|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - część XVI (tak, tak, szesnasta!)
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, wiem. Własnie z niego korzystam. Tylko ja tez wielu rzeczy nie jadam wiec to już inny problem.
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś będzie duszona wołowina, ziemniaczki i brukselka gotowana. Ostatnio robiłam pysznościową potrawę po indyjsku..taki gulasz wołowy z fasolką szparagową, pomidorami i mleczkiem kokosowym. Jak zupełnie nie mam weny wchodzę na ugotujto.pl albo stronę Pascala i wyszukuję przepisu.
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Rano staram się zawsze zjeść śniadanie (rzadko bywa, że nie zdążę). Przeważnie są to jakieś kanapki ze zwykłego chleba (uwielbiam!!!!!), jem ok. 6:45. W pracy piję kawę z mlekiem i jedną płaską łyżeczką cukru, drugie śniadanie jadam przeważnie po 10 - mam w pracy pieczywo Wasa lekkie, zjadam ok. 3 kromeczek z serkiem naturalnym light lub jakimś innym. Szybko się potem robię głodna
, ale to tylko dziś). Przeważnie wypijam jeszcze jedną kawę. Po pracy brzuch mam wzdęty i czuję się nieciekawie (najczęściej), obiad jem po powrocie - co jest akturat dostępne Czasem jest to faszerowany bakłażan, czasem kotlet schabowy Potem już raczej nic nie jem.Jakieś rady? |
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze woda mineralna, nie widzę jej w jadłospisie Twoim Po drugie odrzuciłabym Wasę w ogóle, tam jest full mąki a to zamula jelita, zamiast Wasy lepiej jeść chleb pełnoziarnisty- ja kupuję taki na kg-kg. 9 zł. ale warto- za 6 zł. mam na cały tydzień - zjesz jedną kanapkę i jesteś full a Wasy można zjeść 10 sztuk. Problem z jelitami to problem częstość wizyt w wc ? Jesli tak polecam prócz Activi jeszcze cykorię do picia- działa 100 % , w smaku- jak kawa zbożowa. Jedz 5 pisiłków dziennie, chociażby przekąsek typu Activia czy jogurt naturalny bez cukru. Tyle na szybko
|
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postaraj się częściej a mniejsze porcje, wiem że to trąbią wszędzie i ciężko się na początku przyzwyczaić ale jak się przestawisz, to dasz radę. |
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wasę jem z braku pomysłu na coś innego, taka jest prawda. Bo ani to nie syci, ani jakoś szczególnie nie smakuje. Chleb pełnoziarnisty lubię, masz na myśli np. taki ze słonecznikiem? A takie ciemniejsze bułki z jakimiś ziarnami na górze? Brzuch mnie przeważnie tylko boli, ale pod koniec dnia miewam problemy z nadmiarem gazów Czy cykoria też na to działa? I jako to wygląda? Po prostu ma napisane na opakowaniu "cykoria"? Wiem, że kawa Nestle Ricore jest z cykorią, czy takie coś może być?Ja jem co najmniej 5 posiłków Bo po Wasie za godzinę muszę znowu coś zjeść.A, zapomniałam napisać, że od czasu do czasu kupuję sobie sok marchewkowy (jednodniowy) lub marchewkowo-selerowy. Chciałabym przygotować sobie jakieś sałatki do pracy, muszę się zmobilizować. Miśku, ale ja praktycznie sięgam po tą Wasę zawsze, jak poczuję głód. Gdyby liczyć porcje jako 2-3 kromeczki Wasy to zjadam ok 3-4 takich porcji. No i ta Activia, i jakieś jabłko. Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2009-10-08 o 15:00 |
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz moje kanapki to pieczywo razowe pasta z sera białego i tuńczyka + polowa ogromnego pomidora, polowa ogorka, kilka rzodkiewek. Zamiennie z jajkownica albo gotowanymi jajkami. Jajkownicę zawsze robię z papryka..mniam ![]() Wasa do wyrzucenia...to trucizna..lepiej zjeść pumpernikiel albo jakieś pieczywo z ziarnami. Nie dziwię się że jesteś głodna. Rób sobie normalna kanapkę z serem i warzywami. A najlepszy patent jak dla mnie to pudełko z rzodkiewkami, pokrojona papryka, ogórkami do tego serek wiejski albo tuńczyk, Jako przekąska jakieś orzechy albo słonecznik i jest super. Też jadłam jak Ty kiedyś i dziwialm sie że źle sie czuję i jestem głodna...a jadłam maks 3 posiłki dziennie z czego 50 % zapotrzebowania dziennego po godz 19 Nigdy więcej
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie nudzi Ci się takie zamienianie dwóch past? (wiem, można zrobić jeszcze jakąś). Powiem szczerze, że bardzo lubię wędliny (wiadomo, nie wszystkie) i ciężko mi wyobrazić sobie jedzenie samych past (które też bardzo lubię).Zabierałam do pracy kiedyś pomidory, tylko że ja jadam przy komputerze, bo nie mamy na to osobnego miejsca i trochę było to niezręczne. Ale muszę do tego powrócić
|
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta moja cykoria to napój z kawy zbożowej, bardzo bogaty w błonnik, ta Nestle to ma tylko dodatek cykorii więc to co innego . Powinno się jeść bardzo wolno, wtedy nie połykasz powietrza i minimalizujesz gazy, nie mam z tym problemów- co do szczegółów to trzeba by zasięgnąć info w googlach moze ... Na pewno istotne też, aby nie jeść zbyt tłusto. Sałatki do pracy to prościzna- wrzucasz co masz pod ręką, zalewasz oliwą z oliwek z bazylią i ziołami i masz full wypas. Pieczywo pełnoziarniste najlepiej lupić w dobrych delikatesach typu Alma czy Piotr i Paweł. Ja kupuję takie w Almie- całe w ziarnach, słonecznik, dynia, siemię lniane i nie wiem co jeszcze- jesz kromkę i jesteś full na 3 godziny. Mogą być zamiennie też bułki z ziarnami, ale chleb jest bezsprzecznie lepszy. Wasę sobie daruj. edit Ja też lubię wędliny ale takie dobre, niestety drogie ale za to bez tych sztucznych świństw, też kupuję je a Almie. Past na kanapki nie robię, wolę już twarożki, wtedy wrzucam co chcę i jem. Pomidory można pokroić na talerzyk, przełożyć mozarellą, polać wszystko oliwą z oliwek i zajadać. Ja jestem tak zorganizowana, że mam nawet oliwę z oliwek w pracy, przelaną do małej buteleczki po oliwkach, także wszystko można . U mnie w pracy wszyscy jedzą kanapy tylko ja wynalazki, jak zobaczą moje jedzenie zawsze mi zazdroszczą także nie ma się co czaić, przed kompem czy nie. Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-08 o 15:14 |
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pastę serowo - tuńczykową mogę jeść non stop ![]() W sumie tylko z rozsądku jem jajco co jakiś czas. Do pracy zabieram też często gotowane warzywa ..np kalafiora, brokuły, fasolkę szparagową..po porcjowane na jeden kęs są super..jem przy monitorze- chociaż nie powinnam
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dori, ty to zawsze jestes przygotowana
|
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego inne warzywa też. Albo robię sobie twarożek - z rzodkiewką, szczypiorem albo owocami albo robię owsiankę - wrzucam jakieś owoce do pudełka, i dodaje jogurt naturalny albo serek homogenizowany, osobno przygotowuję płatki (zalewam 2 łyżki płatków owsianych wrzątkiem, potem je odsączam i wsypuje do owoców z jogurtem) mussli plus jogurt, albo serek też są pożywne czasem robię sałatki - różne mieszanki, najczęściej sałata, pomidor, ogórek, oliwki, oliwa i zioła, czasem tuńczyk (dziś miałam taką z tuńczykiem i resztkami makaronu z obiadu) |
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzucam Wasę w cholerę Dziś skończyłam opakowanie.Moglabyś mi napisać, z jakiej firmy masz cykorię? A takie pieczywo od piekarza nie jest zbyt dobre? |
|
|
|
|
#4785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a z warzywami gotowanymi mam problem, bo na zimno i bez niczego niekoniecznie najlepiej smakują, a nie opanowałam jeszcze jakichś dobrych mieszanek ziół do nich, żeby były lepsze |
||
|
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To a propos wędlin.Muszę wypróbować Twoją pastę tuńczykową ![]() Cytat:
Niby to takie oczywiste, ale jednak jak sobie to zapiszę i przemyślę, bardziej się zmobilizuję.Najgorzej, że u mnie w biurze nie ma nawet lodówki
|
||
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na opak. mojej cykorii- jest Cykoria Instant- napój kawowy- producent Coffee Promotion , kupiłam w Auchan- tam jest na pewno, długo jej szukałam ale mam ! Wejdź w google i wpisz cykoria do picia- nie wiedziałam, że jest tyle forum na jej temat, wiele osób się tym odchudza, ciekawe...chyba zacznę pić częsciej niż 1 dziennie ![]() Od piekarza w jakim sensie ? Mój chleb jest z piekarni także ![]() Chodzi o to, że prawdziwy chleb pełnoziarnisty nie będzie w każdym osiedlowym sklepie-stąd podałam tą Almę Ten chleb jest drogi, po tym poznasz że prawdziwy
|
|
|
|
|
#4788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
koniecznie muszę wypróbować - zwłaszcza, że ja kawę bardzo lubię, więc pewnie będzie mi to smakować ile to się tu człowiek dowie
|
||
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a propos tej cykorii... jaki to ma smak? I czy na prawdę dochudza?
Ja nie mogę pić zwykłej kawy, bo mi potem serce wali jak szalone...ale może ta cykoria byłaby dla mnie lepsza? |
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym trochę schudnąć, więc może będzie mi w tym pomocna? ![]() Mam na myśli zwykłą piekarnię, "nie-Almę" Bo nawet nie miałabym jak do niej jeździć. Muszę zapytać w moim miasteczku o chleb pełnoziarnisty. A czy graham też jest ok? Często kupowałam takiego z dodatkiem słonecznika, zresztą spotykam się z hasłem "chleb np. ze słonecznikiem" czy pestkami dyni - czy one są pełnoziarniste czy tylko mają dodatek ziaren, tego nie wiem
|
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi przyjaciółka sprzedała ten patent, najgorzej to znaleźć w sklepie- kupiłam od razu hurtem bo tania jest, więc mam w domu i w pracy. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
![]() Graham lepszy niż biały, jeszcze lepszy pełnoziarnisty, te razowe z ziarnami też mogą być tylko często mają dużo słodu i karmelu w składzie a to tuczy więc ostrożnie
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-08 o 15:44 |
||
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć: )
Cytat:
Cytat:
Cytat:
takie kanapeczki to poezja![]() Mojemu TŻowi do pracy często robię jakieś sałatki a sobie na 2 śniadanie. Mąż sam jeszcze bierze do pojemnika jogurt naturalny z musli i jabłkiem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ po mnie przyjechał, jedziemy coś zjeść i na wykład
![]() Miłego popołudnia! |
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro jesteśmy przy kulinariach: na czym smazycie jedzenie?
N bo ja lubię np te wszystkie warzywa na patelnię, ale to wszystko jest z założenia na oleju. Smazycie takie rzeczy na oliwie? Jakich zdrowych tłuszczy używacie w kuchni??
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co sądzicie o oleju arachidowym?? w Holandii non stop go używałam. |
|
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Nikogo nie ma?? Ja od rana już na nogach. napierw b yłam w urzędzie skarbowym potem u tesciowej po zupkę krem z dyni TZ nie lubi ale ja uwielbiam I tak z samego rana mam do was pytanie. Dzis chciałam na obiad zrobić sakiewki z piersi kurczak z farszem. Tylko mam pytanie jak najprosciej zrobic te sakiewki. czy je sie wczesniej lekko rozbija, czy piers tnę na pół i dopiero robie sakiewnki aby była cieńsza będe wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
|
|
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja smażę wszsytko co muszę na oleju z pestek winogron, moim zdaniem najlepszy(zdrowy) i bezwonny Na oliwie z oliwek z 1 tłoczenia nie można smażyć na pewno Cześć ![]() Butter cykoria smakuje, jak powiedzmy kawa inka zalana wodą nie mlekiem, moim zadniem bardzo smaczna Czy odchudzi nie dam głowy uciąć, ja ją stosuję z innego powodu jak Wam pisałam, pewne jest, że nie zaszkodzi więc spróbować możesz
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-10-09 o 09:03 |
|
|
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Ogólnie nie przepadam za smażonymi rzeczami, bo jak zjem coś tłustego, to mam potem wrażenie, że czuję to w brzuchu cały dzień, ten tłuszcz - nie wiem jak to wytłumaczyć |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

, ale to tylko dziś). Przeważnie wypijam jeszcze jedną kawę. Po pracy brzuch mam wzdęty i czuję się nieciekawie (najczęściej), obiad jem po powrocie - co jest akturat dostępne
Czasem jest to faszerowany bakłażan, czasem kotlet schabowy 

takie kanapeczki to poezja