|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
No i u mnie smoczek duzo pomaga. SUPER WYNALAZEK! choc staram sie go jak namniej dawac ale mimo wsztsyko. Śluz? No sama niewiem. Najgorsza jest krew. A jak miałam kupki ze sluzem i pokazywałam szpitalu to sie tym nikt specjalnie nie przejal. Powiedzieli ze tak moze byc. Teraz tez czasami mam odkad zaczełam witaminki podawac małejj. Gorzej jakby był ,sleuz krwia podbarwiony... Cytat:
Cytat:
dobrze ja zmierzyli? Bo moja jakies 6 cm do tej pory a to juz 2 m-ce. mała Ale mi sie spac chce aniby pospałam chyba ze to przez ten nocny sexik ![]() Sama sie nad tym zastanawiałam. Juz 9 dni sie spoznia ale ja niby zawsze mialam nieregularne, choc po ciazy miało sie to zmienic, a piersza @ miałam 3 tyg po porodzie... Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-10-05 o 13:15 |
|||
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Dziewczyny Tomuś jest ostatnio nieznosny- w ogole nie chce spac w dzien. Marudzi , placze, nic go nie boli ale po prostu taka maruda z niego. Jak zasnie to na max pol h. W nocy budzi sie co 1,5 h ok 3 razy , a od 5 juz w ogole nie chce spac...Na szczescie teraz Tz mi troche wiecej pomaga i lepiej sie czuje, ale w dzien i tak ciezko mi cos zrobic bo Tż w pracy, a ja robie ob iad na raty
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno bedziesz spokojniejsza jak zrobisz test. niepewnosc jest najgorsza ![]() Wstawiłam w albumie jedno nowe zdjecie Oliwki
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2009-10-05 o 14:13 |
|
|
|
|
#2284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na nocki nie mogę narzekać, no chyba, że coś się Malutkiemu poprzestawia ![]() Cytat:
|
|
|
#2285 |
|
Zadomowienie
|
Miło by się było dowiedziec z jakiego powodu.....
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Laura prwie caly dzien mi przespala.Mama mowi ze takie dni moga sie zdazac i ze wcale to nie musi oznaczac ze cos jest nie tak.
No i ze dziecko jak spi to rosnie ![]() Nigdy mi tyle nie spala ![]() Jak spi zle a jak nie to tez zle Przesuwam dziurki w pasku, ale w spodnie sprzed ciazy nie wchodze ![]() W buty z reszta tez trzeba kupic nowe
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2287 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
![]() A moje dziecie dzisiaj juz w swoim pokoiku spało (wspólnym z Bartusiem). Oczywiscie ja razem z nimi ![]() Musze jeszcze nasłuchiwac, bo Mały czasami dziwne odgłosy wydaje i boje sie czy sie nie dławi itp.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
BAN stały
|
hej wpadam na chwilkę bo Amelka cały dzień marudzi ale już znalazłam sposó - zawinęłam ją w kokonik w kocyk mieciutki. rączki ma przy sobie i troszkę jej ten kocyk zachodzi na główkę. polecam. pomaga, a i czytałam gdzieś że jak dziecko boli brzuszek to też tak dobrze zawinąć. spróbujcie może waszym maleństwom pomoże i staną się mniej marudne.
mnie przeziębienie rozwala konkretnie niestety. staram się do małej mocno nie tulić i nosić tyłem do siebie. pytałam w aptece i jedyne co mi zostaje to lipa, malina cytryna. czyli standardowo. mam nadzieję że szybko przejdzie i nie odbije się na małej. to uciekam i życzę dobrej nocki a i dziękuję za wysłanie książki |
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli tak jakby dziecka nie było ![]() Dzis od 7-12:30 i od 13-14:30, potem 15-16:30 i 0 18 już była po kąpieli i na Brzydulce mleczko piła na półśpiąca, więc tego czuwania strasznie mało dzis miała.Nie dałabym rady przeciągnąc i odwlec kąpiel w czasie, bo pewnie miałaby dziś "dzień dziecka" i brudaskiem poszła spać. A ja zapytuje co ty robisz w tym czasie jak Antoś tak śpi, bo strasznie mało cię na wizażu ![]() Idę się zaraz wygolić bo mam w planie jutro basen z samego,wczesnego rana. ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- A teraz tak liczę te godziny i z przespana nocką tez by wychodzilo ok 22h bossshe
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Kuba był dzisiaj marudny, taki rozpieszczony, tylko na rekach trzeba go nosic. A mi juz rece drętwieją ![]() Chciałam troche pocytowac ale oczy mi sie zamykają i chyba koniec na dzisiaj z Wizażem Dopiero sie pojawiłam a juz znikam ![]() Wybaczcie Planowałam "M jak miłosć" obejrzec ale chyba nie dam rady. Dobranoc.
|
|
#2291 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
a coż to za czopek? na receptę czy można na być, bo u nas noce coraz gorsze... umówilam sie na czwartek do gina... az sie boje. do tego jakis nieznajomy.
|
|
|
#2292 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
Cytat:
,,, małż własnie dzisiaj wybył w delegacje /// i już mi Bartek dał popalić ... cały dzień tak marudził, ze mam dosć ... ręce mi odpadają, kręgosłup też Nawet obiad jadłam o 19 ... na szczęście mama pomogła mi wykąpać Marudę ... standardowo był krzyk po kąpieli ... zjadł i już śpi /a przewaznie o tej godzinie się kąpie/Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że to nic poważnego Cytat:
... a Bartek dzień marudy ;> ... chociaż w nocy pięknie spał od 22 do 5 ... potem śmiechy i gadanie ... i od 6 do 9,30
|
|||||
|
|
|
#2293 |
|
BAN stały
|
hej ja jeszcze wpadam na chwilkę doprowadziłam łazienkę do porzadku po remoncie a Amelka jak padła zawinięta ok 19 to śpi do tej pory. mąz nie miał co robić biedny a został z nią pilnować jak ja w łazience szalałam
muszę brzdąca obudzić i przewinąć i nakarmić i już razem idziemy spać, dobranoc
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu-jutro rano postaram sie go wykonac.
Czuje ze beda mi towarzyszyc niesamowite emocje Właściwie wynik wydaje mi sie byc oczywistym, ale rózne figle płata zycie ![]() Dobranoc
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ale by było Ale Ty byś sobie super poradziła ... jesteś tak obrotna i poukładana, że nawet drugi maluch nie byłby Ci straszny ![]() dobra spadam spac, bo Bartosz usnął o 20 i podejrzewam, ze o 2 będzie już pobudka na jedzonko ![]() A jutro wybieramy sie do pani doktor, bo mały znów ma pleśniawki ... i chyba go boli, bo cały czas sobie go trze
|
|
|
|
|
#2296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Cytat:
, co się da też robię kiedy indziej, już nie mam pomysłów ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A z tym oczkiem długo tak ma? Dziewczyny, a ja jestem załamana . Wczoraj po kąpieli, już po wytarciu, podczas zakładania pieluszki Kubuś zaczął najpierw strasznie płakać, potem tak wrzeszczał, że aż charczał, cały czerwony, łzy jak grochy , myślałam, że mi serce pęknie, wzięłam Go w samej pieluszce na ręce (przykryłam flanelową), próbowałam utulić, ale nic nie pomagało , dopiero cyc Go uspokoił, ale też nie od razu . W rezultacie ubierałam Go po jedzeniu, był zadowolony i uśmiechnięty. Dodam, że skończył jeść o 19.30, o 20.10 była kąpiel, a to wszystko zaczęło się około 20.30. Nie wydaje mi się, żeby mógł aż tak zgłodnieć, tym bardziej, że w dzień je co 3 godziny, ale sama już nie wiem ![]() Nie wiem, co mam robić
|
|
|
#2297 | |
|
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek
Witam z bawarką ![]() Kasiu, jak tam teścik ![]() Co do Twojego pytania, co robię jak Antoś tyle śpi...hmmm. No właśnie, nie wiem ![]() Zawsze się coś znajdzie, a to allegro, a to obiad, a to wyjście po Bartusia i spacerek z dziećmi. Do południa przeważnie się szykuję do wyjścia i gotuję zupkę, a potem jak jest już Bartuś, to też zajęte ![]() Aniu, Jak dzisiaj Bartuniek. Pospał/dał pospać? Skierko, już wszystko w domciu jak było? Zdjątka ze chrztu super, widziałam też na NK Taki kokonik, to dobra rzecz. Pamiętam jak na początku Mały strasznie płakał któregoś razu, nic nie pomagało. Zawinęłam w becik ciasno i nagle cisza i odleciał ![]() Cass, wyspana? Lecę zobaczyć jak tam aukcje ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
A to nie napady kolki? Ma twardy brzuszek? To mi przypomina zachowanie córeczki mojej przyjaciółki, nie raz byłam świadkiem. Zaczynało się po kąpieli, czasami nawet cyc nie pomagał i trwało dłuższy czas. Bujanie, przytulanie na nic. Na chwilkę pomagało włączenie suszarki, ale potem od nowa. Zaczęłaś dawać już SS?
|
|
#2298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hello Matki Polki
![]() Tyle mi wyszło z wczorajszego wizażowania, że zadzwoniła koleżanka i za chwilę przyszła w odwiedziny, późniejj był spacer, a jak chciałam odpisać, to wywaliło mi wizaż i dałam sobie spokój. Już nie pamiętam co chciałam napisać ![]() Skierko ten leżaczek z FP, jak pisała Miramej, mam i stwierdzam - nie jest wart swojej kasy. Cytat:
Jeżeli chodzi o oczko, to mogę coś powiedzieć, mojej koleżanki córa miała zatkany kanalik i tak jej ropiało. Nic nie pomagało, nawet antybiotyk, i tak trzy miesiące. Ja wtedy chodziłam do SR i zapytałam położnej co ma z tym zrobić. Kazała masować kilka razy dziennie taką kuleczkę w kąciku oczka i przeszło po dwóch dniach. Może jak to zatkany kanalik, to spróbuj. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
Unholy widziałam zdjątka Antosia w bujawce, śliczniutki kawaler rośnie ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Skierko śliczne zdjęcia. Amelka jak aniołeczek Svinecko, współczuję kolejnych kłopotów z Marcelkiem i tymi wymiotami. Mam nadzieję, że to nic poważnego
|
|
|
#2299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie ma twardego brzuszka . Przychodzi mi na myśl, że to może zmęczenie (wczoraj nie spał za dobrze w dzień), ale żeby aż tak? Czy to możliwe?U nas nie wraca ten płacz, jest lament po kąpieli, cyc i śpi od 21. ostatnio do 3.30. Jestem przerażona ![]() Cytat:
magi dziękuję za dobre chęci co do Sab Simplexu, kochana jesteś, ale właśnie wczoraj dotarł do mnie od UnholyOne. Już sama nie wiem, może to jakaś "dziwna" kolka? Z miękkim brzuszkiem? Chociaż nie wydaje mi się, ale już zgłupialam totalnie ![]() Psychicznie nie mam siły
|
|
|
#2300 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętam, że Bartuś tak miał czasami. Wróciliśmy skądś, miał inny plan dnia niż zawsze, spał w samochodzie a nie w łóżeczku itp, to wtedy taki był marudny i wrzaskliwy. Jak dziecko nie wyspane, to jeszcze bardziej nie może zasnąć np. wieczorem. Taka jest "zasada" Oj takiej kupy to nie widziałam jeszcze -oślałem się do karku. Cały kołnierzyk pajaca ubrudzony
|
|
#2301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to nieźle Antoś naprodukował
|
|
|
#2302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Laura tez miala ropiejące oczko.Po placzu kolkowym szczegolnie, i raz zdazylo sie po nocy ze az miala zaklejone rzeski i nie mogla otworzy oczka.Polożna poradzila przemywac 2x dziennie zaparzonym świetlikiem.Pomoglo od razu.Wystarczylo 1 przemycie. Cytat:
Zauwazylam u nas ze jak poswiecam sie absolutnie Laurze- rozmawiam z nia, pokazuje grzechotki-tak aktywnie sie bawie gdzie ona musi sie skupiac tylko na mnie to po ok 1,5h zaczyna trzec oczka i zasypia przy zabawie. Cos co tez praktykuje to ciepla herbatka przed spaniem.
||
|
|
|
#2303 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
unholy chrzciny były w tamtym mieszkanku co wynajmowaliśmy przez te 2 m-ce. było ciasno ale jakoś się udało. tutaj remont najpierw się przeciągnął z miesiąca do dwóch a potem jak już 1 chcieliśmy się przenieść bo tamto mieszkanie miało być wynajęte to też był problem i jedną noc przewisieliśmy u męża siostry. ale już ok jako tako doszłam w pokoju do porządku i już tylko na górze coś się dzieje ale to też końcówka. jeszcze tylko ok grudnia ostatnia przeprowadzka do służbowego mieszkania i spokój. Amelka znowu d rana marudna i jeść nie chciała to znowu w kokonik i ululana na rączkach śpi, aż mam wyrzuty sumienia że ona śpi a ja komputer a się nią nie zajmuję...ale widocznie potrzebuje snu chyba...zresztą teraz może i lepiej że śpi to nie ma ze mną takiego kontaktu przy tym przeziębieniu. mi z nosa leci ale ogólne jest dziś trochę leppiej to się na spacer nie wybieram i zdrowieję |
|
|
|
#2304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Plan dnia jest raczej bez zmian, nawet Małż w pracy rozplanował pod Kubę.No nieźle Cytat:
Mój Małż też podejrzewa, że może za dużo wrażeń itp. rzeczy.---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() No właśnie z tym snem w południe czasem jest problem , ja jak Kubuś nie śpi non-stop jestem z Nim, zabawiam Go, gaworzymy, potem widzę, że jest już zmęczony, ale nie może zasnąć ![]() U mnie herbatka odpada - karmię piersią i trzymam się zasady, że do 6. miesiąca życia nic więcej nie podaję.
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Cytat:
Moze to naprawde napad kolki, bo co wiecej moze dziac sie dziecku. Stosujesz jakies leki? A Debridat dawałaś? Może on pomoże.Miło, że pytasz Miałam wczesniej sie położyc ale zagadałam sie z TŻ-tem i położyłam sie o 22. Ale wyspałam się
|
|
|
#2306 |
|
BAN stały
|
Amelka zaczyna zauważać swoje rączki
zapraszam mamusie do oglądnięcia zdjęć w albumie, mogą się powtarzać z tymi co wstawiłam wczesniej |
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() nia mialam czasu ostatnio na wizaz ![]() widze ze coraz wiecej z was pisze ze dzieci marudne sa......i malo spia w dzien-moja mala juz dawno tak ma, ale juz nie marudzi jest bardzo grzeczna a czas jej czuwania to ponad 10godzin!! przyszlo nam juz ubranko do chrztu i oczywiscie byla przymiarka-Weronika wyglada jak dama wczoraj bylam z nia u mojej babci tej co nie moze chodzic i byla w siodmym niebie ze przywiozlam jej prawnuczke ![]() Cytat:
moja mala miala to samo ale juz mam na nia sposob-smoczek w naszym przypadku nr1!! Weronika ma problem z zasnieciem w dzien a jak dam jej smoka i poprzytulam to zasypia -wyciagam smoka i klade na brzuszku i tak pospi chwile-bo moje dziecie malo spi.......za to nocki sie wysypia ze hohoh ![]() Skierka witaj
|
|
#2308 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a zwlaszcza wieczorem tak ma, usnie ok 21 i ok 22 budzi sie zeby jeszcze dojesc i wtedy spi na dluzej albo tak jak dziewczyny mowia, jest taki bo jest spiacy, moj Marcel ostatnio do poludnia jak chce spac to wpada w taka histerie, ze nic nie pomaga, pol godziny sie z nim siluje az usypia Cytat:
|
|
|
#2309 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nie chce zeby tak szybko rosla . Podoba mi sie moj bobasek . Dzisiaj zmierze ja znowu. Juz sie boje![]() Cytat:
Wydaje mi sie ze jakas przyczyna jego zachowania musi byc. Sztuka teraz te przyczyne znalesc . Moze niedojada, moze nie odpowiada mu pozycja spania, lezenia, moze potrzebuje przytulania Juz sama nie wiem. Cytat:
. Moja tez wydaje dziwne odglosy i wyglada jakby sie dlawila albo lykala powietrze. Troche mnie to przeraza![]() Cytat:
Moze tak bylo w przypadku Kuby? Nie dojadl albo chcialo mu sie pic W ogole to sprobuj moze po nastepnej kapieli wyjac go z wody zawinac szczelnie w recznik i nic wiecej nie robic tylko wziasc na raczki i przytulic. A zabiegi porobic dopiero po pol godzinie. Tak jeszcze mysle ze moze Kubus lubi kapanie i krzyczy bo zostaje wyjety z wody . Moze przedluzcie czas kapieli
|
|
#2310 |
|
BAN stały
|
Witaj czekoladko
co do odgłosów dławienia się to Amelka miała kilka razy głównie w nocy coś takiego że wyglądało właśnie jakby się dławiła otwierała buźkę i widać było że aż na wymioty ją ciągało, ale nie pchała rączek do buzi.teraz w dzień potrafi pchać łapki do buzi i jak pójdą za daleko to wiadomo. zdarzyło się kilka razy i ze 2-3 w dzień. stres był duży i do dziś nie wiem co to było. jeszcze jedną rzeczą mnie wystraszyła. wracałam ze spaceru i w drodze powrotnej już nie spała i zaczęła płakać więc większość drogi na rękach. jakk już byłam pod domem to musiałam ją wsadzic do wózka wjechałam wyjmuję zakupy i cisza nagle. ja zaglądam do wózka a ona oczy szeroko otwarte i się nie rusza. to ja dzieciaka szybka z wózka i patrze co jest trochę nią potrząsnęłam i ok. nie wiedziałam czy odycha czy nie wyglądało okropnie. jak się później okazało po obserwacjach to ona tak się zapatrzyła chyba na liście bzu. bo teraz też za oknem drzewo i potrafi bez drgnienia na nie patrzeć. więc to musiało być to. ale takiego stresa miałam że szok... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

, Kubuś marudzi już całe dnie, popłakuje, nie może zasnąć
i przytyla 1kg. Ciekawe ile wazy i mierzy teraz
. Az sie boje sprawdzac, udeczka ma jak "wały jagielonskie"
.

Na nocki nie mogę narzekać, no chyba, że coś się Malutkiemu poprzestawia 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

...
mam nadzieję, że to nic poważnego 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY
Chociaż nie wydaje mi się, ale już zgłupialam totalnie