PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał" - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-05, 18:06   #2011
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"

Hej
Mam ważne pytanie
Czy u nas w Pl jest jakiś okreslony czas ile trzeba miec przepracowane tygodni aby uzykać macierzyński???
Np. czy jesli miałabym umowe o prace od połowy października
a urodziłabym w terminie czyli ok 25-27 marca i wtedy wychodzi że mam pzrepracowane 5 miesięcy i 2 tyg tak około.
to czy należec mi sie bedzie zasiłek
bo słyszałm że tzreba miec przepracowane 6 miesięcy???

Konczitko !!! Strasznie mi przykro!! Trzymaj sie !!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 18:18   #2012
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Darianna, powodzenia w poszukiwaniach domu! Długo już szukacie? macie jakiś wymarzony?

Ja dziś się chyba strułam. Niedobrze mi cały dzień, jak tylko oczy otworzyłam, nic nie mogę przełknąć. Do tego kupiłam wodę do pracy i jak otworzyłam ją to się okazało, ze chyba jakaś stara była, bo śmierdziała strasznie
Jutro jadę po mebelki
Szukamy domu do wynajęcia bo nasz "własciciel" nie płacił kredytu i raczej trzeba bedzie się wyprowadzic.Czekamy na decyzje sądu pod koniec października.

Woda Ci śmierdziała, zatrucie hmm

Do mnie @ sie zbliza bo już syfy zaczynaja wychodzić.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2009-10-05 o 18:20
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 18:22   #2013
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Szukamy domu do wynajęcia bo nasz "własciciel" nie płacił kredytu i raczej trzeba bedzie się wyprowadzic.Czekamy na decyzje sądu pod koniec października.

Woda Ci śmierdziała, zatrucie hmm
Ach już pamiętam paskudną historię z wynajmem mieszkania! Mam nadzieję, że szybko znajdziecie coś nowego
Woda śmierdziała nie tylko mi - tak zgłupiałam, że dałam ją powąchać koledze z pracy i też stwierdził, że chyba nieświeża jest. Inaczej bym sobie pewnie różne rzeczy wkręcała

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 18:33   #2014
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Konczito, mam nadzieję, że mąż pójdzie po rozum do głowy. I że to chwilowy kryzys staraniowy A ty jesteś cudownym promyczkiem pełnym pozytywnej energii i nigdy nie myśl o sobie inaczej

Darianna, powodzenia w poszukiwaniach domu! Długo już szukacie? macie jakiś wymarzony?

Araczki, cieszę się, że meble się podobają

Nika, trzymam kciuki!

Dafreen, dobrze, że wzięłaś procha jednak. Niedobrze tak się męczyć. Mam nadzieję, że to się nie powtórzy.

Karenina, jeszcze trochę trzymaj nóżki zaciśnięte

Aniu i Kareninko, śliczne wasze maluchy

Kropka, jak tam samopoczucie?

Malami, a który masz dc?

Ja dziś się chyba strułam. Niedobrze mi cały dzień, jak tylko oczy otworzyłam, nic nie mogę przełknąć. Do tego kupiłam wodę do pracy i jak otworzyłam ją to się okazało, ze chyba jakaś stara była, bo śmierdziała strasznie
Jutro jadę po mebelki
Pomidora, u mnie dziś 26 dc.

A Ty może się nie strułaś ... Tylko inny powód takich dolegliwości ....

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Hejki,
a ja przed chwilą wstałam. Położyłam się na trochę poleżeć ... To wstawanie rano mi nie służy - spać się chce.
Do tego moje piersi po prostu dziwne są. Od rana jak dotykałam to bolały i sutki były wrażliwe. Jak przed chwilą wstałam to nic nie bolały, a teraz ani bolą ani nie bolą Poza tym w dalszym ciągu jakieś kłucie w podbrzuszu - takie delikatne mam.
A dziś dowiadywałam się o ten lek na nowy cykl (Lametta) i okazało się, że w moim mieście w aptekach go nie ma, ale na szczęście mogą mi zmówić z dnia na dzień.

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 18:37   #2015
Pomidora
Zakorzenienie

Malami, chyba jednak to nie inny powód dolegliwości, bo właśnie wróciłam z toalety i na papierze były dwa skrzepki i kropelki krwi. @ jutro się pewnie rozkręci

Dobrze, ze możesz lek zamówić od ręki. Czasem czeka się bardzo długo

28.09.2014

Stary 2009-10-05, 19:04   #2016
anciaahk
kosmitka

Konczitko, tak mi przykro, wierzę, że potrzebujecie czasu, przemyślenia, spokoju. I wszystko się na pewno ułoży.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 19:09   #2017
rumiankowa
Zadomowienie

madziwnia, nie wiem skąd masz takie informacje?? zasiłek macierzyński przysługuje Ci, jeśli w trakcie ubezpieczenia chorobowego urodzisz. a świadczenia z ubezp.chorobowego (czyli np. zas. macierzyński) przysługują Ci po 30 dniach ubezpieczenia (czy miesiącu, nie pamiętam jak jest w przepisach).
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-06, 06:42   #2018
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Hej
Mam ważne pytanie
Czy u nas w Pl jest jakiś okreslony czas ile trzeba miec przepracowane tygodni aby uzykać macierzyński???
Np. czy jesli miałabym umowe o prace od połowy października
a urodziłabym w terminie czyli ok 25-27 marca i wtedy wychodzi że mam pzrepracowane 5 miesięcy i 2 tyg tak około.
to czy należec mi sie bedzie zasiłek
bo słyszałm że tzreba miec przepracowane 6 miesięcy???
Nie ma limitu czasu. Ale są inne warunki.

Pytanie co to za umowa i kiedy się kończy. Jeśli na czas nieokreślony - będziesz ubezpieczona, więc będzie zasiłek. Jeśli na czas określony lub okres próbny - zostanie przedłużona do dnia porodu i będzie zasiłek.
Jeśli na zastępstwo i skończy się przed terminem porodu - nie będzie przedłużona, nie będziesz ubezpieczona i nie ma zasiłku.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 07:05   #2019
KALWI23
Zadomowienie

GG do KALWI23

Witam
Przepraszam dziewczyny, że wcinam się w Wasz wątek ale mam pytanie robiłam badania hormonalne wszystkie wyniki w normie, ale stosunek LH i FSH nieprawidłowy, usg wykazało też torbieliki na jajnikach, dostałam duphaston mam go brac od 14 dc przez 10 dni , ale wczoraj tez wyczytałam, ze moze hamowac owulacje, czy jest to mozliwe skoro chodzi mi własnie o jej wywołanie , jeden plus to, że lekarka mnie pocieszyła, że nie jest źle
Stary 2009-10-06, 07:18   #2020
velluto
Zadomowienie

Nika - nie wiem czy nie za późno, ale jednak trzymam za Was kciuki:kc iuki: czyżby juz?
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 08:29   #2021
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,
U mnie pogoda pod psem.Nie chce mi sie nic ale mam wycieczkę do centrum.Czekam tylko na listonosza i idę.
Dziś zaczęły się plamienia i to duze.Równy tydzień po owulacji. I jajnik mnie kłuje non stop.Nawet w nocy. Jeszcze tak nie miałam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-06, 10:28   #2022
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KALWI23 Pokaż wiadomość
Witam
Przepraszam dziewczyny, że wcinam się w Wasz wątek ale mam pytanie robiłam badania hormonalne wszystkie wyniki w normie, ale stosunek LH i FSH nieprawidłowy, usg wykazało też torbieliki na jajnikach, dostałam duphaston mam go brac od 14 dc przez 10 dni , ale wczoraj tez wyczytałam, ze moze hamowac owulacje, czy jest to mozliwe skoro chodzi mi własnie o jej wywołanie , jeden plus to, że lekarka mnie pocieszyła, że nie jest źle
Witam, z tego co piszesz może wynikać, że masz PCOs (Zespół Policystycznych Jajników). Ja mam to samo. Hormonki też były w normie oprócz insuliny i jakiegoś siarczanu, ale nie pamiętam teraz dokładnej nazwy. Z obrazu usg też wynikało, że mam sporo jajeczek, które są równej wielkości i brakuje dominującego.
Trafiłam do dobrego endo-gina, który prowadzi moje leczenie i po pół roku wiem na 100%, że miałam owulację stwierdzoną monitoringiem.
Co do duphastonu to jeżeli miałam przepisywany to od 16 dc przez 10 dni, a potem po około 5 przychodziła @, bo rzeczywiście przez ten lek może nie być owulki. No chyba, że u Ciebie owulacja występuje wcześniej. Jakby nie było z PCO można żyć, a leczenie przynosi efekty w postaci fasolki - i na ten właśnie efekt czekam i wierzę, że i u mnie tak będzie

Cytat:
Witam,
U mnie pogoda pod psem.Nie chce mi sie nic ale mam wycieczkę do centrum.Czekam tylko na listonosza i idę.
Dziś zaczęły się plamienia i to duze.Równy tydzień po owulacji. I jajnik mnie kłuje non stop.Nawet w nocy. Jeszcze tak nie miałam.
Darianna a może to plamienie implementacyjne ... Myślę, że termi pasuje ... A jak wcześniej tak nie miałaś to trzymam kciuki kochana!!!

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 10:35   #2023
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Witajcie dziewczynki

Konczita nie wiem co napisać b brak mi słów i jest mi bardzo przykro musisz być dzielna i dać może trochę czasu mężowi może jak sobie na spokojnie to wszystko przemyśli i poukłada to wróci może on też się załamał z tej bezradności ??? W każdym razie mocno wierzę że się jeszcze uda to poukładać jakoś czego z całego serca Wam życzę!!!

Kropka Kontroluj skarbie ta arytmie serca koniecznie !!!

Karenina jaki śliczny dzidziuś aż łzy mi poleciały z oczu

Darianna powodzenia w poszukiwaniu mieszkanka mocno 3mam

Nika trzymaj się kochanie !!!Jesteśmy razem z Tobą

A u mnie dzisiaj 25 d.c i teraz pozostało tylko czekać na @ a powinna przyjść koło piątku a nie nastawiam się na nic więcej ponieważ raczej nie miałam owulacji w tym cyklu po IUI tak jakoś nic mi nie było i śluz tez taki jakiś skąpy był w każdym razie zamówiłam sobie ten FEMIFERTIL i z końcem tego tygodnia albo z początkiem przyszłego powinien dotrzeć do mnie noi zobaczymy może coś pomoże a zaszkodzić raczej nie zaszkodzi!!! To jest strona do tego artykułu www.jestemplodna.pl jakby któraś chciała skorzystać nie jest aż taki drogi a już nie tyle kasy udałam na jeden cykl i nic tak więc może warto spróbować a akurat teraz mogę sobie na to pozwolić ponieważ przez te 2-3 miesiące nie mam żadnej stymulacji a potem się zobaczy co dalej...

Życzę miłego dnia
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 13:52   #2024
kropka75
Zakorzenienie

Ktoś wie gdzie jest Nika??

?? ?? ??

Stary 2009-10-06, 13:55   #2025
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ktoś wie gdzie jest Nika??

?? ?? ??
a Nika chyba w rozpakowywalni, na mamusiowym też jej nie było... podglądałam....

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 14:03   #2026
Darianna25
Zakorzenienie

Może i plamienie implementacyjne ale zawsze tak mam. Ale kłucie jajnika to nowość. No nic pozostaje mi czekać tak do połowy miesiaca i sie zobaczy.
Zresztą mam teraz troche stresów przez to mieszkanie więc mogą być nici z ciaży.
Byłam w urzędzie miasta i mam jutro isć na spotkanie z doradcą od bezdomnosci.Nie wiem chyba sie zadłużymy i wynajmiemy normalnie mieszkanie bo tak chodzić i się prosić to jakoś wstyd mi.

Nikuś czekamy tu na Ciebie, na Lenkę i na relację.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2009-10-06 o 14:10
Stary 2009-10-06, 16:03   #2027
Konczita
Zakorzenienie

Nikusia pewnie urodziła ... wpadam zobaczyc czy sa wiesci ale widze ze cisza ma ktos nr do nich nr tel ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:12   #2028
coralady
Wtajemniczenie

Nika ja także czekam z niecierliwością wielką na relacje.Bo juz chyba nie ma wątpliowości że nasza Nika została mamusią
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:26   #2029
agusia8524
Zakorzenienie

Nika już??? od rana paznokietki zżeram co dziewuszkami miałam coś jeszcze dopisać, ale z emocji nie mogę zdania sklecić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-06, 17:33   #2030
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dzięki dziewczy ny wiecie co na kazdym watku kobity udzielały mi odpwoedzi.. super jesteście!!!

Już wszystko wiem.
więc może uda mi sie załatwic ta umowe o prace.. ale z datą co najwyżej od jutra bo jestem na zasiłku dla bezrobotnych i dzis akurat byłam w urzedzie pracy na podpisie wiec odnotowane że nie pracuje wiec od jutra data moze być.
dlatgeo nie moge miec umowy z data pierwszy 1.10.

KOLEJNA REWELACJA
Przyznali nam kredyt!!! 40 tys tyle ile chcielismy!!!
tylko w tym roku to nie zdązymy za duzo zrobic bo juz codziennie w piecu palone okna powymieniamy i zobaczymy co jeszcze sie da!!!

Kolejna REWELKA.....
nie mam bakterii w moczu... tylko jednak poszło zanieczyszcvzenie z nadżerki a nie z poczu!! jupi!!!
wyniki mam ksiązkowe!!

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Nika!!!Rety!!! Kciuki zaciśniete i czekamy na ciebie z niecierpliwościa!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 18:18   #2031
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
a Nika chyba w rozpakowywalni, na mamusiowym też jej nie było... podglądałam....
Ja też, śledzę cały czas i nic...

I nie odpisuje na sms'y.

Obstawiam, że coś się tam dzieje w temacie. I się denerwuję...

Stary 2009-10-06, 19:30   #2032
anciaahk
kosmitka

Nika, kciuki mocno zaciśnięte!

Dorotko .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 19:42   #2033
Konczita
Zakorzenienie

ehh mam nadzieje ze Lenka juz na swiecie i Nika zapomniała o całym wizazowym swiecie ...
Stary 2009-10-06, 20:20   #2034
agusia8524
Zakorzenienie

Oj ja też się zaczynam denerwować i co chwilę wizaż odświeżam echh pamiętam te Nikusi dwie kreseczki i całą resztę ciąży, a tu być może maleństwo już...wzruszać się zaczynam i martwić czy wszystko ok...

Teraz tak zauważyłam, że ja już rok tu jestem...tyle się pozmieniało...tyle dzieciątek na świecie i w drodze i u mnie diametralne zmiany echhhhhh...ale mnie zabrało na podsumowania...ja mim, że teraz ze starankami nie mam nic wspólnego nie mogę Was jakoś opuścić i ciągle podglądam co u Was

Edytowane przez agusia8524
Czas edycji: 2009-10-06 o 20:24
agusia8524 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:44   #2035
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusia8524 Pokaż wiadomość
Oj ja też się zaczynam denerwować i co chwilę wizaż odświeżam echh pamiętam te Nikusi dwie kreseczki i całą resztę ciąży, a tu być może maleństwo już...wzruszać się zaczynam i martwić czy wszystko ok...

Teraz tak zauważyłam, że ja już rok tu jestem...tyle się pozmieniało...tyle dzieciątek na świecie i w drodze i u mnie diametralne zmiany echhhhhh...ale mnie zabrało na podsumowania...ja mim, że teraz ze starankami nie mam nic wspólnego nie mogę Was jakoś opuścić i ciągle podglądam co u Was

agus to jak karuzela ... ale nika mogłaby dac cynka co i jak
Stary 2009-10-06, 21:06   #2036
aankaa78
Rozeznanie

Dziewczyny jestem z Wami wziąż....Nika trzymaj się dzielnie.....

Kropa.....nie wierze....hihihi gratulacje mam składac?

Konczitko jestem z tobą....

Edytowane przez aankaa78
Czas edycji: 2009-10-06 o 21:08
aankaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 21:16   #2037
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość

Nika - kciukasy
Stary 2009-10-06, 21:33   #2038
agusia8524
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem z Wami wziąż....Nika trzymaj się dzielnie.....

Kropa.....nie wierze....hihihi gratulacje mam składac?

Konczitko jestem z tobą....
A co tam u Ciebie kochana?? hmm?? dawaj nowości ale już!
Stary 2009-10-06, 22:01   #2039
Olafon1
Przyczajenie

Witajcie.

Już dawno nie gościłam na Wizażu i zapomniałam że chociaż tutaj można odnaleźć wsparcie. Staramy się z mężem o dzidzie 2,5 roku. Ciągle nic. Wszystkie koleżanki dookoła pojawiają się z brzuszkami po kilku tygodniach, miesiącach starań. A ja czekam... Widzę jednak, że nie jestem sama. To troszkę pociesza. Już nie wiem co robić. Straciłam nadzieje. Pomóżcie!!!

Co gorsza mieszkam w Anglii, lekarze tutaj twierdzą, że martwić to powinnam się dopiero po około 4 latach starań. Przeglądając internet jednak spotkałam się z opinią, że po roku/dwóch czasu trzeba zacząć już robić coś konkretnego w tym kierunku z pomocą lekarza. Wiecie coś więcej na ten temat?

Dziękuję z góry za jakiekolwiek podpowiedzi
Olafon1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 22:18   #2040
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć kochane

Nika, myślałam, ze już będzie jakaś wiadomość, a tu nic Kochana, mam nadzieję, ze Lenka jest już z tobą

Dziewczyny, przepraszam, że nie odpiszę, ale dopiero wróciłam z ikei. Meble kupione, ale ja jestem tak wypluta, że szkoda gadać.

Nie wiem, do której teraz pisać prośbę o zmianę na liście, do Konczity czy Darianki. więc dziewczyny, może mi któraś zmienić datę @ na 6 października? Dziękuję
Dobrej nocy

28.09.2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości