|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Cytat:
![]() Zresztą kobieta musi mieć krągłości to tu to tam
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam 161 i waze 56 kg, czyli 11 na plusie
![]() W ogole to słaba jestem, ale wzielam sie za porzadki przedweekendowe, zeby bylo przyjemniej jeszcze tylko podlogi umyje.Mam nalozona maseczke na łebku, kusi mnie pofarbowanie włosów, bo mam odrosty po tym niby rudym, ale nie wiem na jaki kolor ![]() albo calkiem ciemny albo brązowy... |
|
|
|
#3093 |
|
Rozeznanie
|
Asia ja ważę 75 kg, a mam 164 cm wzrostu!
Więc sie proszę tu nie licytować kto ma gorzej! Tylko proszę brać przykład ze mnie i udać sie zaraz na ćwiczonka przygotowujące do porodu ![]() A tak w ogóle to dzień dobry
|
#3094 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam zawalone gardło, głowa mnie boli, katar bo dlaczego nie
- byłam u lekarza ale przypisał mi bioparox - miejscowy antybiotyk i tabletki do ssania - podobno dobre na upłynnienie flegmy - chciał mi dac inny antybiotyk ale z penicyliną a po nich ja dostaję wysypki troszkę sie zdrzemnełam jeśli można przy Izie - ona przynajmniej lepiej była u mnie położna na wizycie i ma przyjść jeszcze raz - stwierdziła, ze mała jest duża dzwoniłam do TZta aby sie urwał z pracy ale ani widu ani słychu ![]() ja nie będę pisac ile mam wzrostu i ile waże bo i tak wszystkie Was wagowo bije na głowę - mam chyba najwięcej na + ale po pierwszej ciąży wiem, ze da sie zgubić więc teraz to już olewam a ruchy małej licze od dawna - bo pamiętam po Izie, ze powinnam obserwować |
|
|
|
#3095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do infekcji to współczuję, mnie jakoś w ciąży omija ![]() O liczeniu ruchów słyszałam, ale mój gin mi nie kazał nic takiego robić. A co do wagi dziewczyny, to ja mimo że ważę tyle co ciężarna samica słonia indyjskiego, jestem dobrej myśli i jakoś się tym nie przejmuję, dopóki nie odbija się to na moim zdrowiu i zdrowiu dziecka ![]() Zresztą już jestem umówiona z Kachulką na zrzucanie i jestem dobrej myśli
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Sex Body
,ale i tak wygladam najmniej apetycznie od Was Wy jestescie apetyczne mamusie ![]() JA juz po maseczce ,teraz susze łebek tez Mnie kusi na farbe a jaki kolor hmmm
|
#3097 |
|
Rozeznanie
|
Ja przed ciążą ważyłam 59 kg na 177 cm ;p na ostatniej wizycie czyli 23 .09 ważyłam już 72 kg
teraz pewnie doszło parę kilo , mam nadzieję , że już dużo nie przytyje , chociaż ciągle słyszę i tak schudniesz ( nigdy nie mogłam przytyć ) A mam pytanko do was , jak będę karmić piersią to szybciej schudnę czy nie? ;p nie znam się -to moja 1 ciąża
|
|
|
|
#3098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bioparox podobno dobry, ma nadzieję, ze Ci szybko pomoże. Ja już bym chciała, żeby mi brzuchol zjechał trochę w dół, bo ta zgaga jest coraz okrutniejsza. I na prawym boku w ogóle leżeć nie mogę
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-10-09 o 13:14 |
||
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech Asica bierze przykład z wizażowej koleżanki Nam mówiła położona, żeby sie nie łudzić że tak szybko zrzucimy kg bo na to trzeba troszkę czasu. ale mówiła że najszybciej chydną te mamusie które mają poprostu taką przemianę materii i szybko gubia albo te które mają "problemowe" dziciątka - w sensie częste wstawanie w nocy, duzo płaczu, kolki i takie tam... |
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Tż własnie robi racuszki ale pachnie
mmm lece po jednego hihi
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia zdrówka dla Ciebie
ja narazie zżarłam rybkę+smażone ziemniaki+ogórek konserwowy i spadam bo musze do Lublina skoczyć. Później zajdę do Was
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie jak to mowi Brombusia przelecialam was
Cytat:
Kropkaslicznie wyglądasz, promieniejesz CrazyAngelWitam nowa mamusie na wizazu Widze ze mowicie o kilogramach no ja juz mam 20 na plusie zawsze wazylam 50 przy wzrosie 165cm a teraz mam 70 kiedy ja sie tego pozbede Ale sie wczoraj zdenerwowalam wwwrrrrr.............. tesciowa napisala do mojego tz-ta za plytki ktore nam panowie ukladaj na korytarzu sa BRZUDKIE no taka bylam zla ze az mi sie to w nocy snilo ze potluklam wszytstkie te plytki. I dzis jak tylko wstalam to pojechalam zobaczyc te plytki bo nie widzialm jak je ulozyli, ale na szczescie mi sie podobaja i nie bede ich zbijac ![]() ![]() ![]() Zmykam robic dla mazulka obiadek bo wroci z pracy glodny jak wilk
17.11.2009 19.06.2012 Aniołek[*] Edytowane przez pietrusia Czas edycji: 2009-10-09 o 13:00 |
|
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przelatuje to Domi, ja jestem na to za stara ![]() Coś mam melancholijny nastrój http://www.youtube.com/watch?v=AtZyXnfvaXs
|
|
#3104 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zboczuszek?wypraszam sobie Cytat:
Kropcia super wiesci,ciesze sie ze nareszcie sie wyspalas kochana Cytat:
I bardzo dobre masz nastawienie Zahario,wszystko bedzie dobrze Cytat:
Wiatm nowa mamusie Cytat:
Madziu Ty nasza biedna chorowitko A co do wagi to nie jestes sama ,jest nas dwie ![]() ![]() Cytat:
No to jednak trzy,pewnie ze bedziemy zrzucac Brombi Cytat:
No mi tez sie lezy o wiele lepiej ostatnio na prawym Dziewczynki a ja chcialam powiedziec ze wczoraj w lozeczku lezalam jeszcze przed polnoca i przed polnoca rowniez zasnelem A dzis tz byl w kraju to mnie obudzil o 9 wiec naprawde wyspalam sie tylko cos mi chyba plecy przewialo bo w nocy wstac z lozka nie moglam buuuuuu No i na week jednak bede sama,tz pojechal niestety sie Paryzowac do Francji
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusia tesciowa moze sobie mowic o plytkach w swoim korytarzu
tez bym sie bardzo bardzo zdenerwowala jakbym sie dowiedziala ze tesciowa krytykuje nawet moja doniczke na kwiatki, nie mowiac o plytkach czy meblach
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie gdzie nasza Karenina?????????????
|
#3107 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki!
Tez was szybko przeleciałam ![]() Witam nową mamuśkę Kachula ale duży brzuchol! sweet!!! Kropka ale ty apetytczna mamcia jesteś, super! Ja wróciłam ze szpitala. Na szczęście na chwilę obecną "Tofik 2" nie jest potrzebny, ale mamy obserwowac całą sytuację, bo niestety w lewej nerce tez widoczne są juz poszerzenia. mimo wszystko jestem dobrej myśli i mam nadzieję, że jakoś dotrwam do końca. Nie rozpisuję się bo o 16 mam wizytę u ginka, a musze jeszczę troszkę w domu posprzątać. Proszę o kciuki za moją kruszynkę, by moje zdrowotne problemy nie miały na nią wpływu.... Acha staraliśmy się o bąbla ponad 2 lata....Nie było łatwo i teraz tez nie jest, ale wierzę, że wszystko się jakoś ułoży ![]() Odezwę się wieczorkiem, pozdrawiam wszystkie mamuśki!
|
#3108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chcesz, to może być kocur ![]() Cytat:
![]() Ja też chcę do Lublina ![]() Ty za stara No tak, to wszystko aura Domi Długo twój luby będzie się Paryżował? Cytat:
![]() No i oczywiście za dzisiejszą wizytę Zmykam myć naczynia i uciekam trochę do miasta połazić po sklepach ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-09 o 13:33 |
|||
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie plotkowac mi tu za duzo bo wlasnie jade do mamy i bede wieczorem dopiero to juz sobie wyobrazam ile bede miala do nadrabiania
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Kolanosia proste ze jasne ze bedziemy trzymac kciuki
ja juz trzymamKareninka pewnie juz rozpakowana a ja mam przeczucie ze i Malinka tez... pisalam do Maliny ale ciszaaa... a poza tym naprawde wszystkim mamusiom dziekuje za komplementy taka ze mnie kuleczka
|
#3111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i daj znac jak bedziesz po wizycie
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusia rozumiem, ze tesciowa sama Wam zaplacila za płytki no i wybierała, a pewnie teraz ma wyrzuty sumeinia, ze mogla wziac jeszcze ladniejsze
![]() bo jak nie to nie rozumiem jednej rzeczy:dkaczego najwiecej do powiedzenia maja zawsze tesciowe?
|
|
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
ale plotkujecie
ja mam coś jakiś dziwny humor nie wiem sama o co mi tak naprawdę chodzi?A tymi wagami to się nie przejmujcie na razie później będziemy razem zrzucać ja jestem w 31tygodniu i mam 7 na plusie ![]() A nasza dzidzia jak najbardziej planowana i udało się już w 2 cyklu ![]() Wiecie nie mogę się doczekać zdjęcia synusia Dudziakowej to nasze drugie maleństo Kupiłam wczoraj ten wózek i jestem na razie mega zadowolona niestety zrobiłam tylko jedno zdjęcie z telefonem bo byłam taka podniecona że hmmmmmm i chyba wam nie wkleję bo mój telefon jest głupi ![]() ale co do szczegółów to ma ładne kolorki granatowo-błękitny zwrotny bo przednie koła duże,obrotowe gumowe a nie piankowe tak jak myślałam
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos nigdy do tej pory nie mialam z nia problemow a jak sie tylko zaczelo cos dziac na budowie to ona nosem kreci wwwwwwwrrrrrrrrr......... ..
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co ja Wasza budowa obchodzi? jak ja czegos takiego nie lubie...sama pamietam jak to bylo u mnei z remontem ,ale to ja tu kierowniczka bylam a w Twoim przypadku jestes Ty, wiec lepiej od razu ja przywrocic do porzadku
|
|
|
|
|
#3116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie co z Naszymi Dziewczynkami Karerina Malinka ,pisał ktoś do Kamili ???
Chyba ide do sklepu po farbe ,nie wiem kurcze musze cos z Soba zrobic
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie![]() Kropcia pięknie wyglądasz ![]() kolanosia trzymam kciuki ![]() Kachula śliczny brzusio ![]() Dziewczyny czy kupujecie może osłonki na piersi? Chodzi o te silikonowe żeby brodawki nie popękały i żeby nie bolało.Sama nie wiem czy to dobre
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele, nie pomyslalam, ze Karenina moze byc rozpakowana
![]() a Malinka czemu???cos w sumie pisala, ale juz???teraz?? a Flowerpower tez sie nei odzywa, ale chyba ciagle w szpitalu jest ![]() Ja zrobilam nawet peeling twarzy dzis, wczesniej maseczke, czuje sie jak nowo narodzona ![]() ale troszke prasowania jeszcze mam ![]() Maria2008 ja kupuje osłonki na piersi od razu. Bo pytalam na innym watku mamusiek i mi doradzily, zeby sie zabezpieczyc, bo naprawde to duzo daje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Ja co prawda mam 177 cm ale ta moja waga mnie przeraża. Boje się że nie schudnę po porodzie
....e wogóle wszystko zaczyna Mnie dołowac

) i posiedź sobie na słoneczku, albo chociaż na świeżym powietrzu.
aż dziwne - przy takiej ilości pokarmu jaką przyjmuje
i teraz co z tego że mi ochota na sex wróciła jak nie mogę 
,ale i tak wygladam najmniej apetycznie od Was Wy jestescie apetyczne mamusie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mmm lece po jednego hihi

i mojego TŻ zgarnęła policja, bo się awanturował, a ja jechałam na komisariat wpłacić za niego kaucję, z tym wielkim brzuchem 

ja mam coś jakiś dziwny humor