przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-09, 10:27   #1951
samanthhha
Wtajemniczenie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

A ja ciągle ostatnio myślę o porodzie Nie wyobrażam sobie tego dnia... Masakra. Boje się, że do szpitala nie zdążę.. że nikogo przy mnie nie będzie jak poczuje, że to JÓSZ, że..że... że już sama nie wiem

Jak daleko macie do swoich szpitali?

A i pytanie numer 2 - zamierzacie chodzisz do szkoły rodzenia?

A i list mi przyszedł z uczelni od Dziekana, że dostałam.. dziekankę

Edytowane przez samanthhha
Czas edycji: 2009-10-09 o 10:31
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:34   #1952
Asiuulka89
Zakorzenienie

przyszla... teraz bede myslala jak ja wydrukowac

u mnie ze szpotalem jest tak ... jesli nie bede rodzic wczesniej to wtedy na 2 tyg przed porodem moj Tzet chce mnie podsawic do ostrowa zebym tam urodzila.. a jak bedzie cos cwzesniej to do szpitala mam 5 min ale wole jednak ostrow bo tam mam mojego lekarza prowadzacego...
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:40   #1953
samanthhha
Wtajemniczenie

No ja gdybym rodziła u nas to miałabym... też 5 minut Ale chcę rodzić gdzieś indziej - tam gdzie moja siostra cioteczna jest położną A to jest jakieś 30 km ode mnie.. stresować się będę
Stary 2009-10-09, 10:56   #1954
zebra666
Zakorzenienie

U mnie jest podobnie- wieś i wszyscy gadają i gadali i będa gadać... Myśleli, ż my po lubie, bo Tż mieszka ze mną już ponad rok...a tu psikus:P Teraz też pewnie gadają, zę slub bo dzidzia ale mam to tak głęboko, że hoho.

Również myślę o porodzie i boję się nie tylko bólu i tego, ze mogę byc sama jak się zacznie... a to może się zdarzyć, bo Tż robi na 3 zmiany i smai mieszkamy... do szpitala mam samochodem niedaleko- 10 minut. boję się tego jak mnie tam potraktują... krępacji... i jak sobie poradzę juz an oddziale z dzidziolkiem.
Martwie się też czy będziemy juz mieli skończona górę... jak pies będzie się zachowywał... no wsyztskeigo się chyba boję... I wtracania jakiegoś mojej siory, bo kiedyś w końcu wróci tutaj:\ i użerania z nią, bo ona to am wszystko w dupie liczy się tlyko ona i jej potrzeby... Może to świństwo ale wole jak jej nie ma i nie tęsknię za nią... wogóle... nie kłócimy się odkad jej nie ma, nie martwię się, ze mi podwędzi jakąś kasę albo, zę będzie grzebać( szpieg masakryczny i decydent) i to jej weiczne chorowanie- nie dba o zdrowie pali faje i pije browary na zimnie i wiecznie chora i niedoleczona bo nie wyleży tylko lata... i co będzie mały dzidziol i ona będzie rozsiewała te zarazki wiecznie:\Doprowadza mnie do nerwów nawet jak się rzadko widzimy i chwilę... od razu sępic kasę usiłuje- leń taki, ze szok pracować się jej nie chce, od roku czasu nie robi i mieszka na krzywy ryj u koleżanki i jej rodziców-dodam, ze biednych ludzi. Ja nie wiem ale przyszłość przez nią zawsze będziemy mieli niepewną- odwieczny sęp i leń i samolub ale siostra, straszne połączenie. Patrzy jak jej się podpadnie co komu zrobić złego.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:57   #1955
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

heloł heloł dzień dobry
co do szpitali to moje drogie u mnie wszystko zalezy od tego gdzie bede mieszkac jak sie nie zdążymy wyprowadzać to mam do objechania pół miasta w korkach a jak sie wyprowadzimy to całe
ale sie nie martwie. nie jestem histeryczką mysle racjonalnie, wody odejdą to pojade. od tego czasu naprawde duzo czau musi jeszcze minąć zeby urodzić.. no i trzeba liczyc skurcze. ja bede bo nie mam zamiaru leżeć 12 godzin w szpitalu i rodzic
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:21   #1956
samanthhha
Wtajemniczenie

Ha ha to ja chyba jestem histeryczką i wierze w porody filmowe Jak odejdą wody to dzidzia jest za 5 minut buułaaa ha haaa... Nie no żart oczywiście

Zebra współczuje takiej siostry.. A ile ona ma lat? Może jej to przejdzie w końcu... Poza tym musi z Wami mieszkać? Eh oby dzidziuś nie chorował przez jej niedoleczenie ciągłe - jak to piszesz

Ja też nie chcę żeby ktokolwiek się wtrącał w wychowywanie małego. My mamy zupełnie inne podejście niż nasi rodzice - nie chce żeby się wymądrzali i w ogóle

Paprotka
a jak ciśnienie? Jak się dziś czujesz?
Stary 2009-10-09, 11:25   #1957
zebra666
Zakorzenienie

samanthhha ona ma już 22 lata(skończy w kutym) Masakra jak dla mnie, zero odpowiedzialności i wyprowdaziła się z LENISTWA, bo tata ją gonił do roboty, że ma zarobić na siebie i zabronił sprowadzać na noce małolate koleżankę( 17 lat wtedy koleżanka miała), bo nawet rodzice wydzwniali potem za nią a ona miała to w tyłku i obie robiły co chciały... to się do niej wyprowadziła i nie pracuje, wogóle nie wiem co ona robipasożytuje na to wygląda a kase sępi, że na bilety potzrebuje np. a kupuje nagrywarkę do kompa
W końcu wróci na bank, bo wiecznie jej i tam na rękę iść nie będą - teraz jej pasuję bo nie każą pracować i widocznie ją karmią i utrzymują

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-09 o 11:27
Stary 2009-10-09, 11:33   #1958
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

u mnie cisnienie już wporzadku tż skutecznie mi je wczoraj podniósł. nawet kawa była niepotrzebna
rzeczywiście zebra głupia masz siostre nieodpowiedzialna. ja tez mam głupią siostre ale ona ma dopiero 16 lat i mam nadzieje ze z tego wyrosnie. a jak ona bedzie z wami mieszkała to bedzie miała swój pokój a wy reszte? czy jest tak jak u samnathy ze ma wszystko osobno swoje?
Stary 2009-10-09, 11:34   #1959
samanthhha
Wtajemniczenie

To Ci powiem, że masakra... A rozmawiałaś z nią o tym? A co Wasi rodzice na to? No dziewczyna powinna przemyśleć swoje zachowanie, nie ma co...
Ale nie przejmuj się nią

Idę sprzątać
Stary 2009-10-09, 11:51   #1960
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

dziewczyny przyszła wypłata trza leciec po buty.
i jeszcze sie wkurzyłam bo dostałam mniej bo mój tż tydzień czasu zanosił moje zwolnienie i mi nie naliczyli
Stary 2009-10-09, 11:55   #1961
samanthhha
Wtajemniczenie

No to tłuczemy Tża

Jak kupisz to pokaż Bedziem zazdrościć

Kurde miałam sprzątać a jakoś ciągle na wizażu siedze dobra już idę.
Jak sprzątnę w pokoju Iwusia i w sypialni to przyjde JoŁ
Stary 2009-10-09, 12:07   #1962
Sweet Delights
Zadomowienie

Asiuulka89 wiesz co, tak czytałam co pisałaś teraz o osw i tak patrze sobie na Twoje zdjęcie i...ja Cię chyba kojarzę Tylko nie jestem tak na 100% pewna, ale tak mi sie zdaje, że skądś znam Twoją buźkę A do jakiego lekarza chodzisz w osw jeśli mogę zapytać? I kiedy masz termin dokładnie? To może się spotkamy na porodówce
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 12:21   #1963
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

zapomniałam że mam takie spodnie że nie wiem czy bedą mi pasowały do upatrzonych buyów no nic.. coś wymysle
ciekawe kto brudzi u Iwa w popkoju skoro jego jeszcze nie ma papap dozobaczenia potem dziewczynki
Stary 2009-10-09, 12:31   #1964
zebra666
Zakorzenienie

Niestety my będziemy an górze jak zdąrzymy ale kuchnia wc, przedpokój z tego będzie się korzystało an dole w spólnie, bo zanim swoje zrobimy na górze to hoho, i ma swój pokój ale wiecie jak to ejst w domu wspólnym ktoś chory- zaraz reszta też... i tak było jak z nami mieszka, że ciągle zarażał się Tż a potem ja.

Paprotka a jakie kupujesz butki?

Stary 2009-10-09, 12:36   #1965
samanthhha
Wtajemniczenie

Samo się brudzi

Sweet może podaj swoje dane to wpiszę Cie na listę Imię, wiek, termin porodu itp

O znowu tu zajrzałam a jeszcze nie posprzątałam
Stary 2009-10-09, 12:53   #1966
zebra666
Zakorzenienie

Samo jasnemasz poprostu obsesje na punkcie sprzątania przyznaj się ja tam nie martwie się już tym jak wdomu jest bo jak pisałam póki remont się nie zakończy na dole jest magazyn, bo nie ma gdzie wszystkiego trzymać

Stary 2009-10-09, 13:08   #1967
samanthhha
Wtajemniczenie

No cóż... Właśnie odkryłam, że zaden odkurzacz w domu nie działa więc se moge sprzatanie w dooope wsadzic

Masakra... bede lezec
Stary 2009-10-09, 13:13   #1968
zebra666
Zakorzenienie

I dobrze to znak z góry, ze masz odpoczywać a nie ciągle sprzątać

Stary 2009-10-09, 13:28   #1969
Asiuulka89
Zakorzenienie

ja juz jestem po odwiedzinach kumepli zupka zrobiona Tzet bedzie mial co jesc jak ja bede na zajeciach przynajmniej mi z glodu nie padnie...

Nie wiem czy to ja mam takie szczescie czy nie ale ja mam wspaniala siostre brata rodzicow tesciow... ehhh najbardziej boje sie o babcuie bo ta sie wtraca ciagle to mojego chrzesniaka wyrywa matce dziecko i wogole masakar naszczescie ona z moja dzidzia bedzie sie widziala raz na miesiac... Zeberko przykro mi ze masz taka siostre... ja naprawde nie rozumiem ludzi cz oni wogole ambicji nie maja?? tylko ciagle ciagnac od kogos kase... za robte trzeba sie wziac... 22 lata wydaje sieze juz powinna dorosnac... ja mam przeciez 20 w lutym skoncze 21... ehh naprawde ciezko mi cokolwiek powiedziec bo jak ci sie zwali na glowe to juz bedzie masakra

Sweet chyba nie bedziemy razem lezaly bo po suwaczku widzialam ze rodzisz za okolo 2 miesiace a ja za 4 chyba ze mnie wczesniej zlapie Ja chodze do Gostomczyka a Ty?? ja jestem z niego bardzo zadowolona... tym bardziej ze na porodowce beda mnie dobrzetraktowali no i on bedzie przy moim poordzie mam nadzieje a ja niestety nie moge powiedziec czy Cie kojarze czy nie bo nie amsz zdjecia

Samanthhha nie sprztaja tyle... trzeba czasami odpaczac... ja na raty sprzatam odpoczywaj przeciez musisz miec na jutro sily

a ty Paprotko chwal sie zaraz butami.. ja narazie nie mysle o zakupach nie chce mi sie wogole

dobra dziewczynki ja powoli sie zbieram bo musze sie ogarnac bo nauczelnie musze smigac... ide sie troche poedukowac bede kolo 21 pewnie bede miala duzo czytania a zapewne najwiecej o jedzeniu
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 13:38   #1970
samanthhha
Wtajemniczenie

No tak temat jedzenia jak zwykle na topie

Ja właśnie miałam nalot teściów bardziej ich lubię niż swoich rodziców.. bez kitu...

Ja dziś mężowi robię kotlety serowe z ryżem z warzywami
Idę zmyć podłogi
Stary 2009-10-09, 14:01   #1971
zebra666
Zakorzenienie

Asiulka no cuż rodziny się nie wybiera tylko szkoda, że ona zawsze może tu przyjść, bo to też jej dm aczkolwiek niech zapomni, ze połowa jest jej skoro połowa to poddasze, które w całości my robimy od podstaw... Tak czy siak może zapomnieć... Ale i tak może być wiecznym wrzodem i problemem:\ Zwłaszcza, ze uwielbia się odgrażąć i starszyć i robić... donosy np. takie świńskie różne rzeczy...tacie jak z matką sie już nie układało im to przegrzebywała bilingi i telefon i umowy kserowała, że go podpierniczy się w razie czego... dla mnie masakra...

Samanthhha a ja już mam poodkurzane i wc wyszorowane... umyje dziś tylko podłogi jeszcze a jutro kurze i jakieś poukładanie tego bajzlu czyli znów pewnie go nie ruszę Zupka się gotuję i jedzonko dla psa:P

Stary 2009-10-09, 14:19   #1972
samanthhha
Wtajemniczenie

Aj ta Twoja siostra to czarny charakter

Jedzonko dla psa też się gotuje? ha ha

Nie da się sprzątać bez odkurzacza Kolejny wydatek nas czeka...
Stary 2009-10-09, 14:31   #1973
Puma13
Zadomowienie

Cześć Kobitki

Ja teraz do szpitala mam jakieś 10 min, ale jak się przeprowadzimy, to będę miała 30 km, i chyba trochę się boję jak to będzie, bo zakładając, że nie będzie u nas żadnych gości, to po drodze będziemy musieli jeszcze podrzucić Amelkę do babci, bo raczej na porodówkę jej nie zbierzemy a w domu sama nie zostanie A co tam, najwyżej urodzę w samochodzie Samanthha nie martw się, za pierwszym razem to trwa dłużej, na pewno zdążysz, mnie jak się zaczęły takie mega skurcze, po których dali mi znieczulenie, to minęły jeszcze 4 godziny zanim mała wyskoczyła, a to był podobno bardzo szybki poród.

Zjadłam dwie kanapki z parówkami majonezem i ketchupem, pół drożdżówki, jabłko i pianki truskawkowe, blee
A słodyczy jem tyle co przed ciążą, nawet mniej, chociaż w spodniach już mi się robi ciasno, ale lekarz już na pierwszej wizycie uprzedził mnie, że w drugiej ciąży brzusio wyskakuje szybciej.

Nie martwcie się wagą, sama wam spadnie jak będziecie karmić.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Zebra, naprawdę współczuję ci takiej siostry. W takich właśnie chwilach cieszę się, że jestem jedynaczką. No, a jak zamieszka z wami, to skąd będzie miała na jedzenie, ubrania itd, rodzice jej dają, bo jakby nic nie dostała, to może by jej coś zaświtało w głowie i ruszyła by swoją szanowną do pracy, przecież z głodu nie umrze?

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Zebra, naprawdę współczuję ci takiej siostry. W takich właśnie chwilach cieszę się, że jestem jedynaczką. No, a jak zamieszka z wami, to skąd będzie miała na jedzenie, ubrania itd, rodzice jej dają, bo jakby nic nie dostała, to może by jej coś zaświtało w głowie i ruszyła by swoją szanowną do pracy, przecież z głodu nie umrze?

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 14:43   #1974
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha ostatnio pisałam Ci pzrepis na pomidorówkę i chwaliłam się, zę zawssze mi wychodzi... otóż dzisiaj spitoliłam ją Miałam z amało przecieru a nie chciało mi się po nowy iść, wlałam za dużo śmietany i przepieprzyłam... ale da się zjeść
A odkurzacza czasem fajnie nowy kupić:P ja bym też nie kupiła nowego i takiego fajnego jak mam teraz(elektrolux ultrasilencer) gdyby mój stary się nie spalił:F:F:F a tearz odkurza mi się fajnie i cichszy jest niż te starsze- akurat fajnie, bo bejbik bedzie jak go kupowałam to bejbika jeszcze nie było Przeznaczenie mówię Wam, bo na pudełku z tego odkurzacza jest obrazek jak dzidziol śpi na odkurzaczu hehe

Puma no jej nie dają rodzice i chyba Ci ludzie ją utrzymują( rodzice koleżanki) a na to już wpływu nikt nie możę mieć... dziwie się im szczezre, bo sami cienko przędą a tu takiego lenia mają nowego

Stary 2009-10-09, 14:57   #1975
samanthhha
Wtajemniczenie

Zebra a ile dałaś za taki odkurzacz?

Moim zdaniem Twoja siostra się NIE wprowadzi do Was no bo kto ją będzie wtedy utrzymywał?
Gratulacje jeśli chodzi o zupę

Puma
to Ty szybko urodziłaś Ja się boje, że mój poród będzie długi i w ogóle strrraszny i że będę miała mdłości
Stary 2009-10-09, 15:01   #1976
zebra666
Zakorzenienie

no tylko ciekawe co zrobi jak koleżanka się wkurzy na nia otworzy drzwi i powie "wynocha" oj ciekawa jestem... wtedy to chyba pojechałaby do mamusi nad morze... Tearz mama chciała żeby przyjechała poszła do roboty tam... ale ona nie chciała, bo wie, zę mama by jej nie dała siedzieć sobie na karku i żeby nei robiła.

Ale mnie gęba pali od pieprzu ale nawet mi smakowało o dziwo

Za odkurzacz dałam 550 zł bo mi 50 zł opuścili(rabat, że tyle moga dać) hmm najlepsze, zę się wachałam ale jak mi opuścili 50 zł to już go chciałam

Stary 2009-10-09, 15:05   #1977
samanthhha
Wtajemniczenie

Właśnie poszukałam tych odkurzaczy to można kupić spokojnie za mniej niż 400 zł. Ale dla nas to i tak teraz za dużo A mi się marzy taki piękny i dobry odkurzacz Spełniona bym była

Ja lubię dużo pieprzyć
Stary 2009-10-09, 15:16   #1978
Puma13
Zadomowienie

Zebra, no mi właśnie o to chodziło, że jak wróci do was do domu to jej nikt kasy nie da i będzie musiała ruszyć się do pracy.
A pisałaś jeszcze coś o psie, jak się urodzi to niech mężyś przywiezie mu ze szpitala jakąs zużytą pieluchę czy ciuszek. Nasz pies niestety nie dał się przekonać do nowego lokatora...:mad : już go nie ma...

Samanthha, daj przepis na kotlety serowe, bo się chwaliłaś, że robisz

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-10-09, 15:21   #1979
eniggma
BAN stały

a ja wlasnie nie mam pomysłu na obiad a dzisaj musze sama gotować
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 15:26   #1980
Puma13
Zadomowienie

Eniggma, ten wątek w 3/4 składa się z jedzenia

Ja dzisiaj zrobię ten ser, co wczoraj miałam zrobić, a nie zrobiłam, bo strzeliłam na tżta focha i musiał jeść kanapki. A może pojedziemy do babci na naleśniki, zobaczę jak zgłodnieję, na co będę miała ochotę

Nadia 06.05.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości