|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi
Kochana Latko w Dniu Twojego Swieta zycze Ci aby spelnilo sie to czego tak bardzo pragniesz,zeby usmiech byl obecny na Twojej twarzy,duzo milosci,zdrowka i cudownego bobaska
|
#2792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, ale herbatki i soczek malinowy to piję kubkami Na wieczór mi tak rośnie tempka i nie wiem co to ma być, bo czuję się normalnie do 13 a potem mnie ścina z nóg. Zupełnie nie rozumiem - katar i kaszel też pojawia się po 16 ![]() Może ja to już do ziemi tylko. LATKO wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! Spełnienia marzeń, zdrowia, szczęścia i wszystkiego naj... naj...
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-10-04 o 11:51 |
|
|
|
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
AA2 kochana jeszcze nie przyszła@
rano myślałam, ze to już, ale nie...teraz mnie brzuch pobolewa jakby miała nadejśc lada chwila....no zobaczymy![]() Miłego popołudnia z siostrzenicami ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Pepus co Ty opowiadasz!!!!!!!!!! ja Ci dam do ziemi ![]() Tak jest przy grypsku, bynajmniej ja tak miałam przy ostatniej...Ty lepiej idź do lekarza i na L4!!!i wylez to świństwo!!! Mnie trzymało 2 tygodnie z temperatura 38,6.
|
|
#2794 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
latko WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO a mi sie dzisiaj śniło,że miałam dwóch sunów w przybliżonym wieku i szłam po nich do przedszkola.To był ich pierszy dzień i jak ich plzobaczyłam,to sie popłakałam,bo tak sie za nimi stęskniłam ![]() Kto wie...może sen proroczy?! A tak w ogóle to sie rano przeraziłam,bo wlazłam w dresy i okazało się,że wiszą mi na dupsku Chudne.Ale w sumie to powinnam się cieszyć,bo niedługo to zacznę przybierać na wadze i tęsknic za starą![]() Cosik mi się zdaje,że szykują nam sie nowe mamuśki
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dziwne, ze najpierw się traci nawadze... ja tego nie pamiętam z 1 ciąży, pamiętam juz jak zaczełam sie nie mieścić w jeansy, no a potem się okazał 16tc coś czuję, że dzisiaj przylezie ta wredota![]() A dla zainteresowanych wstawiłam na stronkę nowe ciacho jakbyście chciały pooglądac zapraszam właśnie go wciełam pychotka
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-10-04 o 12:13 |
|
|
|
|
#2796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na L4 nie mogę iść
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wypluj te słowa kochana,bo bedzie My tu wszystkie siedzimy i trzymamy kciuki,żeby nie przylazła.
|
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dziękuję
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
a swoją drogą Carol to twarda jesteś, ja bym nie wytrzymała tak długo bez testu
|
|
|
|
#2801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam pytanie odnośnie kwiatka na kawie, jak go zrobiłaś i czym?
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
Latko wszystkiego njalepszego!Niech ci się spełnią wszystkie Twoje marzenia!
Pepus ja tez chora.Kaszlu nie mam, ale katar mnie wykańcza.Łeb mi od niego pęka i mam lekki stan podgorączkowy.Wzięłabym polopirynkę, ale poki nie wiem, co i jak to wolę pić herbatkę z miodem i cytryną. Teścik też ciągle przede mną.Cały czas jednak wszytko wskazuje na @.Jestem nerwowa i wczoraj zjadłam pół słoika nutelli... Carol chyba w przyszły weekend skorzystam z twoich przepisów na wypieki.Może mi się w końcu coś uda, bo mistrzem pieczenia ciast to ja nie jestem.Umiem tylko babkę.Za to namiętnię piękę chlebek i robię podobno dobrą pizze
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
DZIĘKUJE WAM BARDZO ZA ŻYCZONKA SĄ ŚLICZNE AŻ MI SIĘ ŁEZKA ZAKRĘCIŁA W OKU!!! ![]() Jesteście wspaniałe. Pepus może jesdnak to nie grypa, ja też się czułam jak bym była chora a okazało się że dzidzia. Więc kuruj się by kaszlu nie było bo może to tylko zbieg okoliczności, a później testuj. Ja mam od wczoraj czarne myśli i zła jestem na siebie że nie poszłam odrazu do gin, bo nie wiem czy wszystko jest ok i się martwie. Wczoraj stwierdziłam że może zrobie jeszcze jeden test innej firmy od 25 mIU/ml, no i wyszła tylko jedna kreska, i strasznie się boję czy beta dobrze przyrasta. W czwartek miałam niecałe 9 mam nadzieje że wszystko jest ok. Przepraszam że wam marudzę ale moje kochanie nie rozumie wogóle moich obaw
|
|
|
|
#2805 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A można prosić o przepis na chlebek i pizze? Mam nadzieję, że pieczesz chlebek w piekarniku, a nie w jakiś kombichlebie czy jakoś tam ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Trafiło mnie coś!
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękę w piekarniku na zakwasie ;-)Przepis:
1 kg mąki (ja mieszam pszenną z razową pół na pół), nasionka: siemię lniane, dynia, słonecznik ( ilość wg uznania- ja lubię dużo) ok. pół litra wody, otręby żytnie, 3 łyżeczki soli i 4 łyżki zakwasu. Na 3 godzinki wczesniej wyjmuje zakwas z lodówki, mieszam wszystkie produkty na sucho,dodaję zakwas rozrobiony z ciepła ( nie gorącą!) wodą, wyrabiam ciacho, wkładam do blaszki i odstawiam na 8 godzin w ciepłe miejsce.Po tym czasie piękę godzinke i 15 minut w temperaturze 160-180 stopni.
|
#2807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wcale nam nie marudzisz!!!!! a powiedz na kiedy mialas temin @ ? moze powinnas zrobic jeszcze jedna bete co? z tymi testami to jest roznie....czasami dziewczynom ktore sa w ciazy wogole nie wychodza do ktoregos tam tygodnia.skoro beta wyszla ok 9 to tez jest to ciaza,a jakie mialas normy na karteczce ktora dostalas?przytulam cie i nie stresuj sie
|
|
#2808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ile tych otrąb żytnich?
|
|
#2809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
9,5 - 750 4 tydzień no i nie wiem. Jutro koniecznie idę do lekarza, to on mnie może uspokoi |
|
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
Pepus otręb tak ok. pół szklanki, ale można tez więcej jak lubisz.Zakwas najlepiej od kogoś "pozyczyć" kto już piecze chlebki, bo taki świeży nie zawsze jest dobry, a na taki dojrzały trzeba poczekać.Oddałabym ci troche mojego gdyby było to możliwe.Tutaj znajdziesz przepis na zakwas: http://piekarnia.wordpress.com/2008/...kwas-na-chleb/
Daj znać, jak wyszedł chlebek
|
#2811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skoro masz byc spokojniejsza to lepiej idz,a robilas test z pierwszego moczu? i na kiedy mialas termin @ ????
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Pepuś, tutaj zobacz jak się takie cudeńka robi
![]() http://allcoffeeart.com/category/coffee-art-videos/ najlepiej taki wzorek brązowy wykonac płynną czekoladą,takim sosem do lodów dr oetkera ![]() Gosiaro bardzo isę cieszę, że skorzystasz z moich przepisików, życze smacznego!!! Co do chlebusia, to ja też piekłam w piekarniku, ale odkąd mam automat, to mi sie nie chce i ładuję do automatu wszystko i się samo robi![]() Karolinko kochana nie denerwuj się!!! Dla świętego spokoju idź na betę jutro, będziesz miała wtedy jasność i nie będziesz się niepotrzebnie stresować Ja trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrzeMnie się znowu pospało po obiadku, a teraz mam smaka na lody ehh żarłok sie ze mnie robi, na szczęście na razie nie tyję
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2009-10-04 o 15:39 |
|
|
|
#2813 | |
|
BAN stały
|
Heja
![]() Przede wszystkim najserdeczniejsze zyczenia dla naszej dzisiejszej solenizantki i przyszlej mamusi Latkoo !! ![]() ![]() Nie martw sie kochana, napewno wszystko jest w porzadku, moze test po prostu zwariowal, wiesz ze tak sie zdarza ![]() ![]() ![]() A sprawdzilam sobie tez w tym kalendarzu i szok mam ... Mi wyszlo ze moja dzidzia ma 9 dni ... Date poczecia pokazalo mi na 25 wrzesnia, czyli dzien kiedy sie kochalismy, 24 najbardziej czulam podbrzusze, czyli owu byla. ... Kurde musze test zrobic!!! Dzisiaj dopiero 27 dc, ale ech tak bym chciala juz !! Poza tym kurde, ja to chyba jakas ciamajda jestem ... Mam na roku dziewczyne ktora dwa tygodnie temu urodzila i normalnie chodzi na zajecia itd Ja tez tak chce ... No a te parowki to dalej za mna chodza Tyle ze mam smaka, ale nie skuszam sie juz Nie jest az tak tragicznie jak wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- W dodatku wynika ze urodzilabym w czerwcu, blisko urodzin mojego TZ ![]() Bede teraz schizowac przez ten kalendarz ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
Boshe tez mam ochote na lody .... Na takie : ![]() ![]() dodalabym tylko jeszcze kiwi, banana i truskawki.. I malinki jeszcze
Edytowane przez Cosmaaaaaaa Czas edycji: 2009-10-04 o 15:48 |
|
|
|
|
#2814 |
|
Zadomowienie
|
kochana powiedzcie mi czy jak biore feminatal ktory zawiera 0.8 mg kwasu foliowego to czy folik musze dodatkowo brac czy sam feminatal wystarczy?
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- oj przepraszam pomylilam sie powinno byc 0.8 ug(400 %zalecanego dziennego spozycia)
|
#2815 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale skoro w nawiasie piszesz ze jest to 400% zalecanej dziennej dawki to nic wiecej nie powinnas brac
Edytowane przez Cosmaaaaaaa Czas edycji: 2009-10-04 o 15:52 |
|
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
czyli juz sama nie wiem ,brac czy nie brac
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- aha dzieki Cosma i trzymam kciuki za pozytywne testowanko!!!!!
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka nadmiar kwasu foliowego nie szkodzi
a najlepiej jak będziesz u lekarza to zapytaj ja biore witaminy w których kwasu jest 200 % zalecanego dziennego spożycia i acidum folicum(kwas foliowy) 15 mg![]() Pepuś nic się nie martw te testy nie są takie "mądre" jak beta ![]() Cosma ten kalendarz jest niezły mi pokazało ze zaszłam 14 sierpnia i to się może zgadzać bo wtedy się pitulaliśmy, więc u Ciebie dużżżżżżżżża szansa ...no i te parówy
|
|
|
|
#2818 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tylko troche sie boje ... Powinnam poczekac jeszcze 4 dni... bo niby @ powinnam jutro dostac, ale ostatnio sie rozregulowalo i daje tak 3 dni zeby przyszla ... Takze test kupie (mialam to wczoraj zrobic :/) i w 31dc zatestuje chyba ... ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Najgorsze jest to ze mialam sie nie nakrecac, a tymczasem jak mi ten kalendarz wyliczyl to jurde schize mam
|
||
|
|
|
#2819 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2820 |
|
BAN stały
|
A Tobie jak wyliczylo? Trafilo tez w dzien przytulanek i ewentualnej owu? No bo u mnie to tak trafilo, ze szoku dostalam ... Gdyby nie to to bylabym w stanie czekac spokojnie jeszcze kilka dni do testu a tak to dzisiaj mam ochote go juz zrobic
A jesli jestem w ciazy (oj daj Boziu, daj ) to na 99% bedzie chlopaczek ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

No, ale herbatki i soczek malinowy to piję kubkami
i nie wiem co to ma być, bo czuję się normalnie do 13 a potem mnie ścina z nóg. Zupełnie nie rozumiem - katar i kaszel też pojawia się po 16 
Chudne.Ale w sumie to powinnam się cieszyć,bo niedługo to zacznę przybierać na wadze i tęsknic za starą

jakbyście chciały pooglądac zapraszam

My tu wszystkie siedzimy i trzymamy kciuki,żeby nie przylazła.