![]() |
#1501 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1502 |
BAN stały
|
nie wiem jak ja jeszce 29 tygdoni przezyje. a dziewczyny jak myslicie kiedy najlepiej zaopatrzeć sie w jakieś rzeczy dla dzieciaczków? bo ja sie juz nie moge powstrzymać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Konto usunięte
|
eniggma, troszkę cię nie było na wątku, więc pewnie nie doczytałaś- my już kupujemy.
![]() Myślę, że nie ma co za długo czekać, lepiej mieć wszystko przygotowane wcześniej, i łatwiej dla portfela, gdy się tak zakupy w czasie rozłoży. ![]() A przy bliźniakach to w ogóle kosmos- wydatków dwa razy tyle. ![]() No i ciąże bliźniacze często wcześniej się rozwiązują, ![]() moja siostra ma bliźniaczki- już 9-letnie panienki- urodziła sn w 32 tc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item751529001_...pacerowka.html to ja Wam jeszcze jedne typ wózka podrzuce
![]() pompowane koła,amortyzowane,jednako wje wielkości ,ale UWAGA ! skrętne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 |
BAN stały
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14605740]eniggma, troszkę cię nie było na wątku, więc pewnie nie doczytałaś- my już kupujemy.
![]() Myślę, że nie ma co za długo czekać, lepiej mieć wszystko przygotowane wcześniej, i łatwiej dla portfela, gdy się tak zakupy w czasie rozłoży. ![]() A przy bliźniakach to w ogóle kosmos- wydatków dwa razy tyle. ![]() No i ciąże bliźniacze często wcześniej się rozwiązują, ![]() moja siostra ma bliźniaczki- już 9-letnie panienki- urodziła sn w 32 tc. ![]() ojej juz kupujecie? musze nadrobić. ja nie wiem jak to bedzie ze mną pewnie tez wczesnie urodze z moim problemami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w mieście otwierają Rossmanna - chyba złożę CV - zawsze to wypłata była by do porodu ![]() Mnie się staż kończy za miesiąc. Cytat:
![]() Ale z kalkulatora ciążowego mniej więcej mamy pewnie podobne terminy porodów ![]() hehe ja chyba też nie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14602541]Dziewczyny, od teraz aż do 22 października w Biedronce będą rzeczy dla maluszków ![]() mam ten katalog w domku - faktycznie fajniutkie te ciuszki ![]() ![]() Myślę nad tym kombinezonikiem na jesień, ale... kompletnie nie umiem przewidzieć jaki rozmiar może mieć dzieciątko na jesień ![]() ![]() Starapanna będzie dobrze, masz być dobrej myśli ![]() Enigmma Tobie również śle buziaki i pozytywne myśli ![]() Ja dziś troszkę gorzej się czułam - ledwo rano wstałam, wypiłam tradycyjnie szklankę przegotowanej wody na pusty żołądek i robiąc sobie śniadanie zaczęłam mieć odruchy wymiotne... no szok. Także jedyne co udało mi się rano zjeść to jajeczko na twardo i chlebuś z margarynką i serkiem żółtym. No i tradycyjnie w pracy jak muszę na krześlę wysoko wkładać teczki to mi zaczyna wirować w głowie. Idę robić pizzę na obiad i muszę się przespać zanim TŻ wróci z pracy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1508 | |
BAN stały
|
Cytat:
bardzo dziekuje ![]() ![]() brzuszek mi sie zaokraglił. jakos z dania na dzień. a niedługo pewnie bede miała dwa razy wiekszy od waszych brzuszków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój syn - z połowy sierpnia- na swoją pierwszą zimę miał dwa kombinezony w rozm 68 i dwie kurteczki 68 i 74 cm,- kochane moje przyjaciółki- mamusie starszych dzieciaczków mnie obdarowały. I we wszystkich tych ciuszkach przechodził do końca zimy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
BAN stały
|
a to no skoro mam sobie tak w domuciu lezec to pokupuje coś na all
![]() ![]() tylko ciekawe co tam w moim brzuszku siedzi ![]() a Wy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zakorzenienie
|
Chłopca
![]() Taki mały, podobny do Tża ![]() ![]() Ale wszyscy obstawiają dziewczynkę ![]() Ale.. Ważne żeby zdrowe było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1512 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Konto usunięte
|
enigma, ja też bym chciała drugiego chłopczyka.
![]() ![]() Możesz dopisać przy liście. A ja zaraz do domu pomykam, do czwartku kobietki. ![]() Bo jutro wolne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
BAN stały
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14606406]enigma, ja też bym chciała drugiego chłopczyka.
![]() ![]() Możesz dopisać przy liście. A ja zaraz do domu pomykam, do czwartku kobietki. ![]() Bo jutro wolne. ![]() dopisze ze chwile bo musze zrobic porzadek z ta listą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Tak ogólnie ![]() Wczoraj byliśmy na wizycie. W końcu pokazało się bijące serduszko. Fasolka ma prawie 2 cm. Poza tym wszystko ok. Dostałam pozwolenie na ser pleśniowy od czasu do czasu i spanie na brzuchu do 11 tygodnia. Kazał mi zrobić w końcu badania i tak jak przewidywałam tylko morfologię, mocz i glukozę. Od początku ciąży biorę Prenatal. Pisałyście coś o pasach w samochodzie. Przyznam się bez bicia, że wpierwszej ciąży jeździłam bez. Mnie pas na brzuchu denerwuje i bez ciąży, ale wczoraj wpadłam na genialny pomysł (chyba). Zapięłam pas przez samo siedzenie i wskoczyłam tylko pod tę część piersiową, a tę brzuszną mam na plecach. Mam nadzieję, że mnie rozumiecie ![]() A z tym majonezem, to ja też tak mam od wczoraj. Mężuś usmażył wczoraj, takie klopski z pokrojonej w kostkę piersi kurczaka, serem i majonezem. Ale ja poszłam dalej, zrobiłam z tego kanapeczkę, bo wtedy zmieściło się jescze więcej majonezu z ketchupem. Pycha. Eniggma, ze tego względu, że mamy już córcię, teraz marzy nam się synek, ale co będzie, to będzie ok. Tak jak w pierwszej ciąży, mówimy na fasolkę Maksiu, tyle, że wtedy się nie sprawdziło, zobaczymy jak będzie teraz.
#1516 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14605740]eniggma, troszkę cię nie było na wątku, więc pewnie nie doczytałaś- my już kupujemy. ![]() Myślę, że nie ma co za długo czekać, lepiej mieć wszystko przygotowane wcześniej, i łatwiej dla portfela, gdy się tak zakupy w czasie rozłoży. ![]() A przy bliźniakach to w ogóle kosmos- wydatków dwa razy tyle. ![]() No i ciąże bliźniacze często wcześniej się rozwiązują, ![]() moja siostra ma bliźniaczki- już 9-letnie panienki- urodziła sn w 32 tc. ![]() Otóż to ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą, rozwalił mnie małżonek wczoraj ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
BAN stały
|
wogole to dla dziecka to chyba kazdy kolor pasuje.
ja bede kupywac chyba wszytko powdojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14606531]Zdrowe i tyle, a płeć - i faceciki mają zalety, i babeczki
![]() To prawda - żeby zdrowe było - takie banalne słowa a jakże ważne ![]() Ale jeśli miałabym sobie pomarzyć... chciałabym pierwszą córeczkę ![]() zakochana jestem w dziewczynkach... tyle ślicznych ciuszków jest dla dziewczynek, poza tym z dziewczynkami mam lepszy kontakt. No i za parenaście lat - mamy z córami to jak koleżanki - lepiej się dogadują ![]() i pewnie wstyd się przyznać, ale boję się wychować synka... w moim otoczeniu małe chłopczyki to rozrabiaki, duże zaś to ciągłe problemy z nimi są (wiecie co mam na myśli - zbuntowani pod klatkami z piwem). No i patrząc na All na ciuszki dla chłopczyka... kurcze same dresy,nic mnie nie zachwyca. Ale wracając na ziemię - i tak najważniejsze jest dla mnie zdrówko ![]() ![]() choć narazie z TŻtem nastawiamy się psychicznie na córunię ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14605993]według mnie 74 to już tak z nadwyżką na 4-5 miesięcznego szkraba - porównuje oczywiście do mojego dzidka, który był sporym klockiem, ale nie wysokim. Wiadomo jak będzie dzidek bardzo dłgi a chudzina to ubranko trzeba większe, ![]() ![]() Mój syn - z połowy sierpnia- na swoją pierwszą zimę miał dwa kombinezony w rozm 68 i dwie kurteczki 68 i 74 cm,- kochane moje przyjaciółki- mamusie starszych dzieciaczków mnie obdarowały. I we wszystkich tych ciuszkach przechodził do końca zimy. ![]() dzięki Lea ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie,
Eniggma - postaraj się jak najwięcej leżeć - to naprawdę pomaga. Jak mnie za bardzo boli brzuch to zaraz się kładę i od razu czuję się lepiej. ![]() Dziewczyny ja mam do Was pytanie, zwłaszcza do kropeczki - czy orientujecie sie dokładnie od kiedy kobieta w ciąży jest chroniona w zakładzie pracy (umowa o pracę). Do tej pory byłam przekonana, że od pierwszego dnia ciąży, ale dziś dzwoniła do mnie koleżanka, która kończy szkolenie, gdzie m.in. miała wykłady z prawa pracy i księgowości i tam się dowiedziała, że ponoć dopiero od 3 miesiąca ![]() Już głupieję od tych sprzecznych informacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przeszło już?? ![]() Cytat:
![]() Tak na marginesie - kobietom w ciąży często woda nie wchodzi. A po co ją pijesz? Na perystaltykę jelit?? No mnie właśnie jakoś też. Przed weekendem nie miałam, a teraz mam. ![]() Cytat:
Ale wszyscy wokół mówią na moją fasolkę Natalka. ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14606406]enigma, ja też bym chciała drugiego chłopczyka. ![]() ![]() Modne ostatnio. ![]() Na wątku próbującym jedna wizażanka tak dała synkowi jakiś czas temu. ![]() A skąd ten sentyment? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14606531] Swoją drogą, rozwalił mnie małżonek wczoraj ![]() ![]() ![]() To mój łóżeczka i wózki ogląda od jakiegoś czasu... Zwłaszcza wózki. A debatuje nad szczegółami tak, jakby samochód kupował. ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Rozeznanie
|
Kropeczko pracuję od lutego 2008 roku, umowa na czas nieokreślony
|
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, kopiuję, bo może się Wam przyda...
Dziś spędziłam w aptece prawie godzinę, przeglądając z panią farmaceutką wszystkie syropy na kaszel. Na każdym, łącznie z Pini i Prawoślazowym napisane jest, że w ciąży się nie zaleca... ![]() Oto co o sposobach na kaszel wynalazłam w sieci: ________________ Kaszel w ciąży jest niebezpieczny dla ciężarnych, bo może spowodować przedwczesne skurcze macicy i wywołać poród. Dlatego, jeśli kaszlesz dużo i często, lepiej nie czekaj z wizytą u lekarza. To, które z domowych sposobów na kaszel zastosujesz, zależy od tego, czy męczy cię kaszel suchy czy mokry. Suchy występuje na początku choroby, później przeradza się w mokry, połączony z odkrztuszaniem wydzieliny. Jeśli dręczy cię suchy kaszel, przygotuj roztwór z siemienia lnianego. Łyżeczkę siemienia zalej szklanką wody i gotuj przez 10 minut. Dodał łyżkę miodu. Pij dwa razy dziennie. Na suchy kaszel pomaga też mieszanka soku z cytryny z oliwą z oliwek (200 ml). Taką miksturę pij po 1 łyżeczce, 3 razy dziennie. Imbir dobrze nawilża śluzówkę i przynosi ulgę przy suchym kaszlu. Kawałek imbiru (ok. 5 cm) pokrój na kawałki, zalej 0,5 litra wody i gotuj przez 20 minut. Przecedź wywar i wymieszaj z niewielką ilością miodu. Pij po szklance, rano i wieczorem. Trzy razy dziennie pij napar z prawoślazu i lukrecji. Prawoślaz zawiera substancje śluzowe, które osłaniają podrażnione kaszlem gardło. Lukrecja działa przeciwzapalnie i wykrztuśnie. Jeśli ziołowe napary wzbudzają u ciebie odruch wymiotny, po prostu połóż się do ciepłego łóżka. Ciepło wspomaga produkcję i wydalanie śluzu. Suchy kaszel powinien szybko zmienić się w mokry. Na mokry kaszel dobrze robi syrop z czosnku, który dzięki zawartości działającej przeciwbakteryjnie allicyny, jest uważany za naturalny antybiotyk. Kilka zmiażdżonych ząbków czosnku wymieszaj z sokiem z dwóch cytryn i zalej przegotowaną, chłodną wodą. Miksturę odstaw na kilka dni w ciemnym słoiku. Następnie odcedź i pij 3 razy dziennie. Z mokrym kaszlem poradzisz sobie też z pomocą syropu cebulowego. Trzy drobno pokrojone cebule wymieszaj z miodem (pół szklanki) i odstaw na 3 godziny. Dodaj 50 ml chłodnej wody i odstaw na kolejne 3 godziny. Przecedź i pij kilka razy dziennie po łyżeczce. __________________ ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Jeśli ta Twoja koleżanka to wie, powinna zmienić kurs, bo uczą ją wg przepisów sprzed paru lat... Jesteś chroniona od pierwszego dnia. Wystarczy zaśw. o ciąży i nie mogą Cię zwolnić. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Bardziej wiarygodne źródło niż ja... http://msp.money.pl/wiadomosci/kadry...,0,457978.html Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-06 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 |
Rozeznanie
|
Dzięki kropka
![]() Też mi się to dziwne wydawało, ale wolałam się upewnić. A swoją drogą aż dziw bierze, jakie niekompetentne osoby w roli prowadzących można spotkać na kursach... Mam pytanie do dziewczyn, które biorą luteinę. Jak zareagował Wasz organizm? U mnie pod wpływem brania dopochwowo tej luteiny mam jakiś dziwny śluz - jakiś taki grudkowaty i czuję lekkie swędzenie i pieczenie...Kurcze, jak nie urok, to sraczka. Na inych forach czytałam, że po luteinie dopochwowej często przyłazi grzybica, która ponoć w ciąży zdarza się bardzo często - musiałabym brać jakieś gówniane leki, żeby wyleczyć to cholerstwo. Moja ginka nie odbiera póki co telefonu, więc jutro z rana będę na nią polować.. Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2009-10-06 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1525 |
Zakorzenienie
|
na gardło mozna brać tez pastylki Isla jakby coś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1526 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1527 | ||
Zakorzenienie
|
Przyjdzie mu z czasem zapewne.
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Nie jest smaczna, ale to zawsze jakieś rozwiązanie. Ja dostałam podjęzykową, z uwagą od gina, że jak mi uszami wyjdzie, mogę ją zastosować bez problemu dopochwowo. I tak stosuję. Jeszcze nic mnie nie spotkało. A grzybice mnie lubią. Z tym, że ja czasem daję odpocząć mojej śluzówce i stosuję ją doustnie, mimo tego że mi wraca. Fuj.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1528 | ||
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14605404]
![]() Chcialam byc szczera ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Polecam sie, pytajcie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
BAN stały
|
dobranoc mamusie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.