|
|
#151 |
|
BAN stały
|
Dot.: Kenzo, Jungle Elephant (Słoń)
Oj juz mi przeszedł szał na Słonia...
kiedyś psikałam się nim co dziennie ale zaczał mnie mdlić i dusić. horror! najchętniej pozbyłabym sie go...
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#154 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() odpoczywałam 2 miechy ale jednak nic się nie zmieniło chyba puszcze flaszkę w świat zostawiając sobie dolewkę. jak zatęsknie to zawsze można flache upolować
|
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Do grona wyznawczyń Słonia dołącza się kolejna "ofiara" jego intrygującego piękna. Znam ten zapach od dawna - bodajże od 1997 r. - pachniała nim przez parę późniejszych lat moja koleżanka ze studiów, ale wówczas nie wydawał mi się przyjemną wonią. Miałam wówczas zupełnie inne gusta zapachowe - oscylowałam wokół perfum, od których Słonia dzieliły całe lata świetlne
. Poza tym na mojej przyjaciółce pachniały jakoś ostro, sucho i mało słodko. No cóż, nie zachwycały mnie. Ostatnio jednak sięgnęłam po nie w Douglasie w celach testowych i dla odświeżania wspomnień zaaplikowałam je na nadgarstek i... poczułam zupełnie inny zapach niż ten, który zapamiętały moje receptowy węchowe. Byłam w szoku, że to ten sam stary poczciwy Słoń, który uprzednio nie wywoływał u mnie szybszego bicia serca. A jednak - wczoraj się w nim zakochałam . Absolutnie nie odbieram go jako zapachu seksualnego i uwodzicielskiego. Dla mnie to duży plus, bo nie lubię, gdy zapach nasuwa takie bezpośrednie skojarzenia. Wolę niejednoznaczność i niedookreśloność, co Słoń znakomicie oddaje. Jak poznam tego zwierzaka lepiej i bardziej go oswoję, napiszę recenzję. Na razie jest na to zdecydowanie za wcześnie, choć początki naszej znajomości uważam za wielce obiecujące. Zobaczymy co z tego wyniknie - przelotny romans, burzliwa znajomość, przyjaźń, a może miłość?
|
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
Piękny opis
![]() Czy Słoń nadal jest tak bardzo popularny? Mam na niego wielką chęć, ale nic mnie tak nie odstrasza od perfum... nie lubię oklepanych zapachów ;] |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że dla niego przetrwam i wyczuwanie w tłumie |
|
|
|
|
|
#160 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ja póki co, po teście na ręce w perfumerii nabyłam małą próbkę Słonia. Na razie sobie leży od jakiegoś już czasu. Myślę, że kiedyś przyjdzie czas, że dojrzeję do Kenzo Jungle tak samo, jak powoli podchodziłam do Angela
![]() Tym bardziej, iż oba są z gatunku killerów, a takie mnie pociągają najbardziej.
|
|
#161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nienawidzę pospolitości
|
|
|
|
|
|
#162 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
od 2 lat mam kilka ml odlewki od siostry- mimo młodego wieku podoba mi się od samego początku
![]() Pewnie kiedyś sama sobie kupię własną flachę ![]() P.S. co do zapachów ogoniastych, to lubię na specjalne wyjścia (w pracy czy w pociągu mogli by mnie zlinczować, hehe), a z oryginalnych i niszowców, to lubię dlatego, że potrafią zadowalić mój wymagający gust, uwielbiający "charakterne" zestawienia
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Też uwielbiam ten zapach... niestety jest dość drogi, ale znalazłam o wiele tańszy odpowiednik
a różnica w zapachu praktycznie żadna.. ten sam bukiet z wonią mango i mandarynki, goździka, kminku, lukrecji. Jakby ktoś był zainteresowany to pisac na PW
|
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Drogi? Może w Sephorze... Ale w Rossmannie często zimą jest promocja 50ml za 100 zł. bodajże. Sama mam swojego już drugi rok z takiej promocji (zużyłam 3/4) , bo 50ml. starcza na baaardzo długo.
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Następnym razem polecą punkty.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Nie handluję żadnymi próbkami...
koleżanka przywozi z Niemiec jakieś perfumy, które pachną podobnie. Chciałam doć link na aukcję Allegro, bo tam ona je sprzedaje. Ale ok, już się nie odzywam, bo poleca punkty
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a robienie z nazwy zapachu wielkiej tajemnicy i zachecanie do pisania na PW kojarzy mi sie z checia zarobku na tym zapachu ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Truskawa nie pisala o podrobkach, ale o zapachch alternatywnych. to po pierwsze. po drugie zas, mozesz umiescic linka na forum, jesli nie dotyczy on Twojej aukcji, nadto, jesli sa to na pewno oryginalne perfumy. |
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bywa dużo gorzej widziałam dość przystępne na dolce
|
|
|
|
|
|
#170 |
|
Przyczajenie
|
Pamiętam Kenzo Jungle ze slonikiem juz 15 lat temu będą malą dziewczynką czułam ten zapach na mojej mamie...zawsze był tajemniczy i nigdy nie wiedzialam czym pachnie moja mama dopoki nie wkroczyłam w zycie nastolatki...''odkryłam'' , ze jest to Kenzo i zawsze podkradałam go mamie...zapach był wspaniały, czulam na sobie cynamon i rozne inne skladniki dzieki ktorym bylam pewniejsza siebie i bardziej odwazniejsza, bo mialam tego ''Slonika'' na sobie, czułam jak bym miala Afryke w zasiegu reki
Teraz będąc w liceum nadal uzywam Kenzo, kazdy kto mnie poznaje pierwszy raz zaraz wyczuwa to tajemnicze pachnidlo i jest nim oczarowany przez kazdą chwile kiedy go czuje Lubie slyszec od znajomych lub nawet nieznajomych na ulicy ''Co to za perfumy?''..Przezywając smutne chwile np. w jesienne szarugi uwielbiam spryskac ''slonikiem'' nadgarstki i czuc tą wspaniałą woń.Moj chlopak twierdzi, ze kiedy poznał mnie poczuł kuszący zapach i chciał go czuc wiecej i wiecej Kazdy kto mnie zna, zaraz kojarzy mnie z zapachem Kenzo Jungle..i mysle, ze tak pozostanie na zawsze!
|
|
|
|
|
#171 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Wzruszyła mnie opowieść autorki wątki.
Jungle Elephant to zapach wyjątkowy, piękny i trudny jednocześnie. Ja uwielbiam w nim to ciepło, które niemal fizycznie rozgrzewa. Nie wiążą się z nim w moim przypadku jakieś wyjątkowe emocje ale tej jesieni i zimy będę po niego też często sięgać. Ciekawi mnie, jak Słonik może pachnieć na mężczyźnie - może zrobię na mężu test.
|
|
#172 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
No i proszę ... podchodziłam od kilkunastu lat to tego zapachu jak pies do jeża a teraz sama go w końcu kupiłam ... jest w nim coś co mnie przyciąga i odrzuca jednocześnie, ale nie pozwala zapomnieć i dać sobie spokój ....
No to biorę go na wakacje i będę zabijać otoczenie chyba
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja również czaję się żeby upolować słonika ale jakąś małą ilość właśnie po to zeby poczuć gorące powietrze lata - to w nim uwielbiam gorąc - ta jak i poprzedniczka. Uwielbiam na innych na sobie nigdy nie miałam odwagi testy mnie odrzucały ale zapach na innych powodował ze znów chciałam testować. Oswoiłam go właśnie przebywając w jego oparach na innych. Po latach dokładnie, mam zamiar zrobić test na sobie, ogólny. Ciekawe co to będzie. |
|
|
|
|
|
#174 |
|
Guerlain Lover
|
Ja go raz powąchałam kiedyś na pasku. Zapach mnie odrzucił. Po ok. roku znowu powąchałam i coś mnie w nim zaczęło przyciągać. Z tego powodu psiknęłam na rękę. Początek był starszny, ale co potem Słonik ze mną zrobił... Starciłam dla niego głowę i marzę o minimum 30 ml
No i jak na razie na liście must-have jest na pierwszym miejscu
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#176 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Polecam udać się do Super - Pharm - tam mają teraz w promocji małą buteleczkę słonia- 30ml/99zł.
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety jestem dopiero na etapie wyobrażania sobie że będzie się na mnie nosił tak jak na innych, ale jak inaczej się mam o tym przekonać. Kurczę lubię taką trudną miłość perfumową, niemal zawsze tak mam że emocje są skrajnie złe wobec perfum a potem jakoś się zaczyna układać. Senkju. |
|
|
|
|
|
#178 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Również podobnie mam z miłościami do perfum, większość była trudna (m.in. Eternity, Angel, Słonik)
|
|
|
#179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Szkoda, bo na perfumeria.pl mają tylko flakony 100 ml, a w Sephorach 30-ka kosztuje ponad 200 zł .
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Jungle jest tam teraz w oficjalnej promocji jesiennej , może się jednak zdarzyć - z racji iż są "chodliwe"- że chwilowo ich brak (tak jest akurat w katowickiej SCC), ale Panie mówią, że będą braki uzupełniane.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

kiedyś psikałam się nim co dziennie ale zaczał mnie mdlić i dusić. horror! najchętniej pozbyłabym sie go...

. Absolutnie nie odbieram go jako zapachu seksualnego i uwodzicielskiego. Dla mnie to duży plus, bo nie lubię, gdy zapach nasuwa takie bezpośrednie skojarzenia. Wolę niejednoznaczność i niedookreśloność, co Słoń znakomicie oddaje. Jak poznam tego zwierzaka lepiej i bardziej go oswoję, napiszę recenzję. Na razie jest na to zdecydowanie za wcześnie, choć początki naszej znajomości uważam za wielce obiecujące. Zobaczymy co z tego wyniknie - przelotny romans, burzliwa znajomość, przyjaźń, a może miłość?