|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
Prosze tu ta wyprawka
tylko to co podkreslone to ja sobie pozaznaczalam co mam:PDo Szpitala DOKUMENTY: dowod osobisty karta ciazy ksiazeczka ubezpieczeniowa wyniki badan skierowanie(jesli jest potrzebne) DLA MAMY szlafrok 2 koszule rozpinane kapcie klapki pod prysznic skarpetki majtki jednorazowe staniki laktacyjne ubranie na wyjscie przybory toaletowe(dezodorant pasta do zebow szczoteczka mydlo plyn do higieny intymnej szampon) reczniki chusteczki higieniczne podpaski duze wkladki laktacyjne papier toaletowy reczniki papierowe laktator talerz kubek sztucce notatnik krzyzowka dlugopis komorka aparat fotograficzny pieniadze zestaw do lewatywy leki ktore przyjmujesz wkłady poporodowe Bepanthen (masc na brodawki) Żywność i napoje: woda niegazowana, sok jabłkowy, herbata, przysmaki, owoce, biszkopty DLA DZIECKA nozyczki do paznokci łapki niedrapki miekka szczotka do wlosow 3 kaftaniki 3 oszulki 3 body 3 spioszki pajacyki 2 czapeczki sweterek pampersy skarpetki kocyk, rozek krem do pupy (sudocrem) ręczniczki ubranko na wyjscie mydelko albo plyn oliwka (bambino) spirytus 70% jalowe gaziki kombinezon pieluchy tetrowe WYPRAWKA POTRZEBNA W PIERWSZYCH MIESIACACH łóżeczko z materacem (ja mam gryka kokos podobno najlepszy) przescieradla 3 kołdra z poduszka poszewki kocyk cienki i grubszy 10 flanelowych pieluszek 3 rożki- ja mam 1 rożek i to wystarczy przewijak chusteczki do wycierania pupy krem do pupy sudocrem pampersy wanienka i stojak termometr do wody termometr do ciałka platki kosmetyczne do mycia buzi sol fizjologiczna do przemywania oczu plyn do kapieli (olilatum)lepszy podobno Emolium oliwka (bambino) reczniki miekka szczotka do wlosow gruszka do nosa spirytus do pepka nozyczki do paznokci body z dlugim rekawem i krutkim kaftaniki pajacyki koszulki cienkie i grube skarpetki bawelniane bluzeczki spioszki 2 czapeczki cienkie i 2 grube krem do buzi bephanten (masc bephanten do smarowania brodawek po karmieniu) posciel do wozka wozek nosidelko laktator butelki 2 (ja mam z aventa) smoczki 2 karuzela na lozeczko podgrzewacz do butelek szczotka do czyszczenia butelek woda morska do noska wazelina do ciemieniuszki niania elektryczna grzechotki myjka patyczki do uszu sliniaczki szampon ceratki pod posciel Co do wanny to tez slyszalam, ze najlepsze takie klasyczne. Ale własnie ze stojakiem podobno sa bardzo dobrym rozwiazaniem ![]() Kasiaher leci Ci mleczko?:P Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-07 o 20:19 |
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
ten krem co domiks mowila, to ja pamietam z czasow dziecinstwa w niebiesko zlotym metalowym pudelku z matka i dzieckiem na etykiecie
![]() http://www.bepanthen.pl/#/Strona_Glowna/ ale teraz maja inna szate graficzna ![]() edit: znalazlam mi chodzilo o krem Penaten. I to nie matka tylko jakis mnik pastuch jest na etykiecie ![]() domisk ale to bephanten masc musisc a nie krem kupic na te brodawki ![]() a lista dluuuga
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-10-07 o 20:22 |
|
|
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co nie zauważyłam a tobie leci? narzie nie wiem dlaczego zrobiły mi się rozstępy na biuście który mało mi podskoczył, bałam się o brzuch narazie nie widze ale boje się ze będę mieć chociaż uzywam balsam przeciwko rozstępom dla kobiet w ciązy
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak tak maść nie nazywam rzeczy po imieniu:P
|
|
|
|
|
#1085 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też będę szperać Cytat:
W Rudzie mam wujka może kiedyś uda nam się spiknąć Cytat:
Cytat:
![]() ![]() śliczne, mnie się bardzo podoba to przy samochodzie Cytat:
![]() Cytat:
I co do dzieci właśnie to dziś jak już Wam wcześniej pisałam spotkałam się moimi koleżankami ze szkoły średniej, obie w ciąży, ciężko było mi się przebić przez potok słów które wychodziły z ust jednej i drugiej - znają już płeć, więc dyskusja toczyła się na każdy temat, min: imion, wanienek, wózków, ciuszków i badań...powiem Wam, że to niesamowite jak taka mała istota zmienia świat dwojga ludzi. Pamiętam, że jeszcze nie tak dawno szalałyśmy w pubach, piątek bez wyjścia był piątkiem straconym, a teraz każda z nas jest żoną, a one lada chwila zostaną mamami...dziś nawet chciały mnie zarazić brzuszkami ![]() dziewczyny oglądałam prognozę pogody straszą od poniedziałku opadami deszczu ze śniegiem, a o temperaturze nawet nie mówię
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
I ja dołączam do watku
ale na razie za wiele nie piszę bo najpierw muszę nadrobić zaleglości w czytaniu hihi... |
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi leci juz od 17ego tygodnia i teraz to praktycznie codziennie po kilka kropelek ![]() Na biuscie tez mi sie zrobily, na szczescie pod spodem, na brzuchu jeszcze nie mam i oby juz sie nei zrobily bo o brzuch sie strasznie boje
|
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o brzuch też sie boje bo szybko rośnie wiesz co teraz dopiero sprawdziłam nacisnełam i cośik tam poleciało , ale to pierwszy raz tak zrobiłam , do tej pory suchutko, wiem że tego nie uniknę ale myślałam że to tak dopiero pod koniec ciąży a tu proszę \widze że żadne kremy tu się nie sprawdzają
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie smaruje oliwką Hipp, nie uzywam innych kremów zreszta rozstepy sa genetyczne podobno. A nie naciskaj za bardzo, bo mozesz stucznie laktacje wywolac. Niektorym mleko leci w ciazy, innym w ogole, ale do karmienia to nie ma nic póxniej. Tak, ze nawet jak nie leci to potem moze byc duzo mleka.A chcesz oczywiscie karmic naturalnie?
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
No ale jeszcze tylko kilka chwil
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chcę karmić naturalnie
tak samo jak rodzić ![]() mi się pojawiło na biuście mała czerwona kreseczka ( rozstęp ) mam nadzieję, że jeszcze uda mi się zwalczyć... mężulek kremował mnie kremem do biusty z Evenline
|
|
#1094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiecej nie zrobie ![]() Domiks - a Ty znasz juz plec bo Strippi wiem- dziewczynka i Kasia-chlopaszek, a Ty mi gdzies umknelas ale ja czuje, ze u Ciebie tez bedzie chlopak
|
||
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chłopak płec potwierdzona trzy razy
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
teraz juz kojarze-pisalas nawet, ze bedzie Pola prawda? a powiedz Pola jako Pola czy Apolonia? jak to oficjalnie sie podaje bardzo mnie sie podoba to imie stad ciekawosc
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też się bardzo podoba - w formie oficjalnej "Pola". ale mamy nazwisko, które tak się zaczyna "Pol..." i dac córeczce takie imię byłoby głupie. w ogóle nie lubie kombinacji w stylu Adam Adamczewski czy Maria Mariańska.
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy mi wrozyl chlopca, ale to zazwyczaj kolezanki z internetu po zdjeciach:P Bo u mnie w rodzinie to tata i mama przewidzieli płec ![]() A lekarz jakby sie pomylil i przy porodzie wyjdzie co innego...to.. A imie Pola, Apolonia juz mi sie nie podoba
|
|
|
|
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mozna zwariowac szczegolnie jak niejest sie w temacie![]() a co do pogody tragedia wczoraj u nas bylo 25 stopniu dzis tez wyglada ze super... ale juz od poniedzialku ma byc snieg... nieziemsko.. Cytat:
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
ja załapałam wczoraj doła i trzyma do dziś
spotkałam sie z kolezanką znaczy wpadłam przy okazji zakupów do neij do sklepu pochwalic sie i pogadac zawsze jak jestem tam w poblizu to wpadam na sekundke noi wczoraj poszłam do niej, chwilke pogadałysmy o wesleu o tym ze sie do tesciow przeprowadziłam i takie tam i po chwili pytam ja a co u ciebie jakies zmiany (ona wydawalo mi sie szczesliwa mezatka zreszta wyszla za mąż za mojego kolege sa ze soba od podstawowki chyba od kilku lat małzenstwo) a ona mi ichutko mowi nooooo w ciazy jestem i w płacz mysle matko cos sie stało i okazło sie ze jej mąz ma jakies stany depresyjnie dziwnie sie zachowuje, niby przy znajomych wszystko jest ok a jak zostają sami to jakies dziwne teksty do neij mowi, o tej ciazy tez sie tak dziwnie wypowiada, ona zaczyna sie chyba go bac i powiedziała mi ze chyba jak bedzie miała mozliwosc to usunie ciąże, az mis ie płakac wczoraj chciało znaczy sie poryczałam sie w domu jak to mężowi mowiłam nie umiem przestac o tym myslec
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale sobie pospałam ![]() widzę, ze wy tu o wyprawkach. aż się za głowę zabrałam. jestem ciekawa ile z tego trzeba do szpitala zabrac
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jak kiedys bedzie chlopak to na bank bedzie Kacper, a jak dziewczynka to nie mam pojecia Cytat:
straszna ta historia -i nowe zycie ....
|
||
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
jak i u nas.
|
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to imie jest, ze tak powiem legalne
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się Kacper bardzo podoba. Albo Olivier (ale TZ
Za to dla dziewczynki musowo Alicja (to już przegłosowane) Miałam koleżankę Polę, ale całe jej imię to Apolonia. |
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
a co myślicie o imieniu Dagmara...?
|
|
|
|
#1108 |
|
Wtajemniczenie
|
Dagmara bardzo ładne
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
a mi za to podoba się jeszcze imię (ale TZ by się za chiny nie zgodził) Amadeusz lub Kornel
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tej Dagmary, to mnie sie bardzo podaoba, ale TZ nizbyt, chociaż ostatnio powoli się przekonuje. bo mnie się marzą takie mocne (w wymawianiu) imiona jak nasze czyli Aleksandra i Kacper (tu jesteśmy zgodni). ale gdyby na przykład były dwie dziewczynki to ja bym chciała Dagmarę, a TŻ to nie wiem, a dla drugiego chłopca... nosz kurde ostatnio pisaliśmy listę i gdzieś ją wsadziłam i teraz nie mogę znaleźć!... to powiem z pamięci - dla mnie ładne Maciej, chociaż nie jest twarde. tylko, że chcemy po dwa imiona a do tego imienia z naszym nazwiskiem trudno pasujące znaleźć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.

tylko to co podkreslone to ja sobie pozaznaczalam co mam:P

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

też będę szperać 

choc 32 l

o brzuch też sie boje bo szybko rośnie

wiecej nie zrobie 
straszna ta historia -i nowe zycie ....