![]() |
#91 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze Opisy gg - częsc XIII ;)Witam
hej taleniary moje! Witam w kolejnej części. ;* <3.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ooo tak. ![]() 96LadyPoziomka96 - również okradziona! <3. ![]() ldzlejdildz - zabrałam prawie wszystkie. ![]() Cytat:
![]() Twoje opisy chyba zawsze kradnę. nie wiem czy wiesz. ale cudeńka tworzysz. a ten mi się tak spodobał że nie wiem! ;* piękny! kurde, podziwiam Twój talent. uwielbiaaam! <3. __________ spacerowałam po chmurach. doszłam do tęczy. między fikcją a rzeczywistością cząstka mnie. długo masz zamiar tak sobie jeszcze spacerować po mojej głowie? przecież jest tyle innych miejsc. a ja i tak będę nadal kupowała te pieprzone lizaki, uwielbiała huśtawki i wmawiała sobie że przecież to wszystko jest takie dziecinnie proste. odnaleźć cząstkę realności w dominacji nierealności. prawda rozmawia z blefem. na łące pozrywam kwiaty wspomnień łącznie z chwastami. fantasmagoryjnie przemarzona.
śpiewaj tak jakby nikt cię nie słyszał ! tańcz tak jakby nikt cię nie widział ! kochaj tak jakby nikt nigdy cię nie zranił ! latolato. lato czeka. <3. Edytowane przez madziam90 Czas edycji: 2009-10-08 o 19:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Zawsze tak jest że szczęście przychodzi do innych jest wszędzie
Tylko nie tu i nie teraz i wydaje Ci się że zawsze tak będzie lecz to szczęście tak się tylko zdaje Tobie Bo szczęście jest tam gdzie coś dla innych robisz ![]() Idź póki życiem tętni Twoja nić, idź prosto kiedy będą pluć i kpić, idź!
#93 |
Raczkowanie
|
miewają dni pełne ambicji do życia , ale dziś zgon mega zgon.
ocierając swoje łzy , zatrzaskuje drzwi dlaczego ona przegrała? bo się poddała . . . przyjaźń nie tytułów ale serca potrzebuje. ------------------- www.nieedlaciebiee.fbl.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Michalinaaaaa :
' Wiem co mówicie. Że jestem cyniczna,patologia przemawia, a za to co robie pewnie spotka mnie kara! ' ' Powiedzcie mi jeszcze jak w życiu skończe, ile dzieci urodze,kiedy dostane po mordzie? ' ' Plotki, plotki jaka jest ich moc? XXI wiek a pier.dolą non stop! ' .ogólnie polecam piosenkę Tes - plotka ^^ I : Ok! Niech Ci będzie! Będziesz mógł oglądać mecze i co sobotę wychodzić z kolegami na piwo. Tylko nie odchodź...! Dla Niego nauczyłam się nawet zasypiać przy włączonym telewizorze. A teraz uparcie stoi wyłączony. I przepraszam jeśli już były te opisy o plotkach,
ale tak straasznie chciałam odpowiedzieć na pierwszą prośbę. ![]()
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Standardowo witam w kolejnej częsci.
![]() ![]() czuła się niezręcznie, otworzyła bowiem drzwi swojej duszy i nie wiedziała jak je zamknąć
to nerwy być może powodują moją niechęć do samej siebie. nadal jesteś moją pierwszą myślą o poranku i ostatnią przed zaśnięciem. niestety. Oboje wiemy, że muszę przestać Cię kochać. Byłoby miło, gdybyś mi tego nie utrudniał. Osamotnienie możemy wybrać sami, samotność mogą nam tylko inni . szkoda, że koleje losów nie mają biletów powrotnych. A potem nastrój nieco mi się polepsza, bo zdaję sobie sprawę, że jeśliby zapytać tych ludzi, czego tu szukają, połowa z nich natychmiast zalałaby się łzami. Chcę być szczęśliwa - powtarzała, jakby był gdzieś człowiek, który życzyłby sobie czegoś innego. Gdy jednak wszystko zależy od przypadku, musimy temu przypadkowi zaufać. chciałabym żeby było jak kiedyś, wtedy czułam się tak cholernie beztrosko. Czasami myślę, że Bóg tworząc świat przecenił nieco swoje możliwości
#96 |
Wtajemniczenie
|
witam.
a w Twoje ramiona wtuliła sie ona. Na oczy przejrzała,że chama pokochała. Spuszczam głowę gdy widzę Cie. Płacze ukradkiem. Na Twoich kolanach siedziała do rana. Bo Ty to już przeszłość. Twoje wielkie małe słowa. Bo ty tylko widzisz siebie. I ciągle próbuje zapomnieć o Tobie. Ty nigdy nie kochałeś mnie. Kiedyś były spacery i pocałunki.
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
marzenia istnieją tylko w kolorowych książkach... z ciszą pośród czterech ścian .. ty i ja w słoneczny dzień to jest powód do uśmiechu. gdy pada deszcz ja wciąż myślę o grzechu. z Tobą. bądźmy tak radośnie, żałośnie niedorośli. nie chcę zrozumienia, pocieszenia. iluzji istnienia, pustego uwielbienia. w domu z betonu w zielonych skarpetkach myśli przegryzam rzodkiewką. jeśli twoje marzenia są z waty cukrowej.. zjem je.
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ich habe keine Ahnung was los in meinen Leben ist... [tłum. nie mam pojecia co dzieje sie w moim życiu..] Weil dich liebe ich.. [tłum. Ponieważ cię kocham..] Das ist so nicht, dass das Heute willst du, morgen hast du... [tłum. To nie jest tak, że dziś chcesz, jutro masz...] Wir stecken in dieser Liebe nach selbst der Himmel. [tłum. Tkwimy w tej miłości po same niebo..] Mit jeden Tag weiß ich, dass er uns immer viel verbindet.. [tłum. Z każdym dniem wiem, że coraz więcej nas łączy ] Chyba nie pomogłam :p ale tylko takie mam.. ![]() _________ Głowę wsadzę ci w imadło,poderżnę gardło.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
kee - nie wyobrażaj sobie za dużo . że niby zapomniałam ? mówiłam od początku , że jesteś w mojej top20 i nic się nie zmieniło nawet jeżeli czasami tego nie napiszę z braku czasu, to tak jest rozumiesz ;>?
także : kee, onax3, Tis, Plotkaraa, suve- po raz n-ty . ! <3 -------------------------- wyśniłam go w środku dnia . ale przecież nawet jeśli bardzo się lubi kawę i herbatę, nie można ich pić równocześnie z jednej filiżanki . bo dla mnie liczyło się, jak zacząć, a nie jak skończyć . może dlatego, że wielu rzeczy nie kończyłam . przerywałam znajomości, urywałam rozmowy . nie mówiłam nawet "żegnaj". po prostu znikałam, co wcale nie znaczy, że było mnie coraz mniej . ile razy znajdę klucz do szczęścia, jakiś dupek wymienia zamek . miłość... czym ona jest? uczuciem? a może tylko słowem . dla każdego jest czymś innym . a dla mnie.. hmm . czasem wielką ściemą ! tyle jest we mnie niemnie, że chyba to ja jestem w kimś .
#100 |
Zakorzenienie
|
O innych się pamięta, o innych się śni, a ja o Tobie i pamiętam i śnie...;*
Co robisz w łikend? Serce moje Tobie daje, a buziaka za to dostanę? Prawdziwa miłość jest wtedy, gdy niczego w zamian nie oczekujesz Dla Ciebie namazałam specjalne serce... Tak mocno tęsknie...To uczucie rozdziera mi serce To ja, Twoja wróżka...ta dobra Zostały tylko wspomnienia Pobieranie wirusa...Proszę czekać Jeśli nie potrafisz zrozumieć mego milczenia to nigdy nie zrozumiesz moich słów Bez Ciebie jest szaro... Tylko Ty tak bardzo mnie ranisz... Pożeram Cię wzrokiem Znajdź drogę do mojego serca Został mi już tylko smutek Nie chcę czuć...to boli Kochasz mnie? TAK czy NIE? Ukradłam Twoje serce, i już go nie oddam 1 rok 12 miesięcy 365 dni 8760 godzin 525600 minut 3153600 sekund w każdej chwili, kocham Cię Miłość to jedyna gra, w której grają dwie osoby i obydwie mogą wygrać. Lubisz mnie? miłość dodaje mi skrzydeł mrrr...znaczy kocham ;* UWAGA! Możesz się we mnie zakochać jeśli on jest na tyle głupi, żeby odejść, to bądź na tyle mądra i mu na to pozwól Chodź, pomaluj mój świat nie umiem opisać ile dla mnie znaczysz, więc powiem tylko: Kocham Cie Nie wiem co to BUZIAK, pokażesz mi? Proszę... Edytowane przez Magari91 Czas edycji: 2009-10-08 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Nie lubię czekać, tęsknić też-to z miłości, przecież wiesz..
Wstaję rano, chłodny świt-ta bezsenność męczy mnie.. są noce kiedy nie chce się żyć.. Są czarne chwile, nie każda mija.. Wieczorem pora upić się, tak najłatwiej przełknąć łzy..
Mój własny raj z dala od brudnych spraw działa na mnie jak proszek na ból. Tu mija stres, bardzo dobrze mi tu. Tylko tu mogę kochać o tak. Tu znika gniew i nie leje się krew, tutaj miłość anuluje każdy grzech.. |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
* Nie wierzę nawet w Twój oddech.* A najstarsza dziewica okazała się dziwką.* Hulla halla przez to miasto,Chu.ja lala bierze w gardło ![]() * Weź, bo skonam, synku nie wkur.wiaj* Halla Alla czas na orient.Ja wam Kur.wa dam co modne. * pozwól mi skarbie ja się Tobą zajmę* to jest to czym karmię swój szósty zmysł* chcę tak być Tobą śnić* spokojny oddech nadal złączony* zrobię dla Ciebie wszystko zabiję i skłamięjedną ideę ochronię własnym ciałem * możesz się tam pocić i spinać, alewładza jest w jednym ręku i ja ją trzymam *
#103 |
Rozeznanie
|
![]()
kee, nyde, papergirl, chocapic, misjaaaa - niezastąpione. <3
To już XIII część! - może nie pechowa ![]() Miała osiemnaście lat i serce, które nie potrafiło znieść rozstania. Czasem tak już jest. Ludzie zapominają jak się nazywają, kim są i kochają bez wzajemności. do ciebie chcę. słyszę twój głos, chociaż Ty nie mówisz nic. boję się przyszłości i tego, że ciebie w niej nie będzie. stęskniony każdy oddech. czy wystarczy nam siły, wiary i miłości by nie ginęło słowo 'my'? |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
o jaa xd
juz XXIII watek ![]() po Tobie mam tylko ślady na rękach... Mój świat runął jak domino,ktoś popchnął jedno kłamstwo ![]() Sam Archanioł usiadł nam moim losem i ... płakał widząc moje błędy ;-( "// ..the distance between us seems to grow.. // wygląda na to, że dystans pomiędzy nami się powiększa ..and at that moment I knew I was out of hope.. // i w tym momencie wiedziałam, że nie ma dla mnie nadziei ..maybe in time You'll want to be mine.. // może kiedyś będziesz chciał być mój Dla ciebie zrobiłabym wszystko.Otworzyła niebo przyciągneła je blisko. Edytowane przez IhateU Czas edycji: 2009-10-08 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
xoxo
|
Dzięki za wszystkie pochwały
![]() Cytat:
uwielbiam <3 Cytat:
__________________ Warto. Warto iść dalej. Ludzie przychodzą i odchodzą. Myślałam, że odeszłeś, ale się myliłam. Wróciłeś. Dziękuję, że chociaż Ty jeden mnie nie zostawiłeś. " Łzy zamazywały obraz jego anielskiej twarzy, a czasu było coraz mniej. Moim skarbem było mi dane cieszyć sie tylko do zachodu słońca - jak w baśni." Milion myśli na minutę. Serce przepełnione goryczą. Zbyt wiele słów, które targnęły się na usta. I te głupie pytania z wewnątrz: "Co zrobić?" Z mojego pękniętego serduszka uciekły wszystkie uczucia. Teraz muszę czekać, aż ktoś na nowo obdarzy mnie swoimi. Spójrz na tę fotografie wiesz to ostatni dzień kiedy się śmiałam-dzień naszego rozstania... Kto pożyczy trochę szczęścia? Całe jakie miałem rozdałem innym... Im dłużej myślę nad marzeniami, tym bardziej wydają mi się nierealne... Konkretna myśl Nakłoni do refleksji, Pozwoli odnaleźć sens. Chaotyczna, dostarczy jedynie emocji. Dla mnie umarł przynajmniej jako FACET... Jako ŚWINIA istnieje... Jutro nigdy nie będzie takie samo jak dziś czy wczoraj. Ale w sumie.. dlaczego nie? Podaj mi dłoń! Nie chcę się już bać. Nie chcę więcej płakać. Tylko twoje ramię, twój uśmiech, miłe słowa. I tyle. Wtedy wiem, że jesteś moją przyjaciółką. Nic więcej mi nie trzeba. Codziennie odkrywać, poznawać Ciebie... po kawałeczku.
'Niczego nie obiecuj. Obietnice to czas, a czas zawsze przynosi ze sobą jakieś zmiany.' . Edytowane przez Plotkaraaa Czas edycji: 2009-10-08 o 20:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Siemka jestem tu nowa na wizaz'u ; ]
Śledzę ten wątek od kilku części ale dopiero teraz założyłam konto na wizaz. Jesteście niesamowite dziewczyny ! ;x ![]() ![]() i tak skromnie od siebie.. : Mimowolnie spoglądam przez okno znów czekając na ślad Twojego cienia . |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Życie jest kolorowe tylko Ty jesteś daltonistą...
Nie taka kobieta straszna jak się pomaluje ![]() Wszyscy się smieją ,a nikt nie pomysli ze Ciebie to tak boli ![]() Wolnośc...czasem oznacza także samotnośc.. Możliwośc wyboru..to ona stwarza problem... Brak Ci tylko jednej istoty,a cały świat jest bezludny...
I've got to get myself together now Forgetting the past it's all 'bout the here and now Now I know I could make it if I try And Jah never let my perseverance die 'Cause I want to give my all and all.... Gentleman |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Nie moge przestać o Tobie myśleć ,choć nawet Cię nie znam.
Na progu marzeń i rzeczywistości. Coś od wewnątrz rozsadzało aż do bólu ,wrzasku i zachwytu. Może coś ? gdzieś ? kiedyś ? Ona chyba lubi go troche za bardzo... Wyblakłe szczęście. Sprzatam w sercu ,bo zrobiłeś mały bałagan. Z Twoich wielkich słów kręcimy dziś komedię. Ty nie musisz grać ,zawsze mówisz brednie. Tę chwilę w pamięci mieć jak zdjęcie. Moglibyśmy wypić razem kawę i trochę porozmawiać... ![]()
#109 |
Wtajemniczenie
|
` i kiedyś byliśmy ..` o tak.. nie dość, że kiedyś to jeszcze byliśmy .
najtrudniej zobaczyć rzecz taką, jaką jest na prawdę . Moje życie, mój syf, moje nieogarnięcie ! Każdy chciałby coś innego. I think, I can guess what`s happend .. / myślę, że wiem co się wydarzyło
#110 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() __________ Ze mną tańcz, niech zawiruje dla nas cały świat. <3 Szejk jor es bejbi.! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Bo wszystko to iluzją jest i magią
I zdarza się raz na milion Tak bardzo ... Codziennie chciałbym trzymać Ją za dłoń No ale on ... i to mnie boli Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2009-10-08 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
ei.. zakocham się w Tobie jutro, ok ?
nie chce, żeby mi tak zależało ! nie chce być zraniona nigdy więcej, a Ty możesz mi mówić, że jest Ci przykro, ale ja nie będę już taka naiwna żeby Ci wierzyć . czy mogę się wprosić do Twojego serduszka ? a teraz skręcam się z bólu bo moje serce kruszy się..
#113 |
Zadomowienie
|
Sztuką jest patrzeć tak głęboko w oczy, żeby stopić się z miłości.
Tkam firankę z marzeń wyśnionych o Królewiczu, który staję pod moim oknem. Śnię na jawie. Tańcze do Twoich słów. Zaśnij snem kolorowych bajek wtulony w moje włosy. Okryj gwiazdami i ukołysz melodią dotyku. Kochaj ciałem najcieplejszym. Pewnego popołudnia położyła się, cierpiąc z miłości tak, jak nigdy dotąd nie cierpiała. |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Nie ma to tamto - zgniotę Cię jak jajko z niespodzianka .
Twój głos, który mówi mi, że jestem najpiękniejsza... Patrząc na opakowanie nie zobaczysz tego, co tak naprawdę jest piękne... Piękno tkwi w sile duszy... Nie wszystkim jest dotyk na ciele, lecz dobre słowo, szczerość i lojalność - to właśnie wiele... cos o wspolnej nocy ? ;> takie romantyczne.
wyegzystencjonowana tylko dla jednego Pana. <3 Edytowane przez ridemebabe Czas edycji: 2009-10-08 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- witam w nowej części Ten, kto wart jest moich łez , nigdy nie pozwoli bym płakała ![]()
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I niekoniecznie założysz na noc uśmiech, bo nigdy do końca nie powinieneś wierzyć w szczęście.
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() 1.Zobacz mnie przy Tobie jestem spójrz... Twój niechciany Anioł Stróż... 2. Landrynkowe spinki. Plastikowe minki. Sztuczna, by nie musiała być sobą.... 3.OK, jestem nienormalna, ale w życiu nie można mieć wszystkiego ![]() 4.I wszyscy powtarzają:"takie jest życie" i nikt nie pamięta,że życie jest takie,jakie sami zbudujemy 5.Od 18 lat szukam faceta, do którego dłoni idealnie pasowałaby moja dłoń... 6.Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamią się skrzydła, przychodzi im latać na miotle... 7.Pomyśl logicznie.. trzeba zacząć od początku, by ulepszyć się technicznie. 8.Będę Twoim koszmarem ! Bóg zesłał mnie za karę... 9.Uwierz, gdybym tylko miała broń Byłbyś pierwszy kogo bym odwiedziła z nią.. 10.- dlaczego księżniczki traktuje się lepiej? - bo gdy powiesz im coś przykrego - rozpadają się na 100 mln części. tak jak kruche ciastko, gdy je zgnieciesz. 11.'Jestem księżniczką.. tylko oczy podkrążone.. i zgubiłam gdzies koronę..' 12.Gdy się obudziła księcia już nie było.. nie było nic.
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny prosze o pomoc . cos o tym ze odleglosc sie nie liczy , ze to jest blisko i damy rade . Nam sie ude mimo wszystko . Ze strasznie w to wierze i chcialabym zeby on uwierzyl i powiedzial mi naprawde co o tym mysli .
![]() _ nie placz bo nie urosniesz ! {: ona jest jego szansa, ucieczka, jego last-minute. what the fuck is wrong with me?
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to może ja tak pomogę tak po znajomości, że ze Słupska i w ogóle hehe ![]() o plotkach coś.. hm.. to może: Co ty o mnie wiesz? w zasadzie nic I jak masz mówić głupio to lepiej milcz. Twoje kompleksy, lubisz mój temat męczyć. głupot nie ma co gadać, z dala trzymać od ploty, nie ma co opowiadać, plota to efekt głupoty. Ej, figo-fago co ty o mnie wiesz? Ty życiowa łamago z mego życia precz! Nie obchodzą mnie ploty, najczarniejsze anegdoty. Skrupulatnie oddać co wymyśliła głowa. Plota nowa? ploty poszły w krwiobieg jak narkotyk. A słyszałeś niby coś, ale tylko ploty. Szkoda, że nie dałeś sobie opowiedzieć o tym. póki nie zabraknie wiary, siły nam, idę do przodu z dala od fam. Ploty jak w Bravo? Wiesz co mnie wku.rwia? Niezdrowa ciekawość ploty szerzą głupoty przez głupoty masz kłopoty kłopot może przejść w obroty dziękuję, siebie dopisz Kochany Groszku ![]() ![]() red daisy- witam ! ![]() Panna Migotka - noo, ale nie przesadzajmy. ![]() i cośik ode mnie: mógłbyś mnie pokochać. urok trybu przypuszczającego.
on jest twoją miłością, nie czuj się winna, oprócz tego, że Ty jesteś jego. jest też czasem inna.. miłość to jest piękna bajka dosyć, ale oprócz bajek z tobą, są z innymi pornosy. On ma du.pe w głowie, ale tego nie wiesz Że ta du.pa w jego głowie nie należy do ciebie. wspomnień nie zmienisz. musisz je kochać, pielęgnować i cenić. cześć co u Ciebie? kochałeś mnie, pamiętasz? powiedz jakbyś się czuł, gdyby miał mnie ktoś inny?
"Nie jest najważniejsze, byś był lepszy od innych. Najważniejsze jest, byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego." ![]() Edytowane przez misjaaaa Czas edycji: 2009-10-08 o 21:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Guziki xD - Mega przyjemnie mnie zaskoczyłaś dziękuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() madziam90- a kradnij kradnij cieszy mnie to ![]() ~♥~
Szczęście przecieka nam przez palce. Nigdy nie ocierał jej łez nie rozumiała dlaczego pewnego razy wytłumaczył jak się boi skaleczyć. Jechała pustym pociągiem na zaparowanych szybach rysowała serca. Potrzebuje Ciebie a nie sms z słowami Kocham Cie. Kto ze mną zostanie i potrzyma za rękę. Na strunach życia grała własną melodię. W zielonej trawie szukali czterolistnej koniczyny, pomimo że mieli szczęście mając siebie chcieli więcej. Zaśnijmy i obudźmy się przy sobie. Przecież wiesz jak lubię na Ciebie patrzeć. Za zżółkłej firanki wypatruję Cię. Hej zostań tu ze mną chociaż na chwile aż zasnę i spotkam Cię w swoich snach. Pornograficzne życie. W oparciach starych krzeseł pochowali małe pragnienia. Oddychamy jednym sercem Byliśmy głupi pieprząc tą miłość. Zostań tu nie odchodź przecież wiesz jak bardzo Cię potrzebuję, nie odbieraj mi tego co zyskaliśmy. -Tęsknisz ? -Tęsknie -Bardzo ? -Niedopisania. a ja też tu przyszłam z mało prośbą ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 96LadyPoziomka96 Czas edycji: 2009-10-09 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.