|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2702 |
|
Raczkowanie
|
normalnie w tym tempie to za 2 tygodnie najdalej nowa część stuknie
![]() to może jeszcze dziewczyny z bliskimi terminami będą w dwupakach ))
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz maiłam puścić wiązankę, pewnie niektorzy by się zdziwili ![]() juz wiem dlaczego o naszym blogoslawionym stanie mówi się: nosić dziecko pod sercem moj maly wspina sie coraz wyżej -mam takie wrażenie że przed chwilą naprawdę mi wysoko zapukał...
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, my mieliśmy SR z jedną tą samą położną
WIecie co, ja się chyba niedługo przeprowadzę z laptopem do kuchni. Będę miała bliżej do lodówki ![]()
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki!
Jakimś cudem udało mi się nadrobić czytanie (aż mnie oczy bolą ) i teraz mogę się pochwalić, że zaczęliśmy dziś 30 tydzień. Nie wiem kiedy to zleciało ![]() Wczoraj mieliśmy wizytę u gin. Mała nadal rośnie jak szalona. Wg długości kości udowej jest o ponad 2 tyg. starsza Lekarz powiedział, że to się rzadko zdarza, zazwyczaj to termin wg obwodu główki jest najwcześniejszy. Po raz kolejny potwierdza się, że Mała ma nóżki po tatusiu (mój Tż ma 198 cm wzrostu) Wycięła nam też niezły numer, bo miała tak złączone nóżki, że gin nie był w stanie potwierdzić płci (wcześniej 4-krotnie było, że dziewczynka). Stwierdziliśmy z Tż, że będą niezłe jaja, jak w 7 miesiącu okaże się że to chłopak I tak to u nas Ostatnio miałam 2 silne ataki bólu podbrzusza i zarówno położna, jak i lekarz kazali mi się oszczędzać, także staram się pilnować. Będę też odliczać do następnej wizyty z nadzieją, że Mała się odwróci, bo wczoraj była główką u góry i gin poruszył wstępnie temat cc, ale uspokajał, że jeszcze jest czas, żeby się odwróciła.Pozdrawiam Was i śmigam dokończyć obiad - dziś jest zupa-krem z pomidorów i gulasz z kaszą gryczaną i fasolką szparagową. Mniam
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
2befree to super ze mala rosnie ciesz sie ze wszystko jest ok
Mam nadzieje ze pochwalisz sie zdobyczami ![]() Ja mam wizyte w poniedzialek juz nie moge sie doczeka
|
#2707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do kości udowej to u nas tez to jest pierwszy termin i kilka innych dziewczyn tez o tym pisało ![]() a ułożeniem na razie sie nie martw, jeszcze dzidziusie maja czas ustawic sie właściwie
|
|
|
#2708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej też kość udowa wskazywała, że maleństwo jest ok 10 dni starsze. Ale tez się nie dziwię, bo ja mam dość małą głowę i większość czapek kupuję w dziale dziecięcym ![]() Cytat:
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
2befreeciesze sie ze córcia tak rośnie i ze wszystko dobrze u was. Co do płci- to mój gin twierdzi że jeśli lekarz stwierdza płeć to nie moze sie pomylić- no chyba że zaznacza że nie jest pewien czy coś tam. Ale że w innych przypadkach jak dzidza jest dobrze ułożona to sie nie da pomylić
I że on juz w wieku 4 lat odrózniał chłopców od dziewczynek
|
|
|
|
#2710 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja bede miala wieksza motywacje zeby szybko wrocic do stanu sprzed ciazy bo bede chciala sie jak najbardziej tztowi podobac Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
siostra moego tztaa miala takie specjalne do karmienia i mowi ze jej sie nieprzydaly ze byly nie wygodne ze cycki wisialy i szybko zmienila na zwykle![]() Ja wlasnie wrocilam od okulistki bo sie okazalo ze mam wade wzroku - 0.75 i astygmatyzm i musze okularki nosic wiec poszlam zamowic.. hmm wygladam jak potwor.. moze sie kiedys do nich przyzwyczaje;p a wy tutaj takiego smaka robicie ze jak was czytam to ciagle chce mi sie czegos dobrego do jedzenia;p dostaje slinotoku przez was
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
A Kachula ciągle śpi.................
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Potem powie, że internet jej się wieszał
|
|
#2713 |
|
Zadomowienie
|
cześć, w końcu dotarłam, nie było mnie dość długo, ale remont i jakoś nie mam jak pisać. Też już 30tc zaczęłam, po wizycie u lekarki, wszystko ok, mała rośnie, wierci się i rozrabia. nic się nie skraca ani nie rozwiera, także lekarka powiedziała że przed terminem nie zapowiada się żeby chciała wychodzić, raczej w terminie lub po. za tydzień mam usg to pooglądam co tam u niej nowego no i czy nie zmieniła się w chłopca, bo dopiero raz było stweirdzone że dziewczynka.
sypialnię skończyliśmy, wszystko gotowe, teraz pokój dla dzidzi zaczynamy. z zakupów pozostały mi kosmetyczne, ręczniki, wózek i łóżeczko no i butelkę i smoczek kupię jakby co żeby było. przez całą ciąże przytyłam 10kg jak do tej pory. A chęci ostatnio to mam na zupę pomidorową, jabłka i mandarynki
|
|
#2714 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wlasnie byla u mnie kolezanka i przyniosla ciasto...wlasnie zjadam 4 kawalek...i jak tak patrze na 5 to widze, ze on sie tak do mnie usmiecha, zeby tez go zjesc... Co sie ze mna dzieje? Przeciez ja na slodkie to nigdy nie bardzo bylam... Cytat:
Gratuluje kolejnego tygodnia Teraz sie ladnie prosze oszczedzac, a pozycja sie nie martw, bo od 30 tyg to dziecko moze sie spokojnie kilka razy obrocic... Cytat:
Oj, no na pewno jak potwor nie wygladasz... Jestem pod wrazeniem doswiadczenia zyciowego twojego gina
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
i że proszków potrzebuje...ale chociaż oddychać możesz pełna piersią
|
|
#2716 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki!
U mnie depresja jesienno-przedporodowa...za co sie nie wezmę to partolę Nawet pisac mi się nie chce i wybaczcie, że nie odniosę się do żadnej wypowiedzi Czytam Was namiętnie, gratuluje nowych tygodni i cieszę się, że nowe dolegliwości nie dochodzą,a dzidziole rosnąKropeczko trzymaj się dzielnie Buziole!
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam ze sklepów, zrobiłam rundkę i dziś na obiad będą ziemniaczki, kotlety schabowe i mizeria
![]() We wszystkich sklepach ekspedientki mnie zaczepiały i pytały na kiedy mam termin, więc chyba już rzeczywiście wyglądam, jakbym na ostatnich nogach była ![]() Jaka u Was pogoda? Bo u mnie ciepło, ale niebo zachmurzone i duchota straszna ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Kolanosia nie daj się depresji Jesteś dla mnie wzorem kochana, jak radzić sobie w ciężkich sytuacjach z humorem i godnością
|
#2718 | ||
|
Zadomowienie
|
to z przyjemnością oddam Ci tę fuchę
Ja się za bardzo denerwuję przy takich robótkach belladonna - historia z ogórem ![]() czyli od dziś zamiast biletów, jeden ogór w torebce i jeździmy za free ![]() A z oczami to lepiej powiedz to ginowi, z oczami nie ma żartów. śliczne te koszulki! Cytat:
Cytat:
chyba w normie (ale z rybką bym uważała) 2befree- świetnie, że Córcia rośnie,i na obracanie ma jeszcze czas, więc spokojnie carolans-dobrych wiadomości nigdy dość! Ja dziś obiadek mam jeszcze od wczoraj mięcho, tylko pyzy podgrzeję, więc się cieszę, że nie muszę krzątać się po kuchni. Byłam tylko kupić bilety do kina, bo się z TZem wybieramy wieczorem, Trzeba korzystać póki jeszcze można Z tymi stanikami,to macie dziewczyny rację, chybasobie już podaruję poszukiwania, bo tracę cierpliwość, żeby dla kobiet karmiąych dostępne były do E to przesada...
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-07 o 15:33 |
||
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się dzielnie trzymaj i nie daj smutkom ![]() Ciekawa jestem, czy dziś moje kochanie wybierze się w taką pogodę, żeby pobiegać. Już od dwóch tygodni się leni ![]() Nic to. Ja się uzbraja w parasol i idę na małe zakupy
|
|
#2720 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może wstawisz jakąś aktualna fotkę to same ocenimy czy Ty już do rodzenia masz sie szykować czy jeszcze troszke z nami na forum popiszesz. Co Ty na to? A u mnie pogoda masakra...szaro, buro i gorąco.... Cytat:
A i rozwaliła mnie historia Belladonny
|
|
#2721 |
|
Raczkowanie
|
Byłam w lumpeksie z koleżanką troszkę kupiłam ciuszków ale w tym tygodniu było coś licho tych ciuszków, ![]() Kupiłam fajowe spodenki dla nynusia są przeliczne. ![]() ![]() : nuda:![]() ![]() .T ylko pada i zimno jest ale taka jest już jesień i nic na to sie nieporadzi.Uciekam pogadać z bratem Grzeska.Pod wieczór zajrze kochane do was
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czasami moge to fakt....
![]() Cytat:
Kochana Wiem Cytat:
Hehehe...moj to ma karnet na fitnes na rok wykupiony i jak na moj gust to jest ich ulubionym klientem - zaplacil i byl tam ostatni raz moze 2 miesiace temu.... ![]() Hmm...mialam wam odpisac wczesniej, ale musialam przyniesc sobie z kuchni jedzonko i teraz jem zapiekany ryz z mieskiem golonki i pepperoni... Nie wiem co sie dzieje...
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co Ty tak z tym pepperoni ?
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja uwielbiaaaaaaaaam pepperoni...takie ostrzejsze....mniamiiiii ![]() A brzuszek dzisiaj caly dzien cos nie bardzo...ale co zrobic - dajemy rade... ![]()
|
|
#2726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A poza tym, to dogadałabyś się z moją mamą. Dla niej chyba kuchnia meksykańska i indyjska byłaby zbyt łagodna ![]()
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, kolezanka wlasnie zadzwonila, bo sobie przypomniala, ze miala taki atak apetytu tuz przed porodem... ![]() Eee tam....skurcze to ja mialam i przed pepperoni na maksa wiec...
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubię ostre potrawy, ale w ciąży nie mogę, bo mam po nich taką zgagę, że aż mnie mdli.
Ja już po obiadku, zaraz teściówka przyjdzie, mam nadzieję, że przyniesie coś dobrego ![]() A Kachula gdzie się podziewa? Miała się zgłosić dzisiaj
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, Kachula jak milczała tak milczy
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula chyba jeszcze nie pojechała rodzić, ale może jej siostra rodzi?
To by wyjaśniało, dlaczego nie ma czasu tu do nas zajrzeć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

ładna mieszanka smakowa
zobaczymy jak dlugo 

Lekarz powiedział, że to się rzadko zdarza, zazwyczaj to termin wg obwodu główki jest najwcześniejszy. Po raz kolejny potwierdza się, że Mała ma nóżki po tatusiu (mój Tż ma 198 cm wzrostu) 

Nie wiem co sie dzieje...