|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Patenty na bycie NAJ :)
wiem że skrobia niektóre osoby wysusza a cynamon ma podobne właściwości
#3482 |
Raczkowanie
|
Witam. Mam problem ze skórą pod oczami, jest taka jasna, delikatna, cienka, bardzo różni się od skóry twarzy (mam tłustą cerę). Nie wiem czy to wina kremu pod oczy, może on ją wybiela?
Chciałabym ją jakoś pogrubić, ale nie znam się wogóle na specyfikach pod oczy. Może któraś ma podobnie i mi coś doradzi. Mam 24 lata. |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobnież maść z witaminą A pogrubia naskórek
![]() |
#3484 |
Raczkowanie
|
Próbowałam tej maści, ale ona jeszcze bardziej wybiela skórę, odstawiłam ją. Chciałabym żeby ta skóra była taka zdrowa, nawet latem jak się opalam, to okolice oczu pozostają białe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro masz suche włosy to sie nie dziwię, że takie odżywkowe mycie im służy. Ale ja mam właśnie grube, proste włosy z tendencją do przetłuszczania się.. Obawiam się że mycie odżywką to za mało, by były naprawdę czyste.. Może spróbuję myc je odżywką.. codziennie a później stopniowo coraz mniej jak sie przyzwyczają ![]() ![]() ![]() Nastraszyłyście mnie z tą skrobią i cynamonem! Myślałam, że to tkaie naturalne i nieszkodliwe.. ![]() P.S. Dobrze, że to napisałyście, bo już miałam sobie robic cień do powiek z ..cynamonu.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
no to nie wiem
*Catherrine* poszukaj tematu na temat skrobi tam właśnie znajdziesz wiele ciekawych informacji
#3487 |
Zakorzenienie
|
Witamina A rozjaśnia?
![]() Jutro idę polować na odżywkę Kallosa i filtr Babydream. Życzcie mi powodzenia ![]()
![]() |
#3488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Silikony trzeba zmywać szamponami z SLS (do porcji szamponu z SLS warto dodać pół łyżeczki sody oczyszczonej - jej jednorazowe użycie nie zniszczy włosów) bardzo dobrze jest to wytłumaczone w wątkach "Mycie włosów odżywką" na wizażu lub na LU.
Wszystkie kręciołki - te falujące i te sprężynujące, zapraszamy do dyskusji w wątku o naturalnych falach i lokach i do zamieszczania zdjęć w dzienniku regeneracji naturalnych fal i loków Typ moich włosów: 3b/F/i Edytowane przez SweetPea Czas edycji: 2009-10-05 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
ojej ! wczoraj przygotowałam sobie wodę z cytryną, dzisiaj jak wstałam poszłam i wypiłam... miałam niezłą pobudkę xD
#3490 |
Konto usunięte
|
lepiej przygotowywać rano, na bieżąco, bo wit C się bardzo szybko utlenia, na noc zostawiamy wodę z miodem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Rozeznanie
|
SweetPea - czy wszystkie silikony zmyja sie za pierwszym umyciem? i czy szamponem bez SLS da sie zmyc silikony zakladajac ze umylam nim wlosy pare razy (nie za jednym razem)... przeciez w koncu musza zejsc
![]() i czy jedwab Biosilk ma silikony? ![]()
![]() |
#3492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A z dostepem do szamponu z SLS (lub SLeS) naprawdę nie powinnaś mieć problemu - przecież wszystkie szampony go mają. Wyjątkiem są te "apteczne" ziołowe lub te dla dzieci. A co do jedwabiu biosilk (czy też siostrzanego produktu firmy Farouk - jedwabiu z serii CHI) to tak - jest to jedna wielka bomba silikonowa, która nie ma z jedwabiem nic wspólnego. Prawdziwy jedwab to to: http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 i to: http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 . W składzie "jedwabiu" biosilk jest cyclomethicone, który wbudowuje się w strukturę zniszczonego włosa, co początkowo wygląda jak zbawienie, ale potem sprawia, że żadne substancje nawilżające nie mają szans na wnikanie we włosy. Trzeba go usuwać SLSami. Przeczytaj sobie koniecznie pierwszy post z tego wątku: http://www.laboratoriumurody.pl/foru...kony,t731.html
Wszystkie kręciołki - te falujące i te sprężynujące, zapraszamy do dyskusji w wątku o naturalnych falach i lokach i do zamieszczania zdjęć w dzienniku regeneracji naturalnych fal i loków Typ moich włosów: 3b/F/i |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Rozeznanie
|
A co moglabym stosowac zamiast lakieru do wlosow? Czesto nie moge sie bez niego obejsc, a on pewnie szkodzi wlosom na dluzsza mete.
#3494 |
Zadomowienie
|
czy hydrolat oczarowy albo humektan z mocznikiem mogą wywoływać podrażnienia lub uczulenia? Stosuje je od kilku dni i niestety zauważyłam zmiane ale na gorsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Hmm, to skoro szampony z SLS zmywają silikony, to może nie zaprzestawac ich używania..? Skoro używam odżywkę "jedwab" ICHI (i nabłyszczacz z Avon, który pewnie też zawiera silikony), to jak będę ją zmywała SLSami to nie będzie szkodzic..
![]() Ja już nie wiem co jest dobre.. jak znajdę trochę czasu to poczytam te wątki, które polecacie. A jakie nazwy mają silikony w kosmetykach? I w czym są oprócz "jedwabiu", odżywek, szamponów? Chciałabym je zidentyfikowac i wiedziec kiedy je stosuję ![]()
#3496 |
Zakorzenienie
|
silikony najlepiej zmywac szamponem ziolowym z detergentem
raz umyc i tyle, pozniej nie uzywac silikonow wiadomo silikony sie dziela, sa takie ktore da sie zmyc sama woda, sa takie ktore da sie zmyc lagodnym szamponem a sa takie ktore trzeba detergentem
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystkie kręciołki - te falujące i te sprężynujące, zapraszamy do dyskusji w wątku o naturalnych falach i lokach i do zamieszczania zdjęć w dzienniku regeneracji naturalnych fal i loków Typ moich włosów: 3b/F/i |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam filtr Babydream
![]() ![]() Tylko się zastanawiam, czy wystarczy mi filtrów na zimę... Mam nadzieję, że tak ![]()
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w sumie chyba wlasnie wiem... spojrzalam na sklady zeli i lakierow kosmetykow naturalnych i wszedzie pojawia sie skladnik "shellac" - cholera wie, co to... Edytowane przez cloche Czas edycji: 2009-10-06 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3501 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Taaa, i czekaja mnie kolejne zakupy...
![]() |
#3502 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do hydrolatu - jeśli rzeczywiście podrażnił Cię oczar, to wcale nie musi to być wina tej odrobiny konserwantu w jego składzie. Może Twoja skóra po prostu nie lubi oczaru? (zdziwiłoby mnie, gdyby tak było, ale jest to możliwe). Wiele osób rozcieńcza hydrolaty wodą (ja tak robię np. z różą stulistną i lipą). Może i Ty spróbujesz? W mniejszych stężeniach nadal działają, a ryzyko podrażnienia jest znikome. ps. sorry, że odpowiadam z opóźnieniem, ale wcześniej jakimś cudem przegapiłam Twojego posta Cytat:
Teraz używam lakieru tylko od wielkiego dzwonu, ale jeśli już, to jestem wierna tylko jednemu - Matrix Vavoom Freezing Spray (http://www.**********.pl/index.php?a=opis&k=&id=1212). Chociaż niby jest to lakier "extra mocny" włosy są po nim elastyczne i niesklejone. W ogóle nie widać, że ma się na włosach lakier, a jednak fryzura trwa nienaruszona przez cały dzień. Nawet zapach bardzo mi pasuje. A co do "naturalnych utrwalaczy fryzury", oto co znalazłam na LU ( http://www.laboratoriumurody.pl/foru...ow,t10721.html ) : Cytat:
![]() Cytat:
![]()
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
a macie cos na przekrwione oczy ? zeby zamknąć te naczynka i żeby te bialeczka byly idealnie byałe :P?
![]() |
#3504 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i nie siedzieć tyle przed TV, komputerem, unikać mocnego światła, są chyba jakieś soczewki "zerówki" ochronne, używać na słońce okularów z wysoką ochroną UV ![]() A macie jakieś sposoby na pojedyńcze pryszcze, ale coś co nie wysusza, coś do stosowania punktowego? Np. sok z aloesu itp? Coś przeciwzapalnego i antybakteryjnego, ale co nie wysusza? ![]()
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj doczytałam do strony 80 a dalej już nie bo zaczęłam udzielać się
![]() muszę poprosić brata żeby zamówić na niego rzeczy z Mazideł i będę mogła zamawiać
#3506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwilz patyczek woda, a potem na niego kropelke olejku herbacianego i zaaplikuj na pryszcza. 2 bardzo ważne uwagi: - bardzo ważne jest zakupienie naturalnego oleiku eterycznego sprawdzonej firmy ( ja polecam dr Beta, Polleny Aroma chociaz kosztuje okolo 20zl za 10ml), nie moze to byc zaden olejek zapachowy tudziez inny syntetyk. - nalezy uwazac zeby zaaplikowac olejek prosto na pryszcza i nie wychodzic poza jego obszar, gdyż użycie olejku eterycznego bezpośrednio na skóre bez rozcienczenia moze sie skonczyc poparzeniem.
![]() |
#3507 |
Wtajemniczenie
|
sss7 dziękuje za odp.
![]() kasia9513 szkoda, że nie mam rodzeństwa! ![]() Teraz przeczytałam, że pisałyście wyżej, że mocznik może podrażniać? Mi on po prostu (stosuję w większym stężeniu) takim, że trochę złuszcza i zauważyłam, że wyciąga mi to co miałam pod skórą i tam gdzie te pryszczy wyszły, już nie wracają.
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma w ogóle szans, zrobienia tego w tajemnicy z różnych względów.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.