|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
![]() ciekawa jestem co bedzie jak dzidziuś sie urodzi i bedzie chciał na spacerek ok 24-ej ![]() Domizraniłaś mnie
|
|
|
|
|
#2642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moje serce pracuje w VW...
![]() Sie zmeczylas mam nadzieje.... Cytat:
A mowia, ze skleroza zaczyna sie na dobre po porodzie... wtedy bede musiala sobie chyba wszystko zapisywac...o ile nie zapomne jak sie dlugopisu uzywa... ![]() Cytat:
Gratki Dzien doberek Mamusie mnie wlasnie boli brzuszek jak na @ co mi sie wcale nie podoba....zobaczymy... ![]() Jakby nie bylo to zaczynamy dzisiaj 37 tydzien wiec do porodu zostalo nam najwyzej 14 dni albo zaraz... ![]() Zalapalam sie jeszcze na akcje Zadyma..? ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-10-07 o 09:40 |
||
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej, juz Ci wiecej nie odmówie |
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- No ja niewiem- wczoraj przeleciałas wszystkie a dzis tak niedostępna jesteś...
|
|
|
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2647 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie szalone mamuśki!!!
Jak się maluchy na świecie pojawią to sie wam odechce tych nocnych pogaduszek ![]() Ja tam śpię jak zabita, tylko raz do wc musiałam pomaszerować ![]() Wczoraj TZ mnie wymęczył do 24:00, bo projektowaliśmy kuchnię do mieszkania. Ech najchętniej oddałabym to jakiemuś architektowi, ja nie jestem dobra w te klocki. Mi sie podobają gotowe projety u kogoś, a nie tam myśleć, gdzie szuflada, gdzie półka, wrrr A faktycznie napisałam, że kupiłam gruszki od dzidziusia a jeszcze skupiałam się żeby napisać dziaduś! Cytat:
Cytat:
ale jak się przekona jaka wygoda to nam jeszcze podziękuje ![]() Cytat:
I z tym włażeniem to masz rację Cytat:
Cytat:
![]() i dziękuję za listę! Cytat:
Starszak- no no no! to już duży chłopak! Musi byc przystojniak w takim eleganckim mundurku Cytat:
A o skurczach było na poprzednich stronach - z wczoraj! Oj nie czytałaś uważnie! |
|||||||
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Przeczytałam wszystko, ale multicytować mi się nie chce, ćwiczę pamięć U mnie nocka też nie była najlepsza, brzuch mnie bolał trochę w nocy. Pietrusiu gratuluję nowego tygodnia Kareninko Tobie też gratuluję 37 tygodnia ![]() Domi u mnie teraz na balkonie 30 st. w słońcu, więc zapraszam, możesz suszyć u mnie ![]() Malinko współczuję tego kręgosłupa, a Twój Kubuś w białej koszuli to pewnie super wygląda, z niego taki przystojniaczek Kospiracja, kochanie, jak to się dusiłaś w nocy
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry chciałam powiedzieć no i cofam się o 3 str bo tam utknełam - ale wróce tu
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Na TVP 2 mówią o kąpieli dziecka.
Ale nic nowego się nie dowiedziałam
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-07 o 10:20 |
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi moj tz powiedzial, ze on bedzie kapal, bo to nic trudnego i mam sie nie przejomowac to posluchalam i sie nie przejmuje...
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do programu, to chciałam sprawdzić, czy będą mówić coś innego niż dowiedziałam się na SR, ale nie, chwyt ten sam ![]() Nawet stojak na wanienkę był taki jaki ja chcę kupić
|
|
#2653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No popatrz jacy ci nasi tz'ci odwazni ![]() Aha, mam pytanie odnosnie biustonosza do karmienia...czy kupujecie przed pojsciem do szpitala?? I jakie rozmiary? Bo byla u mnie wczoraj polozna i powiedziala, ze byloby najlepiej gdybym juz teraz kupila, ale wieksze...tylko ILE wieksze??
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
W ogole wczoraj wieczorem sie zaczelo - no starsznie mi cieżko oddychać, wiesz Brombi, jak taka mala lokomotywka,,, pffff... pfffff.... pfffff....
Cytat:
|
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ciężko oddycham i sapię właśnie, jak za dużo zjem ![]() Może miałaś pełny żołądek i Ci uciskał ? Mnie pomaga jak prosto siedzę i głęboko oddycham przez przeponę.
|
|
#2656 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz, teraz już i tak nie mamy wyjscia i urodzić trzeba wiec lepiej przygotować się do porodu jak do bólu w słusznej sprawie (bo ten ból minie a dzięki niemu będziemy miały nasze maleństwa na świecie) niż się przerażac bo to nam nie pomoże. to takie moje zdanie ![]() no i gratuluję mimo wszystko kolejnego tyg Cytat:
Domi nas przelatuje bo wie że odpowiedzialnosci za te czyny nie poniesie - my i tak już w ciaży jesteśmy Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=ec7JVlsnk00Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nachodziłam sie po sklepach z bielizną i nie mają nigdzie mojego rozmiaru... tzn nie produkują. Na all nie chcę zamawiać, bo ciężko jest kupić stanik z przymierzaniem, a co dopiero bez..Tak więc mam mały problem.. Się uśmiałam: http://www.youtube.com/watch?v=sRqLt...eature=related Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-07 o 10:59 |
|
|
|
|
#2658 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jej jak to brzmi powaznie.. STARSZAK ![]() mamuska bedziesz na tym slbowaniu?? Cytat:
oj kusisz paczka, kusisz az dziwne ze tylko 10kg masz na plusie.. ja i bez paczkow codzinnie mam juz 17kg dodatkowych ![]() wiec zazdroszczeCytat:
zgadzam sie z tym zasypianiem w 100% a co masz na obiad?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiscie nie jestem swieta i zdaza mi sie przeklnac ale to bardzo rzadko.. z drgiej strony przy porodzie jest taki bol ze trudno sie opanowac.. ja na przyklad mialam porod bardzo religijny. krzyczalam: O BOZEEE, OBOZEEE, O JEZUUU... no i plakalam bardzo ![]() ale laska obok w sali do porodow rodzinnych darla sie ze utnie mezowi wiecie co.. od niej z sali bylo: O KUUUUUU*WAAAA a to byla kulturalna pani nauczycielka
|
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
Sexy gdyby prody były takie straszna na jakie wyglądają to kaza baba miałaby jedno dziecko
np. ja i Malinka będziemy miały drugie - ja mam świadomość jak wygląda poród SN bo jak byłam już po to rodziła dziewczyna w nocy i sie tak darła, ze żadne drzwi nie byłyby w stanie zagłuszyć tego, a cc też mi się nie podoba - ale co tam i tak nie mam wyjścia w ten czy inny sposób - staram sie myśłec jak napisąła chyba Kachula - pojdę urodze wyjdę ![]() Karenia ja kupiłąm biustonosze nie zupełnie w swoim rozmiarze bo o niego trudno ale mi piersi już nie rosna od jakiś 2 miesiecy więc chyba to mi wystarczy ja te bóle o których piszecie też mam i czasem juz sobie myślę, ze to lada moment ale (wiem, ze znowu pisze o poprzednim wybaczcie) jak miałam rodzic Ize to termin wypadał mi w niedzielę, w czwartek przed terminem miałam 2 lub 3 skurcze tak potworne, ze spodziewliśmy się z TŻtem, ze w ciągu doby mała będzie z nami, niestety Iza poszła mi wówczas do góy i siedziałą tam do następnego piątku, wówczas oczywiście, po lekach zaczeła sie akcja z której w efekcie jak wiecie wyszła cc, więc same widzicie że z tymi bólami to jednak nie tak szybko chociaż mam nadzieję, z ejdank wszystkie przejdziemy porody szybko sparawnie i na luzie - nie zaleznie od tego czy to SN czy CC ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- zapomniała Kropeczka tez drugie
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na SR rodzenia babka mowila, ze podczas porodu, skurczy i parcia to rodzace czasem wyganiaja meza, mowia
dejdz, albo: nie odyzwaj sie...a pewnie na zywo to wyglada tak: spier... mi stad, albo: stul py**sk oczywiscie zartuje, ale jak mowicie ze babki takie rzeczy potrafia mowic, to moze cos w tym jest |
|
|
|
#2661 |
|
Rozeznanie
|
witam mamuski
oj widze, ze niektore sa nie do zdarcia, noc na wizazu i juz od rana jada... domi nas przeleciala i niech sobie nie mysli, ze do odpowiedzialnosci nie zostanie pociagnieta, no moze juz nas nie "zabrzuszy" ale widze, ze dizsiaj prawie kazda nazeka na zle samopoczucie: dusznosci, nerki, bezsennosci, swedzenia....juz nie bede wymieniac ooo a kareninka juz do porodu gotowa. a co nie czytala nasza domi ze takie"przelatywanie" moze wywolac wczesniejszy porod!!!!! dawac ja tu ![]() ![]() brombi gratuluje tego 36 tc pietrusia -tobie 35tc kareninka - wow ty juz 37- tez gratulacje kropeczku- tobie naprawde wspolczuje, trzymaj sie i nie daj sie temu chorobsku. dziekuje za liste ![]() malinka - czekamy na zdjecia przystojniaka w stroju galowym ![]() oj ty tez biedna z tym kregosupem. my z miriam zaczynamy dzisiaj 35tc czasami mysle, ze juz tu ja chce miec, ale jak popatrze na ekipe budowlancow szlajajacych sie po chawirze, to niech sobie jeszcze miriam posiedzi w tym brzuszku nim te remonty sie skoncza. mam juz dosc!!!
|
|
#2662 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie wiem jak to bedzie przy porodzie, jeszcze nie rodziłam, więc potem będziemy zdawać relacje |
|
|
|
|
#2663 |
|
Wtajemniczenie
|
odnośnie tego przklinania w trakcie porodu - to Wiecie jak dojdzie do SN to wolałabym aby mi się nie wyrwało - jakoś chyba byłoby mi gl upio
choć mi sie zdarza klać zwaszcza w pracy na budowach jak coś nie tak (budowlaniec tak ma) ale staram sie to całkiem wyeliminowac i teraz jak jestem w domu to nie rzucam mięsem - choć i tak TZ twierdzi, ze mi sie zbyt czesto zdarza
|
|
|
|
#2664 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Meliski i rumianku się napić, do kąpieli trochę lawendowego olejku i na długi spacer iść i od razu będzie lepiej. Cytat:
![]() A brzuch... prawdopodobnie zaczyna ci się obniżać. Cytat:
ło matko, co to jest ![]() Cytat:
![]() Gratuluję kolejnego tygodnia i mam nadzieję, że jednak jeszcze 2,w 1 chwilę zostaniecie. A jeśli nie, to i tak juz jest sukces. Jesteście o tydzień dalej niż to było przewidziane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak to dzień dobry mamusie. Ja miałam noc taką sobie. Często się budziłam, a to mi było za gorąco, a to za zimno, to znów musiałam iść do wc, potem obudziła mnie zgaga, rano obudził mnie skurcz uda ![]()
|
|
#2665 |
|
Raczkowanie
|
hej mamuśki
))A ja dzisiaj sobie pospałam do 9.50 - po prostu szok ![]() Normalnie wstaję o 7.15, ale że dzisiaj TZ musiał godzinę wcześniej do pracy pójść, to już o 6 siły nie miałam (bo oczywiście w nocy zaliczyłam 1.5 godziny przewracania się z boku na bok) - no i tak mi się pospało!! Aż się nie mogę w tym odnaleźć A wczoraj ... wczoraj bylam w Wawie na szkole rodzenia - kończy się gdzieś 20.30. Wyjeżdżając z mojego podmiasta kupilam sobie bilet calodobowy. Siedzimy sobie w kolejce powrotnej do domu, i przychodzi tzw. kanar. I o bileciki prosi . TZ daje miesięczny, a ja zaczynam buszować w zbożu - torebka, kieszenie w kurtce, kieszenie spodni - i nic. Koleś czeka - dość sympatyczny (bo czasem to takie masakry chodzą, że szok) - ale mimo wszystko to nie konduktor, tylko kanar. I mówię mu że serio kupowałam ten bilet, ale że tyle tych kieszeni i miejsc, że się nie mogę ogarnąć. On mówi spoko spoko, to na ogól faceci szukają długo, żeby mnie wnerwić. I ja mówię mu - no widzi pan, tyle tu tych kieszeni, że nawet mam w torebce ogórka, co go wczoraj kupiłam. On się pochylił, zajrzał do mojej torebki, ja w międzyczasie schwyciłam tego ogórka...On spojrzał - ogórek?... A to do widzenia I poszedł...![]() A biletu nie znalazłam ![]()
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie przegladam co maja z tych biustonoszy...
|
|
#2667 |
|
Wtajemniczenie
|
Karenina fajne - te koszulkowe mi się bardzo podobają
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Bella
|
|
|
|
#2668 |
|
Raczkowanie
|
A tak poza tym - Kropciu, strasznie bidna jesteś z tym swędzeniem, ja pirkuję. Normalnie trudno uwierzyć, że nic nie wymyslili na to łobuzyyy
Karenina - a widzisz, jak się trzymasz w dwupaku! dzielna dziewczynka ![]() Magda - życzę ci, żeby tym razem obyło się bez komplikacji... i jeśli chcesz rodzić SN, to żebyś mogła to zrobić! A u mnie wczoraj też dziwna akcja - akurat twardnienie się trochę ostanio uspokoilo, za to jak czekałam na przyjaciólkę w centrum handlowym (buu) to zrobiło mi się coś takiego dziwnego ze wzrokiem - takie znaczki mi przelatywały przez pół godziny przed oczami i tak niewyraźnie widziałam, że nie bylam w stanie nic przeczytać ani wlasciwie na niczym wzroku skupić... cholercia, trochę mnie to martwi, czy coś to nie neurologicznego nie jest
|
#2669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobre, dobre ty to masz szczescie ![]() co do staniczkow ja sie nie wypowiadam. tak mie cos wydaje, ze zrezygnuje z tych "karmnikow" ![]() :brzyda l:
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak mam nadzieję, że uda mi się opanować przeklinanie. A jeśli wydrę się na tzta, to że nie zapomnę go potem przeprosić ![]() Tyle, że mam dylemat w którym języku krzyczeć mam 4 do wyboru. Pewnie będzie jajecznica na porodówce Cytat:
A z tymi oczami, to idź może do okulisty.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-07 o 11:29 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

ciekawa jestem co bedzie jak dzidziuś sie urodzi i bedzie chciał na spacerek ok 24-ej 

Jak leże na jednym boku to potem nie jestem w stanie sie obrócić- nie mowiąc juz o wstawaniu do WC...

. Nachodziłam sie po sklepach z bielizną i nie mają nigdzie mojego rozmiaru... tzn nie produkują. Na all nie chcę zamawiać, bo ciężko jest kupić stanik z przymierzaniem, a co dopiero bez..
oj kusisz paczka, kusisz
wiec zazdroszcze
dejdz, albo: nie odyzwaj sie...