Powiększanie piersi - cz. 2 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 15:35   #1171
horo
Zakorzenienie

GG do horo
Dot.: Powiekszanie piersi - cz. 2

Cytat:
Napisane przez Masza711 Pokaż wiadomość
Bez Ciebie nie ma nawet mowy o imprezie Poczekamy na Twoje nowe zelki
CZY KTORAS JESZCZE CHETNA NA IMPREZE W 3CITY ?
Ja, ja, ja

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:43   #1172
Masza711
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez horo Pokaż wiadomość
Ja, ja, ja
Horo-trzymam Cie za słowo Dzieciaczki do babuni a Ty sruuu nad morze Pojecia nie masz jakbym chciala Cie poznac
Masza711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 15:53   #1173
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Horo-trzymam Cie za słowo Dzieciaczki do babuni a Ty sruuu nad morze Pojecia nie masz jakbym chciala Cie poznac
I wzajemnie kochana
Ustalicie termin (tylko nie za szybko) i chociaż na pare godzin, ale... na pewno się pojawię

Stary 2009-10-06, 15:55   #1174
Masza711
Zadomowienie

Cytat:
I wzajemnie kochana
Ustalicie termin (tylko nie za szybko) i chociaż na pare godzin, ale... na pewno się pojawię
Mysle ze poczekamy az Mya bedzie miec juz swoje nowe żelki
Na pare godzin A kto Cie wypusci po tych "paru godzinach" ?
Stary 2009-10-06, 16:02   #1175
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Mysle ze poczekamy az Mya bedzie miec juz swoje nowe żelki
Na pare godzin A kto Cie wypusci po tych "paru godzinach" ?
I spokojnie do siebie dojdzie
Sama się puszczę

Stary 2009-10-06, 16:04   #1176
Masza711
Zadomowienie

Cytat:
Sama się puszczę
Horo No czas ochrzcic Twoje dziewczeta
Stary 2009-10-06, 18:30   #1177
agnes281
Wtajemniczenie

a mi klinika dzis odpisala takie cos :

"bardzo mi przykro, ale podczas rozmowy telefonicznej nie jesteśmy w stanie rozmawiać na temat wielkości piersi, bowiem do tego niezbędna jest Pani obecność, aby wiedziec jaki rozmiar i kształt maja piersi wyjściowo, dlatego też jeśli ma Pani wątpliwości co do wielkości zawsze przed zabiegiem jest jeszcze możliwość omówienia tego tematu z lekarzem."

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"
agnes281 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-06, 18:52   #1178
foxy123
Zakorzenienie

Masza, zapodaj jakies nowe fotki topless Teraz juz sie nie wykrecisz,ze sa nierowno opalone ,w koncu na weselu musialas wygladac perfekt

Stary 2009-10-06, 19:27   #1179
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Napisane przez agnes281 Pokaż wiadomość

"bardzo mi przykro, ale podczas rozmowy telefonicznej nie jesteśmy w stanie rozmawiać na temat wielkości piersi, bowiem do tego niezbędna jest Pani obecność, aby wiedziec jaki rozmiar i kształt maja piersi wyjściowo, dlatego też jeśli ma Pani wątpliwości co do wielkości zawsze przed zabiegiem jest jeszcze możliwość omówienia tego tematu z lekarzem."
agnes,
a czy Ty byaś na jakiejkowiek konsultacji? Czy doktor widzial Twoje piersi?

Stary 2009-10-06, 19:47   #1180
czekoladowa_sowa
Raczkowanie

willma w szoku jestem, ze to okragłe wygladaja bardzo naturalnie

listopadowa, odnoszac sie do twojej duzo wczesniejszej wypowiedzi czy Ty jeszcze dzisiaj martwisz sie o przekrecenie implantu? myslalam, ze takie zagrozenie jest tylko na poczatku, w pierwszym okresie po operacji

przed operacją 71 / 79
po operacji 71 / 91
waga 53 kg / wzrost 166
biodra 88 / talia 68
czekoladowa_sowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 19:57   #1181
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
agnes,
a czy Ty byaś na jakiejkowiek konsultacji? Czy doktor widzial Twoje piersi?
czesc
bylam raz na konsultacji tylko i dr powiedzial,ze mam male ale jedrne piersi, ze moge miec rozmiar jaki chce z tym ,ze nie za duze bo mam malo skory....wlasnie,troche ma racje w tym mailu co mi napisal ale czemu 90% lasek z forum wisialy na telefonie przed op? i rozmawialy z dr. o rozmiarze? akurat klocilam sie z moim facetem ,ogladalismy twoje zdjecia z 1 op i z 2op.Mam pytanko jaki ty mialas rozmiar z 1 op? i jaki profil? i jaki prohil z 2 op 615 hp?on chce zebym miala duze, najlepiej by chcial zebys sobie wlozyla najwiekszy implant...

" W dzisiejszych czasach nie ma miejsca na milosc trzeba robic melanz i sie nie przyzwyczajac"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-06, 20:00   #1182
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:

O ile dobrze pamietam Ty dokładny rozmiar masz dobrać tuż przed operacją-i zapytam po Horo-czy dr Cie widział? Czy ustalaliście jednak rozmiar bez Twojej obecności .Trochę ta ich odpowiedz dziwna . Tak czy inaczej warto się upewnić czy będziesz miała tuż przed operacją możliwość zmiany na większe- tzn czy klinika ma też większe implanty na stanie.

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:03   #1183
agnes281
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc
bylam raz na konsultacji tylko i dr powiedzial,ze mam male ale jedrne piersi, ze moge miec rozmiar jaki chce z tym ,ze nie za duze bo mam malo skory....wlasnie,troche ma racje w tym mailu co mi napisal ale czemu 90% lasek z forum wisialy na telefonie przed op? i rozmawialy z dr. o rozmiarze? akurat klocilam sie z moim facetem ,ogladalismy twoje zdjecia z 1 op i z 2op.Mam pytanko jaki ty mialas rozmiar z 1 op? i jaki profil? i jaki prohil z 2 op 615 hp?on chce zebym miala duze, najlepiej by chcial zebys sobie wlozyla najwiekszy implant...
p.s i od czego zalezy efekt duzych piersi ale nie "wsadzonych pilek"
od profilu? czyli moge wziasc np 325okragle i Hp? i spodziewac sie duzych ale powtarzam nie odstajacych piersi? co mi sie nie podoba...

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
O ile dobrze pamietam Ty dokładny rozmiar masz dobrać tuż przed operacją-i zapytam po Horo-czy dr Cie widział? Czy ustalaliście jednak rozmiar bez Twojej obecności .Trochę ta ich odpowiedz dziwna . Tak czy inaczej warto się upewnić czy będziesz miała tuż przed operacją możliwość zmiany na większe- tzn czy klinika ma też większe implanty na stanie.
mniej wiecej ustalilismy z dr. on mi zaproponowal 295ml- niech spada z taka maliza mial na biurku chyba 5 rozmiarow, tlumaczyl dosc obrazowo, wyszlam zadowolona z kliniki.Dlatego obawiam sie czy w dniu zabiegu wystarczy mi godzinka na przedyskutowanie rozmiaru...

Stary 2009-10-06, 20:05   #1184
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
czesc
Skoro Ciebie widział, to powinien juz coś zaproponować chociaż przedział rozmiarow jaki mozesz mieć
Ja to akurat miałam duzo skóry, bo 3 dzieci karmiłam piersią. Niby moglam mieć do 800 cc, ale... balam sie takiego rozmiaru
Przy doborze zawsze dr kieruje się różnymi rzeczami - Twoj wzrost, klatak piersiowa, wyjściówka, szerokosć piersi, ilość skóry i tkanki wlasnej, itd.
Pierwsza op - miałam 420 najwyższa projekcja i mialam ostatecznie rozmiar 70 F/G lub 65 H/I (przy tych stanikach bardziej rozciągliwych).
Teraz też mam najwyższy profil nadmiar skory trzeba było jakoś wypełnić.

Stary 2009-10-06, 20:07   #1185
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
czesc
A no właśnie-tak mi się coś wydawało, że Tobie lekarz powiedział że możesz mieć takie jakie chcesz. Więc w czym problem teraz, dzwonisz i mówisz że jednak chcesz większe, i oni powinni się na to przygotować.
Ale wiesz , że na te meile to najczęściej niestety nie odpisują sami lekarze - czasem to nawet panie z recepcji. Dzwoń jeszcze raz i porozmawiaj z samym lekarzem.

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-06, 20:11   #1186
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
mniej wiecej ustalilismy z dr. on mi zaproponowal 295ml- niech spada z taka maliza mial na biurku chyba 5 rozmiarow,
agnes,
nie pamiętam czy pisalaś... ile masz wzrostu i jakie swoje wymiary? bo rzeczywiście za wiele to Tobie nie zaproponował

Stary 2009-10-06, 20:39   #1187
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
p.s i od czego zalezy efekt duzych piersi ale nie "wsadzonych pilek"
od profilu? czyli moge wziasc np 325okragle i Hp? i spodziewac sie duzych ale powtarzam nie odstajacych piersi? co mi sie nie podoba...

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

mniej wiecej ustalilismy z dr. on mi zaproponowal 295ml- niech spada z taka maliza mial na biurku chyba 5 rozmiarow, tlumaczyl dosc obrazowo, wyszlam zadowolona z kliniki.Dlatego obawiam sie czy w dniu zabiegu wystarczy mi godzinka na przedyskutowanie rozmiaru...
To sprawa jest prosta. Wiesz czego chcesz i teraz tylko dzwoń do doktorka. Ja w takiej sytuacji odradzam Ci podejmowania decyzji godzinkę przed op. bo dr zaproponował Ci mały implant a Ty chcesz duży.I nie mówimy tu o jego 295 a Twoim 310 bo to żadna różnica i to mozna ustalić godzinkę przed operacją.
Idz za radą Horo, dzwoń do lekarza i niech określi jaki przedział może Ci zaproponować -bo przecież Cię widział-i wtedy będziesz mogła wszystko przemyśleć i podjąć decyzję.
Wiesz ja od zawsze chciałam duże piersi, chciałam odzyskać przynajmniej to co miałam przed ciążą. Na pierwszej konsultacji wywalczyłam 310. Wiedziałam jednak że to za mało. Pomyślałam, że może niezbyt dobrze wytłumaczyłam dr o co mi chodzi. Umówiłam sie ponownie. Niestety dr nie znalazł dla mnie czasu a ktoś inny nie mógł zmienic rozmiaru wkładek. Do zabiegu było 7 dni ale ja byłam pewna że chce większe. Urlop załatwiony, opieka do dziecka, kasa i wszystko inne a ja byłam gotowa zrezygnować. Pięć dni przed zabiegiem dostałam się wkońcu do dr i jeszcze raz powiedziałam czego chce i po długij wymianie zdań, odparciu wszystkich ich argumentów(było trzech chirurgów na tej konsultacji i jedna pacjentka z implantami 225 ) udało wywalczyć mi się 350.I co? I mimo, że pięć dni przed zabiegiem byłam gotowa zrezygnować to chwilę przed operacją podpisałam im zgodę na 310.Tak mnie przerobili.I uwierz mi-chwile przed operacja to wcale nie jest trudne

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Sama się puszczę
Więc może w ferie zimowe
I w życiu nie na chwilkę , Ty kombinuj już sobie przynajmniej cały weekend.

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2009-10-06 o 21:39
Stary 2009-10-06, 20:43   #1188
majorka:)
Rozeznanie

Witajcie
Chcialabym sie z Wami podzilic pewna moja opinia o łódzkich lekarzach.Jak sie robi zabiegi prywatnie to kazdy milutki ,ahh ohhh.Jesli sie robi zabieg państwowo to dopiero sie zaczynaja przekrety i droga uslana jest kolcami. Wywalczylam nalezna mi refundacje powiekszenia piersi,a raczej "ich stworzenie" bo nie posiadam nawet platow i gruczolow piersiowych. Lecz niestety nawet zgoda NFZ na pismie mi na to nie pozwala bo lekarza utrudniali i nadal utrudniaja. Teraz wymyslili,ze ok dobrze zrobia zabieg ale JEDNA PIERS TERAZ I ZA JAKIS CZAS DOPIERO NASTEPNA!! Wyobrazacie sobie cos takiego???MI sie to poprostu nalezy,ale lekarze(dokladnie jedna osoba)do konca jest przekonana ,ze mi to uniemozliwi i zniecheci nawet poprzez taki pomysl,ze zrobia mi jedna piers,a za pol roku druga.
Nawet nie wiecie jakie macie szczescie ,ze Was stac na zabieg i Wam sie udaje.Ja do konca bede odczuwac zloscliwosc ludzka ze str sluzby zdrowia.
majorka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 20:54   #1189
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Więc może w ferie zimowe
I w życiu nie na chwilkę , Ty kombinuj już sobie przynajmniej cały weekend.
Mya,
na pewno cos wykombinuję i... juz sie nie moge doczekać spotkania z Wami

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez majorka:) Pokaż wiadomość
Witajcie
Chcialabym sie z Wami podzilic pewna moja opinia o łódzkich lekarzach.Jak sie robi zabiegi prywatnie to kazdy milutki ,ahh ohhh.Jesli sie robi zabieg państwowo to dopiero sie zaczynaja przekrety i droga uslana jest kolcami. Wywalczylam nalezna mi refundacje powiekszenia piersi,a raczej "ich stworzenie" bo nie posiadam nawet platow i gruczolow piersiowych. Lecz niestety nawet zgoda NFZ na pismie mi na to nie pozwala bo lekarza utrudniali i nadal utrudniaja. Teraz wymyslili,ze ok dobrze zrobia zabieg ale JEDNA PIERS TERAZ I ZA JAKIS CZAS DOPIERO NASTEPNA!! Wyobrazacie sobie cos takiego???MI sie to poprostu nalezy,ale lekarze(dokladnie jedna osoba)do konca jest przekonana ,ze mi to uniemozliwi i zniecheci nawet poprzez taki pomysl,ze zrobia mi jedna piers,a za pol roku druga.
Nawet nie wiecie jakie macie szczescie ,ze Was stac na zabieg i Wam sie udaje.Ja do konca bede odczuwac zloscliwosc ludzka ze str sluzby zdrowia.
majorka,
szczerze współczuje takiego podejscia
moze popróbuj w innych klinikach czy szpitalach moze tam, gdziew robia rekonstrukcje piersi ... powinni mieć bardziej ludzkie podejscie

Stary 2009-10-06, 21:15   #1190
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowa_sowa Pokaż wiadomość

listopadowa, odnoszac sie do twojej duzo wczesniejszej wypowiedzi czy Ty jeszcze dzisiaj martwisz sie o przekrecenie implantu? myslalam, ze takie zagrozenie jest tylko na poczatku, w pierwszym okresie po operacji
Sówka - z racji tego, że jestem boidudek, to chyba bać się będę do końca życia
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-06, 21:46   #1191
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm...no moze odmowic ale nie wiem jak by to wytłumaczył . Podstawa to szczerosc z owym dr Moze dac na pismie ale z zastrzezeniem ze nie zgadza sie na uzycie tego w sprawie sadowej. Ja trzymam kciuki za Ciebie
Już wiem-może odmówić i wytłumaczył to tak, żebym nie wymagała od niego pisemnej opini co jest nie tak skoro nawet lekarz który to zrobił tego nie stwierdził!!!!!!
Myslałam, że jak pójdę do lekarza który ma tyle tyułów przed nazwiskiem to taki autorytet nie bedzie się bał opisać tego co zobaczy-bo w końu kogo taki ktoś się może bać.
Pierwsze co, chciał wiedzieć kto robił op. Spytałam a czy ta wiedza zmieni pana opinię? Ponieważ nadal nalegał wymysliłam jakieś nazwisko i miasto. Zastanowił się i stwierdził, że nie słyszał.
Nie chciał nawet obejrzeć zdjęć z rezonansu, na siłe wyjęłam jedno i mu pokazałam gdzie jest pęknięta torebka i jak wygląda lewy implant. On na to-wie pani tu nie widać żeby toreka pękła- bo by się żel wylał do piersi:ha haha:. Ja mu na to-ale mi nie chodzi o pęknięty implant tylko torebkę jaką on obrasta.On na to że nie jest radiologiem żeby to po zdjęciu stwierdzic a na żywo się nie da(mimo, że wszystko jest napisane w opisie z badania).
Nie powiedział nic,nie postawił żadnej diagnozy, jeśli mi coś się nie podoba to najlepiej żebym to zaakceptowała - a pisać jak to ujął nie ma co bo mam opis badania. Więc mówię , że jeśli wszystko jest dobrze i pięknie to niech mi to napisze- a on: ja? musi o to pani poprosic tego co operował a nie chodzic po innych lekarzach.
Widzę, że coś pisze-pytam : a to co pan teraz pisze to bedzie w mojej karcie? on na to, że tak. Wie pan , że mam prawo o wystąpienie o kopie mojej dokumentacji medycznej-on na to "to niech pani wystąpi".Ta miła konsultacja kosztowała mnie 150zł.

ZA CO ONI DOSTAJĄ TE TYTUŁY??????????????????? ????

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez majorka:) Pokaż wiadomość
Witajcie
Spróbuj jeszcze w innym szpitalu w regionie. A to ich rozwiąanie z robieniem po jednej piersi to jakaś masakra i idyjotyzm.komu do głowy mogło przyjść coś takiego.
Napisz może zapytanie na priv do lekarza który tu odpowiada na pytania-czyli dr Skupina. Wiem , że jednej dziewczynie z podobnym problemem podpowiedział gdzie może się udać. Trzymam kciuki,powodzenia.
I tak na marginesie-nie zawsze jak robi się za pieniądze jest tak miło. Jak już coś nie wyjdzie-to wtedy różowo juz nie jest. Pacjentka jest potrzebna dokąd jest zadowolona.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Mya,
na pewno cos wykombinuję i... juz sie nie moge doczekać spotkania z Wami

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------
Kombinuj, kombinuj To dopiero będzie spotkanie:jup i: napiszą o nim w Wieściach Trójmiasta W Eclipsie robią fotki z imprez-jak nic zajmiemy całą galerię Ty od razu cały tydzień sobie załatwiaj:ehe m:

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2009-10-06 o 21:50
Stary 2009-10-07, 00:33   #1192
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Już wiem-może odmówić i wytłumaczył to tak, żebym nie wymagała od niego pisemnej opini co jest nie tak skoro nawet lekarz który to zrobił tego nie stwierdził!!!!!!
Myslałam, że jak pójdę do lekarza który ma tyle tyułów przed nazwiskiem to taki autorytet nie bedzie się bał opisać tego co zobaczy-bo w końu kogo taki ktoś się może bać.
Pierwsze co, chciał wiedzieć kto robił op. Spytałam a czy ta wiedza zmieni pana opinię? Ponieważ nadal nalegał wymysliłam jakieś nazwisko i miasto. Zastanowił się i stwierdził, że nie słyszał.
Nie chciał nawet obejrzeć zdjęć z rezonansu, na siłe wyjęłam jedno i mu pokazałam gdzie jest pęknięta torebka i jak wygląda lewy implant. On na to-wie pani tu nie widać żeby toreka pękła- bo by się żel wylał do piersi:ha haha:. Ja mu na to-ale mi nie chodzi o pęknięty implant tylko torebkę jaką on obrasta.On na to że nie jest radiologiem żeby to po zdjęciu stwierdzic a na żywo się nie da(mimo, że wszystko jest napisane w opisie z badania).
Nie powiedział nic,nie postawił żadnej diagnozy, jeśli mi coś się nie podoba to najlepiej żebym to zaakceptowała - a pisać jak to ujął nie ma co bo mam opis badania. Więc mówię , że jeśli wszystko jest dobrze i pięknie to niech mi to napisze- a on: ja? musi o to pani poprosic tego co operował a nie chodzic po innych lekarzach.
Widzę, że coś pisze-pytam : a to co pan teraz pisze to bedzie w mojej karcie? on na to, że tak. Wie pan , że mam prawo o wystąpienie o kopie mojej dokumentacji medycznej-on na to "to niech pani wystąpi".Ta miła konsultacja kosztowała mnie 150zł.

ZA CO ONI DOSTAJĄ TE TYTUŁY??????????????????? ????
Mya Kochanie - widzę, że spotkałaś na swej drodze kolejnego drania. Każdy z nich składał Przyrzeczenie lekarskie... tam jest m.in mowa o wzajemnych stosunkach m-dzy lekarzami, ale (moim skromnym zdaniem) wydanie opinii zgodnej ze stanem faktycznym nie oznacza podkładania świni koledze po fachu (czyli jednak solidarność lekarska górą). A czy w ogóle wiesz, co ten dr wpisał ci w karcie? Czy też nie raczył poinformować?

Przyrzeczenie lekarskie:

Przyjmuję z szacunkiem i wdzięcznością dla moich Mistrzów nadany mi tytuł lekarza i w pełni świadomy związanych z nim obowiązków przyrzekam:
  • obowiązki te sumiennie spełniać;
  • służyć życiu i zdrowiu ludzkiemu;
  • według najlepszej mej wiedzy przeciwdziałać cierpieniu i zapobiegać chorobom, a chorym nieść pomoc bez żadnych różnic, takich jak: rasa, religia, narodowość, poglądy polityczne, stan majątkowy i inne, mając na celu wyłącznie ich dobro i okazując im należny szacunek;
  • nie nadużywać ich zaufania i dochować tajemnicy lekarskiej nawet po śmierci chorego;
  • strzec godności stanu lekarskiego i niczym jej nie splamić, a do kolegów lekarzy odnosić się z należną im życzliwością, nie podważając zaufania do nich, jednak postępując bezstronnie i mając na względzie dobro chorych;
  • stale poszerzać swą wiedzę lekarską i podawać do wiadomości świata lekarskiego wszystko to, co uda mi się wynaleźć i udoskonalić.
PRZYRZEKAM TO UROCZYŚCIE!

CZĘŚĆ OGÓLNA
Art. 1.
  1. Zasady etyki lekarskiej wynikają z ogólnych norm etycznych.
  2. Zobowiązują one lekarza do przestrzegania praw człowieka i dbania o godność zawodu lekarskiego.
  3. Naruszeniem godności zawodu jest każde postępowanie lekarza, które podważa zaufanie do zawodu.
itp.

Stosunki wzajemne między lekarzami
Art. 52.
  1. Lekarze powinni okazywać sobie wzajemny szacunek. Szczególny szacunek i względy należą się lekarzom seniorom, a zwłaszcza byłym nauczycielom.
  2. Lekarz powinien zachować szczególną ostrożność w formułowaniu opinii o działalności zawodowej innego lekarza, w szczególności nie powinien publicznie dyskredytować go w jakikolwiek sposób.
  3. Lekarz wszelkie uwagi o dostrzeżonych błędach w postępowaniu innego lekarza powinien przekazać przede wszystkim temu lekarzowi. Jeżeli interwencja okaże się nieskuteczna albo dostrzeżony błąd lub naruszenie zasad etyki powoduje poważną szkodę, konieczne jest poinformowanie organu izby lekarskiej
  4. Poinformowanie organu izby lekarskiej o zauważonym naruszeniu zasad etycznych i niekompetencji zawodowej innego lekarza nie stanowi naruszenia zasad etyki.
  5. Jeżeli dostrzeżony błąd, popełniony przez innego lekarza, ma niekorzystny wpływ na stan zdrowia pacjenta należy podjąć działania dla odwrócenia jego skutków.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 00:39   #1193
angelnight1
Raczkowanie

nie minely dwa tygodnie a ja dzis na impre sie wybralam. mocno zakrapiana (nie wiem czy mi wolno,ale coz.....firmowa impreza.....musialam) moj biust mocno wzbudzal zainteresowanie plci przeciwnej. tanczylam jak dzika itp. i nic nie bolalo.
w to mi graj
Stary 2009-10-07, 07:07   #1194
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Mya,
tyle razy czytam, ze jeszczec raz i na pamięć się tego nauczę... zbaranialam, jestem w szoku... wierzyć sie nie chce Ja chyba z tych zacofanych i naiwnych, ktorzy wierzą w dobre intencje lekarzy... byłam przekonana, ze czarne na bialym dostaniesz faktyczny opis stanu Twoich piersi I na diabła mu wiedzieć kto operował ... solidarność z innymi dr pomimo ewidentynych błędow lekarskich?
I jeszcze 150 zł... za co i kto komu powoinien zapłacić? Skoro na nic się zdaa wizyta u dr za***istego, to chyba powinien Tobie zapłacić za możliwość... pooglądania i pomacania

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Listopadowa,
jaka etyka
Przecież w momencie rozpoczęcia prywatnej praktyki oni zapominają o znaczeniu tego słowa ... ba, wykreślają je ze swojego slownictwa

Stary 2009-10-07, 14:45   #1195
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Willma,
jak dlugo nosisz ten stanik pooperacyjny? Ja wlaśnie obejrzalam dziewczynki i zauważylam, ze te zdecydowanie za małe miski zaczęły mi deformować cycuchy

chyba naprawde czas przerzucić sie na top

wlasnie ... czy po 5 tygodniach po op cycuchy mogą sie jeszcze rozjechać przemieścić bo chyba raczej już nie powinny

Edytowane przez horo
Czas edycji: 2009-10-07 o 15:01
Stary 2009-10-07, 17:16   #1196
Masza711
Zadomowienie

Mya Jeżu Ty masz normalnie jakiegos pecha Same konowały na Twojej drodze Czy rozmawiałas z dr Skwiercz na temat takiej pisemnej opinii ? Nie wiem jak Ci pomóc a to mnie strasznie wpienia

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Masza, zapodaj jakies nowe fotki topless Teraz juz sie nie wykrecisz,ze sa nierowno opalone ,w koncu na weselu musialas wygladac perfekt

Baaa... Na weselu wyglądałam skromnie i przykładnie Co do zdjeć-jak cos zrobie to z całą pewnością wrzuce na forum A jak tam Twoje dziewczynki? Jeszcze sie zmieniają czy juz osiągneły zenit ?
Stary 2009-10-07, 17:26   #1197
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Cytat:
Baaa... Na weselu wyglądałam skromnie i przykładnie Co do zdjeć-jak cos zrobie to z całą pewnością wrzuce na forum
Masza,
no to szybciutko rób i wrzucaj ... czeka cala masa napalonych wizażanek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 17:32   #1198
Masza711
Zadomowienie

Cytat:
Masza,
no to szybciutko rób i wrzucaj ... czeka cala masa napalonych wizażanek
Świntuszka
Stary 2009-10-07, 17:37   #1199
foxy123
Zakorzenienie

Masza, moje maja sie bardzo dobrze Jak tylko kupie nowa cyfrowke to na pewno cos wrzuce..niestety swojego soniacza utopilam w kiblu takze nie dziala

Jejuniu, ja juz chce wracac do PL
Chce juz sie zapisac na prawko, chce juz kupic autko i zrobic remont pokoju A tak to jeszcze rok kiszenia s...ie tutaj
jak nie lepiej, bo jesli chce kupic auto to bede musiala posiedziec do listopada-grudnia

Masakra Ale za to jaki lans bedzie bmw, rozowy kuferek do paznokci i silikonowa blondyna zyc nie umierac
Stary 2009-10-07, 18:54   #1200
enii
Wtajemniczenie

Jakas impra sie szukuje????????????

Foxy dobrze zrobilas ze soniaczka utopilas, ja ze swoim to samo musze zrobic/ zaluje ze wogole go kupilam /

Ide czytac zaleglosci.

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości