Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-06, 21:28   #1531
simeri
Wtajemniczenie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

Cytat:
Napisane przez Aleksandra 90 Pokaż wiadomość
Ja:pod biustem:68cm(bardzo ścisło) a w biuście:86cm
Mama:pod biustem:76(bardzo ścisło) a w biuście:92cm

Twój rozmiar z tabelki to polskie 65E/ 60G oraz brytyjskie 30DD (65DD)/ 28F(60F)
mamy - polskie 70E oraz brytyjskie 32DD (70DD)

rozmiar z tabelki jest tylko orientacyjny, rzeczywisty rozmiar zależy od kształtu biustu i często od konkretnego modelu stanika
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 07:49   #1532
sunsetia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monik@_monik@ Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie ostatnio z Allegro 30D, czekam aż przyleci
Dziękuje za odpowiedz a jaki model?
sunsetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 10:26   #1533
Tapioka
Raczkowanie

Kasieńko widziałam, że masz "na stanie" Freyę Lucy, która bardzo mi się podoba. Strasznie mi pasują balkoniki Freyi, mam Clarissę, Pippę i Rio, wszystkie są idealne dla moich małych, bardzo dobrze mi się chodzi w tych mostkozgniataczach. Jakie wrażenia? Do czego z powyższych podobna jest Lucy? Jaki materiał? Widziałam na materiałam promocyjnych, że szorty mają tą słynną kieszonkę z tyłu. Prawda to?
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:01   #1534
*kasieńka*
Zadomowienie

Tapioko - Lucy jest krojem bardzo podobna do wcześniejszej Claudii a także do zapowiadanej Charlotte (to do niej będą szorty z kieszonką - w Lucy kieszonki jeszcze nie ma). Z tych, które wymieniłaś - Pippa i Clarissa mają bardzo zbliżony fason
Materiał - bardzo przyjemny, jakby satynowy z lekkim połyskiem - o wiele milszy niż Rio, czy Arabella.
Mnie się bardzo kolor podoba - taki srebrno szary z ciemno grafitową koronką

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 12:39   #1535
Tapioka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
Tapioko - Lucy jest krojem bardzo podobna do wcześniejszej Claudii a także do zapowiadanej Charlotte (to do niej będą szorty z kieszonką - w Lucy kieszonki jeszcze nie ma). Z tych, które wymieniłaś - Pippa i Clarissa mają bardzo zbliżony fason
Materiał - bardzo przyjemny, jakby satynowy z lekkim połyskiem - o wiele milszy niż Rio, czy Arabella.
Mnie się bardzo kolor podoba - taki srebrno szary z ciemno grafitową koronką
Dziękuję Lucy jest faktycznie śliczna.
Stary 2009-10-07, 14:01   #1536
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

A ja mam takie pytanie, jak to jest z tą przedłużką? jak stanik jest za ciasny to nie mozna jej nosić caly czas? czy jest to w jakis sposob niewygodne czy źle wygląda? Bo jak szukam stanikow to sobie mysle czasem ze lepiej wziąc ciasniejszy najwyzej bede chodzic z przedluzką ale jak patrze na allegro to np dziewczyna pisze ze sprzedaje stanik bo jest jednak zaciasny.. kupila za 219 a na razie cena jest 79zl.. to tak snuję sobię podejrzenia co do tej przedłuzki.. czemu ona jej nie zastosuje? przeciez tyle kasy straci.. nie rozumiem, co jest z tą przedłużka nie tak?
Bo chcialam zalicytować ten stanik ale troche sie boje ze tez bedzie ciasny
Stary 2009-10-07, 14:57   #1537
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, jak to jest z tą przedłużką? jak stanik jest za ciasny to nie mozna jej nosić caly czas? czy jest to w jakis sposob niewygodne czy źle wygląda? Bo jak szukam stanikow to sobie mysle czasem ze lepiej wziąc ciasniejszy najwyzej bede chodzic z przedluzką ale jak patrze na allegro to np dziewczyna pisze ze sprzedaje stanik bo jest jednak zaciasny.. kupila za 219 a na razie cena jest 79zl.. to tak snuję sobię podejrzenia co do tej przedłuzki.. czemu ona jej nie zastosuje? przeciez tyle kasy straci.. nie rozumiem, co jest z tą przedłużka nie tak?

Podejrzewam, że nie wie o istnieniu przedłużki, albo po prostu jest AŻ TYLE za ciasna, że przedłużka nie daje rady. Na każdym kroku spotykam się ze zdziwieniem jak mi się czasem coś o przedłużce powiem, sporo kobiet nie wie o ich istnieniu I nie mam tu na myśli np. mojej 63 letniej babci, tylko młode 30-letnie kobiety, które nie należą do jakichś niedzisiejszych , też ich zdziwienie, że coś takiego w ogóle istnieje sprawiło, że moja szczęka wylądowała prawie na podłodze...
A przedłużka to wg mnie cudowny wynalazek

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 15:00   #1538
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
noszenie przedłużki może nie być wygodne, bo wtedy miseczki i fiszbiny mogą się inaczej układać, fiszbiny się robią węższe (bo są mniej naciągnięte przez obwód) i miseczka się robi głębsza.
Stary 2009-10-07, 16:16   #1539
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Pod niektorymi ubraniami przedluzka moze byc zbyt widoczna. Mozna tez zwyczajnie nie wpasc na mozliwosc jej zastosowania
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-07, 16:27   #1540
simeri
Wtajemniczenie

Przyszedł do mnie dzisiaj Kostar 075 65C (na moje 68/82-83), jest to model półusztywniany.

Obwód przyjemnie ścisły, wbrew micie o rozciągliwości (w spoczynku ma 59cm i rozciąga się do 75cm). Tylko miseczki coś dziwnie leżą. Dolna pianka dziobuje, a górna część się wbija. Chyba jest za mały, ale obawiam się, że większy dziobowałby pewnie bardziej. Fiszbiny są dość szerokie, idealne dla mnie, ale możliwe, że obwód je trochę rozciąga i dlatego krawędź się wbija. W normalnej pozycji nie wbija się (zdj.2), w wyprosci bułkuje (zdj.3), z profilu wygląda całkiem fajnie. (Możliwe, że mam teraz górkę rozmiarową, nie jestem pewna, bo mi się okres spóźnia.)

I co z nim zrobić? Czy jest szansa, że się jeszcze ułoży?
Stary 2009-10-07, 16:31   #1541
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

ok, dzięki za odp To teraz poradźcie Czy warto kupić ten stanik? http://www.allegro.pl/item766031206_...y_60e_28e.html
i czy rozmiar bylby odpowiedni na moje 67/86, mam romatice mileny 65e i jest w miare ok tylko piersi mi uciekają wiec musze mieć coś węższego a wybó w 60tkach dosyć tanich i nie miękkich jest mały

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-07, 17:27   #1542
tikida
Rozeznanie

To ja, Luizka__. Witam was pod nowym nickiem
Cytat:
luizko bardzo Cię przepraszam za ten zawał Niestety 28-ek nie ma z tego modelu, tylko Georgiana będzie w 60tkach (swoją drogą jest piękna ). Ale miejmy nadzieję, że Tiffany będzie dosyć ścisła i będziesz mogła kupić (powinna być jeszcze w tym tygodniu )
Już poprawiam błąd w rozmiarówce na stronie
Szkoda, miałam malutką nadzieję, że jednak będzie w 28G. Marzy mi się cały czarny stanik, a gdyby jeszcze było to bandeau . Zobaczymy jak będzie z tą ściśliwością Tiffany. Przy obwodzie 65 mam problem z wpasowaniem się w miskę 65F za mała, 65FF za duża.

Cytat:
A ja mam takie pytanie, jak to jest z tą przedłużką? jak stanik jest za ciasny to nie mozna jej nosić caly czas? ...
Jak dla mnie przedłużka jest czymś tylko przejściowym, głównie ze względów estetycznych. Widać, że jest coś doczepione, co nie do końca pasuje. Nosiłabym ją tylko wtedy, kiedy wiedziałabym, że stanik po jakimś czasie zrobi się na mnie dobry i nie będę jej już potrzebowała (schudnę, albo obwód się rozciągnie).

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
Przyszedł do mnie dzisiaj Kostar 075 65C (na moje 68/82-83), jest to model półusztywniany.

Obwód przyjemnie ścisły, wbrew micie o rozciągliwości (w spoczynku ma 59cm i rozciąga się do 75cm). Tylko miseczki coś dziwnie leżą. Dolna pianka dziobuje, a górna część się wbija. Chyba jest za mały, ale obawiam się, że większy dziobowałby pewnie bardziej. Fiszbiny są dość szerokie, idealne dla mnie, ale możliwe, że obwód je trochę rozciąga i dlatego krawędź się wbija. W normalnej pozycji nie wbija się (zdj.2), w wyprosci bułkuje (zdj.3), z profilu wygląda całkiem fajnie. (Możliwe, że mam teraz górkę rozmiarową, nie jestem pewna, bo mi się okres spóźnia.)

I co z nim zrobić? Czy jest szansa, że się jeszcze ułoży?
Simeri, zazdroszę Ci tych Twoich zakupów. Cały czas eksperymentujesz z nowymi modelami, rozmiarami i te Twoje eksperymenty są całkiem udane.
Co do Kostara, wizualnie bardzo ładny, jeśli za mały to minimalnie, więc chyba nie byłoby sensu wymieniać na miskę więcej. Rzeczywiście troszkę dziobuje, możliwe, że w trakcie noszenia stanik by się dopasował i zaokrąglił. Trudno mi doradzić, czy go zostawić.

Cytat:
ok, dzięki za odp To teraz poradźcie Czy warto kupić ten stanik? http://www.allegro.pl/item766031206_...y_60e_28e.html
i czy rozmiar bylby odpowiedni na moje 67/86, mam romatice mileny 65e i jest w miare ok tylko piersi mi uciekają wiec musze mieć coś węższego a wybó w 60tkach dosyć tanich i nie miękkich jest mały
Ceny 60tek niestety są wysokie. A patrzyłaś na ebay'u? Jest kilka udanych modeli w rozmiarze 28E w cenach ok. 70 PLN. Ja bym na tą Hestię się nie zdecydowała - ten model ma to do siebie, że troszkę spłaszcza, a jeśli obwód jest pomniejszony, to będzie spłaszczał jeszcze bardziej. W 60E jednak miska jest głębsza niż w 65DD. Poza tym przeszkadzałoby mi to, że coś w tym staniku było majstrowane.
Stary 2009-10-07, 19:51   #1543
*kasieńka*
Zadomowienie

Cyska moim zdaniem na 86 cm w biuście 60E brytyjskie może być trochę małe - tabelkowo raczej 60F Ci wychodzi Chyba, że już sprawdziłaś rozmiar
Z usztywnianych tańszych modeli polecam Fifi Keia Pink - wprawdzie obwody też są od 65ciu cm, ale za to bardzo ścisłe Na Twoje 67pod biustem myślę, że byłoby w sam raz

tikida powinnam mieć Tiffany jeszcze w tym tygodniu - dam Ci znać jak u niej z obwodem i miskami

Stary 2009-10-07, 21:32   #1544
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Nie znalazlam nic na ebay'u
A to fifi cos tam to jest jakos baaaardzo scisla? mam dopiero 1 "dobry" stanik. bo zaniechalam poszukiwania bo nic nie moge znaleźć wlasnie tą romantice(65e) i jak wygarne to po 10 min uciekają także boje sie brać inne 65 zeby nie bylo to samo ;/ wolalabym wziac 60 i jak cos nosić z przedlużką.. mniejsze ryzyko myśle..
Stary 2009-10-07, 21:33   #1545
Aleksandra 90
Raczkowanie

Cytat:
Twój rozmiar z tabelki to polskie 65E/ 60G oraz brytyjskie 30DD (65DD)/ 28F(60F)
mamy - polskie 70E oraz brytyjskie 32DD (70DD)

rozmiar z tabelki jest tylko orientacyjny, rzeczywisty rozmiar zależy od kształtu biustu i często od konkretnego modelu stanika
Dziękuję!
Stary 2009-10-07, 22:52   #1546
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Simeri, zazdroszę Ci tych Twoich zakupów. Cały czas eksperymentujesz z nowymi modelami, rozmiarami i te Twoje eksperymenty są całkiem udane.
Co do Kostara, wizualnie bardzo ładny, jeśli za mały to minimalnie, więc chyba nie byłoby sensu wymieniać na miskę więcej. Rzeczywiście troszkę dziobuje, możliwe, że w trakcie noszenia stanik by się dopasował i zaokrąglił. Trudno mi doradzić, czy go zostawić.
Z tego co pamiętam też masz na swoim koncie dużo eksperymentów.
Ja eksperymentuję, bo jestem stanikomaniaczką i nie znalazłam stanika, który by mnie satysfakcjonował w 100%. Freye leżą ładnie tylko w górce rozmiarowej, poza tym mają jednak za wąskie fiszbiny, właśnie dzisiaj rozgięłam fiszbiny w Arabelce, może będzie lepiej (przy okazji rozprułam kawałek kanalika, bo nie mogłam się dostać do fiszbiny ). Eksperymentowałabym więcej, gdybym miała więcej kasy, a tak to tylko czekam na okazje, ciułam kasę i sprzedaje to co mi nie pasuje, żeby mieć kasę na coś nowego. Teraz przydałby mi się jakiś podomowy, bo w większości szkoda mi chodzić tylko Arabelkę przeznaczyłam na ten cel na razie.

Dziewczyny na balkonetce poradziły, żeby wypruć gumeczkę na krawędzi, nie wiem czy to pomoże, ale może spróbuję.

Byłam dzisiaj w Triumphie i jestem w szoku, bo znalazłam 65tki! widziałam do rozmiaru 65E. Przymierzyłam 65C t-shirt bra całkiem fajny, dość ścisły obwód, miseczka na styk (65D nie było). Przymierzałam też 70B z różnych modeli, jedne były małomiseczkowe inne dużo, ale wszystkie za luźne i w większości bardzo rozciągliwe, dlatego jestem zdziwiona, że ten t-shirt bra był w miarę ścisły.

Ostatnio napaliłam się na Cleo Georga (ewentualnie Brooke), więcie może jak wypadają fiszbiny? jakiej szerokości są w 30C i 30D? jaki rozmiar powinnam wziąć na 68/82-83? czytałam, że George jest ścisły i dużomiseczkowy, więc myślę nad 30C, tylko boję się (po moich ostatnich porażkach z 65C), że fiszbiny będą za wąskie i że miseczka będzie źle leżeć.
Stary 2009-10-08, 08:25   #1547
freyah
Raczkowanie

Cytat:
Ja eksperymentuję, bo jestem stanikomaniaczką i nie znalazłam stanika, który by mnie satysfakcjonował w 100%. Freye leżą ładnie tylko w górce rozmiarowej, poza tym mają jednak za wąskie fiszbiny, właśnie dzisiaj rozgięłam fiszbiny w Arabelce, może będzie lepiej (przy okazji rozprułam kawałek kanalika, bo nie mogłam się dostać do fiszbiny ). Eksperymentowałabym więcej, gdybym miała więcej kasy, a tak to tylko czekam na okazje, ciułam kasę i sprzedaje to co mi nie pasuje, żeby mieć kasę na coś nowego. Teraz przydałby mi się jakiś podomowy, bo w większości szkoda mi chodzić tylko Arabelkę przeznaczyłam na ten cel na razie.

Dziewczyny na balkonetce poradziły, żeby wypruć gumeczkę na krawędzi, nie wiem czy to pomoże, ale może spróbuję.

Byłam dzisiaj w Triumphie i jestem w szoku, bo znalazłam 65tki! widziałam do rozmiaru 65E. Przymierzyłam 65C t-shirt bra całkiem fajny, dość ścisły obwód, miseczka na styk (65D nie było). Przymierzałam też 70B z różnych modeli, jedne były małomiseczkowe inne dużo, ale wszystkie za luźne i w większości bardzo rozciągliwe, dlatego jestem zdziwiona, że ten t-shirt bra był w miarę ścisły.

Ostatnio napaliłam się na Cleo Georga (ewentualnie Brooke), więcie może jak wypadają fiszbiny? jakiej szerokości są w 30C i 30D? jaki rozmiar powinnam wziąć na 68/82-83? czytałam, że George jest ścisły i dużomiseczkowy, więc myślę nad 30C, tylko boję się (po moich ostatnich porażkach z 65C), że fiszbiny będą za wąskie i że miseczka będzie źle leżeć.
Ja mierzyłam oba a wymiary mam podobne: 66/82.

George 28dd leżał źle: marszczył się przy mostku, na granicy materiałów, a dokładniej na tym cieńszym, natomiast dół miałam ładnie wypełniony. Małobiuściasta koleżanka również miała taki efekt.Jak z fiszbinami w george'u to nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, troszkę szersze niż we freyach.

Co do brooke 28dd to była wypełniona, ale mnie trochę spłaszczała w porównaniu z arabelką freyi (mam noir 28dd). Podejrzewam, że dlatego, że fiszbiny są szersze (tu jestem pewna, że są szersze ) i zamiast "wypchnąć" biust do przodu, to go przypłaszczyło. Kształt był ładny, nie powiem, ale widziałam różnicę w biuście w arabelce i brooke.

Acha, w obu obwody są dość rozciągliwe, więc chyba możesz próbować z 28 a nie 30.

Może jeszcze podam co mam dobre uświadomione: Arabelka 28dd, freya jolie 28e, panache cleo robyn 28dd. Z pollyanny 28dd wyrosłam (podaję, bo wydaje mi się, że kiedyś miałaś jakąś polly)
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 09:01   #1548
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Witam dawno was nie czytałam wiedzę że już 3 część... dla tego nie będę odpisywać na wasze posty ale mam pytanie czy ktoś wie o akcji GLAMOUR i Triumph... może w waszych miastach już była i któraś z was na nie poszła? z góry dziękuje
Marta88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 09:17   #1549
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez Marta88 Pokaż wiadomość
Witam dawno was nie czytałam wiedzę że już 3 część... dla tego nie będę odpisywać na wasze posty ale mam pytanie czy ktoś wie o akcji GLAMOUR i Triumph... może w waszych miastach już była i któraś z was na nie poszła? z góry dziękuje
Do Triumpha to chyba raczej nie warto się wybierać,a już na pewno nie na ustalenie rozmiaru

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 09:23   #1550
Tapioka
Raczkowanie

No właśnie, ja też bym chciała usłyszeć jakieś wieści o akcji Glamour i Triumpha. Jakoś nie wyobrażam sobie, że mogliby spasować stanik na mnie, a mam przecież bardzo przeciętny i typowy rozmiar 65E (kontynentalne)!

U nas w mieście w Triumphie był jeden, słownie jeden, stanik 65(B). Przymierzyła moja małobiuściasta koleżanka, strzeliłam jej z "procy" (rozciągał się do około 90) i wyszłyśmy.

Tak w ogóle, to przyszła do mnie Freya Myrtle z www.tootiboo.com. Jest śliczna, leży w miarę (ale cudów nie robi) i rozciąga się jak stare galoty! Zauważyłam, że nowe modele Freyi są dużo ściśliwsze. W ogóle to nie polecam nikomu tego sklepu, trzeba być marines, żeby stamtąd zamawiać. Zamówiłam ten stanik 23 sierpnia, dotarł w zeszły piątek (2 października)! Wyobrażacie to sobie? Na maile oczywiście nie odpowiadają, zwłaszcza takie, które mają w tytule "Where is my order". Postanowiłam, że nie będę się szarpać i postraszyłam ich Europejskim Centrum Konsumenckim i czarną listą sklepów internetowych, jest taka, międzynarodowa, prowadzona przez jakąś amerykańską instytucje. Podziałało i stanik dostałam w ciągu tygodnia. Uważajcie na nich dziewczyny, na LB ten sklep ma same takie opinie... W Polsce jest już tyle dobrych stacjonarnych miejsc, poza tym ebay, bravissimo, etc. więc nie warto się szarpać!

Edytowane przez Tapioka
Czas edycji: 2009-10-08 o 09:32
Stary 2009-10-08, 09:39   #1551
monik@_monik@
Zadomowienie

Wklejam zdjęcia Marks & Spencer model Ceriso, 65D.
Widać mój brak wprawy w cykaniu fotek, ale mam nadzieję, że będzie lepiej
Stanik nosi mi się świetnie, ale obwód jak mniemam zdążył się już rozciągnąć - wcześniej dusiłam się na najluźniejszej haftce, teraz zapinam na drugą i jest ok - czuję ścisłość, ale oddychać mogę. Proszę o opinie, sugestie.

Edit: Sunsetia, TAKI model.

Edytowane przez monik@_monik@
Czas edycji: 2009-10-08 o 09:43
monik@_monik@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 10:43   #1552
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez freyah Pokaż wiadomość
Ja mierzyłam oba a wymiary mam podobne: 66/82.

George 28dd leżał źle: marszczył się przy mostku, na granicy materiałów, a dokładniej na tym cieńszym, natomiast dół miałam ładnie wypełniony. Małobiuściasta koleżanka również miała taki efekt.Jak z fiszbinami w george'u to nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, troszkę szersze niż we freyach.

Co do brooke 28dd to była wypełniona, ale mnie trochę spłaszczała w porównaniu z arabelką freyi (mam noir 28dd). Podejrzewam, że dlatego, że fiszbiny są szersze (tu jestem pewna, że są szersze ) i zamiast "wypchnąć" biust do przodu, to go przypłaszczyło. Kształt był ładny, nie powiem, ale widziałam różnicę w biuście w arabelce i brooke.

Acha, w obu obwody są dość rozciągliwe, więc chyba możesz próbować z 28 a nie 30.

Może jeszcze podam co mam dobre uświadomione: Arabelka 28dd, freya jolie 28e, panache cleo robyn 28dd. Z pollyanny 28dd wyrosłam (podaję, bo wydaje mi się, że kiedyś miałaś jakąś polly)
no to teraz już sama nie wiem
to 66 pod masz mierzone bardzo ciasno i na wydechu? jednak te 2cm robią różnicę. poza tym ja się nie lubię ściskać i stwierdziłam, że nie będę kupować 28 jeśli wiele osób pisze, że jest ścisłe, kupiłabym tylko gdyby to był mega rozciągliwiec jak Arabelka. Mam Darcey 28dd i jej nie noszę, bo mi niewygodnie. Na all znalazłam na aukcji, że 28dd rozciąga się do 70cm, a ja muszę mieć stanik, który rozciąga się do 75cm. więc się zastanawiam nad 30c i 30d chyba najpierw wezmę 30c, bo tak mało jest staników w tym rozmiarze, a nie można mnieć wszystkich za dużych

Cytat:
Napisane przez Tapioka Pokaż wiadomość
No właśnie, ja też bym chciała usłyszeć jakieś wieści o akcji Glamour i Triumpha. Jakoś nie wyobrażam sobie, że mogliby spasować stanik na mnie, a mam przecież bardzo przeciętny i typowy rozmiar 65E (kontynentalne)!

U nas w mieście w Triumphie był jeden, słownie jeden, stanik 65(B). Przymierzyła moja małobiuściasta koleżanka, strzeliłam jej z "procy" (rozciągał się do około 90) i wyszłyśmy.

Tak w ogóle, to przyszła do mnie Freya Myrtle z www.tootiboo.com. Jest śliczna, leży w miarę (ale cudów nie robi) i rozciąga się jak stare galoty! Zauważyłam, że nowe modele Freyi są dużo ściśliwsze. W ogóle to nie polecam nikomu tego sklepu, trzeba być marines, żeby stamtąd zamawiać. Zamówiłam ten stanik 23 sierpnia, dotarł w zeszły piątek (2 października)! Wyobrażacie to sobie? Na maile oczywiście nie odpowiadają, zwłaszcza takie, które mają w tytule "Where is my order". Postanowiłam, że nie będę się szarpać i postraszyłam ich Europejskim Centrum Konsumenckim i czarną listą sklepów internetowych, jest taka, międzynarodowa, prowadzona przez jakąś amerykańską instytucje. Podziałało i stanik dostałam w ciągu tygodnia. Uważajcie na nich dziewczyny, na LB ten sklep ma same takie opinie... W Polsce jest już tyle dobrych stacjonarnych miejsc, poza tym ebay, bravissimo, etc. więc nie warto się szarpać!
pewnie dlatego mają tyle staników, bo ich nie wysyłają

Tapioka, byłam wczoraj w Triumphie i widziałam jedno 65E, co prawda tylko jedno ale zawsze, ja przymierzałam 65C i było dość ścisłe (na ciasno mierzone 68 pod).
Stary 2009-10-08, 10:54   #1553
Tapioka
Raczkowanie

Cytat:

pewnie dlatego mają tyle staników, bo ich nie wysyłają

Tapioka, byłam wczoraj w Triumphie i widziałam jedno 65E, co prawda tylko jedno ale zawsze, ja przymierzałam 65C i było dość ścisłe (na ciasno mierzone 68 pod).
Też na to wpadłam, ale już po szkodzie. Nie muszę chyba mówić, że kasę z karty kredytowej ściągnęli mi 27 sierpnia, wypas! W Holandii po stanik 65 trzeba jechać minimum przez pół kraju, na szczęście to bardzo mały kraj.
Z drugiej strony, przeciętna Holenderka jest duża, więc raczej 70 i 75 powinny schodzić jak świeże bułeczki. Z trzeciej strony, 95% kobiet wydzianych na ulicy ma obwód na karku... Ja ostanikowałam swoje polskie koleżanki tutaj, łącznie ze zrywaniem z siebie i demonstracją biustonoszy na imprezach Za Holenderki się na razie nie zabieram.

Edytowane przez Tapioka
Czas edycji: 2009-10-08 o 10:56
Stary 2009-10-08, 11:04   #1554
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Stanik nosi mi się świetnie, ale obwód jak mniemam zdążył się już rozciągnąć - wcześniej dusiłam się na najluźniejszej haftce, teraz zapinam na drugą i jest ok - czuję ścisłość, ale oddychać mogę. Proszę o opinie, sugestie.

stanik nie ma cisnąć ani przeszkadzać w oddychaniu ma być wygodny i nie ma się go czuć wcale! jeśli czujesz ścisłość to chyba jest za ciasny. zmierz się na max wdechu a potem sprawdź do ilu cm się rozciąga stanik, jeśli mniej to za ciasny. (ale pewnie się rozciągnie)

trochę za bardzo okrojone te zdjęcia, nie można za dużo powiedzieć na ich podstawie

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2009-10-08 o 11:06
Stary 2009-10-08, 11:20   #1555
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Nie znalazlam nic na ebay'u
A to fifi cos tam to jest jakos baaaardzo scisla?
Zmierzyłam specjalnie dla Ciebie rozmiar 30E/65E z Fifi - w spoczynku obwód ma 55 cm, maksymalnie rozciągnięty 75 cm. Więc myślę, że byłby wystarczająco ścisły dla Ciebie Ja normalnie noszę rozmiar 65G, ale z Fifi musiałam wziąć 70tkę, bo niestety mimo przedłużki 65tka nie rozciągnęła się prawie wcale.

Stary 2009-10-08, 12:22   #1556
Cyska
Zakorzenienie

GG do Cyska

Cytat:
Zmierzyłam specjalnie dla Ciebie rozmiar 30E/65E z Fifi - w spoczynku obwód ma 55 cm, maksymalnie rozciągnięty 75 cm. Więc myślę, że byłby wystarczająco ścisły dla Ciebie Ja normalnie noszę rozmiar 65G, ale z Fifi musiałam wziąć 70tkę, bo niestety mimo przedłużki 65tka nie rozciągnęła się prawie wcale.
O dziękuje że zmierzyłaś Ta moja 65tka ma 60cm w spoczynku ale chyba troszke sie rozciągnela. Wiec moze ta fifi trzymalaby mi piersi na miejscu Jak będe mieć przyplyw gotówki to moze wpadnę

Na razie znalazlam bardotke mileny za 46 zl!! ale nie wiem czy ona sie nadaje do dekoltów bo ja mam same bluzki z dekoltami...hm..
Stary 2009-10-08, 14:34   #1557
tikida
Rozeznanie

Cytat:
tikida powinnam mieć Tiffany jeszcze w tym tygodniu - dam Ci znać jak u niej z obwodem i miskami
Będę bardzo wdzięczna za informację a georgiana też będzie w tym tygodniu?

Cytat:
Ja chyba nie jestem typową stanikomaniaczką. Ostatnio strasznie racjonalnie podchodzę do zakupów stanikowych. Wymyśliłam sobie co bym chciała, czegoś takiego nie ma, więc nie kupuję.
Wczoraj mało nie zamówiłam jeszcze raz opium, tylko tym razem jade i Keia Pink Bridgette. Rozmyśliłam się, bo mimo, że opium jest bardzo śliczne i jeszcze żaden stanik takiego dekoltu mi nie zrobił, to obwód ma nieelastyczny i będzie mi niewygodnie. A jeśli chodzi o Bridgette, to ja chciałam cały czarny stanik, a ona ma białe(albo ecrie) kropki i koronki, więc też nie jest tym, co bym na 100% chciała .

Cytat:

bardzo ładny ten żółtek do oceny brakuje mi zdjęcia tak całkiem z profilu. Wygląda dobrze, tylko fiszbiny trochę wąskie się wydają. Nie wchodzą Ci na pierś?
Stary 2009-10-08, 15:41   #1558
freyah
Raczkowanie

Cytat:
no to teraz już sama nie wiem
to 66 pod masz mierzone bardzo ciasno i na wydechu? jednak te 2cm robią różnicę. poza tym ja się nie lubię ściskać i stwierdziłam, że nie będę kupować 28 jeśli wiele osób pisze, że jest ścisłe, kupiłabym tylko gdyby to był mega rozciągliwiec jak Arabelka. Mam Darcey 28dd i jej nie noszę, bo mi niewygodnie. Na all znalazłam na aukcji, że 28dd rozciąga się do 70cm, a ja muszę mieć stanik, który rozciąga się do 75cm. więc się zastanawiam nad 30c i 30d chyba najpierw wezmę 30c, bo tak mało jest staników w tym rozmiarze, a nie można mnieć wszystkich za dużych
Hmmm... właśnie się zmierzyłam i tak przylegająco, bez żadnych wydechów specjalnych ani super ściskania to mam 68 pod (ale jak się solidnie ścisnę to ma mniej niż 66 ). Właśnie sprawdziłam, brooke 60dd jest w sklepie bradea. Właścicielka jest bardzo pomocna, odpowiada na wszystkie maile. Jak ją poprosisz, to powinna Ci wymierzyć ten stanik w wszystkie strony
A dopasowanej są po 80zł

Edytowane przez freyah
Czas edycji: 2009-10-08 o 16:03
freyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 16:39   #1559
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Będę bardzo wdzięczna za informację a georgiana też będzie w tym tygodniu?
tak, już od dziś można zamawiać wszystkie nowe Maskaradki Jutro wymierzę Tiffany i podam

Stary 2009-10-08, 16:42   #1560
lacrimachristi
Zakorzenienie

mam wymiary 73/89 jaki to rozmiar bo do choler juz nie wiem;/
lacrimachristi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości