|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wątek o sklepie Asia Fashion
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=323948 przeczytaj po prostu
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli zapoznasz się z innymi topikami o "japan style" to się dowiesz jak są organizowane zamówienia
I regulamin też by się przydało, żebyś znała... wtedy nie zadawałabyś takich pytań jak wyżej BTW właśnie przez osoby takie jak m.in ty trzeba było wprowadzić pewne "zaostrzenia" dla tego typu zamówień. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ht=japan+style
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2009-10-08 o 18:28 |
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
tak babskie forum .... szukanie problemów tam gdzie ich nie ma ...
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- ''Przykładowo ja jestem organizatorką, chcę zrobić zamówienie. Piszę o tym na wątku. Chętne osoby zgłaszają się'' więc ja nie mogę zorganizować zamówienia bo nie spełniam wymogów , do kogo mam się więc zgłosić , nikt sie nie zaoferował w tym wątku do organizacji z tąd moje pytanie ? |
|
|
|
#64 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
skoro nikt sie nie zaoferowal to znaczy, ze nikt zamowienia nie organizuje - a nawet jesli by organizowal to nie mozesz brac w nim udzialu, poza tym jest zakaz zglaszania sie do zamowienia na watku i problemy nie sa stwarzane tam gdzie ich nie ma, regulamin jest po to by nas chronic bo juz bylo wiele nieciekawych sytuacji zwiazanych z zamawianiem
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Podałam Ci wszystkie linki, które zawierają odpowiedzi na Twoje pytania.
Wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem.
|
|
#66 |
|
BAN stały
|
''do kogo mam się więc zgłosić''
na pytanie nie odpowiedziałaś ale moralniaka dostałam na wizażu jestem wystarczająco długo , a wpisalnie 200 postów pod ''wieszakami'' albo makijażami to nie jest wielki problem więc dziękuję wizażance za serdeczną pomoc |
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym linku, który BTW podałam Ci wcześniej chyba widać jak wygląda zamówienie? http://www.wizaz.pl/forum/showthread...274209&page=20 ORGANIZATORKA pisze, że organizuje zamówienie i wtedy się zgłaszasz na podany adres @. Skoro ŻADNA organizatorka na tym wątku nie napisała, że organizuje zamówienie to znaczy, ze nikt z tego sklepu nic w danej chwili nie zamawia - i tak byś się nie załapała na zamówienie, bo nie wystarczy "naklepać" postów na wizażu, bo to również się sprawdza - co, gdzie i kiedy pisałaś, więc "klepanie" postów nic nie daje ![]() A skoro Ci zależy to przecież możesz sobie zamówić sama
|
|
|
#68 |
|
BAN stały
|
''nie wystarczy "naklepać" postów na wizażu, bo to również się sprawdza - co, gdzie i kiedy pisałaś''
acha.. więc sa jakies kryteria , czy panna bogobojna, czysta , ulozona... a może grono polonistyczne robi przegląd stylistyczny i gramatyczny ? w regulaminie jest podana konkretna liczba a nie ''tematyka'' jestem przeciwniczka robienia problemów tam gdzie ich nie ma , a widać nawet z zamawiania ciuchów można - sama bym na to nie wpadła cel mmay chyba wszystkie jeden - tania wysyłka ? |
|
|
|
#69 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
takze regulamin jest "po cos", inaczej by go nie bylo i rowniez chodzi tez o to zeby wizazanki nie traktowaly wizazu i zamowien jak sklepu oraz uchronienie sie przez sprzedawcami z allegro, ktorzy by chcieli naszym kosztem sobie zamawiac rzeczy
|
|
|
#70 |
|
BAN stały
|
brałam juz udział w zamówieniu , pieniądze wysłałam na czas- obeszło się bez komplikacji ,
co do sprzedawców z allagro się zgadzam - zaraza oszukać przecież zamawiający organizatorki nie moze , bo jak ? brak kasy=brak zamówienia chyba proste ? ''chodzi tez o to zeby wizazanki nie traktowaly wizazu i zamowien jak sklepu'' - a jak maja to traktować ? Edytowane przez ignis87 Czas edycji: 2009-10-09 o 08:47 |
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że czas już zakończyć tę "interesującą i wciągającą" wymianę zdań.
Wątek nie jest od tego typu rozmów - pozdrawiam
|
|
#72 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Naamah6 Czas edycji: 2009-10-09 o 12:08 |
|||
|
|
|
#73 |
|
Organizatorka :)
|
Nadejszła wiekopomna chwiła XD
Dobra kobiety, czas sprawdzić ten sklep ![]() Zgłoszenia proszę wysyłać na maila wizazankowo@gmail.com w tytule wpiszcie proszę " asia fashion, Wasz nick z Wizażu". Przyjmę do zamówienia 5 chętnych + ja, co daje Nam 6 osób. Po zatwierdzeniu chętnych poproszę o wysłanie linków. W związku z tym, iż to pierwsze zamówienie z tej strony postanowiłam wprowadzić ograniczenie co do ilości zamówianych ciuszków, mianowicie max. 3 ubranka na osobę. Minimalne zamówienie to 20 ubrań, tak więc mamy 2szt. w zapasie, gdyby któraś zamówiła mniej niż 3 ubrania, wtedy dobierzemy kolejne osoby. Zapraszam Proszę pamiętajcie, że nie możecie ujawnić się na wątku takie osoby nie będą mogły wziąć udziału w zamówieniu.Bardzo proszę o zgłaszanie się tylko tych osób, które zapoznały się z regulaminem, spełniają jego wymogi i są świadome dodatkowych kosztów wynikających z możliwego nałożenia cła na paczkę. Dziękuję. Edytowane przez martunia-w Czas edycji: 2009-10-10 o 21:09 |
|
|
|
#74 |
|
|
Przyjmę jeszcze jedną chętną na dwa ciuszki
Proszę o PW ZAPRASZAM ![]() EDIT: Lista zamknięta. EDIT 2: Kobietki, mam już linki, więc zabieram się za wyliczenia i zaraz Wam wyślę PW
Edytowane przez martunia-w Czas edycji: 2009-10-11 o 15:46 |
|
|
|
#75 |
|
|
Brakuje mi jeszcze dwóch przelewów, aczkolwiek założyłam pieniążki i zamówienie jest już złożone i zapłacone.
![]() Będę informować Was na bieżąco o postępie Naszego zamówienia.
|
|
|
|
#76 |
|
|
No w końcu
Napisałam im kilka maili i właśnie dostałam od Nich wiadomość wysłali Naszą pakę Track --> 1221877915, co się dzieje z paczką możecie sprawdzać na stronie www.dhl.com. Teraz proszę o modły o bezcłową paczkę
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
Cos mi sie zdaje ze przesylki miedzykontynentalne = clo. Wiec wspolczuje. Swoja droga jesli jednak tak nie bedzie! Niech da mi ktos znak na pw przy nastepnym zamowieniu
|
|
|
|
#78 |
|
|
Oj nie kracz, nie kracz... Może nie będzie
![]() Poza tym... jeśli teraz nie będzie to wcale nie znaczy, że przy następnym zamówieniu też nie będzie... Aha... i zapraszam do lektury regulaminu. Edytowane przez martunia-w Czas edycji: 2009-10-18 o 22:37 |
|
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
Powiem ci ze tez mialam przyjemnosc dostac paczke z innego kontynentu i zaplacilam wiecej za clo niz za to co kupilam. Swoja droga na allegro cena przesylki zawiera oplacone clo wiec dlatego tyle sobie biora i cos mi sie zdaje ze i w tym przypadku tez tak bedzie
|
|
|
|
#80 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
[1=2080c943818d32225d1c778 444416ddc1155cbfe_673bd51 9c7f26;14803627]Powiem ci ze tez mialam przyjemnosc dostac paczke z innego kontynentu i zaplacilam wiecej za clo niz za to co kupilam. Swoja droga na allegro cena przesylki zawiera oplacone clo wiec dlatego tyle sobie biora i cos mi sie zdaje ze i w tym przypadku tez tak bedzie[/QUOTE]
a ja zamawialam wiele razy z chinskich sklepow i nigdy nie mialam cla o!
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
Poprzez allegro? / inny portal polski?
No zalezy to rowniez od szczescia, czasem nie zatrzymuja przesylek... a czasem zatrzymuja. Slyszalam tez o czyms takim ze wysylajac jako gift tez mozna ominac clo. No ale raz mialam naprawde niespodzianke ;x. |
|
|
|
#82 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
[1=2080c943818d32225d1c778 444416ddc1155cbfe_673bd51 9c7f26;14803814]Poprzez allegro? / inny portal polski?
.[/QUOTE] zartujesz? ![]() wiekszosc chinskich sklepow wpisuje gift EOT - do takich dyskusji sluzy watek plotkowy
|
|
#83 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam na tyle szybkiego lacza zeby pisac i szukac stu watkow. Nie kazdy, nie kazdy... Ale nie wazne, nie moj problem. [/offtop]
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
BTW gift napisany na paczce nie gwarantuje, że nie zostanie ona przekazana na cło.
Wielkość paczki i jej wartość też nie mają znaczenia. Świadczy o tym choćby fakt, że paczuszki z truskawki o wartośi 30 zł potrafią być złapane przez celników. Kwestia "szczęścia" i tyle. Nic poza tym...
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety ja za kazdym zamowieniem japonskich ciuszkow lapie sie na cło wiec mam nadzieje ze tym razem się uda...
|
|
|
|
|
#86 |
|
|
Wrr... w końcu udało mi się wejść na stronę ze śledzeniem przesyłki... i widzę, że jest w Polsce.
Zamykam stronę, dzwoni telefon... Będzie oclona ![]() Jestem mega-zła!!!
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe na ile będzie oclona i czy te ciuchy będą warte tej ceny
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Firmy typu DHL, Fedex ----> zawsze przekazują paczki na cło.
Po to mają swoje agencje celne i na tym też zarabiają. Pewnie będzie też jakaś kwota za "przekazanie paczki na odprawę celną" choć nie zawsze tak jest...
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
Liczcie sie z tym ze mozecie zaplacic wiecej niz jest to warte... ja mialam taka przygode wlasnie z fedexem :x.. eh. Wspolczuje
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
[1=2080c943818d32225d1c778 444416ddc1155cbfe_673bd51 9c7f26;14851938]Liczcie sie z tym ze mozecie zaplacic wiecej niz jest to warte... ja mialam taka przygode wlasnie z fedexem :x.. eh. Wspolczuje[/QUOTE]
![]() Stawki celne są podane na stronie Ministerstwa Gospodarki. Jak się zamawia spoza EU to się trzeba liczyć z opłatami celnymi i vatem a nie liczyć na szczęście "a może nie złapią". Bo zazwyczaj "łapią".
Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.