zdjêciu
a chodzi za mn± ju¿ d³ugo. Ma kto¶ pojêcie, czego u¿yæ, ¿eby tak wysz³o?
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Taki kolor - jak uzyskaæ!?
Kto¶ chocia¿ spróbuje pomóc?
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 717
|
O¶wietlenie mo¿e troche przek³amywaæ ale jestem pewna, ¿e to bêdzie opalizuj±cy ¶redni blond. Co¶ w stylu 8.02 lub 8.2 z palety Majirela.
|
#381 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
L'Oreal Excellence Creme Mro¼ny Be¿ na bardzo jasnych rozja¶nianych w³osach wychodzi podobnie, delikatnie ciemniej
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Dziêkujê
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 813
|
Jk uzyskaæ taki kolor?
Dziewczyny pomo¿cie zakocha³am sie w takim kolorze w³osów! Próbowowa³am juz miodowego karmelu castinga ale bardzo szybko sie wymywa, na sp³ukany karmel robi³am pasemka blad i mlecznej czekolady ale to wci ±¿ nie to chcciala bym miec taki kolor vczy wiecie jaka farba moge go uzyskaæ?? Z góry dziêki za pomoc
|
#384 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 158
|
Jak uzyskaæ taki kolor?
Hej dziewczyny niedawno zauwa¿y³am ¶liczny kolor na wiza¿u i siê zakocha³am. Od jakiego¶ czasu my¶lê nad przyciemnieneim koloru i mo¿e która¶ z was mi pomo¿e. Jak uzyskaæ taki kolor? W³osy mam rozja¶niane jednak nie jest to bardzo jasny blond
|
#385 |
|
Przyczajenie
|
Jak uzyskac kolor w³osów Ma³gorzaty Sochy
|
|
|
|
#386 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Bardzo podoba mi siê taki kolor w³osów jak na zdjêciu. Wiele dziewczyn farbuje w³osy w domu farbami sklepowymi i ma bardzo zbli¿ony odcieñ.
Je¶li wiecie jak± farb± mo¿na uzyskaæ taki kolorek to proszê o podzielenie siê ze mn± t± informacj±. Z góry dziêkujê za pomoc w ustaleniu kolorku i farby. Pozdrawiam wszystkie kobietki |
|
|
|
#387 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 438
|
Dot.: jak uzyskaæ taki br±zowy kolor w³osów.
farba kaszmirowy braz Natural&Easy Schwarzkopf.
Ps:jaki masz obecnie kolor wlosow?naturalny czy farbowany? |
|
|
|
#388 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Obecnie mam w³osy farbowane , ciemnym blondem z³ocistym ( V Floride) loreala.
Dzi¶ w³a¶nie zastanawia³am siê nad kaszmirowym jasnym brazem 560 Natural&Easy Schwarzkopf albo migda³owy jasny z³ocisty br±z 565, tylko znalaz³am opinie ¿e u kogo¶ wyszed³ prawie czarny, wiêc siê waham. A farbowa³a¶ mo¿e tym kaszmirowym br±zem? Jesli tak to czy wyszed³ Ci podobny jak na opakowaniu? Edytowane przez edzinks Czas edycji: 2009-11-18 o 20:29 |
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 438
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post15355876
zobacz tam, to zobaczysz jak wyszedl u mojej kumpeli. Moze wyjsc ciemny, jesli masz juz ciemnawy obecny kolor... My trzymalysmy ta farbe 15-20 minut... Edytowane przez karojen24 Czas edycji: 2009-11-18 o 20:41 |
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 007
|
Jak uzyskaæ taki kolor? Pomó¿cie :)
Jakiej farby powinnam u¿yæ,by uzyskaæ taki kolor jaki ma Swiet³ana Chodczenkowa ? Do³±czam zdjêcie.Pomó¿cie
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.

trzeba zagladac w palety
) zafarbowalam Belle Color nr 6

co robiæ? w ogole, jaki to jest kolor na 3 zdjêciu? bardziej w blond czy bardziej w rudy? fryzjerka da rade go uzyskaæ? z gory dziekuje za pomoc;*
a chodzi za mn± ju¿ d³ugo. Ma kto¶ pojêcie, czego u¿yæ, ¿eby tak wysz³o?

o podzielenie siê ze mn± t± informacj±. Z góry dziêkujê za pomoc w ustaleniu kolorku i farby. Pozdrawiam wszystkie kobietki