|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Cytat:
zmieniłaś mi już wcześniej imię na liście Chociaż jest jeszcze możliwość, że już Cię prosiłam i o tym zapomniałam ![]() Co do słoni, to co Wy z tymi afrykańskimi? Ja wyraźnie pisałam o indyjskim
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej zbiczuj mnie teraz dzis to zrobilam, mialam wpisac John Rambo, ale ta lista juz taka dluga bylam ,ze nei moglam jej edytowac, bo bylo za duzo znakow jak dopisalam nowa osobe i musialam usunac daty urodzin:/a;e w sumie i tak tylko czesc byla... |
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
to może i ja się przyłączę
![]() Ania, 24 latka, 36 tydzień ciąży, Olga termina mam dokładnie na 10 listopada. Podczytuje Was już długo, długo ![]() to jeszcze dopiszę, że kupiliśmy juz prawie wszystko dla naszej malej nawet wózek i fotelik do samochodu teraz to czekamy aż "się urodzi"... mam pytanie: czy wasze dzieci wypychają się na jedną stronę czy po całym brzuszku szaleją, bo moja siedzi cały czas po prawej?
02.05.2009 Ola 19.10.2009 Edytowane przez aloy Czas edycji: 2009-10-09 o 17:48 |
|
|
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre ![]() Ja dostałam w domu już miano morsa co wynikło akurat z przypadku i niedogadania się oraz podobieństwa fonetycznego wypowiadanych słów angielskich Cytat:
![]() Witamy Moja córcia wcześniej wypychała się tylko po prawej, teraz szaleje po całym brzuchu, chociaż i tak ma upodobanie do prawej strony ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-09 o 17:50 |
||
|
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie lewy jajnik raczkami i prawa strona pod zebrami nózkami
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
A ja właśnie załapałam doła. Tż łazi po domu i przymierza nowy mundur, nie będę może komentować jak wygląda. Przysłowie o mundurach mówi samo za siebie Żyć nie umierać![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3159 |
|
Rozeznanie
|
domi7ks Dziękuję za przyjęcie ;p do wątku heh .
Ja ciuszków mam coraz więcej , teściowa u siebie tam znosi pełno, a to jedna kuzynka, a to siostra lub ciotka da kolejne i się zastanawiam czy mi szafy starczy heh a jeszcze chciałam się udać na zakupy przed rozwiązaniem jak wchodzę w ten dział dziecięcy to nie mam ochoty wyjść takie słodkie te ciuszki ![]() Prać też będę pod koniec listopada ;p starapanna - ja miałam ostatni okres 20 kwietnia, a lekarz stwierdził, że już od 9 kwietnia byłam w ciąży i że istnieją miesiączki podczas początku ciąży, nie wiem czy ma racje z terminem to się okaże ;p. Ja raczej radziłabym nie zwlekać z tym co się dzieje w domu, może idź do innego ginekologa ? Ja nie brałam nić na podtrzymanie ciąży, nie byłam też w zagrożonej to nie mam pojęcia co Ci poradzić Mam nadzieję, że wszystko będzie z Tobą i Twoim maleństwem dobrze ;* katekatee co do tych piw , to moja teściowa stwierdziła, że tż i teścia wywiezie do lasu bo za dużo wypiją ;p a tam będą najbardziej bezpieczni hehe sexy body - Mi lekarz nic nie mówił o liczeniu ruchów więc nie licze ![]() wiem, że maleństwo czuje bardziej jak się kładzie rękę na brzuszku, wtedy mocniej i systematycznie kopie, jak pogłaskam w pewnej części brzuszka to tam kopnie przynajmniej ja mam takie wrażenie ![]() martaN23 wieczorem i w nocy też mój maluszek daje najbardziej popalić kopie tak mocno aż mi brzuch się "podnosi" jakby chciał wyjść ![]() ale musi jeszcze troszkę poczekać ![]() jagodaaaaa i aloy witamy kolejne mamuśki ![]() elalank ja morfologię tez miałam ostatnio robioną i mądra nie umiałam odczytać, więc - poczytałam w internecie jakie musza być wyniki i się przestraszyłam heh, ale nie było tak źle tylko żelazo po 1 tabletce dziennie mi zapisał przez 2 miesiące i spokój , mam nadzieję, że już będzie wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- katekatee z odrostem to witaj w klubie, ja już tez mam odrost i nie mogę na to patrzeć ,ale pocieszam się , że jeszcze troszkę wytrzymie, wtedy jak pofarbuje na dłużej będę mieć ;p i tak więcej czasu siedzę w domu bo zimno na dworze i boje się, że mnie coś złapie, a w domu sami swoi
Edytowane przez CrazyAngel89 Czas edycji: 2009-10-09 o 18:18 |
|
|
|
#3160 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam nowa mamusie Cytat:
I kolejna mamusie witam Cytat:
Kejti a Ty nie mozesz sie do fryca wybrac?czy caly czas musisz lezec?
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam już dawno, ze podczytujesz ![]() Cytat:
Miałaś zdjęcie zrobić sobie w mundurze, czekam Kachula ma rację, przecież możesz też iść do fryzjera Dziewczyny, ja coraz gorzej się czuję, nie dość że głowa, to coś mnie boli na dole brzucha, a teraz jeszcze dodatkowo strasznie mnie mdli. Już nie wiem co mam robić
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Brombusia, Kachula, tylko wy się jeszcze przypadkiem na porodówkę nie wybierajcie
Kachula, ty musisz czekać na swego mana aż wróci z Paryża ![]()
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja jeszcze tak z tydzien,dwa i juz moge rodzic A tz dzis mi powiedzial ze on by chcial juz......obiecalam mu ze zacisne nogi i poczekam na niego bo tak łatwo sie nie wywinie
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny Wy teraz pod koniec ciązy wymiotujecie? mi się na początku zdarzyło ze 3 razy, ale teraz odpukać nie. Bardzo współczuje....
A co do samopoczucia to ja też coraz gorzej się czuje, strasznie boli mnie krocze... w nocy mam duże problemy z przewróceniem się na 2 bok, za każdym razem się budzę... Ale nic to trzeba się przyzwyczaić do nocnego wstawania czytam Was od początku ciązy mojej, ale nie miałam czasu na pisanie, albo brakowało mi dostępu do neta. Bardzo dziekuje za przywitanie
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam apel do mamus z duzym biustem
jakie macie karmniki i jakie wrazenia bo jestem na kupnie i nie wiem.. najbardziej chodzi tu o rozmiary i ramiaczka w tych uniwersalnychhelp pliz
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia ale masz fajny avatar, pokaz nam to zdjecie w calosci
![]() Wy mowicie o ruchach i liczeniu, to ja bym juz dzis ich pewnie z 1000 miala, bo od jakiejs 14 godziny non stop czuje czasami az mnie zaboli...
|
|
|
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tymi mdłościami, to może tak po prostu jest ![]() Cytat:
Poza tym gipsowy Joe jeszcze musi pomalować ściany i podłogę zrobić Cytat:
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj w nocy tezx mi juz sie ciezko przekladac z boku na bok a dzis to juz tragedia byla,chyba sobie plecy gdzies przewialam i dzis z lozka nie moglam wstac,a siku mi sie tak chcialo ze myslalm ze na czworaka pojde do lazienki ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Moj tz to sie juz z synem umowil ze ma sie rodzic w pt wieczorem lub sob rano jak tatus bedzie w domu Oj zazdroszcze tego znieczulenia u nas niestety nietttttt
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja karmników jeszcze nie mam, bo się nie mogę zdecydować Chyba będę musiała jechać do tego mojego sklepu, gdzie zawsze kupuję staniki i tam coś pomierzę.
|
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kachula27;14656353]Aloy a no mi sie czasami zdarzy zwymiotowac,szczegolnie wieczorem lub w nocy ale podejrzewam ze tak sie dzieje jak cos zjem a maly mi mocno zoladek przycisnie bo to zdarza sie nagle,chwilke sie zle poczuje maly poskacze i ja juz biegne nad wc
Oj w nocy tezx mi juz sie ciezko przekladac z boku na bok a dzis to juz tragedia byla,chyba sobie plecy gdzies przewialam i dzis z lozka nie moglam wstac,a siku mi sie tak chcialo ze myslalm ze na czworaka pojde do lazienki ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- naprawdę współczuje.... pewnie jest tak jak mówisz. Mi mama mówiła, że jak rodziła mojego brata to w trakcie porodu wymiotowała... Ja sama nie znoszę wymiotowac... mój tż proponuje pomoc w nocy, ale mówię mu że dopóki mogę sama to sama będe wstawała ale ostatnio zdarza się, że zaczynam go wołać a poza tym biedaczysko budzi się ze mną chyba za każdym razem w nocy. a powiedzcie co zrobic na spuchnięte nogi, bo dzisiaj strasznie mi spuchły i swędzą....
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co ja ostatnio stwierdzilam...ze praktycznie zadna kolezanka czy na gg, czy przez smsa nie zapyta sie jak sie czuje i co slychac..dziwi mnie to strasznie
niektore ciotki tak samo. Nawet jedna do mojej mamy smsa wyslala ostatnio:Jak sie Dom. czuje?jakby calego imienia nie mogla napisac albo do mnie smsa...poza tym byla u mnie w miescie na kilka dni, wiec moglaby wstapic (dodam, ze jest to eks-zakonnica) ![]() a co do kolezanke to zaledwie dwie (ze studiow) pisza i sie cos czasem zapytaja... na poczatku jak bylam w ciazy to jeszcze inne sie interesowaly a teraz nic...wiem, ze czesc chcialaby miec juz dziecko, ale same z siebie nawet nie spytaja co slychac i w ogole
|
|
|
|
#3175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kropcia a ja zamawialam na necie takie zwykle najzwyklejsze i powiem szczerze ze nie jestem za bardzo zadowolona tzn staniki ok,ramiaczka takie nawet szersze wiec ok ale wzielam najwieksza miseczke E i musze powiedziec ze troche mi cycki z nich wyłaza buuuuuuuuu wiec chyba sobie je daruje bo jak mleczarnia zacznie mi funkcjonowac to pewnie jeszcze sie powieksza,i to dla mnie nauczka zeby nie zamawiac ciuchow i bielizny na all
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Cytat:
A moj tz jak jest w domu i widzi ze chce sie podniesc,wstac czy przewrocic to juz sam sie nauczyl i sam mi reke podaje i wyciaga zeby mi pomoc Czasami to az mi glupio przed nim ze jestem taka nieporadna czasami i nie moge sobie z czyms poradzic albo duzo wiecej czasu mi cos zajmuje ale jak to dzisiaj powiedzial ze to juz koncowka i niedlugo juz bedzie mi o wiele lepiej ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Domi no widzisz tak juz jest,u mnie w pracy tez zawsze mialam dobry kontakt z kolezankami ale odkad poszlam na zwolnienie to praktycznie tylko 1 czasami napisze sms jak tam sie czuje itp chociaz juz tez dawno sie nie odzywala wiec jak ja do niej nie napisze to tez sie nie odezwie ale
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
ja sie chyba zdecyduje na taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any. tylko bym chciala bialy..
Kasiu a na spuchniete nogi ja sobie kiedys skopiowalam co wklejala gucia wiec dla ciebie: Cytat:
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-10-09 o 19:51 |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Widze że kareniny nadal nie ma czyzby trzeci dzidzuś nam sie juz urodził ??Ja po dzisiejszym dniu wiem że jak bede rodzić to na pewno nie bede czuła sie samotna- bo ma moją Kropeczkę Nie dość że blisko mieszkamy to od razu zauważa moją nieobecność. A ja tak jak napisała Kropcia mam wiecej gonienia bo TZ "kuśtyka"- wiec basen z Kubą i inne dodatkowe zajęcia odpadają- no i teraz "mamusia" lata Witam wszystkie nowe Mamusie. Madzia życze zdrówka Brombri mam nadzieję ze juz lepiej sie czujesz... Kropcia no to jak ty chciałas TZ-ta do mnie wyciągnąc jak tu taki nie miły dzień miałas wczoraj Jednak trza bedzie o tym pociągu pomyśleć AAAAAAAi wyglądasz boskoCo jeszcze...Chyba was za szybko przeleciałam i za mało zapamietałam. Jesli chodzi o biustonosze- to mój rozmiar niestety mało sie powiększył i nawet w ciązy nie moge sie dużym biustem nacieszyć |
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko to tylko zderzak
Autko dalej sprawne
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
hej tak wpadłam na chwilę bo natrafiłam na dziwne urządzenie do porodu
![]() ![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/vmchk/Przysz%...ypage.tpl.html ciekawe czy działa heh i czego to już nie wymyślą
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-10-09 o 20:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

zmieniłaś mi już wcześniej imię na liście 

i musialam usunac daty urodzin:/

Żyć nie umierać