Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 5 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: Czy mogło dojść do zappłodnienia
odpowiedz 1 50,00%
rada 1 50,00%
pomoc 0 0%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 2. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-02, 09:17   #4141
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 5

Cytat:
Napisane przez Merry1280 Pokaż wiadomość
Byłam u ginekologa , okazało sie ze mam nadżerke gin przepisala mi tabletki Duphaston na wywołanie okresu czy jakaś z was używała tych tabletek ? proszę o info .
użyj wyszukiwarki bo jest o nich wątek.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 09:59   #4142
kamkaz85
Raczkowanie

Witam dziewczyny!
Pisałam wcześniej o moim problemie z okresem. Byłam w poniedzialek u lekarza i dostałam luteinę na wywołanie okresu. Biorę ją pod język no i wczoraj wieczorem i dzisiaj rano pojawiły się niewielkie plamki. Czy mozę to oznaczać okres? Nie wiem czy mam nadal brać tę lutęinę czy odstawić, bo w pierwszy dzień okresu mam wziaść tabletki Regulon!! Doradźcie mi co mam robić? Bo ja sama już nie wiem
kamkaz85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 14:58   #4143
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamkaz85 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
Pisałam wcześniej o moim problemie z okresem. Byłam w poniedzialek u lekarza i dostałam luteinę na wywołanie okresu. Biorę ją pod język no i wczoraj wieczorem i dzisiaj rano pojawiły się niewielkie plamki. Czy mozę to oznaczać okres? Nie wiem czy mam nadal brać tę lutęinę czy odstawić, bo w pierwszy dzień okresu mam wziaść tabletki Regulon!! Doradźcie mi co mam robić? Bo ja sama już nie wiem
nie wielkie plamki? hmmm.. po luteinie powinnas dostac normalny okres, zazwyczaj obfity i bolący, no ale tez nie zawsze ciezko powiedziec czy te plamienie Twoje to okres ja bym sie wstrzymala z odstawieniem Luteiny. a tak na marginesie tabletki antykoncpecyjne ginekolog rowniez zapisuje na wywołanie okresu, to troche smiesznie bo mogł odrazu dac Ci regulon na wywolanie i pozniejsza antykoncpecje

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 17:41   #4144
malisienka
Raczkowanie

witam.
30.08 piescialam sie ze swoim chlopakiem, on byl w bokserkach a ja w spodenkach i mial wytrysk... okres dostalam w terminie(19.09) ale był krótki, i potem brązowa wydzielina a przed nim tydzien bolow brzucha i piersi... a teraz od okresu mam bóle podbrzusza i dolnej części kręgosłupa. czy to może być ciąża???
malisienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 18:20   #4145
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malisienka Pokaż wiadomość
witam.
30.08 piescialam sie ze swoim chlopakiem, on byl w bokserkach a ja w spodenkach i mial wytrysk... okres dostalam w terminie(19.09) ale był krótki, i potem brązowa wydzielina a przed nim tydzien bolow brzucha i piersi... a teraz od okresu mam bóle podbrzusza i dolnej części kręgosłupa. czy to może być ciąża???
nie

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 19:38   #4146
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
witam.
moj komentarz bedzie krótki :

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM

Edytowane przez czuczenka
Czas edycji: 2009-10-02 o 19:46
Stary 2009-10-02, 19:45   #4147
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
witam.
powtórzę po raz nie wiem który.. plemniki to nie terminatory...:ha haha::hah aha::haha ha:

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 20:21   #4148
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
witam.
tak ci juz brzuch urosl ze od dzwigania go kregoslup cie boli
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 22:41   #4149
zelkowa_krolewna
Rozeznanie

Cytat:
a wiec może jestem za bardzo przewrażliwiona, ale się boje... ostatni okres miałam 19.08 i 30.08 piescilam się z moim chłopakiem, on byl w bokserkach i miał wytrysk a ja bylam w spodenach.... czy mogły się jakoś plemniki dostać do mojego organizmu??? teraz powinnam dostać okres 18.09 ale juz od 2 dni strasznie bola mnie piersi, podbrzusze i krzyż... co ze mną jest??? czy jest możliwość ciązy???
Cytat:
witam.

To nie jedna i ta sama wiadomość? Jeśli od tamtej pory nie opuściły Cię obawy to dlaczego nie poszłaś do ginekologa albo chociaż testu nie zrobiłaś??
zelkowa_krolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 22:54   #4150
ewa 65
Przyczajenie

Dot.: czy moge byc w ciazy mimo ze test byl negatywny?

witajcie dziewczyny
mam takie pytanko....18 lipca mialam pierwszy dzien @ 30 podczas stosunku pekla nam gumka ...czy mozliwe jest zebym byla w ciazy? wiem ze minelo dopiero 2 dni ale dopiero teraz mam metny sluz itd wiec wydaje mi sie ze owulacja sie dopiero zaczyna...co o tym myslicie?
ewa 65 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 23:12   #4151
emememsik
po prostu Em :)

Na pewno chodzi o lipiec?
Stary 2009-10-02, 23:35   #4152
ewa 65
Przyczajenie

upss;-) chodzilo mi o wrzesien...to juz chyba z emocji;-)
Stary 2009-10-02, 23:43   #4153
emememsik
po prostu Em :)

Tak, możesz być w ciąży.
Stary 2009-10-03, 00:12   #4154
ewa 65
Przyczajenie

to dokladnie 12 dni cyklu a niby w ciazy mozna zajsc od polowy to musialby byc chyba 15 dzien tym bardziej ze wlasnie od 2 dni wydziela mi sie bialy sluz.... nie wiem jak to jest z tymi plemnikami czy faktycznie sa w stanie przezyc do paru dni?
Stary 2009-10-03, 09:39   #4155
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewa 65 Pokaż wiadomość
to dokladnie 12 dni cyklu a niby w ciazy mozna zajsc od polowy to musialby byc chyba 15 dzien tym bardziej ze wlasnie od 2 dni wydziela mi sie bialy sluz.... nie wiem jak to jest z tymi plemnikami czy faktycznie sa w stanie przezyc do paru dni?
prawdopodobienstwo ze mozesz byc w ciazy jest bardzo duze. Prezerwatywa Wam pekla mniej wiecej w polowie cyklu, a plemniki mają długą żywotność wiec spokojnie mogły poczekać do dni płodnych. Zrób test.

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2009-10-03, 10:19   #4156
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

ooooo ewa wspolczuje.mam nadzieje ze wpadka Ci nie grozi...trzeba bylo kupic odrazu pigulki PO
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 13:07   #4157
malisienka
Raczkowanie

Cytat:
witam.
czy jeśli dzisiaj zrobie test wyjdzie wiarygodny???
Stary 2009-10-03, 13:13   #4158
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
czy jeśli dzisiaj zrobie test wyjdzie wiarygodny???
tak

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 13:31   #4159
malisienka
Raczkowanie

negatywny wiec nie ciąża...

we wtorek ide do ginekologa może to jakieś zapalenie:/
Stary 2009-10-03, 13:46   #4160
justa1916
Przyczajenie

czyżby to ciąża?

witam wszystkich,jestem tu nowa i może moje pytanie się już powtórzyło,ale mi ono nie daje ostatnio spokoju.no więc staramy się o dzidziusia.ost@ miałam 29.08 od 3 dnia cyklu przez 5 dni brałam clo,na pierwszym monitorowaniu były pęcherzyki poszłam po 2 dniach z pregnylem a tu niespodzianka bo na ekranie było już ciałko żółtewięc szybko do domu i do dziełaod tamtego momentu czyli od 9dc biore luteine 2x1.dziś jest 36 dc,okresu brak,test ciążowy robiłam tydzień temu i negatywny,do tego dodam że bardzo bolą mnie piersi,i biegam siusiu co 20-30-min.za tydzięń ide do lekarza,mam nadzieje że się udało?co o tym sądzicie?
justa1916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 14:14   #4161
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: czyżby to ciąża?

Cytat:
Napisane przez justa1916 Pokaż wiadomość
witam wszystkich,jestem tu nowa i może moje pytanie się już powtórzyło,ale mi ono nie daje ostatnio spokoju.no więc staramy się o dzidziusia.ost@ miałam 29.08 od 3 dnia cyklu przez 5 dni brałam clo,na pierwszym monitorowaniu były pęcherzyki poszłam po 2 dniach z pregnylem a tu niespodzianka bo na ekranie było już ciałko żółtewięc szybko do domu i do dziełaod tamtego momentu czyli od 9dc biore luteine 2x1.dziś jest 36 dc,okresu brak,test ciążowy robiłam tydzień temu i negatywny,do tego dodam że bardzo bolą mnie piersi,i biegam siusiu co 20-30-min.za tydzięń ide do lekarza,mam nadzieje że się udało?co o tym sądzicie?
Powtorz test za kilka dni a na przyszłosc uzywaj wyszukiwarki lub po prostu zobacz, ze na górze jest przyczepiony wątek zbiorczy.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 15:50   #4162
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
negatywny wiec nie ciąża...

we wtorek ide do ginekologa może to jakieś zapalenie:/
a jakiego wyniku spodziewalas sie po swoim ''seksie w ubraniach''

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2009-10-03, 16:19   #4163
ewa 65
Przyczajenie

a wiecie co nie mysle o ciazy jako o czyms nie chcianym wrecz przeciwnie;-)
czasem trudno jest sie zdecydowac nawet jak sie juz czegos chce.....wiec tak naprawde nie martwie sia ta peknieta gumka;-) moze w pierwszym momencie bylam w szoku bo jak zyje cos takiego mi sie jeszcze nie zdazylo ale gdyby sie okazalo ze pojawi sie fasolka to bylabym bardzo szczesliwa;-)
Stary 2009-10-03, 16:21   #4164
milks
Przyczajenie

CZy jestem w ciąży??

od kilku dni zyje w niepewnosci. ostatnio okres mialam od 30 sierpnia do 6 wrzesnia. czyli juz praktycznie powinnam miec bo mniej wiecej mam 29 dniowy cykl. nie wiem dlaczego ale mam sluz przezroczysty szklisty ciagnacy sie. mierzylam temperature w pochwie wynosi 37,1 czyli tak jakby nadchodzaca miesiaczka. z moim chlopakiem bardzo uwazamy stosujemy prezerwatywy i zawsze konczymy przed erekcja. jak do tej pory nic sie nie stalo takiego(nie pekla nam nigdy prezerwatywa nie bylo zadnych obaw ani ich oznak) by twierdzic ze cos jest nie tak. miesiaczka mniej wiecej spoznia mi sie albo jest wczesniej o 2-4 dni. ostatnio bylam chora - mialam goraczke ale to tylko przez ok 2 dni i jedynymi lekami jakie bralam to bylo theraflu i witamina c raz wzielam rutinoscorbin, mialam tez pare nerwowych dni. Po kazdym stosunku oboje myjemy dokladnie rece. Czy jest mozliwe ze zostalo cos na moich rekach nawet po ich umyciu i przyczynilo sie do ciazy? czy to ze chorowalam moze miec wplyw na to ze okres mi sie spoznia? dlaczego jeszcze nie mam okresu i wyglada na to ze mam dni plodne ( przezroczysty szklisty ciagnacy sie sluz i uczucie wilgotnosci)kiedy powinnam juz praktycznie miec okres>? a i jeszzcze jedno, mam uciski w dole brzucha tak jak mam czasem przed okresem. kompletnie nie wiem o co chodzi. czytalam ze jesli jest sie w ciazy to sluz ma zupelnie inna konsystencje niz moj. poza tym nie mam zadnych zachcianek ani mlodsci ani skokow temteratury czy niecheci do jedzienia czegos. prosze o rade
milks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 16:39   #4165
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie co nie mysle o ciazy jako o czyms nie chcianym wrecz przeciwnie;-)
czasem trudno jest sie zdecydowac nawet jak sie juz czegos chce.....wiec tak naprawde nie martwie sia ta peknieta gumka;-) moze w pierwszym momencie bylam w szoku bo jak zyje cos takiego mi sie jeszcze nie zdazylo ale gdyby sie okazalo ze pojawi sie fasolka to bylabym bardzo szczesliwa;-)
To bedziemy sie cieszyć razem z Toba Że dzidzia bedzie jak najbardziej chciana

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2009-10-03, 16:57   #4166
doloresd
Wtajemniczenie

Dot.: CZy jestem w ciąży??

Jest zbiorczy na ten temat....!!
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 17:22   #4167
ewa 65
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czuczenka Pokaż wiadomość
To bedziemy sie cieszyć razem z Toba Że dzidzia bedzie jak najbardziej chciana
byloby mi bardzo milo;-) myslisz ze zrobienie testu jeszcze przed spodziewana @ cos pokarze? bo do 17 pazdziernika to jeszcze daleko;-(
Stary 2009-10-03, 17:51   #4168
paula78
Zakorzenienie

Dot.: CZy jestem w ciąży??

Cytat:
Napisane przez milks Pokaż wiadomość
od kilku dni zyje w niepewnosci. ostatnio okres mialam od 30 sierpnia do 6 wrzesnia. czyli juz praktycznie powinnam miec bo mniej wiecej mam 29 dniowy cykl. nie wiem dlaczego ale mam sluz przezroczysty szklisty ciagnacy sie. mierzylam temperature w pochwie wynosi 37,1 czyli tak jakby nadchodzaca miesiaczka. z moim chlopakiem bardzo uwazamy stosujemy prezerwatywy i zawsze konczymy przed erekcja. jak do tej pory nic sie nie stalo takiego(nie pekla nam nigdy prezerwatywa nie bylo zadnych obaw ani ich oznak) by twierdzic ze cos jest nie tak. miesiaczka mniej wiecej spoznia mi sie albo jest wczesniej o 2-4 dni. ostatnio bylam chora - mialam goraczke ale to tylko przez ok 2 dni i jedynymi lekami jakie bralam to bylo theraflu i witamina c raz wzielam rutinoscorbin, mialam tez pare nerwowych dni. Po kazdym stosunku oboje myjemy dokladnie rece. Czy jest mozliwe ze zostalo cos na moich rekach nawet po ich umyciu i przyczynilo sie do ciazy? czy to ze chorowalam moze miec wplyw na to ze okres mi sie spoznia? dlaczego jeszcze nie mam okresu i wyglada na to ze mam dni plodne ( przezroczysty szklisty ciagnacy sie sluz i uczucie wilgotnosci)kiedy powinnam juz praktycznie miec okres>? a i jeszzcze jedno, mam uciski w dole brzucha tak jak mam czasem przed okresem. kompletnie nie wiem o co chodzi. czytalam ze jesli jest sie w ciazy to sluz ma zupelnie inna konsystencje niz moj. poza tym nie mam zadnych zachcianek ani mlodsci ani skokow temteratury czy niecheci do jedzienia czegos. prosze o rade
konczycie przed erekcją ?gratuluje

zrob test .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 18:11   #4169
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
byloby mi bardzo milo;-) myslisz ze zrobienie testu jeszcze przed spodziewana @ cos pokarze? bo do 17 pazdziernika to jeszcze daleko;-(
Stosunek był 30 wrzesnia, dziś mamy 3 pażdziernika.. wiec 3 dni to stanowczo za mało na zrobienie testu, który wiadomo ze wyjdzie negatywny. Są testy które sa wiarygodne juz po 6 dniach, no ale za bardzo też nie wierzyłabym temu wynikowi,gdyż 99% pewność bedziesz miala po wykonaniu takiego testu w dniu spodziewanej miesiaczki, wiec chyba musisz sie uzbroić w cierpliwość i poczekać do tego 17stego Hmm.. chyba ze zdecydujesz sie na pójście do ginekologa

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
Stary 2009-10-03, 18:42   #4170
dominikap51
Raczkowanie

dziwna miesiaczka

witam. czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie które brzmi: czy mogę być w ciąży? w środku cyklu miałam 3 dniowe plamienia, okres spóżnił mi się 5 dni i był skąpszy niż zawsze lecz jak zawsze pojawiły się skrzepy jednak było ich mnie, wogóle ta miesiączka była jakaś dziwna w 7 dniu miałam małe brązowe plamienie i w 8 też ale już znacznie mniejsze, przed okresem jakiś tydzień kłuło mnie w lewym bogu a teraz mam jakieś dziwne uczucia w brzuchu czy to może być ciaża? czy powinnam wykonać test? jesli tak to kedy jezeli miesiaczka sko`nczyła mi się 2 dni temu. prosze pomóżcie mi
dominikap51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości