|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 2
wiesz czasem wskazane jest schudnac przed ciaza zalezy ile jeszcze kg chce zrzucic,a moze uda ci sie odrazu zajsc ja bym nie ryzykowala chociaz niby ta diete tez jest dla kobiet w ciazy..wiec musisz poczytac no i pewnie ktos madrzejszy w tej sprawie sie wypowie
![]()
www.motocyklove.pl ..z miłości do motocykli ![]() ----------------------------- mój związek z Dukanem : start wrzesień 2009 -> 76 kg faza III-->listopad 2009 - > 67 powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011 cel : 65...64..63..62..60. |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj była u mnie w odwiedzinach teściowa
![]() ![]() ![]() Ja właśnie koktajl popijam,dziś nawet mi lepiej smakuje niż wczoraj,trochę z żarełkiem dziś się zaniedbałam i nie miałam zbytnio czasu,ale zaraz nadrobię,przynajmniej spróbuję ![]()
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- dzis mam wrazenie ze pracuje w agencji detektywistycznej a poszukiwanym jest nie kto inny a boczek. Organizuje kolacje dla lozy masonskiej. Jak wiadomo to zbiorowisko wszelkich religii. Jako danie glowne zamowili sobie stek z przybraniem bourguignon, w sklad ktorewgo wchodzi boczek. Niestety jezeli czlonkiem tej akurat lozy jest Zyd lub Muzulmanin to poczuja sie obrazeni ze podano im wieprzowine. Jezeli podamy stek bez boczku to klient moze zlozyc zazalenie ze go nie bylo. Salomonowa decyzja normalnie. Wiec dzwonie do organizatora. Niestety jest na spotkaniu i komorki nie odbiera. No to sprawdzam menu z ich ostatnich kolacji (spotykaja sie 4x w roku). Jest, zanalazlam, to samo mieli rok temu. Teraz pytanie tylko jak kucharz to przygotowal, bo sa dwie szkoly: z boczkiem i bez. No to odszukuje kucharza ktory pracowal u nas rok temu i pytam go jak on to danie przygotowuje. Jest, mam, z boczkiem. Dzwonei do kuchni, honor gosci uratowany. I tak mi mija dzien. Mowie wam dom wariatow. Nie mowiac juz o znikajacym sprzecie audio-wizualnym, managerze i asystencie ktorzy ze soba nie rozmawiaja wiec jak powie sie cos jednemu rano to on tego ne przekaze drugiemu wieczorem, kelnerach nie mowiacych slowa po angielsku i nie majacych pojecia o serowaniu do stolu, gosciach chowajacych butelki do toreb by nie musiec placic za wino. Cyrk jedyne co dobre to losos na dzisiejszy lunch. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- dostalam @, ledwie 2 tygodnie po terminie ale jest. Tak wiec wszystkie ktore szykowaly sie na przyszywane ciocie musza jeszcze chwilke poczekac ![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2009-10-08 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Witajcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2915 |
Rozeznanie
|
ja spadam dziewczyny,
![]() jak poloze dzisiaj Pasibrzucha tuli tuli to sobie przemysle czy to dieta dla mnie ![]() do jutra, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Co do naleśników - ja jak mam więcej czasu to ubijam same boałka, a potem łączę z resztą, a jak nie mam czasu to nic nie ubijam
![]() ![]() margaretkaat zastanów się na spokojnie raz jeszcze ![]() Ja studiuję 2. kierunki, pracuję i żyję psychicznie i fizycznie w dwóch miastach na raz (ciągłe podróże pociągami - koszmar ![]() ![]() Jednakże jeśli jesteś rozczarowana dietą, to uważaj z przejściem na nową, bo bez fazy III może być jojo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Rozeznanie
|
Kurcze sama nie wiem, bo w ciazy mozna faze 3 ale bez proteinowyc h czwartkow no i dwie porcje owocow zamiast jednej, to nawet nie zle. Wiolqn to nie zle masz w pracy, ale przynajmniej cos sie dzieje. Ja w ogole nie wyobrazam sobie, ze moglabym na forum siedziec bedac w pracy, tylko pozazdroscic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja wzielam ze soba jogurt ale i tak go nie zjadlam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2920 |
Raczkowanie
|
A ja dopiero teraz się witam bo miałam smutny i ciężki dzionek więc i menu moje dziś kiepskie bo tylko 2 kawy(aktualnie 3 stoi) i wieśniak i nie mogę jeść
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
Witam laseczki. Stęskniłam się za Wami! nie było mnie na forum tydzień
![]() Więc właśnie : czekoladki, nieregularne nocne jedzenie, ciągłe zmęczenie z powodu nieregularnych posiłków, brak ruchu, imprezy, alkohol. Po prostu masakra jedna wielka! no i to doprowadziło do tego, że chyba mi z 3 kg się przytyło, tak że widać ![]() nie jestem załamana, tylko zła na siebie. Od dzisiaj-już uderzeniówka, zaczynam walkę od nowa!!! ![]() ![]() nie chce mi się dziś specjalnie jeść, muszę schudnąć, tak aby po ubraniach było widać, jakieś 6 kg chociaż się nie warzyłam (boję się) , ile radzicie zrobić dni uderzeniówki 5 czy 10? Co tam u Was? Tyle napisałyście,że nawet nie mam siły już czytać ze zmęczenia ![]() ![]() ![]() mam nadzieję,że będziemy się nadal wspierać , ja Was i Wy mnie podczas kolejnego podejścia ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#2922 |
Raczkowanie
|
a ja dzis nie wytzrymałam i sie zwazyłam i co ?? i nic nadal tyle ile było po ostatnim malym wzorscie czyli 69,5
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a powiedzci mi tak szyneczka jak poledwica sopocka jest dozwolona?? ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- i jeszcze jedno ![]()
#2923 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Wiem wiolqn ze na poczatku sie szybko spada z wagi , bo diety kiedy jeszcze przed ciaza prowadzilam to w 3 miesiace spadlam 17kg, tak bardzo szybkoooooooo, ale tez i szybko w ciazy przytylam i sie doprowadzilam to takiego stanu..................?? ??, i do tego niedoczynnosc tarczycy u mnie i przez 9 lat biore hormony tez u mnie zle wplywa i nie umialam schudnac ![]() Mam nadzieje ze ta P.Dukana nie przynosi efektu jo-jo ![]()
![]() Edytowane przez sqorpion31 Czas edycji: 2009-10-08 o 17:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Kuleczka,chyba nie możesz robić drugi raz uderzeniówki.
Ja dziś zrobiłam sobie polecany przez waz koktail i stwierdzam,że jest dobry,ale dla mnie jest go trochę za dużo i następnym razem zrobię bez otrębów.Wolę je zostawić do chlebka. Kurcze moja waga tak od 2 tygodni to się tak kręci między 70,2 a 71,3 a już myślałam że zobaczę 6 z przodu,ale trudno poczekam sobie ![]() Grunt to się nie poddawać ![]()
#2926 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś już naleśnika robiłam 2 razy! Boże, jak mi tego brakowało! Ogólnie rzecz biorąc jestem straszny leń i lewa ręka do gotowania. Zawsze wolałam zjeść coś na szybko niż stać przy garach. Od miesiąca mój jadłospis opierał się na tym samym: tuńczyk z puszki z serkiem homo (ewentualnie jakaś papryka, ogórek czy rzodkiewaka na P+W), plasterki szynki, wieśniak ze słodzikiem, twaróg ze słodzikiem, pierś z kurczaka - tyle. Na zmianę i na okrągło przez miesiąc. Ostatnio do twarogu zaczęlam dodawać aromat i to jedyne udziwnienie. Tak, miałam już tego dość... Zaczynam gotować! Kupiłam dziś paprykę żółtką i jutro zrobią sobie nadziewaną mięsem i może jakiś serniczek... Pisałam już wcześniej, ale możecie mi jeszcze raz wytłumaczyć kwestię tych otręb. Dziś w sklepie zauważyłam straszny paradoks - ale sprawdzałam to chyba ze sto razy. Otóż znalazłam dwa rodzaje otręb owsianych - z kupca i z sanete. Obie miały taką samą ilość białka w 100g - ok 17g, ale te z sante miały 50g węglowadonów na 100g (w tym 1,5g cukru), a te z kupca 66g/100g (taka sama ilość cukru -1,5g). Zawartość tłuszczu była porównywalna ok 7g. Paradoksalnie otręby z kupca pomimo tego, że mają 16g węglowodanów więcej w 100g (przy takich samych proporcjach gramowych innych składników w porównaniu z tymi z sante) mają prawie o 100kcal mniej od tamtych z sante (bodajże 245kcal, a te z sante ok 330kcal). Bardzo proszę o wytłumaczenie mi tej kwestii, bo widocznie moja wiedza tego nie ogarnia. Druga rzecz. Pomimo tego, że Dukan radzi jeść otręby owsiane, nie uważacie że lepiej kupować pszenne? Wiem, że owsiane mają więcej składników mineralnych, ale te pszenne mają tylko 19g węglowadanów na 100g produktu, więc różnica jest dość spora... Co o tym sądzicie? Z jakiej firmy otręby wy kupujecie?
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję otręby Sante owsiane i pszenne.Zawsze sypię 2 łyżki owsianych i 1 pszennych.Jeśli byśmy miały patrzeć na to czym się różnią,no to nie wiem ,no ale dla mnie to by był jakiś zawrót głowy.
#2928 |
Raczkowanie
|
Otręby owsiane kupuje z Kupca a pszenne z Sante,raz mi się udało nabyć z Sante również owsiane i wiem że były tańsze niż Kupca.Też zjadam standardową dawkę,2 łyżki owsianych i 1 łyżkę pszennych
![]()
#2929 |
Zadomowienie
|
Ja kupuję otręby owsiane i pszenne, i raz miałam też żytnie. Nie patrzę na firmę ani na skład, biorę jakie są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
Gorsze są węgle, bo mogą zamienić się w tłuszcz
![]()
#2931 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez aloes61 Czas edycji: 2009-10-08 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powolutku bede modyfikowac i za jakies 2 tygodnie go zakoncze. Tak mysle. Protal mnie skusil, ale zbyt sie na nim mecze i musi byc cos, co bardziej bedzie mi odpowiadalo i jednoczesnie bedzie skuteczne. A poza tym wszystkim to moj neurolog mnie od czci i wiary odsadzal za diete bialkowa :/ I mial pewnie racje, bo choc napady jako takie nie powrocily, to gorzej z koncentracja, pojawily sie zawroty glowy i generalnie pogorszenie jest ![]() Tak wiec ja odpadam, a wam wszystkim zycze sukcesow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
no właśnie - niby nie wolno owocó, ale chyba lepiej zgrzeszyć owocami, niż jakimiś słodyczami. Wczoraj najadłam się śliwek węgierek, pycha, dzisiaj problem zaparć się rozwiązał, w talii mniej no i na wadze też ![]() po miesiącu mam 4 kg mniej, liczyłam na więcej, ale nie jest źle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zadomowienie
|
O, to blisko ![]() My w Selgrosie nie robimy zakupów, raczej w makro bo mąż tam jeździ po służbowe zakupy to przy okazji coś dla siebie czasem kupimy. Ale do Selgrosa mamy bliżej... |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
a i na czczo mozna niektore owoce tak schudlam w ub. roku, ale wrocilam do slodyczy i niestety... ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- No właśnie, tego nie rozumiem - dlaczego ni emożna Oświećcie mnie, czym się różni uderzeniówka od fazy P? może niedokładnie przeczytałam książkę, ale Dukan pisze, że w fazie P jada się to samo co w uderzeniówce - nie rozumiem różnicy... ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- naleśnikó nie próbowałam z wszystkich przepisó otrębowych najbardziej podchodzą mi muffinki - z tym że traktuję je zamiast chlebka na śniadanie, nie lubię na słodko. Ostatnio dodałam do ciasta pół łyżeczki sody oczyszczonej - rewelacyjnie wyrosły i były mniej zbite, mniej ścisłe, bardziej puchate i lekkie, no i wyszł oo 2 sztuki więcej niż zwykle ![]() piekę je w foremkach silikonowych - taka niby blaszka z wgłębieniami, 6 sztuk w jednej, polecam, kupione zwego czasu w Lidlu za śieszne pieniądze |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
DOKŁADNIE. podbijam pytanie. Czym to się różni i dlaczego nie można? Nie byłam na diecie co prawda tylko tydzień, ale bądź co bądź utracone kg przybyły przez ten tydzień.
![]() |
#2939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Przyczajenie
|
Halllllo
![]() ![]() ![]() ![]() Musze sie pochwalic bo udalo mi sie nieco drgnac swoja waga!!! Wedle Dukana powinnam miec 2,5 kg mniej na zakonczenie uderzeniowki. Udalo sie pozbyc 2 kg aleeee...mam nadzieje ze zeszlo wiecej bo ja nadal bez @. Zaraz jak sie pojawi lece znowu na wage. A poki co to pierwszy dzionek z warzywkami baaaardzo smacznie sie konczy. Teraz robie rybke a'la grecka na parze na jutrzejszy obiadek ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.