|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2582 | |
Zakorzenienie
|
witam Was kochane !!!!!!
No i teraz opowiem jak obiecałam Wczoraj zrobiłam test z moczu bo w sobotę myślę o zrobieniu moich urodzinek i po za tym strasznie źle się czułam, normalnie jak by mnie grypa łapała.... I wyszły 2 druga bladzioch straszny, aż się zastanawiałam czy napewno ją widzę czy tylko oczy mi psikusa robią. I dziś byłam na becie iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iii 3 tydzien ciąży ![]() Kochane tak się ciesze, już mężuś milion rzeczy mi zabronił i powiedział że mam się wogóle nie stresować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
![]() Tak jak napisała Aneczka tylko folik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- A ja dzisiaj normalnie się wścieknę, tak mnie bolą sutki, że wszystko mnie drazni, maz się śmieje, bo chodzę porozbierana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Witaj milutko ![]() Tak jak napisała Aneczka tylko folik ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- A ja dzisiaj normalnie się wścieknę, tak mnie bolą sutki, że wszystko mnie drazni, maz się śmieje, bo chodzę porozbierana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No na to wychodzi kochana ![]()
![]() |
#2584 |
Raczkowanie
|
dzieki kochana mam nadzieje ze to bedzie pierwszy i oststni cykl staran i ze sie uda ah jakbym chciala!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz racej teraz to trzeba byc uzdolnionym wszechstronnie do rozmów z dzieciami bo sa strasznie madre i pyskate ![]() Mam nadzieje ze tescik wyjdzie pozytywny ![]()
![]() |
#2586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
katarzy z wlasnego doswiadczenia wiem ze za bardzo tez nie mozna chciec dzidzi bo nie wychodzi,a jak sie troszke odpusci to sie udaje.
![]() |
#2587 |
Raczkowanie
|
Carol to ja też poproszę o zmane na liscie i przerzucenie mnie na zafasolkowane
![]() A tak w ogole to kiedy Ty zamierzasz zatestowac??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aneczka555;14545020]dziewczyny czy duze jest prawdopodobienstwo ze bede miala blizniaki skoro mojego tz tata mial siostre blizniaczke i mojej mamy mama(babcia) tez miala siostre blizniaczke?
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Poczytałam i znalazłam Dwujajowe bliźnięta bywa cechą dziedziczoną TYLKO PO LINII ŻEŃSKIEJ. Nie ma dowodów na dziedziczenie jednojajowych. Ściślej - dwujajowe bliźnięta powstają z pęknięcia kilku pęcherzyków, mogłaś więc odziedziczyć po babci zdolność do pękania więcej niż 1 pęcherzyka w 1 cyklu. Szansa na bliźnięta wzrasta u każdego po 3 porodziemoja mama miała własnie blizniaki dwujajowe po 3 porodzie no i siostra mojej babci była z blizniąt
#2589 |
Rozeznanie
|
mój organizm wariuje... normalnie to ja juz nie wiem o co mu chodzi. przez ostatnie dwa miesiace mialam regularne cykle co 32 dni a teraz juz mi sie okres spoznia 3 dzien... jeszcze jak na zlosc dzis u siebie zaobserwowałam taki sam śluz jak podczas dni plodnych
![]()
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihih dokladnie ja na tamtym forum pisałam ze to takie dziwne brzucha nie mam a czuje sie jakby był wielki bo czułam w brzuchu balonik ![]() Powiem wam ze przybrałam w biodrach i nie wejde do zadnych spodni znaczy wejde ale nie mam szans na zapiecie guzika ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- A ja teraz z innej beki.Dziewczyny czy wiecie jakie sie ma smaki i zachcianki na dziewczynkę a jakie na chłopca??Mi idzie raczej na kwaśne niż na słodki(ale miałam już tak przed ciążą). I pytanie jeszcze o skórę twarzy??Ostatnio zauważyłam,że mam taką kaszkę manną na twarzy.Niewidoczna,ale wyczuwalna.O pryszczykach już nie wspomnę.....[/QUOTE] Powiem ci ze nie ma na to przepisu moja bratowa cała ciąze jadla kiszone ogórki i arbuzy ma dziewczynke a moja przyjaciólka jadła to samo + zupki chinskie i ma chłopaka ![]() ![]() ![]() ![]() Ja to mam róznie raz tak raz tak chociaz poczatek było na ostro i strasznie kwasno teraz juz tak sie wypoziomowało ( dzis miałam ochote na (grysek) błyskawiczna kasze manna z cynamonem i masłem stopionym <mniam> ![]() nie martw sie ja tez jetsem cała wyprysnieta ![]()
![]() |
#2591 |
Zadomowienie
|
dziewczyny skoro biore feminatal n to folika chyba juz nie trzeba dodatkowo brac co?
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
hihih Ani głosno nie mów bo za mna juz piwko chodzi od tyg ale pytałam lekarza i powiedział ze jesli nie biore zadnych antybiotyków to pol szklanki nie zaszkodzi raz na miesiac poprostu pypec to pypec widocznie nasz organizm chce troche chmielu ![]() ![]() ![]()
#2593 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | ||
Zakorzenienie
|
No na to wychodzi kochana ![]() Mam trudnosci z dotarciem do konca ![]() ![]() ![]() czuje sie ok oprócz poranków poszłam juz na łatwizne i wieczorem robie sobie kanapke z wedlinka i zawijam w sreberko i wkladam do woreczka kiedy rano wstaje musze szybko ja zjesc inaczej po 5 min od otwarcia oczu biegłabym ![]() ![]() (nie lubie na sucho jesc ja nawet do rosołu musze miec kompot ![]() Ciagle mam na cos ochote wczoraj to mi sie zachciało zupy grochowej chcac nie chcac musiałam kupic taka chemiczna ale zachcianka spełniona,,,,,,,, była do przygotowania na 4 talerze cała zjadłam razem z porcja frytek z serem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Cyba ci jeszcze nie grtulowałam wiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-10-02 o 14:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
![]() Mam trudnosci z dotarciem do konca ![]() ![]() ![]() czuje sie ok oprócz poranków poszłam juz na łatwizne i wieczorem robie sobie kanapke z wedlinka i zawijam w sreberko i wkladam do woreczka kiedy rano wstaje musze szybko ja zjesc inaczej po 5 min od otwarcia oczu biegłabym ![]() ![]() (nie lubie na sucho jesc ja nawet do rosołu musze miec kompot ![]() Ciagle mam na cos ochote wczoraj to mi sie zachciało zupy grochowej chcac nie chcac musiałam kupic taka chemiczna ale zachcianka spełniona,,,,,,,, była do przygotowania na 4 talerze cała zjadłam razem z porcja frytek z serem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- mozesz smiało isc do apteki po witaminy dla kobiet w ciazy od 0-do 12 tyg a folik odłozyc ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cyba ci jeszcze nie grtulowałam wiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja nie mam żadnych zachcianek, i wogóle oprócz bolacych piersi i pleców czuje się dobrze nawet mówiłam wczoraj lekarzowi że czuje się jak ufoludek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj miałam test kupić, ale nie zdazyłam, bo praca czekała...a piersi mi rozwala normalnie i czuje sie jakbym chora miała być... moze jutro kupie o ile @ nie przyjdzie...
![]() |
#2597 |
Raczkowanie
|
Dzień doberek
Dopiero teraz udało mi się zajrzeć i widzę, że będę miała co czytać, ależ Wy macie tempo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Raczkowanie
|
Mogę też dołączyć, kiedyś byłam na staraczkach ale jakoś łzawo tam było. No i głupio bo nam się udało nim zaczęliśmy się starać ;-)
Mam 29 lat, pracuję w szkole i mam pytanko do zebry : Czy bierzesz jakieś witaminy? Mi lekarz odradzał przy dobrych wynikach, bo potem rodzą się przewitaminizowane dzieci. Ps. Jak tylko znajdę więcej czasu przeczytam was do końca, narazie 3 strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a ja nie mam żadnych zachcianek, i wogóle oprócz bolacych piersi i pleców czuje się dobrze nawet mówiłam wczoraj lekarzowi że czuje się jak ufoludek ![]() Kurde laseczkijak tak czytam o tych Waszych zachciankach to mi sie wszystkiego już che...teraz mam ochotę znowu na ciacho, normalnie mi ślinka cieknie... ja zwariuję chyba... Powiedz mi kochana jak Ciebie piersi bolą? Całe czy sutki tylko? ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() Gratuluje kochana fasolinki!!! Który to tydzień? Co do Zebry, to niestety do nas juz nie zagląda... ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Carol77;14549080]
Kurde laseczkijak tak czytam o tych Waszych zachciankach to mi sie wszystkiego już che...teraz mam ochotę znowu na ciacho, normalnie mi ślinka cieknie... ja zwariuję chyba... Powiedz mi kochana jak Ciebie piersi bolą? Całe czy sutki tylko? ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- ogólnie to zalezy kiedy, często bolą mnie całe, no i sutki drażliwe |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Raczkowanie
|
12 tydzień. Aha ja czytałam na razie tylko początek wątku, i tam tylko Zebra była w ciąży dlatego pytanie było do niej. Ale przy ponad 80 stronach to pewnie więcej z was jest już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cytat: 12 tydzień. Aha ja czytałam na razie tylko początek wątku, i tam tylko Zebra była w ciąży dlatego pytanie było do niej. Ale przy ponad 80 stronach to pewnie więcej z was jest już ![]() jak masz przepisane odpowiednie witaminy to nie powinno się nic dziać, ja biorę witaminy(pregnavit) i kwas foliowy Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-10-02 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 |
Raczkowanie
|
Nie, właśnie lekarz nic nie przepisał przy tak dobrych wynikach. A folik to tylko do 3 m-ca się bierze - tak mi powiedział. Nie chcę walić w siebie za wiele chemii, ale pytam bom ciekawa i czekam na odpowiedzi ciążowych koleżanek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paprotka86 (Lidka, lat 23) - t.p. ok 30.12.09 Tosia Asiuulka89 (Joanna, lat 20) t.p. 02.03.2010 Agnieszka09 (Agnieszka, lat 24) – t.p. 01.04.2010 Edzia400 (Edyta, lat 32) – t.p 11.05.2010 Koglus (Agnieszka, lat 29) – t.p ?? Jami (Basia, lat 24) - t.p. ?? aa2 (Joanna, lat 27) - t.p. 05.05.2010 Syyluusiiaa (??,??) - t.p ?? Pietrusia ( Sylwia, lat 24) - t.p. 16.11.2009 Kamilka Aneczka555 ( Ania, lat 25) - t.p. ?? Latko (Karolina, lat 24) - t.p. ?? Giovi13 (Joanna, lat 29) - t.p. 24.05.2010 a ja brałam folik dopiero po 16tc ![]() ![]()
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() a ja nie mam żadnych zachcianek, i wogóle oprócz bolacych piersi i pleców czuje się dobrze nawet mówiłam wczoraj lekarzowi że czuje się jak ufoludek ![]() siem ciesz ze nic ci nie jest ![]() ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-10-02 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Raczkowanie
|
Ufffffff dobrnęłam do końca, ale się uśmiałam, temat z majtkami dobry
![]() Cytat:
Lekarz mojej siostry też mówił żeby nie brać witamin ani kwasu foliowego bo już za późno!? troche mnie to zdziwiło, poszła do innego który kazal brać więc kupiła i brała ![]() ![]() Carol testuj bo mnie ciekawość zżera ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do trądziku to mam tak straszny na twarzy że po prostu wstyd mi gdzieś się pokazwyać, zawsze miałam czystą skórę i żadnych wyprysków a teraz cała twarz ![]() ![]() Ja chyba w przyszłym tygodniu zrobię jeszcze raz betę i dopiero wtedy do gin. ale mam straszny dylemat bo mój były sąsiad jest świetnym ginekologiem i na dodatku dyrektorem szpitala tyle że pod warszawa i to kawałek drogi, a z drugiej strony 10 min piechotą mam bardzo dobry szpital tylko nie znam lekarzy, powiedzcie mi jeśli chcę żeby ciąże prowadził lekarz z tego szpitala blisko to mam tam iść i spytać gdzie przyjmują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zakorzenienie
|
dla zainteresowanych coś na temat kwasu foliowego
![]() http://www.kwasfoliowy.pl/serwis.php?s=295 |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zadomowienie
|
aa2 ciekawy artykul...
ja jeszcze chcialabym poruszyc temat sluzu plodnego kiedys tu na forum byla dyskusja na ten wlasnie temat i ja pisalam ze sluz plodny nie musi byc "ksiazkowy" tzn moze ale nie musi wygladac jak kurze bialko,moj tak nie wygladal a i tak zaszlam w ciaze,bo byl tylko "wodnisty"...tak wiec niezafasolkowane jeszcze dziewczyny nie martwcie sie sluzem,moze on miec tylko jedna ceche sluzu plodnego i to wystarczy aby zajsc w ciaze ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- swego czasu slynna pani J.dogryzala mi ze przy takich cyklach jak ja mam to nie zajde w ciaze...i prosze mylila sie!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.