|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
ja na swój brzuch nie mogę patrzeć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
7-8 pobudka i jakieś małe mleczko między 9-10 idzie na krótką drzemkę po niej deserek i ewentualni 30-60ml mleczka lub wody koło 11.30-13.30 druga drzemka (od1,5 do 3h) potem obiadek koło 14-14.30 + woda lub mleczko potem jedna lub dwie drzemki po ok 40min (wszystko zależy od tego jak długo śpi wcześniej) i w przerwach jakieś mleczko ogólnie po obiadku raczej lekko już go karmię o 19.30 kolacja kaszka i spać śpi do 7-8 ale potrafi jeść nawet co 2h przez sen, jak nie dam to się budzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale w sumie to nie narzekam, bo poza nielicznymi przypadkami, jak np dziś, Nisia przesypia ładnie całe noce od 19 do 6 rano ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zakorzenienie
|
Magducha, oj wspólczuję, oby takie noce się nie powtarzały
![]() ![]() ![]() Iwcia dens, oby kręgosłup przestał boleć ![]() Kuroikaze, a wiesz że nawet sobie Ciebie przypominam ![]() Carolajna, a ile te cudowne tablety kosztują? Ewelain, sympatyczna rodzinka z Was a torcik cudny ![]() Illbana, TŻ już spał więc nie miałam się na kogo rzucać ![]() Małgosia, no właśnie, nie bolą Cię cycki od odciągania? Bo ja używałam laktatora sporadycznie ale potem zawsze miałam takie obolałe... |
![]() ![]() |
![]() |
#305 |
Wtajemniczenie
|
Magducha super! mam nadzieje ze ktos skorzysta..
Ja juz to zrobilam...najwiecej smiechu bylo jak zaczelam Aleksa dzwieki nasladowac troche byl zdziwiony a potem aczal coraz to nowsze dzwieki wydobywac... Fionka no to faktycznie zdolni jestescie ![]() tak powinno byc...chcemy dzidziusia...to robimy...bzyk bzyk i dzidzius jest ![]() Vila masz duze piersi i pewnie pod ich ciezarem skora sie rozciagnela, najgorsze ze teraz podczas karmienia nie mozna ich kremami ujedrniac...miejmy nadzieje, ze pozniej wroca do formy... od dwoch dni probuje zalozyc album i nie mam kiedy skonczyc... A z Poiglot to co sie dzieje, nie ma jej i nie ma... moze to przez te problemy z mieszkaniem...
#306 |
Zadomowienie
|
Małgosiu - ja dopiero doczytałam, ale Ty kochana to masz naprawde nieciekawe noce, ja po jeden takiej dziś wyimiękłam, więc naprawdę współczuje
![]() ![]()
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
moj śpi ok 20 dostaje 180ml mleka z kaszka.Nie raz mu podam ok 23 60 ml mleka.Budzi sie ok 5-6 120ml mleka.Później już co 4h.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tabletki kosztują ok 40-50 zł i są w nich jakieś fitocośtam, i po nich co prawda cycochy nie rosną ale wypełniają się i stają się jędrniejsze, to działa podobnie jak piguły anty np yasminnel czy jak to tam się pisze
Ale trzeba brać min 3 mies i później przypominać jedną tabletką dziennie. Jest chyba wątek o tym na wizażu
#309 | |
Zadomowienie
|
Gosik - pytanie o melisę było co prawda do kogoś innego, ale ja odpowiem - meliske możesz pić, a nawet jest to wskazane, jeśli karmi się piersią, bo podobno melisa wzmaga laktację
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
Heja, już wybrałam sobie hula hop, pokażę Małżowi i zamówimy.
![]() http://allegro.pl/item762099668_hula...e_prezent.html Moim zdaniem te są najlepsze z oferowanych. Ot, co. ![]() Wiecie co, co do drzemek etc., to ja nie mam zielonego pojęcia. xD Wstyd się przyznać, ale nie wnikam w to i nie zwracam żadnej uwagi. ![]() teraz położyłam go do łózeczka, zaczepiłam do szczebelków łózeczka na gumce grzechotki (takie kupne cos) i bawi sie zadowolony. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no faktycznie przez pol h to nie wiadomo co zrobic...ja ci podpowiem...wejsc na wizaz... ![]() a tak powaznie to rzeczywiscie twoja Nisia nieduzo spi... pamietam jak Esti pisala ile spia jej corki...tak to mozna zyc ![]()
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
Mell, pewnie i dlatego... ech, nie cieszyłam się wcale, ze mi cyce urosły i nie cieszę się. ;/
Dziewczyny można pić zieloną albo czerwoną herbatę podczas karmienia? Jeśli tak to ile? Madziu, ja wzięłam małego na kolana i też się cieszył z tych mych minek i dźwięków. ![]() ![]() Oj, już narzeka, zaraz po niego lecę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 | |
szyciowa specjalistka :)
|
Cytat:
długie drzemki = długie przerwy krótkie drzemki = krótkie przerwy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Wtajemniczenie
|
Vila mowisz ze zdarza sie ze synek nie spi przez caly dzien? daje rade tak wytrzymac i nie marudzi wtedy?
#315 |
Zadomowienie
|
MAMUSIE, CO POWIECIE NA TO BY W PRZYSZŁE LATO SPOTKAĆ SIĘ WSZYSTKIE RAZEM Z NASZYMI TŻTAMI I DZIECIUSZKAMI NAD MORZEM CHOĆBY NA WEEKEND? MOŻE WŁADYSŁAWOWO?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Vila - zieloną można, czerwonej nie można pic podczas karmienia (hamuje laktację)
Mell - dla mnie taki plan dnia jaki ma Esti to szczyt marzeń, kurcze,nie wiem od czego to zależy, ale wiem, że u mnie nigdy tak nie będzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
ciekawe jak by nam się gadało na zywo ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
BAN stały
|
JUPI!!!!!!!!!
wreszcie mam na tej cholernej wsi internet-co prawda 650 i do tego sie rozłancza ale jest HAHA ![]() a wiec wracam na forum kochane!!! tylko ciekawe czy kos mnie pamieta? moj Natanek dostał dzis 1 raz gerberek jabłko z babanem(4 miesiac) i strasznie mu smakowało,sam otwierał buzke i smiał sie ![]() Edytowane przez nyla89 Czas edycji: 2009-10-06 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Vila – ja kupiłam taki zwykły hula-hop, lekki, za 5 zł chyba (średnica 90 cm) – takim ćwiczyła moja siostra na początku i miała świetne efekty. ![]() Mell_xx – u nas z tymi przerwami to różnie, bo Hubert w sumie mało śpi. ![]() ![]() Magducha – zabawy super – na pewno wykorzystamy. ![]() Gosik – można pić melisę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Mell, Mycha generalnie mało sypia. Rano wstaje przeważnie koło 6-7 i czasem koło 8-9 zdrzemnie się pół godzinki ale to już rzadko. Na spacerze przeważnie sypia, tak do 2 godzin ale też nie zawsze. Po południu właściwie nigdy ale przynajmniej ostatnio po kąpieli i jedzonku tfu tfu zasypia przed 20. Potem różnie, budzi się czasem co 3-4 godziny a czasem co 2. Wygląda na to że on będzie sypiał jak ja, z trudem...
![]() Carolajna, a w takim razie efekt po tych tabletkach trwa tyle ile się je bierze czy coś dłużej? Można je stosować na okrągło? Magducha, to kupię tą melisę ![]() Vila, trzymam kciuki za jutrzejsze szczepienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 | ||||||
Rozeznanie
|
my wlasnie wrocilismy ze spacerku na rekach
![]() ![]() Cytat:
![]() 3mam kciuki za wizyte u neurologa a u mnie bylo podejrzenie dyskopatii i mialam skierowanie na rezonans ale zaciazylam, dzis juz bylam umowilam sie na jutro po kolejne skierowanie mam nadzieje ze dostane bez problemu - a moje plecki sa b. wazne bo jak nie mam zdrowych pleckow to i nie popracuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a o tych tabletach pierwsze slysze ciekawe jakis hormon maja czy jak Cytat:
![]() Illbanko Gosikk dzieki ![]() Cytat:
potem ok 12 jak na spacerze to spi od 1.5 do 3 godzin a jak w domu to 30min i ok 17-18 znowu 30min czasem 1 h, o 2o sie kladzie, jak siedzimy w domu to mamy tylko 30 minutowe spanka ![]() Cytat:
Madziu fajne te zabawy ![]() a moj Szymek wszamal dzis 3/4 sloiczka zupki marchiowo ryzowej ale skubaniec jak je jablko to fajnie w skupieniu a jak marchewe to sie glupol wydurnia i marchewka jest na wszystkim ![]() a i Vila zapomnialam 3mam kciuczki za szczepienie Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-10-06 o 14:10 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Wtajemniczenie
|
No nie mogę z Was.....kiedy Wy macie czas żeby tyle klapać??
![]() ![]() Ja dzisiaj dopiero teraz usiadłam odpocząć ![]() ![]() ![]() ![]() potem byliśmy na kontroli bioderek Nikoli i wszystko ok ![]() Dziewczyny śpią a mnie głowa boli:/ idę ciut poleżeć |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Vila, ja to bym się chętnie spotkała ale TŻ w życiu by się nie zgodził
![]() ![]() Nyla, pewnie że Cie pamiętamy ![]() ![]() Illbana, hehe to chyba faktycznie meliska się przyda ![]() ![]() Iwcia dens, a gdzie pracujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
|
No czyli z tym spaniem u dzieci bywa roznie...jak widze, a myslałam ze tylko ja mam tak ze kazdy dzien wyglada troche inaczej od poprzedniego...no nie wszystko
![]() bo pamietam jak przeczytalam o spioszkach esti to sie wystraszylam ze moj spi malo, ale widac ze kazde dziecie potrzebuje inna ilosc snu... no i niestety pewnie sypiac beda coraz mniej... zastanawialam sie czy by nie wprowadzic drzemek o stałych porach to moze Aleks tak szybko nie odzwyczai sie od dziennym drzemek... ...tylko czy da sie go tak zaprogramowac... teraz np spi juz 2 h ![]() ps....załozylam albumiki wiec jak ktos chcialby zerknac z kim ma doczynienia...to zapraszam
#325 | |
Rozeznanie
|
dentysta sadysta ze mnie
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
juz lece albumk poogladac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Esti, mam nadzieję że kontrola wypadnie ok
![]() Iwcia dens, no przecież...już pisałaś, skleroza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Rozeznanie
|
Mell slicznas Ty jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
BAN stały
|
laseczki,ktora daje juz gerberki?moj je od wczoraj-przez głupi antybiotyk i chorobe straciłam duzo pokarmu i starcza tylko na noc i na rano;((
|
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
iwcia dens odnosnie @ ja dostalam pierwsza po 3 m-cach od porodu, ale odciagalam mleczko przez miesiac a pozniej mialam jeszcze przez drugi m-c laktacje. A nast @ dostalam za 2 m-ce a teraz juz nast (obecnie mam teraz) dostalam normalnie po miesiacu czasu.
Jesli chodzi o bujaczek to on na razie w nim jest na pollezaco w tej pozycji najnizszej. Czasem mu te nozki postawie ale wtedy lobuz chce sie podnosic wiec boje sie i na razie w tej pozycji pollezacej jest bez postawionych nozek i bez wyciagnietych tylnych nozek ![]() Nawet karmie go w tej pozycji bo wtedy je a tak to glowke do przodu daje ![]() gosiczku dlaczego sie rzucalas w nocy? ![]() ![]() malutka trzymam kciuki za dobre wiesci od nefrologa ![]() kuroikaze Filipkowi daje tylko rumiankowa i z kopru wloskiego ale troszke mu wsypuje bo tz preferuje picie wody mineralnej przegotowanej wiec sie zlosci jak mu nawet tyci tyci granulkow tam wspypie ![]() Vila dzieki wiesz za co ![]() a dlaczego nie masz zdjec z ciazy?? odnosnie hulahopow to nie slyszalam o takich z masazerami, musze poogladac ![]() Evelain coreczka podobna do Ciebie ![]() Mell_x Filip spi ok 3-4 razy w ciagu dnia. Po nocy o 6 przewaznie budzi sie na mleczko, biore go do lozka, troszke sie pobawi, pogada sam do siebie wtula sie i zasypia..spie z nim gdzies tak do 8 a on ok 9 sie budzi. Robie mu sok z marchewki, pozniej godzinke sie bawi, zje mleczko ok 10 i do 11 sie jeszcze bawi. Pozniej ok 11 zasypia. Budzi sie ok 13, je zupke przez 40 min., bawi sie do 15 gdzies i zasypia i spi do ok 17 ale w tych godz przewaznie jestem z nim na dworze wiec daje mu mleczko popatrzy sobie na dworze na drzewka i zasypia znow ale spi czujnie, czasem sie troche w wozku pobawi i ok 18 wracam z nim do domku to juz do wieczora do 20 nie spi bawi sie. Pozniej ok 20 kapanko, mleczko i sen nocny ![]()
#330 |
Zakorzenienie
|
Aguśka, no żeby to chociaż na TZ...a tak to ani nie pospałam ani...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.