|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
i jeszcze jedno zapomniałam dodać: wypryszczyło mnie po effaclarze- przy nosie mam bolącą gulę
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Bidulka
![]() Ja też zapomniałam dodać- testowałam nowość MF Second Skin- kolor 45 tak mi się wtopił w rękę, że nie wiedziałam potem gdzie się posmarowałam!! Chyba muszę mu się przyjrzeć bliżej, chociaż póki co bardzo mi się podoba ten mus StayMatte Rimmela z odlewki
|
#4863 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ale dziś ponura pogoda, leje i leje. A miałam umyć samochód dziś, bo wczoraj mi się już nie chciało. Dziś przyszła pora na ważenie i znowu 0.6kg mniej. Rok temu jak byłam na wakacjach wydawało mi się, że mam niezłą figurę, a tu jak teraz patrzę to wcale nie było tak nieźle. Motywujące to bardzo. Od wtorku codziennie boli mnie głowa w jednym miejscu, jak biorę jakiś Ibuprom, Apap czy cokolwiek innego to nie pomaga, albo pomaga na 20minut. Nie wiem co mi znowu jest.
|
|
|
|
#4864 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
TŻ wysłałam do domu, żeby mi nie przeszkadzał i nie mam wyjścia, zaraz zabieram się za naukę.Gratuluję wagi i do tej pory walczę ze zbędnymi kilogramami, chociaż już jest o wiele lepiej, bo tym tygodniu założyłam spodnie z poprzedniej zimy, które jeszcze miesiące temu mogłam założyć na jedną nogę.Najbardziej zastanawia mnie fakt, że w ubrania zaczynam się mieścić, a waga wcale nie pokazuje mniej. Może mi się wszystkie rozciągnęły
|
|
#4865 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Wczoraj w Sephorze podsłuchałam, że nie rozpoczęli jeszcze rekrutacji do Bonarki - jedna sephorianka rozmawiała z koleżanka, która chyba chciała tam szukać pracy. Z innymi firmami może być podobnie. ![]() Cytat:
Jak użyjesz Babydream to proszę o opinię.![]() Mieliśmy z TŻem jechać na wycieczkę, a tu zimno, mokro i nie mamy pomysłu gdzie się wybrać w taką pogodę.
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
kupilam puder w kamieniu Maybelline Affinitone, tusz do rzes Colosal Maybelline i maseczke z glinka z bielendy ale w sumie tusz mi sie juz konczyl a pudru w kamieniu nie mialam wiec moze obejdzie sie bez chlosty![]() A moze ten zryw zakupowy to przez koszmarna pogode
|
|
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nadal zastanawiam się, czy nie dokupić dwóch żeli Palmolive ale wtedy bym miała 8 żeli czy to nie lekka przesada?
|
|
#4868 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
|
|
#4869 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Ja mam 3 i mi mało.
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Taka paskudna pogoda dziś a ja się wybrałam na zakupy do Kazia Wracając do zakupów - oparłam się dzielnie i nie poszłam do SP A miałam iść zobaczyć na perfumy. Za to poszalałam trochę w innych sklepach (załączam fotki), kupiłam botki w Deichmannie (znane już na wizażu, moje mają kolor bakłażanowy, aparat zmienił kolory), czarne rurki w H&M i 2 pary kolczyków w C&A Na razie zakupów ciuchowo-butowo-dodatkowych dość. Następnym razem poszaleję kosmetycznie ![]()
|
#4871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
31 już mam w swoim zbiorze i jestem baaardzo zadowolona. Piękny kolorA dziś dokupilam jeszcze trzy lakiery: śliwkę i beż z nowej limitowanki Essence i ten Pierre Renee(nr 33) obok którego chodziłam już kilka dni. Idąc z nimi do kasy miałam małe wyrzuty sumienia ale jak pomyślałam, że Ice, Hosenka, luskap i rzyrafka mają o wiele więcej lakierów, to mi od razu przeszło ![]() Cytat:
![]() Ja wkońcu dziś dorwałam te żele i w grapefruitowym jestem już zakochana. Zapachy cudne. Ja mam tylko 3 żele obecnie na stanie i dla mnie ilość optymalna. Ale też myślę czy aby nie zrobić zapasu...
|
|
#4872 |
|
po prostu Em :)
|
Dziękuję.
, wręcz przeciwnie. Więc może spotkamy się po prostu żebym Ci go dała, bo mi głupio że tak leży. ![]() fuksja, gratuluję kolejnego spadku wagi. ![]() Ja tak jak przewidywałam i tak w końcu zaczęłam chudnąć i to nawet bez diety , ale wcale mnie to nie cieszy, a wręcz odwrotnie, wkurza, wszystkie spodnie mi lecą i chyba będę musiała się zaopatrzyć w jakieś mniejsze, a nastroju na zakupy nie przewiduję. ![]() Mam trzy dni na zrobienie pracy semestralnej z francuskiego, dostałabym wtedy zaliczenie semestru już w środę, ale jak na razie większą ochotę mam na rzucenie tego wszystkiego w cholerę niż na wzięcie się za opracowywanie lektury. Macie na to jakąś radę?
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Widzę że akcja odwykowa idzie pełną parą ![]() Ja na szczęście nie muszę tego robić, moja ilość kosmetyków jest optymalna dla mnie, tylko mam troszku zapas w szamponach, bo mam 2 ( Fructis z olejkami i czerwony herbal) mam oczyszczającego z Avonu tak 3/4 butelki i na jedno użycie szampon TBS oliwkowy. Ale przy moim zużyciu szybko mi to pójdzie. Wczoraj wykończyłam mydło Masło Kakaowe Ziaji więc kupiłam znowu, czyli żaden grzech ![]() Wykończyłam peeling do stóp Foot Works Avonu i teraz na zużycie czeka peeling ZiajiPRO którego nie lubię ![]() Nie lubię też kremu do stóp ZiajiPRO ale musze wykończyć, jeszcze do zużycia jest tłusty krem Avonowy do stóp i reszta balsamu Pollena Eva z lnem, na zimę takie treściwe są ok na noc więc powinnam szybko to wykończyć. Przydałoby się pokończyć jakieś kosmetyki kolorowe szczególnie cienie, nie mam jakichś zastraszających ilości ale jednak jest tego trochę, przy moim malowaniu ostatnio to jednak na kolorówkę mam szlaban ![]() No chyba że sypki puder za jakiś czas i może podkład. Muszę też pozużywać tusze do rzęs, w użyciu mam aktualnie żółty Maybelline, złoty Rimmel, Bell Push Up ale jego nie lubię, no i jeszcze MF masterpiece Max, już jest suchy ale szczoteczkę zanurzam w tym opakowaniu z bell i świetnie maluje ![]() Balsamy mam dwa i resztkę trzeciego które dokańczam więc nie jest źle. Muszę zużyć kremy do twarzy do końca i kupię jakiś treściwszy na zimę ale tu jeszcze na jakiś czas mam zaopatrzenie. Także może za jakiś czas sprawię sobie mały grzeszek ![]() A wczoraj kupiłam szapon do włosów blond Joanny [uwielbiam go, znowu jestem blondynką ]Z tej serii jest też odżywka, nawet nie wiedziałam o tym, a i iwidziałam też mgiełkę która niweluje żółty odcień włosów, nadaje połysk. Maski i mgiełki do włosów mam więc sobie odmówiłam ![]() Miałam kupić jakieś serum na końce ale nie mogłam się zdecydować. Dokańczam moje z Ori. Pogoda jest dziś straszna, tyle że nareszcie nadrobiłam zaległości w spaniu. trochę dziś odpoczywam i jest mi tak dobrze. Zrobiłam sobie manicure i pedicure. Zrobiłam Frencha a u stóp mam lakier eveline scarlett taki sliczny czerowny. Dziś ide na imprezę i do kina na film wg powieści P. Coelho "Weronika postanawia umrzeć". Ciekawa jestem jaki będzie ten film. Miłego popołudnia
|
#4874 |
|
|
Vibesko, wow, podziwiam za cel zużycia cieni, mi nigdy nie udało się zużyć z kolorówki nic poza tuszem do rzęs.
|
|
#4875 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję spadku wagi. ja powli zaczynam zauważać skutki przestawienia się na kefirkowe sniadanko- chciałam dziś zjeść dodatkowe kromeczki "na zapas" i ledwo co je wepchnęłam! A na wadze kilo mniej przy zerowym poziomie ćwiczeń ![]() Cytat:
![]() Lepszy bo zwykłych fructisów nie toleruję (jednak z tym do farbowanych się poświęcam jeśli ma mi pomóc utrzymać kolor dłużej ). Ten do tłustych był za bardzo wysuszający, a o tym do cienkich mogę na razi epowiedzieć, ze nie wysusza tak bardzo. za parę dni skończę tego do farbowanych więc powiem więcej o tym do cienkich tak samo o Babydream się wypowiem później ![]() A ja mam domóweczkę wieczorkiem, kumple się założyli o flaszkę, ze jeden z nich nie zdąży oddać pracy inżynierskiej na czas i nie zdąży się zapisać na magisterskie- no i zdążył ![]() Ja mam... 14 ale 2 skończę do końca tygodnia ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Cytat:
A, jeszcze żadnej kredki do oczy chyba też nie dane mi było wykończyć
|
|
#4876 |
|
|
A, zapomniałabym. isa, boskie są te drugie kolczyki!
![]() rzyrafko,
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Em - postanowiłam że już przez długi czas nie kupię żadnego cienia, i postaram się zużywać na bieżąco te co mam, używam głównie szarości, brązy, śliwki i fiolety, turkusy.
I wszystkie te kolory mam więc może jak będę systematyczna to uda się dobić dna w jakimś. Choć cienie to trudna rzecz do zużycia dla mnie, chyba najtrudniejsza ![]() Ale pierwszy raz w życiu skończyłam błyszczyk do ust, Fever Glossa Lancome. Jakie to nieznane uczucie
|
#4878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale może jak są takie piękne to kup, bo potem będziesz żałować jak już ich nie będzie ![]() Cytat:
Kosztowały 29.90. Te pierwsze 19.90.Byłam też w H&M zobaczyć na biżuterię, ale nic mi się nie spodobało, nie widziałam tych fajnych rzeczy (naszyjników i kolczyków), które są na zdjęciach kolekcji jesień/zima w necie i nie wiem czy już były czy dopiero będą
|
|
#4879 |
|
|
isa, chyba jeszcze nie było. Mi się kiedyś w H&M z biżuterii podobało prawie wszystko, a teraz nie mogę znaleźć nic dla siebie.
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Isa właśnie zapomniałam napisać że bardzo ładne buciki
Dla mnie takie bardziej imprezowe są niż na codzień.Sama też sobie kupiłam w tym tygodniu takie botki, tylko brązowe. Zamierzam jutro dokupić sobie do nich wkładki termiczne grzejące i będę w nich chodzić zimą jak nie będzie śniegu. Jutro jadę po jakąś kurtkę na zimę, najlepiej jakaś dłuższa, ciepła i koniecznie z kapturem bo ja nie znoszę czapek A co do biżuterii z promod to ja już parę razy widziała identyczną jaką mają w tej sieci w innych sklepach tyle że ze 2 razy taniej więc nie wiem za co oni tak ciągną kasę
|
#4881 | |||||
|
|
Cytat:
Może Twoje ubrania nie tyle się rozciągnęły, co zmieniły Ci się wymiary, bo mięśnie ważą o wiele więcej niż tkanka tłuszczowa. Cytat:
Dokup jeżeli masz ochotę. Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem właśnie w trakcie wymiany najpotrzebniejszych rzeczy, bo i tak planuję zrzucić jeszcze trochę kilo, więc nie ma co szaleć teraz. ![]() Cytat:
A co to za Twoje kefirkowe śniadanka? Mam nadzieję, że nie jesz wyłącznie kefiru.. Ja już się przyzwyczaiłam do malutkich porcji jedzenia i nie umiem w siebie wmusić nic nadprogramowego. Vibesko, gratuluję postanowienia i trzymam kciuki za zużywanie. ![]() Swoją drogą, chyba powinnam brać z Ciebie przykład.
|
|||||
|
|
|
#4882 |
|
|
fuksja, jest coś złego w kefirze?
Ja kiedyś przez parę miesięcy w drodze do pracy wypijałam kefir.
|
|
#4883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzis za to spodobały mi się jedne jasnofioletowe rękawiczki, tylko jak zobaczyłam, że kosztują 70 zł to aż mi szczęka opadła ![]() Cytat:
Ja upatrzyłam sobie jeszcze karmelowe kozaki na zimę z tej kolekcji 5th Avenue Cindy Crawford, ale kosztują 279 zł. Z tym, że to chyba jest już skóra a nie coś skóropodobnego. Mam jedne kozaki z Deichmanna, które kosztowały ok. 300 zł i od prawie 6 lat nic się z nimi nie stało, każdą zimę przetrzymują, największe mrozy, sól na chodnikach im nie straszne. Są nie do zdarcia i chyba zaryzykuję i na te od Cindy się skuszę. Oby też były takie trwałe O kurtce na zimę też myślę, ale nie wiem czy będę mieć w zimie pracę jeszcze. Jeśli mnie czeka siedzenie w domu i bezrobocie to raczej nie będę inwestować póki co, bo mam 2 kurtki zimowe (długą do kolan i drugą taką za tyłek) + gruby płaszcz
|
|
#4884 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4885 |
|
|
No chyba że tak.
Ja ostatnio nie daję rady zjeść rano nawet kefiru czy jogurtu, więc czuję, że moja przemiana materii kompletnie się skiepści. Może podsuniesz mi pomysł na coś, co jest stosunkowo łatwe do wmuszenia w siebie rano?
|
|
#4886 | |
|
|
Cytat:
Ale ja często jem owsiankę na chudym mleku z różnymi dodatkami (dziś akurat z jabłkiem, cynamonem i odrobiną miodu). Spora porcja, czuję się zapchana, a i ochoty na cukier w ciągu dnia nie mam. |
|
|
|
|
#4887 |
|
|
Uwielbiam owsiankę.
Ale po pierwsze, nie wyobrażam sobie zjeść rano czegoś tak zapychającego, a po drugie nie wyobrażam sobie mieć czasu na jej robienie. Będę musiała pokombinować. Całe życie nie jadałam śniadań, potem jakoś się przestawiłam i codziennie jadłam, ale ostatnio po prostu nie daję rady, na widok jedzenia mam odruch wymiotny. Dopiero po południu się to zmienia.
|
|
#4888 | |
|
|
Cytat:
Ja do tej porcji owsianki piję jeszcze kawę, bo uwielbiam. No i najedzona jestem na wieeeele godzin. ![]() Jejkuuu, jak mnie głowa boli.
|
|
|
|
|
#4889 | |||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
Cytat:
czasem coś tam zrobię na brzuch, poskacze na skakance i tyle.Cytat:
od dziecka nie jem rano, teraz już nawet tego nie próbuję zmienić, chociaż wiem, że powinnam. Dla mnie najlepsza godzina na pierwszy posiłek to 11-12.
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od kilku miesięcy jadam śniadanie dopiero w pracy. Rano po wstaniu na szybko wypijam ze 2 łyki soku i zjadam kromkę chleba (bez smarowania masłem czy robienia kanapki). Od tygodnia wypijam jeszcze Actimel na wzmocnienie. Dopiero w pracy zjadam jakiś jogurt ok. 8 a potem ok. 10-11 kanapkę z twarożkiem.
Natomiast dziwi mnie to, że w tym tygodniu w ogóle nie ciągnie mnie na słodkości. Chyba tak dojadłam na urodzinach taty, że mam słodyczowstręt, ale póki co mnie to cieszy
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Rok temu jak byłam na wakacjach wydawało mi się, że mam niezłą figurę, a tu jak teraz patrzę to wcale nie było tak nieźle.
Nie wiem co mi znowu jest.

TŻ wysłałam do domu, żeby mi nie przeszkadzał i nie mam wyjścia, zaraz zabieram się za naukę.
)
Jak użyjesz Babydream to proszę o opinię.

Taka paskudna pogoda dziś a ja się wybrałam na zakupy do Kazia 
i jestem baaardzo zadowolona. Piękny kolor

No, ale może jak są takie piękne to kup, bo potem będziesz żałować jak już ich nie będzie

No i najedzona jestem na wieeeele godzin.