|
|
#3271 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Psychiatra - cz. 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem z Bydgoszczy. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Sądzę, że to nie jest opętanie i całe szczęście, bo z tą świadomością, nie wiem jak potrafiłabym żyć.
|
|
#3272 |
|
Rozeznanie
|
kiedys z 3 lata temu miałamostry atak schizofrenii i tez mówiłam przez kilka dni po angielsku,nie wiem skad mi sie to więlo.myślałam ze jestem w obcym kraju,wogóle tyle rzeczy myliłam z rzeczywistoscia,np.że jestem żona papieża murzyna! i mojego chłopaka odrzucałam,byłam wtedy u siostry w domku pod miastem ale wyzywałam ludzi,krzyczałam,wydawało mi sie jak jedlismy grzyby na obiad-ze chcą mnie otruc ze zbliza sie koniec swiata,czułam dym,słyszałm samoloty krążące szukające mnie...
Myślałam ze moja starsza siostra która sie mna opiekowała jest pania prezydent i ......miałam sie za sławna aktorke i ubierałam sie dziwacznie raz ekstrawagancko raz jak facet.uciekałam ze wojna sie zaczęła ,do tego wydawało mi sie że poroniłam choc nigdy nie byłam w ciąży i na koniec trafiłam do szpitala,tam mi minęło...wszystkie takie objawy zniknęły po zastrzykach na poczatku,ale spałam chyba z 3 dni,tak musiałam sie wyciszyc,bo predzej nie mogłam spac ,czułam sie obserwowana,zagrożona...a ch
|
#3273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3274 |
|
Rozeznanie
|
czasem okropnie byłam przerażona a czasami mi sie podobało tzn.przychodzily chwile kiedy czułam ze mam władze,jestem" kimś".
Mój psycholog na terapii zinterpretował to w ten sposob,ze byłam niesmiała ,cichutka jako dzieciak i w ten sposób pokazałm to czego mi brakuje i za czym czasami teskniłam.Odwagi,władzy.. czegoś w tym rodzaju.Wykrzyczałam to i wyrzuciłam to w ten sposob
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
przerażające...
jednak mózg ludzki jest wielką tajemnicą. |
|
|
|
#3276 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że masz to już za sobą, te najgorsze momenty. Może i u mnie się kiedyś poprawi.
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie ja tego nie ograniam jak czytam
![]() wspolczuje wam i zycze polepszenia stanu |
|
|
|
#3278 | |
|
Rozeznanie
|
Też czasem mnie to wszystko przeraża
![]() Cytat:
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie - i piszcie tutaj, zawsze to lepiej, szczególnie Ty Lor
![]() bo wyobrażam sobie że zwykle ludzie nie rozumieją takich stanów. |
|
|
|
#3280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdyby rozumieli miałabym przyjaciół, tak nie jest, czuję, że ludzie mnie odrzucili
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
No bo ludzie tacy są... odsuwać się i bać mogą, ale żeby coś poczytać na temat choroby to po co
a udzielasz się na innych forach? są wątki o schizo, sama czytałam, może tam też byś znalazła kogoś np. ze swojego miasta? |
|
|
|
#3282 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Siedzę tylko na Wizażu.
|
|
#3283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3284 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym pytanie czy coś takiego jak opętanie istnieje ? Ale to już temat na inną dyskusję ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cieszę się. Mam z tym problem ,że czasem za bardzo "wchodzę" w życie innych i ciężko mi zastosować granice ![]() Cytat:
To nie jest opętanie na 100% ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Dla mnie to jest bardzo logiczne wytłumaczenie.Cieszę sie,ze ta książka powstała i że autorka,która sama chorowała na bardzo ostrą formę schizofrenii i przez wiele lat była hospitalizowana juz od kilkunastu lat nie miała epizodów choroby i teraz sama pomaga ludziom chorym;D
|
|
|
#3285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brrrrco do opętania to przeczytałam ksiazke WANDY PRĄTNICKIEJ -OPETANI PRZEZ DUCHY '' -REWELACJA ,NA FAKTACH OPISANE W NIEJ ZDARZENIA POTWIERDZAJA JAK CZESTO CHOROBA NIE JEST CHOROBĄ TYLKO OPĘTANIEM,CZYTAŁAM JĄ JEDNYM TCHEM ,WIERZE W TO CO TAM BYŁO NAPISANE ,BABKA JEST Z GDYNI I POMAGA W TAKICH SYTUACJACH. KSIAZKE MOZNA ZNALESC W NECIE -NAPRAWDE POLECAM i mam małe pytanie czy u was miesiaczki tez fiksuja to znaczy juz drugi cykl i mi sie strasznie opóznia,lekaraka powiedziała ,ze wpływ na to moga miec antydepresanty? |
|
|
|
|
#3286 |
|
Rozeznanie
|
może zle się wyraziłam.Chodziło mi o to co było i działo się w szpitalu psychiatrycznym dookoła mnie..taki państwowy psychiatryk(przynajmniej taki w który ja byłam) jest okropny..
|
#3287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w opętania nie wierzę .Tak samo zresztą jak i w diabła.
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
To jeszcze dziś ktoś wierzy w "opętanie"..?
Dziewczyny, bez obrazy, ale wszelkie objawy chorób psychicznych można wyjaśnić biochemią mózgu, zaburzeniami układu nerwowego i nie ma tam naprawdę nic nadprzyrodzonego. Nie wiem czy to dobrze czy to źle, ale taka jest prawda. Nauka jest już tak daleko posunięta, że nie trzeba się podpierać zabobonami i ezoteryką by wyjaśnić większość zjawisk. Loretto Podziwiam Cię, jesteś bardzo silna. I widać że jesteś mądrą wartościową osobą- życzę Ci, żeby ludzie wokół Ciebie to dostrzegli i docenili.
|
#3289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dokładnie tak!![]() Myślę,że ta wiara w zabobony może wynikać z tego ,że "jeśli np. będę opętana to nie będę miała łatki choroby psychicznej". Ktoś wypędzi ze mnie złego ducha ...,który bezprawnie mnie nawiedził i po tym będę zdrowa.Bez psychoz, itp. Całe szczęście,że leki są co raz lepsze i ,że ludzie bardziej świadomi
|
|
|
#3290 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
I nie wiem, czy sugerowanie chorej osobie, że może jest opętana - takiej osobie nie zaszkodzi... Więc naprawdę, zlitujcie się i dajcie spokój "opętaniom", to wszystko można wyjaśnić naukowo. A bezkrytyczna wiara w książkę jakiejś pani, która się zajmuje właśnie opętaniami (!) i domyślam się, że z tego żyje - nawet nie trzeba komentować, przecież to nie jest żadne godne zaufania źródło... |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może ogladalyscie bardzo znany film oparty na faktach ''egzorcyzmy emilly rose? niektórym trudno w takie rzeczy uwierzyc ale to nie od dzis takie rzeczy sie zdarzaja
|
|
|
|
|
#3292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3293 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Mnie jakoś bardzo łatwo przychodzi niewiara w takie rzeczy, egzorcyzmy emily rose to film - niby oparty na faktach, ale tylko oparty, a nie rzetelny film dokumentalny. Miał się dobrze sprzedać i się sprzedał bo ludzie lubią oglądać horrory i wierzyć w opętania przez demony. |
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja bratowa mieszka w starym przedwojennym domu ,gdzie od wielu lat pojawia sie duch kobiety ubranej na biało ,żeby była jasnosc to widzieli ja praktycznie juz wszyscy domownicy ,krzywdy nie robi ,tylko tyle ,ze kreci sie po ich domu i czesto słychac tupanie . może obracam sie w dziwnych kregach ludzi ale ja znam wiele osób ,które zetkneły sie z duchami i dziwnymi zjawiskami z tym zwiazanymi. |
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie takie osoby jak Ty, sprawiają że takie a nie inne jest postrzeganie osób z zaburzeniami psychicznymi w społeczeństwie. Psychika ludzka sama w sobie jest jedną wielka zagadką i niezwykle skomplikowanym tworem i naprawdę nie potrzeba dokładac do tego istnienia duchów i demonów, by szeroko otworzyć oczy ze zdumienia nad istnieniem czegoś tak niezwykłego.
I'm not sad. I'm just complicated. ![]() Edytowane przez czapeczkaelfa Czas edycji: 2009-10-09 o 15:56 |
|
|
|
|
#3296 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
A co ma do rzeczy moja wiara lub niewiara w Boga?
Co ma Bóg do chorób psychicznych? Choroba to choroba, wywoływana jest różnymi czynnikami - ale nie przez duchy i demony. P.S. Potwora z Loch Ness też podobno wiele osób widziało, tylko jakoś żaden naukowiec nie może jego istnienia potwierdzić Więc opowieści o tym, jak to iluś mieszkańców jakiejś kamienicy widziało "ducha" kręcącego się po domu do mnie nie trafiają
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-10-09 o 16:17 |
|
|
|
#3297 |
|
Raczkowanie
|
krolowaa
Czy to ważne jaką kto wiarę wyznaje? Wybacz..ale według mnie książka jakiejś pani plus film ,który był komercyjnym hitem nie są przekonujacymi dowodami. Choroba to choroba. Sugerując osobom chorym ,że być może opętał je diabeł ->możesz uczynić bardzo dużo złego. Zwłaszcza jeśli dana osoba byłaby na etapie powolnego nawrotu. Czy zdajesz sobie sprawę z tego co robisz??? I naprawdę Boga w to nie mieszaj.
|
|
#3298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież wizyty prywatne bardzo drogo kosztują nie mówiąc już o lekach.. Zresztą większość lekarzy przyjmuje i prywatnie i państwowo, to myślisz że jak ktoś przyjmuje prywatnie jest innym człowiekiem niż jak przyjmuje państwowo? To ja bym nie chciała takiego lekarza który jest miły tylko wtedy jak mu się zapłaci. Cytat:
Cytat:
?
|
|||
|
|
|
#3299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przeczytaj dokładnie wszystkie wypowiedzi Loretty i zrozumiesz ![]() Ten chłopak istnieje. Ten,który był wytworem choroby nie istniał. A odnośnie lekarzy to jestem tego samego zdania co Ty.
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli w czasie jak była z tym prawdziwym to z tym wyimaginowanym miała tak jakby romans?Co do lekarzy, to po prostu uważam że pisanie na forum że lekarz państwowy jest gorszy od prywatnego jest krzywdzące dla osób których nie stać na prywatne leczenie. A jeśli ktoś kto ma ciężkie problemy coś takiego przeczyta i stwierdzi, że w takim razie, skoro nie stać go na prywatne leczenie to już nie ma szans na wyleczenie i np się zabije? Ja bym była baardzo ostrożna w formułowaniu tego typu opinii, bo człowiek to zbyt delikatna materia, a tym bardziej chory człowiek.. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2009-10-09 o 17:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

.

brrrr
Adaś

?