Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-03, 18:03   #871
Magdzia94
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV

Cytat:
Napisane przez maarcinka Pokaż wiadomość
trochę poczytałam, ale tyle tu wszystkiego, że mam takie pytanka.

co to jest żel palomy i z czym to sie je?

czemu po olejku rycynowym moje włosy są tępe i suche?

czy polecacie szampon babydream?

czy henna do włosów venita(w tubce) niszczy? używam jej ok raz na dwa miesiace, ale w taki sposób że malutką ilość (tyle co sie zmieści w naparstku) mieszam z odżywką babuni z joanny lub rzepą z ziaji i trzymam na włosach 20 minut. [zmieniam lekko odcien włosów na cieplejszy]

czy antytabletki mogą mieć wpływ na przesuszanie włosów?

jakie polecacie suplementy (jeśli w ogóle)?

przepraszam że tyle tego

No to mało poczytałas.
Pierwsze pytanie wyszukiwarka(jest watek o tym kosmetyku) nie mam pojęcia czemu chcesz go jesc?!
Drugie pytanie
Jest watek o oleju rycynowym, najwidoczniej nie słuzy Twoim włosom.
Trzecie pytanie
Wyszukiwarka i KWC
4,5,6 na wszytskie jest jedna odpowiedz- nalezy korzystac z wyszukiwarki, bo po to ona jest, aby nie wałkowac tych samych tematów 10 razy.

I to by było na tyle Jezeli masz jakeis pytania, to sprawdź czy nie ma na nie już odpowiedzi

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 18:27   #872
klada
Zakorzenienie

Chi?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 19:01   #873
201609050926
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Chi?
Cationic hydration interlink, inna seria Farouk oprocz Biosilka.
201609050926 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 21:26   #874
LaBombaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lalka67 Pokaż wiadomość
CHI

Biosilk jest zły, oj zły...
Ja sobie kupilam 15ml Chi infusion i to moj pierwszy jedwab.. szczerze mowiac wlosy mialam mega suche.. i jak to moja kumpela powiedziala: "Jak uzyje ten jedwab na wlosy, to one doslownie wypiją ten jedwab" i co? Dalam na wlosy i... nic :/ Az skonczylam buteleczkę.. NIC mi ten jedwab nie dał. Wlosyc jak byly suche tak byly.
Lepszy kokos. Choc dziwna sprawa ostatnio z tym.

Za 1 razem jak zastosowalam to byla MEGA wyrazna roznica.. wlosy staly sie jak za dotknieciem rozdzki.. nowe, nawilzone, miekkie, super lsniace..
Wczoraj naolejowalam na noc, dzis zmylam i wlosy suche mi sie zrobily, zaczely sterczec we wszystkie strony..

W tym tygodniu bede stosowac odzywke mleczną.
Stary 2009-10-03, 21:31   #875
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Cytat:
trochę poczytałam, ale tyle tu wszystkiego, że mam takie pytanka.

co to jest żel palomy i z czym to sie je?

czemu po olejku rycynowym moje włosy są tępe i suche?

czy henna do włosów venita(w tubce) niszczy? używam jej ok raz na dwa miesiace, ale w taki sposób że malutką ilość (tyle co sie zmieści w naparstku) mieszam z odżywką babuni z joanny lub rzepą z ziaji i trzymam na włosach 20 minut. [zmieniam lekko odcien włosów na cieplejszy]

czy antytabletki mogą mieć wpływ na przesuszanie włosów?

jakie polecacie suplementy (jeśli w ogóle)?

przepraszam że tyle tego
żel Palomy- poczytaj w KWC-do kupienia w Rossmanie lub w drogerii Natura

po olejku tępe? sam w sobie jest tępy ale włosy po nim powinny się błyszczeć i być nawilżone(przynajmniej u mnie tak jest). Wymieszaj go z jednym żółtkiem i dwoma łyżkami nafty kosmetycznej oraz 5 łyże4k olejku rycynowego. Zostaw na włosach na pół godz. i zmyj,

Babydream jak najbardziej TAK!! poczytaj w KWC!!!

O tej Venicie się nie wypowiem bo nie używam, tak jak o tabletkach anty ale jeśli masz suche włosy to polecam olejki- kokosowy, oliwę z oliwek, z pestek winogron lub gotowy- Vatika,

Co do suplementów bierze się je co najmniej 3 miesiące żeby podziałały. na każdego działa co innego. Ja od siebie polecam Merz Special i tańszą- Belisse.

mam nadzieje że pomogłam

no i przede wszystkim poczytaj regulamin bo było już duuuużo na te tematy i nie ma sensu wątku zaśmiecać

Edytowane przez Aniaaa PlayMate
Czas edycji: 2009-10-03 o 21:33
Aniaaa PlayMate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-03, 23:21   #876
dragon_she
Rozeznanie

czy orientujecie sie czy olejek kokosowy nawilzy koncowki wlosow???
wiem ze nie wszystkie olejki nawilzaja, a niektore wrecz przeciwnie
Stary 2009-10-04, 07:17   #877
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
bo Evelinko szampony drogeryjne (wszelkie Elseve, gliss kury, Pantene etc.) mają mnóstwo sylikonów z końcówką -cone np.diamethicone które dają włosowi warstwę ochronną że tak powiem i chronią (w Twoim przypadku przed wysoką temperature).

Ja mam cieniutkie włosy i muszę mieć szampony (seboradiny, fitomedy itp.)bez sylikonów i sls bo takie gliss kury mi je obciążają i po połowie dnia mam tłuste kluchy a ziołowe owszem-wysuszają włosy ale kładę na końce nawilżającą odżywkę a puźniej serum i jest git z kolei przy puszących, grubych włosach sylikony są mile widziane bo je obciążają i wygładzają. Każde włosy są inne poczytaj o właściwościach sylikonów
tak szczerze to do tej pory kupowalam szampony i odzywki bez patrzenia na ich sklad bo nie rozumialam go,wystarczy ze byly to rzeczy do wlosow suchych teraz wiem co to sa sylikony bo poczytalam tu troche.u mnie nie daja efektow ubocznych bo musze czyms ujarzmic i obciazyc moja szope widzialam wczoraj maseczke z siemieniem lnianym z bardzo krotkim skladem i jakis olejek czy serum wygladzajace mam nadzieje ze poczekaja na moja wyplate
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-04, 09:02   #878
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1456831 2]tak szczerze to do tej pory kupowalam szampony i odzywki bez patrzenia na ich sklad bo nie rozumialam go,wystarczy ze byly to rzeczy do wlosow suchych teraz wiem co to sa sylikony bo poczytalam tu troche.u mnie nie daja efektow ubocznych bo musze czyms ujarzmic i obciazyc moja szope widzialam wczoraj maseczke z siemieniem lnianym z bardzo krotkim skladem i jakis olejek czy serum wygladzajace mam nadzieje ze poczekaja na moja wyplate [/QUOTE]

Też muszę maksymalnie obciążyć włosy Ale szampony zawsze wybieram bez silikonów, one robią mi przy samej głowie oklaptusa no i włosy szybciej się przetłuszczają. Za to przy odżywkach szaleję i nie boję się nawet silikonów cyklicznych
Pamiętasz może, jakiej firmy była tak maseczka? Jestem fanką siemienia i mnie zaciekawiłaś

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 10:05   #879
Iwona75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaBombaa Pokaż wiadomość
Ja sobie kupilam 15ml Chi infusion i to moj pierwszy jedwab.. szczerze mowiac wlosy mialam mega suche.. i jak to moja kumpela powiedziala: "Jak uzyje ten jedwab na wlosy, to one doslownie wypiją ten jedwab" i co? Dalam na wlosy i... nic :/ Az skonczylam buteleczkę.. NIC mi ten jedwab nie dał. Wlosyc jak byly suche tak byly.

Za 1 razem jak zastosowalam to byla MEGA wyrazna roznica.. wlosy staly sie jak za dotknieciem rozdzki.. nowe, nawilzone, miekkie, super lsniace..
Wczoraj naolejowalam na noc, dzis zmylam i wlosy suche mi sie zrobily, zaczely sterczec we wszystkie strony..

W tym tygodniu bede stosowac odzywke mleczną.

U mnie po użyciu kokosa było dokładnie tak samo.
Pierwszy raz nałozyłam na pół godziny przed myciem i włosy były cudowne,mięciutkie,nic nie odstawało,nie musiałam uzywac jedwabiu.
Nastepnym razem położyłam kokosa na noc i po zmyciu włosy były strasznie suche i sterczące,dokładnie jak u ciebie.Spróbowałam jeszcze raz na noc i dokładnie to samo.Nie wiem dlaczego
Teraz daję kokosa do maseczki z kallosa,żółtka i olejku rycynowego i czasem na suche włosy na końcówki.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 10:28   #880
paspartu
Wtajemniczenie

A ten kokos to działa tak jak jedwab, tzn wygładza? ;>
Stary 2009-10-04, 10:30   #881
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Oleje na moich włosach też lepiej się sprawują, kiedy są położone na kilka godzin, a nie na całą noc. W sumie, to nie wiem czemu, ale dla mnie to nie ma różnicy, ile z nimi chodzę

Cytat:
Napisane przez dragon_she Pokaż wiadomość
czy orientujecie sie czy olejek kokosowy nawilzy koncowki wlosow???
wiem ze nie wszystkie olejki nawilzaja, a niektore wrecz przeciwnie
Tak, kokos nawilża włosy.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-04, 10:54   #882
eloania
Zadomowienie

Cytat:
mimo ze wiem ze duzo dziewczyn na wizazu go poleca to staralam sie przekonac do niego jakis czas temu i jest kompletnie nie dla mnie...
moze i jest lagodny i nie ma tak silnych srodkow chemicznych jak inne szampony, ale strasznie mialam poplatane wlosy po nim, mimo ze uzywalam odzywki /dodam ze sprawdzonej juz, ktora zawsze dobrze dzialala na moje wloski/ ciezko bylo je rozczesac i przy rozczesywaniu duzo duzo mi wypadalo;/
zuzylam moze jakos 3/4 buteleczki i odstawilam.
poprawy kondycji wlosow raczej nie zauwazylam...
Stary 2009-10-04, 10:57   #883
dragon_she
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Oleje na moich włosach też lepiej się sprawują, kiedy są położone na kilka godzin, a nie na całą noc. W sumie, to nie wiem czemu, ale dla mnie to nie ma różnicy, ile z nimi chodzę

Tak, kokos nawilża włosy.
dziekuje

wczoraj polozylam kokos ale na same koncowki, na cala noc, i nie zmywam dzis na razie bo wcale nie wygladaja na tluste. sa na razie miekkie i nawilzone wiec jest dobrze... nie wiem czy dobrze robie ale polozylam wlasnie kokos na twarz jako maseczke, zmyje za ok 20min
Stary 2009-10-04, 10:58   #884
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eloania Pokaż wiadomość
poprawy kondycji wlosow raczej nie zauwazylam...
Bo to tylko szampon jest, na dodatek dziecięcy, więc nie musi poprawiać kondycji włosów
Babydream, owszem, plącze włosy, ale po pewnym czasie można nauczyć się go obsługiwać i na głowie już nie ma aż takiego kołtuna

Dragon_she, jeżeli nie masz skłonności do zapychania, to kokos może Ci nawet zastąpić krem na noc

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 11:21   #885
maarcinka
Raczkowanie

dziękuje za odpowiedzi.

co do maseczek z użyciem rycyny to próbowałam najróżniejszych a włosy i tak są po niej szorstkie i suche w dotyku.

magdzia: "z czym to sie je" to takie sformułowanie którego używa się jesli ktos nie wie o co chodzi
maarcinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:17   #886
ImmortalLover
Zakorzenienie

Wczoraj prostowałam siostrze włosy i stwierdziłam,że ma super włosy mimo tego, że nie nakłada żadnych maseczek, odżywek, suszy ciepłym nawiewem, prostuje od czasu do czasu... Dlaczego ja takich nie moge mieć?!
Na dodatek skończyła mi się rycyna i zapomniałam kupić :/ a coś muszę zrobić z końcówkami bo tragedia...

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:28   #887
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Też muszę maksymalnie obciążyć włosy Ale szampony zawsze wybieram bez silikonów, one robią mi przy samej głowie oklaptusa no i włosy szybciej się przetłuszczają. Za to przy odżywkach szaleję i nie boję się nawet silikonów cyklicznych
Pamiętasz może, jakiej firmy była tak maseczka? Jestem fanką siemienia i mnie zaciekawiłaś
ja myje glowe dwa razy na tydzien bo nie przetluszczaja mi sie tak bardzoco do maseczki to nie wiem czy w Polsce jest,bo marka to parisienne czy cos takiego,a maseczka stala na dolnej polce az trudno ja bylo zauwazyc za 3euro tylko i duza byla nawet nie wiem czy bedzie dobra

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Na dodatek skończyła mi się rycyna i zapomniałam kupić :/ a coś muszę zrobić z końcówkami bo tragedia...
jak tragedia to chyba pozostaje tylko podciac ja natomiast mam gdzieniegdzie (zwlaszcza z przodu)takie wlosy jasniejsze i rozdwojone pewnie przypalone prostownica.najgorsze jest to ze sa na roznej dlugosci i podciecie koncowek nic by nie dalo
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:38   #888
ImmortalLover
Zakorzenienie

Właśnie się wybieram do fryzjera na podcięcie samych końcówek
też mam takie jaśniejsze. w ostatnim czasie 3 razy max. używałam prostownicy... A jaśniejsze końcówki mam już od jakiegoś czasu. Więc nie wiem czy to ma jakiś związek ze sobą.

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 12:59   #889
marmotta
Zadomowienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1457209 4]ja myje glowe dwa razy na tydzien bo nie przetluszczaja mi sie tak bardzoco do maseczki to nie wiem czy w Polsce jest,bo marka to parisienne czy cos takiego,a maseczka stala na dolnej polce az trudno ja bylo zauwazyc za 3euro tylko i duza byla nawet nie wiem czy bedzie dobra

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

jak tragedia to chyba pozostaje tylko podciac ja natomiast mam gdzieniegdzie (zwlaszcza z przodu)takie wlosy jasniejsze i rozdwojone pewnie przypalone prostownica.najgorsze jest to ze sa na roznej dlugosci i podciecie koncowek nic by nie dalo[/QUOTE]

co do parisienne to wrzuciłam ją już na składowy i dziewczyny mówią,że nie jest rewelacyjna, więc jej nie kupiłam (a u mnie kosztuje 2 euro)
ja od siebie mogę Ci polecić balsam splend'or kokosowy (kosztuje 1,2o w coopie, fiolki placenta placo parissienne - ok.3,20 -na porost i profesjonalną maskę z.one concept milk shake- u fryzjera (14 euro).
a tak w ogóle to zapraszam Cię do wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=368921

przepraszam za offtop.
marmotta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-04, 13:30   #890
klada
Zakorzenienie

Ja dzis zamierzam na 4 godziny zrobic sobie maseczke Tylko zebynikt nie przyszedl w gosci...

Dziewczyny, wiadomo ze sa przepisy na maseczki. A na odzywki do splukiwania sa jakies?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-10-04, 19:10   #891
dragon_she
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Bo to tylko szampon jest, na dodatek dziecięcy, więc nie musi poprawiać kondycji włosów
Babydream, owszem, plącze włosy, ale po pewnym czasie można nauczyć się go obsługiwać i na głowie już nie ma aż takiego kołtuna

Dragon_she, jeżeli nie masz skłonności do zapychania, to kokos może Ci nawet zastąpić krem na noc
niestety mam i to wielkie dlatego 20min to max
Stary 2009-10-04, 19:26   #892
klada
Zakorzenienie

I jak powiedzialam, tak zrobilam
Trzymalam maseczke na wlosach 4 godziny Jestem z siebie dumna
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-10-04, 20:33   #893
Anariel
Wtajemniczenie

Ja wlasnie siedze z olejem z orzecha wloskiego.
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 21:00   #894
klada
Zakorzenienie

jaki to olej?
Gdzie sie go kupuje?
Jakie daje rezultaty?
Drogi?
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-10-04, 21:16   #895
Anariel
Wtajemniczenie

http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 tu masz opis a ja swoj w UK kupowalam
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 09:59   #896
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
.
Ja bym nie porównywała oleju kokosowego do jedwabiu CHI W końcu one mają zupełnie różne zadania. Jedwab nie nawilży włosów (bo nie ma czym), jedynie może je nieco ochronić przed czynnikami zewnętrznymi i wygładzić, a olej kokosowy to zupełnie inna bajka
Ja jedwabiu używam od święta, jak już modeluję włosy na szczotce, aczkolwiek nawet wtedy nie rezygnuję z nałożenia kokosa po myciu.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 17:45   #897
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzis zamierzam na 4 godziny zrobic sobie maseczke Tylko zebynikt nie przyszedl w gosci...

Dziewczyny, wiadomo ze sa przepisy na maseczki. A na odzywki do splukiwania sa jakies?
ponawiam pytanie
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-10-05, 17:54   #898
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne . Np. z siemienia lnianego, amli z miodem, aloesu z miodem, wszelkiego rodzaju płukanki (ocet, cytryna, miód, siemię, zioła). Pewnie jeszcze sporo innych
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 17:56   #899
masta
Raczkowanie

ah, dziewczynki, własnie wróciłam cała szczęśliwa z łowów i przywlokłam do domciu dwie Glorie Nie moge sie doczekać jutrzejszego nakładania jej na włoski... A może mogłabym nałozyć ją na całą noc? Jak myslicie? To będzie nasz (mój i Glorii) pierwszy raz i ciekawa jestem jak sie spisze
masta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 17:58   #900
klada
Zakorzenienie

a mozesz podac przepisy? Albo strony/watki?

Co do Glorii, to ja jutro zloze zamowienie na allegro. Wezme chyba 6 maseczek...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości