|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
pomocy!
Przyjaciółka poprosiła mnie że mam jej namalowac wzorek na paznokciach. O to chodzi że nie mam żadnego pomysłu ona ma bardzo krótkie paznokcie i przyjedzie jutro lub w niedzielę pomocy!!
Edytowane przez Klaudynka88 Czas edycji: 2009-10-02 o 16:13 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: pomocy!
Kurcze, ciężki orzech do zgryzienia. Powiedz tylko, czy masz wprawe i takie wynalazki jak np. farbki akrylowe, albo linerki?
Ciężko jest doradzić, jak się nie widzi płytki. To sa ogryzki czy normalne, krótkie paznokcie?
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
wprawy to ja niemam. tak mam liniery i to są niestety obgryzki
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Na obgryzione paznokcie zazwyczaj najlepiej sprawdzaja sie delikatne pionowe wzorki.
Mozesz zrobic waską pionową przelewajke. To najprostsza, z metod zdobienia- robisz kropki na mokrym lakierze z inych kolorów i igiełka przejeżdżasz, tak aby wymieszac. Zrezygnuj z frencha, zwłaszcza jezeli zza paznokcia wystakje opuszek. Fatalnie to wyglada- jak biały pasek na palcu w dziwnym miejscu ![]() Możesz też np. zastosować paseczek (sa takie naklejki) i po prostu dokleic jej pionowe, bądź lekko skośne linie. Możesz też je narysować linerem na suchym lakierze. Kiedys widziałam w Amsterdamie skosnooką dziewczyne z ciekawie pomalowanymi paznokciami- na czerwonym lakierze, na każdym paznokciu miała li i jedynie pinowa białą kreske. Ciekawie to wygladało- intrygująco....
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.