|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
Witam was dziewczyny
![]() Ten tydzień mam P+W i jak wcześniej pisałam prawie 1 kg na plus,ale dziś już na wadze znowu norma tak jak było,czyli 73,5kg.Dziś tez mam doła jakiegoś,nic mi się nie podoba i wszystko drażni ![]() ![]() Ciemno u mnie,leje jak nie wiem co i tak ma być przez cały dzień.Eh... same kłopoty. ![]()
#2882 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie BogaczKa22 serwatke w sklepie ze zdrowa zywnoscia, jest czeska w zielono zoltym pudelku, rozgladalam sie dzisiaj w auchanie na bio ale tam na stowe nie bylo, zapomnialam popatrzec na mlecznych, hmm moze gdzies kolo mleka w proszku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Rozeznanie
|
Boskie!!!
#2884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ten koktajl proteinowy w gazetce rossmana byl i tam byly zawsze owoce - sztuk 5 owocow jagodowych, chociaz to tez przeciez roznica w wielkosci nawet miedzy jagodka a truskawka na przyklad, nie? ja go nie pije bo mi nie smakuje ![]() Edytowane przez Didier Czas edycji: 2009-10-08 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
p.s. Nalesniki z otrebow na Holl/Barr soya drink wyszly paskudne - bede musiala kupic cos innego a to starannie spuscic w kibelku ![]()
![]() |
#2886 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Rozeznanie
|
A tak w ogole to zastanawiam sie nad produktami sojowymi - z tego co wiem sa wysokobialkowe, ale nie ma o nich slowa w diecie - wiecie cos na ten temat?
Aaa... wczoraj myslalam, ze oszaleje, taka mialam chec doladowac cos z zarelka, a juz nic mnie nie sycilo, wiec ukrecilam sobie kogel mogel na slodziku... pierwszy raz od zamierzchlych czasow dziecinstwa, gdy w PRL-u ciezko o slodycze bylo... ![]()
#2888 |
Raczkowanie
|
Eh, a ja porzucam doktora Dukana.
Nie ma widocznych na ubytków wadze, za to zauwazylam, ze dieta bialkowa i nauka na dwoch kierunkach stanowczo nie ida ze soba w parze. Przynajmniej u mnie. Tak wiec decyzja podjeta i teraz trzeba wyszukac cos innego. Choc mam pomysl w stylu: na sniadanie jakies wegle (owoce glownie i jakies pieczywo??; ew. jogut owocowy z otrebami) dla energii, a reszta dnia juz bialkowa. Co myslicie o tym pomysle? |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
Zakorzenienie
|
witajcie!
mam dylematy kulinarne ![]() na sniadanie zjadlam jajka z lososiem wypilam kawe z chudnym mlekiem... teraz wypije koktail z jogurtu naturalnego ziksowanego ze slodzikiem i cynamonem.... nie wiem co zjesc na obiad ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwale sie wam. zostalam dzis przyjeta w poczet Kobiecego Teamu Biegajacego: http://www.maraton2009.pl/node/9520 teraz juz nie mam wyjscia tylko biegac musze, bo jak odpuszcze to bedzie wstyd. siedze sobie z takim bananem na twarzy ze sie Rys pyta co jest. a te streszczenia diet w necie to lipa jest. ci ktorzy je pisza maja jakies tam sladowe pojecie o diecie i tak pisza glupoty. Przykladem jest koktajl z gazetki Rosmana. Przeciez ktos kto przeczytalby chociaz podstawowe zasady diety wiedzialby ze owoce sa niedozwolone. Ksiazka - to nasz informator.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich..czwart dzien uderzeniowki...jest dobrze po wczorajszym wazeniu bylo o 2.4 kg mniej ..kolejne wazenie w sobote ;p
wczoraj zrobilam omleta z niewielka iloscia szynki,i był pyszny i sycący ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Rozeznanie
|
wiolqn a Ty uzywasz ktoregos z tych?
http://www.hollandandbarrett.com/pag...rotein&rdcnt=1 Bo ja sie jeszcze zastanawialam nad tym: http://www.bodyshapersfitness.com/pr...p?idproduct=45 Doradz kolezance, bo ten niedobry, ktory mam to ten: http://www.hollandandbarrett.com/pag...228&prodid=249
#2895 |
Rozeznanie
|
witam drogie Panie,u mnie dzisiaj zapierdziel bo urodziny małej więc ogarniam wszystko
![]() sniadanie : jajecznica z szyneczką drugie : jogurt otreby cynamon ![]() obiad ????? pewnie kurak podwieczorek : kawałek torta urodzinowego ![]() ![]() kolacja : nie bedzie za kare:P buziaki
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tym sojowym robilam nalesniki (ale bez otrebow, po prostu jajko, mleko i proteiny) i wyszly w miare. I wczoraj poszedl do pizzy a ten srodkowy nie dosc ze drogi starsznie jest to jeszcze wegli ma duzo.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Rozeznanie
|
Dzieki za rade
![]() ![]()
#2898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może mój organizm juz przywyczjaony do diety?
![]() |
#2899 |
Raczkowanie
|
Oczywiście i ja też jestem tego zdania, musimy poczekać aż owoce będą dozwolone i wtedy można spróbować .ja już po obiedzie zrobiłam sobie gołąbki, i na parze warzywa ,serniczek prawie gotowy tak po obiedzie jak będzie kawa to już mam coś dobrego.
Edytowane przez aloes61 Czas edycji: 2009-10-08 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Raczkowanie
|
staram sie przeczytać cały wątek, ale jakoś nie mogę - tak szybko piszecie
![]() powiedzcie czy w I fazie można jeść wędzoną makrelę np z jajkiem i szczypiorkiem ?? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Raczkowanie
|
Dlaczego? Mi wydaje sie calkiem logiczny.
System polega na tym, ze rano mozna zjesc weglowodny poniewaz sie w miare szybko strawia i do poludnia nie ma po nich sladu. Potem bialko i warzywa, a wieczorem samo bialko. Trzeba tylko uwazac na IG. I przy takim odzywianiu zeszlam do 59 kg - mojej najnizszej wagi w doroslym zyciu ![]() A skoro Dukan zawiodl i okropnie zle mi z nim, to czas wrocic do starych metod. Zobaczymy co sie bedzie dzialo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może lepszym rozwiązaniem bylo by przejsie na III faze przez jakiś czas, żeby organizm przyzwyczaić do większej ilości węglowodanów, a potem stworzyć sobie dietę w stylu III/IV fazy. Dziś po raz pierwszy zrobiłam naleśniki! Pychota! Co prawda trochę mi się rozwaliły na patelni, bo dodałam za mało otręb, ale bądź co bądź pierwszy raz włączyłam otręby do diety ![]()
![]() |
#2903 |
Raczkowanie
|
Witam Dukanki
U mnie waga 58,8kg powoli zaczęła spadać. Normalnie jak zakładam spodnie i widzę że są luźne albo dobre to aż micha mi się cieszy ![]() Ostatnio mam różne pomysły na obiad że się sama zaskakuje np. dziś zrobiłam sobie gulasz z piersi indyka z cebula czosnkiem, pomidorami i fasolą z puszki przyprawiłam na ostro palce lizać ![]() Jestem w szoku że tyle czasu wytrzymuje bez chleba ziemniaków makaronów. A jak waga spada to się chce dalej odchudzać ![]()
Życie nie oferuje wyjaśnień czy przeprosin. To my je wymyślamy. Dieta Dukana: 15.09.2009-9:15- 63kg ![]() Faza I zakończona 20.09.2009- 61kg ![]() Faza II 23.09.2009-60kg ![]() 06.10.2009-59kg ![]() 15.10.2009- 58kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2904 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a mi nie wychodza te nalesniki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej :0 a jak zrobić takiego omleta dukanowskiego na P
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja do pracy w koncu wzielam serek wiejski i pracuje sobie jak widac ![]() na kolacje rybsko zjem ![]() btw mam taki sam cel wagowy jak Ty ![]() ![]() Edytowane przez madzia_g Czas edycji: 2009-10-08 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Przyczajenie
|
Witam,
dzisiaj mija 2 tygodnie od poczatku diety i jak narazie jestem z niej bardzo zadowolona ![]() mam pytanko, czy na P+W można jesc ogorki pod postacia kiszonych lub pikli (w zalewie octowej)?? bo musze wyjesc (albo niestety oddac komus) zapasy przed przeprowadzka w nowe miejsce... jakos tak wyszlo, ze cale moje zycie wywrocilo sie do gory nogami i chyba musze sobie poradzic... wiec zaczynam od jedzenia, bo to najprzyjemniejszy aspekt ![]() ![]() pozdrawiam Was wszystkie w ten deszczowy, typowo jesienny dzien i zycze sukcesow w zrzucaniu kolejnych kilkgramow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Raczkowanie
|
dzieńdoberek Dukanki
![]() ja dzis na Śniadanko wszamałam chudy twaróg, z odrobina cebuli, jogurtem naturalnym, jajkiem i fososiem ![]() jestem trzeci dzień na diecie i tej nocy fatalnie sie czulam...ogólnie miałam bezsenność i jakos słabo mi było...myslicie, że to może być wynik fazy uderzeniowej?
![]() |
#2909 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dagmara48 mozesz ale nie w tej ilosci co myslisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jadlyscie kurchaka marengo z ksiazki? wlasnie go sobie zrobilam i zamiast swiezych pomidorow dalam puszke i nie dolewalam wody, no i jest bardzo smaczny.
Ja zastanawiam sie nad przejsciem do 3 fazy, bo mi bardzo chodzi ciaza po glowie, ale doradzcie, co myslicie, odchudzac sie do momentu kiedy zajde, czy lepiej sie nie odchudzac w ciagu staran? Bo chce miec organizm super przygotowany,a z drugiej strony, wiadomo to ile czasu bedziemy sie starac? Dylematy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.