Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;) - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 16:05   #3271
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
chyba ma A zreszta nie wiem

http://bawit.fm.interia.pl/facecow1.jpg tutaj fotka krowy

Definicja zaczerpnięta ze Słownika Języja Polskiego PWN: 1. dorosła samica ssaków rogatych przeżuwających, z gromady parzystokopytnych; przeważnie o samicy bydła domowego
czyli krowa z reguły ma rogi czy ich nie ma?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:12   #3272
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
czyli krowa z reguły ma rogi czy ich nie ma?
mnie sie wydaje ze samiec ma rogi
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:28   #3273
slonko8918
Zakorzenienie

krowa ma rogi i byk też na bank

Szyciolandia

Edytowane przez slonko8918
Czas edycji: 2009-10-06 o 16:31
slonko8918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:33   #3274
klada
Zakorzenienie

Dzis jechalam emzetka i zaczepil mnie kanar. Mialam bilet ulgowy, ale nie mialam legitymacji, ktora uprawnia mnie do niego. Ale zapytala sie, czy mam identyfikator, wiec jej dalam. A ona i tak wystawila mi mandat o wartosci 50 zl. Miala racje? Moi rodzice twierdza, ze nie i tata pojechal do tej firmy. Bo przeciez to identyfikator szkolny, czyli oznacza to, ze chodze do szoly i sie ucze...
Bo babka byla mloda, wiec pewnie doppiero zaczyna ta prace
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:33   #3275
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
mnie sie wydaje ze samiec ma rogi
ale wymiona jak krowa? No nie wiem ;p

jeszcze mam jedno pytanie (raczej zadanie) z kategorii prawne (Klarissa)

Dwa lata temu nauczycielka od elementów prawa w ramach ciekawostki powiedziała nam, że jest jedna sytuacja, w której morderstwo nie będzie karalne (jaka to sytuacja, nie powiedziała).
Morderstwo w obronie własnej oraz morderstwo popełnione przez osobę chorą psychicznie, odpada, karę się ponosi.

Zastanawiam się, czy nie chodziło jej o aborcję, lub eutanazję, jestem skłonna przychylić się ku jednej z odpowiedzi, chyba, że ktoś z Was zna jakąś inną sytuację, w której morderca nie będzie skazany.
Niestety nauczycielka już mnie nie uczy i pozostawiła mnie z tą zagadką, która niedawno na nowo zaczęła mnie trapić
Stary 2009-10-06, 16:43   #3276
Amnesti
Raczkowanie

może chodziło o samobójstwo?

Aborcja i eutanazja - zależne od prawa danego państwa.

A własnie jestem sama ciekawa - zawsze się ponosi karę nawet jeśli chodzi o obronę własną?? czy to też zależy od państwa. Bo chyba np w Ameryce jakieś większe prawa mają - czy się mylę. No a karą dla osoby chorej psychicznie jest zawsze zamknięcie w czymś na pokrój wieziennego szpitala psychiatrycznego?

Co do krów to są rodzaje bez rogów i z rogami;P Te z rogami są częstsze. Wiem że chyba niektóre czerowne rasowe nie mają rogów. Inną sprawą jest obcinanie krowom rogów i wypalanie - niestety takie pratyki istnieją.

Co do identyfikatora - nie ma na nim żadnej daty (tak przypuszczam) więc równie dobrze mogłabyś skończyć już szkołę. Nie jest to żaden oficjalny dokument - to tak jakby pokazać zeszyt do polskiego - podpisany przze ciebie Kasia 2c. Przy odrobinie dobrej woli kanar mógłby dać sobie spokój no ale jednak nie miałas dokumentu poświadczającego to ze jesteś uczennica.

Edytowane przez Amnesti
Czas edycji: 2009-10-06 o 16:51
Amnesti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 16:46   #3277
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Amnesti Pokaż wiadomość

A własnie jestem sama ciekawa - zawsze się ponosi karę nawet jeśli chodzi o obronę własną?? czy to też zależy od państwa. Bo chyba np w Ameryce jakieś większe prawa mają - czy się mylę. No a karą dla osoby chorej psychicznie jest zawsze zamknięcie w czymś na pokrój wieziennego szpitala psychiatrycznego?
a może samobójstwo, jeśli zalicza się to do morderstwa

oczywiście chodziło o prawo polskie.
Stary 2009-10-06, 17:00   #3278
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
jeszcze mam jedno pytanie (raczej zadanie) z kategorii prawne (Klarissa)

Dwa lata temu nauczycielka od elementów prawa w ramach ciekawostki powiedziała nam, że jest jedna sytuacja, w której morderstwo nie będzie karalne (jaka to sytuacja, nie powiedziała).
Morderstwo w obronie własnej oraz morderstwo popełnione przez osobę chorą psychicznie, odpada, karę się ponosi.

Zastanawiam się, czy nie chodziło jej o aborcję, lub eutanazję, jestem skłonna przychylić się ku jednej z odpowiedzi, chyba, że ktoś z Was zna jakąś inną sytuację, w której morderca nie będzie skazany.
Niestety nauczycielka już mnie nie uczy i pozostawiła mnie z tą zagadką, która niedawno na nowo zaczęła mnie trapić
Przychodzi mi na myśl tylko samobójstwo. Nieumyślne spowodowanie śmierci nie jest karane, ale trudno nazwać morderstwo niemyślnym

Tylko samobójstwo wyczerpuje znamiona morderstwa:
- jest zamierzone,
- jest z premedytacją
A jest niekarane bo sprawca już nie żyje, więc nie da się go ukarać, toteż KK nie przewiduje kary za nie.

Aborcja i eutanazja odpadają - obie są w polskim prawie zakazane (chyba że chodzi o aborcję w tych dozwolonych przypadkach: zagrożenie życia, gwałt - ale wtedy czyn nie ma znamion morderstwa).

Jest też taki wyjątek prawny gdzie silne ograniczenie poczytalności np. czasowym mocnym bólem pozwala uniewinnić osobę z odpowiedzialności, ale mówiąc szczerze nie znam takiego przypadku w życiu realnym. Nam pani od prawa karnego jako przykład na zajęciach podawała sytuację, w której kobieta w wyniku silnych skurczy np. porodowych powoduje wypadek samochodowy. W takiej sytuacji nie odpowiada za "nieumyślność" lecz może być całkowicie uniewinniona.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2009-10-06 o 17:02
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 17:02   #3279
klada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amnesti Pokaż wiadomość

Co do krów to są rodzaje bez rogów i z rogami;P Te z rogami są częstsze. Wiem że chyba niektóre czerowne rasowe nie mają rogów. Inną sprawą jest obcinanie krowom rogów i wypalanie - niestety takie pratyki istnieją.

Co do identyfikatora - nie ma na nim żadnej daty (tak przypuszczam) więc równie dobrze mogłabyś skończyć już szkołę. Nie jest to żaden oficjalny dokument - to tak jakby pokazać zeszyt do polskiego - podpisany przze ciebie Kasia 2c. Przy odrobinie dobrej woli kanar mógłby dać sobie spokój no ale jednak nie miałas dokumentu poświadczającego to ze jesteś uczennica.
No tak, ale sama wygladam na swoje lata, czyli na 14 lat, a nie na jakies 17...
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-10-06, 17:30   #3280
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Ja mam takie pytanko..

Wie ktoś może, jak się nazywał polski skoczek narciarski, który podczas II w.św był więźniem w Auschwitz..
i że proponowano mu, że wyjdzie z obozu, jeśli zostanie trenerem niemieckich skoczków.

Kojarzy ktoś coś takiego?
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 18:34   #3281
Amnesti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
No tak, ale sama wygladam na swoje lata, czyli na 14 lat, a nie na jakies 17...
No ale tak jak mówie chodzi o sam fakt nieposiadania przez ciebie ważnego dokumenty poświadczającego zniżkę - bo za to dostałaś karę. Czysto urzędowa sprawa. Taki przepis ,że jesli chcesz korzystac ze znizki musisz ją udokumentować. Tak jak mówiłam oczywiście dochodzi do tego dobra lub zła wola urzednika/kontrolera. Nie czytałam dokładnie żadnego regulaminu ale sądzę że tak to działa.
Amnesti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 18:46   #3282
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanko..

Wie ktoś może, jak się nazywał polski skoczek narciarski, który podczas II w.św był więźniem w Auschwitz..
i że proponowano mu, że wyjdzie z obozu, jeśli zostanie trenerem niemieckich skoczków.

Kojarzy ktoś coś takiego?

Józef Hordyński?
dziękuję, może chodzi jednak o samobójstwo, ja nie brałam go pod uwagę, bo nie myślałam, że można je brać jako morderstwo.

Co do tego mandatu, w kazdym autobusie w mojej okolicy jest wywieszona kartka z informacją, że pasażer ma obowiązek pokazania (kierowcy i kanarowi) biletu miesięcznego (ulgowego) wraz z dokumentem upoważniającym go do znizki. Tak więc kobieta mogła wlepić Ci mandat.

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2009-10-06 o 18:48
Stary 2009-10-06, 18:52   #3283
toma0ble
Przyczajenie

byłem ciekawy bo znajomy taki ostatnio wpadł z 15-latka a ma 19lat i chcialem zapytać was z czytej ciekawości poprostu od ilu lat można to robic prawnie.A że pytałem kilka razy to dlatego,.że nie dawno dopiero zalogowałem sie na tym forum i nie wiem tutaj jeszcze co do czego i jak napisze to nie wiem czy wiadomość wysłano czy nie,dlatego zdarza mi sie wysłać dwa razy.wiec z góry sorki za to.i nie denerwuj sie tam hehe.sorki
toma0ble jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 18:52   #3284
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Dzis jechalam emzetka i zaczepil mnie kanar. Mialam bilet ulgowy, ale nie mialam legitymacji, ktora uprawnia mnie do niego. Ale zapytala sie, czy mam identyfikator, wiec jej dalam. A ona i tak wystawila mi mandat o wartosci 50 zl. Miala racje? Moi rodzice twierdza, ze nie i tata pojechal do tej firmy. Bo przeciez to identyfikator szkolny, czyli oznacza to, ze chodze do szoly i sie ucze...
Bo babka byla mloda, wiec pewnie doppiero zaczyna ta prace
Tak jak dziewczyny wyżej piszą, potrzebny jest dokument żeby ze zniżki skorzystać, nie ważne na ile lat wyglądasz
Ale może nie zapłacisz - nie wiem czy to zależy od miasta- mnie kiedyś złapali właśnie bez legitki, wypisali, ale jak w ciągu chyba 3 dni pokazałam w MZK legitymację zapłaciłam tylko jakąś opłatę skarbową - chyba 5 zł. To wszystko z resztą było w regulaminie.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 19:05   #3285
klada
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny
A kare udalo sie anulowac
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Stary 2009-10-06, 19:09   #3286
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki dziewczyny
A kare udalo sie anulowac
to super
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 19:22   #3287
Amitri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

Tylko samobójstwo wyczerpuje znamiona morderstwa:
- jest zamierzone,
- jest z premedytacją
A jest niekarane bo sprawca już nie żyje, więc nie da się go ukarać, toteż KK nie przewiduje kary za nie.
Samobójstwo jest niekarane nie dlatego, że samobójcy nie da się ukarać tylko dlatego, że nie przewiduje tego polski ustawodawca. W dawnych czasach było karane. A jak? Przy udanej próbie hańbiono zwłoki, przy nieudanej ciągano po sądach, a nawet... karano śmiercią.
Stary 2009-10-06, 20:12   #3288
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amitri Pokaż wiadomość
Samobójstwo jest niekarane nie dlatego, że samobójcy nie da się ukarać tylko dlatego, że nie przewiduje tego polski ustawodawca. W dawnych czasach było karane. A jak? Przy udanej próbie hańbiono zwłoki, przy nieudanej ciągano po sądach, a nawet... karano śmiercią.
No to głupie trochę...karać śmiercią niedoszłego samobójce To właściwie miał to co chciał

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 22:30   #3289
SdC
Zakorzenienie

Po czym poznam, że puder w kulkach mi się skończył? One się zmniejszają czy jak?
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 22:33   #3290
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Po czym poznam, że puder w kulkach mi się skończył? One się zmniejszają czy jak?
w opakowaniu będzie pusto? no zmniejszają sie aż znikną chyba
Stary 2009-10-06, 22:38   #3291
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
w opakowaniu będzie pusto? no zmniejszają sie aż znikną chyba
Moje się nie chcą zmniejszać .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 23:20   #3292
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Bo pewnie takie pudry są b. wydajne, ja mam puder sypki używałam go przez pół roku a kurde jest go pełno, jego ubytek jest niezauważalny dla oka;p a do tego mi sie znudzil bo jest z drobinkami i mi go teraz szkoda ze taki nieuzywany. Osdsyp polowe kulek i zobaczysz że sie zaczną zmiejszać szybciej
Stary 2009-10-07, 08:58   #3293
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Zmniejszaja się powolutku, na początku niezauważalnie, a później zostają juz tylko takie malutkie kuleczki jak łebki od szpilek Ja miałam moje meteorki ponad 2 lata jak zaczęły się kończyć na poważnie
Stary 2009-10-07, 09:14   #3294
Serendipity
Zakorzenienie

Czy ktoś, kto zna się na ekonomii, mógłby mi w fajny sposób wyjaśnić monetaryzm ?
Stary 2009-10-07, 09:21   #3295
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)

Cytat:
Napisane przez Amitri Pokaż wiadomość
Toteż napisałam, że niekarane bo KK (kodeks karny) nie przewiduje takiej kary. Ale o tym pogrubionym nie słyszałam - jedynie o tym, że samobójca nie mógł być pochowany na cmentarzu (nie tylko katolickim, dotyczyło to wielu religii, w tym np. judaizmu). Zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć
Stary 2009-10-07, 22:57   #3296
rapifen
Zakorzenienie

Mam pytanie.
CO może być przyczyną nieświeżego oddechu? Nie chodzi o mnie, ja mam aparat na zęby i to zupełnie inna bajka Koleżanka, myje zęby trzy razy dziennie, szczotkuje język i policzki nawet, płucze płynem listerine bo... wystarczy że weźmie choć łyk soku jabłkowego np, już zaczyna się robić mniej miło co może być przyczyną? Co z tym fantem zrobić?

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 23:14   #3297
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Mam pytanie.
CO może być przyczyną nieświeżego oddechu? Nie chodzi o mnie, ja mam aparat na zęby i to zupełnie inna bajka Koleżanka, myje zęby trzy razy dziennie, szczotkuje język i policzki nawet, płucze płynem listerine bo... wystarczy że weźmie choć łyk soku jabłkowego np, już zaczyna się robić mniej miło co może być przyczyną? Co z tym fantem zrobić?
moze zabek jakis gnije? niech lepiej idzie do dentysty (lub ty-jesli zamaskowalas sie koleznka)

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 23:19   #3298
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Mam pytanie.

To że myje zęby to jeszcze mało. Chodzi regularnie do dentysty? Bo choćby myła 10 razy dziennie to zepsute zeby i tak sie od tej pasty nie wylecza

a oprócz tego: dieta, choroby migdałków, zapalenie zatok, wrzody i inne problemy żoładkowe

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 23:22   #3299
rapifen
Zakorzenienie

Tak, no właśnie tu leży problem. Ja jeździłam do dentystki co miesiąc z tym aparatem, raz podjechałyśmy razem i poszła na kontrole. Przez pół roku miała leczenia kanałowe, robienie wszystkiego, gdy już zęby zostały wyleczone zauważyła tego typu problem - wcześniej nawet nie zwracała na zęby uwagi.

Cytat:
a oprócz tego: dieta, choroby migdałków, zapalenie zatok, wrzody i inne problemy żoładkowe
Hmmm... a antybiotyki? Działają?
Jak działa ta grzybica jamy ustnej?

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 23:33   #3300
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

W tvn style mówili ze częstym powodem nieświeżego oddechu jest nalot na języku gdzieś tam daleko na tylnej częsci...

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

ale dorzuciłam swe 3 gorsze

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości