|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
Cytat:
![]() Dobra, teraz już poważnie idę, bo wybieram się jak sójka za morze ![]()
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Kareniny rozpakowanie to nie byłoby niespodzianką
![]() Ale co do Malinki? To nie wiem, mnie się wydaje, że prędzej miała znowu atak tej kolki nerkowej
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zrobiłam peelingu bo ni mam
![]() Mi do wyprania tylko pieluchy zostały
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nam to fot nie wkleiłaś slicznie wyglądasz ![]() pozdrawiam resztę mamuś
|
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo to sa duze rzeczy wiec z prasowaniem nie bedzie problemu ![]() bo Kropka nas kocha dziekujemy za pozdrowienia
|
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
no bo tu jest ciezarowkowy Kanciu zreszta fajnie cie u nas widziec
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
domi7ks niewątpie
większość tego co się u niej dzieje musze tu czytac ![]() kropka no wiesz zwłaszcza takimi fotami |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki Kochane, pozwolilam sobie napisac do Was, siedze i rycze.. Jestescie juz na rozwiazaniu i macie duze doswiadczenie z ciaza. Jestem w 9 tc, termin mam na maj 2010. Od poniedzialku krwawie, nie jest to malutkie plamienie, ale jak podczas okresu!!. Od poniedzialku jestem w stalym kontakcje ze swoim gin, bylam rowniez w szpitalu. We wtorek po ostatnim USG z dzidzia bylo wszystko w porzadku. Dostalam duphaston 3x dziennie po dwie tabletki i leze w domu. Dodam ze krwawienie pojawilo sie dokladnie w dniu, w ktorym powinnam byla dostac okres (28 dc).Czy ktoras z Was miala takie krwawienie? Nie wiem co mam robic ;(
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u nas to bym pisala do siebie glownie choc u nas tez wyglada na to ze sie cos ruszylo![]() to lece wkleic brzucholka
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam nigdy takich krwawień, ale myślę, że na Twoim miejscu udałabym się zaraz do szpitala. Nie ma co zwlekać, skoro leki nie pomagają, to może potrzebujesz jakichś silniejszych, które podadzą Ci w szpitalu. Mam nadzieję, że wszystko zakończy się dobrze dla Ciebie i Twojego dziecka.
|
|
#3131 | ||
|
Zadomowienie
|
Chwile mnie nie było a tu znowu produkcja pełną parą
Cytat:
A co do mojej wagi to też by ją można było porównać do jakiś afrykańskich zwierząt![]() A zdjęcie zrobię ![]() Kolanosia oczywiście kciuki zaciśnięte. Domi co do tych piw to tżt chyba sobie robi zapas jak będzie opijał narodziny pierworodnego Cytat:
|
||
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak najszybciej do szpitala niech cię położą na oddział tam dadzą tabletki lub zastrzyki na podtrzymanie i na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
a ja rozmawialam z Malinka i sa 2w1 tylko e ona teraz dzieki skreconej kostce tz ma wiecej pracy..
no ale u Kareninki to juz pewnie to
|
#3134 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki a co ma na celu liczenie tych ruchów dziecka?
![]() Żeby było wiadomo, że czynności życiowe w normie? U mnie jakbym miała od 9 liczyć 10 ruchów to o 10 byłby koniec liczenia, a co z resztą doby? ![]() kropcia zapomniałam Ci napisać, że prześlicznie wygladasz! TŻ Ci wiecej fotek powinien robić Asia co do peelingu to nie kupuj, tylko zrób sobie najlepszy na świecie peeling kawowy - przepis jest na Wizażu Zrobiłam naleśniki i teraz zjadam z Nutellą i plasterkami banana w środku, ale dobre!!!
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też nie liczę ruchów bo mała jest bardzo ruchliwa a wieczorem to taki aerobik odprawia że aż mam dość
|
|
#3136 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolanosia cieszy fakt, ze nie będzie drugiego towarzysz przynajmniej na razie
Sexy ja jakbymmiała liczyć od 9 to skończyłabym o 9.10 te 10 ruchów przeważnie, ja liczę rano, koło południa i wieczorem - przeważnie wóczas się rusz to i ją sprawdzam, zreszta tak jak pisałam z Izą miałam zalecane 3 razy dziennie w określonych godzinach, teraz mi nic nie powiedział, pewnie założył, ze wiem a raczej pamiętam dokładnie liczenie ruchu ma na celu sprawdzenie czy z dzieckiem się nic nie dzieje niepokojącego - ale to jest metoda mało obiektywna i wrazie jakiegoś niepokoju lepiej konsultowac wątpliwości z lekarzem Starapanna czasem tak jest, ze w określonym terminie kiedy niby powinna pojawić sie miesiączka a jest sie w ciąży występują krwawienia ale według mnie to lekkie a nie od poniedziałku i to przy lekach - ja osobiście poszłabym do szpitala z tym - lepeij nie czekać, zycze aby wszystko było OK |
|
|
|
#3137 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję nierozmnożenia tofików - i trzymam kciuki, żeby udało się w tym stanie wytrzymać tyle ile trzeba!!! I oczywiście za dzieciątko też trzymam Cytat:
Kurcze, czyżby się rozsypywanie zaczynało już na dobre? a ja jeszcze tyyyle czasu w porównaniu z większością z was ale niech siedzi synek i rośnie grzecznie![]() Cytat:
![]() A jeśli chodzi o liczenie ruchów, to ich powinno być właśnie 10 w ciągu godziny, a nie dnia - i np. liczysz od pierwszego ruchu ile czasu mija do 10 - w godzinach "szczytu" to powinno być 10-15 minut - znaczy że dziecko aktywne. Ale jak w ciagu godziny jest 10 to też ok moze byc A ja cholibka się przeziębiłam
|
|
#3138 |
|
BAN stały
|
chciałabym do was dołczyć
obecnie jestem w 37 tygodniu
|
|
|
|
#3139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w ogóle dziewczyny to podczytuje was nieregularnie, bom w pracy większość dnia, a wieczorem na kompa nie mogę patrzeć (programista ;p) poza tym ogarnia mnie jakas taka mega deprecha, nic mi sie nie chce, licze tygodnie do końca i wegetuje .... |
|
|
|
|
#3140 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się po obiadku
Guciu skorzystałam z Twojego przepisu - pychotka!!! I nawet udało mi się przerzucić na drugą stronę Nawiązując do poruszanego przez Was tematu wagi, muszę się przyznać, że mam już 15kg na plusie (30 tydzień) i mam nadzieję, że więcej niż 20kg nie będzie. Na początku ciąży się tym przejmowałam, teraz już mniej. Głównie dlatego, że jem niewiele więcej niż przed ciążą, tyle, że z bardzo aktywnego trybu życia zafundowałam sobie rolę opiekunki domowego ogniska - od czerwca nie pracuję i zajmuję się jedynie obowiązkami domowymi, w tym gotowaniem dla mężulka . To się niestety odbiło na wadze. Nie liczę, że chwilę po porodzie będę super szczupła (nigdy zresztą nie byłam), ale wierzę, że przy ogromie obowiązków przy małym dziecku, dam radę stopniowo wrócić do wagi sprzed ciąży. |
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj
![]() Cytat:
Jak Ci sie udalo odwrócic?duzo oleju dałas?
|
|
|
|
|
#3142 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
imie, wiek, miejscowosc, plec oraz przewidywane imie prosze
|
|
|
|
|
#3144 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, że nie
Tyle, że Karenina dostała zakaz schodzenia z sypialni do komputera, rano miała skurcze i bóle, i teraz czuje się już lepiej, ale nadal leżyMamy kolejną mamusię Cytat:
![]() A ja wróciłam z miasta i co? I nic. Kupiłam tylko masło Widocznie nie było to mój dzień na zakupy. Przynajmniej trochę zaoszczędziłam pieniędzy
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-09 o 16:30 |
|
|
|
|
#3146 |
|
BAN stały
|
wogole poczytuje was już od czasu do czasu ale teraz dopiero mam czas zeby sie przyłaczyc. bo już nic nie jestem w stanie robić. tak mi brzuszek ciąży.
|
|
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no to moje zakupy bardziej udane bo wczoraj kupiłam sobie fajny płaszczyk i dzisiaj botki i witam Jagode w naszym gronie |
||
|
|
|
#3148 | ||||||
|
Zadomowienie
|
halo, halo
![]() Cytat:
Cytat:
a morfologię, to ja też miałam ostatnio nienajlepszą, pomomo brania 3x1 biofer. dostałam jakieś silniejsze leki i zobaczymy co kolejne badanie powie. Domi Ty się schowaj pod krzesło z tą Twoja wagą, bo jak zdenerwujesz afrykańskie słonie to nie będzie ciekawie Cytat:
trzymam kciuki za wizytę! Cytat:
Cytat:
![]() bo historia była następująca: teść biega. Teraz przy intensywnych treningach przed niedzielnym maratonem zaczęły mu się sutki obcierać, więc teściowa postanowiła pomóc mężusiowi w cierpieniach i udała się do apteki. Nie wyjaśniając pani farmaceutce o co chodzi poprosiła o osłonki na sutki i pognała z nimi do domu!! ![]() takim sposobem zostałam sprezentowana ![]() starapanna - ciężko mi cokolwiek doradzić.Nie miałam krwawień, co prawda byłam na duphastonie do 4 miesiąca. Ale gdybym była na Twoim miejscu udałabym się do szpitala! Trzymam kciuki, żeby było dobrze!! witamy kolejną nową mamusię Cytat:
trzeba się odzywać bo się denerwujemy! A będąc z nami na wątku odgonimy każdą deprechę A u mnie dziś zupka z płaskiej-żółtej fasolki!
|
||||||
|
|
|
#3149 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witamy nową Mamusię
![]() Cytat:
Odzywaj się częściej Cytat:
![]() Skoro rządzisz, to proszę zmienić mi imię syna na Filip, tak już chyba zostanie ![]() Cytat:
![]() Ciekawa jestem, czy Kareninka dociągnie w dwupaku do pierwotnego terminu cc
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eeee afrykańskie słonie to ja kim jestem?afrykanska małpka?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Hej mamusie
żeby brodawki nie popękały i żeby nie bolało.

u nas tez wyglada na to ze sie cos ruszylo

a wieczorem to taki aerobik odprawia że aż mam dość

i teraz co z tego że mi ochota na sex wróciła jak nie mogę