|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
i po co mi to wszystko?
Witam...
Drogie Wizażanki kolejny raz zwracam się do Was z prośbą tylko teraz nie bardzo wiem czego oczekuję w odpowiedzi. Mam problem. A konkretnie kilka problemów. Najgorsze jest to, że zdaje sobie sprawę, że ludzie mają poważniejsze problemy w życiu, ale nie potrafię sobie poradzić sama dlatego piszę do Was licząc na Was i Waszą moc ![]() A więc moje problemy zaczęły się 2 miesiące temu. W takim telegraficznym skrócie: był pewien "pan", który usilnie próbowała zaingerować w moje życie i udało mu się na tyle, że chyba byliśmy parą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
stary jednooki dachowiec
|
Dot.: i po co mi to wszystko?
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o całą resztę: 1. Chłopakiem bym się więcej nie przejmowała, skoro jego uczuć wystarczyło tylko na dwa tygodnie rozłąki, a teraz nie czyni szczególnych wysiłków, żeby ewentualnie Cię odzyskać. Jednak tylko Ty znasz całą sytuację, to Twoje życie i sama musisz podjąć decyzję - jeśli bardzo chcesz spróbować raz jeszcze i teraz non stop o tym myślisz, zaryzykuj ze świadomością konsekwencji. Może się uda, może nie. I tak najgorszym możliwym wyjściem jest bierne czekanie i zamartwianie się wszystkim. 2. Prawo jazdy - całkiem sporo osób oblewa za pierwszym podejściem. Umów się na kolejny termin egzaminu (jeśli dotąd tego nie zrobiłaś), zastanów się, czy chcesz dokupić sobie jakieś jazdy, coś doszlifować przed kolejnym podejściem, a jeżeli nie zaliczyłaś teorii, kup sobie książeczkę/płytkę z testami i rozwiązuj do skutku. Na pewno Ci się uda, uwierz w siebie. 3. Z rodzicami porozmawiaj szczerze. Powiedz im, jak się czujesz, że na razie jesteś w nie najlepszej formie psychicznej i potrzebujesz ich wsparcia, żeby sobie wszystko poukładać. Nie przejmuj się absurdalnymi przepowiedniami staropanieństwa, masz dopiero 18-19 lat, naprawdę jeszcze przez długi czas nie masz się o co martwić. ![]() 4. Jeśli chodzi o maturę - wiesz już, co chcesz zdawać? Wybrałaś kierunek studiów? (Jeśli nie, zastanów się nad tym teraz.) Zastanów się nad korepetycjami z tych przedmiotów - jeśli uważasz, że ich potrzebujesz, poprzeglądaj ogłoszenia, popytaj wśród znajomych i znajdź korepetytora. Ucz się na bieżąco i rób powtórki wstecz. To naprawdę możliwe, ja dopiero w trzeciej klasie zdecydowałam się na zdawanie na maturze historii i WOSu i udało mi się nadrobić w ciągu 8 miesięcy luki między podstawą a rozszerzeniem i bardzo dobrze zdać je na maturze. ![]() ![]() 5. O pójściu na iks-lecie ciotki bez partnera się nie wypowiadam, bo wg mnie to żaden problem. Twój związek lub jego brak to tylko i wyłącznie Twoje sprawy i nic rodzinie do tego. Sama widzisz, że nie wygląda to tak tragicznie. Zbierz tylko siły i zacznij działać, zamiast się bezsensownie zamartwiać... Trzymam kciuki.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie żałuj chłopaka, ktory nie jest wart by o nim myslec, nawet jesli kiedys bylo z nim fajnie. Nie nadaje sie na partnera, bo nie przeszedl testu odległosci. Kij z nim.
I chodzenie samej na imprezy rodzinne nie jest wcale obraźliwe. Lepiej byc samą niż z byle kim. Ja zdawalam kilka razy prawko. Nie mam do dzis, co nie przeszkadza mi prowadzic wlasna firmę. Mam kierowce.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
To Twoje zycie a nie Twojej rodziny. Nie pozwol aby ktokolwiek wywieral na Tobie presje sugerujac: dziewczyno Ty juz powinnas miec chlopaka. Lepiej poczekac na kogos, kto bedzie Ciebie wart, niz biegac za tamtym, na ktorym sie zawiodlas i ktoremu na Tobie nie zalezy. Kopnij go w **** i zyj dalej. nie rozumiem dlaczego przyjaciolka kaze Ci sie przed nim plaszczyc, bo chyba nie dla Twojego dobra. Jakie on by mial o Tobie zdanie gdybys zabiegala o niego po tym jak Cie zostawil dla innej? To by sie nie udalo bo nie szanowalby sie, zwlaszcza ze sama bys sie wtedy pewnie nie szanowala. Glowa do gory bedzie dobrze. Ja ide sama na wesele bo poklocilam sie z moim chlopakiem, chociaz on chetnie by ze mna poszedl. Ale nie bede marnowac szansy na pokazanie mu, ze potrafie sobie radzic bez niego i ze zle traktowanie mnie nie ujdzie mu plazem tylko dlatego, ze ktos bedzie sie zastanawial dlaczego ona przyszla sama? To moje zycie i ja nim steruje
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Jezeli chodzi o prawo jazdy to ja zdalam za 2 razem. Za 1 myslalam: nie umiem jezdzic i na pewno nie zdam, zrobilam mnostwo bledow. Za 2 razem pomyslalam, chcialabym wreszcie zdac i zrobie wszystko aby mi sie udalo, jesli sie nie uda to trudno. I zdalam. Bylam maksymalnie skupiona na jezdzie i oczy mialam wkolo glowy. Kazdy byl zdziwiony zwlaszcza moj instruktor bo nie jezdzilam wcale rewelacyjnie ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Championa nie myśl w ten sposób o sobie. Jesteś młoda - całe życie przed Tobą! Wiem, że jest Ci ciężko i głównym powodem jest ten chłopak, bo gdyby był z Tobą te wszystkie problemy nie przerastałyby Cię. Mimo tego, że masz piękne wspomnienia wspólnie spędzonych chwil, on nie jest wart tego, żebyś płakała przez niego. Na Twojej drodze pojawi się jeszcze nie jeden chłopak, który się Tobą zainteresuje i z innym może być jeszcze lepiej niż z tamtym. Najlepiej wybierz się gdzieś z koleżankami, na jakąś dyskotekę czy do baru. Na pewno ktoś się Tobą zainteresuje - co podniesie poczucie Twojej wartości
![]() ![]() W żadnym wypadku nie siedź smętnie w domu i nie słuchaj przygnębiających piosenek. Jeśli macie być ze sobą to będziecie - co komu przeznaczone na drodze rozkraczone ![]() Egzamin na prawko - mało kto zdaje za pierwszym razem ![]() ![]() ![]() Impreza u ciotki - co z tego, że będziesz sama... nie masz 30 lat, tylko jeszcze naście ![]() Rodzina marudzi, że jesteś sama - lepiej być samą niż z byle kim, kto Cię unieszczęśliwił. Starą panną na pewno nie zostaniesz. O to możesz się zacząć martwić za kilkanaście lat ![]() Matura - ja niestety mam już ją dawno za sobą ![]() ![]() ![]() Milenko - piękny tekst masz na dole w swoim podpisie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Czasem trzeba po prostu pozamykać pewne drzwi za sobą, wyrzucić klucze i iść dalej... ten facet nie zasługuje na Twoje łzy... zrozum to w końcu. Zobacz, wyjechałas TYLKO na 2 tygodnie/ To bardzo krótki czas, a on i tak znalazł sobie inną. czy ty byś sie tak zachowała w stosunku do osoby, na której Ci zależy? Z pewnościa NIE. Wiec sama widzisz, on nie traktował Cie poważnie. Nie zasługuje na Ciebie. Postaraj sie teraz skupić na tym, by zdać to prawko(nie przejmuj sie, ja tez zdawałam kilka razy, ale w końcu zdałam
![]() ![]()
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2009-09-17 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Czasem tak jest, że dużo problemów naraz się pojawia i człowiek ma dość. Mój sposób, to skupiać się na jednym, tzn. teraz myśl o prawku. Do matury sporo czasu, na faceta nic nie poradzisz, rodzinkę olej, bo czepiają się bez sensu (że jesteś sama
![]() Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2009-09-18 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Olać gada. To po pierwsze. Nie ma sensu rozpamiętywać tego, co było. Było chwilami fajnie, ale facet okazał się średnio fajny więc zapomnij o nim. Da się. Trzeba tylko chcieć.
Z tego co napisałaś, można wysnuć wniosek, że naprawdę za dużo myślisz, niedość, że o tym typku to jeszcze o innych tam jakiś sprawach. Jesteś rozkojarzona. rodzice to widzą i się czepiają. Trochę się nie dziwie. Niebawem matura, a Ty zamartwiasz się niewiadomo czym. Skup się na nauce, wyjdzie Ci to na dobre ![]() ![]()
![]() |
#10 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ** jeśli chodzi o rodziców to oni akurat znają przebieg historii, bo tamtego chłopaka znali i musieli się dowiedzieć dlaczego już się nie spotykamy. Dla nich to też nie jest komfortowa sytuacja tym bardziej, że uważali nas za świetną parę. Oni go strasznie lubili i mimo, że potraktował mnie jak mnie potraktował moja mama ciągle wierzy, że wróci przeprosi i będzie super. Tłumaczyłam, że nie wróci, bo należy do ludzi strasznie honorowych i zawziętych. Mama uważa, że to wszystko to pewnie moja wina (to że mnie zostawił też, bo przecież z niczego by tego nie zrobił) Najlepsze zdanie ma tato na ten temat: "Ma chłopak problem" ![]() *** Matura ![]() **** I tutaj trafiłaś w sedno. Ja nie wierzę w siebie i nie wiem dlaczego. Cytat:
Ja teraz żyję nadzieją, że mi się uda, ale zobaczymy jak to będzie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;14303583]Czasem tak jest, że dużo problemów naraz się pojawia i człowiek ma dość. [/QUOTE] Może to i lepiej, bo jak jesteśmy szczęśliwi to możemy cieszyć się szczęsciem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za odpowiedzi ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Chciałabym się pochwalić, że jeden problem mam z głowy bo prawo jazdy zdałam ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Gratuluję prawka, reszta też się prędzej czy później ułoży. Nawet się nie obejrzysz, a na Twojej drodze stanie wspaniały chłopak, wiesz ile na studiach jest fajnych ludzi!?
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wykształcenie na pewno w tej chwili jest ważniejsze niż miłostki. Dlatego przede wszystkim matura, studia a chłopak przyplącze się przy okazji.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!!! Ratunku!! Przepraszam, że znowu Wam zawracam głowe, ale znowu złapałam jakiegoś doła. Do matury staram się przygotowywać, ale inne problemy mnie nie opuszczają. Mam kolegę (przynajmniej ja go tak traktuje). Jak jesteśmy sami to potrafimy rozmawiać o wszystkim. A możnaby powiedzieć, że potrafiliśmy. Pisał mi ciągle o tym jak dobrze się dogadujemy, jaką to jestem wspaniałą dziewczyną i cudowną przyjaciółką. Ja nie uważam, żebyśmy byli przyjaciółmi. Znajomi twierdzą, że jesteśmy świetną parą, ale obiecaliśmy sobie, że na jaki kolwiek związek jest za wcześnie zarówno dla mnie jak i dla niego. Czasami mam wrażenie jakby chciał cofnąć to, co obiecał mi wcześniej, a czasmi jakby chciał ze mną zupełnie urwać kontakt. Nie wiem, co mam myśleć na temat tego chłopaka.
Może napisałam coś niejaśnie albo niezrozumiale, ale nie mam w tym momencie do tego głowy. Jeśli macie jakąś swoją teorię na temat "tej przyjazni" to z góry dziękuję za odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale jedno jest pewne - o GADZIE widzę, że zapomniałaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do GADA to wiesz, że nawet się nie spostrzegłam, że nie napisałam o nim ani słowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Twoj problem to brak dystansu do znajomosci z osobami innej płci. Czy kazdy znajomy musi byc od razu twoją miloscią i musisz z nim randkować?
Nie mozesz po prostu miec kolegi, przyjaciela, znajomego płci meskiej?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja uważam, że wystarczy uporządkować cały ten bałagan zwany naszym życiem, ułożyć sobie hierarchię wartości co jest ważne co mniej, co może chwilę poczekać.
Postaraj się spojrzeć na siebie i swoje problemy z dystansem, a myślę, że rozwiązanie samo się znajdzie
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak wiem- mam mature i to jest mój priorytet. Edytowane przez championa Czas edycji: 2009-10-05 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do rodziców to przecież ledwo co mature zdajesz, jeszcze całe życie przed Tobą więc nie powinni z góry mówić że zostaniesz starą panną ![]() Prawo jazdy ma czas, narazie lepiej zacznij przygotowywać się do matury... zrób sobie jakąś przerwe, wykup sobie potem jakieś godziny, najlepiej przed samym egzaminem i poprostu zdaj! ![]() Nie mów też że do niczego się nie nadajesz bo wcale tak nie jest, postaw sobie cele w życiu.... jakieś nowe marzenia, jakieś pasje.... zastanów się nad swoim życiem, nad tym co byś chciała w życiu robić, kim być i czego oczekujesz od samej siebie przede wszystkim.... ![]() zaciśnij zęby i...walcz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak to jakoś nadal mam wrażenie, że do niczego się nie nadaję. I można mi to wybijać z głowy i nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To weź się w koncu za siebie dziewczyno zamiast bezproduktywnie użalać się nad sobą. Zazwyczaj w podobnej sytuacji jak człowiek nie ma nic do roboty, to sobie problemy wymyśla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Zazwyczaj tak jest że jak się wali to wszystko.... ale się niepoddawaj... a ten Twój chłopak widocznie jest idiotą i tyle choć rozumiem że cięzko zapomnieć....też to przerabiałam.... ale.... najlepszym lekarswem na złamane serducho jest nowa 'znajomość' "
![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do rodziców to mam nadzieję, że będzie dobrze. Chwilowo przestali mieć do mnie pretensje. Zobaczymy co będzie dalej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
to sie nie określaj, powiedz ze nadal dla ciebie jest tylko kolega i niech niczego wiecej nie oczekuje.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Po ponad 2 miesiącach znowu pisze na forum. Nie zaglądałam tutaj ze względu na brak czasu. W moim życiu jak zwykle wiele się dzieje. Z Kacprem nie mam żadnego kontaktu, ale problem w tym, że nadal zdarza mi się o nim myśleć. Mam wspaniałego chłopaka, z którym chce się spotykać. Problem w tym, że mam głupie wrażenie, że jestem nie fair wobec niego. Dopiero teraz zauważyłam do czego zdolny jest facet, któremu zależy na dziewczynie. Kacper był dobry w gadce a nie w działaniu. Jestem szczęśliwa a do tego strasznie głupia, bo on wiele dla mnie robi, stara się, jest strasznie sympatyczny i bardzo dobrze czuje się w jego towarzystwie, a ja mam wątpliwości, bo brak mi jakiegoś idiotycznego uniesienia i motyli...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.