|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
ja tylko na chwilkę
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAŁGOSZATKI W DNIU ŚLUBU ![]() ![]() ![]() mam nadzieję że jesteście zdrowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
ja też tylko na chwilę:
Iwciag, Maugosztatko - wszystkiego najlepszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Raczkowanie
|
Iwciag i Maugoszatko - dnia słońcem pomalowanego Wam życzę i nieba błękitnego... A w przyszłości... dużo cierpliwości w pielęgnowaniu miłości
![]() ![]() Cześć kochane ![]() Dziękuję w imieniu mojego Guziczka ![]() ![]() Gosik - kiedy napisałaś, że Aleksowi niektóre dania smakują, nie wiem czemu, ale wyobraziłam sobie, jak ładnie otwiera buźkę i wszystko ląduje w jego brzuszku ![]() ![]() Malutka - to super, że Dawidek już w 100% zdrowy ![]() ![]() ![]() ![]() Aguśka - ale się Filipek dorośle prezentuje z tym kubkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinusiowa - Ninula piękna, Ty piękna (ładnie Ci w tej bluzeczce ![]() ![]() ![]() ![]() Poiglot - przytulam mocno ![]() ![]() Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-03 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Maugoszatka i Iwciag, samych cudownych chwil na nowej drodze życia ![]() ![]() Aguśka, no właśnie, Mycha jest tak nieszczęśliwy kiedy leży (i potrafi to okazać ![]() ![]() ![]() ![]() Cinusiowa, ![]() Illbana, hihi Aleks też właśnie zajada z łyżeczki jak kotek, próbuje zlizywać zawartość ![]() ![]() Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-10-03 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam ze bez czytania ale Natankowi ida zeby mamy juz przebite dwie gorne jedynki i jedna dolna, czasem mu tak dokucza ze placze i placze i nic nie pomaga
![]() ![]() Maugoszatka, Iwciag Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia ![]() ![]() ![]() ![]() My tez dzis idziemy na slub...
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny zanika mi pokarm ![]() ![]() ![]() ![]() Kuroikaze udanej zabawy ![]() ![]() Do tego ekipa od remontu przedłuża wszystko wszędzie rozp***l a jutro przyjęcie mojej córci. Trzymam ![]() ![]() Poiglot no to tylko współczuć Ci mogę ![]() ![]() ![]() Dzisiaj moja Darunia kończy 4 lata ![]() ![]() Także uciekam gotować i robić tort, dobrze że mamusia zgodziła się pomóc ![]() Miłego ![]() ![]()
#4958 |
Zakorzenienie
|
Carolajna, może to chwilowy kryzys
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Raczkowanie
|
Kuroikaze - ojej, to macie masakrę ząbkową
![]() ![]() Carolajna - oprócz częstego przystawiania do piersi nic nie przychodzi mi do głowy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczynki
![]() teraz zostalo posprzatac chalupke przed przyjazdem gosci ![]() ![]() 3majce kciuczki za niedzielne chrzciny mego synka ![]() a ja Iwciu 3mam za Wasz dzien oby sie wszystko udalo tak jak sobie wymarzylas ![]() zmykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 |
Zadomowienie
|
Carolajna - mój sprawdzony sposób na laktację to Karmi
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby mleczko wróciło do normy ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Małgoszatko i Iwciu - życzę Wam w tym pięknym dniu, jak najwięcej słońca każdego dnia, i niekoniecznie tego na niebie, ale najbardziej tego w sercu ![]() ![]()
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
![]() kupilam malemu wczoraj sloiczek marchewke z jablkiem i byla taka pyszna.. jak ja mu gotuje jablko albo marchew to sa bez smaku;/ a marchewka nie ma idealnie gladkiej konsystencji tylko grudy i ciezko jesc;/;/ jak zrobic taka papke jak w sloiczkach?? Agusiu tak to juz pewne...najgorsze jest to ze to potrwa caly cholerny dzien.. a ja musze meczyc malego;// karolinko buziaczki dla Daruni z okazji 4 latek ![]() iwcia 3mam ! ![]() Maugosztako IWCIAG wszystkiego najjjjlepszego na nowej drodze zycia ![]() ![]() to i ja wkleje zdjecia Bryana ![]() ![]() 1.spimy sobie 2. moja pierwsza marchewka Załącznik 2559481 Załącznik 2559482
#4964 |
Zakorzenienie
|
Poiglot, jaki on piękny kiedy śpi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() no i grzeczny!kiedy spi hehehe ![]()
#4966 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam tylko powiedzieć, ze niczym małe dziecko chciałam być autorem drugiego kolejnego wątku mamuś majowo czerwcowych i już założyłam kolejną część żeby mnie nikt nie wyprzedził
![]() ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...8#post14559748 Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-03 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Ja nadal walczę z kryzysem laktacyjnym. Bo wyczytałam że mogę takowego mieć, jak moje dziecko ma skok rozwojowy. Słusznie Aguśka zauważyła że zaczęłam małego karmić na noc kaszką i modyfikowanym, ale ja co dzień wieczorem odciągałam laktatorem, więc myślicie że mimo to mogła mi się tak laktacja popsuć?. Chyba odstawię tą kaszkę, albo będę ściągać i do mojego dawać... tylko że tak się nie da, bo mój tż codziennie na popołudniu pracuje, więc wieczorami i do ok 22 jestem sama. A kąpiel, przygotowanie jedzenia, usypianie... jak bym jeszcze miała ściągać to masakra.... Ale walczymy dzielnie.... Aguśka - faktycznie Filipek dużo je ![]() ![]() Teściowa wygląda super i wydaje się sympatyczna i fajnie że tak uwielbiają wnuczka. Moja też wygląda sympatycznie ![]() ![]() Zawieszka może być do wóziorka... ale nie wiem czy identyczną dostaniesz, bo kupiłam w lumpku za 4 zł. Wkleję zdjęcie wieczorkiem. A ja też mam niekapek - taki: http://www.gratka-gagatka.pl/index.p...ct&prod_id=550 ale dokupiłam miękki ustnik od 6+, ale jak patrzę na Twojego Filusia - to chyba sama zacznę mojemu dawać. Ciekawe czy ten Avent tez nie kapie?! Aniu - Cieszę się że zdrowiejecie ![]() I gratulacje za samodzielne usypianie, my dalej się bujamy na rękach. Mell, gosikk_s - a mój w dzień musi mieć 2 rękawki i skarpety a w nocy ma bodziaka i półśpiochy i śpi pod kocem ciepłym. Inaczej ma sopelki zamiast rączek i chyba mu zimno. Sprawdzałąm na karku i chłodny. A jak ma pajaca cienkiego to pod spodm bodziak z krótkim. Mam małego zmarzlucha. Superzabula - spóźniłam się na tą herbatkę. ![]() ![]() Poiglot - oj współczuję babsztyla.... ![]() Jak bym mieszkała bliżej to bym przyjechała i zrobiłybyśmy jej: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinusiowa - poiglot - cudne dzieciaczki... iwcia dens - udanych chrzcin.. Małgoszatko, Iwciu - Wszystkiego najlepszego.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
ja TEZ bym chciala
![]() ale sie pierwsza zameldowalam ![]()
#4969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja odciagam swoje mleko tylko laktatorem, nie karmię z piersi, tylko podaję z butli i choć teoretycznie od lakatora zanika laktacja, to ja w to nie wierzę, mam mleko, może nie az tak wiele, ale ja od początku go nie miałam za dużo... Więc moja rada jest taka, abyś mimo wszystko nie pomijała tego jednego posiłku i odciagała mleko, bo inaczej do mózgu zostaje wysyłany sygnał, że jest potrzebna mniejsza ilość mleka i dlatego mniej się będzie produkowało... A herbatki na laktację i Karmi swoją drogą, szczególnie Karmi działa ![]() Trzymam kciuki za powrót do normy z mleczkiem, bo może być tez przecież tak, że Antoś zaczął więcej wyciagac z cycusia i musi się po prostu wszystko uregulować...
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-10-03 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Cinusiowa, o żesz Ty
![]() Małgosia, to ja się wczoraj tak zestresowałam że Mycha sypia tak cienko ubrany że na noc przykryłam go jeszcze kocem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Wtajemniczenie
|
Carolajna no u mnie z tym pokarmem tez roznie raz mniej raz wiecej ale jak jest mniej to pije herbatke, lub karmi np wczoraj i rano obudzilam sie z pelnymi piersiami...powaznie...gd zies czytalam ze mozna puszczac cieply strumien wody z prysznica tez tak jieraz robie i naprawde mam wrazenie ze rano pokarmu wiecej. A karmi u mnie dziala chyba najbardziej.
Aguska ale fajne Filipek sam pije z kubeczka chyba taki zakupie na przyszlosc bo narazie nie mam do czego. A Fifi slodki...tam u Ciebie na raczkach jest taki sliczny ze sama bym go wycałowala... ![]() Poiglot no to faktycznie macie niewesolo... ![]() A Bryanek jak zwykle...cud miod i orzeszki... ![]() Pisz nam jak tam sytuacja z mieszkaniem sie rozwija i ucaluj syneczka... Moje dzidzi spi smacznie... pod kolderka chyba mu sie fajnie spalo...a ja zaraz poszukam jakis pizamek lub cieplych pajacy na zime... A w czym kladziecie dzieci do snu. w pajacach bodzikach pizamkach, czy spioszkach... bo ja mam jeszcze spioszki na teraz ale wiekszych juz chyba nie bede kupowac tylko juz pajace i pizamki Maugoszatko i Iwciag - duuuzo szczescia i miłosci!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() U mnie zimno....brrr ciekawe jak tutaj z grzaniem tzn...kiedy???
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Mell, Mycha sypia przeważnie w pajacach, ma też 2 piżamki ale wtedy muszę mu zakładać skarpetki które zaraz ściąga
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo przy jedzeniu dzieci to przewaznie sie pocą moj tez moze to dla nich duzy wysilek...
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Raczkowanie
|
![]() Matko, ja zamiast sprzątać, wizażuję ![]() Iwcia dens - kciukorki trzymam za niedzielę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-03 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | ||
Zadomowienie
|
Wpadlam dzis w szal gotowania(przynajmniej dla mnie to szal
![]() i klopsow. Pozamrazam i bede miala na obiady. Zaznaczam, ze gotowanie to nie moje ulubione zajecie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Wklejam jeszcze zdjecie, jak Jasio lezac nawet na brzuchu musi miec paluchy w buzi. Rece ma non stop obślundrane ![]() ![]() Czy Wasze dzieciaczki duzo pija??? Jasiu od jakiegos czasu pije duzo, tak mi sie wydaje ![]() ![]()
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-10-03 o 14:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Rozeznanie
|
jestesmy spowrotem. tak jest zimno ze szok br... az sie nie chce chodzic jest 10 stopni
![]() wizyta u fryzjera udana nareszcie jakis porzadek na glowie i dziewuszki ktorym wloski wypadaja fryzjerka polecila mi szampon dermena i tonik do tego, kupuje sie to w aptece wiec zamierzam sie po to udac ![]() dziekuje za kciuczki ![]() piszecie pod czym spia Wasze dzieci - moj synus ma najczesciej tylko bawelnianego pajaca i spi pod cienkim kocykiem albo bodziaka i polspiochy i chyba nie jest mu zimno choc tez czesto sie rozkopuje w nocy Malgosiu moze sprobuj najpierw cycem pokarmic malego a potem daj kaszke tylko miejsza ilosc a po karmieniu sciagnij jeszcze laktatorem - to pobudzi cyce do produkcji - chociaz wiem ze to czasochlonne jest ale 3 mam kciuki i u Ciebie Carola tez ![]() Sliczny Jasio Filipus( Filipus i Dawidek to juz tacy samodzielni ![]() ![]() Illbanko moj Szymek bedzie mial jak pisalam biala koszule i kamizelke i na to misiowego bialego polarka wkleje fotki zaraz po niedzieli a teraz wklejam jak stroj mu przymierzalam tylko spodenki inne zaloze i tego polarka nie ma na sobie wczoraj dostalaM paczke ciuszkow dla malego od babci z lumpka juz chyba 3 - fajowe ciuszki i wklejam fotke jak sie maly prezentuje w miniu stamtad a ja dupa wolowa zapomnialam jeszcze Malgoszatko pieknego dnia i SZCZESCIA!!!! Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-10-03 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.