|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
ja kupiłam sobie to repetytorium . Ogólnie w księgarni nie znalazłam żadnych ciekawych repetytoriów, a nie chciałam kupowac samych testów, bo to mogę ściągnąć sobie z internetu.
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2009-10-04 o 17:06 |
|
|
|
#4172 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym, żeby tam się dostać trzeba mieć świetnie zdaną maturę, więc już sam fakt, ile ktoś na maturę musi się uczyć, chyba go uświadamia ile pracy jest na takich studiach i chyba też po tym przekonuje się, czy będzie w stanie tyle się uczyć...I wlasnie dlatego ja nie biorę pod uwagę medycyny. Bo praca po tym jest ZAWSZE b. dobrze płatna (nie wyklucza to faktu, że po innych kierunkach też MOZE być, ale już nie ZAWSZE ), ale nauki jest zdecydowanie za dużo. Chodzę na korki do stuenta medycyny, jego wiedza mnie zachwyca, ale to ile czasu miał na nauczenie się właśnie każdej kostki (!) mnie przeraża.Medycyna jest dla osób, które potrzebują BARDZO mało czasu na naukę - szybko zapamiętują. A z ang polacane jest Oxfordu repetytorium (?). PS: po biol chemie jest wiele innych kierunków ![]() Cytat:
własnie, jak trzeba to trzeba i dobrze, że mama Cie w koncu zaciagnie! ![]() to dobrze,że masz co sie dzialo z tżtem? Cytat:
poważne plany widzę.Cytat:
?jednak są pewne kierunki, po których możesz mieć większą pewność dobrych zarobków. |
||||
|
|
|
#4173 |
|
Rozeznanie
|
dzieki wielkie
to z omegi zakupilam sobie w zeszlym roku i juz mi sie prawie zdanka skonczyly
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
pisałyście o tej medycynie i kosteczkach :p
to nie tylko na "czystej" medycynie tak jest. ale i fizjoterapia i weterynaria, i wszystkie pokrewne. musisz znać nazwę kości po polsku, po angielsku i jeszcze po łacinie. ale znam takie osoby, które przez pierwszy rok studiów miały na GUMie same 5 i wyszły bez żadnych poprawek więc jeśli się chce to wszystko można, ale trzeba to po prostu kochać i tyle.
|
#4175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę mnie dziwi jak ludzie na hasło biochem od razu pytają gdzie ja na tą medycynę idę ![]() a ja nawet przez chwilę o tym nie pomyślałam... nie mówię, że nie ma takich, jednakże studiowanie na danym kierunku nie daje pewności, że to akurat się będzie później robić ;P na pewno jak ktoś idzie na medycynę czy prawo, nie studiuje tego po to by później robić coś zupełnie nie związanego z tymi kierunkami ![]() Cytat:
|
|
#4176 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiem ,wiem głupia jestem.musze w koncu pojsc sie zapisac. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe plany masz po maturze Cytat:
no to chwilke spałam, od razu lepiej sie czuje ![]() pouczyłam sie troszke z angielskiego. w domu własnie sie ucze z tego repetytorium z Oxfordu , natomiast w szkole z Longmana. Marta- bedzie dobrze ![]() a pogoda to normalnie do kitu;/ . pada tak mocno ze masakra i wieje tez ;] |
||||
|
|
|
#4177 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Bobry
Hmmm... A nie olejesz nas ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też jestem na mat geo ale u mnie nie można zmieniać. A w sumie to by mi się przydało. Masz gdzieś te notatki zapisane ? Możesz na jakiś serwer wrzucić ![]() Cytat:
I ciągle nowe znoszę. Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż może mi się zawsze odmienić. W ogóle to z którego podręcznika do bioli Ci się najlepiej uczy. Bo mnie ten operon nie zachwyca. ......... U babci cały dzień byłam. Jabłek narwaliśmy. 2 skrzynki są. |
|||||
|
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
a jak przygotowania do studniówki?
idziecie? macie z kim?
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje biurko tez tak wygląda, haha ja już sie przyzwyczaiłam ze tylko przekladam z kupki na kupkę ![]() Ja na medycynie zawsze sobie wyobrażałam same kujony wiesz co... z operonu korzystałam raz, nie zachwycił mnie jakoś mocno, ale nie był najgorszy, całkiem przystępnie opisane i nie ma za dużo informacji ogólnie mam wsipu podreczniki od kuzynki i z nich najlepiej mi się uczy, bo w nich jest krótko, zwięźle i na temat. w szkole mam pwn, którego szczerze nienawidzę za to, ze jest tam napchane duzo za duzo informacji i nigdy nie wiem co jest wazne, a uczenie sie wszystkiego jest bezsensowne i niepotrzebne. najczesniej robię tak, że cztam repetytorium, vademecum, hosera, wspip i na koncu patrze pwn - bo tam jak juz wiem, co musze wiedzieć, dużo rzeczy jest ciekawie i wikliwe wyjaśnionych. po prostu do biologii nie da się nauczyć z jednego podręcznika moze wypożycz sobie z biblioteki i zobacz co Ci pasuje jakoś najbardziej jabłuszka a jeszcze miesiac temu je wmuszałam w siebie ![]() wyslesz mi kilka ?Kamila ;**i mam pytanie do Ciebie: które repetytorum z angla lepsze jest? z którego lepiej SAMEMU się pracuje? Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2009-10-04 o 18:23 |
|
|
|
|
#4180 |
|
Konto usunięte
|
komitety studniowkowe juz sa
nauczyciel do poloneza jest wybierany. takze do przodu ![]() raczej ide. a z kim to sie zobaczy ![]() Marta- w sumie od niedawna zaczełam korzystac z tych repetytoriów, ale jak narazie wydaje mi sie ze ksiazka z Oxfordu jest lepsza. Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 Czas edycji: 2009-10-04 o 18:25 |
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę. Na razie nie wiem z kim.
Cytat:
Ale mało mi się wydaję. Przydało by mi się jeszcze parę podręczników. Tego hosera może kupię. Oglądałam na all i za 60 zł używana jest. Kurcze, szkoda, że nie ma u mnie antykwariatów. Prześlę, do pocztówki przykleję
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Konto usunięte
|
ja zaczynam rozglądać się za butami ;]
zaliczka wpłacona, więcej przygotować na razie nie mam ja idę ze swoim chłopakiem, ale prawdę mówiąc jakbym z nim nie była, poszłabym sama. Szkoda byłoby mi pieniędzy na osobę, z którą byłabym tylko dlatego, że nie miałabym z kim iśc. |
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Bałwanki ;**
Niunie moje, dzięki za troskę ![]() Pokłóciłam się z TŻem. i w rezultacie spędziłam wieczór sama w domu, płacząc. Zaje.biście?! ;]Cytat:
Znam to. Moja też tak ma po alkoholu..Cytat:
![]() Cytat:
i dlatego okres Ci zaniknął.Nie ma czego się bać, ja już byłam. ![]() Cytat:
Ten program po prostu.. ubóstwiam! ; )Ja ;p Idę. Z moim TŻem, chyba że do stycznia się coś zmieni. Mam nadzieję, że nie. Poza tym żadnych przygotowań nie znaleziono ![]() Cytat:
____________ Słuchajcie, przez 6godz. dziś oglądałam 'Potop'. 6 godzin!! O 11,00 włączyłam z myślą, że spoooko, do obiadu to max (czyli do 14,00-15,00), a tu suprajs. ;] Tata mi towarzyszył w tej niedoli, z tą różnicą, że dla niego to przyjemność. Historyk-fanatyk. Ba, on w dodatku mi powiedział, że kiedyś przeczytał całą książkę! i już kilkakrotnie oglądał film... Czemu te geny pracowitości nie przeszły na mnie, o Święta Trójco?! A po przeczytaniu streszczenia okazało się, że kilku wątków i tak w filmie nie ujęto, np. zalotów Wołodyjowskiego do Oleńki. No cóż, idę jutro jak na ścięcie, bo mam spr. ze znajomości.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2009-10-04 o 18:59 |
|||||
|
|
|
#4186 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo przecież nie ma takiego obowiązku, zwłaszcza, że jest zaproszony Boże, nauczycielka powiedziała mi, że na prezentacji maturalnej, omawiając wiersz, muszę znać analizę interpretację i cały wiersz niemalże na pamięć. a ja mam co najmniej 10 wierszy, z których jeden ma 21 zwrotek |
|
|
|
|
#4187 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra to czekam na jabłko xDCytat:
Cytat:
na pewno nie zgodzilabym sie na cała sumę :pCytat:
kochana, nie płacz nigdy jak się pokłocisz z tżtem! a na pewno nie przez kilka godzin! pomyśl sobie, że i tak sie pogodzicie i dlaczego Ty w sumie masz tak cierpieć! nienawidzę ludzi po alkoholu... haha, zgodzisz się z wielkim trudem na to ?o ja, Potop tż mowil mi ze dzis tez ogladal, ale przez 5 godzin i moj tata tez historyk
|
||||
|
|
|
#4188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o co poszło ? Też tak to widzę ![]() Cytat:
Tylko skąd takiego wziąć ?
|
||
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i przypomnialo mi się, ze tą kartkówke co wtedy zwaliłam z angla, to pani nawet ich nie sprawdzila tylko kazala nam zrobić poprawę w zeszycie
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Kardina mi się wcięła ![]()
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Ci się udało |
|
|
|
|
#4191 |
|
Konto usunięte
|
No to trochę dziwnie będzie wyglądać, bo przecież zapraszając kogoś na coś to Ty płacisz, a nie zaproszona osoba
A mój chłopak nie zapłaci za siebie, ani nawet nie fundnie sukienki, ewentualnie kupi mi bieliznę :d A niech się chłopak pobawi i naje za darmo :d |
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale Potop mnie ogromnie wciągnął, zwłaszcza wątek miłosny i obrona Częstochowy
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2009-10-04 o 19:37 |
|
|
|
|
#4194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
200 zł to w sumie nie jest tak dużo. Cytat:
A z czego to dokładnie było ? |
||
|
|
|
#4195 |
|
Konto usunięte
|
w sumie nie, ale ja poszłabym sama
Ale to już Twój wybór Dobra ja idę coś zjeść, pod prysznic i będę katować siostrę kolejnym odcinkiem "czasu honoru" aha, muszę się pochwalić, że wygrałam jakąś książkę o Powstaniu Warszawskim w konkursie discovery historia <pęka z dumy>
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Do tych ktorzy zdaja rozsz matme: jak sie przygotowujecie? z jakichs dodatkowych zbiorow, testow?
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dodatkowa matma 3 h tyg + 1 korki. Ed. Idę się uczyć. bo na razie to nic nie robiłam. Dobranoc Mychy ;**** Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2009-10-04 o 19:46 |
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja idę, ale zastanawiam się czy sama czy z kimś, bo nawet pół kandydata nie mam ;/ a już coraz mniej czasu... ;]
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
A jakie u was będą koszty studniówki? U mnie podbno ma wyjść 150 zł/ parę, bo studniówce mamy na sali gimnastycznej, wszystkie klasy razem...
Na studniówkę idę - bo tata jest w komitecie i nie wypada nie iść, a poza tym jestem gospodarzem- więc też nie wypada nie iść;D A z kim... to się okażę. Bardzo chciałabym z Kolegą, ale on jest daleko i wstydzę się go zapytać... Koleżanka zaproponowała że jak nie wypali to mogę iść z Jej chłopakiem xD i to jest właśnie plan B
|
|
#4200 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
hej ![]() właśnie nie wiem czy się da Cytat:
Cytat:
oglądałam ten film jest straszny ----------------------------- ależ mi się nie chcę uczyć |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

?
to z omegi zakupilam sobie w zeszlym roku i juz mi sie prawie zdanka skonczyly 

wiem ,wiem głupia jestem.
bedzie dobrze 
, których nie ma w podręczniku, a wymaga. 

i w rezultacie spędziłam wieczór sama w domu, płacząc. Zaje.biście?! ;]
Trzeba się wziąć za siebie, ech. Widzę, że Wy też macie dużo nauki. Szkoła to zuuuo