|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
mnie sie wydaje ze samiec ma rogi
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
krowa ma rogi i byk też na bank
Edytowane przez slonko8918 Czas edycji: 2009-10-06 o 16:31 |
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis jechalam emzetka i zaczepil mnie kanar. Mialam bilet ulgowy, ale nie mialam legitymacji, ktora uprawnia mnie do niego. Ale zapytala sie, czy mam identyfikator, wiec jej dalam. A ona i tak wystawila mi mandat o wartosci 50 zl. Miala racje? Moi rodzice twierdza, ze nie i tata pojechal do tej firmy. Bo przeciez to identyfikator szkolny, czyli oznacza to, ze chodze do szoly i sie ucze...
Bo babka byla mloda, wiec pewnie doppiero zaczyna ta prace
|
#3275 |
|
Konto usunięte
|
ale wymiona jak krowa? No nie wiem ;p
jeszcze mam jedno pytanie (raczej zadanie) z kategorii prawne (Klarissa) Dwa lata temu nauczycielka od elementów prawa w ramach ciekawostki powiedziała nam, że jest jedna sytuacja, w której morderstwo nie będzie karalne (jaka to sytuacja, nie powiedziała). Morderstwo w obronie własnej oraz morderstwo popełnione przez osobę chorą psychicznie, odpada, karę się ponosi. Zastanawiam się, czy nie chodziło jej o aborcję, lub eutanazję, jestem skłonna przychylić się ku jednej z odpowiedzi, chyba, że ktoś z Was zna jakąś inną sytuację, w której morderca nie będzie skazany. Niestety nauczycielka już mnie nie uczy i pozostawiła mnie z tą zagadką, która niedawno na nowo zaczęła mnie trapić
|
|
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
może chodziło o samobójstwo?
![]() Aborcja i eutanazja - zależne od prawa danego państwa. A własnie jestem sama ciekawa - zawsze się ponosi karę nawet jeśli chodzi o obronę własną?? czy to też zależy od państwa. Bo chyba np w Ameryce jakieś większe prawa mają - czy się mylę. No a karą dla osoby chorej psychicznie jest zawsze zamknięcie w czymś na pokrój wieziennego szpitala psychiatrycznego? Co do krów to są rodzaje bez rogów i z rogami;P Te z rogami są częstsze. Wiem że chyba niektóre czerowne rasowe nie mają rogów. Inną sprawą jest obcinanie krowom rogów i wypalanie - niestety takie pratyki istnieją. Co do identyfikatora - nie ma na nim żadnej daty (tak przypuszczam) więc równie dobrze mogłabyś skończyć już szkołę. Nie jest to żaden oficjalny dokument - to tak jakby pokazać zeszyt do polskiego - podpisany przze ciebie Kasia 2c. Przy odrobinie dobrej woli kanar mógłby dać sobie spokój no ale jednak nie miałas dokumentu poświadczającego to ze jesteś uczennica. Edytowane przez Amnesti Czas edycji: 2009-10-06 o 16:51 |
|
|
|
#3277 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oczywiście chodziło o prawo polskie.
|
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko samobójstwo wyczerpuje znamiona morderstwa: - jest zamierzone, - jest z premedytacją A jest niekarane bo sprawca już nie żyje, więc nie da się go ukarać, toteż KK nie przewiduje kary za nie. Aborcja i eutanazja odpadają - obie są w polskim prawie zakazane (chyba że chodzi o aborcję w tych dozwolonych przypadkach: zagrożenie życia, gwałt - ale wtedy czyn nie ma znamion morderstwa). Jest też taki wyjątek prawny gdzie silne ograniczenie poczytalności np. czasowym mocnym bólem pozwala uniewinnić osobę z odpowiedzialności, ale mówiąc szczerze nie znam takiego przypadku w życiu realnym. Nam pani od prawa karnego jako przykład na zajęciach podawała sytuację, w której kobieta w wyniku silnych skurczy np. porodowych powoduje wypadek samochodowy. W takiej sytuacji nie odpowiada za "nieumyślność" lecz może być całkowicie uniewinniona.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-10-06 o 17:02 |
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie pytanko..
Wie ktoś może, jak się nazywał polski skoczek narciarski, który podczas II w.św był więźniem w Auschwitz.. i że proponowano mu, że wyjdzie z obozu, jeśli zostanie trenerem niemieckich skoczków. Kojarzy ktoś coś takiego? |
|
|
|
#3281 |
|
Raczkowanie
|
No ale tak jak mówie chodzi o sam fakt nieposiadania przez ciebie ważnego dokumenty poświadczającego zniżkę - bo za to dostałaś karę. Czysto urzędowa sprawa. Taki przepis ,że jesli chcesz korzystac ze znizki musisz ją udokumentować. Tak jak mówiłam oczywiście dochodzi do tego dobra lub zła wola urzednika/kontrolera. Nie czytałam dokładnie żadnego regulaminu ale sądzę że tak to działa.
|
|
|
|
#3282 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Józef Hordyński? dziękuję, może chodzi jednak o samobójstwo, ja nie brałam go pod uwagę, bo nie myślałam, że można je brać jako morderstwo. Co do tego mandatu, w kazdym autobusie w mojej okolicy jest wywieszona kartka z informacją, że pasażer ma obowiązek pokazania (kierowcy i kanarowi) biletu miesięcznego (ulgowego) wraz z dokumentem upoważniającym go do znizki. Tak więc kobieta mogła wlepić Ci mandat. Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2009-10-06 o 18:48 |
|
|
|
|
#3283 |
|
Przyczajenie
|
byłem ciekawy bo znajomy taki ostatnio wpadł z 15-latka a ma 19lat i chcialem zapytać was z czytej ciekawości poprostu od ilu lat można to robic prawnie.A że pytałem kilka razy to dlatego,.że nie dawno dopiero zalogowałem sie na tym forum i nie wiem tutaj jeszcze co do czego i jak napisze to nie wiem czy wiadomość wysłano czy nie,dlatego zdarza mi sie wysłać dwa razy.wiec z góry sorki za to.i nie denerwuj sie tam hehe.sorki
|
|
|
|
#3284 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() Ale może nie zapłacisz - nie wiem czy to zależy od miasta- mnie kiedyś złapali właśnie bez legitki, wypisali, ale jak w ciągu chyba 3 dni pokazałam w MZK legitymację zapłaciłam tylko jakąś opłatę skarbową - chyba 5 zł. To wszystko z resztą było w regulaminie. |
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() A kare udalo sie anulowac
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3287 |
|
Zadomowienie
|
Samobójstwo jest niekarane nie dlatego, że samobójcy nie da się ukarać tylko dlatego, że nie przewiduje tego polski ustawodawca. W dawnych czasach było karane. A jak? Przy udanej próbie hańbiono zwłoki, przy nieudanej ciągano po sądach, a nawet... karano śmiercią.
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To właściwie miał to co chciał
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Po czym poznam, że puder w kulkach mi się skończył? One się zmniejszają czy jak?
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zmniejszają sie aż znikną chyba
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Bo pewnie takie pudry są b. wydajne, ja mam puder sypki używałam go przez pół roku a kurde jest go pełno, jego ubytek jest niezauważalny dla oka;p a do tego mi sie znudzil bo jest z drobinkami i mi go teraz szkoda ze taki nieuzywany. Osdsyp polowe kulek i zobaczysz że sie zaczną zmiejszać szybciej
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Zmniejszaja się powolutku, na początku niezauważalnie, a później zostają juz tylko takie malutkie kuleczki jak łebki od szpilek
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś, kto zna się na ekonomii, mógłby mi w fajny sposób wyjaśnić monetaryzm ?
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie.
CO może być przyczyną nieświeżego oddechu? Nie chodzi o mnie, ja mam aparat na zęby i to zupełnie inna bajka Koleżanka, myje zęby trzy razy dziennie, szczotkuje język i policzki nawet, płucze płynem listerine bo... wystarczy że weźmie choć łyk soku jabłkowego np, już zaczyna się robić mniej miło
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To że myje zęby to jeszcze mało. Chodzi regularnie do dentysty? Bo choćby myła 10 razy dziennie to zepsute zeby i tak sie od tej pasty nie wylecza ![]() a oprócz tego: dieta, choroby migdałków, zapalenie zatok, wrzody i inne problemy żoładkowe
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, no właśnie tu leży problem. Ja jeździłam do dentystki co miesiąc z tym aparatem, raz podjechałyśmy razem i poszła na kontrole. Przez pół roku miała leczenia kanałowe, robienie wszystkiego, gdy już zęby zostały wyleczone zauważyła tego typu problem - wcześniej nawet nie zwracała na zęby uwagi.
Cytat:
Jak działa ta grzybica jamy ustnej?
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
W tvn style mówili ze częstym powodem nieświeżego oddechu jest nalot na języku gdzieś tam daleko na tylnej częsci...
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- ale dorzuciłam swe 3 gorsze
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

A zreszta nie wiem