Kenzo, Jungle Elephant (Słoń) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-25, 17:23   #151
GothicAristocrat
BAN stały

Dot.: Kenzo, Jungle Elephant (Słoń)

Oj juz mi przeszedł szał na Słonia... kiedyś psikałam się nim co dziennie ale zaczał mnie mdlić i dusić. horror! najchętniej pozbyłabym sie go...
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 19:14   #152
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GothicAristocrat Pokaż wiadomość
Oj juz mi przeszedł szał na Słonia... kiedyś psikałam się nim co dziennie ale zaczał mnie mdlić i dusić. horror! najchętniej pozbyłabym sie go...
może odpocznij sobie trochę od niego i znów zatęsknisz
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 10:52   #153
alw
Rozeznanie

Cytat:
Miałam to samo,pierwsze spotkanie miłość ogromna,potem po roku zaczął mnie doprowadzać do mdłości i bólu głowy a teraz po 10 latach na nowo go pokochałm i zastanawiam sie nad kupnem ale tym raze tylko 50
alw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 13:55   #154
GothicAristocrat
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alw Pokaż wiadomość
Miałam to samo,pierwsze spotkanie miłość ogromna,potem po roku zaczął mnie doprowadzać do mdłości i bólu głowy a teraz po 10 latach na nowo go pokochałm i zastanawiam sie nad kupnem ale tym raze tylko 50
o, to, to samo... szał pał, miłośc na zabój a teraz obrzydzenie...

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
może odpocznij sobie trochę od niego i znów zatęsknisz
odpoczywałam 2 miechy ale jednak nic się nie zmieniło chyba puszcze flaszkę w świat zostawiając sobie dolewkę. jak zatęsknie to zawsze można flache upolować
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 14:35   #155
KroofkaNeonoofka
Zadomowienie

Cytat:
o, to, to samo... szał pał, miłośc na zabój a teraz obrzydzenie...
odpoczywałam 2 miechy ale jednak nic się nie zmieniło chyba puszcze flaszkę w świat zostawiając sobie dolewkę. jak zatęsknie to zawsze można flache upolować
Straszycie mnie kobietki - ja nie chcę, żeby mi się Słoń odpodobał, a co będzie jak i mnie to spotka
Stary 2009-06-10, 20:57   #156
nellyis
Raczkowanie

Do grona wyznawczyń Słonia dołącza się kolejna "ofiara" jego intrygującego piękna. Znam ten zapach od dawna - bodajże od 1997 r. - pachniała nim przez parę późniejszych lat moja koleżanka ze studiów, ale wówczas nie wydawał mi się przyjemną wonią. Miałam wówczas zupełnie inne gusta zapachowe - oscylowałam wokół perfum, od których Słonia dzieliły całe lata świetlne. Poza tym na mojej przyjaciółce pachniały jakoś ostro, sucho i mało słodko. No cóż, nie zachwycały mnie. Ostatnio jednak sięgnęłam po nie w Douglasie w celach testowych i dla odświeżania wspomnień zaaplikowałam je na nadgarstek i... poczułam zupełnie inny zapach niż ten, który zapamiętały moje receptowy węchowe. Byłam w szoku, że to ten sam stary poczciwy Słoń, który uprzednio nie wywoływał u mnie szybszego bicia serca. A jednak - wczoraj się w nim zakochałam . Nabyłam 50 ml i od razu zaczęłam żałować, że nie 100. Jest zachwycający - cynamon, wanilia i przyprawy! Żadnej ostrości, chropowatości, ani zgrzytów. Jest "miękki", aksamitny i spójny. Czuję się w nim bezpiecznie, dodaje mi animuszu, poprawia nastrój i pomaga w koncentracji. Cieszę się, że wyraźnie go na sobie czuję - choć ze zmienną mocą. Nieraz napływa do moich nozdrzy falami i otula jak kokon, by potem na chwilę uspokoić się i zebrać siły do ponownego ataku . Absolutnie nie odbieram go jako zapachu seksualnego i uwodzicielskiego. Dla mnie to duży plus, bo nie lubię, gdy zapach nasuwa takie bezpośrednie skojarzenia. Wolę niejednoznaczność i niedookreśloność, co Słoń znakomicie oddaje. Jak poznam tego zwierzaka lepiej i bardziej go oswoję, napiszę recenzję. Na razie jest na to zdecydowanie za wcześnie, choć początki naszej znajomości uważam za wielce obiecujące. Zobaczymy co z tego wyniknie - przelotny romans, burzliwa znajomość, przyjaźń, a może miłość?
nellyis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-09, 18:21   #157
cherry in bloom
Raczkowanie

Piękny opis
Czy Słoń nadal jest tak bardzo popularny?
Mam na niego wielką chęć, ale nic mnie tak nie odstrasza od perfum... nie lubię oklepanych zapachów ;]
cherry in bloom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 00:06   #158
_divinity_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherry in bloom Pokaż wiadomość
Piękny opis
Czy Słoń nadal jest tak bardzo popularny?
Mam na niego wielką chęć, ale nic mnie tak nie odstrasza od perfum... nie lubię oklepanych zapachów ;]
Ze Słoniem różnie bywa. Są miesiące że nie spotykam go wcale. A jest to bardzo charakterystyczny zapach więc nie da się go pomylić z innymi. Jednak przy "masowych" imprezach typu wesela, koncerty zdarza mi się go wyczuć w tłumie. Noszą go często dojrzałe kobiety, choć ja i zapewne część wizażanek obalamy tę teorię.
_divinity_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 11:38   #159
cherry in bloom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _divinity_ Pokaż wiadomość
Ze Słoniem różnie bywa. Są miesiące że nie spotykam go wcale. A jest to bardzo charakterystyczny zapach więc nie da się go pomylić z innymi. Jednak przy "masowych" imprezach typu wesela, koncerty zdarza mi się go wyczuć w tłumie. Noszą go często dojrzałe kobiety, choć ja i zapewne część wizażanek obalamy tę teorię.
Ja też do dojrzałych kobiet nie należę, a mimo to bardzo mi odpowiada...
Myślę, że dla niego przetrwam i wyczuwanie w tłumie
Stary 2009-08-18, 20:00   #160
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Ja póki co, po teście na ręce w perfumerii nabyłam małą próbkę Słonia. Na razie sobie leży od jakiegoś już czasu. Myślę, że kiedyś przyjdzie czas, że dojrzeję do Kenzo Jungle tak samo, jak powoli podchodziłam do Angela
Tym bardziej, iż oba są z gatunku killerów, a takie mnie pociągają najbardziej.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 17:58   #161
cherry in bloom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ja póki co, po teście na ręce w perfumerii nabyłam małą próbkę Słonia. Na razie sobie leży od jakiegoś już czasu. Myślę, że kiedyś przyjdzie czas, że dojrzeję do Kenzo Jungle tak samo, jak powoli podchodziłam do Angela
Tym bardziej, iż oba są z gatunku killerów, a takie mnie pociągają najbardziej.
Mnie też... najbardziej lubię zapachy, których nie można pomylić z żadnym innym nienawidzę pospolitości
Stary 2009-08-19, 18:31   #162
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez cherry in bloom Pokaż wiadomość
Mnie też... najbardziej lubię zapachy, których nie można pomylić z żadnym innym nienawidzę pospolitości
O! Dokładnie i myślę, że jest nas takich osób więcej

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2009-08-20, 14:43   #163
Maja102
Zakorzenienie

od 2 lat mam kilka ml odlewki od siostry- mimo młodego wieku podoba mi się od samego początku Ciepły, otulający, ale trochę ciężkawy (dobry na zimę i wieczory)
Pewnie kiedyś sama sobie kupię własną flachę
P.S. co do zapachów ogoniastych, to lubię na specjalne wyjścia (w pracy czy w pociągu mogli by mnie zlinczować, hehe), a z oryginalnych i niszowców, to lubię dlatego, że potrafią zadowalić mój wymagający gust, uwielbiający "charakterne" zestawienia
Stary 2009-08-20, 14:54   #164
visionAM
Zakorzenienie

Też uwielbiam ten zapach... niestety jest dość drogi, ale znalazłam o wiele tańszy odpowiednik a różnica w zapachu praktycznie żadna.. ten sam bukiet z wonią mango i mandarynki, goździka, kminku, lukrecji. Jakby ktoś był zainteresowany to pisac na PW
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 20:03   #165
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Też uwielbiam ten zapach... niestety jest dość drogi, ale znalazłam o wiele tańszy odpowiednik a różnica w zapachu praktycznie żadna.. ten sam bukiet z wonią mango i mandarynki, goździka, kminku, lukrecji. Jakby ktoś był zainteresowany to pisac na PW
Drogi? Może w Sephorze... Ale w Rossmannie często zimą jest promocja 50ml za 100 zł. bodajże. Sama mam swojego już drugi rok z takiej promocji (zużyłam 3/4) , bo 50ml. starcza na baaardzo długo.
Stary 2009-08-20, 20:54   #166
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
A co, handlujesz podróbkami FM? Nie radzę więcej zamieszczać tu tego typu ofert, tym bardziej, że raczej nie ma szans, aby któras ze stałych Użytkowniczek się skusiła. Różnica jest olbrzymia i wcale nie trzeba jakiegoś wielkiego wtajemniczenia, aby ją wyczuć...

Następnym razem polecą punkty.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 21:09   #167
visionAM
Zakorzenienie

Nie handluję żadnymi próbkami...
koleżanka przywozi z Niemiec jakieś perfumy, które pachną podobnie. Chciałam doć link na aukcję Allegro, bo tam ona je sprzedaje. Ale ok, już się nie odzywam, bo poleca punkty
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 23:22   #168
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
w sensie, ze jakis zapach np. Pumy czy Adidasa pachnie podobnie? bo jesli masz na mysli zapachy alternatywne, to wiedz, ze tutaj odbiorcow nie znajdziesz
a robienie z nazwy zapachu wielkiej tajemnicy i zachecanie do pisania na PW kojarzy mi sie z checia zarobku na tym zapachu

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Nie handluję żadnymi próbkami...
koleżanka przywozi z Niemiec jakieś perfumy, które pachną podobnie. Chciałam doć link na aukcję Allegro, bo tam ona je sprzedaje. Ale ok, już się nie odzywam, bo poleca punkty
Truskawa nie pisala o podrobkach, ale o zapachch alternatywnych. to po pierwsze. po drugie zas, mozesz umiescic linka na forum, jesli nie dotyczy on Twojej aukcji, nadto, jesli sa to na pewno oryginalne perfumy.
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 18:26   #169
cherry in bloom
Raczkowanie

Cytat:
Warto też poszukać w perfumeriach internetowych, nie są jakoś strasznie drogie
Bywa dużo gorzej widziałam dość przystępne na dolce
Stary 2009-09-05, 13:08   #170
italiana_it
Przyczajenie

Pamiętam Kenzo Jungle ze slonikiem juz 15 lat temu będą malą dziewczynką czułam ten zapach na mojej mamie...zawsze był tajemniczy i nigdy nie wiedzialam czym pachnie moja mama dopoki nie wkroczyłam w zycie nastolatki...''odkryłam'' , ze jest to Kenzo i zawsze podkradałam go mamie...zapach był wspaniały, czulam na sobie cynamon i rozne inne skladniki dzieki ktorym bylam pewniejsza siebie i bardziej odwazniejsza, bo mialam tego ''Slonika'' na sobie, czułam jak bym miala Afryke w zasiegu reki Teraz będąc w liceum nadal uzywam Kenzo, kazdy kto mnie poznaje pierwszy raz zaraz wyczuwa to tajemnicze pachnidlo i jest nim oczarowany przez kazdą chwile kiedy go czuje Lubie slyszec od znajomych lub nawet nieznajomych na ulicy ''Co to za perfumy?''..Przezywając smutne chwile np. w jesienne szarugi uwielbiam spryskac ''slonikiem'' nadgarstki i czuc tą wspaniałą woń.Moj chlopak twierdzi, ze kiedy poznał mnie poczuł kuszący zapach i chciał go czuc wiecej i wiecejKazdy kto mnie zna, zaraz kojarzy mnie z zapachem Kenzo Jungle..i mysle, ze tak pozostanie na zawsze!
italiana_it jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-05, 16:32   #171
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Wzruszyła mnie opowieść autorki wątki.
Jungle Elephant to zapach wyjątkowy, piękny i trudny jednocześnie.
Ja uwielbiam w nim to ciepło, które niemal fizycznie rozgrzewa.

Nie wiążą się z nim w moim przypadku jakieś wyjątkowe emocje ale tej jesieni i zimy będę po niego też często sięgać.
Ciekawi mnie, jak Słonik może pachnieć na mężczyźnie - może zrobię na mężu test.

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 14:50   #172
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

No i proszę ... podchodziłam od kilkunastu lat to tego zapachu jak pies do jeża a teraz sama go w końcu kupiłam ... jest w nim coś co mnie przyciąga i odrzuca jednocześnie, ale nie pozwala zapomnieć i dać sobie spokój ....
No to biorę go na wakacje i będę zabijać otoczenie chyba

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2009-10-02, 15:15   #173
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
No i proszę ... podchodziłam od kilkunastu lat to tego zapachu jak pies do jeża a teraz sama go w końcu kupiłam ... jest w nim coś co mnie przyciąga i odrzuca jednocześnie, ale nie pozwala zapomnieć i dać sobie spokój ....
No to biorę go na wakacje i będę zabijać otoczenie chyba

i ja również czaję się żeby upolować słonika ale jakąś małą ilość właśnie po to zeby poczuć gorące powietrze lata - to w nim uwielbiam gorąc - ta jak i poprzedniczka. Uwielbiam na innych na sobie nigdy nie miałam odwagi testy mnie odrzucały ale zapach na innych powodował ze znów chciałam testować. Oswoiłam go właśnie przebywając w jego oparach na innych. Po latach dokładnie, mam zamiar zrobić test na sobie, ogólny.
Ciekawe co to będzie.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 15:50   #174
liv87
Guerlain Lover

Ja go raz powąchałam kiedyś na pasku. Zapach mnie odrzucił. Po ok. roku znowu powąchałam i coś mnie w nim zaczęło przyciągać. Z tego powodu psiknęłam na rękę. Początek był starszny, ale co potem Słonik ze mną zrobił... Starciłam dla niego głowę i marzę o minimum 30 ml No i jak na razie na liście must-have jest na pierwszym miejscu

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 17:40   #175
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
Ja go raz powąchałam kiedyś na pasku. Zapach mnie odrzucił. Po ok. roku znowu powąchałam i coś mnie w nim zaczęło przyciągać. Z tego powodu psiknęłam na rękę. Początek był starszny, ale co potem Słonik ze mną zrobił... Starciłam dla niego głowę i marzę o minimum 30 ml No i jak na razie na liście must-have jest na pierwszym miejscu
liv, zawsze co roku tak koło lutego/marca Słonik jest w bardzo korzystnej promocji w Rossmanie. Sama swoję 50-tkę mam z takiej sprzed dwóch lat
Stary 2009-10-02, 21:57   #176
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
i ja również czaję się żeby upolować słonika ale jakąś małą ilość właśnie po to zeby poczuć gorące powietrze lata - to w nim uwielbiam gorąc - ta jak i poprzedniczka. Uwielbiam na innych na sobie nigdy nie miałam odwagi testy mnie odrzucały ale zapach na innych powodował ze znów chciałam testować. Oswoiłam go właśnie przebywając w jego oparach na innych. Po latach dokładnie, mam zamiar zrobić test na sobie, ogólny.
Ciekawe co to będzie.
No właśnie miałam indentiko, jak i Ty a jakiś czas temu właśnie kilka testów na sobie i w końcu ... Słonik stoi na półce, na dodatek dzisiaj Mama się dorwała do niego i tak jej się spodobał, że zażyczyła go sobie również
Polecam udać się do Super - Pharm - tam mają teraz w promocji małą buteleczkę słonia- 30ml/99zł.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2009-10-02, 22:15   #177
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie miałam indentiko, jak i Ty a jakiś czas temu właśnie kilka testów na sobie i w końcu ... Słonik stoi na półce, na dodatek dzisiaj Mama się dorwała do niego i tak jej się spodobał, że zażyczyła go sobie również
Polecam udać się do Super - Pharm - tam mają teraz w promocji małą buteleczkę słonia- 30ml/99zł.
piękne dzięki - myślę że to akuratna pojemność w przypadku słonia.
Niestety jestem dopiero na etapie wyobrażania sobie że będzie się na mnie nosił tak jak na innych, ale jak inaczej się mam o tym przekonać.
Kurczę lubię taką trudną miłość perfumową, niemal zawsze tak mam że emocje są skrajnie złe wobec perfum a potem jakoś się zaczyna układać.
Senkju.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 22:42   #178
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
piękne dzięki - myślę że to akuratna pojemność w przypadku słonia.
Niestety jestem dopiero na etapie wyobrażania sobie że będzie się na mnie nosił tak jak na innych, ale jak inaczej się mam o tym przekonać.
Kurczę lubię taką trudną miłość perfumową, niemal zawsze tak mam że emocje są skrajnie złe wobec perfum a potem jakoś się zaczyna układać.
Senkju.
Proszę bardzo
Również podobnie mam z miłościami do perfum, większość była trudna (m.in. Eternity, Angel, Słonik)

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2009-10-02, 23:16   #179
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, byłam tam wczoraj ale jakoś nie zauważyłam tych perfum . Szkoda, bo na perfumeria.pl mają tylko flakony 100 ml, a w Sephorach 30-ka kosztuje ponad 200 zł .
Stary 2009-10-02, 23:29   #180
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
Kurczę, byłam tam wczoraj ale jakoś nie zauważyłam tych perfum . Szkoda, bo na perfumeria.pl mają tylko flakony 100 ml, a w Sephorach 30-ka kosztuje ponad 200 zł .
Jungle jest tam teraz w oficjalnej promocji jesiennej , może się jednak zdarzyć - z racji iż są "chodliwe"- że chwilowo ich brak (tak jest akurat w katowickiej SCC), ale Panie mówią, że będą braki uzupełniane.

Live long and prosper
🖖🏻
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości