|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Witam
Nareszcie Was znalazłam A szukam już dlugo- od początku części II i tak do teraz... Chciałabym dołączyć do całej "paplaninki". Też jestem PM 2010. A może mi ktoś rozszyfrować skróy TŻ?
|
|
|
|
#482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D
Cytat:
pójdę spróbuję wymienić a jak nie to albo go upiorę może zmięknie albo ciachnę koronkę na dole![]() Cytat:
tż=towarzysz życia
|
|
#483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Miłego dnia wszytskim ja biorę się za papierki Cytat:
Tradycyjnie napisz coś o Was
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE =certina4;14605394]
witaj ślubująca w tym samym dniu co ja Ja od osoby za jeden dzień będę płaciła 120-130zł + dodatkowo musze dokupić alkohol, ciasta, owoce, napoje. A jeszcze Marta pisała o licencji, licencja jest potrzebna jeśli Proboszcz nie da pozwolenia na ślub. Różnica- pozwolenie albo nic nie kosztuje albo jakieś grosze i można na jego podstawie załatwiać wszelkie formalności w kościele gdzie zamierzacie brać ślub. Licencja natomiast to koszt ok. 200zł i musicie załatwiać formalności w kościele w którym uzyskaliście licencję. Przynajmniej tak jest w Lublinie [/QUOTE]Mam o tyle fajnie że koleżanka z pracy, z którą wcześniej studiowałam bierze również slub w tym samym dniu co my Mamy zupełnie różne podejścia, ja staram sie wszystko teraz załatwić żeby nie było begania na koniec a ona twierdziła że jeszcze jest czas...ale kiedy powiedziałam jej ile dokładnie zostało to wzięła sie do roboty![]() Co do zespołu to mam nadzieje że nikt nie zwinie nam go sprzed nosa, musza poczekać troszkę bo za 2 tyg wypłata a nie zapisuja wcześniej, liczy sie tylko umowa i kaucja ![]() A co do spraw "papierkowych" to sporo tego, a co gorsza to księdzu z mojej parafi nie spodoba się to że chce brać ślub w parafi narzeczonego, napewno bedzie robił problemy
Edytowane przez 83mika Czas edycji: 2009-10-08 o 08:46 |
|
|
|
#485 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko korki daję na szczęście nieregularnie ufff![]() nieźle, 3 lata przed sezonem ślubnym Myślałam, że nasze 2,5 roku narzeczeństwa (od zaręczyn do ślubu, bo teraz niecałe dwa latka jestemy engaged )to dużo![]() Cytat:
I musialam wszystko nosić w łapce Ale fajnie z ta koncesją!My z bratem chcieliśmy otworzyc sklep monopolowy, może zrealizujemy plan w ciągu najbliżsych 8 miesięcy to przeze mnie kupiszCytat:
Cytat:
Powiem Ci co ja mam w planach z takich potrzebnych i niepotrzebnych a fajnych rzeczy - puder sypki i do niego jakis fajny pędzel, rozświetlająca baza pod makijaż z YSL, bransoletka z pereł, zegarek(wprawdzie mam fajnego swatcha, ale jeszcze chcę jakiś taki bardziej elegancki), kolczyki ze swarovskiego, suszarkę z jonizacją do mieszkania tż, ubranka(dużo ubranek ), kozaczki za kolano(bardzo ich pragnę, ale musza byc niezamszowe a o takie ciężko ).Póki co kupiłam fajowe saszki do rurek ![]() Cytat:
Mam swoje ulubione i ich sie trzymam, z takich przyjemnych nie za ciężkich na ślub moze być Sensi Armaniego lub Chanel no.5![]() Nie kupuj bielizny przed suknią JA też zrobię depilacje woskiem Przy głebokiej depilacji lezysz przed kosmetyczka jak u gina. I jak chcesz to robia na zero a brazylijska to jest zero na dole a na górze wąski paseczek.
|
|
#486 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też pzoa sobotami najpopularniejsze są piątki i czwartki właśnie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;14627363]To ja też się dołączam do wątku. Ślub mamy 24 kwietnia. W sumie szybko od zaręczym bo były w lipcu. Właściwie wiele do planowania nie zostało więc odpoczywam i czekam [/QUOTE]witam serdecznie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
witam, napisz coś o sobie, kiedy ślub, co macie przygotowane?
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() wstalam dzis podejrzanie wczesnie z wena tworcza i takim to sposobem od wczorajszego wymyslenia tematu dzis mam juz gotowy konspekt w sobote moze promotorka rzuci okiem i zaczne proces tworczy widzialam, ze gadalyscie o dobrze dobranych biustonoszach ja poczulam duza roznice jak zaczelam nosic dobrze dopasowany a w poszukiwaniu rozmiaru wystarczy wpisac w gogle "biustonosz" a do tego rozmiar i znajdzie duuuuuzo widzialam ostatnio na miescie plakat, ze w Galerii Krakowskiej bedzie wlasnie taka akcja dobierania dobrych biustonoszy ![]() Cytat:
szczegolnie, ze co roku wychodzi cos nowego ciekawego trzeba bedzie czegos poszukac ![]() Chanel no.5? fuj fuj fuj nie znosze i nie rozumiem tego spolecznego zachwytu nad nimi Sensi Armaniego tez mnie nie powalaja (pamietam, bo kiedys jak szukalam perfum to mi je polecilas i je specjalnie zniuchalam juz wczoraj wypytalam kolezanke o ta brazylijska... podobno wlasnie nie jak u gina (w sensie pelnie rozkraczenie ) tylko normalnie z jedna noga ugieta, a potem druga za to jak uslyszalam jaka pozycje trzeba przyjac zeby kosmetyczka usunela ewentualne wloski miedzy posladkami to no coz... trzeba bedzie pokonac wstyd albo zrobic to samemu w domu (choc podobno jak sie nie napnie dobrze skory - co bez posiadania trzech rak jest bardzo trudne - to mozna sobie krzywde zrobic )i podobno paseczek mozna sobie zazyczyc a mozna sobie zazyczyc calkiem na zero ![]() ide cos skombinowac na sniadanko ![]() edit: ejj nie wiem czy schudlam w obwodzie i mi urosl biust, czy moze kiedys obliczalam innym kalkulatorkiem, ale zmierzylam sie wlasnie i obliczylam sobie tym kalkulatorkiem wklejonym przez Certine: z 70E zrobilo mi sie 65I
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-10-08 o 09:24 |
|
|
|
|
#488 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim
Zainspirowana Waszym mierzeniem biustu postanowiłam i ja się wymierzyć No i też szykuje się u mnie zmiana w rozmiarach staników W zasadzie mnie zaskoczyła miseczka....Ale poczytałam sobie co nieco na temat dobierania biustonoszy i oswoiłam się z myślą że muszę od teraz szukać innych rozmiarów
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
ok 50zl woskiem, ok 70zl pasta cukrowa
![]() podobno pasta cukrowa mniej boli, bo wosk dla kogos kto nigdy sie nim nie depilowal (np. ja ) moze byc strasznie bolesny az trzeba sobie przerwy robic na ochloniecie akurat na slub + podroz poslubna Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-10-08 o 09:45 |
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
ale odrastanie musi cholernie swędzieć ;/
a koszt nei taki wielki myślałam, ze z 200 zł
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mowila zeby jakos strasznie swedzialo. ot - jak po depilacji depilatorem za to jest ryzyko wrastania wloskow ![]() ee no 200zl to by bylo przegiecie szczegolnie, ze niektorzy powtarzaja ten zabieg regularnie... mozna by wtedy z torbami pojsc ja jak sie zdecyduje to na paste cukrowa bo nie wiem czy przezylabym ten wosk
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba też się zdecyduję, trzeba raz w życiu pocierpieć
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#496 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak to jeszcze z takich w miare nowości wydawniczych z fantastyki mogę Ci polecic Trudi Canavan prequel "Uczennica maga" (wyszedł niedawno) i do tego jest trylogia "Gildia magów""Nowicjuszka" i "Wielki mistrz". Ja się czaje z przyjaciółką na Anę Veloso, bo jest jeszcze jedna jej książka, ale nie można jej nigdzie dostac.Cytat:
Cytat:
Ja sie nei znam czy trzeba lm pisac, wiem, że starsznie nie lubie tego robic i ja bym nie pisała![]() Cytat:
i od razu zaczęłam sie zastanawiac czy do przymierzalni wejdzie mi pani i mi zmierzy wszystko jak ja będe bez stanika Ostatnio kupilam takie dobrze dopasowane biustonosze i je uwielbiam, mogłabym non stop w nich chodzić w całej reszcie juz nie Cytat:
Ale wiadomo, że teraz to jak się mieszka z mamusią to sie ma(chociaz polowa jest od tż albo sama kupilam a druga połowa jest mamy, ale my i tak wszystkich perfum uzywamy na spółę ), jak sie wyprowadzę to moim zestawem podstawowym będzie Hugo Boss i Chanel no.5, ewentualnie Miracle oprócz tego mam jeszcze Modemoissele Chanel, Hypnose Lancome, Angel Thierr'ego Muglera, Champs Elysses Guerlaina, Glow by J.Lo i bez nich mogę żyć Jeszcze mam jedne moje ulubione perfumki Diora z edycji limitowanej Forever and ever - teraz sa tylko w necie i sie boję, ze przeterminowane, bo w drogeriach ich nie ma. Jedynie jak kiedys będe miała kasę wolna to kupie ta Foliflorę Guerlaina, ale to drogie bo prawie 300 zl i mi zawsze żal, ale moze z okazji ślubu![]() ![]() Cytat:
Ale do takiej głebokiej depilacji nie zawsze dają te jednorazowe majtki, do głebokiej depilacji laserowej np. nie dają. A pozycja do włoskow między pośladkami to pewnie taka jaką przyjął Bruno podczas wybielania odbytu Poza tym można sie uszkodzić Jedyni e nogi moge plastrami z woksiem, ale to czasochłonne i wole codziennie maszynka przejechac.Jedyne co mnie przeraza w procesie depilacji woskiem to koniecznośc zapuszczenia cie kawe kiedy to zrobie, chyba w ramach celibatu przedślubnego, ktorego nie planowałam, ale w takiej sytuacji kto wie![]() Ide na śniadanko i baaardzo powoli zaczne sie zbierac do tż A chcę zdążyc przed deszczem, bo nie lubie jechac w deszczu a jakies takie chmury nadciągnęły...ale slonko jest jeszcze to jest nadzieja
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-10-08 o 09:58 |
||||||
|
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
nastepne fuj fuj fuj ![]() Angela lubie, ale w wersji Innocent mialam kiedys zestaw z zelem pod prysznic i balsamem. super mi sie zapachy nudza np. kiedys uwielbialam Ultraviolet Paco Rabanne, a teraz juz mam ich powyzej uszu obecnie uzywam Pure Purple Hugo Boss, Cerutti 1881, Lady Vengeance Juliette Has a Gun, Givenchy Very Irresistible i Nina Niny Ricci (lubie buteleczke - takie jabluszko )na slub wybierzemy z TZem cos wyjatkowego (on tez musi zaakceptowac, bo to w koncu on glownie bedzie je czul - mi sie pewno nos przyzwyczai )Cytat:
ale nie bylo mi zal a wlasciwie to TZowi, bo dostalam w prezencie i sa bardzo trwale i w ogole super perfumy to juz taki towar, ze musi kosztowac ![]() za to jak chcesz kupowac wode toaletowa to bardzo fajne ceny sa w Superpharm Cytat:
no ale moj TZ lubi mnie w kazdej wersji wiec nie ma problemu. do tego bede chodzic w dlugich spodniach i bluzkach z rekawkiem Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-10-08 o 10:14 |
||
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do zapachów, to ja lubię bardzo MEXXa Fly High Woman
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-08 o 10:25 |
|
|
|
|
#499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do cen perfum to Modemoiselle kosztowały ok.450 zł, tak samo No.5 i Angel tez w okolicach 400 zł, ale wtedy jakoś inaczej na to patrzyłam, zwlaszcza, że to perfumy a Foliflora to woda toaletowa i chyba dlatego mi tak żal Co do Angela - ogólnie fuj, ale czasem mam na niego humor i mi sie podoba Za to ma cudna buteleczkę a co do Givenchy Very Irrestisible to moja mama je uwielbia, nie podzielam jej zachwytu, tez je teraz mam w domku i nawet o nich zapomniałam![]() Wiesz mnie tż tez lubi w kazdej wersji i na pewno zarosnięta ja będe dla niego atrakcją w sensie edukacyjnym Wiesz co Lain tak sobie teraz o Tobie pomyślałam, że musisz miec śnieznobiałą suknię, bo naprawdę przeslicznie Ci w białym W sumie mamy podobne kolorki i mi tez super w białym, wiec na pewno musisz miec biała suknię Debil ze mnie trochę, ale na prawdę nie chce mi sie jak nie wiem. I fryzury chyba tez nie będe miala tlko proste rozpuszczone wloski. Nie wiem co ze mną
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej z nogami jakos nie wyobrazam sobie miec na nogach wlochow i to jeszcze w lecie jak ja tak lubie chodzic w spodniczkach w upalnie dni w ogole mam bzika na tym punkcie. do tego stopnia, ze gole codziennie nawet jesli w zimie chodze tylko w dlugich spodniach, nawet jesli nie mam w planie ruszania sie w domu... poprostu musze miec gladkie nogi i paszki, bo mnie inaczej krew zalewa i czuje sie brudna, brzydka i zaniedbana oj cos czuje, ze duzo poswiecenia ta depilacja bedzie ode mnie wymagala najwyzej w dzien bede siedziec w domu, a wychodzic bede w nocy jak juz bedzie ciemno i nic nie bedzie widac jak wampir Cytat:
![]() ja na wesela makijaz zawsze robie sama ![]() o jaa dzis bede Rozmow w toku o ginekologach erotomanach ![]() jak ktos bedzie ogladal to niech zda relacje z co barwniejszych kwiatkow Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-10-08 o 10:59 |
||
|
|
|
#501 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też
![]() ![]() hihihih na głupią regulacje brwi mnie nikt nie zacioągnie a co dopiero bikini czy coś innego. Tchórz ze mnie
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja nogi mogę co dwa-trzy dni jak chcę wziąć turbo ekspresowy prysznic, ale w pozostałych miejscach musze codziennie, bo mam dokładnie tak jak Ty, ze czuje się brudna i nie do tknięcia Nie wiem ile to się zapuszcza, ale slyszałam, że 3 tygodnie Niech mnie ktos wyprowadzi z błedu i powie, że tydzień albo 1-2 godzinkiCytat:
Ja tez nie chciałam tżta w ecru, chociaz niebieskooocy blondyni dobrze wygladaja w koszulach ecru - np. mój brat Ale na swój slub tżcik musi iśc w białej koszuli Z reszta ja też chciałam tylko biała suknie dla mnie, jakos by mi nie podchodziły te wszystkie ecru, smietanki i inne śmery bajery, których nie dośc, że nie potrafie nazwać to juz na pewno odróżnić. A bałam się, ze tylko w ecru będzie mi dobrze, bo mam taki lekko żółtawy odcień skóry, ale uff Z resztą w bialych bluzkach wygladam fajnie, więc ta myśl trzymała mnie przy nadzieiDobra, spadam, bo miałam byc u tz o 12 a ja dopiero spod prysznica wyszlam Pa
|
|
#503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Noooooooo jak burza idziemy ![]() Mamy salę zarezerwowaną wstępnie ![]() Cytat:
A nóżki sama depilatorem potraktuję
|
|
#505 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc wydaje mi sie, ze te wlosy na nogach, pod pachami i w majtkach moga nawet szybciej rosnac niz te na glowie ![]() co do depilatorow to ja jakos nie jestem przekonana. z reszta do depilatora tez nie moga byc zbyt krociutkie, no i te wrastajace wloski to ja juz wole codziennie maszynka obleciec ![]() Cytat:
Cytat:
co tam, usiade z butelka wina na fotelu i "alleluja i do przodu!" mam za oknem inwazje biedronek i to tych chinskich zarlocznych ![]() mnostwo ich lata, pare mi nawet siedzi na parapecie... mam nadzieje, ze mi to do domu nie wejdzie, bo podobno potrafia nawet czlowieka ugryzc ![]() a koty maja zajecie...
|
|||
|
|
|
#508 |
|
La Moderatoiure
|
Hej dziewczęta
My się powoli zbieramy do 2010 na ślub... w czerwcu tak na 80% mamy zamiar wziąć ślub cywilny. Oborączki wybrane. Pozostala kwestia ubioru i restauracji... Wypada do cywila iść w sukni takiej jak do kościelnego (tu: bardziej wycudowanej czy raczej skromniejszej) ? Bo szukam czegos i nie wiem na co patrzeć... |
|
|
|
#509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przed poradnią mi się przyda aaaa moja relacja z pierwszego spotkania w poradni https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2531 La Monica witam serdecznie na wątku, daj znać jak już się zdecydujecie na jakąś konkretną datę to dopsize Cię do kalendarza ![]() Myślę, ze możesz na cywilnym pozwolić sobie na więcej, niż na koscielnym. Nie widzę też przeszkód, by do USC iśc w sukni typowo ślubnej, białej, przecież cywilny to taki sam ślub
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-10-08 o 12:02 |
||
|
|
|
#510 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() witam nowe Panny Młode ![]() ja od dzisiaj rana latam.. za chwilkę biorę się za naukę, bo wieczorkiem szykuję kolację dla TZta ![]() Cytat:
mam mi mówi że może powinnam miec nową suknię wrrr, tak jak siostry a potem po zwrocie odzyskałabym część kasy.. no ale i tak na samą suknię wychodzi 1700 zł bo tam zwracją tylko 30%.. i tłumacze mamie że przeciez nie widać różnicy między nową a uzywaną bo one wszystko ładnie tam dopasują, wyczyszvczą, naprawią itp .. cięzki zywot ![]() to zapodaj mi swój "patent na dobrą organizację "
Edytowane przez can't be perfect Czas edycji: 2009-10-08 o 12:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Nareszcie Was znalazłam

pójdę spróbuję wymienić a jak nie to albo go upiorę może zmięknie albo ciachnę koronkę na dole

I musialam wszystko nosić w łapce
Szczególnie super się prezentuje na normalnej PM

fuj fuj fuj nie znosze

W zasadzie mnie zaskoczyła miseczka....Ale poczytałam sobie co nieco na temat dobierania biustonoszy i oswoiłam się z myślą że muszę od teraz szukać innych rozmiarów