|
|
#3121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Roczniaki :)
Ginowi babcia czapki na drutach robi.....
![]() Na te zime ma juz 2 ..... Znowu bedzie pewnie jedynym dzieckiem w okolicy w tego typu czapce. Jeszcze teraz mu komlecik robi : czapka + szalik+ rekawiczki. Babcine czapki to rewelka. Ale jakbym jakas ladna w sklepie widziala, to tez bym mu kupila, ale na razie jakos takiej nie spotkalam. Tymczasem musze sobie kozaki na zime kupic. O ludu, jak ja niecierpie chodzic za butami. Wszystko nie w moim stylu i szalenie drogie..... |
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
własnie wróciłam z turnee po biedronie i teskaczu nabyłam bodziaki, bo wiem że teskaczowe większe nie early days, oraz dwie bluzeczki dla Mikiego bo te ciuchlandowe 12-18 to jakies jesze za olbrzymie , a 9-12 siegają po łokcie Takuśna ja własnie zastanawiałam sie wczoraj nad nową pościelą i wypełnieniem, bo mam dal Mikiego własnie wymiary 90x120 cm, i wydala mi sie za mało szeroka , ale jak pomyślę, że nowa jest 100x135 to aż takiej różnicy nie odnotuję, wiec na razie zbastowałam jakoś może girki i pupka nie będą Mikiemu wyłazić
|
|
|
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
Cho.le.ra, znowu Barwy szczescia na Polonii przegapilam....
Czy ja kiedykolwiek zapamietam godziny emisji serialowych ? Jejku dziewczyny, jaki ja mam apetyt, normalnie szok. Ostatnio jak zobaczylam fotke Kasiulki, to dopiero sie zalamalam. Kobieto, jak ty to robisz ? Wlasnie wpitolilam salatke z pomidorow, kilka plasterkow szynki parmenskiej (przywiezionej z krainy Marti.... ) i teraz sie dojadam chlebem z serem plasniowym. Masakra. ![]() |
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Poulette - tylko pozazdroscic bo jestes usprawiedliwiona
my sie obzeramy i nie mozemy zgonic nadmiernego apetytu na ciazowe zachcianki tylko na lakomstwo, haha
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak Poulette masz dyspensę Kochana
a ja dostaję zawału jak staję na wagę a chyba znalazłam rozwiązanie co do kołderki znalazłam w Ikei dziwny rozmiar 110-125 cm może taki nabędę, kupię wypełnienie plus dwie zmiany poszewek na jakiś czas styknie |
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Kasiulko dzieki za wyjasnienie, musze zobaczyc ten co mam spiworek bo jak sie nie nada to trzeba nabyc a wiecie co, pisałam Wam ze mi nie doszedł zel na cell z allegro , od konca czerwca :< sprzedawca nie odpowiada, nazbierało mu sie sporo negatywów od tego czasu wiec nie jestem sama. Pissałam do allegro i odpisali zebym jeszcze probowała polubownie a jak sie nie da to na policje trezba isc . Mieliscie taka sytuacje? szkoda mi kasy bo to ponad 50 zł, gdyby była jakas mała kwota to juz dawno bym odpusciła ale za tyle to mam paczke pieluch
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
u nas pogoda też paskudna a na placu istny sajgon po wykopaliskach które jeszcze trwają mam nadzieję że dziś skończą Kasiulko życzę zdrówka dla Oleńki i tak jak już pisała któraś dawaj więcej wit C no i jak masz soczek malinowy bo to też na gorączkę ja mam swoje malinki i każdego roku sobie tyle narobię soku że starcza na cały rok co do szczepionek to ja za każdym razem się pytam czy będą jakieś działania uboczne i przy wcześniejszych szczepionkach czasem słyszałam że coś może się dziać //temperatura, niespokojny, zaczerwienienie ale teraz mówili że nic nie może się dziać i tak u mnie było //czyli spokojnie ale po każdej szczepionce dziecko jest troszkę osłabione więc też jest bardziej podatne na choroby więc Kasiulka ty piszesz że u ciebie jest mama chora a pogoda też taka nie bardzo jest więc może //a raczej na pewno Oleńka się przeziębiła a temperatura broni organizm przed większymi wirusami |
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
ja z kolderką jeszcze poczekam, w sumie Wiki tez sie czasem wygrzebuje ale dajemy rade
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- mi tez mówili ze po tej szczepionce raczej nie ma skutków ubocznych a mała miała wtedy nawet biegunkę i sie obawiałam ale lekarka powiedziala ze lepiej zaszczepic bo biegunka nie wygląda na wirusową a zaczyna sie pora infekcji i lepiej zaszczepic bo potem nie bedzoie kiedy duzo zdrówka dla Olutka ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- nagrałam wreszczie wszystkie filmiki z kamery !!!!! 6 płyt mi wyszło a to tylko do roczku, reszty nie mam zrzuconej na kompa. Znowu sobie pooglądałam i sie wzruszyłam
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Takuśna ja nie miałam takich nieprzyjemnych sytuacji z allegro, ale skoro jedynym rozwiązaniem zgłoszenie na policji to idź, ale jakoś wydaje mi sie to mało optymistyczne ze względu na tzw. niską szkodliwość społeczną
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Anka tez mam obawy, no ale pójdę, najbardziej wkurza mnie to ze nie da sie nijak skontaktowac ze sprzedawcą
Cestia a gdzie kupiłas ta pastę do zębów?
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez Majce nie myje zabkow pasta
ale pewnie te dla dzieci sa bezpieczne bo wiadomo, ze nawet starsze dzieci polykaja paste bo one owocowy smak maja ![]() pielegniarka dzis na szczepieniu mi mowila, ze po tej szczepionce glownie goraczka sie pojawia tydzien po. u nas w przychodni statystycznie niby jest jedna reakcja negatywna na rocznik a wlasnie mialy tydzien temu dziecko z wysypka po priorixie wiec limit sie wyczerpal tym sie pocieszam ![]() oblazlam all w poszukiwaniu kombinezonu i jeden model mi sie podoba z wojcika w kolorze ciemny fiolet czy sliwka ale niestety jest tylko rozmiar 86 a ta firma zawyza wiec musialabym miec 80...kurde
|
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
ja myje mojemu dziecieciu elmexem dla dzieci (od 1-6 roku zycia) daje mu tak pici pici pasty na szczoteczke, i probuje wyszorowac mu te 5 sztuk zebów
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Takuśna jak masz śpiworek na 110 cm to będzie na pewno
Kristi kochana my też mamy soczek malinowy z działkowych malin i Olcia żłopie
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
czy wy wszystkie macie takie śpiworki z dziurkami na pasy
ja mam taki bez dziurek |
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
hej Piękne
![]() Strasznie ubolewam ale nie mam jak nadrobić ![]() Byliśmy dzisiaj o 12 w mieszkaniu, umówiliśmy się z panem od kuchni, wymierzył, zrobi pprojekt i za tydzień będziemy wiedzieli le będzie wsio kosztować itd ![]() No nic lecę ogarnąć domek ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- widzę że coś piszecie o myciu zębów maluchom-ja myję Nenedentem, kupiłam w aptece jest od 6 miesiąca życia |
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Judi widzę że prace wykończeniowe idą całą parą
pochwal się jaką kuchnie wybrałaś ja pomimo tego że już 4,5 roku mieszkam w swoim domku to jeszcze mam starą kuchnię a w ogóle to ostatnio wygarnęłam tz że jak zakończyliśmy prace wykończeniowe w domu by się wprowadzić tak wszystko stoi w miejscu a jeszcze jest tyle do zrobienia zawsze jest wszystko ważniejsze a to na bok i powiedziałam dość ![]() i jesień i zimę mamy czas na wykończenia w domu
|
|
|
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
no to wyszło ze i ja myje zęby małej grzebieniem
![]() hehe ja mam ta paste nenedent i bobini truskawkowa a szczoteczke nie pamietam.... ogladnełam 3 ostatnie odcinki brzyduli,i czekaja na mnie 2 odcinki teraz albo nigdy i gotowe sie sciagaja.... ![]() A mala mi dopiero wstala a poszla spac o 14 ![]() ja juz sie nie moge doczekas jak zobaczymy zdjecia Joli mieszkanka |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
W aptece
Laski co Wy tak panikujecie z tym, że dzieciaki pastę zjadają? Przecież to normalka Dlatego pasty z fluorem robią dopiero dla bardziej rozumnych dzieciaków, a to właśnie fluoru połykać nie można
|
|
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, Leonka-kiedy to bylo...
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wolne i w dupie to mam... wcale się nie cieszę. Ola ma 38,8 i padła na mnie, rozpalona, czerwona na buzi. Zdążyłam jeszcze wcisnąć jej nurofen. Pierwszy raz jej nie wykąpałam... mam big doła i może to niedojrzałe, głupie, krótkowzroczne itp. ale na dzień dzisiejszy nie zaszczepiłabym jej po raz drugi. Jednak moim zdaniem to szczepionka, Ola nie szpikuje, nie kaszle wcale, tylko chodzi i snuje się z gorączką. Chodzi jak chodzi z resztą prawie cały czas noszę ją na rękach, plecy mi wysiadają, choć to akurat mało istotne teraz. Szlag mnie trafia wewnętrznie. Trzeba się było raz wypiąć i nie szczepić, łudziłam się bo wiadomo każde dziecko jest inne i myślałam, że Ola nie będzie miała problemów.
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Już jednak nie śpi po 15 minutach drzemki, moja biedna... normalnie żałuję,że nie mogę cofnąć czasu.
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiuniu nie martw sie ...nie mozesz tak gadac...opanuj sie jezeli to przez szczepionke to minie szybko goraczka i wtedy pomyslisz jak dobrze ze masz to juz za soba...kochana nie martw sie
Edytowane przez LeoNa86 Czas edycji: 2009-10-06 o 19:12 |
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny będą zdjęcia ale jak już wsio będzie zrobione
![]() Kuchani będzie waniliowa, proste fronty beż żadnych bajerów zobaczycie efekt końcowykasiuniu współczuję... niech Oli szybko przechodzi gorączka... Ja piję TIGERA i zaraz spylam do pracy |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Martunia i Judi, wiem że głupio gadam ale mnie wewnętrznie szlag trafia. Dziś drugi dzień... ciekawe ile to g... potrwa. Jutro najpewniej jadę do lekarki nie obejrzy Olę bo może coś mnie umyka.
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Judi kochana miłej pracki i trzymaj się dzielnie
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Guma TURBO
A ostatnio TŻ się zastanawiał czy ją jeszcze produkują Kasiu, współczuję... i coraz bardziej się boję |
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Cestunia dziękuję kochana, wybaczcie że Was tu stresuję ale ja naprawdę jestem na maks zestresowana, wiem że panikuję, mam taką naturę. W każdym bądź razie wątpię jeśli kiedyś taki dzień nastapi żebym szczepiła swoje drugie dziecko na to dziadostwo. O odrze nie słyszałam, żeby ktoś zmoich znajmoych, pociotków przez moje 27 lat życia chorował, świnkę sama przeszłam i żyję choć ponoć nieźle byłam napuchnięta, a na różyczkę można chyba zaszczepić później. Sama pamiętam swoje szczepienie w podstawówce.
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() byliśmy dziś u foniatry i trzeba podciąć to wędzidełko pod językiem idziemy jak wyjdą te przebijające się 4ki po 2giej stronie idę nadrabiać
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Anisiu, bo jak jest za dużo przyrośnięte, to będą trudności z nauką mówienia ponoć. lepiej teraz, bo u starszych dzieci już pod narkozą
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
synek mojej psióły miał podcinane jak miał kilka miesięcy. zabieg przykry dla rodzica, niby moment a trochę krwi i dużo płaczu.
jestem już w "domu" mała usypia. ja padam na pysk więc idę się wykąpać by odżyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

) i teraz sie dojadam chlebem z serem plasniowym. Masakra. 

a to tylko do roczku, reszty nie mam zrzuconej na kompa. Znowu sobie pooglądałam i sie wzruszyłam

A ostatnio TŻ się zastanawiał czy ją jeszcze produkują
idę nadrabiać