|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Witajcie gaduły wstrętneeee
.Ja nie mogę z wami, i jak tu nadrobic jeden dzień zaległości 7 stron oraz racuszki z jabłuszkami . Juz wiem dlaczego moje dziecie było aniolkiem przez te 2 dni . Aaaaa i jutro z rana musze śmigac z dziecieciem do rodzicow żeby się nim zajeli a ja na uczelnię bo muszę wybrac promotora.boszenka - i jak Blancia? pogodziła się z mleczkiem i kaszką? A co podawałaś Blanci jak nie chciala mlecia? A z tymi spodniami XL to chyba chciałas się opasac z dwa razy , jest pychaaaa.gosikk_s - dlaczego twierdzisz że twój maluszek się później rozwija? z racji tej glówki jak leży na brzuszku? Carolajna - mniammmm wszystko co jest z krówkowa masa jest pychaaaa, Ty krejzolu jeden, powiadasz że nie jeden gar poszedł z dymem? Ja raz miała taką wtope będąc u babci na wakacjach omal jej nie zaczadziłam . Ty agresorze nasz . A Ty mieszkasz w centrum Wrocławia czy na jakijś wioseczce bo ja czasami bywam w Środzie Śląskiej. Tylko nie mów że zaś pił???? I co teraz?Aguska - no kurczee od seriali jestem uzależniona ale one się zaczynaja o 20:05 hehe i w piatki ich nie ma aljaka - hehe esti - za długo nie pocieszyłam sie moim aniołkiem dzisiaj przeblyskiwal diabołek mały . No ja nie moge jak Niki super śpiii, ja też bym chciała chociaz czasami . Ja uwielbiam lodyyyyy .iwciag - a juz miałam nadzieję że i mi się dostanie jakis marny przelewik z Twojej wygranej (JUŻ znajoma z bardzo dobrego i drogiego zakładu) tam bym pewnie zabuliła ok. 200zł za takie usługi.Illbana - to tak się rozkopał ten Twój artysta? no agenciak z niego superzabula - hehe pewnie Jasiu podflądal rodziców jak się bawili w doktora magduchahahaha - noooo to Ci śmigła koło noska fajowa pracka, hmmm... dla Tż ostre baciki i lanie na gołą dupę .Mell - łooooooo jakie żale na Tż hehe, u mnie też tak czasem jest że narzekam ale co tam, odpuszczam. Ani nie gadaj juz mi się oczy zamykaja tyle żeście napisały, łobuziary jedne nic tylko was lac po gołych dupalach. anulka anulka - kobitko my takie ciekawe co u Ciebie? pakusia - mój tez ma czasem takie jakies koszmarki i płacze biedaczek przez sen. male - o ranyyyy to dał wam czadu maluszek. Możliwe że za długo spał, a w dzień jak wygląda jego spanie? i o której godzinie sie budzi po ostatniej dziennej drzemce? Bo ja mojemu staram się nie pozwalac zasypiac po 17 żeby o 19 mi padł. Ewelain - no pewnie że zostalas zauwazona , włoski ładniutkie.michaela - ja nie mam pojecia co te nasze wizazowe koleżanki porobily ze swoimi dziecmi że non stop tu siedza i klachają, gaduły wstrętne nooooo. Ja stawiam na taniec, kolacyjkę i przytulanki z pejczykiem |
|
|
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie ja narzekam a wiele rzeczy moj tz tez robi... np. sprzatanie lazienki... od czasu mojej ciazy (kiedy nie pozwolil mi dotykac i wachac detergentow) to on sprzata... ja sie tam nie upominam ![]() smici on wynosi, podobnie jak twoj robi zakupy i doskonale wie co potrzeba, pyta tylko czy ja czegos nie potrzebuje do obiadku... Kuba tez sie zajmuje ladnie, bawi sie z nim codziennie, przebieranie to jego specjalnosc! znaczy jak nie spi to on malego przewija i cieszy sie jak glupi jak maly go osika boziu ja za tydzien mam rocznice slubu cywilnego i tez nie wiem co zrobic taniec odpada bo po 1. nie mam odwagi po 2. jakbym zaczela tanczyc to blok by mogl sie zawalic!!! pozatym tz dostal by oczoplasu od mojego skaczacego tluszczu! ![]() ![]() Cytat:
a ze tak zapytam... mial pozwolenie na picie??? moze dziwnie brzmi "pozwolenie" ale ja swego czasu tez mialam problem z tz... nie pil duzo ale za to codziennie 2-3 piwka... albo drinki... wkoncu postawilam na swoim i zagrozilam ze wroce do pl jesli dalej tak bedzie.... i teraz za kazdym razem przychodzi i pyta sie czy moze piwko sobie wypic.... a ja sie zgadzam, albo nie duzo razy sie nie zgodzilam i nie byl obrazony.... pozatym dlugo chlopina wytrzymal bo w ciazy mial bezwzgledy zakaz! z racji ze jestesmy tu sami nie mogl pic... no moze raz sie napil przez te 9 miesiecy dlatego jesli nie podoba ci sie jego zachowanie to reaguj odrazu!!! nie ma przebacz.... dopiero co sie pogodziliscie a on znowu??? o ja bym sie wkurzyla! jak nie zareagujesz to bedzie znowu to samo co kiedys
|
|
#1023 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla niegoad. 2 może jakaś romantyczna kolacja w domu albo w restauracji, albo wypad na weekend bez dziecka (pod warunkiem, że macie z kim zostawić) Cytat:
![]() Cytat:
cóż za wyznanie
|
|
#1024 | |
|
Raczkowanie
|
Oj nieoddam ![]() Cytat:
Ma taka fajowa kobitke i takie cos robi .....wrrrr
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Esti, co racja to racja
Marika, to nie tylko ta główka, Mycha nadal nie odwraca się z plecków na brzuszek i odwrotnie, na boczek sporadycznie, nie próbuje pelzać. Tyle że to czego nie robi mniej mnie martwi bo nadal czekam a to rozjeżdżanie widzę i po zwróceniu uwagi przez rehabilitanta dręczę się. ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Malutka, Mycha przez sen raczej rączek nie ciumka ale poza tym za często A jak czasem cmoka ![]() Michaela, wypożyczyłabyś go chociaż czasem |
|
|
|
#1026 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja już nawet mam dwa razy za sobą
![]() Ale pierwszy raz to było piwko, gdy maluszek poszedł spać, to usiedliśmy w kuchni przy piwku i jednym się nawaliłam, pierwszym od roku Drugi raz na imprezie firmowej (po niej polazałam na panieński) al tam to już dawałam dłuuuuuugo radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
biedactwo ![]() Ale on jest żenujący... Carola nie obraź się ale dla mnie, to już trzeba być ostatnim frajerem, żeby tak postąpić po tym co było wcześniej... A tak ogólnie, to co on wszedł do domu i położył się spać, czy co robił? Bo nie rozumiem dlaczego mu drzwi otworzyłaś...? Trzeba mu było chociaż powiedzieć aby wyszedł... Teraz jak śpi to weź torbe podróżną, spakuj jego ubrania, specjalnie nie pakuj np. gaci i niech idzie do matki, ale tym razem na kilka miesięcy -2-3... przynajmniej. Torbę mu wręcz z samego rana jak wstanie. I nie chodź z nim na spacerki-srelki, tylko bez słowa, bez rozmowy dzieci do niego za drzwi, na spacer i z powrotem wpuszczasz dzieci a mu drzwi przed nosem... On wtedy może coś zacznie myśleć, a i Ty bez niego przemyślisz, czy chcesz takiego chlejusa...
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-10-09 o 23:26 |
||
|
|
|
#1027 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ktorego macie rocznice? bo my 16tego i tez niemam odwagi na tance a za te opisy siebie to masz Cytat:
Ale kolacyjka w domku do tego jakas sexi bielizna to mu sie napewno spodoba![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie rozumiem jak mozna sie zachwycac strymi szmatami ... i jeszcze dac dziecku?? w zyciu bym nie dala czegos takiego!!! ad.2. zgadzam sie z Toba! wywalilabym go... niech spi na wycieraczce... widocznie za wczesnie sie zeszli poprzednim razem bo jak widac nie zrozumial ze wazniejsza jest rodzina niz alkohol... a moze byc tak ze teraz robi taki test?? czy zmienilo sie cos czy nadal Karola bedzie zla... ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
ale weekend zleci ... znajac zycie to nic nie zrobie bo pewnie pojdzie do pracy... ![]() ale cos musze mu kupic... tylko nie wiem co....
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane zlitowalybyscie sie...tyle stron naprodukowac
nie bylo mnie od rana a tu 5 stron ![]() Przejrzalam z grubsza posty, bo padam i widze, ze sie porobilo, gosik pragnie tzta michaeli ![]() A ja dzis zrobilam zakupy, kupilam malemu juz Pampersy 4, bo 3 go obciskaly, kaszki smakowe ktore zjem sama bo okazuje sie ze jest w nich duzo cukru a tz jest przeciwnikiem zbyt wczesnego podawania cukru Zrobilam 2 prania, pozmienialam posciele, Filemonek ululany, wykapalam sie i padam ![]() ania Ty to zadziorna jestes wiesz? ![]() Vila skad wzielas to o tym przetykaniu kanalika??? Bo ja torche czytalam o tym wlasnie i bardzo sie wystarszylam tego zabiegu. Dlatego codziennie masuje mu to oko mocno i tz tez chociaz do przyjemnosci to nie nalezy i dla Filusia i dla mnie...ale bardzo chcialabym unikac tego zabiegu. Mojej bratowej dwojce dzieci ropialy tez oczka i samoistnie przestaly w 6 m-cu zycia, wiec i jamam nadzieje ze mojemu przejdzie. Chociaz okulistka u ktorej bylam, powiedziala mi ze robi sie teraz zabieg w malym znieczuleniu ogolnym, zeby wlasnie dziecko nie czulo co mu sie robi Okulistka mi powiedziala ze zabieg sam w sobie jest niebolesny ale ze nieprzyjemny bo samo trzymanie na sile dziecka jest dla niego juz krepujace. Nie wiem ile w tym prawdy, na razie masuje i masuje...iwcia dens to super ze niania Ci spasowala, oj trudno teraz wybrac ta odpowiednia, ale komus trzeba zaufac, choc nie jest to latwe, bo jednak to obca osoba. Ale wazne ze zapytala o przyzwyczajenia dziecka, to juz duzy plus dla niej pakusia Filip tez czasem zaplacze przez sen albo przez sen sie smieje ![]() malutka wspolczuje nocy marika od wizazu tez jestes uzalezniona ![]() Zycze jutro milego dnia w szkole Carolajna co za dran michaela ja bym cos powiedziala ale nie chce glosno tego mowic co Twoj tz chcialby w prezencie
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
no no ja tu jestem i wszystko czytam
![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Wiecie co...patrze tak na moje dziecko i widze w nim swojego tzta i nie moge normalnie, coraz bardziej zaczyna go przypominac nie oddam Filemonka zadnej babie ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Liczylam dzis ze cos bedzie, akurat @ mi sie skonczyla... ale widze ze moj tz usnal przed tv, dziad jeden
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
michaela i pakusia ale macie dobrze z tymi tz
u mnie w domu moja mama tez dzielila sie obowiazkami na pol i ja uwazam ze tak powinno byc, a nie ze facet sie nie tyka prac domowych... moj tz co prawda robi zakupy i nie musze mu mowic co ma kupic, z aleksiem sie bawi, kapiemy razem jak powiem to go rozbierze i jak poprosze to przewinie, ale kupy juz nie, tylko na poczatku. oj ale Wasi panowie to normalnie cud miod i orzeszki...marzenie... no i Vila tez jest rozpieszczana przez swojego, robi jej zawsze sniadanko, w nocy smazyl placuszki i jechal z pracy ugotowac obiadek... ojj jakie to niesprawiedliwe Carolajna pewnie sie teraz denerwujesz swoim tz ![]() to łobuz no... ...jak ja nie znosze alkoholu na szczescie moj tz tez wiec tu go moge pochwalic
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
a czy ja kłamałam...?
![]() W prezencie kilka naszych fotek: 1. Gotowa do wyjazdu do "czarownicy" ![]() 2. Zawsze tak tulam pielusię jak śpię ![]() 3. Takie słonko było, że na spacerek poszliśmy w samym dresiczku ![]() 4. Przed porwaniem babci na wieczorne zakupy po ciemku (przyszedł mróz )Dalej nasze prezenciki z chrztu, które mi się najbardziej podobają ![]() 5. Srebrny smoczek z wygrawerowanym imieniem i nazwiskiem, datą urodzenia i wymiarami ![]() 6. Obrazek autorstwa mojej siostry "Ninulcia pod opieką Anioła Stróża"- dla nas najcenniejszy 7. Kocyk od siostry z imieniem, datą urodzenia i wymiarami ![]() 8. My - dwie fajne babeczki po kąpieli |
|
|
|
#1033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahah napewno sie nie pogniewa i obudzi szybciutko... Syneczek sliczny jak slodko spi wtulony w pieluszke... a na 3 zdj poprostu boski ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
a zdjecie po kapieli jest odlotowe, wygladacie cudnie, Ty widac ze szczesliwa az promieniejesz... ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Mykam spac.... male zajrzyj jutro napisac jak syneczek sie sprawowal, tzn o to jego spanko mi chodzi... Agusia a ty napisz czy tz zaspokoil twoje ządze... paaaaa
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa Antosie mają dzisiaj święto więc wszystkiego najlepszego, dużo zdróweczka i wszystkiego naj, naj, naj... dla naszych łobuzów A jeszcze trochę prywaty i wszystkiego najlepszego dla Filipka mojej siostry z marcowo-kwietniowych, bo Filipcio nasz mały kończy dziś 6 miesięcy (pamiętam jak z wielkim brzuchem grzałam za kierownicą do szpitala do Poznania zobaczyć małego jeszcze tego samego dnia Co tam u Was dziewuszki??? Ja ranny ptaszek spać nie mogę A ostatnio moje szczęście daje pospać mamusi i budzi się najwcześniej w okolicach 7-8 rano, zjada butlę, pogada, pośmieje się i po godzinie śpidalej do ok. 11:30 Ale muszę się wam przyznać, ze jak ona tak pośpi już pół godziny, a ja nie śpię to zaczynam za nią tęsknić...Od dzisiaj zmieniamy Ninulci mleczko z Nan 1 na Bebiko 1. Rano dostanie pierwszą próbną porcję i tak kilka dni. Potem będzie więcej porcji, aż zostanie przy samym Bebiko. Robimy tak, bo może po Bebiko Ninula przestanie ulewać. Co prawda uewa już mało ale... Poza tym Bebiko jest dużo tańsze A prawdą jest to, że jak dziecko przechodzi po mału na stałe posiłki, to mniej ulewa, bo tak jest właśnie z naszą córeczką. Słoiczków wcale nie "oddaje", tylko mleczko i czasem herbatki. Właśnie łobuziara moja uśmiecha się przez sen i rusza śmiesznie główką jakby z kimś się droczyła i chciała mówić "nie, nie, nie... " ![]() ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ---------- Śpiochy no wstawajcie... ![]() Plisssss noooo.... Carola....? Ty zawsze tu jesteś.... haloooo....
|
|
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no to niesprawiedliwe... wczoraj poszłam się tylko wykąpać...pomyślałam że lekko ogarnę łazienkę
i skończyło się na tym że sprzątnęłam całe mieszkanie a później jak chciałam wejść na wizaż to wychodził komunikat że trwają jakieś prace i serwer będzie czynny od 3.00 ehhh![]() ja się lecę szykować bo zaraz wraca TŻ i jadę robić to co króliczki lubią najbardziej ............ ........... ZAKUPY
|
|
|
|
#1036 | |||||
|
Zakorzenienie
|
STO LAT DLA ANTOŚKÓW!!!!! I NASZYCH BLIŹNIACZEK MARTUSI I MADZI!!!
Cytat:
Cytat:
![]() hihihi Cytat:
prezenty swietne... ten kocyk mnie urzekl Cytat:
no to WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA FILIPKA Twojej siostry!!!!! Cytat:
to jak tak lubisz po nocach sprzatac to zapraszam ja tam juz o 20 mam czas relaksu!!! nic nie robie oj zakupy.... tez musze sie wybrac... bo nie mam kurteczki na jesien-zime...
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-10-10 o 08:24 |
|||||
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
O rety zapomniałam, a raczej przegapiłam nasze bliźniaczki, że też dzisiaj mają święto. A więc maluszki kochane wszystkiego naj!!!!!
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Nie śpię już od 4:30. Bartuś spadł mi w nocy z łóżka, kiepska ze mnie matka ![]() Z tego wszystkiego nie pojechałam na uczelnię. |
|
|
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
No tak postanowiłam się poprawić i czasem cos naskrobać ale siadam do kompa i co 9 stron za jeden dzień ![]() zanim przeczytam juz którys z dzieciaków chce cos ode mnie ![]() w rezultacie to co chciałam napisać rano wieczorem juz dawno obgadane jest ![]() Pisałyście o tesciowych hmmm.... tego nie zapomniałam zresztą mówie na nią smoczyca![]() Widziałam ze któraś z Was kupiła spiworek w Biedronce i jak fajny ![]() Dziękuje za życzonka w imieniu Antosia jak ten czas leci moje maleństwo 5 msc temu było jeszcze w moim brzuchu a teraz tylko została mi torba jak u kangura![]() Musze leciec za godzine będzie siostra mojego Tz przynajmniej zajmnie sie starszym synkiem bo on ja bardzo lubi ona ma 17 lat to jakos sie dogadująPrzepraszam nie wiem która z Was to pisała ze nie daje zdjec chłopaków poprawie sie tylko po tej reperacji kompa nie wiem co gdzie jest Pewnie nie pisałam ze mamy pieska starszy synek dostał na urodzinki we wrzesniu ode mnie i Tz cocker spaniel jest piękny dam tez fotke ale strasznie rozrabia ma szał na gryzienie wszystkiego i wszystkich.Nie wiem czy pamiętacie jak w lutym ukradli nam boksera od tej pory synek marudzil o piesku no i namowił nas tzn mnie nie musiał za bardzo ![]() Miłego dnia mamuśki i maluszki
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-10-10 o 09:14 |
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Seluś da swojego spokojnego sumienia możesz pojechać z Bartusiem na pogotowie, żeby lekarz stwierdził, czy nie ma jakiegoś wstrząśnienia, bo wiadomo - to wychodzi często po czasie. Ale nie powinnaś się obwiniać jakoś wielce za to, bo nie zrobiłaś tego specjalnie. Jak karmiłam piersią i brałam Ninulę na karmienie do swojego wyra, to też miałam raz taki przypadek, że nie wiadomo jak Ninula mi się zsunęła na krawędź łóżka, bo ja zasnęłam. Cale szczęście w porę się obudziłam, bo zaczęła kwilić. Nie zdążyła spaść, a niewiele brakowało, a u nas gołe dechy, żadnej wykładziny. Na dodatek ona za mała była żeby się wtedy samej przemieścić więc to ja przez sen musiałam ją "zepchnąć"...
Nie zadręczaj się, bo najważniejsze, że nic mu się nie stało |
|
|
|
#1041 |
|
Wtajemniczenie
|
sto lat dla Naszych słodkich jubilatów
![]() Witam mamuśki, wczoraj dosłownie zasnęłam przed kompem, czuje ze z dnia na dzień jestem coraz bardziej zmęczona, a niedługo do pracy! Ale przy życiu trzyma mnie perspektywa urlopu listopadowego selka nic się nie martw na pewno wszystko ok i Bartuś spadł jak kotek na 4 łapy Chociaż nie dziwię się, że tak to przeżywasz, ja pewnie na Twoim miejscu też bym była w ciężkim szokucarolajna przykro mi z powodu męża cinusiowa tak patrzę i patrzę-dziewczynka to jednak dziewczynka heh od razu widać te delikatniejsze rysy-śliczna, a mama promienieje przy niej A FILIP słodziak kochany
Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-10 o 09:28 |
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze się wam pochwalę, że mojej Ninulce zaczynają się robić dołeczki w policzkach tak jak Tż
|
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
no juz powoli mamusie sie tu pokazuja dzisiaj.... u nas noc srednia...pierwsza pobudka o 3 pozniej o 6 spalismy do 8 i teraz aleksio lezy obok i widze ze mu sie oczka zamykaja... jednak chyba sie nie najada i nie bede czekac dam mu dzis wieczorem mleczko z butli...no chyba ze w dzien zaleje mnie pokarmem... zaobaczymy jak bedzie sie synek budzil w nocy po takim posilku... dzisiaj przy sobocie...pewnie mniej nas tu bedzie... za oknem szro i mokro...
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli wcześniej butli nie dostawał tyko samego cycuszka, to ja na noc bym nie ryzykowała podania butli. Ze 2-3 dni daj mu butlę najpierw z rana lub w południe żeby sprawdzić reakcję, czy wszystko będzie ok. Potem już karm na noc, to może prześpi w końcu całą.
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zadomowienie
|
U nas dzis zimno ale slonecznie, oby nie padalo bo chce skoczyc na rynek.
Ale sie wczoraj wieczorem zryczalam, normalnie Tz nie mogl mnie uspokoic, a poszlo o to ze juz sobie wyobrazilam, jak to bedzie jak pojde do pracy i zostawie syncia. Normalnie nie moge sobie tego wyobrazic Najlepsze zyczenia dla dzisiejszych solenizantow!!! Cytat:
cinusiowa mi sie najbardziej podoba fotka spiacej tulacej pielusie. Uwielbiam fotki, na ktorych dzieci spia, sa takie urokliwe i przeslodkie. Bercia spiworek w porzo, zobaczymy jak bedzie po praniach na razie okA to moj synek po przebudzeniu, tzn. moim przebudzeniu bo jak widac on juz dawno nie spal. Zdjecie pod tytulem " Znowu mnie dorwala"
|
|
|
|
|
#1046 | ||||
|
Raczkowanie
|
Halihalo kochane,
BUZIAKI DLA MARTY, MAGDY I ANTOSIÓW DWÓCH ![]() U nas dzisiaj pogoda-paskud. Mensza mego nie będzie praktycznie cały dzień, więc nie ma żadnych wymówek – trza dzisiaj wysprzątać mieszkanko na błysk. A mi się tak nie chce.No i mamy dzisiaj kupsztala! Dziewczynki kochane, czy Wasze pociechy często się brechtają? Bo Huba uśmiecha się, ale głośno śmieje się tylko do taty. Zazdrosna jestem, no. ![]() Gosik – obroty dziecka z brzucha na plecy i odwrotnie to osiągnięcie oczekiwane w 6 miesiącu życia dziecka. Aleksowi rozjeżdżają się rączki, bo może za mało je ćwiczy. Może układaj go sobie na kolanach, albo niech monsz Twój układa go sobie na klacie. Nie dajmy się zwariować. Ja próbuję, chociaż moje dziecko jest chyba jedynym dzieckiem na wątku, które ma w Marika – Ty ciucholiczko jedna, Ty! A ja jeszcze Ciebie nie mam na nk. Poszukam Cię zaraz.![]() Malutka – dziękuję w imieniu siostrzyczki. Coś mi świta, że mi się śniło, że Huba mówił mi, że jest mu ciepło. ![]() Pakusiu, Michaela – my mieliśmy drugą rocznicę 22.09. Była romantyczna kolacyjka, kwiaty i małeconieco. ![]() Cinusiowa – rzeczywiście super prezenty. Śliczne z Was kobietki Cytat:
![]() To Ci się trafił jakiś wymierający gatunek Dbaj o niego w sposób szczególnyCytat:
![]() ![]() No to zawieszenie broni dzisiaj (ale amuletu nie ściągnę ). A tak poważnie, ja wiem, że Ty kochasz swojego męża, ale ten kutasiński nie zasługuje na Ciebie. Jesteś świetną kobietką (moją kochaną czarowniczką małą ) będę z Tobą. Kara karą, ale chyba jednak powinniście pomyśleć o terapii...Cytat:
Wszyscy lubią lody![]() Cytat:
I nie jesteś kiepską matką - wypluj to! Nikt nie kocha Bartusia bardziej od Ciebie, a takie wypadki-upadki niestety się zdarzają. Nie przejmuj się tak, obserwuj Bartka i jak tylko zauważysz coś niepokojącego, to jedźcie na pogotowie.Berciu - to ja sobie zażyczyłam zdjęcia Antolka i Wiktorka. No i teraz jeszcze sobie życzę zdjęcie spaniela Pamiętam hisotorię Twojej bokserki - bardzo to przeżywałam, bo ja jestem bardzo psolubna. A ta "torba kangura"Superzabula - na pewno te początki będą bardzo trudne dla Ciebie, ale dasz radę. Jasiek to jest superfacet i będzie supergrzeczny , co widać na załączonym zdjęciu Artysta jeden |
||||
|
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łączę się w bólu też coraz częściej myślę jak to będzie po moim powrocie do pracy- a to już tak niedługo niezły atrysta z tego Twojego szkraba
|
|
|
|
|
#1048 | |||
|
Raczkowanie
|
cinusiowa-Sliczne z was babeczki
![]() Cytat:
![]() Filus slicznusi i taki super dziubek zrobil na tej pierwszej foteczce ![]() Kupilas juz 4reczki pampersiaki a ja jeszcze mam 3jeczki i sie zastanawiam czy by mu niezmienic musze sprawdzic bo mam w domku 4reczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Solenizantow dzisiejszych Lece bo maly w pieluche narobil
|
|||
|
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
superzabula no nie moge z twojego synka, ale sie spryciuch przemiescil!!! A jak sobie nozki za lozko wystawil....
On jest swietny! Coraz lepsze akrobacje wyczynia...musisz koniecznie pokazywac nam zdjecia z jego nowymi wyczynami.. Cinusowa dziekuje za rade, moze i faktycznie... przeczytalam to tz i on sie wystraszyl i mowi poczekaj az pojedziemy do Polski i pojdziemy do pediatry... panikarz
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
jak obiecałam tak daję
fotka mojego gołoty, salcesonika jednego i ja w nowej fryzurze, nie jestem za wyraźna, ale to wczesna pora i dlatego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

.
oraz racuszki z jabłuszkami
. Juz wiem dlaczego moje dziecie było aniolkiem przez te 2 dni
. Ja uwielbiam lodyyyyy
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK

a za miesiac tz konczy pelna 30tke i juz wogole niewiem co ...

dla niego
Ech, ja mam wrażenie że on wcześniej lepiej się podpierał niż teraz
Oj nieoddam

Coś mi świta, że mi się śniło, że Huba mówił mi, że jest mu ciepło.