|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
To sie rozumie, myślałam tylko, że cos świętujesz oprócz tej oczywistej okazji
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Taaa
![]() A tak na serio to ja się wybieram jeszcze przed porodem, nigdy nic nie wiadomo ![]() Cytat:
Ja chyba zmykam do wyrka, bo coś śpiąca jestem. Do jutra kochane
|
|
#2823 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez juz spadam, dobranoc
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zmykajcie ja tez zaraz do lozka sie wybieram i dzis nawet nie mysle zeby dlugo siedziec ![]() Dobrej nocki
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Akinea, witaj
Asioczka, śliczności same nakupilaś. Kachula, cieple lody, te ze sklepu są..![]() Cytat:
Cytat:
Na czym byliście? Cytat:
A do dziewczyn, ktore juz praly - ochraniczowi nic sie nie stalo? Spokojnie mogę wrzucać do pralki? Jaki znowu placek? ![]() Miłego dnia mamusie!
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
Ja chora na całego ,ledwo mówie przez te gardło cholerne choróbsko ...ide pić kawusie ,cherbartusie i śniadankoDomi ales Ty jest zobczus ,jejku ja przy Tobie niewinna jestem ;-p
|
#2828 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
właściwie to dobry pomysł. Kąpać na sucho.
a kikut rzeczywiście niby szybko się goi więc chyba tyle wytrzymamy bez "pełnej kapieli" Cytat:
Cytat:
ja narazie zgagę miałam 2 razy w życiu i to pierwszy raz spotkało mnie to nieszczęście właśnie w ciąży. Tak to już jest kiedy "obcy" uciska na żołądek ![]() Cytat:
![]() Ja też! ![]() magdawikp biedna Izunia tak się męczy. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Witam czwartkowo
Ja dzisiaj miałam super nockę Spałam jak zabita i z tego co pamiętam, to tylko raz się budziłam ![]() Gucia już Ci miałam wczoraj napisać, ale zapomniałam. Przepis super, a zdjęcia instruktażowe jakie profesjonalne ![]() I Twój TŻ jak się giętko wygina przy przekręcaniu tej patelni Ja robię właśnie kolejne pranie rzeczy Małego, bo dzisiaj ma być jeszcze ciepło a podobno od jutra pogoda się zepsuje. Ciekawe o której Kachula się położyła ?
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj, pierwszy raz od 8 m-cy mam przespaną calą noc, bez wstawania do wc
fakt godny odnotowania w pamietniku
|
|
#2831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że lekarz przepisze Ci coś skutecznego. Cytat:
Może doświadczone Mamusie napiszą jak kąpały dzieci z niewygojonym pępuszkiem? Kropka, Madzia, Malinka, Akinea napiszcie proszę ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
helou
gratuluje przespanych nocek, u mnie dzisiaj było tak se a nad ranem mnie taki skurcz w lewa łydkę złapał że do tej pory boli no ale cóż poradzić... |
|
|
|
#2833 | |||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=xpressja;14626126]
Cytat:
!! Mój TZ to nawet się z nim nieco utożsamia (hehe tylko nie wiem, czy z tą genialną częścią czy raczej lekko psychotyczną...) - w każdym razie jedna z najciekawszych postaci w TV ever![]() Cytat:
Magda, mam nadzieję, że Izunia szybko wydobrzeje i że tym razem jej pomoże. No i że ty przy okazji pozostaniesz zdrowa! Cytat:
. Nawet samo wstawanie nie jest jeszcze takie straszne (chociaż coraz ciężej), ale potem to że zasnąć długo nie mogę mnie wkurza.A ja wstałam, herbatkę wypiłam, zaraz jakieś kanapusie sobie zrobię, a może jajka na miękko mmmm uwielbiam i jakoś czuję że dzisiaj zrobię trochę rzeczy i merytorycznych (czyli trochę roboty do roboty) i organizacyjnych (czyli sprzątanie i zakupy w necie )Miłego dnia!!!!
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
u mnie humor do Pocieszam sie sniadankiem...
|
#2835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Simpatica nie smutaj
![]() Jak sie rano przeciągałam w łóżku, to mnie skurcz złapał w obu łydkach Cytat:
Chyba z powodu salmonelli ![]() Cytat:
?Jak się czujesz? Cieszę się że nadal w dwupaku
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() A ja wstalam w nocy tylko raz i zauwazylam, ze jest to stala pora (czy wstaje kilka razy czy mniej) to zawsze ok. 1.50 wstaje![]() Belladona ja tez lubie jajka na miekko,ale bardzo rzadko chce mi sie je robic. Kiedys jak mieszkalam w domu to tato moj robil, bo jemu zawsze wychodzily, mojej mamie juz na przykład nie ![]() Magdawikp trzymam kciuki za Ize AsiCccCa za Ciebie i Twoje choróbsko tez Gucia snilas mi sie dzisiaj, wlasciwie to byl sen polacziny z moimi studiami, bo tam tez byl koles z niemieckiego nie pamietam dokladnie![]() Brombi ja tez nastawilam pranie ciuszkow ostatnie ![]() Kocyki, reczniki, pieluszki i posciel to zostawie sobie na ostatnia chwile. To sa duze rzeczy, te male sie duzo gorzej prasuje ![]() Simpatica wspolczuje nocnego skurczu ![]() Ja ostatnio ciagle zapominam brac Mg, wczoraj rano wzielam a wieczorami czesto zapominam... Na szczescie teraz juz mi tak brzuszek nie twardnieje jak kiedys. Ide wyrobic nowy dowod. I teraz nie wiem co mam zrobic. Jaki adres tam im podac doradźcie mi...Bedziemy sie z Tz meldowac tutaj gdzie mieszkamy, ale narazie tymczasowo, wiec w dowodzie podac adres mojego domu rodzinnego??? Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-10-08 o 08:52 |
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
namówiłaś mnie
![]() Kareninka widzę że Ty to dzielna kobieta jesteś - nadal sie trzymasz. i nowy avatar? dużo jeszcze masz tych fotek?
|
|
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
no mnie zaczyna brać - coś mi zawaliło nos i gardlo - nafaszerowałam sie już dziś czosnkiem i zamierzam miodem i cebulą
Iza niby lepiej - w nocy miaal temp. znowu no ale ona może byc jeszcze jutro, a i odflegmiła sie w nocy wymiotując - ale wiadomo dziecko nie umie wypluć jak jej sie oderwie Bella zdziwiłabym sie jakby ten antybiotyk nie pomógł - to z penicylinowatych czyli z grubej rury Brombusia ja starałam sie nie zamoczyć kikuta i stosowałam fiolet a tak generalnie to mam lekkie bolesne skurcze- chyba trochę z nerwów - teraz to mogłaby Lenka poczekać az sie wykurujemy, ale co będzie |
|
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba podaj adres domowy bo jak zacie zamiar meldować sie tymczasowo to potem znów trzeba bedzie zmieniać. tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
#2840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hehehe...pepperoni nie na sniadanko...chociaz jakbym miala teraz pod reka to pewnie juz byl sie odpowiednio zajela... ![]() A czuje sie tak - ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki, zeby wstretne chorobsko sobie poszlo....
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kareninka prosze: |
|
|
|
|
#2842 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. Ja juz odprowadziłam starszaka do przedszkola, byłam na badaniach (chyba ostatnie
) zjadłam śniadanko a teraz jem Snikersa Wczoraj popołudniu znowu miałam atak kolki nerkowej![]() A moj TZ w środy chodzi na siatkówkę i wczoraj wrócił ze zwichniętą nogą - naszczęscie to tylko zwichnięcie ale tak sobie pomyslałam ze jakby mu musieli gips założyć to kto by mnie do szpitala zawiózł...Piechotą 40 km nie dam rady...![]() Cytat:
Myle że kazda z nas znajdzie wygodny dla siebie sposób kąpania |
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziękuję, dziekuję, przynajmniej za te zdjęcia.Cytat:
Mi sie za to śniło, że już byłam po porodzie i maleństwo dostałam owinięte w niebieski kocyk a na samej porodówce mieli niebieskie i różowe A potem przystawiałam do piersi, raz do jednej i poszło gładko a potem do drugiej i juz było jakoś tak ciężej.A generalnie nockę miałam taką sobie, znów co chwilę się budziłam, ale przynajmniej zgaga mnie oszczędziła. I ogólnie czuję się jak przekręcona przez maszynkę do mięsa. Chyba przez pogodę czuję się taka senna.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-08 o 09:19 |
||
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś chyba łapię doła - wkurza mnie przeziębienie i jeszcze głowa mnie przez to boli
chyba dziś będę marudzić, ale u nmnie katar oznacza stan przewlekły tak do wiosny, i te zatoki, zatkane uszy i generalnie mam dzień do musze posprzątac i tez mi się nie chce - ale dom wygląda jakby przeszło po nim tornado i jakieś tsunami Karenina widzisz jeszcze trzymasz dwupak - a moze uda się jeszcze te dwa tygodnie - no nalezy być optymista zmykam do roboty
|
|
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ale najpierw mam pytanie a później zabieram się za nadrabianie Was ![]() Czy któraś z Was planuje kupić lub ma już wózek Vulcano?mam okazję niedrogo kupić i nawet mi się podoba ale nie widziałam go jeszcze na żywo jadę dziś oglądać.
|
#2847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że Cię jednak choroba nie rozłoży i że Lenka poczeka jeszcze He, tak to ja się czuję od miesiąca Ty zboczuszku Cytat:
Dzięki za odpowiedź, tak właśnie myślałam. I współczuję tego ataku.
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
.....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

:brzydal :

to bylo przed bozym narodzeniem w zeszlym roku

U mnie już troche lepiej. Pije syrop z cebuli i płucze gardło szałwią. Jeśli jutro będzie gorzej to polecę do apteki po rutinoscorbin i ten syrop o którym pisałyście. U mnie dziś była ładna pogoda więc poprałam rzeczy małego. Jeszcze mi zostało prasowanie i finisz. Mam pytanko do mamuś które kupiły baldachim. Pierzecie go?? Bo ja sama nie wiem czy mam go prać czy tylko wywietrzyć i wyprasować
Zmykam trochę poleżeć bo plecy bolą okropnie
Buziaki

A dziękuję, dziekuję, przynajmniej za te zdjęcia.
a na samej porodówce mieli niebieskie i różowe
Dziekuje Dominisiu....