Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-08, 01:52   #481
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Witam Nareszcie Was znalazłam A szukam już dlugo- od początku części II i tak do teraz... Chciałabym dołączyć do całej "paplaninki". Też jestem PM 2010. A może mi ktoś rozszyfrować skróy TŻ?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 07:09   #482
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Posty się skończyły - Panny Młode 2010 nowego tytułu nie wymyśliły cz.11 :D

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość

Spróbuj sobie wmówić z powrotem, że akurat ten jeden stanik jest idealnie dopasowany jakby był 60 C, bo coś tak Cię zaczął chyba gryźć jak się dowiedziałaś, że istnieje inna rozmiarówka. Potęga podświadomości ha ha ha
powiem ci że już kij z rozmiarem bo jest do przeżycia- gorzej że pochodziłam w nim kilka minut i naprawdę gryzie!!! az miałam pod biustem czerwone plamki pójdę spróbuję wymienić a jak nie to albo go upiorę może zmięknie albo ciachnę koronkę na dole

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Witam Nareszcie Was znalazłam A szukam już dlugo- od początku części II i tak do teraz... Chciałabym dołączyć do całej "paplaninki". Też jestem PM 2010. A może mi ktoś rozszyfrować skróy TŻ?
witamy!
tż=towarzysz życia
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 07:40   #483
obca7
Wtajemniczenie

Cześć Miłego dnia wszytskim ja biorę się za papierki

Cytat:
Witam nową PMTradycyjnie napisz coś o Was
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 08:40   #484
83mika
Raczkowanie

[QUOTE =certina4;14605394]
witaj ślubująca w tym samym dniu co ja ja też mam zespół za podobną cenę- 2.300zł za dzień i grają do 4
Ja od osoby za jeden dzień będę płaciła 120-130zł + dodatkowo musze dokupić alkohol, ciasta, owoce, napoje.

A jeszcze Marta pisała o licencji, licencja jest potrzebna jeśli Proboszcz nie da pozwolenia na ślub. Różnica- pozwolenie albo nic nie kosztuje albo jakieś grosze i można na jego podstawie załatwiać wszelkie formalności w kościele gdzie zamierzacie brać ślub. Licencja natomiast to koszt ok. 200zł i musicie załatwiać formalności w kościele w którym uzyskaliście licencję. Przynajmniej tak jest w Lublinie[/QUOTE]

Mam o tyle fajnie że koleżanka z pracy, z którą wcześniej studiowałam bierze również slub w tym samym dniu co myMamy zupełnie różne podejścia, ja staram sie wszystko teraz załatwić żeby nie było begania na koniec a ona twierdziła że jeszcze jest czas...ale kiedy powiedziałam jej ile dokładnie zostało to wzięła sie do roboty
Co do zespołu to mam nadzieje że nikt nie zwinie nam go sprzed nosa, musza poczekać troszkę bo za 2 tyg wypłata a nie zapisuja wcześniej, liczy sie tylko umowa i kaucja
A co do spraw "papierkowych" to sporo tego, a co gorsza to księdzu z mojej parafi nie spodoba się to że chce brać ślub w parafi narzeczonego, napewno bedzie robił problemy

Edytowane przez 83mika
Czas edycji: 2009-10-08 o 08:46
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 08:44   #485
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
No i miłych rzeczy(nie wiem czy już Wam o tym pisałam) i całkiem niespodziewanych kuzynka poprosiła mnie żebym została chrzestną jej maleństwa Ale się cieszę bo to będzie mój pierwszy chrześniaczek. I podobno chłopiec ma być Zbieram już niebieskie papierki, żeby zrobić album na chrzciny No i szukam inpiracji na prezent. Ehh ogarnęło mnie szaleństwo prawie takie jak to związane ze slubem
hmmm to dziecka jeszcze nie ma a juz chrzestna załatwia?Dziwne

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Damy radę! Ja mam studia (pisanie magisterki), podyplomówkę (pisanie pracy dyplomowej), niedługo zaczynam pracę, udzielam korepetycji i szykuję się do ślubu
mam tak samoTylko korki daję na szczęście nieregularnie ufff

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
widziłyście że powstał wątek Panny młode 2012
nieźle, 3 lata przed sezonem ślubnym Myślałam, że nasze 2,5 roku narzeczeństwa (od zaręczyn do ślubu, bo teraz niecałe dwa latka jestemy engaged)to dużo

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość

zimno? jak dla mnie to dzis jest bardzo cieplo tylko wieczorami wilki jakies
co do wodki to wczoraj ogladalam gazetke Makro i w sumie fajnie byloby znalezc kogos z koncesja. np. taka Wyborowa dla zwyklego smiertelnika jest za 19.14zl, a jakby byla koncesja to 15.69, a Finlandia z koncesja to jedynie 22.69 w sumie wujek szwagra TZa ma sklep monopolowy.... moze udaloby sie cos zalatwic zeby nam kupil koncesyjnie uzbieralaby sie spora oszczednosc
wczoraj było gorąco jak w wakacje, ale przedwczoraj było mega zimno. I ja oczywiscie wczoraj w cieplutki dzionek zalozyłam bluzkę z dlugim rekawem i na nia sweter i kurtke skórzanąI musialam wszystko nosić w łapceAle fajnie z ta koncesją!My z bratem chcieliśmy otworzyc sklep monopolowy, może zrealizujemy plan w ciągu najbliżsych 8 miesięcy to przeze mnie kupisz

Cytat:
oj mój jak jechaliśmy nad morze postanowił "uprzyjemnić" podróż i wypsikał zagłówek od fotela w aucie jakimiś perfumami i normalnie w połowie drogi tak mnie głowa bolała i normalnie myślałam ze się porzygam musieliśmy stanąć, tż wyjął mój zagłówek i wrzucił go do bagażnika a mi włożył ten z tylnego siedzenia bo jeszcze kilka kilometrów i byłby paw jakich mało... od tej pory ja mu kupuję zapaszki do auta.. teraz ma taki pomaranczowy-superrrr
my nie mamy zapachu w autach, bo nie smierdzi w środku a poza tym mi sie robi niedobrze od tych samochodowych "perfum"

Cytat:
dziewczyny pomóżcie
za 2 tygodnie mam urodzinki i nie wiem co chcę dostać od tżta na prezent... w zasadzie wszystko mam czego mi trzeba więc to raczej jakaś zachcianka musi być marzy mi się opiekacz do kanapek ale to w końcu MOJE urodziny a nie akcja "urządź dom tancerce" i musi być coś takiego tylko dla mnie... w ostateczności zawsze może być sexy bielizna bo tego nigdy nie za wiele ale może macie jakiś fajny pomysł na który ja nie mogę wpaść
idź sobie do Douglasa czy tam Sephory i kup cos czego nie kupiłabys normalniePowiem Ci co ja mam w planach z takich potrzebnych i niepotrzebnych a fajnych rzeczy - puder sypki i do niego jakis fajny pędzel, rozświetlająca baza pod makijaż z YSL, bransoletka z pereł, zegarek(wprawdzie mam fajnego swatcha, ale jeszcze chcę jakiś taki bardziej elegancki), kolczyki ze swarovskiego, suszarkę z jonizacją do mieszkania tż, ubranka(dużo ubranek), kozaczki za kolano(bardzo ich pragnę, ale musza byc niezamszowe a o takie ciężko).
Póki co kupiłam fajowe saszki do rurekA dziś idę kupic legginsy i jakies fajne rajstopki

Cytat:
oo wlasnie... trzeba bedzie jakes perfumki kupic - specjalnie na slub jakies swieze, letnie

tak sie zastanawialam czy najpierw kupowac bielizne slubna czy suknie, ale chyba mierzyc suknie bede w normalnej (czyt. nie bialej) bardotce i dopiero jak bedzie suknia i bedzie wiadomo jak gleboko wyciety jest gorset to kupi sie dopasowana bardotke

i tak sobie pomyslalam, ze zrobie sobie przed slubem depilacje woskiem... na pewno cale nogi i pod pachami... zastanawiam sie jeszcze nad bikini... tym glebokim brazylijskim byla ktoras na czyms takim? bo ja sie zastanawiam do jakiego to stopnia robia (na zero? i na ile trzeba sie rozebrac przed kosmetyczka?
ja jedyne perfumy ktore moge kupić specjalnie na ślub to Foliflora z Guerlaina, tzn to sa tylko wody toaletowe a tak to wolę nie próbowac nowych zapachówMam swoje ulubione i ich sie trzymam, z takich przyjemnych nie za ciężkich na ślub moze być Sensi Armaniego lub Chanel no.5
Nie kupuj bielizny przed suknią
JA też zrobię depilacje woskiem Przy głebokiej depilacji lezysz przed kosmetyczka jak u gina. I jak chcesz to robia na zero a brazylijska to jest zero na dole a na górze wąski paseczek.
Stary 2009-10-08, 08:50   #486
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janiiis Pokaż wiadomość
Tak przeglądam Wasze suwaczki i dotarło do mnie, że jutro będzie równo 9 miesięcy do naszego ślubu

Chilanes- tak, ślub i wesele mamy w czwartek. Pojedyncze wolne soboty we wszystkch lokalach które odwiedzliśmy (w ciepłych miesiącach: kwiecień- październik) były na 2011 rok, a aż tyle nie chcemy czekać Znajomi od dawna znają termin ślubu i w większości na pewno przyjdą, rodzina w dużej mierze to osoby starsze, po części nauczyciele lub uczniowie (lipiec=wakacje). Byłam na kilku weselach w tygodniu (u nas to w sumie coraz bardziej powszechne, "najmodniejsze" są wtorki i czwartki ) i frekwencja dopisała, więc myślę że u nas też nie będzie źle. Mimo że faktycznie na początku miałam obawy

ps. Dziś prawie cały dzień spędziłam na przeglądaniu Waszych poprzednich wątków, jesteście mocne! :P
nie, no luzik, upewniałam się u mnie też pzoa sobotami najpopularniejsze są piątki i czwartki właśnie.
Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
Jestem z Katowic, ale wesele odbędzie się w Wielkopolsce. Stamtąd pochodzą moi rodzice i praktycznie całą rodzinę tam mam, no i najważniejsze mój Tż też tam mieszka. Bo ja to taką PM ze związku na odległość będę
ja też PM ze związku na odległość
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja swego czasu pracowałam 6-14 i dla mnie to są najlepsze godziny pracy
chyba, ze trzeba wstać o 4, by dojechać 40 km do pracy
Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Ela super, że już mieszkasz z TŻ!
Caprica Twoja suknia jest boska Szczególnie super się prezentuje na normalnej PM
Obca Twoi rodzice są pozytywnie zakręceni
Kubusewa co słychać u Ciebie?

Tak sobie myślę i myślę i chyba zdążyłyśmy przerobić wszystkie tematy ślubne

Fajnie, że pojawiły się PM2012 Nie chciałabym aż tyle czekać, tak jak i Wy

Dziewczyny macie jakieś książki godne polecenia? mam ochotę coś kupić nowego
ja chce przeczytać Dzieci Ireny Sendlerowej, resztę tytułów mam u Tż, napiszę Ci w weekend, boz robiłam mu listę 5 książek, które bym chciała przeczytać
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
muszę sobie jakies fajne zasłonki kupic, albo najlepiej takie firanki ze śliskiego przezroczystego materiału - wie któraś z was jak sie taki materiał nazywa??
szyfon?
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;14627363]To ja też się dołączam do wątku. Ślub mamy 24 kwietnia. W sumie szybko od zaręczym bo były w lipcu. Właściwie wiele do planowania nie zostało więc odpoczywam i czekam [/QUOTE]
witam serdecznie
Cytat:
ja z 90 C skoczyłam na 90 F. Byłam blisko hehehe. Musze zobaczyć czy w takim rozmiarze w ogóle staniki są
mi z 90 D wyszło 85G/80H
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Pewnie, że się denerwuję, zwłaszcza, że u nas wszystko robimy z biegu, bez szczególnego planowania

Dodatkowo stresuje mnie fakt, że sama nie znam dobrze rodziców Tż, bo rzadko w domu bywamy
będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
No nie ma to tak jak fajny gość weselny.

Posłuchajcie i oceńcie
Damian Holecki- Weselne dzwony http://jaca39.wrzuta.pl/audio/9vH7Po...weselne_dzwony
mi się niepodoba kompletnie
Cytat:
witam, napisz coś o sobie, kiedy ślub, co macie przygotowane?
Stary 2009-10-08, 09:03   #487
lain
Zakorzenienie

Cześć
wstalam dzis podejrzanie wczesnie z wena tworcza i takim to sposobem od wczorajszego wymyslenia tematu dzis mam juz gotowy konspekt w sobote moze promotorka rzuci okiem i zaczne proces tworczy

widzialam, ze gadalyscie o dobrze dobranych biustonoszach ja poczulam duza roznice jak zaczelam nosic dobrze dopasowany i biuscik zaczal przybierac duzo ladniejszy ksztalt a w poszukiwaniu rozmiaru wystarczy wpisac w gogle "biustonosz" a do tego rozmiar i znajdzie duuuuuzo widzialam ostatnio na miescie plakat, ze w Galerii Krakowskiej bedzie wlasnie taka akcja dobierania dobrych biustonoszy

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
ja jedyne perfumy ktore moge kupić specjalnie na ślub to Foliflora z Guerlaina, tzn to sa tylko wody toaletowe a tak to wolę nie próbowac nowych zapachówMam swoje ulubione i ich sie trzymam, z takich przyjemnych nie za ciężkich na ślub moze być Sensi Armaniego lub Chanel no.5
Nie kupuj bielizny przed suknią
JA też zrobię depilacje woskiem Przy głebokiej depilacji lezysz przed kosmetyczka jak u gina. I jak chcesz to robia na zero a brazylijska to jest zero na dole a na górze wąski paseczek.
a ja lubie nowe zapachy szczegolnie, ze co roku wychodzi cos nowego ciekawego trzeba bedzie czegos poszukac
Chanel no.5? fuj fuj fuj nie znosze i nie rozumiem tego spolecznego zachwytu nad nimi Sensi Armaniego tez mnie nie powalaja (pamietam, bo kiedys jak szukalam perfum to mi je polecilas i je specjalnie zniuchalam )

juz wczoraj wypytalam kolezanke o ta brazylijska... podobno wlasnie nie jak u gina (w sensie pelnie rozkraczenie) tylko normalnie z jedna noga ugieta, a potem druga za to jak uslyszalam jaka pozycje trzeba przyjac zeby kosmetyczka usunela ewentualne wloski miedzy posladkami to no coz... trzeba bedzie pokonac wstyd albo zrobic to samemu w domu (choc podobno jak sie nie napnie dobrze skory - co bez posiadania trzech rak jest bardzo trudne - to mozna sobie krzywde zrobic )
i podobno paseczek mozna sobie zazyczyc a mozna sobie zazyczyc calkiem na zero

ide cos skombinowac na sniadanko

edit: ejj nie wiem czy schudlam w obwodzie i mi urosl biust, czy moze kiedys obliczalam innym kalkulatorkiem, ale zmierzylam sie wlasnie i obliczylam sobie tym kalkulatorkiem wklejonym przez Certine: z 70E zrobilo mi sie 65I

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-10-08 o 09:24
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 09:23   #488
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim Witaj nowa PM!
Zainspirowana Waszym mierzeniem biustu postanowiłam i ja się wymierzyć No i też szykuje się u mnie zmiana w rozmiarach staników Do tej pory miałam 70B, 75B, a wyszło mi 65 D W zasadzie mnie zaskoczyła miseczka....Ale poczytałam sobie co nieco na temat dobierania biustonoszy i oswoiłam się z myślą że muszę od teraz szukać innych rozmiarów
Stary 2009-10-08, 09:36   #489
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
[.....]
juz wczoraj wypytalam kolezanke o ta brazylijska... podobno wlasnie nie jak u gina (w sensie pelnie rozkraczenie) tylko normalnie z jedna noga ugieta, a potem druga za to jak uslyszalam jaka pozycje trzeba przyjac zeby kosmetyczka usunela ewentualne wloski miedzy posladkami to no coz... trzeba bedzie pokonac wstyd albo zrobic to samemu w domu (choc podobno jak sie nie napnie dobrze skory - co bez posiadania trzech rak jest bardzo trudne - to mozna sobie krzywde zrobic )

ide cos skombinowac na sniadanko

edit: ejj nie wiem czy schudlam w obwodzie i mi urosl biust, czy moze kiedys obliczalam innym kalkulatorkiem, ale zmierzylam sie wlasnie i obliczylam sobie tym kalkulatorkiem wklejonym przez Certine: z 70E zrobilo mi sie 65I
a jaki jest koszt takiego depilowania?
Stary 2009-10-08, 09:43   #490
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
a jaki jest koszt takiego depilowania?
ok 50zl woskiem, ok 70zl pasta cukrowa
podobno pasta cukrowa mniej boli, bo wosk dla kogos kto nigdy sie nim nie depilowal (np. ja ) moze byc strasznie bolesny az trzeba sobie przerwy robic na ochloniecie no ale podobno 2-3 tygodnie ma sie swiety spokoj akurat na slub + podroz poslubna

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-10-08 o 09:45
Stary 2009-10-08, 09:46   #491
chilanes
Zakorzenienie

ale odrastanie musi cholernie swędzieć ;/
a koszt nei taki wielki myślałam, ze z 200 zł
Stary 2009-10-08, 09:50   #492
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ale odrastanie musi cholernie swędzieć ;/
a koszt nei taki wielki myślałam, ze z 200 zł
czy ja wiem nie mowila zeby jakos strasznie swedzialo. ot - jak po depilacji depilatorem za to jest ryzyko wrastania wloskow
ee no 200zl to by bylo przegiecie szczegolnie, ze niektorzy powtarzaja ten zabieg regularnie... mozna by wtedy z torbami pojsc

ja jak sie zdecyduje to na paste cukrowa bo nie wiem czy przezylabym ten wosk
Stary 2009-10-08, 09:54   #493
chilanes
Zakorzenienie

ja chyba też się zdecyduję, trzeba raz w życiu pocierpieć
Stary 2009-10-08, 09:54   #494
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
ok 50zl woskiem, ok 70zl pasta cukrowa
podobno pasta cukrowa mniej boli, bo wosk dla kogos kto nigdy sie nim nie depilowal (np. ja ) moze byc strasznie bolesny az trzeba sobie przerwy robic na ochloniecie no ale podobno 2-3 tygodnie ma sie swiety spokoj akurat na slub + podroz poslubna
kuzynka zawsze się smieje, że musi się "zaprawić" butelką win zanim będzie miałą robiona depilację. Bo tak to boli (podobno)
Stary 2009-10-08, 09:56   #495
lain
Zakorzenienie

Cytat:
kuzynka zawsze się smieje, że musi się "zaprawić" butelką win zanim będzie miałą robiona depilację. Bo tak to boli (podobno)
i chyba tak zrobie
szczegolnie, ze mam zamiar isc na pakiecik: cale nogi + bikini brazylijskie + pachy przyda sie skuteczny znieczulacz
Stary 2009-10-08, 09:57   #496
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakieś książki godne polecenia? mam ochotę coś kupić nowego
Ana Veloso "Bądź zdrowa, Lizbono", Nicole Galland "Zemsta Róży", to czytalam ostatnio. A z takich kultowych pozycji, jesli nie czytałaś to "Cień wiatru" a później "Gra anioła"(to wyszlo niedawno, ale najpierw trzeb aprzeczytac Cień wiatru) Carlosa Ruiza Zafona a dalej nie wiem co Ci polecić, może napisz nad czym się zastanawiasz to moze akurat czytałamBo tak to jeszcze z takich w miare nowości wydawniczych z fantastyki mogę Ci polecic Trudi Canavan prequel "Uczennica maga" (wyszedł niedawno) i do tego jest trylogia "Gildia magów""Nowicjuszka" i "Wielki mistrz". Ja się czaje z przyjaciółką na Anę Veloso, bo jest jeszcze jedna jej książka, ale nie można jej nigdzie dostac.

Cytat:
E mi w życiu nie wyjdzie ja i miseczka E no to bym się uśmiała
kurczę no to jaki ja miałam dzisiaj kupić biustonosz??? 75A za mały w misce, 70B też za mały... 70C?????????????????? o losie... no że też ja się teraz tego dowiaduję... idę chyba poszukam jakiejś nitki i potem sobie na 15 centymetrowej linijce poodmierzam... pomożecie mi??
mi wyszło 65 D i cos mi się wydaje, że to jest to, bo jednak mi piersi nie urosly od przytycia, tylko po prostu urosły i takie są czy schudłam czy nie i już B mam na styk i w zasadzie ostatnio kupiłam 70 C i leżal idealnie, więc urosłam

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
a ja mam doła,
przed chwilą dowiedziałam się że p.notariusz która miała mnie przyjąć na aplikację ( tzn. tak cała rodzina myślała ) powiedziała że mnie nie przyjmie bo idzie na emeryturę No i od jutra rana zaczynam pisać CV, drukować listę kancelarii notarialnych i kserować odpis uchwały o uzyskaniu pozytywnego wyniku z egzaminu Ciekawe czy znajdzie się dla mnie gdzieś miejsce jak już większość jak nie wszystkie kancelarie są obstawione No moze się znajdzie ale pewnie nietatowa, a dziekan nie bardzo chce wyrażać zgodę na pracę poza kancelarią

edit: CV napisane, lista kancelarii notarialnych z LBN wydrukowana. Teraz się zastanawiam czy mam pisać list motywacyjny
ale glupioJa sie nei znam czy trzeba lm pisac, wiem, że starsznie nie lubie tego robic i ja bym nie pisała

Cytat:
widzialam, ze gadalyscie o dobrze dobranych biustonoszach ja poczulam duza roznice jak zaczelam nosic dobrze dopasowany i biuscik zaczal przybierac duzo ladniejszy ksztalt a w poszukiwaniu rozmiaru wystarczy wpisac w gogle "biustonosz" a do tego rozmiar i znajdzie duuuuuzo widzialam ostatnio na miescie plakat, ze w Galerii Krakowskiej bedzie wlasnie taka akcja dobierania dobrych biustonoszy
wlasnie w Triumphie ma być z tego co widziałam na plakaciei od razu zaczęłam sie zastanawiac czy do przymierzalni wejdzie mi pani i mi zmierzy wszystko jak ja będe bez stanika Ostatnio kupilam takie dobrze dopasowane biustonosze i je uwielbiam, mogłabym non stop w nich chodzić w całej reszcie juz nie

Cytat:
a ja lubie nowe zapachy szczegolnie, ze co roku wychodzi cos nowego ciekawego trzeba bedzie czegos poszukac
Chanel no.5? fuj fuj fuj nie znosze i nie rozumiem tego spolecznego zachwytu nad nimi Sensi Armaniego tez mnie nie powalaja (pamietam, bo kiedys jak szukalam perfum to mi je polecilas i je specjalnie zniuchalam )
dla mnie wiele zapach ow jest do siebie podbnych, mam od kilku lat swoje ulubione i one zawsze stoją w łazience Deep red Hugo Bossa, Sensi Armaniego, Miracle Lancome, No. 5 Chanel(tez nie mogłam się przekonać na początku), Pure Poison Diora - to jest zestaw podstawowy, innych zapachów w zasdzie nie porzebuję, bo te wszystki mi sie kojarzą z milymi sytuacjamiAle wiadomo, że teraz to jak się mieszka z mamusią to sie ma(chociaz polowa jest od tż albo sama kupilam a druga połowa jest mamy, ale my i tak wszystkich perfum uzywamy na spółę), jak sie wyprowadzę to moim zestawem podstawowym będzie Hugo Boss i Chanel no.5, ewentualnie Miracleoprócz tego mam jeszcze Modemoissele Chanel, Hypnose Lancome, Angel Thierr'ego Muglera, Champs Elysses Guerlaina, Glow by J.Lo i bez nich mogę żyćJeszcze mam jedne moje ulubione perfumki Diora z edycji limitowanej Forever and ever - teraz sa tylko w necie i sie boję, ze przeterminowane, bo w drogeriach ich nie ma. Jedynie jak kiedys będe miała kasę wolna to kupie ta Foliflorę Guerlaina, ale to drogie bo prawie 300 zl i mi zawsze żal, ale moze z okazji ślubu

Cytat:
a no to nie lezysz cały czas z rozłozonymi nogamiAle do takiej głebokiej depilacji nie zawsze dają te jednorazowe majtki, do głebokiej depilacji laserowej np. nie dają. A pozycja do włoskow między pośladkami to pewnie taka jaką przyjął Bruno podczas wybielania odbytuJa nie zrobię nic co jest związane z depilacją woskiem sama w domu, bo nie umiem sobie zadawać bolu nawet głupim depilatorem a co dopiero woskiem brrrrrPoza tym można sie uszkodzićJedyni e nogi moge plastrami z woksiem, ale to czasochłonne i wole codziennie maszynka przejechac.
Jedyne co mnie przeraza w procesie depilacji woskiem to koniecznośc zapuszczeniacie kawe kiedy to zrobie, chyba w ramach celibatu przedślubnego, ktorego nie planowałam, ale w takiej sytuacji kto wie Mi i tz nie podoba sie calkiem na zero, paseczek musi byc

Ide na śniadanko i baaardzo powoli zaczne sie zbierac do tżA chcę zdążyc przed deszczem, bo nie lubie jechac w deszczu a jakies takie chmury nadciągnęły...ale slonko jest jeszcze to jest nadzieja

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-10-08 o 09:58
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 10:13   #497
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Angel Thierr'ego Muglera
nastepne fuj fuj fuj
Angela lubie, ale w wersji Innocent mialam kiedys zestaw z zelem pod prysznic i balsamem. super
mi sie zapachy nudza np. kiedys uwielbialam Ultraviolet Paco Rabanne, a teraz juz mam ich powyzej uszu obecnie uzywam Pure Purple Hugo Boss, Cerutti 1881, Lady Vengeance Juliette Has a Gun, Givenchy Very Irresistible i Nina Niny Ricci (lubie buteleczke - takie jabluszko)
na slub wybierzemy z TZem cos wyjatkowego (on tez musi zaakceptowac, bo to w koncu on glownie bedzie je czul - mi sie pewno nos przyzwyczai)

Cytat:
Jedynie jak kiedys będe miała kasę wolna to kupie ta Foliflorę Guerlaina, ale to drogie bo prawie 300 zl i mi zawsze żal, ale moze z okazji ślubu
moje Julliette has a gun byly za 360 ale nie bylo mi zal a wlasciwie to TZowi, bo dostalam w prezencie i sa bardzo trwale i w ogole super perfumy to juz taki towar, ze musi kosztowac
za to jak chcesz kupowac wode toaletowa to bardzo fajne ceny sa w Superpharm

Cytat:
Jedyne co mnie przeraza w procesie depilacji woskiem to koniecznośc zapuszczeniacie kawe kiedy to zrobie, chyba w ramach celibatu przedślubnego, ktorego nie planowałam, ale w takiej sytuacji kto wie Mi i tz nie podoba sie calkiem na zero, paseczek musi byc
no wlasnie, podobno trzeba 0,5cm zapuscic no ale moj TZ lubi mnie w kazdej wersji wiec nie ma problemu. do tego bede chodzic w dlugich spodniach i bluzkach z rekawkiem

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-10-08 o 10:14
Stary 2009-10-08, 10:22   #498
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
i chyba tak zrobie
szczegolnie, ze mam zamiar isc na pakiecik: cale nogi + bikini brazylijskie + pachy przyda sie skuteczny znieczulacz
musieliby mnie uśpić

A co do zapachów, to ja lubię bardzo MEXXa Fly High Woman

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-08 o 10:25
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 10:35   #499
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
nastepne fuj fuj fuj
Angela lubie, ale w wersji Innocent mialam kiedys zestaw z zelem pod prysznic i balsamem. super
mi sie zapachy nudza np. kiedys uwielbialam Ultraviolet Paco Rabanne, a teraz juz mam ich powyzej uszu obecnie uzywam Pure Purple Hugo Boss, Cerutti 1881, Lady Vengeance Juliette Has a Gun, Givenchy Very Irresistible i Nina Niny Ricci (lubie buteleczke - takie jabluszko)
na slub wybierzemy z TZem cos wyjatkowego (on tez musi zaakceptowac, bo to w koncu on glownie bedzie je czul - mi sie pewno nos przyzwyczai)

moje Julliette has a gun byly za 360 ale nie bylo mi zal a wlasciwie to TZowi, bo dostalam w prezencie i sa bardzo trwale i w ogole super perfumy to juz taki towar, ze musi kosztowac
za to jak chcesz kupowac wode toaletowa to bardzo fajne ceny sa w Superpharm

no wlasnie, podobno trzeba 0,5cm zapuscic no ale moj TZ lubi mnie w kazdej wersji wiec nie ma problemu. do tego bede chodzic w dlugich spodniach i bluzkach z rekawkiem
o wiem wlasnie, bo w Superpharm kupilismy cos tam mamie tż, nie pamiętam juz jakie to były perfumki ale taniuskie
A co do cen perfum to Modemoiselle kosztowały ok.450 zł, tak samo No.5 i Angel tez w okolicach 400 zł, ale wtedy jakoś inaczej na to patrzyłam, zwlaszcza, że to perfumy a Foliflora to woda toaletowa i chyba dlatego mi tak żalCo do Angela - ogólnie fuj, ale czasem mam na niego humor i mi sie podobaZa to ma cudna buteleczkę a co do Givenchy Very Irrestisible to moja mama je uwielbia, nie podzielam jej zachwytu, tez je teraz mam w domku i nawet o nich zapomniałam
Wiesz mnie tż tez lubi w kazdej wersji i na pewno zarosnięta ja będe dla niego atrakcją w sensie edukacyjnymAle nie bardzo wyobrażam sobie lezec z łapkami do góry a tam włochy

Wiesz co Lain tak sobie teraz o Tobie pomyślałam, że musisz miec śnieznobiałą suknię, bo naprawdę przeslicznie Ci w białymW sumie mamy podobne kolorki i mi tez super w białym, wiec na pewno musisz miec biała suknięI sobie Ciebie wyobrazam w Nalon, wybacz, ze zaczęlam temat sukniWiecie co, miałam sie umowic na makijaż na ten slub, ale mi sie nie chceDebil ze mnie trochę, ale na prawdę nie chce mi sie jak nie wiem. I fryzury chyba tez nie będe miala tlko proste rozpuszczone wloski. Nie wiem co ze mną
Stary 2009-10-08, 10:50   #500
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz mnie tż tez lubi w kazdej wersji i na pewno zarosnięta ja będe dla niego atrakcją w sensie edukacyjnymAle nie bardzo wyobrażam sobie lezec z łapkami do góry a tam włochy
to trzeba obrac taka pozycje, w ktorej nie widac co tam pod pachami
gorzej z nogami jakos nie wyobrazam sobie miec na nogach wlochow i to jeszcze w lecie jak ja tak lubie chodzic w spodniczkach w upalnie dni w ogole mam bzika na tym punkcie. do tego stopnia, ze gole codziennie nawet jesli w zimie chodze tylko w dlugich spodniach, nawet jesli nie mam w planie ruszania sie w domu... poprostu musze miec gladkie nogi i paszki, bo mnie inaczej krew zalewa i czuje sie brudna, brzydka i zaniedbana

oj cos czuje, ze duzo poswiecenia ta depilacja bedzie ode mnie wymagala najwyzej w dzien bede siedziec w domu, a wychodzic bede w nocy jak juz bedzie ciemno i nic nie bedzie widac jak wampir

Cytat:
Wiesz co Lain tak sobie teraz o Tobie pomyślałam, że musisz miec śnieznobiałą suknię, bo naprawdę przeslicznie Ci w białymW sumie mamy podobne kolorki i mi tez super w białym, wiec na pewno musisz miec biała suknięI sobie Ciebie wyobrazam w Nalon, wybacz, ze zaczęlam temat sukniWiecie co, miałam sie umowic na makijaż na ten slub, ale mi sie nie chceDebil ze mnie trochę, ale na prawdę nie chce mi sie jak nie wiem. I fryzury chyba tez nie będe miala tlko proste rozpuszczone wloski. Nie wiem co ze mną
ja sie wlasnie obawialam jak bede wygladac w bialym, ale jak mowicie, ze super to sie baaardzo ciesze - bo jakos nie wyobrazam sobie TZa do kompletu w ecru... z reszta koszule ecru maja jakis taki dziwny odcien
ja na wesela makijaz zawsze robie sama za to fryzjer w moim przypadku obowiazkowo - moje wlosy zle znosza takie calonocne szalenstwa

o jaa dzis bede Rozmow w toku o ginekologach erotomanach a ja akurat na uczelni bede
jak ktos bedzie ogladal to niech zda relacje z co barwniejszych kwiatkow

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-10-08 o 10:59
Stary 2009-10-08, 11:00   #501
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
musieliby mnie uśpić
Mnie też hihihih na głupią regulacje brwi mnie nikt nie zacioągnie a co dopiero bikini czy coś innego. Tchórz ze mnie
Stary 2009-10-08, 11:06   #502
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
to trzeba obrac taka pozycje, w ktorej nie widac co tam pod pachami
gorzej z nogami jakos nie wyobrazam sobie miec na nogach wlochow i to jeszcze w lecie jak ja tak lubie chodzic w spodniczkach w upalnie dni w ogole mam bzika na tym punkcie. do tego stopnia, ze gole codziennie nawet jesli w zimie chodze tylko w dlugich spodniach, nawet jesli nie mam w planie ruszania sie w domu... poprostu musze miec gladkie nogi i paszki, bo mnie inaczej krew zalewa i czuje sie brudna, brzydka i zaniedbana

oj cos czuje, ze duzo poswiecenia ta depilacja bedzie ode mnie wymagala najwyzej w dzien bede siedziec w domu, a wychodzic bede w nocy jak juz bedzie ciemno i nic nie bedzie widac jak wampir

to ja nogi mogę co dwa-trzy dni jak chcę wziąć turbo ekspresowy prysznic, ale w pozostałych miejscach musze codziennie, bo mam dokładnie tak jak Ty, ze czuje się brudna i nie do tknięcia
Nie wiem ile to się zapuszcza, ale slyszałam, że 3 tygodnie Niech mnie ktos wyprowadzi z błedu i powie, że tydzień albo 1-2 godzinki

Cytat:
ja sie wlasnie obawialam jak bede wygladac w bialym, ale jak mowicie, ze super to sie baaardzo ciesze - bo jakos nie wyobrazam sobie TZa do kompletu w ecru... z reszta koszule ecru maja jakis taki dziwny odcien
ja na wesela makijaz zawsze robie sama za to fryzjer w moim przypadku obowiazkowo - moje wlosy zle znosza takie calonocne szalenstwa

o jaa dzis bede Rozmow w toku o ginekologach erotomanach a ja akurat na uczelni bede
własnie bardzo ładnie Ci w białym, nie masz sie o co martwićJa tez nie chciałam tżta w ecru, chociaz niebieskooocy blondyni dobrze wygladaja w koszulach ecru - np. mój bratAle na swój slub tżcik musi iśc w białej koszuliZ reszta ja też chciałam tylko biała suknie dla mnie, jakos by mi nie podchodziły te wszystkie ecru, smietanki i inne śmery bajery, których nie dośc, że nie potrafie nazwać to juz na pewno odróżnić. A bałam się, ze tylko w ecru będzie mi dobrze, bo mam taki lekko żółtawy odcień skóry, ale uffZ resztą w bialych bluzkach wygladam fajnie, więc ta myśl trzymała mnie przy nadziei

Dobra, spadam, bo miałam byc u tz o 12 a ja dopiero spod prysznica wyszlamPa
Stary 2009-10-08, 11:09   #503
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja będę oglądać bo się nudzę a muszę siedzieć w domu i zwalczyć to cholerne choróbsko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 11:17   #504
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
będzie dobrze
Dzięki

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Toska,macie niezłe tempo.
Noooooooo jak burza idziemy

Mamy salę zarezerwowaną wstępnie Poprzez mail

Cytat:
czy ja wiem nie mowila zeby jakos strasznie swedzialo. ot - jak po depilacji depilatorem za to jest ryzyko wrastania wloskow
ee no 200zl to by bylo przegiecie szczegolnie, ze niektorzy powtarzaja ten zabieg regularnie... mozna by wtedy z torbami pojsc

ja jak sie zdecyduje to na paste cukrowa bo nie wiem czy przezylabym ten wosk
Ja chyba bym chciała przed ślubem depilację pach zrobić, chociaż nie wiem czy to przeżyję
A nóżki sama depilatorem potraktuję
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 11:22   #505
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj

Cytat:
Mnie też hihihih na głupią regulacje brwi mnie nikt nie zacioągnie a co dopiero bikini czy coś innego. Tchórz ze mnie
mnie też chociaż nie powiem bardzo by się przydała taka depilacja na ślub i podróż poślubną. Zwłaszcza że boję się bólu i od lat planuję zakup depilatora i zebrac się nie mogę. Kiedyś kupiłam jakieś plastry do depilacji ale pomimo tego że bolało, włoski nie zeszły, chyba coś źle robiłam

Cytat:
Dzięki

Ja chyba bym chciała przed ślubem depilację pach zrobić, chociaż nie wiem czy to przeżyję
Toska super

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 11:43   #506
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Cytat:
O to tak jak ja Teraz noszę 70 G, a kalkulatorek wyliczył mi 65 I

Cytat:
i chyba tak zrobie
Masochistka
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 11:52   #507
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ile to się zapuszcza, ale slyszałam, że 3 tygodnie Niech mnie ktos wyprowadzi z błedu i powie, że tydzień albo 1-2 godzinki
biorac pod uwage, ze wlosy na glowie rosna mi w miesiac jakies 1,5cm to 0,5cm powinnam wyhodowac w tydzien i pare dni choc wydaje mi sie, ze te wlosy na nogach, pod pachami i w majtkach moga nawet szybciej rosnac niz te na glowie

co do depilatorow to ja jakos nie jestem przekonana. z reszta do depilatora tez nie moga byc zbyt krociutkie, no i te wrastajace wloski to ja juz wole codziennie maszynka obleciec

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Ja będę oglądać bo się nudzę a muszę siedzieć w domu i zwalczyć to cholerne choróbsko
to sledz uwaznie

Cytat:
O to tak jak ja Teraz noszę 70 G, a kalkulatorek wyliczył mi 65 I

Masochistka
jak powiedzialam TZowi przez telefon w jakim rozmiarze trzeba mi teraz kupowac bielizne to nie mogl wyjsc z podziwu

co tam, usiade z butelka wina na fotelu i "alleluja i do przodu!"

mam za oknem inwazje biedronek i to tych chinskich zarlocznych
mnostwo ich lata, pare mi nawet siedzi na parapecie...
mam nadzieje, ze mi to do domu nie wejdzie, bo podobno potrafia nawet czlowieka ugryzc
a koty maja zajecie...
Stary 2009-10-08, 11:58   #508
La Monica
La Moderatoiure

Hej dziewczęta
My się powoli zbieramy do 2010 na ślub... w czerwcu tak na 80% mamy zamiar wziąć ślub cywilny. Oborączki wybrane. Pozostala kwestia ubioru i restauracji... Wypada do cywila iść w sukni takiej jak do kościelnego (tu: bardziej wycudowanej czy raczej skromniejszej) ? Bo szukam czegos i nie wiem na co patrzeć...

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 11:59   #509
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
ja też obejżę przed poradnią mi się przyda
aaaa moja relacja z pierwszego spotkania w poradni https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2531

La Monica witam serdecznie na wątku, daj znać jak już się zdecydujecie na jakąś konkretną datę to dopsize Cię do kalendarza
Myślę, ze możesz na cywilnym pozwolić sobie na więcej, niż na koscielnym. Nie widzę też przeszkód, by do USC iśc w sukni typowo ślubnej, białej, przecież cywilny to taki sam ślub

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-10-08 o 12:02
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 12:01   #510
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej dziewczynki

witam nowe Panny Młode

ja od dzisiaj rana latam.. za chwilkę biorę się za naukę, bo wieczorkiem szykuję kolację dla TZta

Cytat:
Witam Prześliczna ta suknia Co to za model?

Jak chcesz to Ci zapodam na pw mój patent na dobrą organizację

Życzę powodzenia w czwartek. Mam przeczucie, że Twojej mamie też się spodoba ta suknia

Witam
dzisiaj nie mogłam przymierzyć bo miały już komplet PM na przymiarki no i umówiłam się w poniedziałek..

mam mi mówi że może powinnam miec nową suknię wrrr, tak jak siostry a potem po zwrocie odzyskałabym część kasy.. no ale i tak na samą suknię wychodzi 1700 zł bo tam zwracją tylko 30%.. i tłumacze mamie że przeciez nie widać różnicy między nową a uzywaną bo one wszystko ładnie tam dopasują, wyczyszvczą, naprawią itp .. cięzki zywot

to zapodaj mi swój "patent na dobrą organizację "

Edytowane przez can't be perfect
Czas edycji: 2009-10-08 o 12:09
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości