|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Łódź i okolice, czyli uroki mieszkania w centrum Polski ;]
Zakładam ten wątek, ponieważ nasz spotkaniowy już dawno o samym spotkaniu nie jest, natomiast porusza wiele ciekawych kwestii, którym (moim skromnym zdaniem
![]() ![]() Chciałabym, żeby wątek ten był miejscem, w którym możemy wymienić się spostrzeżeniami na temat samego miasta, dowiedzieć się "co, gdzie i kiedy?" oraz najzwyczajniej w świecie poplotkować ![]() Oto kilka wątków, które w jakiś sposób zahaczają o temat tego wątku i które mają nieco wpisów: Łódź, Lodz, BoatCity - spotkanie jesień / zima 2007! Outlet lub/i tym podobne w miescie Łódź Dobry fryzjer w ŁODZI!!!!!! Super sklepy w Łodzi!!! A skoro już o samej Łodzi mowa, to pozwolę sobie od razu zareklamować nasze piękne miasto i pochwalić się nie lada osiągnięciem, jakim jest zdobycie pierwszej nagrody w międzynarodowym konkursie „Das goldene Stadttor” w Berlinie ![]() Szczegóły oraz film do obejrzenia (link na dole strony - do ściągnięcia) w linku poniżej: Łódź - Miasto Kultury
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Łódź i okolice, czyli uroki mieszkania w centrum Polski ;]
Zawsze mnie wkurza, jak ludzie mówią: "Łódź to najbrzydsze miasto." A byłeś ty kiedy w Łodzi? "Przejeżdżałem"/"Byłem na zakupach."/"Widziałem w wiadomościach."
Ja kiedyś szczerze nie lubiłam Łodzi. Kiedy? Na pierwszym roku. Jak jej nie znałam. Dzisiaj np. zachwyciłam się kamienicą jak czekałam na przystanku, bo przypomina mi Barcelonę, a zawsze jak jadę na Plan Wolności wychylam łeb z tramwaju, żeby podziwiać budynek sądu rejonowego na Pomorskiej chyba. ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witam sie więc i tutaj, rodowita Łodzianka w Łodzi zakochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
uwielbiam Łódź, urodziłam się tutaj i nie wyobrażam mieszkac gdzie indziej.
To miasto ma duszę, niepowtarzalny klimat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O, żeby nie było, moja babcia to rodowita łodzianka
![]() Więc taka całkiem wypadnięta sroce spod ogona nie jestem ![]()
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
to i ja się witam
![]() Cytat:
![]() vretka, obejrzałam ten film, super, choć jak to film reklamowy trochę przekłamuje rzeczywistość ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Filmik posłałam do Meksyku, żeby propagować łódzką kulturę
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To ja sie pochwlę, że mój pradziadek prowadził sklep kolonialny na Piotrkowskiej
![]() ![]() Co do miasta-nigdy nie miałam ochoty mieszkac gdzie indziej, na studia też mnie nie ciągnęło poza miasto. Kocham Łódź i tyle ![]() Do niedawna miałam biuro na Jaracza, wynajmowaliśmy pomieszczenia w kamienicy od bardzo obrotnego gościa. Ładnie ją wyremontował, odmalował, ale niestety...nie ma wpływu na mieszkańców, bo oczywiście nikogo nie można wywalić na bruk, nawet jak nie płaci rachunków. Zwykle mieszkają tam menele, alkoholicy, którzy maja w głębokim poważaniu to czy ktoś wydał ciężkie pieniądze na remont czy nie. Właściciel położył parkiety, częśc ludzi porąbała je na opał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() To nie do pomyślenia, a wiecie jaki czynsz my płacimy? Prawie 400zł , jak w bloku. A mamy średnie warunki plus ta sąsiadka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kolejna rodowita Łodzianka zgłasza się
![]() Szczerze, bez bicia się przyznam, że mimo iż od urodzenia w Łodzi mieszkam, do niedawna za nią nie przepadałam. Odnajduję jednak teraz jej uroki i zaczynam kochać. ![]() ![]() Agabil doskonale wiem o czym mówisz. Mam podobnego sąsiada na przeciwko na kształt Twojej sąsiadki. Też mieszkam w kamienicy i jakby tak zliczyć wszystkich mieszkańców, to nie wiem czy połowa nie byłaby taka jak opisałaś powyżej. ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w zwykłym bloku. Na pierwszym piętrze mieszka typowy żul, z którego domu śmierdzi przeokropnie!!!! Współczuję tym, którzy mieszkają na przeciwko niego. Wiecznie tylko zakrwawiona klatka, bo Pan Żul rozwalił sobie łeb. Ten smród jest niedowytrzymania!
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w takim razie każda ma ma swojego Smroda. Pod nami mieszka rodzina. W dwóch pokojach mają 4 duże psy i Bóg jeden wie ile kotów. Śmierdzą przeokropnie. Wystarczy, że otworzą na chwilę drzwi, a smród od nich i z mieszkania utrzymuje sie jeszcze dłuuuugo
![]() ![]() a poza tych chciałam powiedzieć, że bardzo lubię moje osiedle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja pod balkonem przystanek autobusowy, a dalej rondo
![]() Kiedyś mieszkałam z drugiej strony tego ronda i tramwaje jeździły mi pod samym balkonem ![]() ![]() Ale fajnie jest! ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jestem rodowitą Łodzianką i choć miałam wiele okazji,aby się wyprowadzić nie zrobiłam tego.Kocham moje miasto,choć jest mniej barwne od innych i żyje się tu trochę trudniej niż w Krakowie czy Warszawie.Piszecie o ciemnych stronach mieszkania w kamienicach i blokach,ale myślę,że tak jest w każdym dużym mieście.A turysci...cóż - znają tylko Piotrkowską i Manufakturę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Znam ten ból.
Mieszkam przy jednej z największych ulic w Łodzi. Byle samochód czy tramwaj powoduje drgania kamienicy ![]() A jak Tir przejedzie, to już w ogóle szał. ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Zgłasza się kolejna łodzianka, 22 lata spędzone na Górnej
![]() Łódź jest magiczna, niepowtarzalna, ale i straszliwie zaniedbana. Nie jesteśmy stolicą, jak Wawka, nie jesteśmy wylęgarnią świetnych uczelni jak Wrocław i nie mamy w sobie tej Kultury jak Kraków. Mam wielką nadzieję, że Łódź będzie jednak Łodzią Filmową, bo możliwości ma, i w końcu coś zacznie się w niej dziać... Widziałyście Spaceownik Łódzki? To taki przewonik po Łodzi, warto do niego zajrzeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez pearlania Czas edycji: 2008-03-16 o 22:10 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ja mam zamiar kupić ten spacerownik i poprzechadzać się wzdłuż jego tras, niestety na tych spacerach organizowanych przez wyborczą nie mogłam być. ale autorzy mówili w tv, że na jesień szykują kolejny cykl spacerów.
dziewczyny, a "sąsiadów" szczerze współczuję, moi klatkowi emeryci raczej nie śmierdzą i oby tak zostało.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
filmik o Lodzi- faktycznie od lepszej strony jest przedstawiona ale jednak troche nieprawdziwie
![]() ![]() ja tez mieszkalam na pierwszym roku studiow na gornej, przy trasie na katowice no i co smieszne- tak na raz dwa tygodnie wracalismy z moim chlopakiem do domu do Płocka a wlasciwie pod Płock ![]() ![]() no i jak to bywa Smroda swojego ten blok mial, rozczochranego ktory lubil sie krecic w okolicach klatki rozczochrany i w pizamie ![]() a teraz jak wynajmujemy mieszkanko w centrum to zupelnie inna para kaloszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Gdzie sie podziały wszystkie Łodzianki? Ja dopiero odkrywam Łódź, mój mąż stąd pochodzi i niedawno przeprowadziliśmy się tu z Torunia....
Teraz często jeździmy samochodem po Łodzi i mój TZ jest moim przewodnikiem: po prawej stronie X, po lewej Y. Budynki pofabryczne są swietne... i te parki! Jest naprawdę sporo zieleni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Witam , ja mieszkam niedaleko Lodzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
To i ja się mogę dopisać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Jestem chyba jedyna w tym wątku urodzona i mieszkająca w łodzi przez ponad 30lat która uroków Łodzi nie dostrzega powiem więcej wyjechałam i za Łodzią nie tęsknie smutne, brudne, szare miasto z trzydziestoma marketami.Przez 6 lat mieszkałam w tym co Łódź chce wyeksponować i czym się reklamuje w zaniedbanej kamienicy w centrum Łodzi jednej przy Placu Wolności a w drugiej przy Teatrze Wielkim,nikomu nie polecam widoków,zapachów,ciągłego szumu przejeżdzających pojazdów i sąsiadów nie rozumiem zachwytów wystarczy wejść na podwórka takich kamienic gdzie dzieci bawią się na szarych, zamkniętych, wybetonowanych podwórkach śmierdzących moczem pozostawionym przez nocnych "gości",a wieczorem strach wracać samemu do domu.
Łódź mi się nie podoba i uroków jakichkolwiek dla mnie nie posiada ot co |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.