Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-04, 12:15   #2131
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Gucia a czy Ty aby nie zapomnialas nam podac przepisu na wielkiego placka ziemniaczanego z serem mozarella i szynka bo ja na niego czekam
Oczywiście, że nie zapomniałam. Tylko muszę się zmobilizować do załadowania zdjęć, żebym mogła je razem z przepisem wkleić
Stary 2009-10-04, 12:27   #2132
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Xpresja pokoik cudo
Gucia ja tez czekam
Paczka ciuszki fajne
Lucky trzymam kciuki będzie dobrze
Dziś znów biodro boli oddycha mi się ciężko
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:30   #2133
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Karenina i Lucky trzymać jeszcze dwupak

Karenina powiedz tej kolezance że masz koleznkę której mała miała czkawkę od 4 miesiaca ciąży i dzidzia nie miała kolki - u mnie tak było Iza mogła sie nie ruszać ale jak nie miałą czkawki chociaż jeden dzień to sie juz bałam i tak było od 4 miesiaca jak poczułam jej pierwsze ruchy to po kilku dniach poczułam czkawke, na poczatku nie wiedziałąm że jest to czkawka, i miała ją niemal codziennie do porodu, najlepsze było ja w trakcie KTG czkała - położna myślała, ze osiwieje przez to - bo ktg szalało, nas omnieła kolka i mam nadzieję, ze teraz tez nas omnie, choć Lenka miewa sporadycznie czkawkę

Kropcia ale masz sie z uciazliwością ciąży - ale będzie dobrze i fajnie, ze jesteś z nami spowrotem

Paczka - fajne zakupki
przepraszam, ze pytam ale czy Twoja Nikolka nie ma 3 lat - nie odłuczasz ją od pieluchy?

Gucia - mam pytanko czy mając ze stawami problem (długa historia ale teraz przy deszczach strasznie mi dokuczają) mogę smarować stopy i dłonie maścią z żywokosta - mam taką super ukraińska i jest rewelacyjna ale mam obiekcje czy to nie za dużo bedzie a mam dość tych bóli i tym bardziej, że utrudnia to funkcjonowanie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:31   #2134
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

kupilismy zlew. jestem zalamana.. 370zl taki co mielismy wczesniej kosztowal.. no i musielismy znow taki kupic bo tak mamy wyciety blat w szafce, taki kran..

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Kropeczko ale masz rzeczywiście ostre noże
I cieszę się, że już nie musisz w szpitalu leżeć, dobrze zrozumiałam ?
17 osób na 6-osobowej sali

z tymi 17 osobami to tak: 4 mamy z 1 dzidziusiem (to8) + 1 mama z 4 maluchami (to 5) + 1 mama z 3jka (to4)

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
To z czego ty masz ten zlew a raczej miałaś...
no z metalu takiego nierdzewnego.. ale jak noze zlecialy z szafki nad nim to 2 dziury sa

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Lo matko.... czyli jak to zwykle - czlowiek wychodzi ze szpitala bardziej chory niz do niego przyszedl...Ja jak lezalam to mialam pokoik 1-osobowy...
ja bym w jednoosobowym nie wytrzymala tak to chociaz sobie pogadalysmy

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja też nie kupuję wszystkiego niebieskiego, raczej skłaniam się ku takim kolorom jak beż, krem, żółty czy zielony. Przecież chłopczyk wcale nie musi być ubierany tylko na niebiesko
ja bardzo lubie zielone ubranka dla chlopczyka zreszta ja uwazam ze malym dzieciom to tylko czarny nie pasuje

Lucky obyscie wytrzymali jak najdluzej

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:35   #2135
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusieJa dziś planowałam zrobić dzień lenistwa i pisania prezentacji na uczelnie ale będziemy mieć gości i od rana na nogach Tż spi po nocce i dziś i jutro też ma nocki po 12 h więc nie będę go budzić tylko sama coś tu spróbuje podziałać z porządkami. Narazie staram się robić obiad tylko jak tu robić kotlety żeby go nie obudzić

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

To dopiero czekają mnie atrakcje. Nie dość, że żarłok, to jeszcze z kolkami Oby okazało się to zabobonami
Ja też mam nadzieje że to tylko zabobony. ALe żeby mały był żarłok to dobrze bo lepiej jak dzidzia dużo je niż wcale nie chce. Tak jak np ja jak byłam mała

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

zanm nadrobię chciałam Wam napisać, ze od czwartku znowu jestem w szpitalu. dostałam silnych skurczy i musieli mnie zostawić. w szpitalu dostałam kroplowe, zrobilo sie lepiej ale jak przeszłam na tebletki to skurcze wrocily wiec znowu jestem na kroplowce. co gorsza nie wyjde stad juz pewnie do konca.. zaczelam sie lekko rozwierac i szyjka zaczela sie skracac. lekarze mowia ze bedziemy walczyc o kazdy dzien i maja naszieje ze jeszcze ze 2-3 tyg uda sie mnie tak przytrzymac przd urodzeniem...
Biedactwo:cmo k: Trzymamy kcuki żebyś jeszcze troszkę wytrzymała. Najważniejsze że ciąża jest już na tyle daleko że napewno wszystko będzie dobrze nawet gdyby się skończyło troszke wcześniej.

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
TO SĄ WCZORAJSZE ZAKUPY POŚCIELI ROŻEK I KOMBINEZON
Dużo ładnych rzeczy Ci się udało kupić i to niedrogo. Nas sama pościel do łóżeczka + komplet na zmianę wyniesie 380zł. Ale liczę że babcia coś dołoży

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja wczoraj tak poszalałam że wieczorem ledwo stałam na nogach,
ale pokoik małej juz zrobiony,
teraz pościel / materacyk łapią domowe zapachy
a ja jestem spokojna,że nie bede robiła wszystkiego na ostatnią chwile...
Lepiej nie szalej bo potem będziesz miała tak jak ja atak nocnych skurczy i najesz się strachu że Ci się odechce nawet z łóżka wstawać A pokoik śliczny i o dziwo nie różowy

Zmykam do shabowych

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:37   #2136
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

a nie mowilam wam ale my tez dostalismy zastrzyki ze sterydow na rozwoj plucek wiec jestem spokojniejsza o Tomka.. wlasciwie nie wiem czy u nas byly one konieczne ale chyba dawali wszystkim mamom blisko terminu tak na wszelki wypadek

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:38   #2137
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Paczka - fajne zakupki
przepraszam, ze pytam ale czy Twoja Nikolka nie ma 3 lat - nie odłuczasz ją od pieluchy?

MAGDA- NIKOLA MA URODZINY 30,LISTOPADA 3 LATKA.ALE JA JEJ PAMPERSY ZAKŁADAM DO SPANIA JESZCZE BO TAKTO BY ZASIKIWAŁA ŁÓŻKO JESZCZE W NOCY ROBI SIUSIU.DLATEGO ZAKLADAMY JEJ TYLKO NA NOC PAMPERSY I JAK GDZIES IDZIEMY NA SPACER BO JESZCZE NIECHAMUJE SIE Z SIKANIEM W MAJTKI.
Stary 2009-10-04, 12:39   #2138
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
kupilismy zlew. jestem zalamana.. 370zl taki co mielismy wczesniej kosztowal.. no i musielismy znow taki kupic bo tak mamy wyciety blat w szafce, taki kran..
No to naprawdę niefajnie z tym zlewem Najgorsze są takie "nieplanowane" wydatki. My z tżtem ostatnio postanowiliśmy zrobić wc, tżt wyliczył że NAs to wyniesie 1500 góra 2000 a koszt wyniósł lekko ponad 3000 Mam nadzieje że mój Wiki nie odziedziczy po tacie talentu do liczenia

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 13:13   #2139
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Gucia - mam pytanko czy mając ze stawami problem (długa historia ale teraz przy deszczach strasznie mi dokuczają) mogę smarować stopy i dłonie maścią z żywokosta - mam taką super ukraińska i jest rewelacyjna ale mam obiekcje czy to nie za dużo bedzie a mam dość tych bóli i tym bardziej, że utrudnia to funkcjonowanie
Generalnie większość tych "niebezpiecznych" w ciąży ziół, jeśli jest stosowana zewnętrznie i z umiarem, nie powinna zaszkodzić
Co zaś się tyczy żywokostu, to nie wydaje mi się, żeby miał zaszkodzić, nawet jeśli byś go zjadła (chociaż użycie wewnętrzne nie jest polecane, ze względu na obciążenie wątroby), bo ma działanie przeciwkrwotoczne i ściągające.
Nie znalazłam też nigdzie nic nt przeciwwskazań w ciąży

Cytat:
z tymi 17 osobami to tak: 4 mamy z 1 dzidziusiem (to8) + 1 mama z 4 maluchami (to 5) + 1 mama z 3jka (to4)
Czyli trafiłam

Stary 2009-10-04, 13:49   #2140
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Położyłam Nikole spać,ja oglądam film na polsacie o tej grze Jumanji.
Grzesiek ma dziś fuche od rana,mieli mieć wczoraj ale padało to nic niemogli robić.Ma im dać ten facet drugą połowe kasy.Mam nadzieję że da.Na obiadek schabowe pyrki i mizeria.Idę położyć się do łóźka,poczekam na Grzeska później zjemy obiadek razem . Gdyby było ciepło to byśmy poszli z małą na spacer ale wieje i pada więc niema sensu wychodzić.
Stary 2009-10-04, 14:10   #2141
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Witam moje Kochane Mamuski

Nie było mnie z Wami cały tydzień i podejrzewam, że następny też nie będzie, bo móje Kochanie znowu wyjeżdża i zabierze mi internet
Musze przyznać, że stęskniłam się za Wami.. Brakuje mi czytania i pisania i przez to strasznie mi się czas dłuży..

Powiem Wam co u mnie i mam nadzieję, że zdąże Was chociaż trochę nadrobic, a widzę, że ponad 20 stron przede mna

Ja byłam w czwartek u lekarza (36 tydzień) szyjka obniżyła mi się o 1cm, sama nie wiem czy to dużo czy mało, ale lakarka powiedziała, że równie dobrze mogę urodzić w październiku i kazała mi się juz spakować. Codziennie mam już po kilka skurczy, ale takich raczej pojedynczych, tzw. przedporodowych. Moja mała waży 2280. Teraz mam co tydzień KTG i za dwa tygodnie ostatnią wizytę. Mam już zrobić w przyszłym tygodniu niezbędne do szpitala badania. Nie mogę uwierzyć, ze to już niedługo.

W tym tygodniu odbieramy wózek. Jednak stanęło na Stokke. Złożylismy wczoraj łóżeczko dla Bianki, jutro lecimy na ostatnie zakupy i czekamy... Małż wraca w piątek i obiecał, że już mnie nie zostawi samej do rozwiązania:j upi:

Aaaaa i musze Wam się jeszcze pochwalić, ze moja mała za 4 podejsciem, w koncu pokazała mi buźke na USG 4D i mam swietny filmik i zdjęcia. Postaram się Wam je załączyć poźniej albo jutro. Widzialam jak otwiera oczy, wystawia jezyk i bawi sie paluszkami u nóżki. Ma duże, wypukłe usteczka i taki malutki nosek Wszyszy mówią, że cały tata A on wtedy jest dumny jak paw

A teraz poczytam co sie u Was ciekawego przez ten tydzien wydarzyło. Jestem bardzo ciekawa

Do później Mamuśki
Stary 2009-10-04, 14:25   #2142
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Dziękuję dziewczyny za kciuki i słowa otuchy

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Oj biedna - ale to chyba już nie tak długo ci zostało do terminu, prawda?
Jeśli mogę zapytać - w którym szpitalu leżysz? Bo ja cały czas mam dylemat, gdzie udać się w pierwszej kolejności (na razie mam dwa wytypowane), a z kolei o niektórych z wawy słyszałam, że to rzeźnia...
ja na razie leżę w szpitalu w Wołominie - to mój powiat, stąd mam lekarza i położną i tu najbliżej do rodziny. poza tym znam ten szpital i z opinii welu koleżanek wiem, że jest dobry. dzię wyszeddł tylko jeden GIGANTYCZNY PROBLEM!!!! ja mam termin na 18.11 - wieadomo, że urodzę najdalej w ciągu 2-3 tyg a dziś dowiedziałam sie ze od 12.10 zamykaja tutaj cala ginekologie i do konca miesiaca robia remont... no i masakra..ja sie nie szykowalam na zaden szpital w wa-wie.. nie znam zadnego, zadnego lekaza... o kazdym mowi sie tyle samo zlego co dobrego.. jestem zalamana - nie wiem co robić!!!!

Kareninka - tak dostałam już tydzien temu zastrzyki na rozwiniecie płucek..
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 14:26   #2143
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Domi no wlasnie mam fajne noze ogolnie odkad pracowalam w kuchni w restauracji docenilam jaki wazny jest dobry noz..
no i tz aby mi sprawic przyjemnosc poostrzyl wszystkie przed moim wyjsciem

a ja wam powiem ze poszlam do tego szpitala z cholestaza ciazowa a wrocilam z:
cholestaza ciazowa
cukrzyca (prawdopodobnie ciazowa)
anemia
i bakteria w moczu
zostaje mi do zbadania tarczyca..

a jeszcze wam powiem ze bylam na sali 6 osobowej. no i w sumie z dziecmi w brzuszkach to nas tam bylo 17 osob
jedna mama lezala z trojaczkami a druga z czworaczkami ta dziewczyna co bedzie miala czworaczki ma juz 10letnia corke.. one to dopiero beda mialy co robic po porodzie
Krpoka to Ty uwazaj bo jak masz takie ostre noze to sobie jeszcze krzywde zrobisz
Czworaczki???O ja cie....wesolo kobieta bedzie miala

Cytat:
Cześć Kochane

zanm nadrobię chciałam Wam napisać, ze od czwartku znowu jestem w szpitalu. dostałam silnych skurczy i musieli mnie zostawić. w szpitalu dostałam kroplowe, zrobilo sie lepiej ale jak przeszłam na tebletki to skurcze wrocily wiec znowu jestem na kroplowce. co gorsza nie wyjde stad juz pewnie do konca.. zaczelam sie lekko rozwierac i szyjka zaczela sie skracac. lekarze mowia ze bedziemy walczyc o kazdy dzien i maja naszieje ze jeszcze ze 2-3 tyg uda sie mnie tak przytrzymac przd urodzeniem...
teraz biore sie za nadrabianie zalegolsci.
buxka

Lucky trzymaj sie kochana a ktory to u Ciebie tydzien?

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
TO SĄ WCZORAJSZE ZAKUPY POŚCIELI ROŻEK I KOMBINEZON

Fajne zakupy Paczka

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ja wczoraj tak poszalałam że wieczorem ledwo stałam na nogach,
ale pokoik małej juz zrobiony,
teraz pościel / materacyk łapią domowe zapachy
a ja jestem spokojna,że nie bede robiła wszystkiego na ostatnią chwile...

p.s. piszecie tu o cieście bananowym - ja w prawdzie muszę poczekać aż cukrzyca ciążowa minie, ale chętnie poznałabym przepis

Sliczny pokoik

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Witam moje Kochane Mamuski

Nie było mnie z Wami cały tydzień i podejrzewam, że następny też nie będzie, bo móje Kochanie znowu wyjeżdża i zabierze mi internet
Musze przyznać, że stęskniłam się za Wami.. Brakuje mi czytania i pisania i przez to strasznie mi się czas dłuży..

Powiem Wam co u mnie i mam nadzieję, że zdąże Was chociaż trochę nadrobic, a widzę, że ponad 20 stron przede mna

Ja byłam w czwartek u lekarza (36 tydzień) szyjka obniżyła mi się o 1cm, sama nie wiem czy to dużo czy mało, ale lakarka powiedziała, że równie dobrze mogę urodzić w październiku i kazała mi się juz spakować. Codziennie mam już po kilka skurczy, ale takich raczej pojedynczych, tzw. przedporodowych. Moja mała waży 2280. Teraz mam co tydzień KTG i za dwa tygodnie ostatnią wizytę. Mam już zrobić w przyszłym tygodniu niezbędne do szpitala badania. Nie mogę uwierzyć, ze to już niedługo.

W tym tygodniu odbieramy wózek. Jednak stanęło na Stokke. Złożylismy wczoraj łóżeczko dla Bianki, jutro lecimy na ostatnie zakupy i czekamy... Małż wraca w piątek i obiecał, że już mnie nie zostawi samej do rozwiązania:j upi:

Aaaaa i musze Wam się jeszcze pochwalić, ze moja mała za 4 podejsciem, w koncu pokazała mi buźke na USG 4D i mam swietny filmik i zdjęcia. Postaram się Wam je załączyć poźniej albo jutro. Widzialam jak otwiera oczy, wystawia jezyk i bawi sie paluszkami u nóżki. Ma duże, wypukłe usteczka i taki malutki nosek Wszyszy mówią, że cały tata A on wtedy jest dumny jak paw

A teraz poczytam co sie u Was ciekawego przez ten tydzien wydarzyło. Jestem bardzo ciekawa

Do później Mamuśki

No dobrze ze jestes bo ostatnio o Tobie myslalam gdzie sie podziewasz i czy wszystko dobrze,na jaki kolor wozka sie ostatecznie zdecydowaliscie?

A ja dzis sobie pospalam tylko te wymarsze do toalety co godzine to normalnie masakra......juz mam wydeptana sciezke do kibelka
Zaraz wychodzimy na niedzielny obiad do mamci mojej

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 14:27   #2144
bravurka
BAN stały

"Bravurka i jej naiwne kolezanki"
boże co to ma być?
ludzei czy wy nie mozecie oduścić?
to przeciez nie watek o mnie tylko wątek Mamusi listopadowao - grudniowych
wiec dajcie sobie juz spokoj.
jak sie nudzi to założcie coś o mnie i sobie obgadujcie ile wlezie jeśli to wam coś pomaga? albo sprawia przyjemnośc.
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 14:35   #2145
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
boże co to ma być?
jak sie nudzi to założcie coś o mnie i sobie obgadujcie ile wlezie jeśli to wam coś pomaga? albo sprawia przyjemnośc.
nie mów, że taki watek załozono

Bravurka nie przejmuj sie

Katarina081 wpisalam Cie na liste

Lucky ale pech, akurat teraz musza zamknac ta ginelkologie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 14:43   #2146
bravurka
BAN stały

Cytat:
nie mów, że taki watek załozono

Bravurka nie przejmuj sie
wcale bym sie nie zdiwiła jak by był.
Stary 2009-10-04, 14:47   #2147
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

nie ma, patrzylam

a Ty jak sie czujesz?jak Patryk???

Stary 2009-10-04, 14:47   #2148
Lucky2006
Przyczajenie

Cytat:
nie rób z siebie ofiary-(żałosne)
Lucky2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 14:50   #2149
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Dziękuję Domi

Kachula zdecydowaliśmy się na czarny, bo te jasne kolory na zimę to nie bardzo tym bardziej, że wydaje mi się, że w ten material bardzo wsiąka brud. Ostatnio wymyśliłam, ze jak nam się nie sprawdzi ten wózeczek to go sprzedamy za rok i na przyszłą zimę juz kupimy malej jakąs więszą i porządna spacerówke... No ale czas pokaże. Na następny weekend zrobię Wam zdjątka i wkleję, bo zdaję sobie sprawę z tego że kolor czarny brzmi strasznie, ale w rzeczywistosci nie wygląda źle. Mi się podoba i spiworek ma jasny. Zresztą same ocenicie

A ja nadal Was nadrabiam, okazało się że nie jest to 2o stron, a 40
Stary 2009-10-04, 15:00   #2150
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lucky2006 Pokaż wiadomość
nie rób z siebie ofiary-(żałosne)
nie robie. sama jesteś załosna. i wez już daj spokoj z takimi tekstami to na priv. koniec tematu

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
nie ma, patrzylam

a Ty jak sie czujesz?jak Patryk???
ja dobrze. a z Patrykiem nas szeka jeszce rundka po lekarzach.
wole nie pisac bo sie zaraz przyczepią "te" do watku.
Stary 2009-10-04, 15:04   #2151
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

ja dobrze. a z Patrykiem nas szeka jeszce rundka po lekarzach.
wole nie pisac bo sie zaraz przyczepią "te" do watku.
i z męzem mam nadzieje tez okej....

Stary 2009-10-04, 15:15   #2152
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Wstawiam Wam zdjęcia łóżeczka dla mojej księżniczki
Stary 2009-10-04, 15:18   #2153
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:

piękne łóżeczko
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 15:19   #2154
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

super! to jest kosz, prawda? wszytsko ładnie dobrane pod kolor, jak dla prawdziwej ksiezniczki

Stary 2009-10-04, 15:30   #2155
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że u Was wszystko w porządku.
Może wstawiłabyś zdjęcia córy, ja tak lubię te zdjęcia z USG

Cytat:
ja na razie leżę w szpitalu w Wołominie - to mój powiat, stąd mam lekarza i położną i tu najbliżej do rodziny. poza tym znam ten szpital i z opinii welu koleżanek wiem, że jest dobry. dzię wyszeddł tylko jeden GIGANTYCZNY PROBLEM!!!! ja mam termin na 18.11 - wieadomo, że urodzę najdalej w ciągu 2-3 tyg a dziś dowiedziałam sie ze od 12.10 zamykaja tutaj cala ginekologie i do konca miesiaca robia remont... no i masakra..ja sie nie szykowalam na zaden szpital w wa-wie.. nie znam zadnego, zadnego lekaza... o kazdym mowi sie tyle samo zlego co dobrego.. jestem zalamana - nie wiem co robić!!!!
Kochana nie załamuj się

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
A ja dzis sobie pospalam tylko te wymarsze do toalety co godzine to normalnie masakra......juz mam wydeptana sciezke do kibelka
Zaraz wychodzimy na niedzielny obiad do mamci mojej
Ja też dzisiaj chodziłam chyba 4 razy
Dobrze, że chociaż potem od razu zapadałam w sen

Cytat:
Kachula zdecydowaliśmy się na czarny, bo te jasne kolory na zimę to nie bardzo tym bardziej, że wydaje mi się, że w ten material bardzo wsiąka brud. Ostatnio wymyśliłam, ze jak nam się nie sprawdzi ten wózeczek to go sprzedamy za rok i na przyszłą zimę juz kupimy malej jakąs więszą i porządna spacerówke... No ale czas pokaże. Na następny weekend zrobię Wam zdjątka i wkleję, bo zdaję sobie sprawę z tego że kolor czarny brzmi strasznie, ale w rzeczywistosci nie wygląda źle. Mi się podoba i spiworek ma jasny. Zresztą same ocenicie
Dla mnie kolor czarny nie brzmi wcale strasznie, ale może dlatego, że ja wybrałam wózek granatowy, więc też ciemny
Najważniejsze, żeby wózek Wam się podobał i żeby był wygodny dla dziecka

Cytat:
Kołyska rzeczywiście godna księżniczki
A jaki fajny rożek

Bravurko cieszę się, że u Was w porządku.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Właśnie oglądam "Kobietę na krańcu świata" na TVN.
Te małe słonie są rozbrajające

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 15:30   #2156
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
piękne
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 15:36   #2157
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Dziękuję bardzo, cieszę się, że Wam się podoba Moim zdaniem też jest słodki.
Tak to jest kosz. Dostałam go od kuzynki, po jej dzidzi. On nadaje się tylko tak do 5 miesiąca, dopóki dziecko samo nie zacznie sie podnosić. Poźniej kupimy dla niej jakies łóżeczko.

Co do zdjęć z USG to obiecuję, że prześlę, albo dzisiaj wieczorkiem, albo jutro, bo teraz idziemy do kina.

Buźka
Stary 2009-10-04, 15:39   #2158
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Dziś znów biodro boli oddycha mi się ciężko

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Karenina i Lucky trzymać jeszcze dwupak
Tak jest!!

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusieJa dziś planowałam zrobić dzień lenistwa i pisania prezentacji na uczelnie ale będziemy mieć gości i od rana na nogach Tż spi po nocce i dziś i jutro też ma nocki po 12 h więc nie będę go budzić tylko sama coś tu spróbuje podziałać z porządkami. Narazie staram się robić obiad tylko jak tu robić kotlety żeby go nie obudzić
Zmykam do shabowych
I co - udalo sie??

Cytat:
a nie mowilam wam ale my tez dostalismy zastrzyki ze sterydow na rozwoj plucek wiec jestem spokojniejsza o Tomka.. wlasciwie nie wiem czy u nas byly one konieczne ale chyba dawali wszystkim mamom blisko terminu tak na wszelki wypadek
My tez dostalismy od razu jak przyszlismy do szpitala...

Cytat:
Kareninka - tak dostałam już tydzien temu zastrzyki na rozwiniecie płucek..
To dobrze, przynajmniej jedno zmartwienie mniej....

Cytat:

Lozeczko sliczne A rozek mam taki jak twoj tylko w innych kolorach - zielony i bezowy....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 15:56   #2159
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
boże co to ma być?
Bravurko, weź dystans do tego wszystkiego, bo nie warto się tym denerwować. Niestety nie unikniemy ani w internecie, ani w życiu wampirów emocjonalnych, ani poszukiwaczy teorii spiskowych . Poza tym zawsze są wokół również ludzie życzliwi

Fajnie też że ogólnie u was jest ok.

Cytat:
Cudowne
Stary 2009-10-04, 16:09   #2160
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Ikonki załączonych zdjęć

ŚLICZNIUTKI KOSZ DLA DZIDZI.PIĘKNY NAPRAWDĘ klask i:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości