PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko .... - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-09, 09:49   #961
eniggma
BAN stały

Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Cześć laseczki

Od dzisiaj już mam ferie przez tydzień.
Zaraz zabieram się za robienie obiadu i sprzątanko,bo to już 10:35 a ja dopiero z zakupów wróciłam.Skusiłam się dzisiaj na kupienie takiego duńskiego "frokost'u" czyli jakby późnego drugiego śniadania i jem ichne kanapki.Nawet nawet,ale bez przesady.Ciekawe kiedy się przyzwyczaję do ich kuchni,bo póki co tylko po polsku jemy

Miłego dzionka.
My dzisiaj 21 tydzień zaczynamy już
gratuluje rozpoczecia 21 tygodnia
eniggma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:18   #962
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj urwałam się ze szkoły,bo jakoś tak z koleżanką nie miałyśmy weny twórczej a poza tym zajęcia były i tak krótkie

Odebrałam w takim sklepie BabySam dla dzieci,paczkę dla maluszka.Trzeba było zarejestrować się na ich stronie i wydrukować kupon i z nim iść do sklepu.Taka paczka to wartość ok 200zł tj 400kr i jest całkowicie za free.Z takiego sklepu jak np.Sephora też już paczkę odebrałam,teraz czekam na kupon z Libero

W tej jednej paczce to był taki pojemnik wielki na brudne pieluchy z wkładami + próbki pieluch,chusteczek i kosmetyków dla dzidzi.W innej to samo tylko bez pojemnika na pieluchy.Także prezent fajny.
Opłacało się zerwać ze szkoły
powiedz i kochana skąd masz tekupony? ja tez tak chce ja tez mogę? ;<
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:20   #963
zebra666
Zakorzenienie

Sensuel leci ten czas jak szalony Ja licze inaczej tygodnie dla mnie Ty już zaczynas zod jutra ale 22 tydzień:P W końcu 21 tydzień i 1 dzień to już wiećej niż 21 tygodni... ale widzę, ze każda liczy inaczej Ja zaczynam jutro 26 tydzień( wg tego jak ja sobie liczę)

Katarzy trzymam kciuki żeby to jednak fasolka była

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-09 o 10:22
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 10:31   #964
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Sensuel leci ten czas jak szalony Ja licze inaczej tygodnie dla mnie Ty już zaczynas zod jutra ale 22 tydzień:P W końcu 21 tydzień i 1 dzień to już wiećej niż 21 tygodni... ale widzę, ze każda liczy inaczej Ja zaczynam jutro 26 tydzień( wg tego jak ja sobie liczę)

Katarzy trzymam kciuki żeby to jednak fasolka była
Zebra ja też tak liczę jak Ty. Jutro zaczynam 10 tydzień
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 11:29   #965
Sensuel
Wtajemniczenie

Zebra,bo tak się liczy poprawnie jak ty liczysz.Ale ja nie wiem jak liczą ci w internecie co zamieszają info na temat rozwoju dziecka w brzuchu.Co tydzień sobie czytam,co tam nowego i ciekawego się dzieje u malucha

Paprotka
,nie wiem czy w PL jest taka możliwość,bo ja mieszkam w Danii i te kupony realizuje się w duńskich sklepach jak BabySam, Matas i Libero.Co do libero to sprawdź w necie na polskiej stronie,bo te dwa pozostałe to na pewno nie są w Polsce.Poza tym po urodzeniu maluch będą do ciebie przychodziły paczki z gratisami od firm różnych dla dzieci,także się nie martw .Ja dostawałam co chwilę jakieś próbki czegoś dla synka jak urodziłam.Co chwilę biegałam na pocztę.A skąd wiedzieli,że ja urodziłam dziecko tego nie wiem.Może ze szpitala
Tutaj sporo wrzucają w takie paczki dla mam i dziecka i są to kosztowne gratisy raczej.Tak jak ten pojemnik + wkłady na brudne pieluchy.Ale żeby dostać takie coś to raczej musisz mieć meldunek w Danii,niestety.Innej opcji nie ma,aczkolwiek sprawdź na necie....a nóż widelec coś tak dostaniesz.

Muszę robić już obiad,ale tak mi się nie chce że jestem w trakcie roboty a piszę teraz tutaj zamiast robić dalej
Stary 2009-10-09, 11:59   #966
zebra666
Zakorzenienie

Ja robię zupkę pomidorową z makaronem świderkiem hehe... I synuś mnie właśnie boksuje...
Sensuel apropo zdjęć... może mas zjakąs spoko koleżankę i ona by Ci robiła co jakiś czas zdjęcia w ciąży? Wspaniała pamiatka... ja dziś Tżta przycisnęłam i mam swoje drugie zdjęcie teraz z 25 tyg (pierwsze mi robił takie żeby brzuch było widać w 20 tygodniu). Mam na mysli zdjęcie z twarzą ale z podkreślonym brzuszkiem:F oczywiście

Stary 2009-10-09, 14:12   #967
olcia26
Raczkowanie

witam! ja tylko na chwilę bo jedziemy do znajomych i muszę jeszcze troszke poprawić urodę
u mnie świeci słońce ale jest chłodno, najważniejsze jednak że mam ciepły kaloryfer

katarzy ja też miałam takie objawy jak na @, ból podbrzusza, obolałe i powiększone piersi a na dodatek trudno mi było okreslić kiedy dostanę @ bo miałam nieregularne ale zrobiłam test w pierwszym mozliwym terminie i wyszły dwie kreski, więc głowa do góry, trzymam kciuki
olcia26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 15:32   #968
katarzy
Raczkowanie

olcia dziekiale zrobilam test i nic
katarzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 15:45   #969
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ja robię zupkę pomidorową z makaronem świderkiem hehe... I synuś mnie właśnie boksuje...
Sensuel apropo zdjęć... może mas zjakąs spoko koleżankę i ona by Ci robiła co jakiś czas zdjęcia w ciąży? Wspaniała pamiatka... ja dziś Tżta przycisnęłam i mam swoje drugie zdjęcie teraz z 25 tyg (pierwsze mi robił takie żeby brzuch było widać w 20 tygodniu). Mam na mysli zdjęcie z twarzą ale z podkreślonym brzuszkiem:F oczywiście
Ja się go prosić nie będę,a o kolezance to ja nie myślałam nawet szczerze pisząc,bo od czego jest TŻ.Skoro on nie ma takiej potrzeby to jego brocha....potem będzie żałował pewnie
Stary 2009-10-09, 16:17   #970
zebra666
Zakorzenienie

Oj będzie!!! Ja juz żałuję, że takie w całości brzuszka z mamą robię od niedawna:P nie licząc tych co są z wakacji czy slubu to takich na pamiatke robionych mam z 11,20,23 i dzisiaj końca 25 tyg...

Stary 2009-10-09, 17:10   #971
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Zebra jak Ty pięknie wyglądasz, śliczny brzuszek i ładny avatar

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 17:18   #972
zebra666
Zakorzenienie

Pepus dziękuję

Stary 2009-10-09, 18:03   #973
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny

KICIU jestem jestem,caly czas na bierzaco,choc znowu cisza w odzywaniu sie nastala...dziekuje kochanie za pamiec i nie martw siee wszystko dobrze choc czasu brak.Kiciuniu jak tam u Ciebie

ZEBERKO Ty nasz brzuchaczu.sliznie wygladasz i z niecierpliwoscia czekam na zdjecie brzusia na watku zdjeciowo-brzuszkowym

SENSUEL te paczki to swietna sprawa.ja mieszkam w uk i takze dostalam paczki z probkami kremow z calymi opakowaniami pampersow i chusteczek do pupci,skrapetki itp.

PEPUSKU a jak u Ciebieja sobie niedlugo polamie kciuki przez Ciebie

ANUSIA dziekuje za troskliwosc u nas wszystko dobrze.a jak Ty kochana sie czujesz.cos tez Cie malo ostatnio tu widac

dziewczyny u nas niedlugo zaczyna sie 16 tydzien o masakra jak ten czas szybko leci
brzusio rosnieale niestety malenstwo zobaczymy dopiero 8 listopada juz doczekac sie nie moge

pozdrawiam wszystkie

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 18:12   #974
zebra666
Zakorzenienie

Agniesiu czekam na focie Twojego brzusia ujawnij się w końcu i daj oczy nacieszyc Super, że u was wszytsko w porządeczku i oby tak do końca

Stary 2009-10-09, 18:29   #975
agnieszka09
Wtajemniczenie

ZEBERKO a moze w ten wekend zrobie sesyjke i juz w koncu ujawnie moj bebenek
dzis kolezanka sie cieszyla,ze juz taki fajniutki jest

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 18:33   #976
zebra666
Zakorzenienie

Oj pochwal się koniecznie a po drugie fotki z ciązy to wspaniała pamiatka... ja w 16tym byłam nad morzem i miałam mała kulkę ale w porównaniu z tym co teraz ech jak ten czas leci Nie mogłam się doczekać brzusia tyle czasu a wtedy zaczął się ujawniać

Stary 2009-10-09, 19:00   #977
kasina87
BAN stały

Cześć dziewczynki dawno mnie tu nie było ale nie ma czasu aczkolwiek staram sie was podczytywać. Byłam wczoraj u lakarza i z dzidzią wszystko ok. Jestem już w 13 tyg i moje maleństwo ma juz 6.4 cm. A u mnie ..... źle. Własnie siedze w domu tz w pracy a ja słucham Evanescence i płacze. Nie wiem co sie dzieje. Jutro przyjezdzają moi teściowie gadac o ślubie który już za 2,5 miesiąca a ja zamiast się cieszyc ze będzie slu8b, dziecko, dom wiecie co robie .....rycze. Tak jestem nienormalna. Ale ja się czuje jak jakaś księżniczka w wieży z której nie ma ucieczki. Boje się cholernie wszystkiego i nie chce tego. Chyba nie chce tego ślubu. Boje sie ze to nie to. I tak mi dzisiaj takie myśli po głowie chodzą. Własnie zapuściłam Dzem i popełniam emocjonalne samobójstwo:cry :Boje sie ze to wszystko sie nie uda. Coś wisi w powietrzu. Mam tego serdecznie dośc. Przepraszam ze pisze takie pierdoły ale i ja musiałam się wygadać.
Zebra wyglądasz ślicznie.
kasina87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-09, 19:10   #978
zebra666
Zakorzenienie

Kasina w ciązy to normalne, ze hormony szaleją... Ileż razy ja ryczałam i się nad wszytskim zastanawiałam- czy to to, jak sobie poradze i czy jestem gotowa na tyle zmian na raz... Jest lepiej od dnia ślubu nie wiem czemu... Codziennie myślę o tym, ze kocham męża i synka... a on nas i to mi daje spełnienie...
A dlaczego uważasz, ze to nie ten jedyny? Jest coś konkretnego czy to tylko burza hormonów? Bo jak naparwdę czujesz, ze to nie to może trzeba odłożyć ślub na później, jak wszytsko pzremyślisz?
I bardzo dobzre, że napisałaś!!! Nie ma co zostawać z wątpliwościami samej...a wygadać zawsze się możesz...

Stary 2009-10-09, 20:12   #979
agnieszka09
Wtajemniczenie

a gdzie sie wszystkie podzialy,pewnie w objeciach tzetkow siedza przytulone

ZEBERKO jak jestes jeszcze to mozesz zobaczyc moj brzucholek

KASINa kobietko ja mysle,ze to hormony.takze czesto poppadam w jakies dziwne emocje,melancholie.boje sie czy dam sobie sama rade,czy podolam.a co jesli nie splenie sie jako mama i rozne inne do ktorych az strach i glupio sie przyznac
musisz uspokoic sie wewnetrznie i byc pozytywnie nastawiona.przechodzisz stres zwiazany z obawa o macierzynstwo,do tego slub,wszystko na raz.a sil trochu mniej niz przed ciaza.musisz podejsc do wszystkiego na spokojnie:cmo k:zobaczysz wszystko sie pouklada

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-09, 20:48   #980
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

KICIU jestem jestem,caly czas na bierzaco,choc znowu cisza w odzywaniu sie nastala...dziekuje kochanie za pamiec i nie martw siee wszystko dobrze choc czasu brak.Kiciuniu jak tam u Ciebie

ZEBERKO Ty nasz brzuchaczu.sliznie wygladasz i z niecierpliwoscia czekam na zdjecie brzusia na watku zdjeciowo-brzuszkowym

SENSUEL te paczki to swietna sprawa.ja mieszkam w uk i takze dostalam paczki z probkami kremow z calymi opakowaniami pampersow i chusteczek do pupci,skrapetki itp.

PEPUSKU a jak u Ciebieja sobie niedlugo polamie kciuki przez Ciebie

ANUSIA dziekuje za troskliwosc u nas wszystko dobrze.a jak Ty kochana sie czujesz.cos tez Cie malo ostatnio tu widac

dziewczyny u nas niedlugo zaczyna sie 16 tydzien o masakra jak ten czas szybko leci
brzusio rosnieale niestety malenstwo zobaczymy dopiero 8 listopada juz doczekac sie nie moge

pozdrawiam wszystkie

A powoli zbliża się @ i to na 100%. Kupiłam test, ale nie przyda się tym razem. Poczeka na lepsze czasy

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
a gdzie sie wszystkie podzialy,pewnie w objeciach tzetkow siedza przytulone

ZEBERKO jak jestes jeszcze to mozesz zobaczyc moj brzucholek

KASINa kobietko ja mysle,ze to hormony.takze czesto poppadam w jakies dziwne emocje,melancholie.boje sie czy dam sobie sama rade,czy podolam.a co jesli nie splenie sie jako mama i rozne inne do ktorych az strach i glupio sie przyznac
musisz uspokoic sie wewnetrznie i byc pozytywnie nastawiona.przechodzisz stres zwiazany z obawa o macierzynstwo,do tego slub,wszystko na raz.a sil trochu mniej niz przed ciaza.musisz podejsc do wszystkiego na spokojnie:cmo k:zobaczysz wszystko sie pouklada
Ja oglądałam zielonego ogra Shrek 3 - ubaw jak zwykle

Stary 2009-10-09, 20:54   #981
agnieszka09
Wtajemniczenie

PEPUSKU a masz za to bebbee myslenie
ja tam czekam w koncu na nowe zafasolkowane i mam nadzieje,ze i Ciebie nie ominie szczescie

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2009-10-09, 21:35   #982
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
PEPUSKU a masz za to bebbee myslenie
ja tam czekam w koncu na nowe zafasolkowane i mam nadzieje,ze i Ciebie nie ominie szczescie
Wiesz ja mam nietypowy objaw, bo przed @ swędzą mnie piersiątka i pękają mi naczynka - właśnie mam popękane naczynka. Na szczęście to szybko mija i nie będzie śladów Cudów nie ma, a jak są to mnie omijają, wiec staram się kierować rozsądkiem. A poza tym nie mam objawów jak na fasolkę - nic ponad normę albo nić poniżej normy.
A ten bat się przyda, bo przez chwilę chciałam sobie coś wmówić, a tak mnie ostudziłaś
O kolejny ładny brzuszek w avatarze.

Edytowane przez Pepus
Czas edycji: 2009-10-09 o 21:37
Stary 2009-10-09, 22:09   #983
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hejka laseczki kochane

Ja tak tylko na chwilke bo zmeczona juz jestem,ledwo na oczy widze,ale postanowilam Was jeszcze odwiedzic przed spankiem Bo nastepne odwiedzinki maga byc dopiero w poniedzialek
Tesciowa ma w niedziele urodzinki i zaprosila na jutro na kolacje i w niedziele na kawe i ciacho Ehh juz na sama mysl nie chce mi sie isc,ale co zrobic...obowiazki rodzinne
Pogoda mnie juz totalnie dobija caly czas zimno i najchetniej zaraz po powrocie z pracy wskakiwalabym pod kolderke...ale coz....niech ta jesien sie juz skonczy,ja chce wiosne!!!

Ooo widze sliczne brzusie Dziewczynki jak one Wam szybko rosna,tygodnie strasznie szybko mijaja,jeszcze chwila i dzidzie beda na zewnatrz
Milutkiej nocki kochaniutkie,wyspijcie sie dobrze I jak cos to odrazu zycze udanego weekendu

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-10, 08:51   #984
kasina87
BAN stały

Pepus trzymam kciuki żeby nie przyszła
My wyspani i od razu inne myśli po głowie chodzą, chyba żeczywiście hormony mi szaleją Ale co tam jestem w ciązy wiec wolno A tak ogólnie to jest chora, mam gorączke od rana 38, boli gardło i nie wiem co moge wziąść, jak narazie zaopatrzyłam się w miód, może przejdzie. A wy dziewczynki jakie metody stosujecie jak was coś boli i jeteście przeziębione? Bo wiadomo gripexy odpadaja bo nie chce dzidzi zaszkodzić KUrcze tylko ta gorączka mnie martw.
kasina87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 11:03   #985
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasina87 Pokaż wiadomość
Pepus trzymam kciuki żeby nie przyszła
My wyspani i od razu inne myśli po głowie chodzą, chyba żeczywiście hormony mi szaleją Ale co tam jestem w ciązy wiec wolno A tak ogólnie to jest chora, mam gorączke od rana 38, boli gardło i nie wiem co moge wziąść, jak narazie zaopatrzyłam się w miód, może przejdzie. A wy dziewczynki jakie metody stosujecie jak was coś boli i jeteście przeziębione? Bo wiadomo gripexy odpadaja bo nie chce dzidzi zaszkodzić KUrcze tylko ta gorączka mnie martw.
Na przeziebienie to faktycznie mozesz miod pic ale sam raczej nie pomoze,ja jak bylam chora to pilam szklanke cieplego mleka z 3 lyzeczkami miodu ,2 wycisnietymi zabkami czosnku,plastrem cytryny dodatkowo pilam syrop z cebuli,czosnku,miodu i cytrynki ale na goraczke z tego co wiem to musisz cos brac bo goraczka jest niezbyt bezpieczna dla dziecka,zyczego szybkiego kurowania sie
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 12:30   #986
zebra666
Zakorzenienie

Na gorączke apap mozna, a na gardło Tantum Verde... ja pijam herbatkę z cytrynka i sokiem ... no i Rutinoscorbin można

Stary 2009-10-10, 16:45   #987
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasina87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki dawno mnie tu nie było ale nie ma czasu aczkolwiek staram sie was podczytywać. Byłam wczoraj u lakarza i z dzidzią wszystko ok. Jestem już w 13 tyg i moje maleństwo ma juz 6.4 cm. A u mnie ..... źle. Własnie siedze w domu tz w pracy a ja słucham Evanescence i płacze. Nie wiem co sie dzieje. Jutro przyjezdzają moi teściowie gadac o ślubie który już za 2,5 miesiąca a ja zamiast się cieszyc ze będzie slu8b, dziecko, dom wiecie co robie .....rycze. Tak jestem nienormalna. Ale ja się czuje jak jakaś księżniczka w wieży z której nie ma ucieczki. Boje się cholernie wszystkiego i nie chce tego. Chyba nie chce tego ślubu. Boje sie ze to nie to. I tak mi dzisiaj takie myśli po głowie chodzą. Własnie zapuściłam Dzem i popełniam emocjonalne samobójstwo:cry :Boje sie ze to wszystko sie nie uda. Coś wisi w powietrzu. Mam tego serdecznie dośc. Przepraszam ze pisze takie pierdoły ale i ja musiałam się wygadać.
Zebra wyglądasz ślicznie.

Kasinka ja jestem w 10 i też przechodzę takie załamania i dołki. My ślub odłożyliśmy w czasie, poczekamy aż urodzi się dzieciątko. Głowa do góry wszystko się ułozy i pamiętaj nic na siłę Bo jeżeli macie ze soba być to będziecie nawet bez ślubu.
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 18:21   #988
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc kobietki
jak Wam dzionek mija

ja dzis duuuzzooo leniuchuje,a co nalezy mi sie

dzis kupilam dwie pary dzinsow ciazowych.sa rewelacyjne.wlasnie sobie nogawki skracam

a co do slubu to mielismy brac na nastepne wakacje,ale ze dzidzia urodzi sie na wiosne to przekladamy na jeszcze nastepne wakacje

milego wieczorku kochane

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2009-10-10, 18:23   #989
zebra666
Zakorzenienie

Ile dałaś za te dżinsy? Sama myślę czy jeszcze jedne nie kupić, bo mam dresy, sztruksy i cienkie dżinsy ale na zime hmmm te sztruksy mogą już za ciasne być

Stary 2009-10-10, 18:39   #990
agnieszka09
Wtajemniczenie

dalam 29funtow za sztuke w h&m...ale nie zaluje sa rewelacyjne.
a niestety w zadnych spodniach juz sie nie mieszcze.nie zapne ani guzika ani nawet zamek nie drgnie

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości