Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-02, 13:46   #2581
Carol77
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi

Cytat:
Napisane przez katarzy Pokaż wiadomość
katarzyna 21 lat i pierwszy cykl staran

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

ah@ 12 pazdziernika
Juz dopisałam Cię Kasiu w razie jakichś zmian, terminów itp pisz prosze do mnie na priv dzięki z góry

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 13:54   #2582
Edzia400
Zakorzenienie

witam Was kochane !!!!!!
No i teraz opowiem jak obiecałam
Wczoraj zrobiłam test z moczu bo w sobotę myślę o zrobieniu moich urodzinek i po za tym strasznie źle się czułam, normalnie jak by mnie grypa łapała....
I wyszły 2 druga bladzioch straszny, aż się zastanawiałam czy napewno ją widzę czy tylko oczy mi psikusa robią.
I dziś byłam na becie iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iii 3 tydzien ciąży cieszę się jak głupia, mój mężulek też aż po prostu nie wiedziałam co powiedzieć jak mi kobitka przekazała wiadomość.
Kochane tak się ciesze, już mężuś milion rzeczy mi zabronił i powiedział że mam się wogóle nie stresować [/QUOTE]

:jup i:kla ski: GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Bardzoby chciała dołączyc do waszego grona ale niestety musimy z mężem poczekać ze starniami , odstawiłam tabletki już kilka miesiecy temu bo dzidzia miała być odrazu po ślubie a tu niestety trzeba czekać . Mam pytanko co jeszcze oprócz brania folika powinnam zrobić jak już zaczniemy starania
Witaj milutko
Tak jak napisała Aneczka tylko folik a jak wyjda juz te dwie kreski to te na F ja tez je mam przepisane

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

A ja dzisiaj normalnie się wścieknę, tak mnie bolą sutki, że wszystko mnie drazni, maz się śmieje, bo chodzę porozbieranai wyzywam a przed chwila śmiałam się do rozpuku ze skarpetki założonej na lewą stronę normalnie mi już bije[/QUOTE]

Carol my jestesmy w ciązy ty masz objawy

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 13:56   #2583
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
witam Was kochane !!!!!!
No i teraz opowiem jak obiecałam
Wczoraj zrobiłam test z moczu bo w sobotę myślę o zrobieniu moich urodzinek i po za tym strasznie źle się czułam, normalnie jak by mnie grypa łapała....
I wyszły 2 druga bladzioch straszny, aż się zastanawiałam czy napewno ją widzę czy tylko oczy mi psikusa robią.
I dziś byłam na becie iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iii 3 tydzien ciąży cieszę się jak głupia, mój mężulek też aż po prostu nie wiedziałam co powiedzieć jak mi kobitka przekazała wiadomość.
Kochane tak się ciesze, już mężuś milion rzeczy mi zabronił i powiedział że mam się wogóle nie stresować
:jup i:kla ski: GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Witaj milutko
Tak jak napisała Aneczka tylko folik a jak wyjda juz te dwie kreski to te na F ja tez je mam przepisane

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

A ja dzisiaj normalnie się wścieknę, tak mnie bolą sutki, że wszystko mnie drazni, maz się śmieje, bo chodzę porozbieranai wyzywam a przed chwila śmiałam się do rozpuku ze skarpetki założonej na lewą stronę normalnie mi już bije[/QUOTE]

Carol my jestesmy w ciązy ty masz objawy [/QUOTE]

No na to wychodzi kochana powiedz jak się czujesz Edytko?

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-02, 14:06   #2584
katarzy
Raczkowanie

dzieki kochana mam nadzieje ze to bedzie pierwszy i oststni cykl staran i ze sie uda ah jakbym chciala!!!!!
katarzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 14:07   #2585
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
No właśnie!!!Te Komunie to teraz normalnie rewia mody.Potem się dziwić,że tyle nastolatek cierpi na anoreksję czy bulimię i tylko ciuchy im w głowie.Jedna przez drugą chce byc piękniejsza i podziwiana.Mądrością juz zadna nie chce imponować.Potem właśnie jest dokuczanie typu ta ma za mały biust, ta za duży itp.Jak będę miała córkę , to ąz się boje , czy będę umiała sobie z tym poradzić.
Tym sie jednak będę martwić pózniej.Na razie trzeba sobie to dziecko zrobic w koncu ;-).Jeszzce tydzień i testuje ;-)
Powiem ci ze u nas proboszcz zrobił porzadek dziewczyny maja te same sukienki które mozna odkupić od dziewczynek które były 2 lata do tyłu w komuni lub u krawcowej zakupic nowe chłopcy ida w białych garniturach wiec wszyscy maja te same stroje
masz racej teraz to trzeba byc uzdolnionym wszechstronnie do rozmów z dzieciami bo sa strasznie madre i pyskate
Mam nadzieje ze tescik wyjdzie pozytywny

Stary 2009-10-02, 14:08   #2586
aneczka555
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katarzy Pokaż wiadomość
dzieki kochana mam nadzieje ze to bedzie pierwszy i oststni cykl staran i ze sie uda ah jakbym chciala!!!!!

katarzy z wlasnego doswiadczenia wiem ze za bardzo tez nie mozna chciec dzidzi bo nie wychodzi,a jak sie troszke odpusci to sie udaje.

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 14:12   #2587
giovi13
Raczkowanie

Carol to ja też poproszę o zmane na liscie i przerzucenie mnie na zafasolkowane Termin mam na 24.05.

A tak w ogole to kiedy Ty zamierzasz zatestowac???
giovi13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 14:19   #2588
Edzia400
Zakorzenienie

[QUOTE=aneczka555;14545020]dziewczyny czy duze jest prawdopodobienstwo ze bede miala blizniaki skoro mojego tz tata mial siostre blizniaczke i mojej mamy mama(babcia) tez miala siostre blizniaczke?

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------
Poczytałam i znalazłam
Dwujajowe bliźnięta bywa cechą dziedziczoną TYLKO PO LINII
ŻEŃSKIEJ.
Nie ma dowodów na dziedziczenie jednojajowych.

Ściślej - dwujajowe bliźnięta powstają z pęknięcia kilku pęcherzyków, mogłaś więc odziedziczyć po babci zdolność do pękania więcej niż 1 pęcherzyka w 1 cyklu.

Szansa na bliźnięta wzrasta u każdego po 3 porodziemoja mama miała własnie blizniaki dwujajowe po 3 porodzie no i siostra mojej babci była z blizniąt

Stary 2009-10-02, 14:20   #2589
niunia_20
Rozeznanie

mój organizm wariuje... normalnie to ja juz nie wiem o co mu chodzi. przez ostatnie dwa miesiace mialam regularne cykle co 32 dni a teraz juz mi sie okres spoznia 3 dzien... jeszcze jak na zlosc dzis u siebie zaobserwowałam taki sam śluz jak podczas dni plodnych i jak tu sie nie denerwowac...?

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 14:27   #2590
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
dziewczyny a macie wrazenie ze macie jakby to powiedziec balon w brzuchu?nie wiem jak to ubrac w slowa....
ja czuje jakbym miala wiekszy brzuch(choc wiadomo ze fasolka ma ok 1mm chyba teraz) nie wiem jak to okreslic

hihih dokladnie ja na tamtym forum pisałam ze to takie dziwne brzucha nie mam a czuje sie jakby był wielki bo czułam w brzuchu balonik

Powiem wam ze przybrałam w biodrach i nie wejde do zadnych spodni znaczy wejde ale nie mam szans na zapiecie guzika

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

A ja teraz z innej beki.Dziewczyny czy wiecie jakie sie ma smaki i zachcianki na dziewczynkę a jakie na chłopca??Mi idzie raczej na kwaśne niż na słodki(ale miałam już tak przed ciążą).
I pytanie jeszcze o skórę twarzy??Ostatnio zauważyłam,że mam taką kaszkę manną na twarzy.Niewidoczna,ale wyczuwalna.O pryszczykach już nie wspomnę.....[/QUOTE]

Powiem ci ze nie ma na to przepisu moja bratowa cała ciąze jadla kiszone ogórki i arbuzy ma dziewczynke a moja przyjaciólka jadła to samo + zupki chinskie i ma chłopaka smieje sie ze mały w brzuchu ukradł kwałek makaronu i chciał go skutecznie schować i tak wyszedł jej chłopak wiecej powiem wam ze teraz moja bratanica jak widzi ogórki kiszone i arbuza az sie trzesie a synek mojej przyjaciolki arbuzy uwielbia no i zupki chinskie by ciagle jadł ( oczywiscie moja papsiółka robi np barszcz czerwony i do tego mu da makaron albo rosół z makaronek tak by zupa przypominała chinska

Ja to mam róznie raz tak raz tak chociaz poczatek było na ostro i strasznie kwasno teraz juz tak sie wypoziomowało ( dzis miałam ochote na (grysek) błyskawiczna kasze manna z cynamonem i masłem stopionym <mniam>)

nie martw sie ja tez jetsem cała wyprysnieta

Stary 2009-10-02, 14:28   #2591
aneczka555
Zadomowienie

dziewczyny skoro biore feminatal n to folika chyba juz nie trzeba dodatkowo brac co?

Stary 2009-10-02, 14:30   #2592
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka1980 Pokaż wiadomość
dobre. Ja tez miałam ochotę na piwko,chociaż łyczka

hihih Ani głosno nie mów bo za mna juz piwko chodzi od tyg ale pytałam lekarza i powiedział ze jesli nie biore zadnych antybiotyków to pol szklanki nie zaszkodzi raz na miesiac poprostu pypec to pypec widocznie nasz organizm chce troche chmielu albo drożdzy chociaz wam powiem ze ja powinnam pic kieliszek czerwonefgo winna w czasie jesienno zimowym zeby pobudzic moje krazenie i jak teraz pojde do lekarza musze go zapytac co on o tym mysli

Stary 2009-10-02, 14:31   #2593
agnieszka1980
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny skoro biore feminatal n to folika chyba juz nie trzeba dodatkowo brac co?
Z tego co pamietam to ja przez pierwsze 3 miesiące brałam folik, później do końca tylko witaminy.
agnieszka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 14:45   #2594
Edzia400
Zakorzenienie

[/QUOTE]

Mam trudnosci z dotarciem do konca
czuje sie ok
oprócz poranków poszłam juz na łatwizne i wieczorem robie sobie kanapke z wedlinka i zawijam w sreberko i wkladam do woreczka kiedy rano wstaje musze szybko ja zjesc inaczej po 5 min od otwarcia oczu biegłabym moj TZ sie ze mnie smieje widzac mnie o 7 z kanapka w reku....TŻ zapytał czy pojechalibysmy do sklepu dzis wieczorem kupic termos( zebym sobie herbatke parzyła )
(nie lubie na sucho jesc ja nawet do rosołu musze miec kompot )

Ciagle mam na cos ochote wczoraj to mi sie zachciało zupy grochowej chcac nie chcac musiałam kupic taka chemiczna ale zachcianka spełniona,,,,,,,, była do przygotowania na 4 talerze cała zjadłam razem z porcja frytek z serem

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
mozesz smiało isc do apteki po witaminy dla kobiet w ciazy od 0-do 12 tyg a folik odłozyc

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez giovi13 Pokaż wiadomość
Carol to ja też poproszę o zmane na liscie i przerzucenie mnie na zafasolkowane Termin mam na 24.05.

Cyba ci jeszcze nie grtulowałam wiec : jupi:GR ATULUJE!!!!!!!!

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2009-10-02 o 14:44
Stary 2009-10-02, 14:48   #2595
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

czuje sie ok
oprócz poranków poszłam juz na łatwizne i wieczorem robie sobie kanapke z wedlinka i zawijam w sreberko i wkladam do woreczka kiedy rano wstaje musze szybko ja zjesc inaczej po 5 min od otwarcia oczu biegłabym moj TZ sie ze mnie smieje widzac mnie o 7 z kanapka w reku....TŻ zapytał czy pojechalibysmy do sklepu dzis wieczorem kupic termos( zebym sobie herbatke parzyła )

Ciagle mam na cos ochote wczoraj to mi sie zachciało zupy grochowej chcac nie chcac musiałam kupic taka chemiczna ale zachcianka spełniona,,,,,,,, była do przygotowania na 4 talerze cała zjadłam razem z porcja frytek z serem

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

mozesz smiało isc do apteki po witaminy dla kobiet w ciazy od 0-do 12 tyg a folik odłozyc

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cyba ci jeszcze nie grtulowałam wiec : jupi:GR ATULUJE!!!!!!!![/QUOTE]

z tym termosem niezłe,dobrze że mój na to jeszcze nie wpadł i jak chce herbatkę to mi robimoże się nad nim zlituje i podpowiem
a ja nie mam żadnych zachcianek, i wogóle oprócz bolacych piersi i pleców czuje się dobrze nawet mówiłam wczoraj lekarzowi że czuje się jak ufoludek
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 14:54   #2596
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:

Wybacz kochana, ze Cię przeoczyłam juz jestes na 2 liście.
Dzisiaj miałam test kupić, ale nie zdazyłam, bo praca czekała...a piersi mi rozwala normalnie i czuje sie jakbym chora miała być... moze jutro kupie o ile @ nie przyjdzie...

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-02, 14:57   #2597
Maja82
Raczkowanie

Dzień doberek
Dopiero teraz udało mi się zajrzeć i widzę, że będę miała co czytać, ależ Wy macie tempo czy nikt w tym kraju nie pracuje?
Maja82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 14:57   #2598
barbara1980
Raczkowanie

Mogę też dołączyć, kiedyś byłam na staraczkach ale jakoś łzawo tam było. No i głupio bo nam się udało nim zaczęliśmy się starać ;-)
Mam 29 lat, pracuję w szkole i mam pytanko do zebry : Czy bierzesz jakieś witaminy? Mi lekarz odradzał przy dobrych wynikach, bo potem rodzą się przewitaminizowane dzieci.

Ps. Jak tylko znajdę więcej czasu przeczytam was do końca, narazie 3 strony
barbara1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 15:02   #2599
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

czuje sie ok

Cyba ci jeszcze nie grtulowałam wiec : jupi:GR ATULUJE!!!!!!!!
z tym termosem niezłe,dobrze że mój na to jeszcze nie wpadł i jak chce herbatkę to mi robimoże się nad nim zlituje i podpowiem
a ja nie mam żadnych zachcianek, i wogóle oprócz bolacych piersi i pleców czuje się dobrze nawet mówiłam wczoraj lekarzowi że czuje się jak ufoludek [/QUOTE]

Kurde laseczkijak tak czytam o tych Waszych zachciankach to mi sie wszystkiego już che...teraz mam ochotę znowu na ciacho, normalnie mi ślinka cieknie... ja zwariuję chyba...
Powiedz mi kochana jak Ciebie piersi bolą? Całe czy sutki tylko?

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez barbara1980 Pokaż wiadomość
Mogę też dołączyć, kiedyś byłam na staraczkach ale jakoś łzawo tam było. No i głupio bo nam się udało nim zaczęliśmy się starać ;-)
Mam 29 lat, pracuję w szkole i mam pytanko do zebry : Czy bierzesz jakieś witaminy? Mi lekarz odradzał przy dobrych wynikach, bo potem rodzą się przewitaminizowane dzieci.

Ps. Jak tylko znajdę więcej czasu przeczytam was do końca, narazie 3 strony
Witaj Barbaro

Gratuluje kochana fasolinki!!! Który to tydzień?
Co do Zebry, to niestety do nas juz nie zagląda...

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Maja82 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Dopiero teraz udało mi się zajrzeć i widzę, że będę miała co czytać, ależ Wy macie tempo czy nikt w tym kraju nie pracuje?
hej hejja pracuje dzielnie i w międzyczasie dzielnie klikam

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-02, 15:04   #2600
aa2
Zakorzenienie

[QUOTE=Carol77;14549080]

Kurde laseczkijak tak czytam o tych Waszych zachciankach to mi sie wszystkiego już che...teraz mam ochotę znowu na ciacho, normalnie mi ślinka cieknie... ja zwariuję chyba...
Powiedz mi kochana jak Ciebie piersi bolą? Całe czy sutki tylko?

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

ogólnie to zalezy kiedy, często bolą mnie całe, no i sutki drażliwe
Stary 2009-10-02, 15:04   #2601
barbara1980
Raczkowanie

12 tydzień. Aha ja czytałam na razie tylko początek wątku, i tam tylko Zebra była w ciąży dlatego pytanie było do niej. Ale przy ponad 80 stronach to pewnie więcej z was jest już Może któraś mi podpowie z tymi witaminami. Wyniki mam ok, tylko cukier za wysoki jedynie.
Stary 2009-10-02, 15:06   #2602
Maja82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka1980 Pokaż wiadomość
Tak własnie chcę zrobić. Zajść,iść na L4a potem 4 lata wychowawczy no i rozwiązać umowę Tak mi zalazł za skórę,że szkoda gadać. Mój mąż to jest cały czas za tym,żebym już sie zwolniła ale skoro mi się cos należy to chcę to wykorzystać bo tak to nic nie będe miała
Z tego co mi wiadomo to wychowawczy jest 2 lata ale potem możesz iść na kuronia, jak mieszkasz w większym mieście to na 6 m-cy jak na wiosce to rok. I gdzie sprawiedliwość
Stary 2009-10-02, 15:06   #2603
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja82 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
wiesz wczoraj Carol wsponiała coś o uzależnieniu od tego forum...hihi pewnie dlatego stronek przybywa w takim tempie

cytat:
12 tydzień. Aha ja czytałam na razie tylko początek wątku, i tam tylko Zebra była w ciąży dlatego pytanie było do niej. Ale przy ponad 80 stronach to pewnie więcej z was jest już Może któraś mi podpowie z tymi witaminami. Wyniki mam ok, tylko cukier za wysoki jedynie.

jak masz przepisane odpowiednie witaminy to nie powinno się nic dziać, ja biorę witaminy(pregnavit) i kwas foliowy

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2009-10-02 o 15:08

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 15:12   #2604
barbara1980
Raczkowanie

Nie, właśnie lekarz nic nie przepisał przy tak dobrych wynikach. A folik to tylko do 3 m-ca się bierze - tak mi powiedział. Nie chcę walić w siebie za wiele chemii, ale pytam bom ciekawa i czekam na odpowiedzi ciążowych koleżanek.
Stary 2009-10-02, 15:15   #2605
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, właśnie lekarz nic nie przepisał przy tak dobrych wynikach. A folik to tylko do 3 m-ca się bierze - tak mi powiedział. Nie chcę walić w siebie za wiele chemii, ale pytam bom ciekawa i czekam na odpowiedzi ciążowych koleżanek.
teraz są w ciąży: (te laseczki ktore zaglądają, bo tak więcej ich jest)
Paprotka86 (Lidka, lat 23) - t.p. ok 30.12.09 Tosia
Asiuulka89 (Joanna, lat 20) t.p. 02.03.2010
Agnieszka09 (Agnieszka, lat 24) – t.p. 01.04.2010
Edzia400 (Edyta, lat 32) – t.p 11.05.2010
Koglus (Agnieszka, lat 29) – t.p ??
Jami (Basia, lat 24) - t.p. ??
aa2 (Joanna, lat 27) - t.p. 05.05.2010
Syyluusiiaa (??,??) - t.p ??
Pietrusia ( Sylwia, lat 24) - t.p. 16.11.2009 Kamilka
Aneczka555 ( Ania, lat 25) - t.p. ??
Latko (Karolina, lat 24) - t.p. ??
Giovi13 (Joanna, lat 29) - t.p. 24.05.2010

a ja brałam folik dopiero po 16tc i chyba prenatal jak dobrze pamiętam

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2009-10-02, 15:17   #2606
Edzia400
Zakorzenienie

a ja nie mam żadnych zachcianek, i wogóle oprócz bolacych piersi i pleców czuje się dobrze nawet mówiłam wczoraj lekarzowi że czuje się jak ufoludek [/QUOTE]

siem ciesz ze nic ci nie jest hihihi zlituj sie bo moze dopiero za m-c złapa cie zachcianki a pamietaj ze twój TŻ musi je spełniac przez cała ciąże

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2009-10-02 o 15:20
Stary 2009-10-02, 15:38   #2607
Maja82
Raczkowanie

Ufffffff dobrnęłam do końca, ale się uśmiałam, temat z majtkami dobry

Cytat:
Witam
Lekarz mojej siostry też mówił żeby nie brać witamin ani kwasu foliowego bo już za późno!? troche mnie to zdziwiło, poszła do innego który kazal brać więc kupiła i brała Ja całą ciążę i okres karmienia bralam prenatal

Carol testuj bo mnie ciekawość zżera i jak możesz to dopisz mi do listy @ na 23.10

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 15:43   #2608
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Niby kwasne jest na chlopca a slodkie na dziewczynke ... z kolei mowi sie tez ze jak stan cery sie pogarsza to na corcie, ze niby mamie urode zabiera Ale nie zawsze sie to sprawdza

Ja tez mam masakre z czolem ale to juz od kilku tygodni, nie wiem z dwa trzy ... Takie male dupki co nic z nimi sie nie da zrobic

Jeszcze wczoraj madra sie wybralam na solarium na 15 minut i mam tak poparzona twarz ze wygladam jak indianin Nigdy wiecej nie pojde na solarium zwlaszcza w PL
Kochane tylko was na chwilkę zostawić i już tyle nadrabiania
Co do trądziku to mam tak straszny na twarzy że po prostu wstyd mi gdzieś się pokazwyać, zawsze miałam czystą skórę i żadnych wyprysków a teraz cała twarz

Ja chyba w przyszłym tygodniu zrobię jeszcze raz betę i dopiero wtedy do gin. ale mam straszny dylemat bo mój były sąsiad jest świetnym ginekologiem i na dodatku dyrektorem szpitala tyle że pod warszawa i to kawałek drogi, a z drugiej strony 10 min piechotą mam bardzo dobry szpital tylko nie znam lekarzy, powiedzcie mi jeśli chcę żeby ciąże prowadził lekarz z tego szpitala blisko to mam tam iść i spytać gdzie przyjmują
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 15:47   #2609
aa2
Zakorzenienie

dla zainteresowanych coś na temat kwasu foliowego
http://www.kwasfoliowy.pl/serwis.php?s=295
Stary 2009-10-02, 15:58   #2610
aneczka555
Zadomowienie

aa2 ciekawy artykul...

ja jeszcze chcialabym poruszyc temat sluzu plodnego
kiedys tu na forum byla dyskusja na ten wlasnie temat i ja pisalam ze sluz plodny nie musi byc "ksiazkowy" tzn moze ale nie musi wygladac jak kurze bialko,moj tak nie wygladal a i tak zaszlam w ciaze,bo byl tylko "wodnisty"...tak wiec niezafasolkowane jeszcze dziewczyny nie martwcie sie sluzem,moze on miec tylko jedna ceche sluzu plodnego i to wystarczy aby zajsc w ciaze

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

swego czasu slynna pani J.dogryzala mi ze przy takich cyklach jak ja mam to nie zajde w ciaze...i prosze mylila sie!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości