|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II
Hej dziewczyny
Ja juz we wtorek jade sie kwaterowac do akademika i mam ogromne obawy jak sobie poradze, jaka bede miala współlokatorke/współlokatorki, jak ja sie polape w tych autobusach i tramwajach i w ogole... Ale nie bede Was zanudzac. W zwiazku z tym pozabieram narazie ze soba wszystkie probki i miniaturki ktore zgromadzilam do tego czasu to zawsze zaoszczedze miejsca w walizce no i wiecej zuzyc sie szykuje Pozdrawiam Was kochane cieplutko w ta zimna, szara i wietrzna niedziele |
|
|
|
#2912 |
|
Konto usunięte
|
Aaa, balsamów z tej serii to ja w ogóle nigdzie nie widziałam
A chętnie bym wypróbowała.
|
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
MadameButterfly6 na pewno dasz sobie świetnie radę, trzymamy kciuki za fajne współlokatorki
Dziewczyny zgrzeszyłam...same zobaczcie jak: http://www.allegro.pl/item760476306_...zka_100ml.html |
|
|
|
#2914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja lubie jak mam ciepełko na szyji i od razu bardziej elegancko się wygląda Dziwnie się czuję w cienkim płaszczyku czy kurtce jeansowej bez szaliczka - jakos tak "goło" Cytat:
Ja teraz wykańczam pomarańczowy i jest on słabszy niż porzeczkowy czy owocowy. W zapasach jeszcze truskawkowy czeka. Różany tez kusi.
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko nie miałam innych zapachów, przymierzam się do tego mix owoców czy jakoś tak, ale muszę się na razie wstrzymać, bo przez moją obecną liczbę kosmetyków TŻ grozi mi eksmisją...
|
|
|
|
#2916 |
|
Konto usunięte
|
A gdzie kupujecie te balsamy?
|
|
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
trzeba ich szukać w sklepach dobrze wyposażonych w polskie kosmetyki, ja je w Krakowie spotykałam w dwóch miejscach, z czego w jednym był ostatnio już tylko truskawkowy, w poniedziałek będę w tej drugiej drogerii to obczaję czy jeszcze są...
|
|
|
|
#2918 | |
|
Raczkowanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14570032] Postanowiłam zrobić jakieś tanie zakupy w sklepach typu Lidl czy Biedronka. [/QUOTE]
A no właśnie dziewczyny. To prawda co plotka niesie, że niektóre kosmetyki "biedronkowe" są produkowane przez tą samą firmę co Tołpa? ![]() Cytat:
Na pewno dasz radę, tym bardziej w akademcu zawsze raźniej. Powodzenia! ![]() Właśnie się zapisałam na wolontariat, będę wyprowadzała Akity na spacery w schronisku pod Poznaniem. Już się nie mogę doczekać, kocham duże pieski
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Różany dobrze nawilża?? Pomarańczowy niestety słabie nawilża niż owocowy i porzeczkowy, dodatkowo zostawia taką lepkawą warstwę ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14570647]A gdzie kupujecie te balsamy?[/QUOTE] U siebie widziałam w aptece, w drogeriach "Społem" i w mniejszych prywatnych drogeriach. Aquedita: tak, producentami dla Biedronki sa Torf (od Tołpy), Dax Cosmetics, Global (od Apartu), Pharma CF (m.in. "Cztery pory roku") ale zauważyłam w piątek, że już nie piszą kto wyprodukował Np.:były maseczki w starych i nowych opakowaniach - na starych było napisane że wyprodukowane przez DC, a na nowych tylko, że wyprodukowano w UE dla Jeronimo ktoś tam ... Skład ten sam.Zainteresowały mnie kremy w 300 ml pudłach, za 6 czy 7 zł Nie było na nich producenta i bałam się brać w ciemno (a poza tym - odwyk ).Co do Lidla: w tamtym roku w październiku/listopadzie pojawiła się seria Suhada - wcale nie była taka tania. Kupiłam wtedy peeling do ciała (z faza olejową) - kosztował ok 25 zł i 2 suche peelingi do twarzy ryż+bambus i ryż+imbir za ok 15 zł.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-10-04 o 12:07 |
|
|
|
|
#2920 |
|
Konto usunięte
|
A w sieciówkach typu Rossmann, Natura czy SuperPharm pewnie tego nie dostanę?
|
|
|
|
#2921 |
|
Zadomowienie
|
Różany bardzo dobrze nawilża, super się wchłania, nic się nie lepi a zapach ma po prostu obłędny
![]() Hosenko, mogę zapytać w jakim mieście mieszkasz? z tego co pamiętam studiowałaś w Krakowie, tak?
|
|
|
|
#2922 | ||
|
Zakorzenienie
|
oo juz zanotowalam balsamik. Moze go gdzies u mnie dostane,na osiedlu sa nawet fajne drogerie z mila babeczka,u ktorej moge nawet cos zamowic i zawsze specjalnie dla mnie przywozi.Bardzo dba o swoje klientki!
ten porzeczkowy tez musi miec piekny zapach co? orchidea mi sie znudzila..po balsamie lirene MadameButterfly niczego sie nie obawiaj,na pewno sobie poradzisz! bedziesz mogla nadal do nas zagladac? Cytat:
orginalny! w moich szaliczkach przewaza brudny roz,jeden mam taki ze srebrnymi motylkami a drugi caly pogiety taki z marszczeniami. Ja tez moge miec leciutka kurtke ale jak szyja owinieta to od razu cieplej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14570762]A w sieciówkach typu Rossmann, Natura czy SuperPharm pewnie tego nie dostanę?
[/QUOTE]W Rossmannie i Naturze napewno nie widziałam. U mnie SP nie ma, więc nie wiem Zawsze mozesz kuknać ![]() Cytat:
![]() Tak, studiowałam w Krakowie, po studiach (to już 2 lata ) wróciłam do mojego rodzinnego miasta - Nowego Sącza.
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
patrze na KWC na kosmetyki eveline i jeszcze dobre opinie maja maselka do ciala i serum do biustu.Tylko w serum sa parabeny,ktos je mial?
|
|
|
|
#2925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na pewno będzie fajnie Dobrze, że chociaż w ten sposób pomagasz zwierzaczkom. Ja naprawdę nie jestem w stanie pojąć jak ludzie mogą być tacy okrutni dla czworonogów, to jest straszne! Nic tylko A dziś wieczorkiem winko w akademcu, muszę poznań współlokatorki przyjaciółki.
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu we Wloszech w sroniskach sa juz prawie tylko rasowe psy! i tez siedza latami choc chociaz przez internet maja troche wieksza szanse na adopcje. Czasem tez pomagam w rozklejaniu ogloszen w internecie.Na pewno spodobaja ci sie te spacerki. A psiaki odwdziecza sie na pewno! |
|
|
|
|
#2927 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje Cytat:
Na szczescie mam w akademiku stale lacze i zabieram ze soba laptopa, wiec nie opuszcze Was kochane Dziekuje Wam za wsparcie |
|||
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A baza to podstawa, nie wiem jak mozna jej nie uzywac
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bez bazy to mam zwałkowane cieni-kazde-po 2 godzinach. A z baza 8godzin spokojnie bez zadnych zmian.
|
#2931 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
ja też mam tę bazę Virtual
![]() dlaczego jeszcze nie dostałam bacików za mój kompulsywny zakup? usprawiedliwiam się tylko tym że to produkt wycofany, a ja się zawsze na niego czaiłam
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam bic nie bede
w tym miesiacu czaje sie na 2 lakiery..ciemnogranatowy i fioletowy. Stwierdzilam ze roze na paznokciach mi sie znudzily i przekonalam sie do ciemnych kolorow.Dziewczyny a macie jakies cienie nakladane na mokro? ja kupilam dawno temu cien podwojny,srebrny i taki ciemniejszy szary i jakos packam nimi niesamowicie! jak je umiejetnie nalozyc? ani pocieniowac sie nie da ani nic! |
|
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Laski
![]() Pogoda do kitu, co? Szaro i buro, najlepiej byłoby się w kocyk opatulić i popijając herbatkę czytać książkę... ![]() Dołączam do grona wielbicielek szalików, szaliczków, apaszek i innych "naszyjników" - dla mnie takie dodatki, to już absolutne niezbędniki ![]() Spektakularnymi zużyciami się nie pochwalę, poszedł mi tylko balsam do włosów Seboradin z żeń-szeniem, olejek do masażu Natuderm (wykorzystany jako olejek do kąpieli, TŻ bardzo się podobał) i pastylki do kąpieli Lilliputz. Powoli wykończę niepotrzebne graty Nowych niepotrzebnych gratów już nie kupuję ![]() Miłego dnia Wam życzę jeszcze, zmykam z netu
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
czesc fanko fiorda!
u mnie na szczescie pogoda jakos sie trzymie ale tez dzis cos puchmurno! choc do poludnia bylo slonce. gratuluje zuzyc! trzymaj tak dalej!
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro o lakierach mowa Ja się ostatnio przekonałam do lakierów matowych Bez żadnych drobinek! Sa cudowne ![]() Wczoraj widziałam czarny z dyskretnymi drobinkami z Pierre Rene Salon Use ... ![]() U mnie jest cudna pogoda ![]() EDYCJA: Cuciola: wątek dla Ciebie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=371112 (tzn w sensie, że mogłabyś dodać otuchy dziewczynie, która zakochała się we Włochu)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-10-04 o 16:15 |
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mi sie nie chce... Jak nadchodzi jesien zawsze tak mam. Chyba kupie jakis perfumy fm chociaz niektorzy pisza ze to badziwie, a inni sie zachwycaja.
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak!!!! sama ostatnio to dokładnie sprawdziłam. Jest balsam do ciała na pewno produkowany przez Tołpę. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- i jak te rzeczy z Lidla?? warte zachodu??
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam zadowolona
Jeden peeling do twarzy jeszcze mam, a drugi, który używałam, w ramach okrojenia zbioru poleciał do zestawu na All.Były jeszcze inne kosmetyki z tej serii, kolorowe też.
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję zużyć, u mnie na razie nic nowego nie zeszło
.W ramach nudy spowodowanej pogodą w kratkę (teraz pięknie świeci słońce, ale były momenty, że kosiło równo ) upiekłam dziś placek drożdżowy ze śliwkami Uwielbiam śliwki w różnych wypiekach, bo same to tak sobie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.

Ja juz we wtorek jade sie kwaterowac do akademika i mam ogromne obawy jak sobie poradze, jaka bede miala współlokatorke/współlokatorki, jak ja sie polape w tych autobusach i tramwajach i w ogole... Ale nie bede Was zanudzac. W zwiazku z tym pozabieram narazie ze soba wszystkie probki i miniaturki ktore zgromadzilam do tego czasu to zawsze zaoszczedze miejsca w walizce no i wiecej zuzyc sie szykuje
Pozdrawiam Was kochane cieplutko w ta zimna, szara i wietrzna niedziele 
A chętnie bym wypróbowała.

Dziwnie się czuję w cienkim płaszczyku czy kurtce jeansowej bez szaliczka - jakos tak "goło" 

Np.:były maseczki w starych i nowych opakowaniach - na starych było napisane że wyprodukowane przez DC, a na nowych tylko, że wyprodukowano w UE dla Jeronimo ktoś tam ... Skład ten sam.
Nie było na nich producenta i bałam się brać w ciemno (a poza tym - odwyk

Zawsze mozesz kuknać
Bez żadnych drobinek! Sa cudowne 

) upiekłam dziś placek drożdżowy ze śliwkami