|
|
#3301 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar X
Cytat:
A zamiast gotować mleko kondensowane, można kupić gotowe, już zagęszczone, w puszce (z Gostynia np.) i podgrzać przed produkcją karmelówki Taki "Polish Baileys" ![]() Czyli... czyli... jesienią i zima się grubnie |
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tabletki nie wchodzą w grę, tylko właśnie najdelikatniej mówiac zabieg. Czy to już teraz kiedy trzeba by ja "zabezpieczyc". na oko ma 6, 7 miechów i tak kurczę nie znam się an kociakach na tyle, myślałam ze do zalotów jeszcze daleko a ty tu mnie przeraziłaś że Twoi już ćwicza?! serio to juz czas? a propo pracy - temat dla mnie aktualny jak nie wiem co - jestem nauczycielem i jest to praca i w robocie i w domu, a ja identycznie wyznaje prace tylko w zenętrznej sferze pracowej, poza domem, takie tez potrzebuje "na gwałt", najchętniej biurowej a jakoś zima i ni ma. a w testach w liceum wyzło mi miedzy jakimis administracyjnymi to ze byłabym idealnym kierowcą będę wdzięczna za info o kotku bo wskutek mojej "pracy" nie mam kiedy zajechac do veta. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- oj taaaak, a jak tanio wychodzi, a jaki zdradziecki, a jak działa na poprawę humoru ech jak to mówili w tvenie w kontekscie bruca willisa reklamujacego wódkę - szklana pułapka |
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Rachell - słyszałam, że pierwsza ruja u kocic potrafi wystąpic ok. 5-6 miesiąca już
Nie chcę się tu bawić w ekspertkę, ale jeżeli twoja kotka przejawia tego typu zachowania, to myślę, że już czas. Planujemy wysterylizować naszego Miszkę - tak będzie bezpieczniej. Moje kocice czasem wymiotują, czasem potrafią po kryjomu tę tabletkę wypluć, a przy kocurku w domu, nie możemy pozwolić sobie na takie ryzyko i musimy bardziej zabpezpieczyć się przed możliwością pojawienia się w domu, np. 6 -ciu MiszoPampiszonków:brzydal :
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-10-06 o 23:54 |
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o mamo, ona "szara" ma "czarnego" choc on stary i brzydki to jednak zadnej nie przepusci. Dzieki wielgachne, to ja jeszczew tym tygodniu zorganizuje jej konsultacje bo przeciez mamy "miliony powodów - są koty sąsiedzi aaaaaaaaaaaa ale sobie przed snem zafundowalam troski dobranoc |
|
|
|
|
#3305 |
|
grozi wypollizowaniem
|
zdecydowanie to coś zgoła zupełnie odmiennego, kabaczek to taka zółta cukinia a bakłażan to psianka podłuzna zwana też gruszką miłosną
|
|
#3306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jam w jesienno-przewlekłej malignie i mało tu do Was zaglądam,nie chce mi się skupić,oczy mam rozbiegane a nieobecne i w ogóle panuje u mnie ogólny tumiwisizm i niechciej
dlatego też wpadłam powiedzieć :Dobranoc........żebyście o mnie nie zapomniały.....
|
|
#3307 |
|
BAN stały
|
Ech... spać nie mogę...
zajadam się cukierkami
|
|
|
|
#3308 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3309 |
|
BAN stały
|
"coś" a co to jest te "coś"
![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Bakłażan chyba jest bordowy i ma lśniącą skórkę. |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czekolada z babelkami i ogladam "Dziecko Rosemary" (znanego pedofila)
|
#3311 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Zwiędłam już nad dzięciołami, umyłam pędzle oldskulowym mydłem Karat z lat 80-tych (zapasy Mamy), i chciałam Wam wszystkim podziękować
Jutro dzień wyzwań... |
|
|
|
#3313 |
|
BAN stały
|
Wielki kubek mrożonej kawy (który właśnie wypiłem)
![]() Uwielbiam tonic , a tak dawno go nie piłem Powodzenia jutro ![]() --- Ja zaczynam jutro zajęcia (na V roku nie powinno być już zajęć |
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam ochote na komedie, najlepiej kilka i takich najdurniejszych Widzialam ostatnio "Wielkiego Stacha" - historia faceta, ktory ma trafic do wiezienia i tak bardzo boi sie wydymania, ze zatrudnia mistrza wszelakich sztuk walki (swietny David Carradine), zeby sie przed tym uchronic
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Na TVP2 leci właśnie Czerwony, Kieślowskiego
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
ano wlasnie
wszystko w tych samych godzinach...i jeszcze Podwojne zycie Weroniki
|
#3317 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() dziękuję, przekażę ![]() Cóż z tego, że niechcący ![]() Cytat:
a na VI?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
#3318 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3319 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a właśnie doczytałam o kabaczku- ze cukinia i kabaczek to jest to samo- tego akurat ni e wiedziałam
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-10-07 o 09:01 |
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Oberżyna tak zwana
![]() Ja już w pracy. Dobrze że wymyślili te tabletki na katar, inaczej siedziałabym zapłakana i pociągająca... Justyno ![]() Wszystko będzie super. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- A ja mam inaczej. Przybieram latem, a chudnę jesienią a jeszcze bardziej zimą... Potrzebuję widocznie bardzo dużo energii, żeby nie zamarznąć. Jestem bardzo ciepłolubna. Dobrze, że dziś rano zaczęli u mnie grzać, bo chodzić po domu w swetrze i polarze, to przesada.
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie pracuję do 17 i niestety w mojej mieścinie wszystko jest zamykane o tej porze, także zakupy niestety muszę robić albo przez internet, ewentualnie w niedzielę w Kielcach. Też pracuję na zlecenie, moja praca posiada wszystkie cechy pracy na etacie, ale strach przed utratą obecnej posady i to że może być przecież gorzej - paraliżuje. Skąd macie internet? Mobilny, stacjonarny? Gdzie najlepiej podpisać umowę. Wczoraj brat po tygodniu przerwy w dostawie internetu, dostał od administratora smsa że internetu to już nie będzie. Interesuje mnie stacjonarny, może Netia, Orange? Kupiłam dziś ser, będzie poduszkowiec. Mam już dość placka ze śliwkami
|
|
|
|
|
#3322 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ja bym chciała pracować od 9.00-15.00
![]() na szczęście u mnie wszystko hula do 20, albo i pózniej... straszne sie korki porobiły od października , to z dobrobytu kurna...teraz kazdy student ma samochód ![]() co do oberżyny, zawsze kojarzylo mi sie to słowo tylko i wyłącznie z farbą do włosów, ciekawe dlaczego tak nazwano ten kolor, w zyciu nie słyszałam aby ktoś na bakłażan mówił oberżyna ![]() edit- ja net mam z UPC- TV, telefon i net w pakiecie
|
|
#3323 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Dziś nie piję kawy - jakoś mnie nie ciągnie w domu. Zamiast tego kefirek ![]() widzę, że praca na etacie ma wiele zwolenniczek, ale niestety praca "od - do" to stereotyp, przynajmniej w moim przypadku. Często zostaję dłużej niż do 16., albo już w domu muszę odbierać kom. do 19 -20.00 włącznie. I do tego delegacje, głównie zagraniczne, godziny spędzane w pociągach, autobusach, samolotach i taksówkach i łóżkach hotelowych. Do tego stres i napięcie a ciągle uśmiech na twarzy. Jak mam wolne to i tak ciągle dzwonią, piszą itp. Szczerze mówiąc myślę o powrocie do nauczania w szkole, ewentualnie coś swojego - tylko co Wolałabym nawet sprzedawać marchewkę na targu - byle dla siebie.Blue - ja mam neta z kablówki, prędkość ok, ale płacę miesięcznie 59, to chyba drogo, może się rozejrzę za czymś tańszym.
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybki, stabilny internet bez limitu ściąganych danych. Wada - dostępny wyłącznie z najwyższym pakietem tv kablowej (razem 70pln) Teraz od 3 tygodni korzystam z mobilnego Play'a. Mają najlepszą ofertę na rynku sieci gsm. 5 gb kosztuje 45pln/m-c. Tydzień na przetestowanie za free. Można zwrócić płacąc tylko 9pln opłaty aktywacyjnej. Aktywacja 9pln Modem usb od 1pln Umowa na 18 miesięcy. Obecnie jest promocja 3 pierwsze miesiące 0pln abonamentu. Jak na razie jestem zadowolona z szybkości i zasięgu. Przyda mi się do laptopa w podróży. ![]() Żeby założyć Netię musisz mieć podłączony i aktywny tel stacjonarny. Nie znam oferty Orange. Polly, ależ to jest zamienna nazwa bakłażana. ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Psianka_pod%C5%82u%C5%BCna
today's rain is tomorrow's whisky Edytowane przez Betty83 Czas edycji: 2009-10-07 o 10:27 |
|
|
|
|
#3325 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nie rozumiem jak mozna odbierac telefony z pracy będąc na urlopie. Pracodawca nie moze tego ządac, bo urlop to płatne zwolnienie pracownika od obowiązku świadczenia pracy, i kontaktowanie sie z pracownikiem w spr. służbowych jest łamaniem praw pracownika.
|
|
|
#3326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja bym chciała mieć przynajmniej widoki, że jak za kilka miesiecy odbiorę dyplom, to będą szansę na załapanie jakiejkolwiek pracy, bo trudną i tak sytuację mocno pogorszył kryzys. W sumie bardzo nie chciałabym się przeprowadzać, ale tu, gdzie mieszkam, tylko inżynierowie nie narzekają na brak propozycji, i niestety gdzieś będę się musiała ruszyć (zastanawiając się, czemu nie poszłam studiować np. budowy maszyn, zamiast języków).
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.” Edytowane przez Tsukichan Czas edycji: 2009-10-07 o 10:32 |
|
|
|
|
#3327 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wiem
|
|
|
#3328 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Niestety w praktyce kom. służbowa to niezła smycz ![]() A praca 8h dziennie w siedzibie pracodawcy pracując na umowę zlecenie albo o dzieło - to nie jest łamanie praw pracownika? O tym pisze Bluegirl i niestety jest to częsta praktyka.
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Babcia używa ![]() I w tej grze Zielone Imperium hodowało się oberżyny, a nie bakłażany. Co się stało z moim ogrodem?! Przez parę tygodni nie miałam czasu się nim zająć ![]() Ja za to psianki nie znałam.. A gruszka miłosna... to tłumaczy mi pewną rozmowę kiedyś o bakłażanie. Zachwycałam się jego urodą, a ktoś się ze mnie podśmiewał i nie wiedziałam dlaczego...
|
|
#3330 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Zresztą- stosunek pracy powstaje z chwilą rozpoczęcia swiadczenia pracy, a nie podpisania umowy- mozna wystąpić do sądu pracy o uznanie stosunku pracy-tylko ze Polska to nie Stany i nikt tego nie robi ![]() A telefon służbowy służy do komunikowania sie z pracownikiem w czasie pracy, ew. w sytuacjach nagłych i nieprzewidzianych, jadąc na urlop zostawia się telefon służbowy w domu. A komentujesz jakoś to dzwonienie do siebie? bo moze myśla ze tak lubisz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

A zamiast gotować mleko kondensowane, można kupić gotowe, już zagęszczone, w puszce (z Gostynia np.) i podgrzać przed produkcją karmelówki
Taki "Polish Baileys" 

I jeszcze musiałam jechać w tę ohydną pogodę do PUP.
A mały pojedzie chyba niedługo na kastrację - będzie z niego prawdziwy kocur - bez ogona i przyrodzenia

, a tak dawno go nie piłem 
wszystko w tych samych godzinach...i jeszcze Podwojne zycie Weroniki
Wolałabym nawet sprzedawać marchewkę na targu - byle dla siebie.