|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
I tak mnie ogarnęły wątpliwości z rodzaju " czy podołam" w różnych aspektach: czy podołam finansowo, czy dam radę opiekować się takim maluszkiem, czy zdołam potem zostawić go i wrócić do tej wstrętnej pracy, w końcu najważniejsze czy podołam tak ciężkiej pracy, jaką jest wychowanie dziecka na przyzwoitego człowieka ![]() Do tego dochodzi jeszcze strach przed samym porodem, mimo że sobie tłumaczę, że przecież prawie wszystkie kobiety to przechodzą
|
|
#2192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Cytat:
Co to za historie z kleszczami? trzeba uważać!![]() Cytat:
![]() Brombi mój też wczuwa sie bardzo Po snach o porodzie, teraz kiedy na SR mamy temat karmienie, oczywiście zaczął karmic przez senCytat:
Cytat:
Tak jak Brobmi napisała, trzeba tylko dopilnowac zeby dokarmiały łyżeczką lub kieliszkiem, bo jak podadza butelkę ze smokiem, to maleństwo potem moż enie chciec cyca...
|
|
|
#2193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poród??tu nie pomogę
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zobaczysz, że poleci kropelka tylko za czesto nie mozna tego robic![]() a poza tym dzień dobry Mamusie ja wciąż w szpitalu, wciąż pod kroplowką rozmawiałam z moim lekarzem i powiedział, zebym sama zadnego szpitala nie szukala bo male szanse ze wyjde do domu i raczej moj szpital zalatwi mi przeniesienie gdzies indziej troche mi ulzylo...gratuluje rozpoczecia nowych tygodni
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Raczkowanie
|
No wiesz, jak człowiek w nocy nie śpi to rozmyśla.
I tak mnie ogarnęły wątpliwości z rodzaju " czy podołam" w różnych aspektach: czy podołam finansowo, czy dam radę opiekować się takim maluszkiem, czy zdołam potem zostawić go i wrócić do tej wstrętnej pracy, w końcu najważniejsze czy podołam tak ciężkiej pracy, jaką jest wychowanie dziecka na przyzwoitego człowieka ![]() Do tego dochodzi jeszcze strach przed samym porodem, mimo że sobie tłumaczę, że przecież prawie wszystkie kobiety to przechodzą ![]() BROMBUSIA- kochana ja też mam takie myśli jak w nocy niemogę spać,ostatniej nocy śniły mi się następne zakupy,że Grzesiek darł się na mnie bo wydałam nasze ostatnie pieniądze i znów musi pożyczać od kogoś.Jak mu o tym rano powiedziałam to śmiał się ze mnie.Na dodatek jeszcze wózek nam został do kupienia z najdroższych rzeczy i może moja myślenie takie i same dobijanie się że niestarczy pieniędzy i czy podoła się z wychowaniem dziecka bo Grzeska od rana w domu niebędzie.Wiem że maluszek będzie spał tylko bo dużo snu potzrbuje ale wiem że po cc niedam sama rady w domu,Grzesiek bierze wolne chyba wtedy-zobaczymy Więc niemartw się kochana na zapas bo to naprawdę niejest potzrbne teraz żeby się denerwować.
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
,niedawno wróciłam z badania (krew itd) i ide na zakupki to późniejpapap
|
#2197 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zapewne macie bezprzewodowy?a nie chcesz sobie założyć jakiegoś stalego internetu?zeby miec cały czas? My z Tz mamy jeden internet (1megabit)rozdzielony na dwa komputery, bo bysmy sie pozabijali To super, mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni .Dawno go kupiliscie? Wczesniej mielismy taki wojenny aparat Benq siemens, zżeral baterie i ciezko bylo o ladne zdjecie![]() Moj Tz przesiedzial pol soboty na necie i wlasnie ten mu wpadl w oko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana a Ty maz ustalona date cc prawda?Nam na SR mowili, ze najlepie zrobic cesarkie ciecie, gdy zacznie sie akcja porodowa, bo jak jest takie "na zimno" z ustalona data, to czasem rodza sie dzieci majace problemy z oddychaniem i w ogole. Wiec dla dziecka lepiej, jak tak akcja sie zacznie no i oczywiscie porod naturalny, ale wtedy cc napewno nie jest gorsze niz takie wyjecie z brzuszka. Pytalam sie lekarza o to i on to potwierdzil. Nie zastanwilas sie nad tym?to musi byc taka ustalona data? Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wychodzi na to, że urodzisz małego głodomorka ![]() Malinko dziękuję Ja generalnie zawsze jestem optymistką, ale jakoś tak ostatnio się martwię o wszystko, jak przysłowiowa baba w ciąży ![]() Cytat:
To w sumie dobrze, że Cię po prostu przeniosą do innego szpitala, trudne decyzje masz z głowy ![]() Paczka dzięki za miłe słowa ![]() Cytat:
|
|
#2199 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc nie martw się! A to nie wiedziałam, że dokarmiają dzieciaczki ale ze mnie głupol!Cytat:
tak do 3500 byłoby ok! Tylko jak dopilnować jak dokarmiają? bo chyba nie robią tego przy nas? kurcze, chyba teraz wychodzą braki, że nie poszłam na SR Cytat:
Widzisz, niepotrzebnie sie martwiłaś! Tak mi się wydawało, że muszą pacjentów gdzieś przenieść, a nie zostawić ich samych sobie! Szkoda tylko, że nie ma szans na wcześniejsze wyjście! Ale dasz radę,czego się nie robi dla dzidzi!
|
|||
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedzialkowo
Gratuluje rozpoczecia kolejnych tygodni Dziewczynki, zapomnialo mi sie, ale jak bylam w szpitalu to dostalam mnostwo zdjec 4D usg mojego przystojniaka ![]() Rozlozylam jeszcze ta mate edukacyjna Tiny Love i jest super
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja z taką kwestią ciążową, ale z trochę innej beczki, czo? ![]() Będąc na zajęciach w szkole rodzenia usłyszałam od położnej, że dawno, dawno temu jak zaczęły wchodzić na polski rynek witaminy dla ciężarówek pojawił się preparat Materna. Generalnie okazywało się, że kobiety, które go zażywały rodziły dzieci wagowo od 4-ech kg wzwyż. Przyznam szczerze, że mnie trochę przytkało. To naprawdę możliwe, aby wyhodować (przepraszam Was bardzo za to wyrażenie) tak Maleństwo na witaminach??? Drugi mały szok przeżyłam podczas ostatniej wizyty u mojego ginekologa. Stwierdził, że nasz Maciek zapowiada się na duże dziecko i najlepiej, abym odstawiła witaminy (łykałam za jego radą Feminatal), jeśli nie chcę urodzić "pięciokilowca".
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój szpital jest "przyjazny matce i dziecku" czy jakoś tak i tam po prostu w ogóle nie używa się smoczków, chyba że jakaś matka zadeklaruje, że nie chce w ogóle karmić piersią. Cytat:
Wstawiaj zdjęcia, przecież wiesz jak lubimy
|
|
#2204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie, że wstawiaj .
|
|
#2205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taaa... też o tym myślałam Brombi mam tylko nadzieję, że mój lekarz się postara i to bedzie jakiś w miare dobry szpital bo szpitali w wa-wie nie brakuje tylko w tych dobrych miejsc nie ma![]() Elalank nie naciskaj zbyt czesto bo sztucznie laktacje wywołasz i dopiero bedzie ci lecieć
|
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś w tym pewnie jest, bo ja też zażywam Feminatal, ale od jakiegoś czasu jem co drugi, trzeci dzień i Mały troszkę wyhamował ze wzrostem. Chociaż z drugiej strony, może to wcale nie ma związku
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam poniedziałkowo!
Wczoraj udało mi się was nadrobić ale już nie miałam siły odpisać... Spędziliśmy niedzielny dzień romantycznie w "trójkę" wkleję fotki z naszego wypadu w góry. Cytat:
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam towarzystwo - Iza w domu cały tydzień - krtań jej zaczeło brać, ma tak zmieniony głos, już wczoraj mówiła inaczej - ma antybiotyk, źle ale boję sie, ze jak nie dam to będzie się ciągneło dalej, ta chrypa to już 3 tygodnie probowła sie rozwinąć i sie rozwija
![]() jest troche upierdliwa ale jej sie chyba nudzi, kupiłam jej foremki i wałki do ciastoliny bo dużo się nią bawi ale coś czuję, ze jej się to znudzi, no nic uzbroję sie w cierpliwość, bo moje biedactwo i tak jest grzeczne mnie niby ten kaszel przechodzi ale powiem Wam, ze to wszystko to i tak do d... bo wchodzę do pomieszczeni - robi mi sie gorąco, dosłownie czuję jak sie pocę, wychodze na dwor gdzie wiatr wieje i robi mi się momentalnie zimno No tak gratki z okazji nowych tygodni i oby tak dalejLucky to dobrze, ze masz ten problem z głowy, i leż i tzrymaj dwupak Brombi Twoje watpliwości to po prostu instynkt macierzyński sie odzywa - jako dobra i odpowiedzialna mamusia masz rozterki - ale to normalne, jednak powinnaś spac w nocy a nie rozmyślac wiem łatwo się mówi, ale zobaczysz jeszcze wiele nocek zarwieszPaczka został tylko wózek - a widzisz martwiłaś sie Gishh w kwestii ż enikt nie zauważył to troche sie mylisz, każda z nas raczej zauważa że którejś nie ma dłużej ale to umyka w trakcie pisania postów - a tak generalnie to dlaczego do szpiatal? Kareniana mowa dawaj foty nie martwcie sie karminiem - jak nie będziecie miały pokarmu to nie pozwolą maluszkowi głodować - ja tak miałam, sama Ize nosiłąm aby jej dały jeść, no niby naturalne karmienie ale to takie trelelele, przciez dzieci musza zacząć przybierać na wadze zanim wypuszcza nas do domu, ja tam kupie nan na wszelki wypadek wezmę laktator i cały majdan do szpitala - nauczona dośwaidczeniem |
|
|
|
#2209 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie, że wstawiaj!!!!!!!!!!!Cytat:
Ale wydaje mi się, ze waga dziecka nie jest tylko i wyłącznie zależna od witamin. Wydaje mi się też, że lepiej dostarczać dziecku witaminy, bo z kolei ich brak może może mieć gorsze skutki...ale lekarzem nie jestem
|
||
|
|
|
#2210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
generalnie sam fakt dbania o ciąże siebie i dziecko jak pisze Brombusia też ma wpływ |
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, mój już ma nawet kilka takich zdjęć
![]() Pięknie wyglądasz i w ogóle super zdjęcia Cytat:
![]() Biedna ta Twoja Iza, ciągle coś, mam nadzieję, że teraz w końcu się wyleczy. Może powinnaś z nią do immunologa iść ?
|
|
#2212 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie będę naciskać teraz juz jestem spokojna, ze produkcja trwa ![]() Cytat:
magda- biedna Izka i Mamusia! znów Was choróbsko odwiedziło! |
||
|
|
|
#2213 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale pożyjemy, zobaczymy. I to już niedługo ![]() Cytat:
A poród... przyjdzie i minie, niezależnie od długości, bólu, czy komplikacji. Najwyżej będziemy miały 1-2 dni wycięte z życiorysu Także głowa do góry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jedyna "wada" aparatu, to bardzo słaba lampa błyskowa. Ale na standardowe zdjęcia starcza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kachula, gratuluję 37 tygodnia. Malina, Paczka, wam gratuluję 35 tygodnia. Tarasiu, super mamuśka z ciebie ![]() A ja tak między wami, zaczynam dziś 36 tc Mnie dziś w nocy obudziła zgaga, więc zdesperowana sięgnęłam po bułkę tartą i... pomogło ![]() Dziewczyny, mam do was głupie pytanie jeśli chodzi o przytulanki. W I trym nie miałam ochoty, bo było mi cały czas mdło i byłam śpiąca. W II tak zachwalanym też nie miałam ochoty, bo mnie bolało. Za to teraz na końcówce mam ochotę cały czas i nawet brzuchol mi nie przeszkadza . I chciałam się tylko dowiedzieć, czy też tak macie?
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-05 o 10:42 |
||||||
|
|
|
#2214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dwa razy jakieś plamki mokre tez miłam i wierze ze wszystko bedzie ok.Lucky, trzymaj sie jeszcze i nie martw szpitalem. Dobrze może że lekarz gdzies dalej Cię pokieruje. Cytat:
Cytat:
juz teraz wiem, ze jest kolejny "długonogi" w rodzinie tak że oprocz witamin i odżywiania geny też grają ważną sprawę.Cytat:
, zdjecia też extra, wypad musial byc cudowny...
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu wspolczuje choroby coreczki
Tarasia brzuszek miodzio a mamusia Oto nasza mata, chusta do noszenia malucha, pieluszki i spiworek do wozka....
|
#2216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Też gratuluję kolejnych tygodni .Ja zaczęłam właśnie 33. tc. 3. Bułka tarta naprawdę działa na zgagę??? Czy tak instynktownie po nią sięgnęłaś??? Ja do tej pory serwowałam sobie migdały. 4. Z przytulaniem to u mnie było tak, że: w 2-gim trymestrze miałam ochotę, a w 3-cim to już nie bardzo. Brzuch mi ciąży i w ogóle ogólnie mi ciężko, więc nie w głowie mi igraszki.
|
|
#2217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas przytulanki zastapila jakas taka wyjatkowa forma intymnosci...i bardzo mi sie to podoba...jakos nie ciagnie mnie do "konkretnych" przytulanek...
|
|
#2219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam rożek w takie pieski z bańkami, jak ty pieluszki ![]() Cytat:
![]() A z tą bułką tartą, to kiedyś Domi powiedziała, że działa. W nocy zjadłam 2 łyżeczki i pomogło ![]() Nic to. Zmykam do sklepu, a potem czeka mnie jeszcze pieczenie ciasta przed SR.
|
|
#2220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tarasiasliczne zdjęcia Jil Sander gratuluje 33tc gucia6u mnie ochota raz jest a raz zupełnie nie- ale jakkolwiek u mnie kończy sie tylko na ochocie bo zakaz jest od początku...wiec albo sie mecze i sobie marzę jakby to było - albo odwracam sie na boczek i spokojnie usypiam przytulona do podusi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

trzeba uważać!

no chyba, że dokarmiają dzieci w szpitalu jak matka pokarmu nie ma???

,niedawno wróciłam z badania (krew itd) i ide na zakupki
lech premium, hmmm pychota !!!
.Dawno go kupiliscie? Wczesniej mielismy taki wojenny aparat Benq siemens, zżeral baterie i ciezko bylo o ladne zdjecie

i oby tak dalej