|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 3 :)
Brombusia y jak wymienialaismy okna to mielismy takich super panow co mieli nawet swoja szczotke aby mi wszystko pozamiatac i sciereczke aby zetrzec co zakurzyli w okolicach okien
bylam w szoku kompletnym..natomiast firma co nam robila zabudowe balkonu... brrrr... nawet komus kogo bardzo nie lubie bym nie polecila.. Kasiu no to jeszcze troszke.. bylam dzis w galerii krakowskiej i zaszlam do sklepu mothercare jetsem zadowolona choc kupilismy tylko paski do spodenek dla Adrianka
|
#3302 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale własnie na allegro kupiłam dwa rampersiki z Mothercare: http://www.allegro.pl/item761214009_..._new_baby.html Kachulaczekam na nowe wiadomości a to już tuż tuż
Edytowane przez malina81 Czas edycji: 2009-10-10 o 13:28 |
|
|
|
|
#3303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A robota im się w rękach pali normalnie, ale nie ma się co dziwić, w sumie sobota, to pewnie mają ciekawsze plany ![]() Cytat:
A Mothercare to niestety najbliżej mam do Krakowa, więc pewnie tam się wybiorę, ale już raczej nie w tym roku ![]() A te rampersiki słodkie
|
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie ze sa i robia szybko Dobra dziewczyny spadam do mamy bo ona sama w domu i strasznie wszystko przezywa,jade do niej niech sie nie martwi tak Dam Wam znac wieczorkiem co i jak z sis bo u mamy cos ostatnio net padl i nie ma jak wejsc
|
|
#3305 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko paski wyszly taniej w MC wlasnie bo 45zl za 3 szt a w H&M jeden za 20zl.
ja jeszcze lubie C&A a rampersy
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazlam chwilke czasu i tak jak obiecalam wstawiam fotki naszych zakupów
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
cd...
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Pietrusia istne szaleństwo- widze ze zakupy udane
|
|
|
|
|
#3309 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Ja dziś też idę na urodziny i właśnie mam zamiar się "szykować" żeby za bardzo ludzi nie straszyć Kachula trzymamy kciuki za sis i z góry gratulację Cytat:
A co do włosów to mi jeszcze nie wypadają ale to pewnie kwestia czasu. Ja kupiłam sobie takie ampułki SEBORADIN. Kosztują 25 zł. Poczytaj sobie w KWC na wizażu są o tym opinie. Mi pomogło. Cytat:
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2009-10-10 o 14:28 |
||
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusiu to faktycznie pozadne zakupy zrobiliscie
ja musze w koncu ten bapanten kupic i zapominam wciaz..
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi TZ kupił mi tatre - ma 6% ale ja wypiłam takie 3/4 szklanki z łyżką miodu i sie wypociłam, zobacze jak będzie jutro jak się nie bedzie poprwaiało to może sobie znowu zrobię ale to zobacze generalnie jak sie będę czuła
rozmawiałam z nią o karmi - ja przed ciążą to nie lubiłam tego ale w ciąży litrami bym piła |
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
Pietrusia zaupki udane
Fajnie pomyslalas o takich custeczkach w tym opakowaniu, wiec fajnie sie bedzie wyciągało![]() Ja mam chusteczki Bambino. A to niebieskie z Nivea to co to jest olejek do kapieli? Dziewczyny jakie kupujecie olejki do kapieli?Chcialam to Emolium, ale to kolezanka mi odradzila, bo to jeden z droższych i jak przyzwyczaje skórke do tego to moze byc ciezko potem przejsc na inny olejek ![]() Wiec chyba na poczatek kupie Bambino... Na poczatku listopada robie zamowienie z apteki, wiec juz wszytsko wtedy mam w planie zamowic i jeszcze zostanie nam wanienka ze stojakiem.łozeczko to juz w tym tyg pewnie zamowimy wreszcie... |
|
|
|
#3313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się muszę zmobilizować ![]() Cytat:
A co z obiecaną fotką? Cytat:
Wystarczy mydełko albo jakiś płyn do kąpieli czy żel. Przecież będziesz używać oliwki, to po co dwa razy natłuszczać dziecko
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze zapomnialam ze kupilam 2 reczniczki po kapieli jeden zielony a drogi rozowy i przescieradlo do łóżeczka
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem...pytam kupilam mydelko bambino to w takim razie dokupie olivke Bambino... zreszta zobaczymy co powiedza na SR we wtorek bo taki temat bedzie i bedziemy sie w koncu lalki uczyc kapac
|
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się najadłam straszliwie, teraz przez pół godziny nie będę mogła się ruszyć
|
|
#3317 |
|
Rozeznanie
|
Ja już jestem po uroczystościach ślubnych koleżanki. Piękna ceremonia, piękna młoda para. Wzruszyłam się
![]() Kupiłam pięknego dużego drewnianego słonia, takiego do postawienia w pokoju. Bardzo im się spodobał pietrusia ale szalejesz z tymi zakupkami. Wszystko śliczne kate a te ampułki można w ciąży łykać?
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pietrusia super zakupki ![]() ...własnie zjadłam sałatke owocowa mniammmmm
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-10-10 o 17:20 |
|
|
|
|
#3319 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z włosami to słyszałam, że różnie bywa. Mi zresztą na początku ciąży wypadały. Teraz się trzymają, za to bieleją ![]() Cytat:
Ładne zakupyCytat:
Teraz stoi w pokoju i podpiera drzwi, żeby się nie zamykały. Fajnie to wygląda.Cytat:
Zgadzam się. Mydło potwornie wysusza i niszczy skórę (ma zasadowe pH, a nasza skóra ma kwasowe). A tak w ogóle to dzień dobry. My dziś byliśmy zabiegani w mieście za prezentem urodzinowym dla siostry tzta i kupiliśmy jej coś ze sklepu z zabawkami - takiw fajne urządzenie zabezpieczające do butelki wina, żeby np dziecko nie mogło samo otworzyć i się przypadkiem napić. Cały szkopuł w tym, że trzeba trochę pogłówkować jak to zamnkęcie otworzyć. Jak tz złoży (chcemy jej to dać już z butelką wina ) to zrobię zdjęcie.Co do Kareniny, to nie miałam z nią dziś jeszcze kontaktu, ale obiecała mi, że jakby coś to da nam znać.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-10-10 o 17:09 |
|||||
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
ja znow tylko przelotem, bo nie mam sily siedziec przy komp... My caly czas 2w1 i nie wiem co sie dzieje dzisiaj, ale jestem caly czas zmeczona, brzuszek twardy, André kopie jak wariat i jest mi niedobrze... ![]() Ide sie polozyc, bo tylko na lezaco jakos daje rade...
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilko dobrze że jeszcze 2 w 1 ,leż odpoczywaj
(dobrze że sie odezwałas )
|
#3323 |
|
Raczkowanie
|
Witam !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja tak źle myslałam że coś już nietak z Wiktorem a tu masz ci los. Tak jak niekopał to kopie mocno że boli jak ciort. Boli mnie kręgosłup i czasem brzuch ![]() Ciągle bym tylko jadła i piła picie Misiu już wraca z fuchy,musimy sobie porozmawiać. :brz ydal:![]() Nikola marudzi mocno płacze bo wstała rano o 9,30 to niekładłam jej w południe ale jak jutro taka będzie to ją położe.Na noc brzyszek mi się twardy robi.I to pare razy do około 6razy na noc.Tak sobie pomyślałam że To chyba znaki że urodzę w nocy Wiktorek się pojawi już na świecie.Ale teraz dylemat której nocki. ![]() KARENINA19-DOBRZE ŻE JESZCZE W 2 PAKU JESTEŚ TRZYMAJ JAK NAJDŁUŻEJ. Cytat: Napisane przez kachula27 Hej kobietki PIERWSZA pierwszy raz!!!!!!!! a To z tego wzgledu ze spac nie moglam,dopiero ok 5 ,30 zasnelam i jakies dziwne przeczucia mialam a tutaj wlasnie do mnie mama dzwoni ze moja sis od 5 na porodowce ale jak narazie nic wiecej nie wiemy ![]() Takze dzis juz pewnie nie zasne ale co tam trzeba chociaz duchowo siostre wspierac ![]() GRATULUJE SIOSTRZE A TY WSPIERAJ JAK NAJBARDZIEJ JĄ ![]()
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka tu dzis cisza jak nigdy
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
karenina19 odpoczywaj i trzymaj się
![]() ![]() Pietrusia zakupy jak widze udane ![]() gucia6 dziś wypróbowałam Twój przepis pychotka ![]() Mi też teraz włosy zaczeły wypadać, za to paznokcie bardziej mi się wzmocniły Dla mnie też zdecydowanie żel
|
|
|
|
#3327 |
|
BAN stały
|
Witacjie Mamcie
OO widze ze mamy nowe Mamcie na forum i jedna moja imieniczke Jagode....witam witam A u nas troszke wam zazdroszcze ze w 2 paczku nie jestem....ehh Bo ciezko jest jak naarzie Nieradze sobie z Malym TZ... Mama pomaga i wogole..ale jakos nie wiem nie umiem chyba :"dotrzec sie"w tej nowej sytulacji.... Karenina-trzyma kciuki za was,... i sie wygadalam dobra lece do wszczezczaka..... ![]() buzka ps; dzisaj nas odwiedzila rodzinka moja mase prezentow i bylo bardzo milo...jutro rodzinka TZ....
|
|
|
|
#3328 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Dobrze, że dziś wolniejsze tempo bo bym rady chyba na raz nie dała ![]() Jak tak sobie czytam o waszych zakupkach to znowu się nakręcam, że tak niewiele mam, ale jeszcze troszkę muszę poczekać. Do końca miesiąca wyjaśni się sprawa kredytu (z którego banku i jaka kwota), więc od razu po przyznaniu ruszama na podbój sklepów. Niby nie jest tak źle bo ubranka mam, pościel, przewijak też. do tego łóżeczko upatrzone a wózek u znajomych zaklepany, ale tych pierdółek tyle jeszcze zostało... Właśnie dziewczyny jaki proszek polecacie bo dziś mi się juz wszystko pomyliło. Zastanawiałam się między Lovela a tym polskim, tylko myślałam, że jest jeden a tu w sklepie patrzę, że jest i Dzidziuś i Bobas. Którego używałyście jeśli chodzi o te polskie? Wiem, że któryś miał mieć taki ładny zapach, ale który? No nic u mnie tez jeszcze 10 tyg więc chyba tragedii z czasem nie ma. Na dobrą sprawę przecież większość można kupić w jednym dużym sklepie ![]() A oprócz tego to Kachula gratulacje bo siostra juz pewnie po wszystkim! Pietrusia super zakupy! Normalnie nakręciłam się patrząc na te Twoje zdobycze Dobra spadam na chwilkę bo muszę pranie rozwiesić.... Buziaki!
|
#3329 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() wiec teraz gratuluje serdecznie;*a Kordnian to śliczne imie a ja byłam dzisaj w szpitalu i mam już 2 cm rozwarcie. ale lekarz powiedział że moge jeszce tak troche pochodzić. zobaczym jak to dalej będzie |
|
|
|
|
#3330 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najwazniejsze ze jeszcze w dwupaku Cytat:
Dasz rade kochana,wszystko bedzie dobrze Cytat:
Ja uzywam Lovelle ale pozniej kupie dzidziusia bo o wiele ładniejszy zapach ma Cytat:
No to Jagoda uwazja na sienie A u mnie super wiesci!!Tadammmmmmmmmmm!! !!! SIOSTRA URODZILA SLICZNA ZDROWA CORECZKE O 16,05 ,MAŁA WAZYŁA 3560 I 57CM,JEST SLICZNA MA CZARNE DŁUGIE WŁOSKI własnie wrocilam od niej ze szpitala Siostra po porodzie wyglada i czuje sie rewelacyjnie chociaz miala troche ciezki porod ale jest szczesliwa majac corcie przy sobie NO TO JESTEM CIOTKA!!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

bylam w szoku kompletnym..
jetsem zadowolona choc kupilismy tylko paski do spodenek dla Adrianka

)
Jeszcze nigdy tak nie miałam, aż boję się czesać...

(dobrze że sie odezwałas )