przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-10, 11:33   #2011
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Gratuluję odkurzacza pewnie tearz z nim latasz po domku Cała Ty ja nic nie zrobiłam jeszcze:P Byłam z psem u weterynarza, bo mi żygał od wczoraj i dziwny jest... chyba ma angine o matko

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 11:55   #2012
sanderinka
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

u mnie @ ani sladu... jakies plamienie... tylko skad i dlaczego ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 12:07   #2013
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Mam odkurzacz Teść nam przywiózł - może nie jakiś wypaśny ale za***iaszczo ciągnie Mogę sprzątać
Ale masz fajnego teścia To teraz pewnie latasz z nim po chałupie
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

u mnie @ ani sladu... jakies plamienie... tylko skad i dlaczego ??
Oj bidulko, zapytaj lekarza
Stary 2009-10-10, 12:23   #2014
Asiuulka89
Zakorzenienie

heja jestem po zajeciach niestety nie calych ucieklam z polowy bhp i odpuszczam odstawy zarzadzania... ale oni mnie wkurzaja na te uczelni nie dosc zenie mam kiedy sie najesc to za przyklady dawajajedzenie normalnie masakra

Zebra boze ale pieknie ciaza Ci sluzy naprawde ja chyba nadal nie mam co pokazywac ale zrobie i wrzuce i same ocenicie...

Dzisiaj Zuzi sie nie podobaly wyklady wogole sie nie ruszala ale za to wczoraj skopala jak cholera

ja jade z Tzetem pewnie na jakies KFC mam swieto w gotowaniu wkoncu kos cos za mnie zrobi..
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 12:32   #2015
zebra666
Zakorzenienie

Asiulka czekam na focie Napewno jest czym się pochwalić:P ja to się chwaliłam nawet w 11 tygodniu kiedy naprawdę nic nie było

Stary 2009-10-10, 13:09   #2016
samanthhha
Wtajemniczenie

Odkurzyłam Ale muszę jeszcze raz bo mi trzech chłopów nabrudziło Tż w końcu narzędzia wynosi I teść nam kupił glazurę do łazienki faaasssaaa

Ale mam prasowania I nie chce mi się szykować na wesele. A o 17.00 ślub.

Myślicie, że mogę założyć buty na obcasie? Nie zamierzam ani tańczyć ani w ogóle się ruszać z miejsca. Będę tylko jeść
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 13:12   #2017
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha zależy jaki to obcas, bo ja na ślubie byłam w obcasach ale nie szpilkach... tylko stabilnych i pewnych(2 studniówki w nich przetańczyłam)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-10, 13:19   #2018
samanthhha
Wtajemniczenie

No ja mam taki 7 cm ale są bardzo wygodne - i to nie jest szpilka. Skoro nie będę tańczyć ani nigdzie łazić to może założyć, co? Co myślisz Zeberko?
Stary 2009-10-10, 13:23   #2019
zebra666
Zakorzenienie

Raz się zyję hihi zakładaj skoro wiesz, że nie będzies zmusiała wnich łazić tańczyć

Stary 2009-10-10, 13:49   #2020
Asiuulka89
Zakorzenienie

niedlugo bede robic fote to wrzuce

Samanthhha jesli chcesz zkladaj ja tam ogolnie nigdy nie lubilam szpilek ani obcasow nawet na slubie miala 4 cm i tak mialam problem zeby wytrzymac

na chrzcinach tez mialam te od slubu i mi nogi spuchly i bylo masakra
Stary 2009-10-10, 13:52   #2021
Puma13
Zadomowienie

Samanthha, skoro tylko będziesz siedzieć, to przecież możesz je dyskretnie zdjąć pod stołem, żeby stopy sobie odpoczęły.

Majkela, chyba pierwsza faza porodu jest szybsza (skurcze i rozwieranie się szyjki), bo druga, to rodzenie dziecka, to, to idzie migiem u mnie dwa pchnięcia i już.
Chyba, że ja coś pokręciłam z tymi etapami porodu
Zebra, dobrze że masz co zrobić z psem, gdyby (odpukać) coś mu odwaliło. My musieliśmy go uśpić. Masakra, jak jednocześnie się cieszyłam, że wracam z maleństwem do domu, a z drugiej musiałam na zawsze pożegnać kochanego psa. Ale on miał psychę zrytą przez schronisko.

Idę zaraz sobie zrobić moje "postne" spagetti Ja to w ogóle robię sobie czasem takie dziwne rzeczy do jedzenia, nikt takich u mnie nie je, ja chyba jakaś dziwna jestem

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-10, 13:55   #2022
samanthhha
Wtajemniczenie

No ja to przyzwyczajona jestem Nie lubię na płaskim... Szpilek też nie - dla mnie obcas musi być taki konkretny Ale też nie za wielki

Moje małe ma czkawkę właśnie

Coś się z netem nie mogłam połączyć.. eh
Dobra j uciekam bo muszę zacząć się szykować
Miłej soboty mamusie Busi busi

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Samanthha, skoro tylko będziesz siedzieć, to przecież możesz je dyskretnie zdjąć pod stołem, żeby stopy sobie odpoczęły.
Dobre
Stary 2009-10-10, 14:42   #2023
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
heja jestem po zajeciach niestety nie calych ucieklam z polowy bhp i odpuszczam odstawy zarzadzania... ale oni mnie wkurzaja na te uczelni nie dosc zenie mam kiedy sie najesc to za przyklady dawajajedzenie normalnie masakra
ja jade z Tzetem pewnie na jakies KFC mam swieto w gotowaniu wkoncu kos cos za mnie zrobi..
Ładnie to tak ze szkoły uciekać taki przykład dziecku dawać ja kfc 100lat nie jadłam, ale na pocieszenie ostatnio zrobiłam tortillę

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Myślicie, że mogę założyć buty na obcasie? Nie zamierzam ani tańczyć ani w ogóle się ruszać z miejsca. Będę tylko jeść
Jak tylko jeść to zakładaj- ja byłam na weselu w szpilkach ale w 3miesiącu- i bez tych szpilek się umordowałam-bo ja w ogóle nie chodzę na obcasie tylko w adidasach

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Majkela, chyba pierwsza faza porodu jest szybsza (skurcze i rozwieranie się szyjki), bo druga, to rodzenie dziecka, to, to idzie migiem u mnie dwa pchnięcia i już.
Chyba, że ja coś pokręciłam z tymi etapami porodu
To może ja coś pokręciłam ale i tak będziesz miała szybciej
Stary 2009-10-10, 14:54   #2024
Asiuulka89
Zakorzenienie

ajj zgodnie zobietnicami pokazujemy sie z Zuzka

19 tyg i 4 dc

troche sie zbunkrowalam ale ja wlasnie teraz lubie takie luzne ciuchy
Stary 2009-10-10, 14:59   #2025
Puma13
Zadomowienie

Majkela, mam nadzieję, że pójdzie szybciej, że mała/ły nie zrobi jakiegoś psikusa

Asiuulka, śliczny brzuszek

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-10, 15:08   #2026
Asiuulka89
Zakorzenienie

i zeby potwierdzic moje teorie wczesnijesze ze wlaasciwe mi sie nie powiekszyl zorbilam mal porownanie
Stary 2009-10-10, 15:33   #2027
zebra666
Zakorzenienie

Asiulka na bank się powiększył Na tych pierwszych fotkach jest na równi z bisutem a na trzeciej brzuch jest dalej niż cyce
I fajnie, że robisz zdjęcia Fajna pamiatka ja nie mama za wiele ale tearz się już zmobilizowałam i nie robie samego brzucha tyko ale w całości też

Stary 2009-10-10, 15:36   #2028
Asiuulka89
Zakorzenienie

no wiem wlasnie bo ostatnio ogladalam zdjecia bratowej i ma sliczne zdjatko 2 dni przed porodem slicznie wygladala... wien ze swietne sa takie fotki super pamiatka

my z Tzetem mamy taki album wspolny i wywyolujemy zdjecia wklejamy i opisuejmy bomba sie potem oglada.. teraz tezmusimy nadrobic bo slub ciaza i wogole
Stary 2009-10-10, 15:42   #2029
zebra666
Zakorzenienie

Ja się zmobilizowałam i po ślubie przejrzałam zdj z płyt i kompa i wywołałam z wakacji, wigili, naszego poznania się z jakieś 70 zdjęć i 100 ze ślubu i mamy w albumie i opisałam kiedy i gdzie co byłotak że z ciąży wywołam jedno tylko narazie (z 20 tygodnia) bo tam mialam juz takie ze było widac i robiliśmy je tak zeby miec pamiątkę właśnie...jak się dzidziol urodzi pewnie wywołam te wczorajsze zdjątka i inne jakie do końca zrobimy

Stary 2009-10-10, 15:58   #2030
Asiuulka89
Zakorzenienie

no my zawsze mamy zaleglosci w wywolywaniu... dopiero jak sie tego uzbiera to wywowulejm a potem wklejamy i opisujemy wiec jest smiesznie mamy taki gruby album i juz przeszlo polowe zapelnilismy a robimy go od poczatku naszej znajomosci przeszlo 4 latka
Stary 2009-10-10, 16:02   #2031
Sweet Delights
Zadomowienie

Cześć dziewczyny Sory, że dopiero teraz zaglądam, ale od wczoraj urwanie głowy. Wzięłam się do południa jakoś za sprzątanie, zanim ogarnęłam cały dom minęło mnóstwo czasu do ruszam się jak słoń w składzie porcelany więc od razu za obiad musiałam się wziąć bo rodzinka z pracy wracała, wszystko ładnie pięknie, siadamy do stału, ding-dong, kuźwa goście. Uwielbiam niezapowidziane wizyty. Do 21 z dwójką małych rozwrzeszczanych bachorów, dosłownie bachorów siedzieli mi na głowie. Plecy to mnie tak bolały, że wyć mi się chciało, a jeszcze wokół nich musiałam skakać. Jak się już wreszcie zwinęli to oczywiście śladu po moim sprzątaniu nie było, nawet gorzej niż przed. Załamana poszłam się wykąpać i już nawet siły nie miałam zajrzeć tu do Was. Dzisiaj od rana najpierw zakupy, pranie, później powtórka sprzątania, umyłam autko w środku, obiad i jakoś zleciało. Teraz Was nadrobiłam i piszę prędziutko się pochwalić dzisiejszymi zakupami. Tak więc kupiliśmy łóżeczko, materac, przewijak i wanienkę. I taki fajniutki śpiworek do łóżeczka do spania za 30 zł w BIedronce, bo rzucili jakieś dla maluszków. Tż od razu skręcił więc wyrko już stoi u Fistaszka w pokoju

Asiuulka89 kojarzę Twojego lekarza, też się nad nim zastanawiałam, ale ostatecznie chodzę do Piotra Szczublewskiego. On też należy do "trójcy ostrowskiej porodówki'' a trochę mniej zabiegany więc mi pasuje, też będę go mieć pod ręką jakby nie daj Boże coś. I chyba mimo wszystko Cię jednak kojarzę, ale za Chiny nie wiem skąd...

samanthhha moje dane na listę: Miłka, 19 lat, termin 06.01.2010, imię Filip. Z góry ślicznie dziękuję

A jak Wam dziewczyny dzień mija, jak samopoczucie? POgoda u mnie dzisiaj tragiczna i najchętniej to już wskoczyłabym do wyrka...
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 16:07   #2032
Asiuulka89
Zakorzenienie

Sweet no jesli podasz mi jakies informacje o Tobie to moze skojarze tez skad a Szczublewskiego kojaze moja przyjaciolka do niego chodzi ponoc Bardzo dobry masz NK?? wiesz ostrow nie jest taki maly o o mnie niestety ostatnio troche glosno bylo bo sensjacje zrobilam na tej naszej wsi : cojest: naszczescie jestem w poznaniu i nie musze nieczego wysluchiwac
Stary 2009-10-10, 16:11   #2033
zebra666
Zakorzenienie

Asiulka my wybieramy najładneijsze, bo wszytskie to finansowo masakra.

Sweet Delighst dla mnie to nie bardzo tak neizapowiedzianym siedzieć tyle czasu wiedząc o Twoim stanie błogosławionym- a wiadomo, żę szybciej się męczymy i o 21 to ja już uwielbiam być w piżamie i relaksować się przed snem a nie gości mieć.
Fajne zakupki Sama muszę jakiś przewijak zakupić i pościele(mam tylko wypełnienie) ochranicze na szczebelki, wanienke, kosmetyki, kocyki:P masakra i termometry, laktator, majtasy i podklady poporodowe... się tego ejszcze uzbiera

A mój psiak choruje od wczoraj:\ srało go i żygało... i dziś nic nie je cały dzień i tlyko śpi...w eterynarz twierdzi, że angina i dała mu zastrzyki odpowiednie... ale porzy anginie by tak wymiotował i nie jadł?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-10, 16:25   #2034
Asiuulka89
Zakorzenienie

weterynasz raczej wie co mowi... moze leki tak na niego odzilywaja.. zobacz co bedzie jutro...

my tez wybiearmy tylko te najladniejsze

a co do wyprawki to ja nic praktycznie nie mam oprocz laktatora wiec bedzie duzo do kupienia...
Stary 2009-10-10, 16:47   #2035
zebra666
Zakorzenienie

Ja się bije z myślami czy zamówić pościel z ochraniaczem na szczebelki:P i od razu od tego samego spzredawcy- termometr, pieluchy tetrowe, majtki ceratkowe na wszelki wypadek, wkladki laktacyjne, podklad ceratkowy pod pzrescieradelko...wyszło by za wszystko 163 zł z jednym kosztem przesyłki

Już wiem, że nie wezmę tego teraz zawsze zdąrze zamówić a wole poczekąc miesiąc jeszcze, jak remont będzie szedł... żeby nie brakło w trakcie

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-10 o 16:54
Stary 2009-10-10, 19:27   #2036
Sweet Delights
Zadomowienie

Jeszcze Kalisz zaliczyłam, wróciłam przed chwilą. Padnięta znowu jestem, ale się poświęciłam i zrobiłam jeszcze Tż zapiekanki na kolacyjkę

zebra666 powiem Ci, że ja też miałam ten dylemat z ochraniaczem, ale zamówiłam jednak razem z ochraniaczem. Tak na wszelki wypadek, żeby młode nie zrobiło sobie krzywdy o szczebelki a i zawsze fajniej to wygląda, takie uzupełnienie trochę jak dla mnie Ja też zamawiam po kilka rzeczy na jednej aukcji, zawsze to trochę taniej, więc myślę, że warto zrobić tak jak piszesz.
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-10, 19:34   #2037
zebra666
Zakorzenienie

Sweet Delights skonsultuję to z mężem jak wróci, bo w razie czego aukcje nie zając nie uciekną i te sklepowe się powtarzają... Myślę tylko o pzrełożeniu tego na z amiesiąc po kolejnej wypłacie żeby remont nie stanął z braku kasy

Stary 2009-10-10, 19:43   #2038
Asiuulka89
Zakorzenienie

a ja sie bycze i ogladam hosue moj mezul robi mi herbatke.. a co do jedzenia to wcinam mizerie mmmm uwielbiam

ja wlasnie sie klocilam z mopim o wyprawke.. bo jego siorka powiedziala ze nie wolno nic kupowac bo to zapeszy zakatrupic babe normalnie.. nie ma dziecka niechsie nei wtraca
Stary 2009-10-10, 19:48   #2039
zebra666
Zakorzenienie

To niech sama spróbuje kupić wszytsko pzred samym porodem albo po i zobaczymy... nie uginaj się i działaj i szykuj wyprawkę, bo tego jest naparwdę mnustwo!!!

Stary 2009-10-10, 19:59   #2040
Asiuulka89
Zakorzenienie

Wiem wiem tak wlasnie tzetowi mpoiwlam czyli mamuski mysla podobnie o ejju wcinam chalwe zarazilas mnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości