Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-04, 15:58   #2821
natewa
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
Od wczoraj chodzę zła na te gumki, już nie mogę na nie patrzeć. Mam nadzieję, że wbiję się jutro na wizytę. Bronię się przed tymi kolorowymi gumkami bo założenie było takie żeby maksymalnie ukryć aparat na zębach, a zabawę z ich zmienianiem odkładam sobie do czasu założenia dolnego łuku, także nic straconego Jeszcze wstydzę się swojego złomka i dlatego nie chcę dodatkowo przyciągać do niego uwagi...
Laity, a mogłabyś wrzucić foto tych przebarwionych gumek? Ciekawa jestem czy są takie, jak moje, czy gorsze Moje mają dopiero tydzień, a już wygladają nieciekawie, no ale aż tak się na nie nie złoszczę jak Ty
A dodam, że piję wszystko przez rurkę: herbatki, kawki, soki Na razie nie próbowałam też żadnej potrawy uważanej potocznie za barwiącą. Drżę głównie o swoje porcelanowe zamki.
Fakt, że taka żółta gumka sprawia, że cały zamek, a przez to i zęby wydają się żółte, ale chyba na razie też nie odważyłabym się na kolorowe gumczasy do kosmetycznego. Nie wstydzę się aparatu, ale chyba muszę siebie i ludzi do niego bardziej przywyczaić, zanim się na takie ekstrawagancje zdecyduję
Ale gdyby ktoś się natknął na jakieś zdjęcia kosmetycznych z kolorowaymi gumkami to będę wdzięczna za podrzucenie

p.s. No chyba, że mi zamki kiedyś całkiem zżółkną, to wtedy chyba jedynym wyjściem będą wściekłe kolory ligaturek

Edytowane przez natewa
Czas edycji: 2009-10-04 o 16:00
natewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 16:36   #2822
dziewuszka27
Raczkowanie

hej Mam pytanie..Czy któraś z was brała aparat na raty? Widziałam,ze niektóre poradnie tak proponują,ale nie orientuję się na jakich to działa zasadach.Czy ktoś wie coś na ten temat?Niestety tylko na to muszę liczyć
dziewuszka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 16:37   #2823
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Ja tez na maksa bałam się kolorków i długo się upierałam. W sumie to szaleje z nimi ale tylko na dolnym łuku, a u góry mam przeważnie niewidoczne. Żeby się tak nie przebarwiały poszłam na kompromis i biorę sobię takie szaro niebieskie bardzo delikatne, praktycznie tez niewidoczne!
A no właśnie Jak będę mieć dół to też będę szaleć
A szare gumki nie przyciemniają/gaszą koloru zębów i ogólnie całego uśmiechu?

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Laity, na mnie zawsze mozesz liczyc!

Masz prawo byc wkurzona na swoje gumki, ale mysle ze... oprocz Ciebie nikt nie wie, ze sa przebarwione! Aparaty estetyczne sa naprawde bardzo dyskretne. Widzialam kilka osob z nimi i zauwazylam, ze maja, ale zeby zobaczyc ich gumki musialabym mocno sie wpatrywac im w zeby, a to by wygladalo troche nie w porzadku.

Poza tym, jak juz bedziesz miala nowe gumasy ,proponuje taki rodzaj terapii: usmiechac sie szeroko zeby wszyscy dookola widzieli, ze masz aparat. Po pierwsze, humor sie poprawi bo dasz sama sobie sygnal, ze jestes szczesliwa (usmiech). A po drugie, wszyscy zaczna sie interesowac Twym zlomkiem i prawic komplementy (szczegolnie jak strzelniesz sobie jakies piekne gumasy - a co, bede je nadal promowac).

A moze zaczniesz od nas? Przepraszam, jesli cos przegapilam, ale nie kojarze Twych zdjec. Moze jako pierwsi bedziemy sie zachwycac Twym aparatem?

P.S. Aha, a z ta knajpa to wybralismy wloska zamiast "miesnej" i bez problemu wciagnelam makaron. Dzis jest juz o niebo lepiej. Kochana jestes, ze pamietalas.

Zdjęcia są tutaj -> http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1769

Oj tak, jak zmienię gumki na nowe to od razu zacznę się szerzej uśmiechać. Teraz czuję się tak jakbym miała zęby w kolorze kukurydzy przez to wszystko Zapewne jest tak jak piszesz - nikt nie zauważa różnicy, a ja przez to, że wiem to czuję jakby wszyscy widzieli te pożółkłe gumki.

Mmmm.... makaron Za mną od długiego czasu chodzi spaghetti z sosem wg przepisu mojego brata, ale w tej sytuacji postanowiłam z niego zrezygnować.

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Laity, a mogłabyś wrzucić foto tych przebarwionych gumek? Ciekawa jestem czy są takie, jak moje, czy gorsze Moje mają dopiero tydzień, a już wygladają nieciekawie, no ale aż tak się na nie nie złoszczę jak Ty
A dodam, że piję wszystko przez rurkę: herbatki, kawki, soki Na razie nie próbowałam też żadnej potrawy uważanej potocznie za barwiącą. Drżę głównie o swoje porcelanowe zamki.
Fakt, że taka żółta gumka sprawia, że cały zamek, a przez to i zęby wydają się żółte, ale chyba na razie też nie odważyłabym się na kolorowe gumczasy do kosmetycznego. Nie wstydzę się aparatu, ale chyba muszę siebie i ludzi do niego bardziej przywyczaić, zanim się na takie ekstrawagancje zdecyduję
Ale gdyby ktoś się natknął na jakieś zdjęcia kosmetycznych z kolorowaymi gumkami to będę wdzięczna za podrzucenie

p.s. No chyba, że mi zamki kiedyś całkiem zżółkną, to wtedy chyba jedynym wyjściem będą wściekłe kolory ligaturek
natewa, obiecuję, że zrobię zdjęcie, ale dopiero jutro. Rozłożyło mnie przeziębienie i nie mam siły dosłownie na nic.
Miejmy nadzieję, że z Twoimi zamkami będzie wszystko w porządku. Może lepiej zrezygnuj z kawy i czarnej herbaty całkowicie?

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 16:47   #2824
toro10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość

A ja dzis zauważyłam coś co mi się bardzo nie podoba. Mianowicie dolne ząbki są jakby takie pochylone do przodu o kilka stopni. Denerwuje mnie to bo nie są pod kątek 90st. nie są proste. Mam nadzieje że to faza leczenia tylko, wyciaganie zębów do przodu. Inaczej - fuj, no chyba że się przyzwyczaję.

Miedzy trójkami a czworkami zrobiły mi się szpary ok 2 mm, mimo że powinny się robić miejsce na piątki. Wszystko z mojej perspektywy ( pacjenta) wygląda kiepsko. Orto też o postępach nic nie mówi ( u Ciebie toro10 też taki milczący?) co mnie wk**wia, bo wydając 8 tysięcy chciałabym usłyszeć słowo o sytuacji, bo mam wrażenie że wydałam kupe kasy po g*wno i że lepiej byłoby sobie samochód kupić. Więcej byłoby z tego pożytku. :roll eyes:
Ja miałem tak samo, przez jakiś czas aparat bardziej wykrzywiał mi zęby niż prostował ale zanim doszło do wizyty u orto to było już OK. Nasz orto sam z siebie niewiele mówi, ale jak zapytasz to odpowie... jest tylko problem jak zapytac leżąc na fotelu, z otwartymi ustami i mając dłoń orto w ustach
Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Guga003, przed założeniem aparatu naooglądałam się zdjęc jak powinny wyglądać prawidłowo zęby i na pewno nie jak moje teraz ( ale jak mówię może to faza wysuwania, zapytam orto za 3 tygodnie).
Czy się okazuje czy nie, to nie oceniać tym, którzy u niego nie byli Orto oczywiście na początku wszystko tłumaczył co i jak i dlaczego, teraz też dużo mówi o różnych sprawach, ale jest milczący na temat efektów i o to mi chodzi co odrazu nie można odbierać, że na forum się przechwala czy coś, bo jest perfekcjonistą w swoim fachu na sto procent
za 2 tygodnie
a reszta to święta prawda

Wizyta kontrolna 200zł
Aparat lingwalny 7000 zł
Reakcja znajomych którym mówię że mam aparat na zębach - bezcenna
toro10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 16:48   #2825
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dziewuszka27 Pokaż wiadomość
hej Mam pytanie..Czy któraś z was brała aparat na raty? Widziałam,ze niektóre poradnie tak proponują,ale nie orientuję się na jakich to działa zasadach.Czy ktoś wie coś na ten temat?Niestety tylko na to muszę liczyć
Musisz pytać w konkretnym gabinecie. Niektóre w ogóle nie oferują takich rozwiązań, inne pośredniczą w podpisaniu umowy z bankiem i wzięciu pożyczki, jeszcze inne bez udziału banku podpisują umowę z pacjentem, który bez odsetek spłaca aparat w ratach.
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 17:07   #2826
sQuaara
Zakorzenienie

dzieki za odpowiedz z wyciagami. troche pozno ale no nie mialam neta)
Stary 2009-10-04, 17:21   #2827
gorzalkaa
Raczkowanie

ja wlasnie bez odsetek splacam apartat mam na umowe. pierwsza rata 500zl a reszta kwoty w 5 ratach placona na nastepnych iwzytach i raz mozesz wplacic 500 a innym razem 200

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Aż 2 tygodnie bo akurat na wyjeżdzie mi odpadł
Na szczęście żadnych złych konsekwencji nie było!

o kurde to krotko;p ja jzu sie wstydze tak ciagle jezdzic bo juz 2 razytak bylam przed terminem. teraz pierscienie sie trzymaja ale boje sie ze znow sie zsunie i bedzie mi tarlo o zeby ;/ a juz na dolnej 6 od hyraxu mam takie wytarcie w plombie :|
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-04, 17:54   #2828
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
ja spłacam na raty dolny aparat- pierwsza rata to była 40% wartości aparatu,a potem to płaciłam tyle ile mogłam-raz 100,następnym razem nic,potem 50 zł,a od maja jakoś nie mam kasy na spłacenie(aparat założyłam w marcu)> w każdym razie orto powiedział bym spłaciła go do końca leczenia(a zostało tylko 70zł do spłacenia,ale nawet z taką kwotą problem więc może w następnym miesiącu spłacę)
Chyba wolałabym się zapożyczyć u znajomych niż płacić na raty z odsetkami...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 18:24   #2829
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Już jutro wizyta... i najprawdopodobniej ustalanie terminu zdjęcia aparatu!!! Jestem strasznie ciekawa co powie orto, jak zobaczy moje ząbki Mam nadzieję, że uda mi się zrobić jakieś fotki, to Wam się pochwalę, chociaż nie wiem, czy jest czym

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 18:42   #2830
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Już jutro wizyta... i najprawdopodobniej ustalanie terminu zdjęcia aparatu!!! Jestem strasznie ciekawa co powie orto, jak zobaczy moje ząbki Mam nadzieję, że uda mi się zrobić jakieś fotki, to Wam się pochwalę, chociaż nie wiem, czy jest czym
szczęściara
Stary 2009-10-04, 18:47   #2831
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
szczęściara
Cierpliwości... Niedługo i Ty będziesz taką szczęściarą

Nieustanna marzycielka.!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-04, 18:48   #2832
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Cierpliwości... Niedługo i Ty będziesz taką szczęściarą
ja na razie na początku "tej drogi", więc nie tak szybko
Stary 2009-10-04, 18:51   #2833
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Koniecznie musisz się nam pochwalić

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 18:54   #2834
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ja na razie na początku "tej drogi", więc nie tak szybko
Wiem, wiem, ale tak, czy inaczej, kiedyś nastąpi ten czas, że i Ty będziesz cieszyła się, że zdejmujesz złomka Chociaż powiem Ci szczerze, że to wcale nie jest takie szczęście. Z jednej strony się cieszę, że to już niedługo, jednak z drugiej strony, strasznie ciężko będzie mi się rozstać z moimi drutami, bardzo się z nimi zżyłam

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-10-04, 19:02   #2835
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy miala ktoras z was takie cosik ze podczas normalnego noszenia aparatu spadl albo obluzowal sie pierscien z ktoregos tam zabka [ja np mam pierscienie na 6] ? bo ja mam tak napackane tym gipsem ze mam wrazenie ze zaraz odpadnie mi wszystko
pozatym jak orto scierala mi klej po hyraxie to wydaje mi sie ze przy 1 6 za bardzo mi starla zeba mozliwe to jest ?
mi na samym początku leczenia zsunął się pierścień po jakimś miesiącu od założenia, orto poprawiła i do tej pory trzyma się już porządnie

Cytat:
Wiem, wiem, ale tak, czy inaczej, kiedyś nastąpi ten czas, że i Ty będziesz cieszyła się, że zdejmujesz złomka Chociaż powiem Ci szczerze, że to wcale nie jest takie szczęście. Z jednej strony się cieszę, że to już niedługo, jednak z drugiej strony, strasznie ciężko będzie mi się rozstać z moimi drutami, bardzo się z nimi zżyłam
a ja tam z miłą chęcią się już pozbędę tego złomka - co nastąpi 19 października (tym razem data podobno już ostateczna )

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-04, 19:06   #2836
Fibbi
Raczkowanie

Cytat:
ja mam aparat na raty. ale w moim gabinecie mogę płacić co mięsiąc, lub co dwa,w zależności jak mi pasuje. za pierwszą ratę zapłaciłam 250 zł. to zależy od gabinetu
jutro... lecz dzisiaj ostatni chwalmy dzień!

aparatka, góra i dół 21.08.2009
Fibbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 19:10   #2837
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Koniecznie musisz się nam pochwalić
Z miłą chęcią

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
a ja tam z miłą chęcią się już pozbędę tego złomka - co nastąpi 19 października (tym razem data podobno już ostateczna )
Ooo, no proszę- to jeszcze szybciej niż ja- super! Także musisz się Nam pochwalić fotkami swoich perełek

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-10-04, 19:24   #2838
gabryssiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pamiętam
a dziękuję miło
ja Ciebie też b.dobrze pamiętam
kiedy ściągasz swojego? pokaz zdjecia
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 19:31   #2839
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
a dziękuję miło
ja Ciebie też b.dobrze pamiętam
kiedy ściągasz swojego? pokaz zdjecia
Mi także bardzo miło Właśnie jutro mam wizytę i okaże się (najprawdopodobniej) kiedy ściągam druciki Zdjęcia postaram się zrobić zaraz po wizycie i wtedy się pochwalę

Nieustanna marzycielka.!
Stary 2009-10-04, 19:34   #2840
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam w napięciu
Stary 2009-10-04, 19:48   #2841
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
oj mi chyba łatwo przyjdzie pozbycie się zbędnego złomu....
Stary 2009-10-04, 19:48   #2842
gabryssiaa
Zakorzenienie

ja już się przyzwyczaiłam i w ogóle go nie odczuwam
nie chce go sciagac
ale to dopiero 3 miesiac.. chociaz z tego co wywnioskowalam
po poprzedniej wizycie to jeszcze ze 2 druty
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 20:34   #2843
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laity Pokaż wiadomość
A no właśnie Jak będę mieć dół to też będę szaleć
A szare gumki nie przyciemniają/gaszą koloru zębów i ogólnie całego uśmiechu?
spokojna głowa!
Zreszta jak chcesz zobaczyc zdjęcia to przejrzyj blog Goni - dużo fotek, a z tego co pamiętam to szare są jej ulubione!

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość
o kurde to krotko;p ja jzu sie wstydze tak ciagle jezdzic bo juz 2 razytak bylam przed terminem. teraz pierscienie sie trzymaja ale boje sie ze znow sie zsunie i bedzie mi tarlo o zeby ;/ a juz na dolnej 6 od hyraxu mam takie wytarcie w plombie :|
nie ma sie co wstydzić tylko wal jak w dym!
Ja na początku miałam częste przygody z zamkami i też biegałam co chwila! Nawet nie pytałam najpierw czy moge tylko od razu jechałam!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 20:38   #2844
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Ooo, no proszę- to jeszcze szybciej niż ja- super! Także musisz się Nam pochwalić fotkami swoich perełek
nie omieszkam się pochwalić

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Czekam w napięciu
ja również

Cytat:
spokojna głowa!
Zreszta jak chcesz zobaczyc zdjęcia to przejrzyj blog Goni - dużo fotek, a z tego co pamiętam to szare są jej ulubione!
potwierdzam

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 21:28   #2845
yourenglish
Raczkowanie

Laity, sliczne zabki! Na Twoim miejscu usmiechalabym sie na kazdym kroku. Dwojke masz cofnieta minimalnie na moj poglad, a ze jedynka jest grubsza zauwazylam dopiero na zdjeciu "od dolu". U Ciebie na pewno szybciutko bedzie widac poprawe!

Zdrowiej szybko!

natewa, tu masz kilka zdjec z kolorowymi ligaturkami http://img266.imageshack.us/img266/1...e30montbv5.jpg
A w tym watku mozna znalezc ich setki
http://www.archwired.com/phpbb2/view...r=asc&start=15

IMHO kolorowe gumki dodaja uroku i sprawiaja, ze aparat staje sie jeszcze bardziej ... estetyczny!

A co do licowek, to jeden moj znajomy ostatnio sie chwalil, ze zrobil sobie w Niemczech. Cos mial krzywe, cos zolte, cos popsute a teraz ma (z jego slow) ... idealne! Z rok temu rozmawialismy o aparatach i on mowil, ze sie nie zdecyduje bo woli cos szybszego.

Owszem, dosc ladnie to wyglada( zrobil wszystkie zeby i za kazdego dal 1000 euro), ale zeby tak od razu wszystkie swoje zeby na zawsze pozegnac... Chwalil sie tez, ze teraz sa bardziej wytrzymale wiec nazywam go dziadkiem do orzechow bo tylko tak mi sie kojarzy z ta sztuczna "wytrwala" szczeka

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 21:52   #2846
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Laity, sliczne zabki! Na Twoim miejscu usmiechalabym sie na kazdym kroku. Dwojke masz cofnieta minimalnie na moj poglad, a ze jedynka jest grubsza zauwazylam dopiero na zdjeciu "od dolu". U Ciebie na pewno szybciutko bedzie widac poprawe!

Zdrowiej szybko!

natewa, tu masz kilka zdjec z kolorowymi ligaturkami http://img266.imageshack.us/img266/1...e30montbv5.jpg
A w tym watku mozna znalezc ich setki
http://www.archwired.com/phpbb2/view...r=asc&start=15

IMHO kolorowe gumki dodaja uroku i sprawiaja, ze aparat staje sie jeszcze bardziej ... estetyczny!

A co do licowek, to jeden moj znajomy ostatnio sie chwalil, ze zrobil sobie w Niemczech. Cos mial krzywe, cos zolte, cos popsute a teraz ma (z jego slow) ... idealne! Z rok temu rozmawialismy o aparatach i on mowil, ze sie nie zdecyduje bo woli cos szybszego.

Owszem, dosc ladnie to wyglada( zrobil wszystkie zeby i za kazdego dal 1000 euro), ale zeby tak od razu wszystkie swoje zeby na zawsze pozegnac... Chwalil sie tez, ze teraz sa bardziej wytrzymale wiec nazywam go dziadkiem do orzechow bo tylko tak mi sie kojarzy z ta sztuczna "wytrwala" szczeka
moja koeżanka też sobie cos takiego zrobiła, bo powiedziała ze nie bedzie chodzic w aparacie ale zrobiła sobie od 3 do 3 czy od 4 do 4 nie pamietam juz , ale w innym odcieniu i te z przodu są śnieżno białe a jak uśmiecha sie szeroko to pozostałę są żółto szare i wygląda to nieco śmiesznie ajkby gume do żucia przykleiła sobie na przednie zęby do tego miała piłowane zeby bo jedynki nachodziły na siebie tworząc trójkąt i ten człowiek co jej to robił ścierał te jedynki do równości i cos dziąsłami robił to ja juz wolałam miec ten aparat bo i chyba na to samo wyszło w cenie

a tak.btw. znalazłam w szufladzie Headgera wiec jak ktoś by chicał to mogę pożyczyć

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 22:02   #2847
Laity
Wtajemniczenie

Cytat:
spokojna głowa!
Cytat:
potwierdzam
Sprawdziłam Przy metalowych zamkach są praktycznie niewidoczne.

Cytat:

Zdrowiej szybko!
Dziękuję Będę się uśmiechać, ale to dopiero za jakiś czas Wyleżałam się dzisiaj w łóżku, ale nie wiem czy nie będę musiała do laryngologa pójść bo coś migdałki mi nie odpuszczają. Jak nie urok to ....

A co do zębów znajomego - mnie się marzy taki hollywódzki uśmiech. Jakby mnie było stać to też chyba zafundowałabym sobie licówki.

Laity jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-04, 22:16   #2848
yourenglish
Raczkowanie

http://www.archwired.com/phpbb2/view...=asc&start=660

12ty post od gory. Gdybym miala aparat estetyczny, wlasnie tak wygladalyby moje gumki. Sloooodkie!

Natura gora jesli o mnie chodzi. Z moich moze nie uda sie wyczarowac hollywood'u, ale to zawsze beda MOJE zeby. Anuz jakies swinstwo sie zrobi pod ta licowka! Zab zgnije a ja nawet nie bede wiedziala, ze cos zlego sie dzieje? A fuj! Ja jestem na nie, ale jak komus sie podoba - prosze bardzo.

Laity, Ty marudo jedna, juz tak nie narzekaj bo zeby masz NAPRAWDE wporzo! :P
Warto zobaczyc zdjecia na zagranicznych forach. Tam czasem mozna zobaczyc hardcor'owe przypadki. For example (10ty post od gory)
http://www.archwired.com/phpbb2/view...=asc&start=690

Jedna rzecz maja swietna: kolorowe wyciagi!

http://www.archwired.com/phpbb2/view...=asc&start=630Koniecznie zapytam sie orto czy ma a jak nie ma, to poprosze ja dla mnie sprowadzic. Przynajmniej nikt nie bedzie myslal, ze to slina sie ciagnie

A, widzieliscie juz moze kolorowe estetyczne aparaty? Moja orto wlasnie cos wspominala, ze chce takie zakupic, ale mi sie nie spodobaly. Metalowe zameczki o roznych ksztaltach byly znacznie ciekawsze.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Edytowane przez yourenglish
Czas edycji: 2009-10-04 o 22:20
Stary 2009-10-04, 22:22   #2849
sincarne
Raczkowanie

Cytat:

moja znajoma jedna też tak zrobiła.. koszt porównywalny do normalnego leczenia orto. całośc załatwiła w tydzień. akcja miała sens o tyle, że na co dzień siedzi za granicą i rozpoczynanie leczenia tutaj nie miałoby sensu, a tam - nie wiem, ile wlaściwie kosztuje poza granicami PL? w kazdym razie wygląda to ok, choc osobiście troche mnie ta metoda przeraża.. jakaś sztuczna bym się czuła jakbym już musiała wybierac uszczęśliwienie się czymś sztucznym to pewnie silikon prędzej, hihi

ps. ależ mi się nie chce jutro do pracy iść, ojoj..
pps.obcierają mnie zamki!! odbilo im!!

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-04, 22:29   #2850
yourenglish
Raczkowanie

sincarne, zgadza sie!

W lecie mialam przyjemnosc ogladac (i dotykac, a co! ) silikonowe piersi i musze przyznac ze slicznie wygladaly! Znajoma wybrala okragly ksztalt implanta dlatego u gory byly podniesione - no po prostu piekne! W dotyku byly baardzo sprezyste (jak pileczki gumowe) i troche inaczej to bylo czuc niz "piers", ale znajoma byla bardzo zadowolona i sobie chwalila.

Osobiscie myslalam o tym od 14 roku zycia i nawet kiedys przyrzekalam, ze nie bede z nikim dopoki sobie nie "zrobie piersi" ale potem mi przeszlo. Co jakis czas mysli wracaja (zazwyczaj jak wybieram stroj kapielowy, bielizne albo ciuchy z odslonietymi plecami/duzym dekoltem), ale na powaznie o tym nie mysle. Jakbym juz sie na to decydowala, to tylko po urodzeniu dziecka. Raz, moga urosnac Dwa, moga miec calkiem inny ksztalt i wtedy rzeczywiscie moze byc cos do poprawy. Na razie nik nie narzeka

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości