|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Xpresja pokoik cudo
![]() ![]() Gucia ja tez czekam Paczka ciuszki fajne ![]() Lucky trzymam kciuki będzie dobrze Dziś znów biodro boli ![]()
|
|
|
|
#2133 |
|
Wtajemniczenie
|
Karenina i Lucky trzymać jeszcze dwupak
![]() Karenina powiedz tej kolezance że masz koleznkę której mała miała czkawkę od 4 miesiaca ciąży i dzidzia nie miała kolki - u mnie tak było Iza mogła sie nie ruszać ale jak nie miałą czkawki chociaż jeden dzień to sie juz bałam i tak było od 4 miesiaca jak poczułam jej pierwsze ruchy to po kilku dniach poczułam czkawke, na poczatku nie wiedziałąm że jest to czkawka, i miała ją niemal codziennie do porodu, najlepsze było ja w trakcie KTG czkała - położna myślała, ze osiwieje przez to - bo ktg szalało, nas omnieła kolka Kropcia Paczka - fajne zakupki przepraszam, ze pytam ale czy Twoja Nikolka nie ma 3 lat - nie odłuczasz ją od pieluchy? Gucia - mam pytanko czy mając ze stawami problem (długa historia ale teraz przy deszczach strasznie mi dokuczają) mogę smarować stopy i dłonie maścią z żywokosta - mam taką super ukraińska i jest rewelacyjna ale mam obiekcje czy to nie za dużo bedzie a mam dość tych bóli i tym bardziej, że utrudnia to funkcjonowanie |
|
|
|
#2134 | |||
|
Zakorzenienie
|
kupilismy zlew. jestem zalamana.. 370zl taki co mielismy wczesniej kosztowal.. no i musielismy znow taki kupic bo tak mamy wyciety blat w szafce, taki kran..
Cytat:
z tymi 17 osobami to tak: 4 mamy z 1 dzidziusiem (to8) + 1 mama z 4 maluchami (to 5) + 1 mama z 3jka (to4) no z metalu takiego nierdzewnego.. ale jak noze zlecialy z szafki nad nim to 2 dziury sa![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lucky obyscie wytrzymali jak najdluzej
|
|
#2135 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Tż spi po nocce i dziś i jutro też ma nocki po 12 h więc nie będę go budzić tylko sama coś tu spróbuje podziałać z porządkami. Narazie staram się robić obiad tylko jak tu robić kotlety żeby go nie obudzić![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dużo ładnych rzeczy Ci się udało kupić i to niedrogo. Nas sama pościel do łóżeczka + komplet na zmianę wyniesie 380zł. Ale liczę że babcia coś dołoży Cytat:
![]() ![]() Zmykam do shabowych
|
|||
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
a nie mowilam wam ale my tez dostalismy zastrzyki ze sterydow na rozwoj plucek wiec jestem spokojniejsza o Tomka.. wlasciwie nie wiem czy u nas byly one konieczne ale chyba dawali wszystkim mamom blisko terminu tak na wszelki wypadek
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
Paczka - fajne zakupki
przepraszam, ze pytam ale czy Twoja Nikolka nie ma 3 lat - nie odłuczasz ją od pieluchy? MAGDA- NIKOLA MA URODZINY 30,LISTOPADA 3 LATKA.ALE JA JEJ PAMPERSY ZAKŁADAM DO SPANIA JESZCZE BO TAKTO BY ZASIKIWAŁA ŁÓŻKO JESZCZE W NOCY ROBI SIUSIU.DLATEGO ZAKLADAMY JEJ TYLKO NA NOC PAMPERSY I JAK GDZIES IDZIEMY NA SPACER BO JESZCZE NIECHAMUJE SIE Z SIKANIEM W MAJTKI.
|
#2138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najgorsze są takie "nieplanowane" wydatki. My z tżtem ostatnio postanowiliśmy zrobić wc, tżt wyliczył że NAs to wyniesie 1500 góra 2000 a koszt wyniósł lekko ponad 3000 Mam nadzieje że mój Wiki nie odziedziczy po tacie talentu do liczenia
|
|
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co zaś się tyczy żywokostu, to nie wydaje mi się, żeby miał zaszkodzić, nawet jeśli byś go zjadła (chociaż użycie wewnętrzne nie jest polecane, ze względu na obciążenie wątroby), bo ma działanie przeciwkrwotoczne i ściągające. Nie znalazłam też nigdzie nic nt przeciwwskazań w ciąży ![]() Cytat:
|
|
#2140 |
|
Raczkowanie
|
Położyłam Nikole spać,ja oglądam film na polsacie o tej grze Jumanji. Grzesiek ma dziś fuche od rana,mieli mieć wczoraj ale padało to nic niemogli robić.Ma im dać ten facet drugą połowe kasy.Mam nadzieję że da.Na obiadek schabowe pyrki i mizeria.Idę położyć się do łóźka,poczekam na Grzeska później zjemy obiadek razem
|
#2141 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje Kochane Mamuski
![]() Nie było mnie z Wami cały tydzień i podejrzewam, że następny też nie będzie, bo móje Kochanie znowu wyjeżdża i zabierze mi internet Musze przyznać, że stęskniłam się za Wami.. Brakuje mi czytania i pisania i przez to strasznie mi się czas dłuży.. Powiem Wam co u mnie i mam nadzieję, że zdąże Was chociaż trochę nadrobic, a widzę, że ponad 20 stron przede mna ![]() Ja byłam w czwartek u lekarza (36 tydzień) szyjka obniżyła mi się o 1cm, sama nie wiem czy to dużo czy mało, ale lakarka powiedziała, że równie dobrze mogę urodzić w październiku i kazała mi się juz spakować. Codziennie mam już po kilka skurczy, ale takich raczej pojedynczych, tzw. przedporodowych. Moja mała waży 2280. Teraz mam co tydzień KTG i za dwa tygodnie ostatnią wizytę. Mam już zrobić w przyszłym tygodniu niezbędne do szpitala badania. Nie mogę uwierzyć, ze to już niedługo. W tym tygodniu odbieramy wózek. Jednak stanęło na Stokke. Złożylismy wczoraj łóżeczko dla Bianki, jutro lecimy na ostatnie zakupy i czekamy... Małż wraca w piątek i obiecał, że już mnie nie zostawi samej do rozwiązania Aaaaa i musze Wam się jeszcze pochwalić, ze moja mała za 4 podejsciem, w koncu pokazała mi buźke na USG 4D i mam swietny filmik i zdjęcia. Postaram się Wam je załączyć poźniej albo jutro. Widzialam jak otwiera oczy, wystawia jezyk i bawi sie paluszkami u nóżki. Ma duże, wypukłe usteczka i taki malutki nosek Wszyszy mówią, że cały tata A on wtedy jest dumny jak pawA teraz poczytam co sie u Was ciekawego przez ten tydzien wydarzyło. Jestem bardzo ciekawa ![]() Do później Mamuśki
|
#2142 | |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za kciuki i słowa otuchy
![]() Cytat:
Kareninka - tak dostałam już tydzien temu zastrzyki na rozwiniecie płucek.. |
|
|
|
|
#2143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czworaczki???O ja cie....wesolo kobieta bedzie miala Cytat:
Lucky trzymaj sie kochana a ktory to u Ciebie tydzien? Fajne zakupy Paczka Cytat:
Sliczny pokoik Cytat:
No dobrze ze jestes bo ostatnio o Tobie myslalam gdzie sie podziewasz i czy wszystko dobrze,na jaki kolor wozka sie ostatecznie zdecydowaliscie? A ja dzis sobie pospalam tylko te wymarsze do toalety co godzine to normalnie masakra......juz mam wydeptana sciezke do kibelka ![]() ![]() Zaraz wychodzimy na niedzielny obiad do mamci mojej
|
|
#2144 |
|
BAN stały
|
"Bravurka i jej naiwne kolezanki"
boże co to ma być? ![]() ludzei czy wy nie mozecie oduścić? to przeciez nie watek o mnie tylko wątek Mamusi listopadowao - grudniowych wiec dajcie sobie juz spokoj. jak sie nudzi to założcie coś o mnie i sobie obgadujcie ile wlezie jeśli to wam coś pomaga? albo sprawia przyjemnośc. |
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bravurka nie przejmuj sie ![]() Katarina081 wpisalam Cie na liste ![]() Lucky ale pech, akurat teraz musza zamknac ta ginelkologie
|
|
|
|
|
#2146 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma, patrzylam a Ty jak sie czujesz?jak Patryk??? |
|
|
|
#2148 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Domi
![]() Kachula zdecydowaliśmy się na czarny, bo te jasne kolory na zimę to nie bardzo ![]() A ja nadal Was nadrabiam, okazało się że nie jest to 2o stron, a 40
|
#2150 |
|
BAN stały
|
nie robie. sama jesteś załosna. i wez już daj spokoj z takimi tekstami to na priv. koniec tematu
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- ja dobrze. a z Patrykiem nas szeka jeszce rundka po lekarzach. wole nie pisac bo sie zaraz przyczepią "te" do watku. |
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
i z męzem mam nadzieje tez okej....
|
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
Wstawiam Wam zdjęcia łóżeczka dla mojej księżniczki
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
super! to jest kosz, prawda? wszytsko ładnie dobrane pod kolor, jak dla prawdziwej ksiezniczki
|
|
|
|
#2155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wstawiłabyś zdjęcia córy, ja tak lubię te zdjęcia z USG Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że chociaż potem od razu zapadałam w sen ![]() Cytat:
Najważniejsze, żeby wózek Wam się podobał i żeby był wygodny dla dziecka Kołyska rzeczywiście godna księżniczki ![]() A jaki fajny rożek Bravurko cieszę się, że u Was w porządku. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Właśnie oglądam "Kobietę na krańcu świata" na TVN. Te małe słonie są rozbrajające
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo, cieszę się, że Wam się podoba
![]() Tak to jest kosz. Dostałam go od kuzynki, po jej dzidzi. On nadaje się tylko tak do 5 miesiąca, dopóki dziecko samo nie zacznie sie podnosić. Poźniej kupimy dla niej jakies łóżeczko. Co do zdjęć z USG to obiecuję, że prześlę, albo dzisiaj wieczorkiem, albo jutro, bo teraz idziemy do kina. Buźka
|
#2158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak jest!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lozeczko sliczne
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Poza tym zawsze są wokół również ludzie życzliwi ![]() Fajnie też że ogólnie u was jest ok. Cudowne
|
|
#2160 |
|
Raczkowanie
|
Wstawiam Wam zdjęcia łóżeczka dla mojej księżniczki
![]() Ikonki załączonych zdjęć ŚLICZNIUTKI KOSZ DLA DZIDZI.PIĘKNY NAPRAWDĘ ![]() ![]() klask i:
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

bo ja na niego czekam

takiego nierdzewnego.. ale jak noze zlecialy z szafki nad nim to 2 dziury sa
obyscie wytrzymali jak najdluzej