Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-04, 11:33   #2911
MadameButterfly6
BAN stały

Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - II

Hej dziewczyny Ja juz we wtorek jade sie kwaterowac do akademika i mam ogromne obawy jak sobie poradze, jaka bede miala współlokatorke/współlokatorki, jak ja sie polape w tych autobusach i tramwajach i w ogole... Ale nie bede Was zanudzac. W zwiazku z tym pozabieram narazie ze soba wszystkie probki i miniaturki ktore zgromadzilam do tego czasu to zawsze zaoszczedze miejsca w walizce no i wiecej zuzyc sie szykuje Pozdrawiam Was kochane cieplutko w ta zimna, szara i wietrzna niedziele
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 11:36   #2912
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Aaa, balsamów z tej serii to ja w ogóle nigdzie nie widziałam A chętnie bym wypróbowała.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 11:40   #2913
Parsifal
Zadomowienie

MadameButterfly6 na pewno dasz sobie świetnie radę, trzymamy kciuki za fajne współlokatorki

Dziewczyny zgrzeszyłam...same zobaczcie jak: http://www.allegro.pl/item760476306_...zka_100ml.html
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 11:44   #2914
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Ci bardzo
U mnie otwierają za miesiąc galerie ale ani zary ani bersheki nie będzie a z kosmetycznych tylko duoglas i rosman. Wolałabym superpharm i sephore bo ale cóż dalej trzeba będzie jeździć na zakupy do łodzi a to oznacza że będe je zdecydowanie rzadziej robić.
Wczoraj do kosza poleciało puste opakowanie po mydle w płynie dove
U mnie w tym miesiącu lub w listopadzie otwierają jedną galerię, powstaną jeszcze 3 inne

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Hosenko sliczne te szaliczki,wlasnie tez w zeszlym tygodniu kusil mnie bezowy i chyba sie na niego skusze.
Skuś się skuś Ja lubie jak mam ciepełko na szyji i od razu bardziej elegancko się wygląda Dziwnie się czuję w cienkim płaszczyku czy kurtce jeansowej bez szaliczka - jakos tak "goło"

Cytat:
Napisane przez Parsifal Pokaż wiadomość
Cuciola: jak dla mnie rewelacyjny jest balsam do ciała Eveline 500 ml o zapachu różanym są też inne zapachy ale różany jest chyba najlepszy problem jest taki że ciężko go dostać, w rossmanie na pewno go nie ma...
A miałas inne zapachy??
Ja teraz wykańczam pomarańczowy i jest on słabszy niż porzeczkowy czy owocowy. W zapasach jeszcze truskawkowy czeka. Różany tez kusi.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 11:50   #2915
Parsifal
Zadomowienie

Hosenko nie miałam innych zapachów, przymierzam się do tego mix owoców czy jakoś tak, ale muszę się na razie wstrzymać, bo przez moją obecną liczbę kosmetyków TŻ grozi mi eksmisją... teraz wszedł chyba jeszcze nowy zapach tych balsamów, bodajże Orchidea
Stary 2009-10-04, 11:55   #2916
Konto usunięte

A gdzie kupujecie te balsamy?
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 11:58   #2917
Parsifal
Zadomowienie

trzeba ich szukać w sklepach dobrze wyposażonych w polskie kosmetyki, ja je w Krakowie spotykałam w dwóch miejscach, z czego w jednym był ostatnio już tylko truskawkowy, w poniedziałek będę w tej drugiej drogerii to obczaję czy jeszcze są...
Stary 2009-10-04, 12:00   #2918
Aquedita
Raczkowanie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14570032] Postanowiłam zrobić jakieś tanie zakupy w sklepach typu Lidl czy Biedronka. [/QUOTE]

A no właśnie dziewczyny. To prawda co plotka niesie, że niektóre kosmetyki "biedronkowe" są produkowane przez tą samą firmę co Tołpa?

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość
Ja juz we wtorek jade sie kwaterowac do akademika i mam ogromne obawy jak sobie poradze, jaka bede miala współlokatorke/współlokatorki, jak ja sie polape w tych autobusach i tramwajach i w ogole... Ale nie bede Was zanudzac.
A w jakim mieście zaczynasz studia i jaki kierunek?
Na pewno dasz radę, tym bardziej w akademcu zawsze raźniej. Powodzenia!

Właśnie się zapisałam na wolontariat, będę wyprowadzała Akity na spacery w schronisku pod Poznaniem. Już się nie mogę doczekać, kocham duże pieski
Stary 2009-10-04, 12:00   #2919
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko nie miałam innych zapachów, przymierzam się do tego mix owoców czy jakoś tak, ale muszę się na razie wstrzymać, bo przez moją obecną liczbę kosmetyków TŻ grozi mi eksmisją... teraz wszedł chyba jeszcze nowy zapach tych balsamów, bodajże Orchidea
Tak, jest orchidea, on ma jeszcze własciwości "odmładzające" i jest droższy niz te owocowe - kosztuje ok 17-18 zł.

Różany dobrze nawilża?? Pomarańczowy niestety słabie nawilża niż owocowy i porzeczkowy, dodatkowo zostawia taką lepkawą warstwę

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14570647]A gdzie kupujecie te balsamy?[/QUOTE]
U siebie widziałam w aptece, w drogeriach "Społem" i w mniejszych prywatnych drogeriach.

Aquedita: tak, producentami dla Biedronki sa Torf (od Tołpy), Dax Cosmetics, Global (od Apartu), Pharma CF (m.in. "Cztery pory roku") ale zauważyłam w piątek, że już nie piszą kto wyprodukował Np.:były maseczki w starych i nowych opakowaniach - na starych było napisane że wyprodukowane przez DC, a na nowych tylko, że wyprodukowano w UE dla Jeronimo ktoś tam ... Skład ten sam.

Zainteresowały mnie kremy w 300 ml pudłach, za 6 czy 7 zł Nie było na nich producenta i bałam się brać w ciemno (a poza tym - odwyk ).

Co do Lidla: w tamtym roku w październiku/listopadzie pojawiła się seria Suhada - wcale nie była taka tania. Kupiłam wtedy peeling do ciała (z faza olejową) - kosztował ok 25 zł i 2 suche peelingi do twarzy ryż+bambus i ryż+imbir za ok 15 zł.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-10-04 o 12:07
Stary 2009-10-04, 12:01   #2920
Konto usunięte

A w sieciówkach typu Rossmann, Natura czy SuperPharm pewnie tego nie dostanę?
Stary 2009-10-04, 12:03   #2921
Parsifal
Zadomowienie

Różany bardzo dobrze nawilża, super się wchłania, nic się nie lepi a zapach ma po prostu obłędny
Hosenko, mogę zapytać w jakim mieście mieszkasz? z tego co pamiętam studiowałaś w Krakowie, tak?
Stary 2009-10-04, 12:14   #2922
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

oo juz zanotowalam balsamik. Moze go gdzies u mnie dostane,na osiedlu sa nawet fajne drogerie z mila babeczka,u ktorej moge nawet cos zamowic i zawsze specjalnie dla mnie przywozi.Bardzo dba o swoje klientki!
ten porzeczkowy tez musi miec piekny zapach co?
orchidea mi sie znudzila..po balsamie lirene

MadameButterfly niczego sie nie obawiaj,na pewno sobie poradzisz!
bedziesz mogla nadal do nas zagladac?

Cytat:
Skuś się skuś Ja lubie jak mam ciepełko na szyji i od razu bardziej elegancko się wygląda
no chyba sie skusze bo taniutki byl chyba jakies 3 euro i mial takie kuleczki poprzyczepiane orginalny! w moich szaliczkach przewaza brudny roz,jeden mam taki ze srebrnymi motylkami a drugi caly pogiety taki z marszczeniami. Ja tez moge miec leciutka kurtke ale jak szyja owinieta to od razu cieplej

Cytat:
Właśnie się zapisałam na wolontariat, będę wyprowadzała Akity na spacery w schronisku pod Poznaniem. Już się nie mogę doczekać, kocham duże pieski
ale super! chyle ci czola! tez bym chciala pomagac w schronisku ale z czasem u mnie krucho. No i mam mojego psiaka na spacery.Za to zawsze staram sie cos zawiesc kiedy sa organizowane zbiorki pokarmu itp. Ostatnio oddalam stare legowisko mojego psa bo kupilam nowe,a tamto jeszcze bylo w dobrym stanie..na zime sie przyda.

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:15   #2923
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14570762]A w sieciówkach typu Rossmann, Natura czy SuperPharm pewnie tego nie dostanę? [/QUOTE]
W Rossmannie i Naturze napewno nie widziałam. U mnie SP nie ma, więc nie wiem Zawsze mozesz kuknać

Cytat:
Różany bardzo dobrze nawilża, super się wchłania, nic się nie lepi a zapach ma po prostu obłędny
Hosenko, mogę zapytać w jakim mieście mieszkasz? z tego co pamiętam studiowałaś w Krakowie, tak?
Jak poschodzę trochę z mazideł do ciała to zakupię
Tak, studiowałam w Krakowie, po studiach (to już 2 lata ) wróciłam do mojego rodzinnego miasta - Nowego Sącza.

Instagram

Stary 2009-10-04, 12:24   #2924
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

patrze na KWC na kosmetyki eveline i jeszcze dobre opinie maja maselka do ciala i serum do biustu.Tylko w serum sa parabeny,ktos je mial?

Stary 2009-10-04, 12:25   #2925
Aquedita
Raczkowanie

Cytat:
ale super! chyle ci czola! tez bym chciala pomagac w schronisku ale z czasem u mnie krucho. No i mam mojego psiaka na spacery.Za to zawsze staram sie cos zawiesc kiedy sa organizowane zbiorki pokarmu itp. Ostatnio oddalam stare legowisko mojego psa bo kupilam nowe,a tamto jeszcze bylo w dobrym stanie..na zime sie przyda.
No mi właśnie brakuje psiaków do spacerów, bo Fionka - słodka cocker spanielka - została ze swoją panią a moją mamą w Bydgoszczy, a mój chomik - zwany Maleństwo - mimo najlepszych chęci nie wybierze się ze mną na dwór
Na pewno będzie fajnie
Dobrze, że chociaż w ten sposób pomagasz zwierzaczkom. Ja naprawdę nie jestem w stanie pojąć jak ludzie mogą być tacy okrutni dla czworonogów, to jest straszne! Nic tylko

A dziś wieczorkiem winko w akademcu, muszę poznań współlokatorki przyjaciółki.
Stary 2009-10-04, 12:34   #2926
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Dobrze, że chociaż w ten sposób pomagasz zwierzaczkom. Ja naprawdę nie jestem w stanie pojąć jak ludzie mogą być tacy okrutni dla czworonogów, to jest straszne! Nic tylko
a szkoda gadac tu we Wloszech w sroniskach sa juz prawie tylko rasowe psy! i tez siedza latami choc chociaz przez internet maja troche wieksza szanse na adopcje. Czasem tez pomagam w rozklejaniu ogloszen w internecie.
Na pewno spodobaja ci sie te spacerki. A psiaki odwdziecza sie na pewno!

Stary 2009-10-04, 12:47   #2927
MadameButterfly6
BAN stały

Cytat:
MadameButterfly6 na pewno dasz sobie świetnie radę, trzymamy kciuki za fajne współlokatorki
Dziekuje pieknie

Cytat:
Napisane przez Aquedita Pokaż wiadomość
A w jakim mieście zaczynasz studia i jaki kierunek?
Na pewno dasz radę, tym bardziej w akademcu zawsze raźniej. Powodzenia!
W Łodzi na UŁ Europeistykę. Musze jakos dac rade, nie mam innego wyjscia dziekuje

Cytat:
MadameButterfly niczego sie nie obawiaj,na pewno sobie poradzisz!
bedziesz mogla nadal do nas zagladac?
Jasne, ze tak Na szczescie mam w akademiku stale lacze i zabieram ze soba laptopa, wiec nie opuszcze Was kochane Teraz mam dylemat jakie kosmetyki i ubrania zabrac Standardowy problem

Dziekuje Wam za wsparcie
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:53   #2928
magdolena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Novotna_ Pokaż wiadomość
A dlaczego? Cenowo Artdeco wyżej stoją no ale wybór kolorów inglot ma wiekszy, mam 4 cienie inglota pojedyńcze na spółkę z mamą i niestety są bardzo nietrwałe więc niewiem sama Chyba, że kupiłabym sobie bazę pod cienie i wtedy trzymałyby się dłużej? Potrzebuje 2-3 kolory a żadne z tych gotowych paletek nie odpowiadają mi w 100% także używałabym pewnie połowę kolorów a reszta by się zmarnowała.
Wlasnie dlatego ze podobno jakosciowo sa podobne, a artdeco sa troche drozsze i o wiele mniejsze. Nie wiem czy je widzialas, to takie malutkie prostokaciki
A baza to podstawa, nie wiem jak mozna jej nie uzywac
Stary 2009-10-04, 12:59   #2929
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
A baza to podstawa, nie wiem jak mozna jej nie uzywac
ja zaczelam uzywac bazy dopiero od tego lata kiedy po przeczytanych tu opiniach o bazie Virtual poprosilam mame i jej zakup i mi ja przywiozla. Musze powiedziec ze ciene zyskaly na pelnosci koloru i trwalosci!

Stary 2009-10-04, 14:14   #2930
magdolena
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaczelam uzywac bazy dopiero od tego lata kiedy po przeczytanych tu opiniach o bazie Virtual poprosilam mame i jej zakup i mi ja przywiozla. Musze powiedziec ze ciene zyskaly na pelnosci koloru i trwalosci!
Ja bez bazy to mam zwałkowane cieni-kazde-po 2 godzinach. A z baza 8godzin spokojnie bez zadnych zmian.
Stary 2009-10-04, 14:27   #2931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magdolena Pokaż wiadomość
Ja bez bazy to mam zwałkowane cieni-kazde-po 2 godzinach. A z baza 8godzin spokojnie bez zadnych zmian.
U mnie tak samo, chociaż z bazą rekord to 16h bez zmian A cienie Vollare, więc bazarkowe...
Stary 2009-10-04, 14:56   #2932
Parsifal
Zadomowienie

ja też mam tę bazę Virtual

dlaczego jeszcze nie dostałam bacików za mój kompulsywny zakup?
usprawiedliwiam się tylko tym że to produkt wycofany, a ja się zawsze na niego czaiłam
Stary 2009-10-04, 15:27   #2933
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

ja tam bic nie bede w tym miesiacu czaje sie na 2 lakiery..ciemnogranatowy i fioletowy. Stwierdzilam ze roze na paznokciach mi sie znudzily i przekonalam sie do ciemnych kolorow.

Dziewczyny a macie jakies cienie nakladane na mokro? ja kupilam dawno temu cien podwojny,srebrny i taki ciemniejszy szary i jakos packam nimi niesamowicie! jak je umiejetnie nalozyc? ani pocieniowac sie nie da ani nic!

Stary 2009-10-04, 15:37   #2934
fanka_fiorda
Wtajemniczenie

Cześć Laski
Pogoda do kitu, co? Szaro i buro, najlepiej byłoby się w kocyk opatulić i popijając herbatkę czytać książkę...

Dołączam do grona wielbicielek szalików, szaliczków, apaszek i innych "naszyjników" - dla mnie takie dodatki, to już absolutne niezbędniki

Spektakularnymi zużyciami się nie pochwalę, poszedł mi tylko balsam do włosów Seboradin z żeń-szeniem, olejek do masażu Natuderm (wykorzystany jako olejek do kąpieli, TŻ bardzo się podobał) i pastylki do kąpieli Lilliputz. Powoli wykończę niepotrzebne graty Nowych niepotrzebnych gratów już nie kupuję

Miłego dnia Wam życzę jeszcze, zmykam z netu
fanka_fiorda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 15:44   #2935
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

czesc fanko fiorda!

u mnie na szczescie pogoda jakos sie trzymie ale tez dzis cos puchmurno! choc do poludnia bylo slonce.

gratuluje zuzyc! trzymaj tak dalej!

Stary 2009-10-04, 15:45   #2936
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Novotna_ Pokaż wiadomość
Oj nie martw mnie Hosenko ;(
Ja bardzo chciałam właśnie PI (są na allegro po ok 70zł) ale mam program "jakby" oszczędnościowy niestety ;/ Poza tym to limitowana edycja bodejże z 2007 roku tak więc niedługo mogą być już skamielinki?
Zapomniałam wczoraj napisać: seria Chocolate to też limitowanka z 2007 roku

Skoro o lakierach mowa Ja się ostatnio przekonałam do lakierów matowych Bez żadnych drobinek! Sa cudowne Szczególnie lubię różany Astor 343 () i brudny ciemny fiolet z Joko

Wczoraj widziałam czarny z dyskretnymi drobinkami z Pierre Rene Salon Use ...

U mnie jest cudna pogoda Chciałabym iść na spacer, ale osoba z którą chciałabym iść śpi

EDYCJA: Cuciola: wątek dla Ciebie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=371112 (tzn w sensie, że mogłabyś dodać otuchy dziewczynie, która zakochała się we Włochu)

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-10-04 o 16:15
Stary 2009-10-04, 16:15   #2937
magdolena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fanka_fiorda Pokaż wiadomość
Cześć Laski
Pogoda do kitu, co? Szaro i buro, najlepiej byłoby się w kocyk opatulić i popijając herbatkę czytać książkę...

Dołączam do grona wielbicielek szalików, szaliczków, apaszek i innych "naszyjników" - dla mnie takie dodatki, to już absolutne niezbędniki

Spektakularnymi zużyciami się nie pochwalę, poszedł mi tylko balsam do włosów Seboradin z żeń-szeniem, olejek do masażu Natuderm (wykorzystany jako olejek do kąpieli, TŻ bardzo się podobał) i pastylki do kąpieli Lilliputz. Powoli wykończę niepotrzebne graty Nowych niepotrzebnych gratów już nie kupuję

Miłego dnia Wam życzę jeszcze, zmykam z netu
U mnie raz leje raz slonca swieci.
Nic mi sie nie chce... Jak nadchodzi jesien zawsze tak mam.

Chyba kupie jakis perfumy fm chociaz niektorzy pisza ze to badziwie, a inni sie zachwycaja.
Stary 2009-10-04, 16:39   #2938
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aquedita Pokaż wiadomość
A no właśnie dziewczyny. To prawda co plotka niesie, że niektóre kosmetyki "biedronkowe" są produkowane przez tą samą firmę co Tołpa?

Tak!!!! sama ostatnio to dokładnie sprawdziłam. Jest balsam do ciała na pewno produkowany przez Tołpę.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Co do Lidla: w tamtym roku w październiku/listopadzie pojawiła się seria Suhada - wcale nie była taka tania. Kupiłam wtedy peeling do ciała (z faza olejową) - kosztował ok 25 zł i 2 suche peelingi do twarzy ryż+bambus i ryż+imbir za ok 15 zł.
i jak te rzeczy z Lidla?? warte zachodu??
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 16:42   #2939
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
i jak te rzeczy z Lidla?? warte zachodu??
Byłam zadowolona Jeden peeling do twarzy jeszcze mam, a drugi, który używałam, w ramach okrojenia zbioru poleciał do zestawu na All.

Były jeszcze inne kosmetyki z tej serii, kolorowe też.

Instagram

Stary 2009-10-04, 16:50   #2940
ganimedea
Zakorzenienie

Gratuluję zużyć, u mnie na razie nic nowego nie zeszło .

W ramach nudy spowodowanej pogodą w kratkę (teraz pięknie świeci słońce, ale były momenty, że kosiło równo ) upiekłam dziś placek drożdżowy ze śliwkami Pół blaszki już zniknęło Uwielbiam śliwki w różnych wypiekach, bo same to tak sobie.

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości