|
|
#2251 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie macie kompleksy ? :>
Oj, zacznie się wylicznie
![]() 1. Wzrost: 154cm jakbym chciała być wyższa... 2. Biodra: 90cm chciałabym mieć mniejsze 3. Pośladki: chciałabym mieć je jędrniejsze i bez cellulitu Niestety u mnie jest rodzinny4. Biust: 60G wolałabym mieć normalny rozmiar żeby nie jeździć na drugi koniec miasta 5. Ogólnie jestem brzydka ![]() 6. Lenistwo czasem mi aż wsytd 7. Przyciągam wszysko co złe, łamie ręce nogi, palce itp. często choruje, zresztą do chłopców też nie mam szczęścia ![]() Z 1 nic nie zrobię z 4 i 5 też. Z 2 i 3 też nie, bo mam chore stawy kolanowe i kręgosłup, więc nie mogę ćwiczyć ;( Moje biodra przy talii 60cm są obrzymie ;( Z lenistwem walcze, ale na razie idzie mi nie najlepiej... |
|
|
|
|
#2252 |
|
Raczkowanie
|
Dramatyzujesz, na prawdę, z tą talią - ja też mam 60 a w biodrach około 87, wiec tylko 3 cm mniej niż Ty. Jestem na prawdę bardzo szczupłą osobą i nikt nie mowi mi, że mam ogromne biodra :p
Ja zawsze mówię, że denerwuje mnie u mnie to, że mam bardzo długie nogie - za dlugie do wzrostu - i nie mieszczą mi się, jak jadę autobusem. Oprocz tego nie lubiłam koloru swoich dłoni kiedyś, bo miałam problemy z krążeniem i były wiecznei sine.
|
|
#2253 |
|
Przyczajenie
|
A ile masz wzrostu?? Ja jestem dość niska
A długie nogi są ładne
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
Ja to jestem raczej jednym chodzącym kompleksem
![]() I żeby sobie ulżyć i sprawić przyjemność innym w tym ze tez nie są same w posiadaniu kompleksów podzielę się swoimi: -rozstępy (na łydkach i piersiach); -krótkie grube nóżki (wszystkie złe kilogramy ida mi własnie w uda! a gdy chudnę to ni chole*y tam nic się nie zmienia!); -brzydkie zęby(mimo leczenie i mycia psuja się dość regularnie i są krzywe); -krótkie palce u rąk; -kwadratowa twarz, wysokie czoło, blisko osadzone oczy i wąskie usta; (kiedyś usłyszałam, że mam męskie rysy twarzy O_O!) -okropne cienie pod oczami ![]() -niski wzrost (ledwo ponad 150 cm); -strasznie szybko odrastają mi włoski!!! (nogi, bikini,pachy)-słomiany zapał; -lenistwo; -boje się nowych ludzi (mam wrażenie, że nigdy nie mam o czym z nimi ciekawym porozmawiać, jakby trafiała na nie 'swoich') i ta niezręczna cisza... ![]() -nie umiem się dobrze ubrać :P No wygadałam się...
|
|
|
#2255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedynie tyle, że jesteś prawie że idealna!
|
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Raczkowanie
|
mam 173
hehe, a poza tym nobody's perfect ;p Kiedyś drażniły mnie moje włosy - niby kręcone takie
|
|
#2257 |
|
Przyczajenie
|
uhm. kompleksy. możnaby dużo pisać
![]() * nierówne piersi ... *krzywa przegroda nosowa, a co w moim przypadku za tym idzie mam krzywy nos *grube uda *cienkie włosy nie do ułożenia *zęby wysunięte w przód |
|
|
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
ej, ja też mam zęby wysunięte w przód (gorne) ale nigdy nie poczytywałam tego za kompleks, tymbardziej, że mało kto to zauważa. Niestety u mnie zęby powodują to, że mam często otwarte usta, ułożone w 'rybi pyszczek'.
|
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
mam krzywe zeby
jestem leniwa przede wszystkim strasznie glupia sie czuje i chyba nigdy sie to nie zmieni, nie pytajcie czemu, ale pwoody sa i nie moge ich zmienic bo mozgu nie zmienie ;( za bardzo przejmuje sie opinai innych mimo swaidomsoci,ze to dziecinne i ze nie powinnam przejmowac sie kims kto nei mna wplywu na moje zycie ;( jestem strasznei bojazia jak cos tzreba zrbic, stres mnei tak zzera ,ze logicznie nie myse, a jak ludzie na mnei aptrza gdy ide ulica to mam wrazenie, ze chyba wygladam jak jakis potwor a kiedy nie moge mowic ze sstresu ladnei i skladnie , z eodbieraja jak debilke... ktora nawte zdania nie potrafi zlozyc ;(
'Niech każda chwila uświadamia↵Ci jak wspaniałą Istotą jesteś.' Edytowane przez myiabi Czas edycji: 2009-10-09 o 21:01 |
|
|
|
|
#2260 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a nie słyszałyście, że to jak nas widzą i oceniają inni ludzie zależy od tego jak same siebie widzimy?
Wystarczy, że ubierzecie się w ładne, ulubione ciuszki, w których podobacie się sobie, ułożycie włosy, podmalujecie się (jeśli się malujecie ) spojrzycie w lustro z pozytywnym nastawieniem i powiecie sobie głośno - ale jestem piękna! - i zapewniam was, że inni od razu to zauważą ![]() Większość kompleksów nikt nie zauważy do póki same nie zaczniemy ciągle o nich powtarzać. Dodam jeszcze, że: - każde włosy można zmienić, bądź "polepszyć" odpowiednią pielęgnacją, ścięciem, stylizacją itp. - cienie pod oczami można zatuszować podkładem, pudrem itp. - pryszcze można leczyć dermatologicznie - cellulit można redukować - dieta, masaże, ćwiczenia (nawet osoby ze schorzeniami mogą wybrać lżejszy, nieobciążający trening) - zęby można wyleczyć, wybielić, wyprostować - biust, talia, nogi - dobieramy odpowiednie ubrania, które ukryją co trzeba a wyeksponują to czym chcemy się pochwalić Wystarczy tylko chcieć i próbować a nie narzekać...
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
No tylko, że wiesz, większości osób się nie chce :P
Jak byłam młodsza (w gimnazjum) uważałam, ze jestem okropnie brzydka i nie wiem czy to prawda, ale chyba w istocie tak było. Żaden chłopak nie chciał ze mną gadać, a co dopiero zatańczyć na dyskotece, więc nie chodziłam i nie umiem tańczyć (to jest prawdopodobnie mój największy kompleks, choć juz go zwalczam). Potem zaczęłam nad sobą pracować, przestałam nosić obleśne rozciągnięte swetry, które mnie 'zobrzydzały', ufarbowałam się i ostrzygłam inaczej włosy. Na prawdę można się zmienić. Teraz jestem ładną kobietą, tylko mam za dużo nóg
|
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
Długie nogi są sexy
Ja takich nie mam więc wiedz, że Ci zazdroszczę
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Rozeznanie
|
moim JEDYNYM kompleksem jest to ze nie umiem opszec sie czekoladzie
moglabym jesc to non stop
|
|
#2264 |
|
Przyczajenie
|
Marcia_E pisze, że tak jak nas oceniają jak my siebie. Ale czasem bardzo trudno jest zmienić o sobie własne zdanie. Mi nikt nie mówi że jestem gruba czy coś, wręcz przeciwnie wszyscy mówią, że mam ładne kobiece kształty, ale czasem poprostu to siedzi w nas głęboko i nie chce wyjść. Wiem coś o tym
Kompleksy dotyczą zazwyczaj wyglądu, bo jak się napatrzymy na przerobione w photoshopie zdjęcia to stwierdzamy że dużo nam brakuje, żebyśmy się podobały sobie i innym. Zazwyczaj nasze kompleksy nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Ja o tym wiem i pewnie większość osób które je mają, a jednak je mamy.Moja koleżanka miała w zeszłym roku kompleks dużych bioder, a teraz mimo że nie zchudła ani centymetra mówi że ma za małe. Choć w rzeczywistości wygląda ładnie. No i tak to jest z nami, że ciągle nam coś nie pasuje... |
|
|
|
|
#2265 |
|
Przyczajenie
|
odstające uszy.. robię wszystko by je zakryć, żeby "ograniczyć ich widoczność".
poobgryzane paznokcie - choć bardzo chcę, nie umiem przestać obgryzać. nierówna talia.. i.. bardzo długie paluchy w stopach (tzw. stopa egipska)
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Sexi_Pistol -mam nadzieję, że też tak się zmienię jak Ty
![]() i też nikt mnie nie prosi do tańca ;O
|
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
Mój chłopak też nie potrafi się oprzeć swoim paznokciom, a raczej ich wrakom bo są co raz krótsze i nierówne.
Nie działają żadne "zniechęcacze". ![]() A co do tańca to niestety też czuję się drętwo i ciężko mi się przełamać żeby swobodnie pokręcić ciałkiem, ale staram się to zmienić
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Raczkowanie
|
No, czemu nie
Nigdy nie jest za późno na zmiany, chociaż mało kto ulega tak całkowitej przemianie, jakiej uległam ja. Bo teraz prawie każdy facet chciałby 'zatańczyć' ze mną, ale to już nie to samo, bo mi przestało zależeć na adoracji, zbyt długo na nią czekałam. No niby są sexy te długie nogi, ale czasem słyszy się przykry tekst, że wyglądają jak szczudła itp. http://www.fotka.pl/albumy/ninadamar...255210239#foto tu jest moje zdjęcie z nogami ;p
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
mam ten sam problem :/ .. 165 cm wzrostu .. stopa 39 bardzo szczupła i te paluchy ;o nie nawiedze swoich stóp
a co do innych kompleksów .. : małe piersi - ale podobno nikt ze swoich nie jest zadowolony ;D.. odstające żebra ;/ i fałdka na brzuchu ;o no i garbaty nosek .. Edytowane przez c0c0 Czas edycji: 2009-10-11 o 14:48 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
Coco, pokaż się, może Ty jesteś moją bliźniaczką zaginioną?
|
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
Hmm.. Ja odnosnie wygladu zew w sumie nie mam, raczej jezeli chodzi o mozg.
|
|
|
|
|
#2272 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawdę... pozazdrościć. Żeby taka kobieta miała kiedyś kompleksy...?
|
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Nie byłam szpetna, ale nie bylam ładna i bardzo dręczyła mnie samotność. Ja sie urodziłam chuda, a w okresie szkolnym to była masakra, bo raz pani w sklepie powiedziała do mnie 'chłopczyku, a co ci podać?'. To uświadomiło mnie, że jeśli się nie zmienię, będę 'brzydalem' a nie kobietą ;p Musiałabym poszukać zdjęcia, bo to z okresu przedcyfrówkowego, ale wstydzę się, bo chciałabym zapomnieć o tym, że nie zawsze wyglądałam ok
|
|
#2274 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam różne strony z Twoimi fotami i dla mnie jesteś ideałem!
Wąskie (Ale nie za wąskie Masz 173 cm wzrostu a Twoje nogi zdają się być dłuższe od moich! (Mam 177 cm.) To pewnie dlatego, że mam szerszy tyłek (90 cm) i ciut grubsze te nogi... A Twoje są pięęękne...
|
|
|
#2275 |
|
Raczkowanie
|
A ile twoje mają? Ja miałam mierzone jakiś czas temu do bioder i wyszło 115 czy 116 cm. I nie przeszkadzają Ci np w siedzeniu (w sensie mieszczą się pod stół, w autobusie itp)? Miło mi, ale ja na komplementy zwykle się czerwienię
to widzę, że pogrzebalaś o mnie w sieci... ajć już nie można się schować za nickiem
|
|
#2276 |
|
Przyczajenie
|
W tym wątku to mam pole do popisu
1. włosy zbyt puszyste, wychodze na wilgotne powietrze i puszek okruszek zamiast ładnie wyprostowanych włosów 2. paskudna cera... muszę wkońcu wybrac się do dermatologa 3. ogólnie zbyt tłuściutka, zamiast mięśni tłuszczyk a co za tym idzie, że nie lubie swoich świnskich nóżek itd (za dużo wymieniać) 4. wiem jak wszystko idelanie zrobić, teoria w małym paluszki, ale jakoś nie idzie mi z wprowadzaniem tego w życie 5. zbyt leniwa, żeby zrobic coś z powyższymi punktami ![]() No i wiele, wiele innych. |
|
|
|
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
Oj walcz, dziewczyno z tym!
Przecież można się zmienić. Z cerą ja miałam problem całe gimnazjum i LO, dermatolog mi nie pomogł mimo roznych lekow. Dopiero tabletki anty nastawione na eliminacje hirsutyzmu mnie wyleczyły
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zabójcze nogi! Kobieto jak jeszcze raz powiesz o nich coś złego to ![]() A głupie teksty mówią ci, którzy zazdroszczą. P.S. Mam takie same butki
|
|
|
|
|
|
#2279 |
|
Raczkowanie
|
A Twoje botki też skrzypią przy zakładaniu?
No może i z zawiści, ale wiesz, w małym mieście mieszkam, to trochę jestem jak żyrafa w gąszczu. Kiedyś śmieli się ze mnie, że wyglądam jak taki pająk co ma długie chude nogi.
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
Też skrzypią
Ale są bardzo wygodne.Nie przejmuj się głupim gadaniom, piękna laseczka z Ciebie i już
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

(nogi, bikini,pachy)
Jedynie tyle, że jesteś prawie że idealna!

A Twoje są pięęękne...
zabójcze nogi! Kobieto jak jeszcze raz powiesz o nich coś złego to