|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
elalankja ogólnie żadko choruje choć majowa jestem ...mój Tż grudniowy i wogóle nie choruje ale ta angina coś mnie przesladuje
![]() Dziewczyny wiecie co ,chciaabym być już w szpitalu i trzymac małą na rekach
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-08 o 11:40 |
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
no też o tym pomyślałam!
O Pani, proś o co chcesz!
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też nie chcę wcale wcześniej urodzić, tylko żeby mi czas szybciej zleciał
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku niech juz będzie 6 ghrudzien
![]()
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Ło rany, to wymaga dłuższego przemyślenia
![]() Jak przyjadę kiedyś w końcu do Poznania, to się wproszę na kawę i będziemy kwita Jakoś tam nigdy nie byłam, najbliżej to chyba w Gnieźnie
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2887 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do salmonelli, Brombi - to trzeba kupować świeże (czyli znać sprzedawcę ![]() ![]() ) a poza tym ona ginie w niskiej temperaturze, więc nie wydaje mi się żeby to bylo duże zagrożenie!No dowód to chyba tylko ze stałym meldunkiem można ?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciekawe co z tego bedzie...Cytat:
O rety, to trzymam kcuki!!! Możesz już zostać mamą niedługo bardzo - chociaż pewnie tak jak Karenina jeszcze potrzymasz dzidzię w brzuszku... A w jakim szpitalu leżysz?? Cytat:
A ja sobie siedzę i grzybieję, chociaż troszkę udało mi się popracowac, mialam isc na dwór ale pogoda była przez pół godziny i znowu są chmury
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Nawet się nie dłuży, ale i tak chciałabym, żeby już było po wszystkim
![]() Cytat:
![]() A co do jajek, to ja mam sprawdzonego pana, od którego kupuję od kilku lat ![]() Czyli dobre wiadomości na temat jajka, bo mi smaka zrobiłaś, może jutro sobie zjem
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
wklejam Wam moje zdobycze
|
#2890 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba wystarczy mieć kompa właczonego i biegając po domku czasem wizazyk odświeżyć.trzymam kciuki za biopsję! Cytat:
Cytat:
Dzieki!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niiieeeee.... jeszcze nieeeee..... ja sie boję
|
|
|
#2891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki rozmiar myslicie?? Bi ja mam juz jeden, ale okazalo sie, ze on jest na 56 wiec na dlugo nam nie posluzy... ![]() Nio.... ![]() Cytat:
![]() Bo sniadanko jakos nie wystarczylo....
|
|
#2892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Metoda ![]() do zimnej wody (tyle, żeby przykrywało jajka, nie więcej), w małym garnuszku pod przykryciem zagotować na średnim ogniu (tzn. ja stosuję na maksa rozkręcony średni gaz - i tutaj największa trudność, bo podobno są różne temperatury i moce gazu, ale obadasz ;D) I jak zacznie bulgotać, to liczę tak do 60 (czyli około minuty ma być ) a jak są duże, to tak 75. I potem na chwilę (3sekundy) pod zimną wodę, żeby przestały być gorące i się tam już w środku tak nie grzały![]() To tyle
|
|
#2893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja napisalam duzego posta i mi wcielo ![]() U mnie wszystko ok wlasnie byla kumpela na plotach, ma takiego slicznego dzidziolka juz ma 3 miesiace, normalnie nie moge sie doczekac swojej niuni
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet
A te brązowe bucikiMy mamy jeden 62 i jeden 74.
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Swietne sa
Cytat:
|
|
#2896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poznań jest super! Jak zresztą Gucia na dole napisała marta- piękności zdobycze!!! e nie! ona mi też się strasznie podoba A TZa denerwuję jak oglądam Bruca Willis
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-10-08 o 12:26 |
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Fruzia, jak sie miewasz i czemu sie nic nie odzywasz?
Kareninka, to weź teraz 62. Marta, ciuszki super? A butki już kupujecie??? Bo ja slyszalam że na poczatek to skarpetunie wystarczą.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-10-08 o 12:32 |
|
|
|
#2898 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja przeczuwałam ze tak to sie skończy- tydzień temu jego kolega zerwał torebkę stawowową i przeszła mi taka mysl co by było gdyby...Cytat:
Cytat:
Wiec chyba lepiej pokochac swoje okularki![]() Cytat:
My to faktycznie jak emerytki- nic tylko spotkać sie na kawie i ponarzekać gdzie nas boli i szczyka ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Kiedy ten Dudziaczek sie odezwie... mam nadzieje ze wszystko dobrze u nich i ze są juz w domu...
|
||||
|
|
|
#2899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za to, żeby wszystko poszło jak po maśle, nawet gdyby dzidzia miała urodzić się wcześniej. Brązowy |
|
|
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale u mnie pogoda barowa, wieje i leje, brrr |
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko tak mysle sobie, ze jak kupie 68 to na caly zime starczy, co..?
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Ta to tylko przychodzi i się chwali
Śliczne To ja mam podobną, tylko zamiast odliczać minutę, to modlę się trzy zdrowaśki - metoda mojej babci Ale 74 to rozmiar na takie 6-9 miesięcy, to wtedy już Ci kombinezon potrzebny nie będzie. Zgadzam się Chociaż z tymi rozmiarami to różnie jest, może się okazać że 56 z jednej firmy wygląda jak 62 z innej. Zobacz jakiej długości jest ten Twój kombinezon, może wcale nie taki malutki? A jak Mały już będzie na świecie i będziesz wiedziała, jaki jest długi to wtedy zamówisz. Cytat:
I Bravurka też się nie odzywa, mimo że się na Wizażu logowała.
|
|
#2903 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kachula w łozku grzecznie lezala przed 2 w nocy i zaraz tez zasnela ale za to kilka razy w nocy sie budzial bo jakies glupoty sie snily a dzis wczesniej wstala niz zwykle to pewnie dzis tez szybko sie polozy Cytat:
Cytat:
Normalnie naprawde zbochuch mały z Ciebie Domi Cytat:
Madziu ij biedactwo,nie dosc ze Izulka chora to jeszcze Ciebie dopadło Cytat:
Kareninka a u Ciebie to jak na szpilkach siedzicie,bo w sumie to nie wiadomo kiedy Andre bedzie chcial wyjsc,przeciez juz w kazdej chwili musisz sie spodziewac,oj ja bym juz chyba szalala U nas to jeszcze troszke czasu mamy wiec jeszcze takich przysłowoiowych szpilek nie ma Marta fajniutkie zdobycze A ja musze powiedziec ze nawet dzis sie wyspalam mimo ze rano wstawalam Juz mam piekne brewki i rzeski bo od kosmetyczki juz wrocilam,jeszcze tylko fryzjer i moge rodzic
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bravurka chyba się bardzo przejęłam tym pisaniem i insynuacjami innych dziewczyn-niepotrzebnie ![]() A butki to z odzysku niektóre nie używane są więc się pochwaliłam A jeszcze może kupię dziś wózek to się jutro pochwalę a jak nie wózek to kupie łóżeczko albo to albo to więc i tak jestem zadowolona
|
|
#2905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kareninko zdecydowanie braz
ona jest blondynka wiec zawsze mowilam ze to ja jestem bardziej podobna ![]() ja tez bylam w Gnieznie ![]() Cytat:
![]() a moj tz nie moze uwierzyc ze swojego czasu mialam zboczone sny ze Stevenem Tylerem z Aerosmith Cytat:
a Dudziaczek pewnie nie ma czasu.. szkoda bo juz bym chciala poczytac co u nich i jak Kordianek Cytat:
tz zabral Adriana na boisko poszli z pilka a ja moze sie troche przespie..
|
|
#2906 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
Melduję się w ten deszczowy i pochmurny czwartek i od razu zapisuję się do klubu fanów dr House'aZaharia ![]() ![]() ![]() Ela ja bym się z chęcią wybrała na to spotkanie w Polonezie, bo też nie mam nic ciekawego do roboty. Ale mam trochę za daleko jednak, a Tż idzie do pracy więc nie będzie miał mnie kto przywieźć. Napisz potem jak było Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale życzę Ci żeby dzidzia jak najdłużej posiedziała w brzuszku![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak wczoraj poszłam spać wcześniej, to i tak kiedy wstałam o 7 zjeść śniadanie z tztem, to półprzytomna byłam
|
|
#2908 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i my mamy rozmiar (musze isc sprawdzic..;p) 68![]() Cytat:
![]() Ja tez chciala bym byc juz w szpitalu?? nie .. juz wrocic ze szpitala;p i 3mac mojego Fificzka na raczkach tak baaardzo chciala bym zobaczyc jak wyglada i mocno mocno go przytulic Sliczniuchne Cytat:
Cytat:
w ogole marzy mi sie juz figura sprzed ciazy.. zalozyc obcisle dziny buty na obcasie bluzeczke ladna i isc na jakies mega zakupy i patrzec tylko na rozmiar 36/38 a tak w ogole to glodna jestem.. i cos slodkiego mi sie chce a juz sobie obiecalam zenie bede jadla slodyczy
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka ja tez mam astygmatyzm
|
#2910 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TZ ze mnie się śmieje, bo kiedyś jeszcze podobał mi się Steven Seagal, a to przecież (ale jaki waleczny hihi)A Steven z Aerosmith, wybacz ale to też ![]() To pewnie, uciekaj teraz się położyć. Może trochę uda Ci się odpocząć. Cytat:
Ale pewnie zdam relację po powrocie ja zdecydowanie też, takie małe dzidzie nie potrzebują butów,tylko skarpetusie Cytat:
![]() ad2 mój TZ też ma astygmatyzm, no i soczewki nosi jedynie na rower albo jak gdzieś jedziemy w plener. Ogólnie jakoś nie znosi ich najlepiej. Ale do okularów da się przyzwyczaić ad3 zgadzam się! o bossssze jaka wstrętna pogoda! głodna się zrobiłam, idęcoś przekąsić
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

i trzymac małą na rekach

i zauwazylam, ze jest to stala pora (czy wstaje kilka razy czy mniej) to zawsze ok. 1.50 wstaje

A dziękuję, dziekuję, przynajmniej za te zdjęcia.
a na samej porodówce mieli niebieskie i różowe
trzese porami.

Wiec chyba lepiej pokochac swoje okularki
mam nadzieje ze wszystko dobrze u nich i ze są juz w domu...