|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Boszenko dziekuje za komentarze
![]() ![]() Lece na spacer bo sloneczko dzis swieci i trza wykorzystac ![]()
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-10-09 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Wtajemniczenie
|
magduchahaha najzwyczajniej na świecie boi się by Cię ten kierownik nie wziął za bardzo pod swoje skrzydełka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Boszenka, aha, no to może dotyczyło akurat tej ich kaszki. Ja gotuję zwykłą mannę i na razie będę się trzymać tej pół łyżeczki. W poniedziałek pediatry dopytam i najwyżej zwiększę.
Magducha, ups...no faceci raczej nie marzą o pracy z żoną i całodziennej kontroli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no szkoda....moglabys miec fajna prace...moze ten kierownik jest wyjatkowo przystojny... ![]() dzisiaj noc troszke lepsza...pobudeczka przed 4, potem o 6 "przyszedl" do mnie do lozeczka i spalismy do przed 8 wkurza mnie moj tz ![]() Tzn sam nie byl bo w Polsce kilka razy sie ze mna przeszedl ale to chyba zeby sie dzieckiem pochwalic. Tu nie chodzi ze on sie malym nie interesuje , bo to to napewno nie -to jego oczko w glowie! Problem tkwi w jego lenistwie, po co on ma isc jesli ja moge... ![]() I zawsze ma jakas wymowke... ach wogole...mowie wam...lozka nie zlozy bo po co... pieluch nie wyrzuci ma ja zawsze to robie... pieluszki nie zmieni sam...chyba ze mu o tym przypomne... itd...itd...lista sie nie konczy...
![]() |
#905 | ||
Zakorzenienie
|
Moje dziecko spi i spi...
a chce z nim isc na targ i nie moge sie ruszyc, bo musi najpierw zjesc mleczko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Madziu odnosnie Twojego tz, mysle tak jak iwciag jest zazdrosny o Ciebie ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-09 o 10:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Proszę o aktualizację, bo wiek mi się zmienił (sama nie wiem jak to się stało, że jestem o rok starsza...właściwie już od stycznia) anulka anulka (Ania, 25 l)- 10.04.09(35TC) -CC-Marta i Magda(2200g,2000g) Pozdrawiam Wszystkich!!!
nic ![]() Edytowane przez anulka anulka Czas edycji: 2009-10-09 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Zakorzenienie
|
Mell moj tez jak zmieni pieluche, to nie wyrzuci moze sobie lezec na podlodze
![]() A poza tym co rano zbieram jego ciuchy po calym domu, skarpety oczywiscie, jak wieczorem wypije sobie piwko to oczywiscie butelki nie wyrzuci, w kuchni bajzel po porannym szykowaniu sniadania, ah ja juz przestalam sie denerwowac..nie ma sensu.
#908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez staram sie nie denerwowac ale jak juz zbierze sie tego za duzo naraz to znow sie wkurzam... Ci faceci sa z jakiejs innj planety... ksiązęta ![]() ja nie wiem czy oni tak uwielbiaja syf i balagan czy poprostu wiedza ze my wszystko za nich zrobimy (chyba to drugie) oj mozna by o tym pisac i pisac...
![]() |
#909 |
Wtajemniczenie
|
u mnie na odwrót tz to pedant i uwaza ze zawsze musi byc blysk nie rozumie ze przy naszym wynagajacym malcu czasem nie ma czasu na porzadki
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Mell, mój TŻ też nigsy nie był z małym sam na spacerze, nigdy go nie przewinął, nie tyka się jego ciuszków itd itp...Szkoda gadać...
Anulka, ejjj opowiedz co tam u Was... ![]() Iwciag, rozumiem że Twój pedant sam sprząta? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Wtajemniczenie
|
sprząta częściej niż ja i na pewno dokładniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zakorzenienie
|
A to zwracam honor
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może kierownik ma nieciekawą opinię, np. 'za bardzo' lubi swoje asystentki.. Albo Twój TŻ boi się, że zrobisz u niego w robocie większą karierę niż on sam...męskie ego ![]() Cytat:
![]() ehhh nie cierpię brzuszków, ale chyba innego wyjścia nie ma Cytat:
![]() Na szczęście z gotowaniem mam dobrze, bo w tej kwestii to złoty chłopak. Zawsze zje to co mu przyrządzę i jeszcze pochwali i wycałuje po rączkach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#916 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
No nie ma chłopa idealnego, ale za to my wszystkie jesteśmy fajne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Moja mała właśnie wciągnęła tą rybkę z jarzynkami na obiadek ![]() ![]() ![]()
#918 |
Wtajemniczenie
|
boszenko moj za czasów gdy gotowala mu mamusia był ponoć Tadek niejadek, a teraz je za przeproszeniem wszystko co garnek wysra
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gerber po 5. miesiącu jarzynki z delikatną rybką (patrzyłam w składnikach: to łosoś!) Te nasze dzieciaczki to same smakołyki zajadają...króliki, cielęcinka, łosoś ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Jak już o jedzonku....to chwalić się co macie dzisiaj na obiad ![]() Szukam inspiracji ![]() Teraz mieszkam z małą u mamy, więc dzisiaj ona gotuję, a ja mam wolne od garów ![]() ![]() Dzisiaj soczyste żeberka, te z Winiar, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]()
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zeberka te winiar jadlam i mi smakowaly ![]() U nas dzis nic specjalnego, golonka...Tz uwielbia a ja tak sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 | ||
Zadomowienie
|
Usciski dla Niki, Helci i Aleksia
![]() No co tam? ![]() ![]() ![]() No dzisiaj moge dac pyszczka bo nastroju na lomot nie mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#925 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jak tam twoje ksiezniczki??? daj jakies zdjecia, napisz co u Was!!! bo sie pogniewamy! ![]() ![]() ja tez , ja tez !!!!
![]() |
#926 |
Wtajemniczenie
|
uhm...a ja myslałam ze tylko moj jeden nie byl na spacerze...a jednak nie...czyli ja akurat trafilam na takich znajomych(gdzie faceci codziennie po pracy na specerek mykaja)gdzie kobitki maja tak dobrze.
boszenko no czyli taki pedant ktory chce zeby kazda *******ka zabawka byla schowana na swoim miejscu to z dzieckiem nie bedzie mial tak latwo... ja mam na obiad risotto z kurczakiem pieczarkami i papryka ooo slowo "pie rdó łka" mi wykropkowalo...hahah przeciez to nic brzydkiego...
jeszcze nie wiem co tu wpisac ![]() Edytowane przez Mell_xx Czas edycji: 2009-10-09 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | ||||||||||||||||||||||||||
Zadomowienie
|
A mi wczoraj tż w nocy usmażył placuszki i zjadłam je z dżemem truskawkowym.
![]() Ja mam ślub siostry mego Małża 17 i nie mam w co się ubrać. Muszę szukać sukienki, a że jej nie znoszę, to MUSZĘ znaleźć czerwoną i bardzo seksowną i rzucającą się w oczy. ![]() A i podzielę się nowiną, otóż wspomniana sostra raczej się nie wyprowadzi od razu z narzeczonym, a przyszłym już mężem do swego domu, bo wstrzymano prace z ciagnięciem wody do sołtysa, a oni ani studni, ani nic, czyli brak wody. Może prace ruszą w kwietniu,to pewnie jeszcze z rok tu pomieszkają. xD Głupole, ja nie wiem, znają się rok i tak się pospieszyli, a na nas to docinała wkółko TŻtowi. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Tż może zostać z dziećmi wszystkimi. ![]() Iwciag, jesteś ZA piękna. Ot, co. Kto Ci pozwolił mnie tak zawstydzać po porodzie, no kto? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym kręceniem to też o tym już słyszałam. I wiem już, ze lekkie hula hop (ok 600 gram) są lepsze do rożnych sztuczek - kręcenia na szyi etc., a cięższe (1 kg dla początkujących) na schudnięcie etc. ![]() A zdjęcia no tak, będzie szansa, ale ja n=bym chciała mieć jakieś na album z tej ciąży, jak ja to synkowi wytłumaczę. ;( Ktoś kiedyś mi jakieś robił, ale nie mogę się skontaktować. W sumie mam z ciąży z wesela, to nic, że za bardzo nie było widać. xDDD Superżabulko, fajny śpiworek. Na moją mamcię też Żabcia mówili, na mnie też i na mego Precelka też zaczynają czasem. xDD Zielony wózek, zielony pałąk, zielone zabawki, tak powoli zielono nam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też do pracy nie idę. Brak mi tego. No nic, korzystam, ze mogę być z Synkiem. Warto. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do podróży Marcelek ma za sobą, UWAGA: 8-9 godzin bez przerwy. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Buzi od cioci Vili. ![]() Cytat:
![]() |
||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |||||||
Zadomowienie
|
A ja zUa matka już nie prasuję, tylko rzeczy pierwszy raz wyprane , to raz chrzczę żelazkiem z lewej i prawej, a reszty już nie. Od daaaawna.
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kalina, Kaja, Staś, Aleks, Nikola, Helenka STO LAT!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Fakt, czasem jest raczej tak, ze dziecko przez to po prostu się wolniej rozwija, ale to na chwilę obecną, później właśnie są te skoliozy, nieumiejętności chodzenia, etc. Czytałam kilka przypadków, gdzie UWAGA: rehabilitant i lekarz mówili, że to SAMO SIĘ NAPROSTUJE i owszem problem zanikł na ileś tam miesięcy, a później wrócił ze wzmożoną siłą i wiele, wiele miesięcy męczarni z rehabilitacją. ;/ Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj, naj, naj dla naszych dzisiejszych solenizantów.
![]() Tak przy tej okazji przyoomniało mi się o Rozalce i zaraz wyślę jej szybciutko smska z wiadomością, ze na wizazu płyną życzonka dla jej Stasia ![]() Więcej na razie się nie rozpiszę bo przyznam się, ze mam lenia i nie chce mi się ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też i ja i ja i jaaaa..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Rozeznanie
|
czesc dziewuszyska 7 stron no nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my po castingu tzn po wizycie 1 niani- i..... bierzemy ja ![]() ![]() bedzie przychodzic na 3 dni po 5 godzin od 8 do 13 i chciala 7 zl/h wiec mysle nie tak duzo! mam jeszcze inne umowione ale odwolam chyba bo z ta sie juz umowilam i jak mi pasuje to po co mi dylematy ![]() STO LAT DLA NASZYCH WSZYSTKICH SOLENIZANTOW Madziuhm... mnie tez to wyglada na zazdrosc oj te chlopy ![]() no a faceci to ze z innej planety to nie nowina ja tez zbieram zazwyczaj skarpety z podlogi bo przeciez pralka schowana jest i trudno znalezc ![]() a koszulki skladowane w pokoju malego czyt. obecnie naszej rupieciarni to przeciez tez poskladam i pochowam no ale zapomnialam pochwalic mojego tzcika ze pieknie sie Szymkiem zajmuje i przebierze wykapie i nakarmi i pospacerkuje jak nie jest w pracy kurcze Szymek sie mamy domaga zaraz wroce ![]()
Szymuś 04.06.2009 Dominik 08.10.2011 ![]() Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-10-09 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.