![]() |
#1381 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() Mnie muł też nie trzyma cały czas, wczoraj odpuścił, ale dziś coś ze zdwojoną siłą zaatakował... Kupiłam sobie Kubusia i powoli popijam - na parę minut pomaga ![]() Kropeczko jak tam nfzgin? Dostałaś jakieś skierowania? Czekamy na wieści... Ja za 15 min. zmykam do drugiej pracy, więc pewnie zajrzę do Was dopiero wieczorkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1383 |
Konto usunięte
|
tak sobie czytam o różnych wózkach i trafiam na wątek o STOKKE-
![]() ![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...pinia.html?v=2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14586695]tak sobie czytam o różnych wózkach i trafiam na wątek o STOKKE-
![]() ![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...pinia.html?v=2[/QUOTE] napisałam piękną, długą wiadomość i mi ją zeżarło.... więc napiszę krótko... nie wierzyć... czerpać z cudzych doświadczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Kropuś ???? hop, hop!!!
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku ![]() Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2009-10-05 o 12:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Konto usunięte
|
dafreen, właśnie po to wkleiłam te opinie, żeby pokazać, że wózek kupujemy dla swoich potrzeb, według swoich wymagań
![]() ![]() Możemy dyskutować, doradzać sobie na wzajem, co być może ułatwi nam zakup wózka. ![]() przyłączam się do wołania: kropka! gdzie jesteś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Konto usunięte
|
A to może napiszmy, co dla nas jest ważne w wózku, bo może o czymś się zapomina?
Dla mnie istotne jest: 1. Duże, pompowane koła, bym mogła wózek prowadzić nie tylko po idealnie równej drodze, ale też po chodnikowych dziurach, lesie, łące itd. 2. W związku z powyższym również - amortyzacja wózka. 3. I w związku z powyższym - skrętne przednie koła z możliwością blokady 4. Możliwość przepięcia gondoli czy spacerówki przodem/tyłem do kierunku jazdy - sama miewam chorobę lokomocyjną i nie trawię jazdy tyłem, niech tak maluch też źle będzie się czuł i co? Muszę mieć opcję przepinania kierunku. 5. Wózek, który będę mogła przerobić na spacerówkę 6. Regulacja wysokości rączki - moje 156cm wzrostu i małża 179cm - musi być regulacja i tyle. 7. Możliwość dobrego złożenia wózka, gdyż matiz wielkim autkiem nie jest ![]() 8. Możliwość rozłożenia spacerówki do pozycji leżącej. 9. Duży kosz zakupowy - jako, że 3 ręki nie posiadam ![]() 10. Dodatkowe duperelki typu torba na bambetle, folia przeciwdeszczowa itp. - ułatwienie, bo nie trzeba szukać dodatkowo. Mniej istotna jest dla mnie waga wózka, bo mam gdzie na dole go zostawić. Aczkolwiek jeśli do powyższych wózek będzie lekki, to tylko na plus, rzecz jasna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14587442]A to może napiszmy, co dla nas jest ważne w wózku, bo może o czymś się zapomina?
Dla mnie istotne jest: 1. Duże, pompowane koła, bym mogła wózek prowadzić nie tylko po idealnie równej drodze, ale też po chodnikowych dziurach, lesie, łące itd. 2. W związku z powyższym również - amortyzacja wózka. 3. I w związku z powyższym - skrętne przednie koła z możliwością blokady 4. Możliwość przepięcia gondoli czy spacerówki przodem/tyłem do kierunku jazdy - sama miewam chorobę lokomocyjną i nie trawię jazdy tyłem, niech tak maluch też źle będzie się czuł i co? Muszę mieć opcję przepinania kierunku. 5. Wózek, który będę mogła przerobić na spacerówkę 6. Regulacja wysokości rączki - moje 156cm wzrostu i małża 179cm - musi być regulacja i tyle. 7. Możliwość dobrego złożenia wózka, gdyż matiz wielkim autkiem nie jest ![]() 8. Możliwość rozłożenia spacerówki do pozycji leżącej. 9. Duży kosz zakupowy - jako, że 3 ręki nie posiadam ![]() 10. Dodatkowe duperelki typu torba na bambetle, folia przeciwdeszczowa itp. - ułatwienie, bo nie trzeba szukać dodatkowo. Mniej istotna jest dla mnie waga wózka, bo mam gdzie na dole go zostawić. Aczkolwiek jeśli do powyższych wózek będzie lekki, to tylko na plus, rzecz jasna ![]() ja bym dopisała jeszcze: 11. stabilność wózka, większe maluchy lubią się przechylać i wyglądać bokami więc lepiej żeby wózek ie przechylał się razem z nimi; 12. jeśli chodzi o skrętne koła przednie to równie wygodna choć mniej popularna jest ruchoma tylna oś wózka i co ważne i skrętne koła przednie i ruchoma platforma powinny mieć opcję blokady, bo czasem szału można dostać jak ten wózek lata na boki a Ty masz tylko jedną rękę wolna, zresztą w trakcie jazdy np. tramwajem, czy autobusem blokada kółek też bardzo się przydaje; 13. ja dla mnie ważna jest tez możliwość wpięcia fotelika samochodowego, a co z tym, idzie dostępność odpowiednich adapterów; 14. łatwość zdejmowania pokrycia wózka w celu wyprania;
#1388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc dziewczyny o tym wozku to sie z wami zgadzam znaczy bardziej z szajajaba bo tez nie zależy mi na wózku który jest lekki mieszkam na parterze a schodków mam tylko 5 a i tak moge zostawic wózek przed schodkami samochód mam duzy ale to nie o to tu teraz ![]() ![]() Enigma ciesze sie ze wszystko jest dobrze co do libido to tz mam zerowe a to tego wyszła moja druga twarz której sie boje ![]() ![]() ![]() ogólnie to wcinam co popadnie bo ciagle mnie ssie az sie boje co sie stanie jak przestanie to działać rano jest najgorzej DAnia Kubus ok alr tylko w małej ilosci bo po nim mie mdli ![]() Mam kobitki pytanie ja miałam antybiotykprzez 10 dni a 23 .10 mam nastepna wizyte u gina jak myslicie czy mam odczekac jeszcze pare tych dni i isc na badania krwi i moczu czy moge isc np jutro i nie bedzie miało to na wyniki wpływu !! Pozdrawiam wszystkie serdecznie ![]()
![]() |
#1389 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14587442]A to może napiszmy, co dla nas jest ważne w wózku, bo może o czymś się zapomina?
Dla mnie istotne jest: 1. Duże, pompowane koła, bym mogła wózek prowadzić nie tylko po idealnie równej drodze, ale też po chodnikowych dziurach, lesie, łące itd. 2. W związku z powyższym również - amortyzacja wózka. 3. I w związku z powyższym - skrętne przednie koła z możliwością blokady 4. Możliwość przepięcia gondoli czy spacerówki przodem/tyłem do kierunku jazdy - sama miewam chorobę lokomocyjną i nie trawię jazdy tyłem, niech tak maluch też źle będzie się czuł i co? Muszę mieć opcję przepinania kierunku. 5. Wózek, który będę mogła przerobić na spacerówkę 6. Regulacja wysokości rączki - moje 156cm wzrostu i małża 179cm - musi być regulacja i tyle. 7. Możliwość dobrego złożenia wózka, gdyż matiz wielkim autkiem nie jest ![]() 8. Możliwość rozłożenia spacerówki do pozycji leżącej. 9. Duży kosz zakupowy - jako, że 3 ręki nie posiadam ![]() 10. Dodatkowe duperelki typu torba na bambetle, folia przeciwdeszczowa itp. - ułatwienie, bo nie trzeba szukać dodatkowo. Mniej istotna jest dla mnie waga wózka, bo mam gdzie na dole go zostawić. Aczkolwiek jeśli do powyższych wózek będzie lekki, to tylko na plus, rzecz jasna ![]() ja mam takie same wymaganie plus te poniższe, które dafreen wypisała, ![]() szajajaba, matiz to malutkie autko i zastanawiam się, czy znajdziesz taki wózek z pompowanymi kołami, który Ci się do bagażnika z rozpędu zmieści.... ![]() ![]() Tyle że dla mnie to wcale nie było wygodne rozwiązanie. ![]() Jak Maksiu się urodził to mieliśmy 3-drzwiowego hatchbacka, ![]() Bo wypięcie fotelika pasów, wytarganie go z tylnego siedzenia... a potem znów wpychanie go tam na te tylne siedzenie i przypinanie pasami- dla mnie zbyt czaso - i siłochłonne. Prościej gondolę było zabrać. ![]() Potem szybko przesiedliśmy się do kombika i jest oki. ![]() Teraz TZ-owi o vanie marudze, ale on powiedział, że nie będzie co roku auta zmianiał. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Konto usunięte
|
No to na razie mamy takie wymagania wózkowe:
1. Duże, pompowane koła, bym mogła wózek prowadzić nie tylko po idealnie równej drodze, ale też po chodnikowych dziurach, lesie, łące itd. 2. W związku z powyższym również - amortyzacja wózka. 3. I w związku z powyższym - skrętne przednie koła z możliwością blokady 4. Możliwość przepięcia gondoli czy spacerówki przodem/tyłem do kierunku jazdy - sama miewam chorobę lokomocyjną i nie trawię jazdy tyłem, niech tak maluch też źle będzie się czuł i co? Muszę mieć opcję przepinania kierunku. 5. Wózek, który będę mogła przerobić na spacerówkę 6. Regulacja wysokości rączki - moje 156cm wzrostu i małża 179cm - musi być regulacja i tyle. 7. Możliwość dobrego złożenia wózka, gdyż matiz wielkim autkiem nie jest ![]() 8. Możliwość rozłożenia spacerówki do pozycji leżącej. 9. Duży kosz zakupowy - jako, że 3 ręki nie posiadam ![]() 10. Dodatkowe duperelki typu torba na bambetle, folia przeciwdeszczowa itp. - ułatwienie, bo nie trzeba szukać dodatkowo. 11. stabilność wózka, większe maluchy lubią się przechylać i wyglądać bokami więc lepiej żeby wózek ie przechylał się razem z nimi; 12. jeśli chodzi o skrętne koła przednie to równie wygodna choć mniej popularna jest ruchoma tylna oś wózka i co ważne i skrętne koła przednie i ruchoma platforma powinny mieć opcję blokady, bo czasem szału można dostać jak ten wózek lata na boki a Ty masz tylko jedną rękę wolna, zresztą w trakcie jazdy np. tramwajem, czy autobusem blokada kółek też bardzo się przydaje; 13. ja dla mnie ważna jest tez możliwość wpięcia fotelika samochodowego, a co z tym, idzie dostępność odpowiednich adapterów; 14. łatwość zdejmowania pokrycia wózka w celu wyprania; _________________________ ____________________ Edziu, trzeba dobrze poszukać ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Konto usunięte
|
fajny też jest ten MIKADO, w różnych wariantach.
![]() http://www.allegro.pl/item762966918_...isy_od_ss.html |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 |
Zadomowienie
|
Kropko, jestes, wrocilas??
Dziewczyny jestescie genialne z tymi wozkami. Ja mam o tym zero pojecia ale zaczyna mi switac pomalu. Mieszkamy w domku wiec schody odpadaja, ale przy lesie i na spacery wiem, ze bede wybierac sie w tamta strone po drodze zwirowej, albo piaskowej. Musze popatrzec w sklepie jak stokke stoi z amortyzacja ![]() Ale jestem otwarta na inne typy ale poki co jest to dla mnie jakis kosmos. Dzisiaj czuje sie grubo i ciezko. Daf, pisalas, ze dzisiaj wskoczylas w rurki i chyba schudlas, podobnie jak Yolanda. ja chyba przytylam chociaz jem jak wrobelek ![]() Siedze z rozpietym guzikiem w spodniach i mysle o golabkach, ktore wczoraj zrobilam na dzisiejszy obiad ![]()
#1393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja myślę o zupie pomidorowej, któr ą wczoraj zrobiłam i normalnie zapluję się chyba przed tym monitorem... ![]()
![]() |
#1394 |
Konto usunięte
|
Dajcie mi gołąbkaaaaaaaaaaaaaaaa
![]() A może tak pochłonę grzybki marynowane z lodóweczki? Albo zrobię sobie bułę z serem i masłem czosnkowym? W nocy mi się śnił żółty ser ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Boje sie, ze mi wlasnie pojdzie w uda i doopsko, gora ani drgnie ![]() Smacznej pomidorowki to mija ulubiona ostatnio. za to z ogorkami wszelakimi mam wojne ![]() Jeszcze 1 h i do domu ![]()
![]() |
#1396 |
Konto usunięte
|
nie mówcie o takich pysznościach, bo mi ślina cieknie.
![]() gołąbki, pomidorowa, i nawet ogórki- zjadłabym wszystko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14588457]Dajcie mi gołąbkaaaaaaaaaaaaaaaa
![]() A może tak pochłonę grzybki marynowane z lodóweczki? Albo zrobię sobie bułę z serem i masłem czosnkowym? W nocy mi się śnił żółty ser ![]() ![]() Na golabka zapraszam ![]() ![]() Grzybek by wszedl taki marynowany oj tak, ale w lodowce niet a w sklepach tutaj nie maja ![]() Ser Twoj mnie rozwalil ![]()
#1398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja jednak troszkę mniejsza bo 170 cm ![]() ![]() a ja jeszcze 2,5 h w pracy ![]()
![]() |
#1399 |
Zadomowienie
|
Witam mamuski
![]() Podczytuje regularnie ale jakoś tak nie włączam sie do dyskusji, bo temat wozków i ubranek jest mi narazie obcy ![]() ![]() Ale wasze uwagi są bardzo cenne i napewno przydadza sie na przyszlość ![]() Co do objawów to mi głownie dokuczaja piersi. Bolą i szczególnie wieczorem daja sie we znaki. No i pora rozejrzeć się za wiekszym biustonoszem ![]() Sesnacji żołądkowych jak narazie brak, tylko czasami troche mnie muli. Senność - brak ![]() Zachcianki - brak ![]() Emocje - jakos trzymam na wodzy ![]() Jeszcze co mi dokucza - pryszcze (juz nie wiem co mam robić) i zimno na przemian z gorącem i dreszczami ![]() Pozdrawiam poniedziałkowo ![]() Edytowane przez velluto Czas edycji: 2009-10-05 o 13:56 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Gin na NFZ ja tak chodzę i już moją internistkę wypytałam i daje wszystkie niezbędne skierowania na badania, także nie generalizujmy, może Twój lekarz też okaże się spoko - mimo NFZ ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do wieku płody ojej to ja chyba nie umiem matematyki ![]() ![]() ale zresztą obliczałam na kalkulatorze ciążowym i wychodzi, że jestem w 7 tc ![]() ![]() Co do Twoich snów wiesz, że w snach bywa na opak ![]() Cytat:
![]() Ja jestem tak poirytowana wszystkim i wszystkimi, że tylko powstrzymuję się na każdym kroku, żeby komuś nie odpyskować ![]() A teściowie wkurzają mnie ale to akurat od ponad roku jest normą ![]() Też mnie muli od rana - w ogóle od wczoraj kręci mi się w głowie, dziś myślałam, że zwrócę śniadanie ![]() Szajajaba mam podobne oczekiwania od wózka jak Ty, ale już i tak z mężem wybraliśmy swój typ, który nie zapowiada się na zmianę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mi temat wózka obcy nie jest od dawna, bo od dawna miałam pod tym względem fioła ![]() ![]() Poza tym w ogóle się dzisiaj nie wyspałam - w pracy chodziłam jak zombi! Dlatego chwilkę poszperam na all i idę lulu ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-10-05 o 14:55 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamcie...
dawno nie zagladałam, nie pisałam ale powoli się załamuję...pracodawca zrobił mnie w h.... Dał do podpisania umowę na 3 m-ce ale był bląd w druku, poszło do przedrukowania...za kilka dni byłam u gina, dostałam świstek dla szefa, ze zaciążyłam bo warunki pracy nieciekawe i musiałam dać zaświadczenie od razu...no więc dałam i przy okazji podpisałam umowę ale na 1 miesiąc...kierownik tłumaczył sie tym i oznajmił mi to bez mrugnięcia okiem, ze blokuję etat i że specjalnie poszłam do pracy w ciąży, zeby wymusić pieniądze...jestem teraz na L4 i do dnia porodu pieniądze dostanę ale co potem...jak we trójkę wyżyjemy z jednej pensji??? ![]()
#1403 |
Konto usunięte
|
Potem jeszcze dostaniesz macierzyński zasiłek z ZUSu. A potem coś się znajdzie. A jak na 1 pensji będziecie, to warto zgłosić się do mopsu - to nie wstyd, tylko konieczność życiowa czasem. Spokojnie, ułoży się - zawsze jakoś się układa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14591258]Potem jeszcze dostaniesz macierzyński zasiłek z ZUSu. A potem coś się znajdzie. A jak na 1 pensji będziecie, to warto zgłosić się do mopsu - to nie wstyd, tylko konieczność życiowa czasem. Spokojnie, ułoży się - zawsze jakoś się układa
![]() sorry za wyrażenie ale gucio dostanę nie macierzyński...macierzyńs ki ponoć mi się nie należy bo nie mam umowy przedłużonej do dnia porodu ale dzięki za pocieszenie
#1405 | |
Rozeznanie
|
Witajcie Mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14588037]No to na razie mamy takie wymagania wózkowe:
1. Duże, pompowane koła, bym mogła wózek prowadzić nie tylko po idealnie równej drodze, ale też po chodnikowych dziurach, lesie, łące itd. 2. W związku z powyższym również - amortyzacja wózka. 3. I w związku z powyższym - skrętne przednie koła z możliwością blokady 4. Możliwość przepięcia gondoli czy spacerówki przodem/tyłem do kierunku jazdy - sama miewam chorobę lokomocyjną i nie trawię jazdy tyłem, niech tak maluch też źle będzie się czuł i co? Muszę mieć opcję przepinania kierunku. 5. Wózek, który będę mogła przerobić na spacerówkę 6. Regulacja wysokości rączki - moje 156cm wzrostu i małża 179cm - musi być regulacja i tyle. 7. Możliwość dobrego złożenia wózka, gdyż matiz wielkim autkiem nie jest ![]() 8. Możliwość rozłożenia spacerówki do pozycji leżącej. 9. Duży kosz zakupowy - jako, że 3 ręki nie posiadam ![]() 10. Dodatkowe duperelki typu torba na bambetle, folia przeciwdeszczowa itp. - ułatwienie, bo nie trzeba szukać dodatkowo. 11. stabilność wózka, większe maluchy lubią się przechylać i wyglądać bokami więc lepiej żeby wózek ie przechylał się razem z nimi; 12. jeśli chodzi o skrętne koła przednie to równie wygodna choć mniej popularna jest ruchoma tylna oś wózka i co ważne i skrętne koła przednie i ruchoma platforma powinny mieć opcję blokady, bo czasem szału można dostać jak ten wózek lata na boki a Ty masz tylko jedną rękę wolna, zresztą w trakcie jazdy np. tramwajem, czy autobusem blokada kółek też bardzo się przydaje; 13. ja dla mnie ważna jest tez możliwość wpięcia fotelika samochodowego, a co z tym, idzie dostępność odpowiednich adapterów; 14. łatwość zdejmowania pokrycia wózka w celu wyprania; _________________________ ____________________ Edziu, trzeba dobrze poszukać ![]() ![]()
taki tez by Ci chyba pasował ![]() tylko ta cena :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Konto usunięte
|
Stokrotko, też na mutsiaka patrzyłam, no ale bexa 1500zł, mutsy 8 stów więcej :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14591546]Stokrotko, też na mutsiaka patrzyłam, no ale bexa 1500zł, mutsy 8 stów więcej :/[/QUOTE]
Szajajaba a coś takiego http://www.allegro.pl/item757101087_...sc_gratis.html mi się bardzo podoba......tylko za co ja go kupię? chyba puszki i butelki zacznę zbierać ![]()
#1409 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja z objawów ciążowych mam jedynie ból piersi i brzucha jak przed @. Co do biustonosza, to już zaopatrzyłam się w odpowiedni model ciążowy Triumpha z serii Mamabel - jest to biustonosz "rosnący" ![]() ![]() Pomimo, że mam duży biust (mam nadzieję, ze mi nie urośnie jeszcze zbyt wiele, raczej nie byłoby to w moim przypadku wskazane ![]() Cytat:
![]() Przyszła mama nie powinna mieć takich zmartwień. Nie znam się na kodeksie pracy, kwestiach prawnych związanych ze zwolnieniami itp, ale zdaje się, że nasza kropeczka jest dość oblatana w tym temacie - może podsunie Ci jakieś rozwiązanie. Póki co, spróbuj się nie stresować zbyt mocno ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.